Yorkshire terrier GUCCI Yorkshire terrier GUCCI Yorkshire terrier GUCCI Yorkshire terrier GUCCI Yorkshire terrier GUCCI
chalotte h
Følg
Følger Følg ikke

chalotte h

Ikke angivet, 45 år, Postnummer ikke angivet
Oprettet: 29. apr 2007
Offline - Senest online: 2. jul 2007 Bruger er på filterliste

hey til alle her inde ..




FCI Standard Nr 288

11.05.1998 (GB) (ORG 24.06.1987)



CHINESE CRESTED

Oprindelsesland: Kina

Protektion: Storbritannien

Anvendelse: Selskabshund.

Klassifikation: FCI Gruppe 9 (Selskabshunde),

Sektion 4 (Hårløse hunde).

Uden brugsprøve.



Helhedsindtryk: En lille, aktiv og yndefuld hund med middel til fin knoglebygning. Kroppen er enten glat og hårløs, med hår kun på poter, hoved og hale, eller beklædt med et blødt slør af hår (Powder Puff). Der forekommer to klart forskellige typer af racen: ”Deer type”, som er slank og finlemmet, og ”Cobby type”, som er kraftigere i krop og knoglebygning.

Temperament: Glad og munter, aldrig arrig.

Hoved: Glat, uden for mange rynker. Afstanden fra nakke til stop er den samme som fra stop til næsespids. Hovedet fremtræder yndefuldt, med et opmærksomt udtryk.

Skalle : Let rundet og aflang.

Stop : Let udtalt, men ikke overdrevet.

Næse : Et fremtrædende træk, smal, svarende til næsepartiet.

Næseparti : Let aftagende udefter, men aldrig spidst. Tørt, uden tykke læber.




CHINESE CRESTED

Læber : Stramme og tynde.

Kæber, bid : Stærke kæber med perfekt, regelmæssigt saksebid, dvs at de øverste fortænder tæt overlapper de nederste og placeret lige i kæberne.

Kinder : Fint udmejslede, tørre og flade. Går jævnt over i næsepartiet.

Hårtop : Den såkaldte ”crest” skal ideelt begynde ved stoppet og fortoner sig ned ad halsen. En lang og bølgende hårtop foretrækkes, men en mindre og lettere accepteres.

Øjne: Så mørke, at de virker sorte. Kun lidt eller intet hvidt synligt. De er middelstore og ansat langt fra hinanden.

Ører: Lavt ansatte, således at det højeste punkt af basis ligger ud for yderste øjenkrog. De er store og opretstående, dog ikke hos Powder Puff, hvor hængende ører er tilladt.

Hals: Tør og lang, uden løst skind, glider yndefuldt over i de stærke skuldre. Under bevægelse holdes halsen højt og let buet.

Krop: Middel til lang, smidig.

Ryg : Vandret.

Lænd : Stram.

Kryds : Godt rundet og muskuløst.

Bryst : Temmelig bredt og dybt, men ikke tøndeformet. Brystbenet er ikke fremtrædende. Underbrystet når ned til albuerne.

Underlinie : Moderat optrukken.

Hale: Hojt ansat, båret opad eller bagud, når hunden er i bevægelse. Halen er lang og bliver tyndere udefter, ikke krøllet eller bøjet til siden. I ro hænger halen naturligt nedad. Den har - begrænset til de yderste 2/3 af halen - en lang og bølgende hårdusk, som dog accepteres en lettere og tyndere.

Lemmer:

Forpart: Forbenene er lange og slanke, stillet godt ind under kroppen.

Skuldre : Tørre, når tæt sammen ved toppen og er godt tilbagelagte.

Albuer : Slutter tæt til kroppen.

Mellemhånd : Fintbygget, men stærk, næsten lodret stillet.

Bagpart: Bagbenene er godt bredt stillet og vinklet således, at ryggen holdes vandret.

Underlår : Faste og lange, glider blødt over i haserne.

Haseled : Godt lavt ansat.

Poter: Udprægede harepoter, smalle og meget lange, med helt specielt lange tåknogler mellem leddene, især på forpoterne, som næsten ser ud til at have et ekstra led. Kløerne kan have enhver farve og er moderat lange. ”Sokkerne” er så vidt muligt begrænset til poterne, men må ikke nå højere end håndrod hhv haseled. Poter og tæer er hverken ind- eller udaddrejede.

Bevægelse: Lang, flydende og elegant, med god rækkevidde og rigeligt fraskub.

Pels:

Hårlag : Ingen store partier med hår noget sted på kroppen. Huden er finkornet og glat og føles varm. Powder Puff har underuld med et blødt slør af lange hår. Dette slør er et karakteristisk træk.

Farve : Enhver farve eller farvekombination.




CHINESE CRESTED

Størrelse: Skulderhøjde for hanner 28 til 33 cm, tæver 23 til 30 cm.

Vægten varierer betydeligt, men bør ikke komme over 5½ kg.

Fejl: Enhver afvigelse fra de foregående punkter betragtes som en fejl, hvis betydning for bedømmelsen skal stå i nøje forhold til afvigelsens omfang.

Hunde, som tydeligt viser tegn på fysiske eller adfærdsmæssige abnormiteter, skal diskvalificeres.

Bemærk: Hanhunde skal have to normalt udviklede testikler i pungen.

Dansk Kennel Klubs bemærkning:

Forhold, der påvirker en hunds sundhed negativt, betragtes som en alvorlig fejl



Standarden udgivet af FCI 11 MAJ 1998

Oversættelsen godkendt af DKK’s Standard Komité

NOVEMBER 2003

¤ ¤ ¤ NB! Denne udgave erstatter standard udsendt af DKK i OKTOBER 1996 ¤ ¤ ¤

Standard Komitéens bemærkning:

Som for de øvrige hårløse racer (Mexikansk og Peruviansk Hårløs) gælder det, at tandsættet hos Chinese Crested mht præmolarer og molarer ofte er mangelfuldt, hvad der ikke tages i betragtning ved bedømmelsen.

Varianten Powder Puff har normalt tandsæt.




Chinese Crested / Powder Puff

.

Kineseren findes i 2 varianter, der fødes i de samme kuld. Den hårløse, kun med hår på hoved (crest), hale og poter, og Powder Puffen ("pudderkvast") med pels, der "falder som et blødt slør omkring hunden". Powder Puffen kaldes også for "mini Afghansk Mynde".

Kineseren er en munter og meget intelligent hund med et væsen, der yderligere forstærker det eksotiske indtryk. Den må aldrig være arrig.

Når kineseren selv vil, er den meget dygtig til agility. Den er en rigtig god springer. Lydighed lærer den også nemt, dog iblandet en vis portion stædighed. Den er meget dygtig til at "danse" og gå på to ben. Et andet særkende ved racen er de lange "hare-poter". Smalle og meget lange, med særlig lange tå-knogler mellem leddene, især på forpoterne. På den måde kan den nærmest "omfavne" og holde ting, og næsten som en abe klatre over et hegn.

Det er en selskabshund, der knytter sig tæt til sin familie. Det er en følsom hund, der aldrig må behandles hårdt, men til gengæld er den meget lærenem, når tingene "leges" ind. Et gammelt ordsprog om racen siger, at "de kan ikke hjernevaskes, men skal forhandles med". Som andre racer er der selvfølgelig temperamentsforskelle individerne imellem. Nogle er glade for masser af aktivitet og fremmede i huset, mens andre godt kan være lidt reserverede overfor mennesker, de ikke kender.

Den hårløse kræver ikke megen pleje. Den må gerne vaskes jævnligt og huden skal smøres med lidt uparfumeret bodycreme. Powder Puffen derimod kræver en del pelspleje, men den fælder ikke, og vælger man f.eks. at ”hvalpeklippe” pelsen er den nem at holde.

Der fødes også genetisk hårløse eksemplarer med mere eller mindre hårvækst på kroppen. Idealhøjden (skulderhøjden) er for tæver 23-30 cm og for hanner 28-33 cm.



De fleste kinesere er glade for en rask gåtur. I dårligt vejr nøjes den hårløse dog gerne med en mindre tur, og om vinteren vil den gerne have en lille ”frakke” på. Derimod elsker den hårløse at ligge i solen, og den bliver også solbrændt om sommeren. Det er dog en skrøne, at den skal smøres ind i solcreme for at færdes ude om sommeren. Huden skal passes, som vi ville passe vores egen hud. Bortset fra de kinesere, der har en meget plettet, lys og sart hud. Her skal man passe ekstra på, specielt i det tidlige forår. Se endvidere uddrag af artikel nedenfor om farve og pigment.



Når kineseren selv vil, er den meget dygtig til agility. Den er en rigtig god springer. Lydighed lærer den også nemt, dog iblandet en vis portion stædighed. Den er meget dygtig til at ”danse” og gå på to ben. Et andet særkende ved racen er de lange ”hare-poter”. Smalle og meget lange, med særlig lange tå-knogler mellem leddene, især på forpoterne. På den måde kan den nærmest ”omfavne” og holde ting, og næsten som en abe klatre over et hegn.





Lidt historie



Den første hårløse hund dukkede op for over 3.000 år siden i Afrika som en mutation. Den fik navnet Canis Africanis. Der er bl.a. på Mexican Museum billeder af små hårløse hunde, der er fundet i mexicanske "oltidsgrave". Hårløse hunde er således ikke et resultat af menneskeligt opdræt.



Det siges, at velhavende kinesiske købmænd, der slog sig ned i Sydamerika og Mexico, tog hårløse hunde med sig om bord på handelsskibene fra hovedlandet. De handlede med de små hunde med andre varer. Under Han-dynastiet (202 f.Kr. – 220 e.Kr.) opdrættede mandarinerne denne ”kostbare vogter af huset”. Hundene passede perfekt ind i en verden af porcelæn, silke og smukke

damer, og blandt Aztekerne tilbad man de hårløse hunde. De ansås for at have en magisk og helende kraft på astmatiske og reumatiske sygdomme.



Der findes hårløse hunde overalt i verden og de går under mange forskellige navne: Chinese Crested, Mexican Xoloitzcuintli, African Hairless, Abyssenian Sand Dogs, Turkish Naked dogs, Peruvian Inca Orchid / Moonflower Dogs o.s.v.. De har dog alle følgende til fælles: ufuldstændigt tandsæt og opretstående ører. Nogle af dem er fuldstændig hårløse, mens andre har en lille ”tot” hår på hovedet og halespidsen og ”sokker” på fødderne.













Overskrift 1




FCI Standard Nr 288

11.05.1998 (GB) (ORG 24.06.1987)



CHINESE CRESTED

Oprindelsesland: Kina

Protektion: Storbritannien

Anvendelse: Selskabshund.

Klassifikation: FCI Gruppe 9 (Selskabshunde),

Sektion 4 (Hårløse hunde).

Uden brugsprøve.



Helhedsindtryk: En lille, aktiv og yndefuld hund med middel til fin knoglebygning. Kroppen er enten glat og hårløs, med hår kun på poter, hoved og hale, eller beklædt med et blødt slør af hår (Powder Puff). Der forekommer to klart forskellige typer af racen: ”Deer type”, som er slank og finlemmet, og ”Cobby type”, som er kraftigere i krop og knoglebygning.

Temperament: Glad og munter, aldrig arrig.

Hoved: Glat, uden for mange rynker. Afstanden fra nakke til stop er den samme som fra stop til næsespids. Hovedet fremtræder yndefuldt, med et opmærksomt udtryk.

Skalle : Let rundet og aflang.

Stop : Let udtalt, men ikke overdrevet.

Næse : Et fremtrædende træk, smal, svarende til næsepartiet.

Næseparti : Let aftagende udefter, men aldrig spidst. Tørt, uden tykke læber.




CHINESE CRESTED

Læber : Stramme og tynde.

Kæber, bid : Stærke kæber med perfekt, regelmæssigt saksebid, dvs at de øverste fortænder tæt overlapper de nederste og placeret lige i kæberne.

Kinder : Fint udmejslede, tørre og flade. Går jævnt over i næsepartiet.

Hårtop : Den såkaldte ”crest” skal ideelt begynde ved stoppet og fortoner sig ned ad halsen. En lang og bølgende hårtop foretrækkes, men en mindre og lettere accepteres.

Øjne: Så mørke, at de virker sorte. Kun lidt eller intet hvidt synligt. De er middelstore og ansat langt fra hinanden.

Ører: Lavt ansatte, således at det højeste punkt af basis ligger ud for yderste øjenkrog. De er store og opretstående, dog ikke hos Powder Puff, hvor hængende ører er tilladt.

Hals: Tør og lang, uden løst skind, glider yndefuldt over i de stærke skuldre. Under bevægelse holdes halsen højt og let buet.

Krop: Middel til lang, smidig.

Ryg : Vandret.

Lænd : Stram.

Kryds : Godt rundet og muskuløst.

Bryst : Temmelig bredt og dybt, men ikke tøndeformet. Brystbenet er ikke fremtrædende. Underbrystet når ned til albuerne.

Underlinie : Moderat optrukken.

Hale: Hojt ansat, båret opad eller bagud, når hunden er i bevægelse. Halen er lang og bliver tyndere udefter, ikke krøllet eller bøjet til siden. I ro hænger halen naturligt nedad. Den har - begrænset til de yderste 2/3 af halen - en lang og bølgende hårdusk, som dog accepteres en lettere og tyndere.

Lemmer:

Forpart: Forbenene er lange og slanke, stillet godt ind under kroppen.

Skuldre : Tørre, når tæt sammen ved toppen og er godt tilbagelagte.

Albuer : Slutter tæt til kroppen.

Mellemhånd : Fintbygget, men stærk, næsten lodret stillet.

Bagpart: Bagbenene er godt bredt stillet og vinklet således, at ryggen holdes vandret.

Underlår : Faste og lange, glider blødt over i haserne.

Haseled : Godt lavt ansat.

Poter: Udprægede harepoter, smalle og meget lange, med helt specielt lange tåknogler mellem leddene, især på forpoterne, som næsten ser ud til at have et ekstra led. Kløerne kan have enhver farve og er moderat lange. ”Sokkerne” er så vidt muligt begrænset til poterne, men må ikke nå højere end håndrod hhv haseled. Poter og tæer er hverken ind- eller udaddrejede.

Bevægelse: Lang, flydende og elegant, med god rækkevidde og rigeligt fraskub.

Pels:

Hårlag : Ingen store partier med hår noget sted på kroppen. Huden er finkornet og glat og føles varm. Powder Puff har underuld med et blødt slør af lange hår. Dette slør er et karakteristisk træk.

Farve : Enhver farve eller farvekombination.




CHINESE CRESTED

Størrelse: Skulderhøjde for hanner 28 til 33 cm, tæver 23 til 30 cm.

Vægten varierer betydeligt, men bør ikke komme over 5½ kg.

Fejl: Enhver afvigelse fra de foregående punkter betragtes som en fejl, hvis betydning for bedømmelsen skal stå i nøje forhold til afvigelsens omfang.

Hunde, som tydeligt viser tegn på fysiske eller adfærdsmæssige abnormiteter, skal diskvalificeres.

Bemærk: Hanhunde skal have to normalt udviklede testikler i pungen.

Dansk Kennel Klubs bemærkning:

Forhold, der påvirker en hunds sundhed negativt, betragtes som en alvorlig fejl



Standarden udgivet af FCI 11 MAJ 1998

Oversættelsen godkendt af DKK’s Standard Komité

NOVEMBER 2003

¤ ¤ ¤ NB! Denne udgave erstatter standard udsendt af DKK i OKTOBER 1996 ¤ ¤ ¤

Standard Komitéens bemærkning:

Som for de øvrige hårløse racer (Mexikansk og Peruviansk Hårløs) gælder det, at tandsættet hos Chinese Crested mht præmolarer og molarer ofte er mangelfuldt, hvad der ikke tages i betragtning ved bedømmelsen.

Varianten Powder Puff har normalt tandsæt.




Chinese Crested / Powder Puff

.

Kineseren findes i 2 varianter, der fødes i de samme kuld. Den hårløse, kun med hår på hoved (crest), hale og poter, og Powder Puffen ("pudderkvast") med pels, der "falder som et blødt slør omkring hunden". Powder Puffen kaldes også for "mini Afghansk Mynde".

Kineseren er en munter og meget intelligent hund med et væsen, der yderligere forstærker det eksotiske indtryk. Den må aldrig være arrig.

Når kineseren selv vil, er den meget dygtig til agility. Den er en rigtig god springer. Lydighed lærer den også nemt, dog iblandet en vis portion stædighed. Den er meget dygtig til at "danse" og gå på to ben. Et andet særkende ved racen er de lange "hare-poter". Smalle og meget lange, med særlig lange tå-knogler mellem leddene, især på forpoterne. På den måde kan den nærmest "omfavne" og holde ting, og næsten som en abe klatre over et hegn.

Det er en selskabshund, der knytter sig tæt til sin familie. Det er en følsom hund, der aldrig må behandles hårdt, men til gengæld er den meget lærenem, når tingene "leges" ind. Et gammelt ordsprog om racen siger, at "de kan ikke hjernevaskes, men skal forhandles med". Som andre racer er der selvfølgelig temperamentsforskelle individerne imellem. Nogle er glade for masser af aktivitet og fremmede i huset, mens andre godt kan være lidt reserverede overfor mennesker, de ikke kender.

Den hårløse kræver ikke megen pleje. Den må gerne vaskes jævnligt og huden skal smøres med lidt uparfumeret bodycreme. Powder Puffen derimod kræver en del pelspleje, men den fælder ikke, og vælger man f.eks. at ”hvalpeklippe” pelsen er den nem at holde.

Der fødes også genetisk hårløse eksemplarer med mere eller mindre hårvækst på kroppen. Idealhøjden (skulderhøjden) er for tæver 23-30 cm og for hanner 28-33 cm.



De fleste kinesere er glade for en rask gåtur. I dårligt vejr nøjes den hårløse dog gerne med en mindre tur, og om vinteren vil den gerne have en lille ”frakke” på. Derimod elsker den hårløse at ligge i solen, og den bliver også solbrændt om sommeren. Det er dog en skrøne, at den skal smøres ind i solcreme for at færdes ude om sommeren. Huden skal passes, som vi ville passe vores egen hud. Bortset fra de kinesere, der har en meget plettet, lys og sart hud. Her skal man passe ekstra på, specielt i det tidlige forår. Se endvidere uddrag af artikel nedenfor om farve og pigment.



Når kineseren selv vil, er den meget dygtig til agility. Den er en rigtig god springer. Lydighed lærer den også nemt, dog iblandet en vis portion stædighed. Den er meget dygtig til at ”danse” og gå på to ben. Et andet særkende ved racen er de lange ”hare-poter”. Smalle og meget lange, med særlig lange tå-knogler mellem leddene, især på forpoterne. På den måde kan den nærmest ”omfavne” og holde ting, og næsten som en abe klatre over et hegn.





Lidt historie



Den første hårløse hund dukkede op for over 3.000 år siden i Afrika som en mutation. Den fik navnet Canis Africanis. Der er bl.a. på Mexican Museum billeder af små hårløse hunde, der er fundet i mexicanske "oltidsgrave". Hårløse hunde er således ikke et resultat af menneskeligt opdræt.



Det siges, at velhavende kinesiske købmænd, der slog sig ned i Sydamerika og Mexico, tog hårløse hunde med sig om bord på handelsskibene fra hovedlandet. De handlede med de små hunde med andre varer. Under Han-dynastiet (202 f.Kr. – 220 e.Kr.) opdrættede mandarinerne denne ”kostbare vogter af huset”. Hundene passede perfekt ind i en verden af porcelæn, silke og smukke

damer, og blandt Aztekerne tilbad man de hårløse hunde. De ansås for at have en magisk og helende kraft på astmatiske og reumatiske sygdomme.



Der findes hårløse hunde overalt i verden og de går under mange forskellige navne: Chinese Crested, Mexican Xoloitzcuintli, African Hairless, Abyssenian Sand Dogs, Turkish Naked dogs, Peruvian Inca Orchid / Moonflower Dogs o.s.v.. De har dog alle følgende til fælles: ufuldstændigt tandsæt og opretstående ører. Nogle af dem er fuldstændig hårløse, mens andre har en lille ”tot” hår på hovedet og halespidsen og ”sokker” på fødderne.

















Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce