Amerikansk bulldog HardRok'Bull's Bonita RIP Amerikansk bulldog HardRok'Bull's Bonita RIP Amerikansk bulldog HardRok'Bull's Bonita RIP Amerikansk bulldog HardRok'Bull's Bonita RIP Amerikansk bulldog HardRok'Bull's Bonita RIP
Nikolaj T
Følg
Følger Følg ikke

Nikolaj T

Ikke angivet, 35 år, Postnummer ikke angivet
Oprettet: 18. feb 2006
Offline - Senest online: 17. mar 2012 Bruger er på filterliste

American Bulldogs Oprindelse samt Historie




Bulldogs i 1600-tallets England var arbejdshunde, hvis arbejde bestod i at beskytte deres ejers ejendom samt drive og fange kvæg.

Kvæget på denne tid havde skarpe hove og horn, de var mindre og hurtigere end kvæg nu til dags.

Det var nødvendigt for bulldoggen at besidde fysisk styrke, hurtighed, adræthed og udholdenhed, for at kunne overleve det arbejde den var født til. “Bull bating” var en metode der blev udviklet at de britiske farmere i 700-tallet, for at teste deres avlsmateriale og for der igennem at sikre at kun generne fra de stærkeste og mest egnede bulldogs bidragede til fremtidige generationer.
I midten af 1700-tallet da briterne begyndte at kolonisere de sydlige regioner at Nord Amerika, blev bulldoggen importeret af farmerne.

Farmernes besætninger vandrede frit omkring på flere hundrede hektar, og bulldoggen fortsatte deres tradition med at drive og fange

Bull bating omkring 1860. kvæg i deres nye land.
Over årene og som kvæget blev større og mere føjelig, blev nødvendigheden for bulldoggens evner til at fange kvæg reduceret.



I begyndelsen at 1800-tallets England blev “Bull Bating” forbudt ved lov og bulldoggens udseende begyndte at ændre sig, fra i 1700-tallet fra at være en 38-45 kg slank og langbenet hund til den mere tætte og overdrevne moderne Engelske Bulldog som vi kender i dag.
Imidlertid, i det stadig utæmmede sydlige USA, viste det sig at bulldoggens færdighederne til at drive kreaturer og vogte hjemmene var mere værdifuldt end på noget andet tidspunkt.

Faktisk blev bulldoggens arbejde udvidet til, at jage og fange vildsvin samt at holde andre rovdyr som pumaer på afstand.

I Amerika udviklede racen sig til en stærk anvendelig hund, mere knoglekraftig, længere ben og flere muskler end dens engelske modstykke.

Bulldogs blev kendt i det sydlige USA som English Whites, White English eller Southern Bulldogs.


Bulldoggen fortsatte deres arbejde som anvendelige farmerhunde og beskyttere godt ind i det 20.århundrede og udfører i dag stadig en del at det arbejde.

Tidligt i i 1970’erne formaliserede Alan Scott fra Alabama og John D. Johnson fra Georgia navnet på denne sydstats bulldog til American Bulldog.

De to herrer begyndte at holde styr på disse hundes stamtavler og registrerede den Amerikanske Buildog hos National Kennel Club (NKC) og Animal Research Foundation (ARF).
Da Alan Scotts hunde primært blev brugt som farmer- og fangsthunde udviklede hans linje sig til en mindre, mere adræt og hurtig type at Amerikanske Bulidogs.

John D. Johnsons hunde var avlet til familiehunde og beskyttere.

Han producerede hunde, der var større og en mere knoglekraftige linje af Amerikanske Bulldogs.

Disse to tydelig adskilte typer er i dag kendt som Standard (Scott) type og Classic (Johnson) type.

Begge typer af Amerikansk Bulldog har kvaliteterne fra den originale engelske bulldog i behold.

Forfaderen af den Amerikanske Bulldog var en slank langbenet hund, der besad stor fysisk styrke, hurtighed, adræthed og udholdenhed.
Den moderne Amerikanske Bulldog er stædig, modig, kraftfuld, selvsikker og stærk. Disse kvaliteter forbundet med deres intelligens, kærlige natur og hengivenhed til hjem og familie gør den Amerikanske Bulldog til en alsidig arbejdshund og samtidig en skøn familiehund.
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce