{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.244 visninger | Oprettet:

Nick F
Nick F
Tilmeldt:
31. okt 2013
Følger: 1 Emner: 16 Svar: 193

kamphunde moden {{forumTopicSubject}}

http://lokalavisen.dk/hundeejere-bider-fra-sig-derfor-er-vi-glade-for-hundeloven-/Sjaelland-Politi/20140510/artikler/140509350/1265

Disse ganske fornuftige udtalelser medførte så :

http://lokalavisen.dk/tilhaenger-af-hundeloven-trues-paa-livet-/Sjaelland-Politi/20140510/artikler/140519991/1265

Ikke for at bringe diskussionen om hundeloven op igen men hvordan ser i på det i dag. Bliver hunde som ambull og amstaff/apbt stadig brugt som et redskab til at skabe opmærksomhed omkring sig selv eller er "moden" aftagende ?

Kamphunde ejere bliver set som en joke i langt de fleste af mine vennergrupper. Hvad mener i ?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  kamphunde moden
  • #1   10. maj 2014 Man kan vel diskutere om nogen af dem er særligt fornuftige.
    Der er mangel på fornuft i stort set al hundelovsdebatten


  • #2   10. maj 2014 Jeg kender stadig folk der synes det er pisse sejt at have en ulovlig hund, eller som mener de redder hunde og er helte, ved at have ulovlige hunde... (sidstenævnte typer tror de kan give kiks og så forsvinder generne, førstnævnte type er bare helt blæst...).
    Så ja, de bliver stadig brugt som et redskab til at få opmærksomhed, i visse kredse. I de kredse, der allermindst bør have den slags hunde.


  • #3   10. maj 2014 Jeg tror det er blevet endnu sejere, at have sådan en hun pga loven, hos nogle typer mennesker.... Desværre..

  • #4   10. maj 2014 Den Danske Kæmpe. Det tror jeg du får ret i. Men kunne i hvert tilfælde se at pitbulls blev mere populære i kriminelle og semi kriminelle kredse, da de blev forbudte.
    De eneste der reelt bliver ramt af raceforbudene er de ansvarlige opdrættere, der brænder for de racer, og aldrig ville fortsætte med at avle med den skæbne hvalpene går i møde


  • Nick F
    Nick F Tilmeldt:
    okt 2013

    Følger: 1 Emner: 16 Svar: 193
    #10   10. maj 2014 "vil lige sige at de fleste som har og havde kamp hunde er fordi de har et dejligt sind... syntes selv de er skide smukke...ik alle har dem som potens forlænger."

    Det nægter jeg at tro på. Langt de fleste har de her hunde for at sende et eller andet signal. De unge fyre der gerne vil være seje og solarie pigerne har de her hunde pga den opmærksomhed de giver. De er mere et statement end noget andet at gå rundt med kamphund.


  • #12   11. maj 2014 Nu vil jeg ikke deltage særlig meget her, da jeg ikke gider diskussionen. Jeg tror simpelthen ikke på, at det er alle der har de hunde, bare for at være seje. Jeg 'kender' en lækker rednose pitbamse, som er ligeså sød og rolig som dagen er lang. -Han kræver at man siger tingene lidt mere bestemt end man skal til min labrador, men han gør ingenting. Jeg siger ikke, at det er helt iorden at vedkommende har en pitbull i Danmark, men jeg vil bestemt ikke gøre noget ved det, når hunden allerede er her.

    Jeg er personligt ikke begejstret for, at hundene er ulovlige, men på samme tid kan jeg godt se det gode i forbuddet, når der er nogen der tror at det hele bare kan klappes væk.

    Jeg vil godt risikere de hak jeg måske får, og dele et billede af ham. Han blev ikke avlet til at være familiehund, hvilket er grunden til ørene.


    profilbillede
  • Nick F
    Nick F Tilmeldt:
    okt 2013

    Følger: 1 Emner: 16 Svar: 193
    #13   11. maj 2014 Måske er det ikke for at være sej men man har denne her type hund for at vise et eller andet til omverdenen.

  • #14   11. maj 2014 Nu er der jo ekstreme folk både der er i Bevar hundeloven - som har talt om at have knuste flasker, peberspray og knive med ude når de går tur, så de kunne slå "kamphunde" ihjel hvis de kom for tæt på deres hunde. Og så er der tosser i den anden gruppe også.

    NEJ jeg ønsker absolut ikke, at sende noget som helst signal af nogen art, fordi jeg har amstaff.
    Jeg har racen fordi den passer til mig.


  • #15   11. maj 2014 Jeg ved, at vedkommende der har den jeg kender, har ham fordi han er en dejlig hund. Vedkommende har haft pits før, og nogle af dem har haft så voldsomme adfærdsproblemer overfor mennesker, at en aflivning blev nødvendig. De er jo ikke bare for sjov, og har ikke ord for, hvor meget jeg er imod at man misbruger sin hund på den måde som mange gør. -Det ødelægger jo muligheden for alle dem som faktisk kan håndtere en muskelhund.. Men der er så mange meninger. Jeg må da indrømme, at når man møder en pitbull, og bagefter på Google ser hvad de er i stand til overvejer man da en ekstra gang om Kenzo skal lege med den alligevel. -Har dog ALDRIG oplevet det mindste tegn på aggressivitet overhovedet, hvilket overbeviser mig om, at mange er gode til at se alt det dårlige ved hundene og dømme dem ud fra det, i stedet for at se nogle af de gode ting.

  • #16   11. maj 2014 Her omkring er der stort set ingen af de forbudte racer tilbage, hvor de er blevet af, ved jeg ikke, for vi havde tidligere mange amstaffs, ambulls og mix af disse.

    Jeg begræder ikke at de er væk, men jeg synes det er synd for de to absolut seriøse amstaff ejere, som jeg jævnligt møder, at det for deres vedkommende snart er slut med at være ejere af den race, som de elsker så højt.

    Tågehovederne savner jeg ikke, jeg føler mig langt mere tryg nu, når jeg går med mine hunde. Var ved at blive lidt småparanoid, efter at Alfa i 2010 blev overfaldet af en løs amstaff.

    Savner heller ikke diskussionerne med trunterne, der absolut mente, at det var helt i orden at lukke deres muskuløse blandinger ind til min svogers køer.

    Så jo, her har det hjulpet, men jeg er langt fra sikker på, at det gør sig gældende alle steder i landet.


    Begge har hunde på 9-11 år.


  • #17   11. maj 2014 Kirsten jeg tror desvære at effekten er kortvarig.
    Ganske som da man indførte forbud mod pitbulls.
    De samme grupperinger vil bare finde tilsvarende hunde, der er lovlige. og vi ser også at visse nye "racer" bliver populære i de kredse.


  • #18   11. maj 2014 Housebuster - Desværre har du nok ret smiley

    Det er så pokkers frustrerende for igen vil det blive de få, der ødelægger det for de mange.
    Konsekvensen kan jo blive båndtvang for alle hunde, påbud om mundkurv osv.


  • #19   11. maj 2014 Tror det kommer an på hvor i landet man bor henne om man ser dem i gadebilledet eller ej.

    Dem der vil bruge dem som potensforlænger har dem jo alligevel, men vi seriøse der rent faktisk kan finde ud af at have sådan en hund, er dem der bliver straffet.

    Så finder man nye racer - apopros http://www.hundegalleri.dk/marked/Hund/100755-staffordshire-bull-terrier-blaa-staffordshire-bull-terrier
    De koster jo mere end en med stamtavle - det er kun for at få hurtige penge i kassen!


  • #20   11. maj 2014 Jeg ville ønske jeg havde løsningen
    Men jeg tror bare at man må erkende at der er en problematisk gruppe, som ingen lovgivning kan komme igennem til.
    Vi kommer aldrig af med macho typerne der vil have et farligt dyr. Det kan vi spore tilbage til romertiden, og nok længere.

    Istedet burde man fokusere på de mange, som anskaffer sig disse racer, uden at vide hvad de kræver. I den gruppe vil det være muligt at komme igennem med information.


  • #21   11. maj 2014 Synes ikke mundkurv er en løsning for nogen.. -Ingen hund kan forsvare sig med sådan en på, og det er bestemt ikke alle der vil tage sådan en i brug. Det ved vi jo alle sammen.
    -Og ja, der vil altid være dem, der skal have en stor, farlig hund.


  • #22   11. maj 2014 En hund skal ALDRIG på egen pote forsvare sig. i det offentlige rum.
    Og da slet ikke hvis den er i følge med sin ejer


  • #23   11. maj 2014 Enig.. -Men det kan jo blive nødvendigt.
    Nu har jeg flere gange oplevet en galsindet collie kommende farende ud af det blå, som hverken bære navneskilt eller snor. -I sådan et tilfælde er jeg glad for at min hund kan sige fra. -Jeg er selv blevet bidt af en schæfer, og min hund fik fem sting i brystet, så jeg ser ingen grund til at nogen hunde skal pakkes ind i mundkurv. -Måske hvis alle kunne acceptere det, men så længe nogen derude vil være smarte, og gå med deres aggressive hunde løse, og uden mundkurv skal min hund i det mindste have mulighed for at gøre noget, synes jeg.


  • #24   11. maj 2014 Hvis hundene havde snor på og et ordentligt halsbånd på, så var problemet nok til at have med at gøre.
    Men en flexline og en smart sele eller bling bling halsbånd er bare ikke vejen frem for en halvurutineret hundeejer med en stærk hund.


  • #25   11. maj 2014 Hvad er det for noget l*** at fyrer af? "At det kun er ansvarlige opdrættere der bliver ramt af loven" Vi er da en familie med en dejlig amstaff, og vi har ham bestemt ikke for at vise noget!!!! Vi har ham fordi at vi elsker ham og holder af ham!

    Og forresten hedder det muskelhunde!! En kamphund er noget man GØR hunden til!


  • Nick F
    Nick F Tilmeldt:
    okt 2013

    Følger: 1 Emner: 16 Svar: 193
    #27   11. maj 2014 Amstaff er hvad man kan betegne som kamphund. Som skrevet overfor er Amsatff/APBT (i bund og grund samme race) oprindeligt arvlet til kamp. Det er rigtig at begrebet er meget flyende da der er ligende racer der måske ikke har baggrund i hundekamp men som er blevet arvlet ud fra samme kriterier (gameness, høj smerte terskel, aggression osv) som også bliver betegnet som kamphunde.

    Anyways det er selvfølgelig ikke ALLE ejerne til disse hunde der har dem fordi de ønsker opmærksomhed men laaaaangt de fleste.


  • Nick F
    Nick F Tilmeldt:
    okt 2013

    Følger: 1 Emner: 16 Svar: 193
    #28   11. maj 2014 "Jeg ved, at vedkommende der har den jeg kender, har ham fordi han er en dejlig hund. Vedkommende har haft pits før, og nogle af dem har haft så voldsomme adfærdsproblemer overfor mennesker, at en aflivning blev nødvendig. De er jo ikke bare for sjov, og har ikke ord for, hvor meget jeg er imod at man misbruger sin hund på den måde som mange gør."

    Er han fra Danmark ? I så fald hvad er grunden til at han vælger at få en af de få hunde der er ulovlig når der flere hundrede lovlige racer?


  • #29   11. maj 2014 Pitbull er avlet til kamp.

    Amstaf er ikke. selv om den er avlet ud af pitten .

    kender en der har en amstaf / ambull, og den har han ikke fordi han synes den er sej, han har den først og fremmest fordi han redde den i fra aflivning i 2009, da oprindelige ejer skulle i fængsel.
    og den er en sød og rolig familiehund, som slet ikke kan ses som potensforlænger, det er den simpelthen for doven til´;-)


  • #31   11. maj 2014 Jeg købte amerikanske bulldog'er, fordi alle så blev bange for mig - selv gadens tidligere "konger", dem med schæferhunde. Desuden var jeg træt af naboernes unger stjal mine blommer (dem i haven). En ambull nøjes ikke med at skræmme dem, nej haps sagde det bare. Nu har mine blommer det bedre end naboens unger. Det er snart ikke flere småhunde i nabolaget - nogen som kan anbefale hundemad med ca. samme næringindhold? Mine kan nemlig ikke li' smagen af de fede børn her i byen.

  • Nick F
    Nick F Tilmeldt:
    okt 2013

    Følger: 1 Emner: 16 Svar: 193
    #32   11. maj 2014 "Pitbull er avlet til kamp.

    Amstaf er ikke. selv om den er avlet ud af pitten"

    Amstaff og APBT er en og samme race. De er bare arvlet på forskellige linje. Hvilket også er ret mudret da nogle hunde både er skrevet som amstaff og som apbt.


  • #34   11. maj 2014 Jeg mener dog stadig at der ikke er noget der hedder kamphund. -Det er nemlig noget man tirre hunden til, gør den farlig og lære den at slå ihjel.
    En kamphund er en hund, som mishandles til det yderste, hvorefter den bliver aflivet(Og ikke ved dyrlægen). De fodres ikke, og lever nok størstedelen af deres liv i ringen, eller i et bur. -Så hverken muskelhund eller kamphund er korrekt.. -Muskelhund lyder bare pænere.

    Nick - Ja, han bor i Danmark, midt i byen. Han har valgt at få en pitbull, fordi han har erfaring med racen, ved hvad de kræver, og ikke får nok ud af de andre racer. At han vælger én af de få der er ulovlige er nok fordi at racen passer til ham..


  • Nick F
    Nick F Tilmeldt:
    okt 2013

    Følger: 1 Emner: 16 Svar: 193
    #36   11. maj 2014 Allergisk overfor snobber og storhedsvanvid .ok det skal jeg ikke kunne sige. Fra USA eller ?

    Det er klart at der er forskel på en kamphund der er arvlet ud fra dens gameness og så til en normal amstaff/apbt men at de skulle være to racer er noget vrøvl.


  • #37   11. maj 2014 Nu er det jo ikke stadig alle der udelukkende avler pit til kamp. -Det kan godt være, at det er deres oprindelse, og at mange stadig bruges, men der er ligeså mange der ikke avles til det formål. -Og de er ikke kamphunde.

    Kamphund er et begreb, og jeg synes ikke at det er korrekt at bruge.


  • Nick F
    Nick F Tilmeldt:
    okt 2013

    Følger: 1 Emner: 16 Svar: 193
    #38   11. maj 2014 "Nick - Ja, han bor i Danmark, midt i byen. Han har valgt at få en pitbull, fordi han har erfaring med racen, ved hvad de kræver, og ikke får nok ud af de andre racer. At han vælger én af de få der er ulovlige er nok fordi at racen passer til ham.."

    Han har dem fordi han vil sende et signal ....


  • #40   11. maj 2014 Det er vildt at du ved det? Jeg kender hunden, jeg ved hvem manden er, og han vil bestemt ikke sende noget signal, eller bevise noget..

  • #42   11. maj 2014 Så alle ikke-ønskede hunde her i Danmark er stemplet kamphunde? Min labrador, Kenzo er mere kamphund en den pitbull, og Kenzo kan med alt og alle. -Så hvad folk siger, at de hunde går ind under kan jeg jo ikke ændre.. -Jeg synes bare de bør omtales ved race, og ikke 'Kamphund'

  • Nick F
    Nick F Tilmeldt:
    okt 2013

    Følger: 1 Emner: 16 Svar: 193
    #43   11. maj 2014 Lisa B gider du ikke lige læse hvad der rent faktisk bliver skrevet.

  • Nick F
    Nick F Tilmeldt:
    okt 2013

    Følger: 1 Emner: 16 Svar: 193
    #48   11. maj 2014 Nu er der jo en grund til det ikke er alle hunde der bliver brugt som kamphund.

    Allergisk overfor snobber og storhedsvanvid .
    Nej den er relevant for det er blevet en slags misforståelse at amsatff er en "light" udgave af apbt. Det passer simpelhen ikke.


  • #49   11. maj 2014 "Kamphund er et begreb" Helt rigtigt, men den hårde kerne af dem er pitbull og tosa. Skal dette udvides til alle hunde, som blev avlet kamp mod andre dyr, må racerne gravhund, bedlington t, kerry blue, tysk jagtterrier, lakeland t og jeg kunne blive ved, også medregnes. Ex. en tysk jagtterrier er slet ikke for "børn", men en fantastisk hund alligevel - i øvrigt paradoksalt nok oftest glad for børn.

  • #50   11. maj 2014 Ham der har den rednose jeg kender, ved udmærket hvad det er for en hund.
    Men jo, alle hunde kan lære at slås som kamphunde gør. -En pitbull kan bare gøre langt mere skade end andre hunde.. -Dog findes der én race, som er stand til at slå en pitbull ihjel.

    Jeg er klar over, at man avler på nøje udvalgte hunde, for at opnå de bedste kamphunde. -Og jeg skal ikke lyde smart, eller noget. -Jeg er ikke inde i hundeavl, ved ikke hvad man går efter eller hvad man kigger efter når man avler.. -Jeg ved bare, at selvom den jeg kender faktisk er avlet til kamp, så har han aldrig lært det, og han har aldrig været aggressiv. -Det kan være, at det en dag siger klik, og han sidder i armen på sin ejer, men lige nu er han det blideste væsen. -Begge forældre er kamphunde i udlandet, og formentlig de fleste søskende er det samme.

    -Men når der snakkes avl, kan jeg vidst ikke være med mere.


  • #52   11. maj 2014 Nu er det ikke helt umuligt med en gravhund.. -Der skal ingenting til, før gravdyret sidder i flæsket på min labrador. -En forkert lyd, eller bevægelse. (De mødes ikke mere)

  • Nick F
    Nick F Tilmeldt:
    okt 2013

    Følger: 1 Emner: 16 Svar: 193
    #53   11. maj 2014 smiley

  • #56   11. maj 2014 ts: Hvilken hunderace går du mon rundt med? smiley



  • #57   11. maj 2014 Jeg har intet imod begreberne kamphund eller muskelhund.
    Det er kun når de bliver brugt i flæng, at jeg syntes de mister deres "betydning"
    Først og fremmest, så ser jeg bare begrebet "muskelhund" som en pænere betegnelse for kamphund.
    For mig, så er en kamphund en hund af terrier typen, som er muskuløs, hårdfør, og med "killer instinct" og højt drive.
    Hvad hunde er blevet avlet eller brugt til i fortiden, behøver ikke være det samme som nu. Engelsk bulldog, shar pei, mastiff osv, dem ser jeg ikke som kamphunde, selvom de på hver deres måde har været brugt til det.
    Jeg betegner selv min miniature bullterrier som en "semi kamphund". Den er måske hverken avlet eller brugt til hundekampe, men den har alle egenskaberne ( på nær størrelsen smiley ).
    Der findes også mange vogtere/mollosser, som har eller bliver brugt til hundekampe, men for mig er det ikke "rigtige" kamphunde. De har styrken til at lave skade, ingen tvivl om det, men de har ikke det der "killer instict" som gør jeg forbinder dem med kamphunde.
    For mig er der ikke den store forskel på ambull, rottweiler, bullmastiff, bordeaux, mastino, kangal, kaukasere, osv. De er alle vogtere og store stærke hunde, men ser dem ikke som kamphunde.
    Der hvor hele problemet med begrebet "kamphund" ligger er, at det bliver brugt i flæng og kan ikke klart deffineres.
    Både boksere, franske bulldogs, dobbermans osv ryger til tider ind under den kategori. Feks. så må jeg ikke have vores shar pei med på camping pladser under dansk camping union, men jeg må godt have min miniature bullterrier med. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, hvilken race jeg ser som mest potent.

    En anden ting er, at folk ikke skeler til racerne, men til begrebet. Dvs. at når en amstaff blanding har bidt en anden hund ihjel, så er der 30+ racer der får skylden for det "FOR DET ER JO SÅDAN EN KAMPHUND DER GJORDE DET"
    Så sent som i går var jeg ude og spille fodbold og havde min miniature bullterrier og welsh corgi med. Der var ikke nogen der kendte de 2 racer, men alle havde en mening om miniature bullterrieren. Nogle var bange for ham og forstod ikke hvorfor jeg ville have sådan en. Andre syntes han var sød, og mente det var ejerne der, gør dem farlige. Begge parter mener jeg, er forkert på den.
    Når de spørger om han er en kamphund svarer jeg "ja delvis".
    Han har alle egenskaberne, men en del af disse egenskaber gør også, at han er en utrolig menneske glad hund.
    Det er meget svært at forklare "ukyndige", at der er forskel på kamp,vogter,hyrde gener osv. Nogle kamphunde er fortrinlige til børn, men vil dræbe naboens hund uden at blinke. Det er der mange der ikke kan adskille. aggressioner mod mennesker og dyr behøver ikke hænge sammen.
    Og andre som mener det kun handler om ejeren, har jeg også lange diskussioner med. Jeg er enig så langt, at det er ejeren der har ansvaret, og problemet er, når ejeren ikke tager ansvaret. En "kamphund" som føres i snor, og som ikke skal hilse på alle hunde, og som er på en grund der er ordentlig hegnet ind, er ikke til fare for andre, så jo på den måde kan man godt sige, at det handler om ejeren.
    Der hvor problemet er, er når folk tror at ejeren med opdragelse og socialisering kan fjerne de medfødte egenskaber.
    Der var et par andre hunde med, og folk kunne ikke forstå hvorfor jeg holdte min i snor, og de kunne da bare lege sammen, og "finde ud af det selv".
    Igen måtte jeg forklare hvordan det virker med en "kamphund".
    Rocco som min miniature bullterrier hedder kan generelt med alle, og er hverken dominant eller aggressiv, men han kører i et helt utrolig højt gear, og der er mange spændinger når han ser andre hunde. Hvis jeg lufter ham med fremmede hunde i snor i 20-30 min, så er spændingerne nede, og han kan godt omgås andre hunde, så lang tid de ikke prøver at dominere ham.
    Han kan også kun lege på en måde, og det er "slås og jagt lege".
    Og det hele kan nemt kamme over, så derfor er han ikke løs med hunde jeg ikke kender. Og det er et "NO GO" at lege med fremmede hunde under 10 kg.
    Han passer bedst til robuste hunde, og som selv gerne vil være voldsomme uden at være aggressive.
    Det er forholdsregler som det, som gør jeg ser mig selv som en ansvarlig kamphunde ejer. Jeg anderkender hans medfødte egenskaber, og sørger for, at de ikke kommer til udtryk, ved at agere med livrem og seler.
    Jeg havde en bekendt, som til tider passer/lufter hundene, når jeg er på messer, eller ikke kan have dem med.
    Han har selv en Jack russel terrier han, og har før haft ham med.
    Det er ikke det store problem, når jeg selv er til stede. Jeg har dog fortalt ham, at han ikke skal tage ham med, når han lufter hundene, når jeg ikke er hjemme.
    En dag gjorde han dog dette alligevel, og det endte med, at han hund fik nogle ordentlige skrammer. Hans hund sprang på Rocco, pga et ben der lå i haven,og hvis han ikke havde brudt ind, så tror han ikke hans hund havde klaret det. Jeg havde en lang snak med ham, hvor jeg prøvede at forklare det der "kamphunde begreb". Ja Rocco er en super dejlig hund, der kan med stort set alt og alle, men du skal heller ikke tage fejl af ham. Hvis han føler sig presset eller bliver angrebet, så går han i "kill mode". Og netop derfor skulle han ikke tage hans hund med, uden jeg var der.
    De kan fint gå sammen i dag, men der er visse forholds regler, og det har han lært nu.

    Min pointe er, at kamphunde er fortrinlige familiehunde, men de kræver en ansvarlig ejer, som tager forholds regler, selvom hunden måske ikke har udvist aggressiv adfærd. De har det i dem., og det kan komme til udtryk en dag, og så hjælper det ikke, at ejeren siger "jamen det har den aldrig gjort før".

    Jeg har intet imod begrebet kamphund, og bruger det selv, men er træt af, at det kan deffineres, læses og forståes på 100 forskellige måder, samt at nogen tror, at det er kun de hunde på forbuds eller obs listen som er farlige.
    Jeg foretrækker selv begrebet "potente hunde", som dækker over kamphunde, store vogtere mm. Og potente hunde kræver ansvarlige ejere.


  • #58   11. maj 2014 Jeg ser ikke særlige hundeejer som nogle tosser udfra racen, men derimod mere hvordan jeg tror disse opføre sig og behandler deres hunde. En gammel tosse eller tusset brian som begge behandler deres hunde skidt er begge nogle båtnakker og kan sammenlignes fint. Ikke sagt at visse racer ikke kan relateres til visse fordomme selvfølgelig. Nu kan jeg se at TS tidligere har haft schæfer og for ½ år siden/(vil jeg tro) havde der i del af min omgangskreds den fordom at alle der havde schæfer var gamle, ensporet og yderst hårde ved hundene(voldelige). Dog har jeg da set at sådan hænger verdenen ikke altid sammen.
    Jeg er sikker på at der i dag stadig bruges hunde som potens forlængere, her er det måske ofte racerne "OEB" og schæfer og rottweilere som bruges efter raceforbudet fra 2010.


  • #62   12. maj 2014 Palle - Det er jo ikke dem alle sammen der har kort lunte.

  • #65   12. maj 2014 De har stadig de samme signaler som andre hunde, de er måske mere dæmpet, og det går noget hurtigere fra de ser en anden hund, og til de angriber, men signalerne er der stadig. Desværre er de tit ejet af førstegangs hundeejere, som ikke har den nødvendige erfaring i at læse disse signaler.

  • #66   12. maj 2014 Nu er min hund jo ikke en kamphund, så dens reaktion er måske ikke repræsentativ for disse. Mine naboer har en cairn terrier, som konstant bjæffer og knurrer af hende - naturligvis beskyttet bag hegnet og chili værdiger den ikke et blik. Det er være med mig. Jeg har til gengæld lyst til at kvæle både cairn t og dens ejer.

  • liv m
    liv m Tilmeldt:
    maj 2010

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 25
    #67   12. maj 2014 Her hvor jeg kommer fra er det i den grad stadig en trend,og der avles skam også i stor stil, der er utrolig mange af de der boxer blandinger. Desvære har loven nok medført at det bare er blevet endnu sejere at have sådan en hund. Og de kæmper i den grad med næb og klør for at holde racerne i live.

  • #69   12. maj 2014 Man kan øjensynligt fra avle evnen til at læse andre hunde, men ikke evnen til at ville slås. Nu bliver det vist lidt søgt, såeh .. ?????????????.

    Og til allergisk - Jeg misforstår ikke alt, jeg er blot ikke enig med dig.


  • #71   12. maj 2014 ok - jeg vel blandet nogle indlæg sammen - undskyld!

  • #73   12. maj 2014 Min hund har ikke nødvendigvis mere lyst til slagsmål end andre lidt egetkønsagressive (i 1 ord?) hunde, den er bare meget bedre til udføre "jobbet" end de fleste. Den er 2 gange blevet overfaldet af løse hunde. Jeg købte nemlig den eneste hundesnor ved den lokale købmand, så andre i byen må lade deres hunde rende frit, hæ-hæ

    undskyld allergisk!


  • #75   12. maj 2014 Jeg er ikke linse,trunte eller brian. Jeg har videregående uddannelse, eget hus, bil og mindre børn. Til gengæld har jeg ingen gæld, ingen tatov., ingen våben, ingen pletter på straffeattesten, ryger ikke, drikker ikke og har ikke slået på nogen i ca 20år (vi har alle været unge). Jeg anerkender ikke at skulle slås i hartkorn med mere skumle typer. Det er al den retorik i medierne, som er skyld i mange problemer. Folk burde være lige så bange for rottweill'eren som for ambull'en.
    Jeg er ikke muskelhunde-ejer - min hund har blot store synlige muskler.


  • #77   12. maj 2014 Jeg er ikke kamphundeejer. Desuden er dette et debatforum og du styrer det ikke.

  • #79   12. maj 2014 "Jeg gider slet ikke debattere med en der lægger ord i min mund."

    Det er jo grebet ud af den blå luft. Jeg håber oprigtigt, at du får det bedre. Det må ikke være nemt for dig.


  • Nick F
    Nick F Tilmeldt:
    okt 2013

    Følger: 1 Emner: 16 Svar: 193
    #80   12. maj 2014 "Jeg oplever at rigtigt mange af dem med de små hunde eks. er angste for at kamphunden skal tænde af og gå amok hvis deres hund begynder at gø af den. Og at ejeren ikke kan holde den og så kommer der 25-50 kg. frådende monster hen i hovedet på dem og æder deres hund. For HEY! Det har de jo set i TV og læst i avisen! "

    Nu er de her episoder jo rent faktisk sket og i nogen områder har det været et reelt problem at disse hundetyper og deres hjernedøde ejere skabte usikkerhe for deres omgivelser. Jeg er rent faktisk facineret af disse hunde (ligesom jeg er ved mange andre hundetyper) men må indrømme jeg går 100 pct ind or et forbud. Det er jo bevist her og i udlandet at de her hunde er der altså for mange der ikke kan styre til de burde være lovlige.

    Og den der "alle hunde kan jo blive kamphunde. Det kommer jo kun an på hvordan man opdrager den" gør mig virkelig sindsyg .....


  • #81   13. maj 2014 Nick - Så du mener, at hvis du igennem hele en Chihuahuas liv lære den at slås og bide, så vil den aldrig blive en kamphund, på trods af at den konstant vil slås og bide?

  • Nick F
    Nick F Tilmeldt:
    okt 2013

    Følger: 1 Emner: 16 Svar: 193
    #82   13. maj 2014 Du kan lære at gøre den bidsk ja, men den vil ikke have de "kvaliteter" kamphunde racer har.

  • #83   13. maj 2014 Nick - hvis du i lisa's indlæg bytter chihuahua ud med rotweiller, hvad ville dit svar så være?

  • Nick F
    Nick F Tilmeldt:
    okt 2013

    Følger: 1 Emner: 16 Svar: 193
    #85   13. maj 2014 Jeg må indrømme jeg ve ikke meget om Rotweilere så det kan jeg ikke svare på. De har jo en god fysisk og har et stærkt bid. De er dog ikke blevet fremarvlet dicideret ud fra deres evne til at kæmpe som bull terrier hunde og nogle molosser er. Igen, der en grund til de er nogle bestemte racer der bliver brugt. Men ingen tvivl om at en aggressiv rotweiler er farlig.

    Er det din point ? At andre hunde også kan være farlige? Hvad forskel gør det ? Så vidt jeg ved er rotweiler også på obs listen.


  • #86   13. maj 2014 Min pointe er vel at alle hunde med en vis størrelse kan gøres farlige. Jeg synes, et raceforbud skulle erstattes med et altid-i-snor påbud.
    Vedrørende obs-listen er den i mine øjne enten fuldstændig mangelfuld eller i virkeligheden helt unødvendig.


  • Nick F
    Nick F Tilmeldt:
    okt 2013

    Følger: 1 Emner: 16 Svar: 193
    #88   13. maj 2014 "Min pointe er vel at alle hunde med en vis størrelse kan gøres farlige. Jeg synes, et raceforbud skulle erstattes med et altid-i-snor påbud.
    Vedrørende obs-listen er den i mine øjne enten fuldstændig mangelfuld eller i virkeligheden helt unødvendig."

    Enig, men det ændre ikke på at nogle racer er mere problemfyldte at det har vist sig at de giver for mange problemer.


  • #89   13. maj 2014 Jeg ved ikke meget om dyremishandling, men mon ikke en newfoundlænder kan gøres skør i bøtten?
    Ja nogle er mere problematiske end andre, men blev de holdt i snor og ikke mødt af andre hunde uden snor, ville mange problemer kunne undgås.


  • #91   13. maj 2014 "Skør i bøtten, farlig, kamphund, aggressiv, angstbider, forsvare sig...store forskelle."
    Helt sikkert, men bliver du eller din hund bidt, er årsagen måske mindre betydende. En aggresiv newf. er stor og stærk og dræber en lille hund på et splitsekund. Alle de newf, jeg har mødt, var dog venlige og lidt lalleglade.





  • #92   13. maj 2014 Søren: En del af forskellen på racer er deres reaktioner på forskellige situationer, nogle racer reagere med aggressivitet, andre bliver angste andre igen bliver tillært hjælpeløse.
    At påstå at alle racer vil reagere ens på ens træning eller behandling er absurd.
    For at en hund vil "egne" sig som kamphund, er det ikke nok at den er aggressiv, den skal vedblive med at kæmpe uanfægtet om den er hårdt såret eller om den anden hund overgiver sig.
    Alle hunde kan måske presses til at forsvare sig men at vedblive med at angribe når modstanderen trækker sig, overgiver sig ellerforsøger at stikke af, det er altså langt fra alle racer.


  • #94   13. maj 2014 Maya - naturligvis er der forskel på racerne. Jeg har ikke påstået andet. Blot er meget af debatten præget af myter og 3. hånds beretninger.

    Har nogen herinde set en tosa i virkeligheden?

    Maj-britt - newf. er dejlige og har givetvis længere lunte end ex min hund, men du spurgte jo, om den kunne gøres farlig. Ja den kan den, men du skal nok stå lidt tidligere op om morgenen så smiley


  • #95   13. maj 2014 Jeg synes bare at diskussionen kommer til at handle om at alle hunde kan være aggressive, og det kan de sikkert, men det kan ikke sammenlignes med den tænding som de såkaldte kamphunde kan have.
    Jeg kan derfor ikke forstå hvorfor disse diskussioner kører over i "alle hunde kan bide" Ja de har tænder selvfølgelig kan de bide og nu større hund nu værre bid, men det kan stadig ikke sammenlignes med "kamphunde" racerne eller hvorfor disse blev ulovlige.


  • #96   13. maj 2014 Den største problematik ud over uansvarlige ejere er, at der findes over 50+ racer, som kan være potentiel farlige, hvis de har klaphat af en ejer.

    Der er "kamphunde" som amstaff, pit, staff, bullterrier, osv.
    Det er hunde der som udgangspunkt er gode nok til mennesker, men nogle man skal være varsomme med, når det gælder andre hunde.

    Så er der store vogter/hyrde racer,som feks. ambull, bullmastiff, mastino, kangal, rottweiler, schæfer, dobberman, kaukasere osv. Det er hunde, som ud fra deres vogter adfærd kan være potetiel farlige for mennesker (nogle har også svære egetkøns aggressioner).

    Og der er masse flere racer, man kan smide ind under de 2 kategorier.
    Der er masser af potente hunde, både på forbuds listen, OBS listen, og hunde der ikke står nogle steder. Om man så vil vægte overfald på mennesker højere end på andre hunde, må være op til folk selv.

    Jeg syntes ikke man skal blande chihuahua, labrador, gravhunde osv ind i debatten om farlige hunde, men kan ikke se meningen med at forbyde 13 ud af 50+ potente racer, og så tro problemerne er blevet løst.

    Jeg har som sådan ikke noget imod forbud eller restriktioner ved visse racer, men det skal laves ud fra en faglig debat, og med en løsningsmodel som virker, og ikke som nu.
    Det er muligt at antallet af "forbudte hunde" er faldet efter loven, men det er nok mest fra de ansvarlige ejere, dem som ikke var problemet før.
    Jeg ser stadig masser af ulovlige hunde, både født efter loven, uden mundkurv og snor osv. En masse hunde er blevet aflivet, bare for at blive født, og en del hunde er blevet aflivet efter den nye lov, selvom den måske ikke var tiltænkt dem.
    Jeg mener den nye hundelov, samt måden man har indført den på har spillet fallit, og der er kun tabere i den sag.
    Og jeg håber de reviderer den ud fra faglighed, og ikke ud fra populisme.
    Og sidst men ikke mindst, så skal man sørge for, at politiet får de midler der skal til, hvis man indfører sådan en lov.


  • #98   13. maj 2014 En mastino napoletano har dræbt både en voksen rottweiler, og en voksen pitbull. -Så hvorfor er Mastinoen ikke ulovlig?


  • #100   13. maj 2014 Men den er ikke ulovlig.. -Det er trods alt over to år siden det skete.

  • #102   13. maj 2014 Igen, det er ikke alle der er sådan.. -Nu har lige den pit jeg kender aldrig været i slagsmål, men i Horsens boede der tidligere en blanding af Amerikansk Bulldog og Pitbull, som jeg mødte en enkelt gang.. -Sparkede ejeren til hunden midt i et slagsmål krøb den sammen, men den anden hund (Da jeg så det, var der tale om en mellemstor labradorblanding, som jeg før havde mødt) var den der fortsatte med at knurre, springe frem og bide af ejeren.

    -Kamphund eller ej, så er der undtagelser, og det kan vi ikke komme udenom!


  • #104   13. maj 2014 Hvorfor kalde dem kamphunde, når både pitbull og amstaff er terriere? -Så kan man da gruppere dem sådan i stedet.

  • #106   14. maj 2014 En spændende debat!
    Betragter I Staffordshire bullterrier'en som en kamphund?
    Hvad så med amstaff'en?
    Hvad er evt. forskelle i oprindelse og anvendelse?


  • Nick F
    Nick F Tilmeldt:
    okt 2013

    Følger: 1 Emner: 16 Svar: 193
    #107   14. maj 2014 Staffordshire bullterrier og amstaff/apbt er da bestemt kamphunde.

  • #108   14. maj 2014 En Staffordshire Bull Terrier er bestemt ikke en kamphund!

  • #109   14. maj 2014 Hold da op hvor er der meget ammestue snak i denne debat..
    Palle: det du siger lige præcis løgn udover at APBT men også andre racer er gribende i deres bid, andre bider en masse gange efter hinanden; og så er der jo de hunde med en ringe kampdrift og mod som måske kun bider en enkel gang eller flygter. men alle brugshunderacerne slipper ikke fordi de bliver sparket og råbt af, medmindre der er tale om den ødelæggende udstillingavl. Derudover er de fleste brugshunderacer avlet til at hade andre mennesker og hunde/ulve, såsom din egen belgier endda? Jeg tror dog ikke din belgier er som den oprindeligt var, og det tvivler jeg så sandelig også på at de fleste pitbulls er smiley


  • #110   14. maj 2014 Min gamle rottweiler(Hanhund), og en anden rottweiler(Tæve) stoppede i hvert fald ikke med at slås, selvom der blev råbt og skreget af dem, og tævens ejer sparkede op til flere gange.
    Candy slap ikke Paco, bare fordi nogen råbte af hende, hev i hende og ejeren sparkede hende. -Paco stoppede ikke, og det var ligegyldigt hvad man gjorde. Han stoppede når han var klar til at stoppe...

    Det er ikke altid listehundene der er de store, stykke og aggressive bæster, men af og til nogen af vores bedste familie hunde. -


  • #112   14. maj 2014 Personligt anser jeg nok pitbull'en for at være en kamphund. Vedrørende staff og amstaff er de i al fald i samme kategori. Er den ene en kamphund, ja så er den anden også.

    #97 Hvis det kun er dem med "dårlige" videoer på youtube, som er kamphunde, virker den danske forbudsliste lidt øøøh, underlig måske.

    ups må løbe svarer evt. senere


  • #114   14. maj 2014 Maj-britt - Nu er det jo ikke alle der tænker på at filme, hvis deres hund bliver overfaldet.. -Hvis jeg stod i den situation ville jeg da bestemt heller ikke hive kameraet frem!

  • #116   14. maj 2014 Lise, nej det ville mange af os ikke, så når der vitterlig er så mange videoer med pitbull der angriber, er det måske fordi, der faktisk er mange episoder at tage af.

  • #117   14. maj 2014 Søgte lidt på "dog attack"

    De første var fra overvågningskameraer og kameraer i politibiler. ( USA )

    Guess what... Det var pittbulls der overfaldt hunde og mennesker


  • #118   14. maj 2014 Det kunne vel være en mulighed, at de gange hvor det er optaget, er det planlagt på en eller måde? Jeg ved ikke hvordan de folk tænker.. -Men træner de deres hund til kamp, tror jeg næppe at det er et uheld, at den æder naboens lille hund.

    Jeg siger ikke at det er sådan hver gang, men det er ikke altid hundens skyld.


  • #120   14. maj 2014 Igen, det er ikke altid planlagt.. -Men kom ikke og sig, at ejeren ikke har lært den hund et eller andet?
    Nu ligner flere af dem i videoen, som man går ud fra ejer hunden, nogen der bare har den fordi den ser farlig ud.
    -Hvis en smartass ikke har sin pitbull for at være farlig, hvorfor vælger de alle sammen så en pit?


  • #121   14. maj 2014 "" Derudover er de fleste brugshunderacer avlet til at hade andre mennesker og hunde/ulve, såsom din egen belgier endda?""

    Jeg har læst meget ævl herinde, men den der tager 1. pladsen.

    Det vil jeg da meget gerne have uddybet?
    Nu med udgangspunkt i belgieren som jeg snakker om her, så har den skulle vogte(og hyrde også) over fårene overfor mennesker og andre rovdyr. Hvis det ikke er had til fremmede, hvad vil du så kalde det? man ser det da stadigvæk i de belgier med mere oprindeligt sind, at de ofte ikke bryder sig om andre, medmindre de er velsocialiseret på mennesker/hunde og ofte kan de stadigvæk ikke lide andre. det må vel også gælde schæfer, rotten, hollandsk hyrdehund mm.


  • #123   14. maj 2014 Det blev det ikke meget bedre af Casper.
    Du er stadig konkurent for første pladsen smiley


  • #124   14. maj 2014 Vark - mennesket har brug for skræmmebilleder. Det, der står tydeligst for mine øjne, er manglen på lederskikkelser i dansk politik. Som Michael Schøt siger det : "Vi kan vælge mellem dem, der har fuck'et det op, eller dem, der ikke kan reparere det igen".

  • #125   14. maj 2014 Mange tak Housebuster. Vil du så forklare mig hvordan disse racer er avlet mentalt? For vi to må have en meget forskellig opfattelse af racerne.

  • #126   14. maj 2014
    Men hvis du starter en tråd om emnet, er der måske en venlig sjæl, med pædagogiske evner, der vil forklare dig at brugshunde racernes egenskaber ikke er baseret på et had til alt fremmed.
    Hvis du er heldig, får du også forklaret forskellen på de vidt forskellige egenskaber, som de vidt forskellige typer hunde der kaldes hyrde hunde har.


  • #127   14. maj 2014 Housebuster - god undvigelse, er du politiker? Det er let at gøre grin, men åbenbart svært at svare på et spørgsmål. Der er vel ingen dumme spørgsmål. Mig bekendt skulle hyrdehundene ha' en vis vagtsomhed overfor fremmede, hundene var jo også ofte gårdhunde. Men belær mig/os!

  • #128   14. maj 2014 Man skal jo helt tilbage til ulvens egenskaber og hvordan vi har fremmet og dæmpet dem for at få de egenskaber vi har i hunde racerne, for at forklare at had ikke er en af egenskaberne.
    Og det fortjener sin egen tråd, hvor man kan finde nogen der er mindre sarkastiske og mere pædagogiske end mig.


  • #129   15. maj 2014 Nu har pitbullen jo self et specielt sind, men jeg mener dog stadig at hvis man behandler dette sind korrekt sp kan man sagtens få en dejlig hund. At have hun betyder jo ikke at du nødvendighvis skal kunne have den med alle steder hen, hvis hun nu bare ikke bryder sig om dette? Sådan er der jo nogen hunde der er.

  • Nick F
    Nick F Tilmeldt:
    okt 2013

    Følger: 1 Emner: 16 Svar: 193
    #131   16. maj 2014 "En Staffordshire Bull Terrier er bestemt ikke en kamphund!"

    Ok hvad er det så ?


  • #132   16. maj 2014 Staff'en er en krydsning mellem en Engelsk Bulldog og den afdøde Old English Terrier. -Den er avlet, i et ønske om at få en hund med terrierens hurtighed, og en del af Bulldogens styrke.
    Det er en stille hund, som sjælendt viser tænder eller gør. Dog er den en god vagthund.
    Staff'en blander sig sjældent i slagsmål. Den benytter sig af, at kigge den anden hund an, og indordne sig i hierarkiet blandt hunde.
    -En Staffordshire Bull Terrier er altså ikke en kamphund..-Skal du have et link nu vi er i gang? Læs, før du udtaler dig om racen!


  • Nick F
    Nick F Tilmeldt:
    okt 2013

    Følger: 1 Emner: 16 Svar: 193
    #133   16. maj 2014 hehe fedt nok du lige gider at belære mig smiley Du ved sgu egentligt ret meget om disse hunde. Tak for dit svar.

  • #134   16. maj 2014 Nej, jeg vidste faktisk intet om Staff'en før.. Men jeg giver mig tid til at læse om racerne før jeg hænger dem ud alle steder. Og at jeg kender en pitbull, gør også at jeg kan fortælle dig, og mange andre at det ikke er alle pitbulls der er kampegnede, og fuldstændig utilregnelige..


    -Jeg går ud fra, at terrierklubben, nettet og de seriøse ejere af disse hunde kan fortælle en del mere om hunden, end folk bag en skærm, der enten er bange for hundene, eller bare tror på alt hvad de høre..


  • Nick F
    Nick F Tilmeldt:
    okt 2013

    Følger: 1 Emner: 16 Svar: 193
    #135   16. maj 2014 ok du har ret. Det lyder ret fornuftig det du skriver nu når jeg tænker over det.

  • #136   17. maj 2014 Må lige klappe af den her:
    "...de bliver stadig brugt som et redskab til at få opmærksomhed, i visse kredse. I de kredse, der allermindst bør have den slags hunde."
    Så godt sagt, Einstein.


Kommentér på:
kamphunde moden

Annonce