{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.533 visninger | Oprettet:

Anbefaling af hunderace {{forumTopicSubject}}

Hej HundeGalleri,

Den korte version: Jeg står i den situation, at jeg desværre lider af angst og depression. Jeg er 19 (snart 20) år, og går i 3.g.
Som det ser ud lige nu, er jeg så presset af min sygdom, at mine forældre og jeg overvejer at lade mig tage 3.g om. Dvs. "droppe ud" af skolen nu, og starte igen til sommer - august, så jeg kan få den ro jeg har brug for.

Jeg har altid haft en stor drøm om at blive hundejer - have en ven, som jeg kan gå en masse ture og hygge med. En hund, som ville kunne hjælpe mig igennem den svære tid og få tankerne væk fra hverdagen.

Her kommer I ind i billedet og jeg håber, at I har mod på at hjælpe med at komme med jeres bud.

Jeg har en "masse" ønsker til, hvordan den ideelle hund for mig ville være. Hermed ikke sagt, at meget af det også afhænger af mig (opdragelse mm).
Nogle af de egenskaber, som jeg ønsker mig i en hund er:

At den er imødekommende overfor andre hunde/mennesker.
At den ikke til hver en tid synes, at den skal gø.
En mellemstørrelse hund.
En hund, som om nogle år ikke ville have det store imod at bo i lejlighed. (her ville den stadig komme en masse ud!)
At den er relativ lærenem - og gider at lære/træne.
At den ikke bliver alt for ked af det, når man er væk i en del timer (en skoledag, som typisk vare 6-8 timer)
At den er lydig.

Dette er blot nogle tanker, som jeg har gået og funderet over.

Jeg har selv tænkt nogle tanker om følgende hunderacer: Tysk/dværg-pinscher, japansk spids, eurasier, finsk lapphund.

Hvis I har nogle input til, hvad der ville være en god hund for mig, så må I meget gerne skrive en kommentar.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Anbefaling af hunderace
  • #1   10. mar 2014 Hej det er forfærdeligt at lide af angst Har selv lidt af det Så ja det ville være en rigtig god ide for dig at få hund og komme ud at gå nogle lange ture Jeg vil nævne nogle eks. Eurasiern Labradoren Tervueren Lille dansk svensk gårdhund smiley

  • #2   10. mar 2014 Japansk spids lyder da godt der er også Shibaen hvis ikke det er den du tænker på ved japank spids smiley

  • #3   10. mar 2014 Nu kender jeg ikke til at have angst eller depression, så ved ikke om det er tilfældet med dig, men tror du, at du vil kunne overskue at have en hund? den kræver jo meget, især i starten, og jeg tænker, at det måske kan blive for uoverskueligt, når der også er skolen at tænke på.
    Hvis det ikke er tilfældet med dig så håber jeg selvfølgelig, du finder dig en dejlig følgesvend smiley

    Måske kan du uddybe lidt mere om hunden, for der er jo mange hunde, der kan passe på de krav. Det kan måske være om du er interesseret i pelspleje, ønsker at træne på højere plan osv.


  • #5   10. mar 2014 Ida Det ville hjælpe hende at få en hund fordi hendes sygdom drejer sig om at få tankerne fra sig selv og over på noget andet så fik hun en hund vil hun glemme sig selv smiley

  • #6   10. mar 2014 Inger N: Okay, det lyder jo meget godt, hvis hunden kan hjælpe. Jeg ved, at hunde kan have en meget terapeutisk effekt, så mange gange er hunden en god hjælper. Det, jeg mere tænkte på, var om det kunne blive et for uoverskueligt projekt, men håber selvfølgelig at TS er klar til hund.

  • #7   10. mar 2014 Der er generelt rigtig meget lyd i de racer, som du nævner, og spidshundene er ikke specielt hverken lærenemme/træningsvillige eller imødekommende overfor fremmede hunde.

  • #8   10. mar 2014 Jeg tænker labrador eller Golden. En meget lærenem hund der altid er glad, bare den kan være sammen med dig. De passer til stort set alle dine krav.

  • #9   10. mar 2014 Dejligt I byder så meget ind.

    De ovenævnte racer er mest pga. udseende og meget lidt viden omkring selve racerne. Jeg kender ikke det store til de forskellige racers egenskaber - det er derfor jeg spørger jer.

    Mvh


  • #10   10. mar 2014 Samtidig vil jeg også sige, at du skal overveje, om det skal være en voksen eller en hvalp. En hvalp kræver sindssygt meget overskud og tålmodighed.

  • #11   10. mar 2014 Det er rigtigt godt, hvis en hund kan hjælpe dig igennem en svær periode. Vær opmærksom på, at rigtigt mange af de ting du ønsker, ikke er noget man automatisk får med i pakken, bare fordi man vælger én race frem for en anden:

    At den er imødekommende overfor andre hunde/mennesker. (Det er dig, der skal lære den det - ved en god socialiseret og masser af positive oplevelser i den første vigtige periode af dens liv)

    At den ikke til hver en tid synes, at den skal gø.(Det er noget, der skal trænes/læres. Men selvfølgelig er nogle racer af naturen mere gøende end andre)

    At den er relativ lærenem - og gider at lære/træne. (De fleste hunde vil gerne træne, hvis man finder den rigtige motivation til individet)

    At den ikke bliver alt for ked af det, når man er væk i en del timer (Det er også noget, den skal lære. Hvis du forventer, at du dropper ud af skolen, og dermed er sammen med den i døgndrift indtil august, så bliver det meget svært for den. Så uanset hvad, så skal du i gang med alene-hjemme-træning fra starten af)

    At den er lydig. (Det er heller ikke noget, den er født til. Det er noget man opnår ved kontinuerlig træning)


  • #12   10. mar 2014 Karina ja det med at lære det hele gælder alle hunde racer nogen er så nemmere at arbejde med end andre smiley

  • #13   10. mar 2014 Enig Inger - men TS skriver "Nogle af de egenskaber, som jeg ønsker mig i en hund er:!" - og for mig er det ikke egenskaber, men resultatet af hårdt og målrettet arbejde smiley

  • #14   10. mar 2014 Som jeg nævner i teksten, er jeg udemærket godt klar over, at en stor del af opgaven ligger hos mig. En opgave, som jeg med glæde vil tage op.
    Dermed er der jo rigtig mange hunderacer - og derfor spørger jeg jer til råds om, hvilke hunde som kunne være passende til netop disse kriterier. Igen, det meste ligger hos mig - det er hvad man gør det til.

    Jeg føler, at Inger N forstår mit situation godt.


  • #16   10. mar 2014 Jeg vil anbefale dig at finde en voksen hund smiley
    Det kræver en del mere overskud med en hvalp.
    Labrador eller golden retriever vil være alletiders bud- den passer på alle dine kriterier smiley

    Den skal selvfølgelig have aktivering og gåture hver dag, men lige netop det, som du også selv har skrevet, vil give stabilitet og grund til at komme ud flere gange om dagen hver dag smiley


  • #18   10. mar 2014 Den japanske sids minder meget i udsene om Samujeden bare lidt mindre Jeg har selv haft Samujede Men ved ikke om deres sind er det samme Jeg havde meget stor glæde af mine samojeder Men en lapradore er en meget lærerig og nem hund
    Hvis man er til lapradore smiley


  • #19   10. mar 2014 Så nogle af jer vil faktisk anbefale en voksen hund? Det havde jeg slet ikke tænkt over. Men hvordan har en voksen hund det typisk med at vende sig til en ny ejer?

    Bugsy: den har jeg faktisk også kigget på. ved bare ikke så meget om den - men den ser rigitig sød ud.


  • #20   10. mar 2014 En labradore/retriver, bliver de ikke kede af at bo i lejlighed? Skal de ikke have meget plads?

  • #21   10. mar 2014 Hvis jeg var dig, TS, ville jeg kigge efter en rolig voksen hund og ikke en hvalp. En hvalp er rigtig rigtig hårdt arbejde, så der skal man virkelig have overskud.

  • #22   10. mar 2014 Jeg syntes at samujeden er nemmere at arbejde med end eurasiern Samujeden er ikke så reseveret smiley

  • #23   10. mar 2014 Meget af det der gør, om en hund trives er om de får brugt deres hoved. Så sørger man for at aktivere dem godt og grundigt hver dag er der ingen problemer, men det kræver selvfølgelig en indsats smiley

    Jeg har adopteret to voksne hunde, en på 2 år og en på 10 år. Den på 2 år kom med mange problemer, men hende på 10 år valsede lige ind og tilpassede sig på en uge smiley


  • #24   10. mar 2014 Jeg ved ikke men angst, men jeg ville aldrig bifalde at skaffe sig en hund når man har en depression, men det er måske bare mig.

    - En voksen hund kunne måske gå, men jeg tvivler stærkt på at en person med depression har overskud til en hvalp og alt det den kræver. Jeg har selv vinter depression og jeg havde nogle dage meget svært ved at finde overskud til min hund, og hans gåture.

    Derudover koster det jo penge at have hund, har du råd til det?


  • #26   10. mar 2014 Pernille
    Det plejer ikke at være noget problem overhovedet smiley
    Men det er en god idé at møde hunden nogle gange, og hvis man føler man vil matche så evt. passe den for at være mere sikker smiley


  • #28   10. mar 2014 En voksen hund. Det vil jeg klart tage med mig i mine overvejelser. Tak!

    Jeg har i øjeblikket disse racer i tankerne: Samojeden, Shibaen, Japansk spids, (Berger Blanc Suisse, Belgian Trevuren?).

    Hvad siger I umiddelbart til disse?

    pft


  • #29   10. mar 2014 Any Når hun lider af angst somjeg har skrevet før er det en rigtig god ide at hun får en hund Prøv at tænke på at en hund kan hjælpe hende til at angsten enten aftager eller forsvindet forde når man lider af angst er det ens tanker der skal væk fra en selv og det er utroligt svær Men får hun så en hund glæmmer hun sig selv fordi hun har noget hun SKAL tage sig af smiley

  • #30   10. mar 2014 Jeg har Tervuren rigtig dejlig hund Men den kræver en del mere motion og aktivering end feks en Samujede gør det syntes jeg

  • #31   10. mar 2014 Synes I kommer med nogle rigtig gode inputs. Mange tak!

    Min mor har haft hund hele sin barndom - hun kommer med en del modspil , fordi hun ved, hvor meget det kræver. Men jeg har bare en følelse af, at det ville være lige noget for mig! Jeg har redet i 14 år, så jeg ved godt hvad det vil sige at arbejde for og med dyr. Og jeg kan rigtig godt lide det.


  • #32   10. mar 2014 Shibaen er en meget rolig hund men den er en del reseveret Men så heller ikke så stor

  • #33   10. mar 2014 Jeg ville mene at hvis du skal ha' en hund til at få lidt styr på al din angst, så er en voksen eller en unghund nok det bedste. Min Molly hjalp mig også igennem de hårde tider da jeg gik ned med flaget, så jeg kan vist kun sige: Noget henad en terrier. Så længe man træner dem godt, så de ikke bliver til en "japjaphund". smiley

  • #34   10. mar 2014 Den hvide schæfer og tervuren ville jeg ikke vælge, de er begge meget aktive og kræver meget. Jeg ville personligt kigge på mindre aktive og krævende racer end det.

  • #35   10. mar 2014 Bugsy - Ja, du fik også en voksen hund. Den kræver mindre end en hvalp, og det var hvad jeg skrev.

    Inger N - Jeg hedder Anya. Derudover så er det ikke bare angst TS skriver hun har men svær angst OG depression.

    Derudover medgiver jeg gerne at jeg synes det virker som en mærkelig prioritering at skaffe en hund, hvis du ikke har overskud til din skole. Min hvalp krævede langt mere af mig end min skole gjorde.

    - Så vil klart anbefale dig en voksen hund, hvis det endelig skal være. smiley


  • #36   10. mar 2014 Petra: du nævner, at du har adopteret. Er det hunde, som er blevet anbragt på et internat?
    og nu hvor vi snakker om lidt mindre racer (gerne en mellemstørrelce), har du så nogle gode bud?

    Mvh


  • #37   10. mar 2014 Undskyld jeg glemte A et smiley

  • #39   10. mar 2014 Ham på to fik vi fra et internat på Lolland, han var blevet fjernet fra tidligere ejer af politiet.
    Hende på ti fik jeg fra Portugal, hun havde været på internatet i 5 år.

    Jeg vil ikke anbefale en hund med en svær fortid, når det du har brug for er en god ven, men derimod en hund som måske er offer for skilsmisse/boligforhold/familieforøgelse, altså nogle der ikke kan have deres velfungerende hund længere af den ene eller den anden årsag.

    Race skal jeg ikke kunne sige, men vælg en hund der ikke kræver meget, for de kan godt gå længere end det de absolut kræver, men de meget aktive hunde skal have en masse motion. Hvis du har en dårlig dag, og hunden samtidig kravler på væggene fordi du ikke har luftet den bliver det en rigtig ærgerlig oplevelse, hvorimod en rolig og ikke-krævende hund godt kan tage en dag på sofaen hvis du ikke har overskud til så meget.


  • #40   10. mar 2014 Du har meget kig på spidshundene (som har en hel del lyd på) og brugshundene (som jeg tror bliver for stor en mundfuld). Det er sjældent at jeg anbefaler labrador og golden men lige her ville jeg nok gøre det. Og så en voksen hund.

  • #41   10. mar 2014 Du skal uden tvivl vælge en CAVALIER KING CHARLES SPANIEL.
    sådan en fik jeg i november og han er så sød og lærenem, og glad for både andre dyr, mennesker og børn, til trods for at jeg ikke selv har nogen børn.
    De er nogen rigtige nusse trolde, og min Arne har aldrig haft problemer med at være alenen hjemme hele dagen. eller at sove alene ude i mit brøkkers.
    De bliver mellem 10-12 kg som voksne, så den ville jo også godt kunne bo i en lejlighed, da den ikke har behov for så meget plads.


  • #42   10. mar 2014 Du har brug for en voksen, velsocialiseret og ligevægtig hund.

    Du er førstegangshundeejer uden hundeerfaring, du har depressioner - ergo skal du ikke have en krævende hvalp eller en svær voksen hund. Du skal jo have en succes ud af det her og ikke en kamp. smiley

    Racen ville jeg egentlig ikke være så fastlåst af, jeg ville i stedet kigge på markedet herinde, Gi-pote etc. og forskellige omplaceringssider hos de enkelte forbund. Og så målrettet gå efter en hund, der er lagt et ordentlig forarbejde i opdragelsesmæsigt og socialiseringsmæssigt. En hund, der skal være "god" til andre hunde, mennesker og alle omgivelser.

    For så får du en hund, der kan få dig ud under alle forhold, uden at du skal være nervøs for dens reaktioner. Du får en hund du ikke opdragelsesmæssigt skal kæmpe med, men i stedet for kan foretage dig en masse sammen med.

    Sådan en hund er måske ikke helt billig, men vil til gengæld være en stor hjælp for dig.



  • #43   10. mar 2014 Meget rigtig Kirsten smiley

  • #44   10. mar 2014 Både shibaen og samojeden kan altså være nogle ordentlige mundfulde. Især, hvis de har bestemt sig for noget andet end det, man lige vil. Vi kaldte min eks-svigerfamilies samojede for Mr. Frost, for du kunne RENDE ham, hvis han ikke syntes, at det var tid til dig lige nu. Jeg vil sige, at den japanske spids er den mindst spidse spids. De andre skal altså gribes lidt anderledes an, og hvis du vil have en evig følgesvend, så er det ikke vejen frem.

  • #45   10. mar 2014 Bum, bum.. Er jeg den eneste der tænker små selskabshunde? TS, du har angst og depression, du skal have en lille hund, som ikke render på væggene, hvis du en dag ikke overkommer, at lufte vovse.

  • #46   10. mar 2014 CAVALIER KING CHARLES SPANIEL......

  • #48   10. mar 2014 jeg tænker lidt omkring din angst... om det evt er noget du kunne komme til at 'smitte' hunden med, hvis du kan følge mig. Det er jo tit sådan at de utrygheder vi selv har, gerne har det med at forplante sig ned igennem snoren, så her tror jeg det er vigtigt at du ikke får en hund der alt for let er 'modtager' for sådanne vibrationer.

  • #50   10. mar 2014 Ida; jeg høre hvad du siger. Og det er klart - og har hele tiden været - med i mine overvejelser.

    MegaPixel; tror ikke umiddelbart, at jeg ville kunne "smitte" hunden. Når jeg møder en hund på min vej, lyser jeg op som intet andet. Er sikker på, at den ville kunne hjælpe mig igennem hverdagen - uden at den bliver belastet. Jeg har altid haft meget med dyr at gøre - og der er aldrig noget, som er gået ud over dem. De får mig til at tænke på andre ting og giver mig overskud til mere.

    Hertil skal det siges, at ingen beslutning er taget endnu (!)


  • #52   10. mar 2014 Nu er jeg aldrig den første til at råbe LAPPHUND når folk søger racer.. Men jeg tror faktisk den Finske Lapphund vil være en god makker for dig..
    Vi har fire styks af racen - med fire forskellige personligheder, men de træk der går igen i dem alle sammen er trofasthed, tålmodighed, samarbejdsvillighed og meget glade for den tryghed de finder både i deres lille "hundeflok" men også med os, som deres mennesker smiley

    En lapp som min Mystique kunne jo være et bud - hun har samarbejdsvilje (næææsten) som en BC, elsker øjenkontakt og elsker at nusse på sofaen om aftenen - eller et hvilket som helst andet tidspunkt! Hun elsker at møde andre hunde - specielt hvis de vil løbe med hende!

    Men hvis man overvejer Lapphunden skal man altså være klar på at træne ikke-gø fra dag ét - og JA det kan lade sige gøre og NEJ de SKAL ikke gø bare fordi det er spidshunde smiley Lappen er en alsidig race, der dog kræver en konsekvent(Ikke hård!) opdragelse - må den ikke komme i sofaen den ene dag, så må den altså heller ikke den næste - rammerne skal gerne være det samme hver gang.. De får hurtigt vaner sådan nogle kloge vapser smiley

    Hvis du overvejer Lappen, så skal jeg gerne være behjælpelig med at finde nogen du evt. kan mødes med på sjælland? smiley


  • #54   12. mar 2014 Uha, en Welsh Corgi Pembroke..
    Fantastisk skøn, kærlig, sød, legende, glad, lærernem, vildbasse, tureglad, frisk, sporty, hyrdehund! Uden tvivl den skønneste race, som passer ind til næsten alle - og den ser altså for skøn ud!


    profilbillede
  • #55   13. mar 2014 Jeg ville passe på med alt for sensitive hunde - tervueren fx, især hvalpe..
    Man skal ikke vise for stor usikkerhed..


  • #56   13. mar 2014 Husk at Corgien kan være meget gøende.

  • #57   13. mar 2014 Husk at med din sygdom er det vigtigt du vælger en race som du også kan håndtere når du har det aller værst.
    Altså ikke nogen daglig pels pleje.
    Ingen racer som skal aktiveres hver eneste dag.
    ..Fyld selv på hvad lige netop din sygdom kan give af forhindringer...

    Det er ikke kun hunden du skal se på, men også din egen formåen når du er i krise.


  • Daniel A
    Daniel A Tilmeldt:
    mar 2014

    Følger: 1 Emner: 7 Svar: 17
    #58   30. mar 2014 Har du overvejet at melde dig som frivillig i på et lokalt internat som hundelufter? Det kunne være en god mulighed for at møde nogle forskellige hunde, og få lidt praktisk erfaring under vingerne smiley

  • #59   30. mar 2014 jeg har sådan set købt hund.

  • #60   30. mar 2014 Hvilken hund har du fået ?

  • #61   30. mar 2014 Hvilken hund endte du så med at vælge?

  • #62   30. mar 2014 japansk spids:)

  • #63   30. mar 2014 Den er også dejlig. Min veninde har en.

  • #64   30. mar 2014 Det tror jeg på. Han kommer hjem d. 11/04 smiley glæder mig.

Kommentér på:
Anbefaling af hunderace

Annonce