{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.232 visninger | Oprettet:

Hvalpe - hvorfor skal de bo udenfor {{forumTopicSubject}}

Jeg ser flere og flere billeder af hvalpe som vokser op i laden, skuret eller i garagen. Er der overhovedet nogen god forklaring på dette??
Altså jeg ville ALDRIG købe en hvalp sådan et sted fra uanset race. Det er da for nemt at have hvalpe så.
Jeg går ind for at hvalpene bliver født og vokser op inde i huset hos familien. lærer dagligdagen, lører lydene og rutinen i et hjem og jeg kan slet ikke se nogen grund til at de ikke skulle det. Socialiseringen er alfa omega når man vælger at sætte et kuld hvalpe til verden.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalpe - hvorfor skal de bo udenfor
  • #1   4. nov 2007 har tit tænkt det samme,,,

    Måske svaret er, at så sviner det ikke så meget ???


  • #2   4. nov 2007 Enig...

  • #3   4. nov 2007 HELT ENIG med dig...........

  • #4   4. nov 2007 vil også lige sige, at min opdrætter har bygget huset op, så hundene og hvalpene er i centrum

  • #5   4. nov 2007 Hjælp...; ja det er super fedt:-) hun er et godt forbillede min opdrætter og man mærker slet ikke at hun har så mange hunde, kun ved fodringstid:-)

  • #6   4. nov 2007 Jeg har jo selv lige fået kennelnavn, og når jeg engang om mange år skal opdrætte hunde, så vil de da også være inde hos os, som en del af familien:-)

  • #7   4. nov 2007 Min er opvokset i en stald. Mange jeg kender har hvalpe i staldende. Hundene kommer ind i huset men er for det meste i stalden med alle de andre hunde.

    Jeg kan ikke se noget problem hvis hvalpene ellers bliver socialiseret nok. Var ude ved et kuld for leden, 5 uger gamle, skønne glade hvalpe, og de andre hunde de har er også skønne og glade, altså de voksne.

    Men igen, det kommer vel an på hvordan man ser på det at holde hund. Ingen ser ens på det.

    Rigtig mange i min omgangskreds har hundene som arbejdsredskaber og ikke familiemedlemmer. Hundene er ikke mindre glade af den grund, de arbejder alt hvad de lyster. Og har hinanden ellers og menneskerne hele tiden når de er ude.

    De hvalpe jeg lige tænker på, deres forældre passer 600 får og knokler hele dagen. De vil hellere ligge i stalden hvor der er ro og fred end inde i huset hvor der desuden er for varmt.

    Jeg kan kun blive fornærmet over staldhunde, når det er selskabshunde der bliver produceret i overtal, kun for at ejeren skal kunne tjene penge. Det er trist!


  • #9   4. nov 2007 Janni A: jeg er enig med dig:-)

  • #10   4. nov 2007 Jeg kan overhoved ikke se noget som helst galt i at hundene er udenfor. Min race befinder sig absolut bedst udendørs og socialiseringen kan fint klares ved at hvalpene er indendørs noget af dagen.
    Hvis man sørger for at der er rent og iorden er det klart det bedste for hundene.
    Jeg ville være nervøs ved at hvalpene skulle opholde sig alene indenfor med ledninger og andet de kan komme til skade med.
    Mine hvalpe er fint socialiserede og miljøtrænede når de har forladt mig, og jeg har aldrig hørt en lyd om at de manglede noget som helst.......tvært imod !
    Jeg må så også sige at vi selv er mest udendørs på den årstid hvor hvalpene var hos mig....


  • #11   4. nov 2007 Jeg kan nu ikke se at det er så slemt hvis de bliver passet og plejet i alle ender og kanter.
    Så jeg køber gerne en hund sådan et sted.


  • #12   4. nov 2007 De fleste hunde er faktisk indrettet til at skulle bo udendørs hele deres liv......det er kun os mennesker der har fiundet på den ide at bygge huse og bo i dem fordi vi ingen pels har......hmmmm

  • #13   4. nov 2007 Jeg tror ikke det så meget er det at de bor udendørs jeg stejler over......jeg kan ikke snuppe den masseproduktion uden den mindste mennesklige kontakt vi ser i hvalpefabrikkerne.......se det er en hel anden sag!

  • #14   4. nov 2007 jeg ville aldrig købe en hund der er vokset op i en stald - lige meget om den kommer ind i huset noget af tide, så er det altså langt fra det samme som at vokse op derinde. Jeg køber en familiehund og den skal vokse op i det samme miljø som den skal bo i hos mig - alt andet er uacceptabelt. Men giver foden giver pote, ret i at er hunden en arbejdshund, som skal bo ude hos sin nye familie,ja, så ser jeg ikke et problem i at det vokser op ude - vel at mærke under gode forhold og med meget menneskekontakt

  • #15   4. nov 2007 Den pige på mit profilbillede og en del flere, var dem som kom dagligt og hjalp mig med at hvalpene hele tiden blev stimuleret i alle ender og kanter. De var i menneskehænder hele tiden og Zif kunne frit færdes inde hos hvalpene når hun ville....

  • #16   4. nov 2007 Foden giver pote.

    jeg er helt enig med dig...


  • #17   4. nov 2007 I er velkomne til at spørge de der har mine hvalpe hvordan de er, og om der har været nogen som helst problemer med hundene. Det er vel dem der kan sige om tingene er i orden....?
    I kan finde navnene i Zifs profil.....vær så god....


  • #18   4. nov 2007 Min er vokset op ude i stalden, og den har det fint med at være indenfor! *GG*
    Men hun ville bestemt heller ikke have noget imod at bo i en stald i sin helt egen hundegår, hvor hun var dronning. Hun ville elske det! hihi


  • #19   4. nov 2007 min nanna var frisk fra lade haha. men hun er blevet god. hun var lidt længe om det med at blive renlig men ellers.

  • #20   4. nov 2007 Mine hvalpe var renlige dengang de kom ud til nye ejere.....8 uger gamle...

  • #21   5. nov 2007 ja jeg høre så også til dem der syntes hvalpe høre til indenfor i huset sammen med os andre. vores hvalpe bliver født i stuen, i første omgang har tæven og hvalpene en slags løbegård eller hule, så de kan være i fred de første uger, men den er altså i stuen, senere bliver buret åben så de selv kan gå til og fra, kun lukket når vi ikke er hjemme og om natten. Det betyder at hvalpene er vant til alle en families lyde og da det er familie hunde vi opdrætter, syntes jeg ikke vi kan give dem en bedre ballast.

  • #22   5. nov 2007 Jeg går også laaaaangt udenom staldhunde......

    Emma´s hvalpe blev født og boede de første 4 uger i stuen.........derefter flyttede de i køkkenet, så de havde køkken og gangen når de var alene og om natten og hele huset når vi var hjemme.........i køkkenet var der jo også megen mere aktivitet og man havde da konstant mindst 2 hvalpe som hang i buksebenet når man lavede mad........ved at vi var sammen med dem altid var renlighedstræningen meget nemmere.....også om natten.......jo ældre de blev begyndte de at pive og hyle højt når de skulle ud om natten....og om dagen kunne man jo holde øje med dem når de vågnede.........

    Da vi skulle sælge dem ringede der mange........og 1 spørgsmål gik igen hver gang: "hvor er de vokset op ?"......svar: "inde i huset hos os"....."Godt.....for vi vil nemlig ikke have en hund som er vokset op i en stald"...........den var sikker hver gang..........jeg tror rigtig mange hvalpe købere er blevet meget mere bevidste om, at hvalpens første uger er meget vigtige.

    Jeg vil da lige skynde mig at sige, at der selvfølgelig er stor forskel på, hvordan "stald opbevaringen" er blevet brugt........men det kan man bare ikke rigtig se når man står som køber.......sælger siger måske at de kun er der om natten..............men tilfællet er måske, at de aldrig har været ude af stalden..........den chance tager jeg aldrig .....igen.......har prøvet at have sådan en hund i min tidlige ungdom........never again :o(


  • #23   5. nov 2007 Tja, jeg er lidt ambivalent..

    Min gamle lab, Bonnie, boede i en stald med sin mor og søskende.. Tæven blev brugt som jagthund.. Bonnie var den eneste tilbage, men hun havde da fået masser af menneske kontakt.. Og hun var bare en ener.. Vi hentede hende lørdag formiddag, mandag var hun renlig.

    Og sådan var det bare hele vejen igennem. Hun blev 10 år gammel og blev aflivet pga alderdom..

    Så for mig at se behøver det altså ikke altid at være negativt..


  • #24   5. nov 2007 Skal nok lige sige at det var tilbage i 86 at vi hentede Bonnie.

  • #25   5. nov 2007 Jeanette........det er nemlig lige det der gør forskellen.......en masse kontakt.......for man kan sige at renligheden er det mindste problem........det er bare en bonus, hvis opdrætter har brugt noget tid på det inden de flytter.........og tro mig........når man har 7 store hvalpe inde i "privaten", så BRUGER man tid på det *GG*

  • #26   5. nov 2007 Susie: åh ja det tvivler jeg slet ikke på.. Luna voksede op indenfor og var en del af familien.. De havde 3 børn og et par katte:-)

    Og ja, der er jo nok også en forskel på "staldopdræt" i dag og for 20 år siden.

    Og det med renligheden.. ja det tog jo 6 mdr før Luna var helt renlig (okay, hun havde også problemer med maven allerede dengang)



  • #27   5. nov 2007 For mig kommer det osse rigtig meget an på hvordan de har leve i stalden og hvordan hunden skal bo når den kommer hjem.

    Der findes jo altså osse folk der har hundene i stalden, men som så tilbringer stort set al tiden i stalden i de 8 uger hvalpene er der.
    Og der er jo bl.a. en del jægere der har deres hunde i hundegård, og så er det måske ikke så dårligt at det er der den boede hos opdrætter hvis ellers de har socialiseret den godt.

    Vi har haft en collie engang, som voksede op i stalden. Hos dem boede alle hundene i stalden, men det var osse tydeligt at der alligevel blev brugt masser af tid på hundene, og vores hvalp var skam osse velsocialiseret da vi fik den hjem og renlig på kun 4-5 dage.


Kommentér på:
Hvalpe - hvorfor skal de bo udenfor

Annonce