{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
26.357 visninger | Oprettet:

Frengle {{forumTopicSubject}}

Hej Allesammen !

Jeg ville høre om i ville hjælpe mig lidt med at give jeres mening!
Jeg er i gang med og kigge på hund og ar faldet over nogæe hvalpe, som er en krydsning mellem en Beagle og Fransk Bulldog. Jeg synes selv at en fransk bulldog er en helt fantastisk race, men jeg har tilgengæld hørt nogle ikke så gode ting om beagler.

Jeg ville høre, hvad i har af holdning til en beagle.. Men hensyn til aggressivitet og hyperaktiv ...

Mvh Nanna


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Frengle
  • #3   26. dec 2012 Det gør jeg ikke smiley Det er ikke nogen kennel har godt læst om dem .. Men tak for svaret smiley

  • #4   26. dec 2012 Trine: Nu var det bare fordi jeg faldt over et kuld, hvor det var en blanding. Så også, at de ikke få den trykkede næse, som en fransk bulldog har og det synes jeg så sødt ud smiley

  • #5   26. dec 2012 Tosset blanding- og bare det at de prøver at sælge dem med et smart designer navn ville få mig til at droppe tanken fuldstændig.

  • #6   26. dec 2012 De sælger dem godt nok ikke under det navn... Det var et jeg fandt, da jeg søgte på blandingen smiley

  • #7   26. dec 2012 ja en beagle er hyper aktiv indtil den er 3 år gammel....og med en selvstændighed der vil noget...og da den franske også er meget selvstændig er det absolut ikke at anbefale med den blanding....Men ja, de ser da søde ud...jeg er også helt vild med beaglers udseende, vi har haft beagler, MEN mit temperament og tålmodighed er slet ikke til sådan én så "nøjes" med de franske:-)

  • #8   26. dec 2012 Tusind tak for de mange svar ! Gør det lettere at tage den rigtige beslutning ! smiley

    Jeg vælger nok bare en ren Fransk så ! Skal også ud og se på et par stykker af sådan nogle kuld nemlig smiley


  • #9   26. dec 2012 Tja, det giver jo sig selv hvad min holdning til beagler er, da der ligger en af den slags i samme rum som mig lige nu smiley

    Men racen er ikke for enhver og hvis ikke man kan leve med selvstændigheden, regner med at skulle gå hyggelige ture uden snor, forventer at flæskestegen er fredet på køkkenbordet, når man forlader rummet..... Så skal man ikke have beagle i huset! Heller ikke som blanding!


  • #10   26. dec 2012 Sygdomsmæssigt ville jeg nu langt foretrække sådan en blanding. Generelt er jeg ellers absolut ikke til blandingsavl sundhedsmæssigt, men den franske bulldog er en race med så mange sundhedsmæssige problemer at jeg rent faktisk ville anse det for mere sandsynligt at få en sund hund ud af en sådan blanding, hvor der er blandet en sund race ind.

    Ved stort set alle andre racer (engelsk bulldog og mops dog undtaget) mener jeg at eneste vej frem avlsmæssigt er gennemtestede forældredyr og kontrol af afstamning.

    Temperamentsmæssigt synes jeg blandingen er helt hen i vejret og det var aldrig en blanding jeg ville turde. Netop fordi beaglen jo ikke ligefrem tilfører trænbarhed og samarbejdsvilje.


  • #11   26. dec 2012 Mindes at der har været flere tråde herinde, med en med en sådan blanding, som absolut ikke var en nem hund. Så umiddelbart vil jeg fraråde denne race, da det er to racer så langt fra hinanden

  • #12   27. dec 2012 En beagle er en fremragende, fantastisk og dejlig hund -for den som faktisk passer til den smiley

    Personligt kunne jeg ikke have en beagle -de er temmeligt selvstændige og ret så optagede af hvad deres næse fortæller dem (læs: ikke ligefrem nemme at lære at gå uden snor, stabilt indkald osse når der er vildt osv)

    Men det er bestemt dejlige hunde, og jeg synes de er enormt sjove. Agression har jeg ikke oplevet eller hørt om som et problem for racen, men ja, det er da aktive hunde.

    At man så vælger at blande denne selvstændige, aktive jagtrace med en fransk bulldog, er for mig komplet uforståeligt, og de par gange jeg har læst om denne blanding herinde, har det da osse handlet om frustrerede ejere.

    Hvis man gerne vil have en hund med lidt mere næse en FB'en, så køb en anden race eller vælg en hund af linier der har lidt mere næse end gennemsnittet.
    -at blande med en race der ligger SÅ fjernt fra FB'en giver måske nok nogen nuttede hvalpe, men sjældent en harmonisk hund.



  • #13   15. mar 2013 Jeg er fuldstændig uenig, nu har jeg en blanding af en fransk og en beagle fra kennel semine og det er den dejligste hund jeg nogensinde har haft og mødt, i og med at du blander den race, så har hunden ingen problemer med vejrtrækningen hvilket mange franske har. Nu har jeg haft 2 private hundetrænere på hende og de siger det samme, oven i købet har dyrlægen også sagt det samme og siger at hun er den gladeste hund han nogensinde har mødt, måske er det noget han siger til alle men hvis hun ikke var rask eller han mener det er en dårlig blanding, ville han sige det. Jeg har den nemmeste og mest harmoniske hund og hvis jeg skal have en hund mere, hvilket jeg skal en dag, vil jeg uden tvivl vælge sådan en DEJLIG blanding, alle der har mødt hende vil have hende, både fordi hun er så charmerende men også fordi hun er så glad også nem, så bare fordi i har hørt noget dårligt om denne blanding, kan i ikke udtale jer om det, hvis i mødte min bertha ville i ændre fuldstændig mening, det vil jeg godt garantere! Jeg vil sige at du går glip af den lækreste blanding smiley

    profilbillede
  • #14   15. mar 2013 Camilla: Hvis din hund stadig er en hvalp kan du ikke udtale dig. Problemer kommer ofte først når hunden er noget ældre.

  • #15   15. mar 2013 Camilla -for det første så vil EN hund aldrig komme til at ændre min opfattelse af en hel race eller type. Jeg opfatter jo heller ikke alle schæfere som agressive blot fordi miin nabos gamle var det smiley

    Jeg tror da helt bestemt på at du hr en dejlig hund, og sød ser den osse ud. det er da skønt hvis du har fået lige netop det du har drømt ud -heldigvis falder selv de skøreste blandinger jo af og til godt ud.

    Det ændrer bare ikke på at der er flere eksempler på det modsatte med lige netop den blanding, eller på at det er to MEGET forskellige racer, ikke bare hvad angår udseende men så sandeligt osse mentalt, og netop dette giver altså jævnligt problemer, uanset om det så er beagle/fransk man har blandet eller om det er to andre racer med "modstridende" egenskaber.

    Yderligere giver TS så endda udtryk for ikke at være så begejstret for beaglen -så giver det jo endnu mindre mening at købe en hund der er 50% beagle.

    Ofte er noget af det begalen fravælges på, bl.a. dens store selvstændighed og udpræget tendens til at følge næsen (læs: lugter den noget spændende er den over alle bjerge), og er man ikke begejstret for dette træk, så skal man altså ikke vælge en hund med beagle i, for der er en ganske god sandsynlighed for at det vil slå igennem.

    Nu ved jeg ikke hvor gammel din hund er -men det kunne være interessant om den er hvalp eller voksen


  • #16   15. mar 2013 Nu er jeg også en af dem der er faldet pladask for disse blandinger - her menes kun udseende, da man jo som sådan ikke kan sige noget om temperement..

    Camilla - din hund er meget lækker..

    Jeg er selv ejer af en såkaldt skør blanding - nemlig beagle/shih tzu..

    http://www.hundegalleri.dk/galleri/95056-blanding_af_racer_beagleshih_tzu_mailo

    Mailo er simpelthen den dejligste hund, men hans temperement er næsten kun at kende fra beaglen.. det passer nu mig fint, da jeg inden køb af hund syntes godt om beaglens beskrivelse - men jeg er bare lidt forelsket i det unikke i blandinger så vi fandt lille Mailo..

    Pointen er, at man som sådan ikke kan sige noget om blandingers temperement og man skal være klar til en 100% beagle eller 100% FB hvis det f.eks. er den blanding.

    Camilla -dejligt at din hund er som du ønskede og ikke har vejrtrækningsproblemer - dette er dog mere held end forstand. Selvom FB er krydset med en race med længere snude, formindskes sandsynligheden for problemer ikke, men de vil dog lyde lidt anderledes. En hurtig søgning på amerikanske frengle-sider bekræfter at rigtig mange frengles har vejrtrækningsproblemer og lider af reverse sneezing..

    Så vil bare sige, at du kan på ingen måde stole på at en ny frengle vil ligne den du har nu...


  • #17   15. mar 2013 Camilla - var det ikk dig der mente den var renracet?

  • #18   15. mar 2013 Gud hvor jeg dog hader udtrykket "frengle" eller "Puggle". Sig det dog som det er... en blanding mellem fransk og beagle... Det er IKKE en race, så lad vær med at prøve at gøre det til det.

    Bøvs! og sorry for OT


  • #20   15. mar 2013 Maj-Britt - Ja du har ret. Jeg burde virkelig have opfundet et eller andet åndsvagt navn til de hvalpe jeg havde her hjemme så jeg kunne få 4500 istedet for 2000 kr.....
    Det er så ærgeligt at det er os ærlige mennesker der ender med at blive fattige... smiley


  • #21   15. mar 2013 Og så er det da smart at starte en fabrik der slaver hunde med smarte navne. Pyt være med de mindre detaljer som metal og fysisk sundhed og socialisering.

  • #24   15. mar 2013 Nej selvfølgelig er den ikke ren racet, aldrig noget jeg ville skrive da det jo er logisk den ikke er det, nej undskyld mig - INDTIL VIDERE har der ikke været nogle symptomer, selvfølgelig kan det komme, det kan det ved alle hunde uanset "race", heldigvis er der ikke tegn på noget!... Jeg giver jer ret i det med at kalde det for en design hund eller frengle, fuldstændig åndssvagt, det er en blanding af fransk og beagle, stop med at kald det et eller andet smart! Men uanset hvad i siger ang. Blandingen vil jeg absolut ikke give jer ret, nu har jeg selv verdens bedste og raske hund og kender en som har en han hun, af samme blanding, der er (uden jeg helt kan huske den præcise alder) omkring 3 år, og der er intet galt med ham, måske har vi været heldige men jeg har aldrig stødt på nogle med sådan en blanding, hvor der har været problemer. Jeg syntes tit at man møder folk der har race hunde, der er så tykpandet og så ensporet omkring det med at blande hunde, alle hunde er jo engang blevet blandet, det er resulteret i de hunde vi har idag, tit møder jeg også folk som kender en, som kender nogle hvis nabo havde en blanding som var ih og åh så syg. Jeg vil aldrig nogensinde bytte min hund for feks. En ren fransk bulldog! Jeg vil ikke bytte hende for noget som helst, uanset hvor ren racede de er og hvor mange stambøger og præmier de har!

  • #26   15. mar 2013 Camilla - Det passer ikke, første gang du ville oprette din hund herinde skrev du at den var renracet og at racen hed Frengle.

    Ellers er jeg enig med de andre.


  • #28   15. mar 2013 Jeg har ikke oprettet en bruger herinde før?! Jeg prøver heller ikke at overbevise nogen om at det er et klogt valg, jeg siger bare min mening omkring det istedet for i allesammen holder strikkeklub og giver hinanden ret i at det er en lortehund, jeg fortæller min erfaring med blandingen ligeså vel i fortæller at i syntes det er en dårlig blanding smiley

  • #30   15. mar 2013 Jeg forstår udemærket godt at nogle kan have bekymringer for denne blanding, i og med det er 2 vidt forskellige racer man blander, igen som du siger kommer jeg bare med min positive historie om min dejlige hund, jeg kan som sagt heller ikke sige at der en dag opstår sygdom eller noget andet, hvor det måske er blandingen der spiller ind men det håber jeg ikke af hele mit hjerte. Syntes bare det er utroligt at få smidt i hovedet, at folk skriver i ironi at jeg højst sandsynligt har overbevist nogle om at alle hunde af lige netop den her blanding er den bedste, det siger jeg ikke, jeg har bare fået en fantastisk hund ud af lige præcis den blanding og det vil jeg gerne dele med jer og fortælle nogle godt om den, istedet for alt det negative.

  • #31   15. mar 2013 Og dit spørgsmålstegn til strikkeklub er at de fleste sidder og giver hinanden ret i at det er en dårlig blanding og snakker hinanden efter munden, syntes det er utroligt, og endnu mere utroligt er at jeg åbenbart har haft en bruger herinde før, hvilket jeg ikke selv var klar over,

  • #32   15. mar 2013 Camilla det er da dejligt at du er glad for din hvalp:), men du skal huske at det stadig er en hvalp og det egentlige temperament kan man intet sige om endnu:), jeg håber da din hund bliver ved med at være vidunderlig, men man kan ikke vide det, at købe en blanding er som at spille i lotteriet smiley

  • #33   15. mar 2013 Ja det giver jeg dig fuldstændig ret i, håber jeg virkelig også men selvfølgelig tror jeg på at hun forbliver rask i hele hendes lange liv, det gør alle hundeejere jo smiley

  • #37   16. mar 2013 Der har da også været tråde herinde fra folk der havde problemer med deres hund af den blanding. Det hjælper så heller ikke at opdrætter ikke har været helt ærlig da salgstalen blev holdt.

  • #39   16. mar 2013 Camilla -det er faktisk ikke alle racer der er opstået ved at blandre andre racer- De ældste racer. er ganske enkelt udviklet udfra de oprindelige typer.
    Men selvom vi så tager et kug på de mange racer der er udviklet ved at blande andre racer, så er der en meget væsentlig forskel, nemlig at de er udviklet målrettet og med et formål.
    De er ikke avlet tilfældigt fordi de så søde ud -man har avlet på de hunde der klarede den opgave de skulle udføre bedst. Dvs f.eks. de hunde som bedst kunne hyrde fåree og holde til det.
    På den måde har man således haft både egenskaber og sundhed med -en hund der kradsede af allerede som unghund, var jo spildt arbejde, og en hund med et skidt temperament kunne ikke udføre sit job og kom derfor heller ikke i avl.

    Så det er et ret dårligt argument at "alle hunde engang var blandinger"

    Jeg er ikke indædt modstander af blandingsavl. Men hvis man laver blandinger med vilje, så fortjener hundene altså at man gør sig andre tanker end bare hvad der ser sødt ud.
    At man tester for arvelige lidelser, at man sikrer sig at de temperamenter man blander matcher, at man gør sig lidt tanker om hvordan det kuld man har lavet faldt ud (man kan jo opdage at et eller andet uheldigt træk går igen ved en given blanding, og så er det nok en dum ide at fortsætte med at lave den) osv.

    Det er stort arbejde at ville skabe en ny race -og man skaber den i hvert fald ikke ved tilfædlig blandingsavl hvor man helt lukker øjnene for at både gode OG dårlige egenskaber kan give videre til hvalpene


  • Stine Aa
    Stine Aa Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Svar: 1
    #40   24. sep 2013 Jeg har også en fransk/beagle ... skøn hund !!

  • #42   5. maj 2014 Følg reglerne og opret en annonce ^^

  • #44   5. maj 2014 Huh? Mangler der ikke et svar, her sidst i tråden...?

  • #46   5. maj 2014 Åh nej dog. smiley Visse mennesker har bare ikke meget omløb på øverste.

  • Marianne H
    Marianne H Tilmeldt:
    maj 2014

    Følger: 1 Svar: 1
    #49   5. maj 2014 Seriøst...
    Det er godt nok et crazy forum det her...
    Jeg slettede mit indlæg, fordi jeg ikke var klar over, at jeg ikke fulgte reglerne...
    Har nu oprettet en annonce, men jeg er sgu rystet over, at I som så åbenlyst hader blandingen af fransk bulldog/beagle gider følge denne tråd!
    Vi har købt hos Semine for tre år siden.
    Kennlen er overvældende, dét medgiver jeg, men vi købte dog alligevel. Og vi har den bedste, mest rolige og afbalancerede og ikke mindst børnevenlige hund. Hun skal stimuleres og motionerer mindst 3-4 gange dagligt, men det ved man jo når man har med beagle at gøre!
    Marianne


  • #50   5. maj 2014 du har stadig oprettet en annonce i forum og ikke i marked.

    Læste du ikke reglerne ved oprettelse?


Kommentér på:
Frengle

Annonce