{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  stambøger.
  • #1   26. jun 2016 Kæft, jeg synes det er ærgerligt at de gør et arbejde ud af at få tjekket deres hunde for racerelaterede sygdomme - thumbs up - men så smider det hele på gulvet ved at avle uden stamtavle og fx. ikke kunne registrere resultater på Hundeweb gennem generationer.
    Hvalpekøbere har derfor ikke mulighed for at tjekke sundhedsresultater på hundene gennem flere led (med mindre de konkrete dokumenter på undersøgelsen kan fremvises), for alle kan jo skrive på deres hjemmeside at status på Patella er 0/0 og 6/6 for saksebid smiley

    Nå, det var lidt et sidespor fordi jeg ikke før havde hørt om dem og da lige måtte google. Tillykke med jeres kommende nye hvalp! smiley


  • #2   26. jun 2016 Næe,, men sikker nogle lækre små vovser de har,, men forstår ikke at,når de går så meget op i sundhed osv, ikke laver vovserne med tavle, samt de har ret mange hunde syntes jeg, men alt lyder jo fint og i har vel også været på besøg og se forholdene og godkendt dem smiley af ren nysgerrighed, hvad koster sådan en vuf ? Er den meget billigere end en med stamtavle,, jeg er hverken for eller imod stamtavle, så det bare ren nysgerrighed prismæssigt

  • #4   26. jun 2016 Vi har besøgt familien som avler dem,, og det er imødekommende mennesker og hunde - alle er super godt socialiserede og elsker at nusse og snakke.

    Hundene bor inde I huset med familien og selvom de er mange, er der rent og pænt over det hele, de små hvalpe har deres egen rede, hvor de putter hygger og leger smiley

    jeg er super optimistisk omkring alt det jeg har set - men vil selvfølgelig gerne høre "købers" oplevelse af deres hunde smiley

    Hvorfor de avler uden tavle ved jeg ikke smiley


    Tæver ligger på 5000 og hanner ligger på 4500



  • #7   26. jun 2016 Du har ret Jinx, det er sgu også ret åbent for individuel fortolkning at "Køber forpligter sig til at passe hunden godt og ikke misrøgte den, sker dette, har Skt. ChiCa ret til at hente hunden hjem, uden økonomisk kompensation!!!!"
    Hvem bestemmer lige hvornår hunden så ikke "passes godt" længere??

    Eller når garantien bortfalder hvis hunden "løber ved siden af en cykel i det første år" ? Bortfalder den hvis min unghund på 10 mdr et par gange har løbet ved siden af cyklen de sidste 20 meter hjem?

    Det har jeg godt nok ikke set i en kontrakt før, og jeg synes det er lidt risikabelt, for hvem bestemmer lige, hvornår "køber forpligter sig til at kontakte Skt. ChiCa i tilfælde af problemer på ethvert tidspunkt i hundens liv" ???? Og ups du kontaktede ikke lige Skt. ChiCa da hunden havde problemer med at være alene hjemme, så bortfalder garantien......


  • #8   26. jun 2016 Hov, vi skrev på samme tidspunkt, Jinx smiley

  • #9   26. jun 2016 Jeg forstår personligt ikke at man vælger at købe sådan et sted.

    Måske skyldes den manglede tavle at forældrene er i tæt familie.... Der findes simpelthen ikke nogen valid grund til ikke at lave hunde med tavle. Ergo må der være fusk med i spillet.


    Kontrakten er i øvrigt også helt i hampen....


  • #10   26. jun 2016 Når de laver sådan en købekontrakt, hvor man ikke får penge igen ved arvelige sygdomme, gør at jeg bliver mistænksom.
    Hvorfor skriver de sådan i kontrakten ? Er det fordi de har dårlige erfaringer med at deres avl har arvelige sygdomme ?
    Dette sammenlagt med at de avler uden tavle tyder på, at der er ugler i mosen.

    Hvad hjælper det at man får en ny hvalp, denne har vel eller er bærer af de samme arvelige sygdomme som den man måtte aflive.

    Ikke et sted jeg ville købe hvalp, og slet ikke til den pris.


  • #11   26. jun 2016 Tak for jeres input og meninger! - Vi har personligt ikke noget at bruge stamtavlen til - da vores hensigt ikke er at avle - vi skal bare have et familiemedlem. vores hvalp bliver tjekket af avlers dyrelæge men også af vores dyrlæge inden køb, da vi så en udsendelse I tv ang private avlere - og den har vi taget til efterretning.

  • #12   26. jun 2016 Søde Zandra. I har SÅ meget at bruge tavlen til, den er ikke kun relevant hvis man skal avle på sin hund.

    Jeg ved ikke hvorfor folk tror at tavlen kun er til avl og udstilling....


  • #13   26. jun 2016 Jeg ved godt at der er mange som burger tavlen I forhold til hundes historik og arvelige gener osv.

    men indlægget her handler jo netop om dem som har hunde fra skt chica hvordan de er? netop for at høre køberens oplevelse af hunden.

    jeg håber i, i jeres hundehjerte kan leve med at jeg (måske) i jeres øjne er uansvarlig, naiv og dumdristig og venter på en hund uden tavle.



  • #14   26. jun 2016 Jeg tror bare ikke jeg forstår hvorfor, jeg mener hvorfor ikke støtte ordentlig, ikke lusket avl? Er det for at spare penge?

  • #15   26. jun 2016 Vi har gjort det fordi, vi ikke mener at vi har brug for tavlen, for at få et familiemedlem. Jeg ser mange hver dag der har hunde uden tavle som har en fantastisk hund.

    hvis man nu tager sine forholdsregler i forhold til sundhedtjek ved egen dyrlæge inden man køber den, syntes jeg man har gjort sit.

    Vi ønsker ikke at spare penge på vores hund. økonomi spiller ingen rolle.

    Jeg er vokset op med racehunde (Rottweiler,Bullmastiff, Dansk Spids) med tavler. men i denne situation hvor vi "bare" skal have et familiemedlem har jeg intet imod at købe en hund hos en privat avler så længe forholdene er i orden hvor de kommer fra.

    Nu har jeg imellemtiden lige mailet lidt med avler - og hun har stamtræ på alle hundene med fotos - og der er 100% ingen indavl. - (det kan enhver komme og sige, men jeg vælger at tro avleren i dette tilfælde hvor hun har billeder af alle hvalpe fra fødsel til Nye hjem) -


    Må erkende at jeg er ked af at man bliver dømt på sådan en måde, fordi man vælger en hund uden tavle.. smiley


  • #17   26. jun 2016 Jeg undre mig fordi det virker så uigennemtænkt. Desuden så tror jeg at DK´s hunde ville have det meget bedre, hvis folk var mere kritiske med hvor de køber henne.

    Det er ikke nok at forældrene er sunde, man skal både kigge langt bag ud og til siderne.


  • #18   26. jun 2016 Købeloven gælder stadig selvom der står det med arvelige sygdommen.

  • #19   26. jun 2016 Ja, men man skal nok kæmpe en brav kamp med sælger... Og hvad sker der lige for at man prøver at snyde køber på den måde?! smiley

  • #20   26. jun 2016 Kan du virkelig leve med at skrive under på den kontrakt?
    Så go for it...

    Men ikke om jeg ville smiley


  • #21   26. jun 2016 Vi har haft Bullmastiff i mange år, og der er racen så lukket i det danske avlprogram igennem DKK at omkring 90% af alle dansk avlede bullmastiffer er genestiske bære af arvelige allergisygdomme,øjen og øre sygdomme - så det med arvelige gener pga en tavle er jeg ikke enig i.

    Jeg vil gerne have en hund der er avlet ud fra at forældrene har et dejlig sind, og ikke pga om faren havde blå øjne og morens pels sidder perfekt. -forstå mig ret.

    men fair nok at i ikke ville have jer en hund bare fordi den ikke har en tavle.

    MEN IGEN det var heller ikke det jeg spurgte om - men tak for jeres synpunkter.

    Jeg antager jo heller ikke inden jeg har købt hunden at den skal afleveres tilbage eller er syg



  • #23   26. jun 2016 Jeg kan godt følge hvis i køber uden stambog. Det er jeres valg. Og Det lyder til der gøres meget med hvalpene. Men ikke om jeg ville skrive under på at opdrætter kan hente hunden under nogen omstændigheder.

    Bullmastiff er nok heller ikke den fedeste race at lave sin generelle vurdering af raceavl ud fra.

    Hvad med at prøve og høre ad i chi grupper online. Om nogen der har erfaring.


  • #24   26. jun 2016 Hvis man er utilfreds med avlen i DK, så står det da frit for at købe fra et andet land. I øvrigt er tavlen med til at afsløre den slags. At købe uden tavle skjuler bare problemerne i stedet... Så det argument giver ikke meget mening, synes jeg...

  • #25   26. jun 2016 Zandra, min mening har ikke været at dømme dig, men jeg er personligt overrasket over noget af det, man finder på hjemmesiden smiley

    Det virker underligt, at hun har stamtavle på alle sine hunde, men alligevel vælger at avle tavleløst.. HVAD er grunden til dette?
    Hun har allerede hundene, og hun gør et fint arbejde med at tjekke for racerelaterede sygdomme - HVORFOR vil man ikke have disse gode resultater på undersøgelserne registreret?

    For lige nu, så vælger opdrætter at hvalpekøberne IKKE har muligheden for at tjekke sundhedsresultater på hundene gennem flere led, selvom hun har alle muligheder for at kunne give dem dette.
    Derfor bliver jeg kraftigt mistænksom, hvis hun har stamtavle på alle sine hunde, praler med resultater og det gode helbred, men alligevel ikke vil registrere det...

    Det blev måske en lidt længere besked, men når jeg læser det hele igennem, og tager kontrakten med også, så ville jeg nok lige overveje om det nu var noget jeg ville gå ind til alligevel.

    Vil du virkelig gerne skrive under på, at du forpligter dig til at kontakte Skt. ChiCa i tilfælde af problemer på ethvert tidspunkt i hundens liv, og hvis ikke du gør dette, så frafalder garantien?

    Kan du virkelig med ro i hjertet sige, at det er i orden at Skt. ChiCa har ret til at hente hunden hjem, uden økonomisk kompensation, hvis du ikke "passer hunden godt" - og dette er IKKE defineret, dvs. det er noget de afgør suverænt?

    Jeg ville lige nærlæse den kontrakt og snakke om hvad det egentlig er i rent faktisk forpligter jer til. Jeg ville ikke nærme mig det papir med en blyant smiley


  • #29   26. jun 2016 "Køber forpligter sig til at passe hunden godt og ikke misrøgte den, sker dette, har Skt. ChiCa ret til at hente hunden hjem,
    uden økonomisk kompensation!!!!
    Køber forpligter sig til at socialisere hunden, så den er under kontrol og ikke giver racen et dårligt ry.
    Køber forpligter sig til at kontakte Skt. ChiCa i tilfælde af problemer på ethvert tidspunkt i hundens liv. "


    Så basically..."hvis i ikke behandler hunden 100% præcis som de vil"...så kan de i bedste fald sige de ikke erstatter noget...i værste fald komme anstigende og tage hunden med hjem uden i så meget som har et pip at skulle have sagt...

    (rimeligt useriøst, for man må ikke bare tage folks hunde -det er jo tyveri..og i mange tilfælde ulovlig indtrængen)... men vil i virkelig skrive under på det?!
    I har INGEN rettigheder...og avler har alle...selvom i har købt, betalt, passet og plejet hunden...

    At i tror stamtavle er unødvendig for familiehunde...at i er komplet ligeglade med garanti i forhold til sygdomme...og at i er ret ligeglade med sundhed i en grad hvor i blindt bare accepterer opdrætters ord for det...det står jer helt frit for smiley

    Men vil i helt seriøst skrive under på sådan en kontrakt?! Der er ingen reelle løfter til jer som købere...kun forbehold på forbehold.. smiley Og de kan til hver en tid påstå noget, og kræve hunden tilbage...


  • #31   26. jun 2016 Det hjælper ikke meget at jeres dyrlæge tjekker hvaloen i og med han/hun ikke kan se efter arvelige lidelser.. Jeg ville ikke underskrive den kontrakt, men det kan I jo selv overveje smiley

  • #32   27. jun 2016 Det var da en vanvittig kontrakt !
    Aldrig i livet om jeg ville underskrive sådan en omgang pladder !


  • #33   27. jun 2016 Kontrakten er slet ikke gældende jf dansk købelov. Man kan ikke stille sådanne krav i en købsaftale. Det vil aldrig holde.

  • #35   27. jun 2016 sådan rent juridisk kan de så forlange at det kun er en hvalp der gælder som erstatning hvis hunden skal aflives pga sygdomme inden de 2 år ?

    Så vidt jeg ved siger købeloven da at det skal være en vare magen til ( så sælger ville ikke kunne prakke dig en rød barnevogn på vis den du afleverede var blå)
    En ny hund er jo ikke præcis det samme som den man evt havde fået aflivet


  • #36   27. jun 2016 Det skal ikke være en magen til, for det kan man ikke.

  • #37   5. jan 2017 Ved det er gammel tråd, men Zandra kan se I valgte hvalp andet sted fra, må jeg spørge hvorfor ?

  • #38   12. jun 2017 Jeg vil lige komme med min mening her.

    Mange af jer går alt for meget op i tavlen, og vi kan tage den diskussion fra nu og til månen bliver grøn, for det er en smagssag..

    Skt-Chica er en af de bedste chihuahua avlere der er i Nordjylland. De opdrætter deres hunde som var det deres egne, og de bliver nusset og pusset om HVER dag. De bliver tjekket i hovede og røv, og de har egen dyrlæge tilkoblet + at køber får lov at få hvalpen tjekket ved egen dyrlæge.

    Grunden til de ikke har tavle på, er fordi det er REN hobby for dem, og man må se ALLE stamtavler langt tilbage og der er altså for mange generationer. Hundene er deres LIV...

    Jeg købte en hvalp hos dem, og han var kommet til at spise et eller andet, som desværre havde givet ham mave tarm infektion, som 3 dyrlæger overså! Skt.Chica tog med HVER gang og betalte ALLE regninger.. Han klarede den desværre ikke grundet dyrlæge fejl og de fik ham tjekket, og det var en akut mave-tarm infektion. Jeg får nu en ny hvalp, og jeg bestemte HELT selv var hvilket kuld og hvad køn, selvom hun hundene koster mere..

    Så inden i dømmer, så tænk jer om..

    De kan SAGTENS sige, at de vil hente hvalpen hvís de finder ud af den har været misrøgt. De har selv hentet andre racer fra det, og de går meget op i dyrevælfærd. Det er deres RET, at hvis man skal købe hos dem, skal man behandle hunden ordenligt. Og de mener det jo kun i yderste tilfælde, at hvis man mishandler den - intet andet. Man skal heller ikke holde kontakt med dem, men man kan ALTID ringe uanset hvor gammel hunden er, og bede om hjælp. Fantastiske mennesker smiley Min pap bror snakker ikke med dem længere, fordi han ikke har haft brug for det. Men han har de sødeste, mest velopdragen chihuhua han fra dem. Smuk velskabt hund, ligesom alle deres andre hunde. Der er ikke en eneste af deres chihuahuaer, der gøer eller opfører så åndssvagt, som man ofte ser racen. Her har man muligheden for at få den roligste familie hund, fordi den kommer fra et godt sted helt fra start.

    Det var alt fra mig smiley


  • #39   12. jun 2017 Ja, hvis man er ligeglad med indavl og arvelige sygdomme, så er tavlen ligegyldig.

    Utroligt som diverse mindre gode opdrættere er eksperter i bortforklaringer. smiley


  • #40   12. jun 2017 Ej det er sørme en dårlig undskyldning for ikke at avle med tavle og de redskaber man selv og køber får herigennem. Du må undskylde jeg siger det så direkte, men forsøren da, de fleste DKK-avlere opdrætter jo også netop fordi det er en hobby de brænder for.

  • #41   12. jun 2017 Hold op hvor er det træls at se, at folk ikke bare kan passe deres eget? Den diskussion her med "stamtavle eller ikke" er simpelthen ved at gå for vidt. Fint i er til tavle, jeg er total ligeglad, så længe jeg kan se stambog på forældre, bedsteforældre og langt langt ud, og er sikker på, at der intet er i vejen med hundens gener.

    Der er faktisk ret meget arbejde i forhold til stambøger, udover blot at få dem lavet. Der skal kåres hunde for, at dette kan lade sig gøre, og det er altså ikke sikkert, at det ligger i alles interesse...


  • #42   12. jun 2017 Vel er der da ej meget arbejde i at få lavet stambøger..... Der er fx. ikke udstillingspligt. I hvert fald ikke i DKK.

  • #43   12. jun 2017 Sidt vi forhørte os om det, skulle de vare kåret. smiley Men fred være med det, det er underordnet.

  • #44   12. jun 2017 Hvad mener du med der skal kåres hunde ?
    Det er da noget frygtelig vås du lukker ud der og det beviser jo, hvor lidt du ved om avl.

    Og når nu vi er så trælse, hvorfor liver du så den her gamle tråd op ?


  • #45   12. jun 2017 Det eneste DKK kræver før avl på chihuahua er at begge forældrehunde har stambog og at hannen har to testikler... Det kræver man vil det.
    Men det er også lettere at bilde folk ind de får en masse goder Og lave egne regler, hvis man ikke er i en klub med regler om at leve op til købelov m.m.


  • #46   12. jun 2017 Og ja der er en helvedes masse arbejde i at lave ordentligt opdræt og i at bruge stambøgerne til avlsarbejdet.. Men det mener du jo de gør alligevel...
    Hvorfor så undlade køberen det papir man selv værdsætter og bruger? Hvorfor...?


  • #48   13. jun 2017 Jeg har valgt at ændre trådens emne, da det aldrig har været hensigt at skade nogens omdømme.

    - ts


  • #49   13. jun 2017 Jeg har svært ved at se hvad der gør en avler exceptionel fordi de behandler deres hvalpe godt, socialiserer dem og lever op til deres ansvar for hvalpe med defekter...


    Det er ved gud da mindste kravet for en avler....ikke noget jeg gider ligge mig på ryggen af tilbedelse over...rent minimum...


  • #50   13. jun 2017 langt de fleste opdrættere er det kun en hobby, men derfor er der stadig tavle på

  • #52   13. jun 2017 Jeg ville gå langt udenom alle avlere der bruge den der "vi forbeholder os retten til at hente dyret hvis; "

    For det er så F'ing amatøragtigt ikke at vide den ikke holder i retten for det første, for det andet er det sådan en dum-overilet hidsighedsreaktion hvis de rent faktisk gjorde det.

    Og avleren af min hund skal ikke hverken være dum -for hvor har de så også lavet andre fejl. Eller reagere overilet og handle før de tænker -for så kan de gøre det ved alt, og den slags idioti gider jeg ikke selv potentielt at skulle deale med.

    De er sikkert ganske søde mennesker, med søde hunde... men de aner ikke hvad de laver -og det er bare krav nr. 1 til en avler.


  • #53   13. jun 2017 Hold da op en masse citater i lige tog fra mig der oO..

    Søde rare mennesker, tag det nu roligt. I har jeres mening, og vi bliver aldrig enige. Jeg har haft hund med stambog OG uden, og de var begge lige dejlige og elskelige smiley

    Der er mange grunde til, at folk vælger at lade være med at stambogfører deres hunde, men ingen kan pege fingre af andre og sige "dette er det rigtige". For jer er det stambøger, for mig er det et fedt, og pengene spiller ingen rolle i min beslutning. Jeg gør det fordi jeg kender mange der har fået en helt fantastisk vidunderlig, velopdragen hund fra dem.

    - Jeg rippede op i denne tråd, fordi deres navn var skrevet i overskriften, og ville komme med min mening for at forsvarer deres navn en smule. Den er dog rettet nu, så ingen kommer til skade smiley


  • #54   13. jun 2017 Altså jeg tænker jo bare... hvad søren skader det dem, at potentielle købere kender til den kontrakt de bruger? Hvis man er bange for at folk løber væk, så ved man vist også godt, at der er noget galt smiley Der er da ingen her, der skader nogens ry, andet end opdrætter selv.

  • #55   14. jun 2017 Det var ikke kontrakten jeg snakkede om smiley Den ville ikke skade, tænker mere på alle de kommentarer i forhold til tavle/ikke tavle, for der bliver ikke skrevet så pænt om det de gør.

    Men vi kan jo ikke alle være enige altid smiley


  • #56   15. jun 2017 hedder deres opdræt stambøger?

    sjovt navn


  • #57   15. jun 2017 Zandra hvorfor fik du ikke en hund fra den omtalte kennel alligevel?

Kommentér på:
stambøger.

Annonce