{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
831 visninger | Oprettet:

Historie om amstaffen {{forumTopicSubject}}

AmStaffens historie

De første Staffordshire Terriers kom til Amerika så tidligt som i 1870 fra England, og det er derfra at vores nuværende Amerikanske Staffordshire Terrier stammer.

Oprindeligt blev disse hunde brugt til hundekampe, men desuden var de gode, robuste og alsidige hunde, som Amerikas pionere havde hos sig. For at kunne klare sig i hundekampe måtte disse hunde være i besiddelse af stort mod, styrke og smidighed.

Senere, da hundekampe blev forbudt, havde hundene en stor gruppe tilhængere, som ville bevare racen og avle den som en all-round familie- og udstillingshund.

I de tidligere tider blev hundene kaldt flere forskellige navne; Staffordshire terrier, Yankiee terrier, Pit Bull terrier. Da racens entusiaster fik racen anerkendt af den amerikanske kennelklub, AKC, i 1936, fik den navnet Staffordshire terrier. Siden da er racen avlet efter moderne tiders ønsker om en god familiehund. I 1972 fik den ændret navnet til American Staffordshire terrier. Der arbejdes dog stadigvæk efter den oprindelige standard fra 1936 (læs standarden her).

Det er et stort problem for racen, at den ofte kommer i miskredit pga. sit gamle slægtskab med Pit Bull terrieren. Der hviler derfor et stort ansvar på alle, der opdrætter og ejer en American Staffordshire terrier, om at være gode ambassadører for racen.




Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Historie om amstaffen
Kommentér på:
Historie om amstaffen

Annonce