{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.912 visninger | Oprettet:

Ang. hundehvalp der knurrere lidt {{forumTopicSubject}}

Hej vi har fået en lille dejlig cokerspaniel hvalp, og den er rigtig dejlig. Men den knurrer lidt indimellem, det er meget forskellig hvornår den gør det.Igår gjorde den det kun en gang, og det var da den havde snuppet et stykke papir, som vi så skulle tage fra den igen.Ellers gjorde den det ikke mere den dag, men så idag har den knurred en del, alle gangene har det været fordi vi har fjernet den fra et af børnenes værelse ( vi lukker dørerne, men det kan være svært at undgå at den helt løber derind nogle gange ) det er ikke bare sådan et lille knurren, men den viser virkelig at den er sur

Min søn på 12 som den ellers er ret vild med, kan godt blive lidt bange for den når den knurrer og bider ( den bider meget, men det er jo helt normalt pga. dens tænder ik? det syntes jeg da at have hørt ) han er ellers ikke en der sådan let bliver bange, bange er måske også så meget sagt, men han bliver lidt skræmt.

Sidst da min den anden mindste lå på sofaen, og kiggede ned til den på gulvet, knurrede den lidt men det er så aldrig sket igen, at den bare har knurret når den er blevet kigget på.

Er der nogen der ved hvorfor den gør sådan, og er det "normalt" har fået at vide fra dyrlægen at den helst ikke skal knurre, da hundehvalpe normalt ikke gør det, men den måtte godt gøre det i en kort periode, eller skulle vi lige have snakket om det igen ( hvad mener hun med det??? vores dagplejer mener at der evt er henblik på sterilition, men fik slet ikke spurgt hvad hun mente med, at så skulle vi lige have fat i det igen) så har min datter en i klassen hvis far er hundemassør, og selv har 2 chefer som er meget hørige, eller hvad man siger, de hører 100% og de er 2 år, og han siger det er helt normalt, og at deres også har gjordt det.men har så også hørt at det gør hvalpe da ikke, og at det er mærkeligt.Så jeg/vi er meget forvirret over hvad der er inden for normalen.

Det skal også siges at hun det meste af tiden bare er en dejlig hvalp, som ligger og sover eller leger rundt.

Er det normalt med det knurren?? og hvad skal/kan man gøre for der har jeg også hørt alt fra at sige NEJ til at tage den i nakkeskinnet til den holder op, til at lægge den hen i et hjørne når den gør det.Jeg er meget forvirret over hvad vi skal gøre når det sker, for jeg/vi ønsker bare at det skal gå på et tidspunkt.

Skal lige nævne at der overhovedet ingenting er når vi snakker med den, eller børnene ( mest de små ) rører den når den spiser, det er jo også et godt tegn ik? eller når vi tar et stykke legetøj, når vi er ved at lege lidt med den.

Lige til sidst, så i er informeret godt, den kommer ikke fra en hundeflok på 8-10 stk de var kun 2. Men der havde da godt nok lige været et andet kuld på flere hvalpe ( de har opdrettet coker i mange år, og havde 5 voksne coker ) men om de har gået sammen alle sammen ved jeg ikke, for da vi kom var dem fra det andet kuld solgt.

Håber i kan hjælpe


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Ang. hundehvalp der knurrere lidt
  • #1   31. jan 2008 Kunne det tænkes den siger det i leg?

    Hvalpe vil gerne bide i alting, det er helt normalt. I skal have lært den at det må den ikke.

    Jeg har et kuld hvalpe herhjemme på 4 uger. De knurrer også meget - i leg.


  • #2   31. jan 2008 Først tusind tak for hjælpen :o)

    Nej det er ikke i leg den gør det, så var det også iorden syntes jeg, men det er meget forskellige sitiutioner.Den gjorde det lige igen da vi kom hjem fra en lille gåtur, den havde spist lidt for hurtig, eller spist lidt græs, og kastede så lidt op, og da jeg skulle tørre det op, rykkede jeg den lidt til siden så jeg kunne komme til, og da knurrede den lidt.Så det er meget forskelligt hvornår den gør det.Igår gjorde den det kun den ene gang, så forstå det ikke.

    Vil prøve at kigge under dyernes beskyttelse :o)

    Endnu engang tak, det er dejlig med lidt hjælp :o)


  • #3   31. jan 2008 Held og lykke med det Betina!



  • #4   31. jan 2008 ang det med at bide. det kommer jo lidt an på hvad bide er. hvalpe elsker at jage de fødder der kommer gående eller ens fingre. men hvis den snapper er det ikke den almindelige hvalpe-bideri.


  • #5   31. jan 2008 Du kan se på min hjemmeside www.hotdog.minisite.dk under problemstillinger..

  • #6   31. jan 2008 Betina - Ført vil jeg anbefale dig at læse nogle bøger om hundesprog. Roger Abrantes kan anbefales, men der findes flere andre gode forfattere, kan bare ikke komme på navne nu.

    I skal skælde den ud når den knurre ad jer det er IKKE acceptabelt. Jeg vil også anbefale at træner RIGTIG meget med at tage mad, ben. legetøj osv fra den, især fordi i har børn.

    Hvor gammel er hvalpe ? Er den socialiseret - dvs. har været i hænder, fra opdrætteren af ???
    Jeg syntes, som din dyrlæge, at det er meget underligt en hvalp opfører sig på den måde. Og jeg tror at hun har sagt, at I skal tale om det igen hvis det bliver ved, fordi Cockeren på visse linier har alvorlige temperamentsproblemer. Meld jer ind i Spanielklubben http://www.spanielklubben.dk/ der vil I kunne få en masse at vide om racen og dens temperament


  • #8   31. jan 2008 Jeg ville nu ikke lægge så meget i det udover at det er et afstandssøgende signal, fordi den af en eller anden grund bliver usikker på jer. Men helt klart noget der skal stoppes. Istedet for at tage ting fra den, så lav bytteøvelser med den. Hav noget sjovt legetøj eller en lækker godbid i kan bytte med, når den har taget noget den ikke må. Lad være at lave en konflikt ud af det, men byt venligt og konsekvent hver gang.

    Når den går ind på en børnenes værelse, så lok den ud derfra istedet for at tage fat i den. Ros den til skyerne, når den er hvor den må være.

    I kan også lave nogle øvelser med den, der skaber en større tillid til jer. På denne side er der mange gode øvelser:
    http://www.naturlig-hund.dk/traening/artikler/aktivering.htm

    Jeg vil anbefale dig/jer at læse Turid Rugass "På talefiod med hunden - de dæmpende signaler" Du vil få et helt andet syn på din hunds måde at kommunikere på...


  • #9   31. jan 2008 helle L - det finder du ud ved at checke Betinas profil ;o))))

  • #10   31. jan 2008 Hvor er det vildt med så meget feedback :o) tusind tak, det havde jeg godt nok ikke regnet med, men det er jo kun positivt, og viser jo bare man hjælper inanden herinde :o)

    Den er 9 uger idag.

    Den bider ikke på en bisk måde, men mere en lege måde, hvis i forstår :o) det gør selvfølgelig lidt ondt med de skarpe syle den render rundt med.Hvornår holder de egentlig op med at "bide" er det først når de har fået de nye tænder? og er det ikke ved 8 mdr. alderen?

    Syntes i er kommet med mange gode råd, som vi kan bruge.Det med at tage ting fra den, gør vi allerede, da vi ikke kan have en hund man ikke kan komme i nærheden af når den har nogle bestemte ting.


  • #11   31. jan 2008 har du læst mit indlæg om at lave byttehandler med den?
    Jeg mener ikke at man bare skal tage ting fra hvalpen, da det hurtigt kan gøre at den mister tilliden til jer.

    Hvad gør i når den bider i jer?


  • #12   31. jan 2008 Der var en der spurgte om der var blevet snakket med den der hvor den kommer fra, og da tror jeg desværre jeg må sige nej :o( der var 2 i det kuld, og familiens datter havde et hjerte til søsteren af vores hvalp, så det var den hun snakkede med, det kunne man også tydeligt mærke da vi var der første gang, vores Lady var meget mere stille og bange.

  • #13   31. jan 2008 Nå håber jeg ikke, at jeg kan trykke et sted, og besvare det ekelte spørgsmål nedenunder :o) er rimelig ny her.Hvis jeg kan svare på en anden måde, som bare nedenunder alle indlæggene, eller andet må i lige sige til ;o)

    Ja det lyder som en god ting, men at lave en byttehandel.Så den skal vi helt sikkert prøve.


  • #14   31. jan 2008 Når den "bider" er overbevist om at det er en hvalpeting, så siger vi NEJ ret bestemt.Så vi har sagt nej ret mange gange her den sidste uge.

  • #16   31. jan 2008 istedet for at sige nej, som du jo selv siger, at i siger hele tiden og måske bliver lidt uden mening for hvalpen, så prøv hver gang den bider at afbryde kontakten med den, ved at stoppe legen og vende jer om. Ros og leg videre når den stopper med at bide, det gør ikke noget hvis i kommer med en skarp og høj lyd: fx av. og så afbryde kontakten.

    det er på den måde den lære den har været for voldsom.
    den taber tænder som 5-6 måneders hvalp


  • #17   31. jan 2008 Nu havde den lige et flip igen, hvor er det bare træls...man vil bare så gerne at den stopper med det pjat.

    Har tænkt på at tage til dyrelægen, for at se om der evt. skulle være noget, siden den får de flip indimellem.

    Kan det mon være fordi de ikke har snakket meget med den, der hvor den kommer fra?



  • #18   31. jan 2008 Betina: Har du læst på min hjemmeside?

    Det giver altså en god forklaring af hvad du skal gøre..


  • #19   31. jan 2008 Ja og selvfølgelig tak til alle jer andre også :o)

    Syntes det er flot hvor folk hjælper hinanden herinde.


  • #20   31. jan 2008 Betina: Var så lidt.. Men du må endelig ikke skælde den ud.. Det gør kun tingene værre..

  • #21   31. jan 2008 Vi er gået i gang med forsøget, i hører nærmere imorgen ;o)

  • #22   31. jan 2008 Kan simpelthen ikke få ud af mit hoved , om der måtte være noget galt med den lille hund.Den har lige knurred en del igen, er sku lidt nervøs for børnene.
    Min mand spurgte om jeg ikke kunne spørge jer, om det evt. kunne være fordi den havde orm, og var iriteret af det...
    Vi prøver at tage det roligt, men det er altså svært bare at lade som ingenting når den bliver så agrasiv :o(

    Jeg snakkede med ham vi købte den af idag, da jeg ikke vidste om den havde fået ormekur, men det fortalte han at den havde.Den skulle først have igen når den var 12 uger.



  • #23   31. jan 2008 Det skal lige siges at den ikke kun knurrer, men bider samtidig med, og da virker det altså ikke kun som " hvalpebiden"

  • #24   31. jan 2008 Betina: Hvis den har orm, kan det som regel ses i afføringen.. Men har ikke hørt en hund knurrer fordi den har orm.. Tror det er fordi der er et eller andet der har gjort den ikke stoler fuldkommen på jer..

    Min mormor og bedstefar havde en hund som knurrede af min mormor hele tiden.. Det viste sig, at det var fordi hunden beskyttede min bedstefar og havde ejerfornemmelser over ham, så når min mormor kom for tæt på, forsvarede den ham ved at knurre..


  • #25   31. jan 2008 Tror slet ikke jeg har nævnt at den også bider når den knurrer.Så det er lidt svært, bare at lade som ingenting.Havde den kun knurred og ikke villet bide samtidig ville vi godt kunne ignorere det at den knurrer.

  • #26   31. jan 2008 Her kan vi slet ikke sige, at den kun gør det når den eller den fjerner den, men den gør det ved alle.Er bare bange for at der evt. er sket noget der hvor den kommer fra, hvad der kunne udløse det men er jo slet ikke sikker.
    De havde geder, heste og killinger samt mink så den kan måske være blevet bidt uden de har set det.


  • #27   31. jan 2008 Jamen at den knurrer mens den bider kan være leg.. Det er ubehageligt, men sådan gør hunde.. Dermed ikke sagt at i skal finde jer idet..

    Men det at den knurrer er fordi den er utryg og usikker, så ved at skælde den ud, gør i det kun værre..

    Ignorer den hvis den bider eller knurrer og vis den at der ikke er grund til at være usikker..

    Hvis i bliver ved med at skælde den ud, kan i risikere det går over gevind, men så er det jeres, og ikke hundens skyld, fordi i ikke har forstået dens signaler (Og det er altså ikke ondt ment)...


  • #28   31. jan 2008 Men som sagt kan jeg kun henvise til det der står på min hjemmeside :o)

  • #29   31. jan 2008 Kan det have noget at gøre med at hun er vokset op i en stald hvor der ikke er blevet snakket med hende? han sagde direkte at datteren havde snakket mest med dens søster, for det var den hun bedst kunne lide, og den skulle de også selv beholde.Så den har jo ikke rigtig haft noget samvær med mennesker.

  • #30   31. jan 2008 Den knurrer for det meste ikke ved leg, kun idag mener jeg.Nej det er for det meste når vi tager den væk fra en ting eller rum.Har aldrig gjordt det ved legetøjet eller maden.

  • #31   31. jan 2008 Betina: Jeg er bestemt ikke adfærdspsykolog, men det kunne godt lyde som om den bare vil være i fred.. Måske fordi den ikke har fået nok opmærksomhed.. Nu ved jeg ikke hvad i gør, når du siger det er hunden i tager væk fra ting og rum? Løfter i den væk eller? For så kunne det jo være i bare skulle lokke den med godbidder og så rose rigtig meget...

  • #32   31. jan 2008 Ja vi løfter den væk, når den går ind i værelserne

  • Tine P
    Tine P Tilmeldt:
    jan 2008

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 144
    #33   31. jan 2008 Du skal vise hunden det er jer der bestemmer. Hvis den vokser op og ser sig selv som større leder en dens ejere eller dine børn, så kan det gå galt.
    Så sæt den på plads nu, med mindre du vil have en voksen spaniel der knurre af dine børn...


  • #34   31. jan 2008 Betina: Lad være med at løfte på den.. Sig nej og lok den ud med godbidder istedet og ros den så når den kommer ud af rummet og ellers når den er i de rum den må være i.. Har den et fristed? Altså en kurv eller noget hvor den kan ligge i fred uden andre kommer til den overhovedet? Det lyder til den er meget egenrådig og helst bare vil have lov at være i fred nemlig, så det skal den også have mulighed for, men gør det sjovt for den at være sammen med jer.. Løft ikke på den, men lok og lav sjove lyde og té jer fuldstændigt åndssvagt, så den selv tænker "hvad pokker laver de" og løber logrende hen til jer.. På den måde lærer den at det er meget sjovere at være sammen med jer.. Men lad hunden komme af sig selv, lad være at presse den for meget..

  • #35   31. jan 2008 Hej
    Jeg ville få nogen hurtig ud og kigge på din hvalps adfærd, isted for at vi sidder her og gætter os til, hvorfor den gør som den gør.

    Inden en adfærdsbehandler kommer på besøg, så tag din hvalp til en sundhedschek, ved dyrlæge som kigger den helt igennem, så at den ikke fejler noget fysisk.

    Det er ikke et spor sjovt når en hvalp gør børnene bange, og gør hele familjen usikker, men at sidde her og gætte er bare dumt, så få hjælp og redskab til lige din hvalps knorre-bideadfærd via en proff.

    held og lykke.
    M.v.h. Åsa



  • #36   1. feb 2008 Åhhh sidder bare her og græder :o( især da jeg læste det sidste indlæg, endelig en der også som jeg tænkte på der kunne være noget puhhh det er sku hårdt det her, den har lige knurret helt vildt igen her til morgen :o(((( jeg er bare så ked af det... hvorfor er den sådan :O((((((((( ved slet ikke hvad jeg skal gøre :o(

  • #37   1. feb 2008 Den har et fristed, og vi lader den også være når den er i kurven eller sover et sted i køkken/alrum, den har 50 km køkken at gå rund i eller finde et hjørne, men den får lige pludselig et flip. Kan man ringe til cokerspaniel klubben eller dyernes beskyttelse og snakke med dem først??

  • #38   1. feb 2008 Nå, nu har jeg snakket med egeren, og de kommer her og kigger på hende, så det er vi meget glade for.

  • #39   1. feb 2008 Min mand og jeg har besluttet at tage til dyrelægen med den idag, han må også kunne mærke om der er noget psygisk eller?? vi har også optaget den på kamera, så må vi vise det.

    Jeg tænker også bare på om den kunne have smerter, men så ville den nok være sur hele tiden.Den får heller ikke unde når vi lige tager den ud, for når den skal ud at tisse ( som den jo er ret tit :o) ) bliver den løftet over dørtrinet.Vi har sådan en rist liggende, og den er den ikke helt vild med at gå på, og da vil den gerne lige løftes over, så det er heller ikke fodi vi løften den indimellem.Altså at det kunne gøre ondt, for min søn tager den nogen gange op til sig og nusser den, og det elsker den.Nå men i hører nærmere når vi har været ved dyrlægen.


  • #40   1. feb 2008 Hej Betina

    Nu har du en lille hvalp, og når noget i en ikke ønsket adfærd bliver mere og mere så er det bare et bevis på at måden man takler det på i dette nu ikke gør det bedre, men værre, ellers ville din hvalps knurren bliver mere og mere sjældent og ikke mere.

    Nu ar du en tid ved en dyrlæge. Der skulle jeg selv begynde for at udelukke den ikke har smerter. Hvad hvis den nu har det udmærket fysisk? ja men så er næst skridt, en som er uddannet indfor hundeadfærd.
    en fagmand som kigger på hvordan hvalpen ser ud når den knurrer, en som kigger på hele din hvalp, hale, ører, øjne, mundvige mm
    En som konkret, efter set din hvalp in action kan give dig, din mand og børn redskab at takle adfærden.

    Det er nogen som foreslaget at du skal give din hvalp en skældud for at den knurrer. Brrrr siger jeg!
    Knurrer gør hunden som advarsel....næste skridt er bid!
    Når man skælder en hund ud for at knurre så risikere man at pille væk selve knurrlydet, og ikke grunden til at den knurrer... at man får en hund som ikke knurrer for at advare, men bider direkte! Og hvad har man så opnået med det ?????

    Du skal have hjælp med at læse hvorfor den knurrer, og få konkret redskab til at arbejde med lige den situation som udløser knorret....og i og med det så forsvinder knurret.

    M.v.h. Åsa





  • #41   2. feb 2008 Så var vi til dyrelæge idag, og der er intet ivejen med hende, ingen lopper mider, orme eller andet.

    Men noget af det først hende dyrlægen sagde til os, da vi havde fortalt lidt om Lady var, at hun aldrig anbefalede coker Spaniel til børnefamilier, men vi havde jo vores dagplejers som eks. og han er en dejlig hund ( det er Lady også, bare ikke til vores familie) MEN vi har været så heldige at mine forældre godt ville have hende, de har selv haft hunde, senest en border collie, så de ved hvad det indebærer at have en hund.Er også rigtig glad for den ikke skulle tilbage hvor den kom fra, så kan vi også følge den :o)

    Vi spurgte dyrlægen hvad hun kunne anbefale os af hunde, og da sagde hun at man aldrig gik galt af en Golden Retriver eller Labrador, så vi besluttede at kigge på nette med det samme, da børnene jo var lidt kede af at vi skulle af med Lady, men de største kunne godt forstå det.Så vi gik i gang med at kigge, og vi fandt en Golden Retriver som ikke var længt væk fra hvor vi bor.Nu har vi fået ham hjem, og han er bare noget af det dejligste hanvæsen man kunne tænke, han vil helst sidde på skødet af os hele tiden :o) børnene virker også rigtig glade for ham, så de skal nok få det godt sammen :o)

    Sætter billeder ind af ham imorgen :o) vi regner med at han skal hedder Kenzo.

    Syntes lige i skulle have en opdatering, og tak for alle jeres råd til Lady.


  • #42   2. feb 2008 Betína: Det var godt i fandt ud af det hele :o)

  • #43   2. feb 2008 held og lykke med det nye familiemedlem

  • #44   3. feb 2008 Er bare så glad for at vi nu har fundet en hund der passer til familien, det er bare verdens sødeste og rareste bamsefar ( Kenzo) vi har fået, og børnene elsker den.

Kommentér på:
Ang. hundehvalp der knurrere lidt

Annonce