{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
909 visninger | Oprettet:

Kørekort muskelhunde underskrift {{forumTopicSubject}}

Hørte i morges i radion, blive nævnt, at socialdemokratiet er igang med at snakke om dette hundekørekort...
Jeg ville opfodre til at starte en underskrift indsamling, hvor vi hundeejere får lov, at komme med vores vurdering om tiltag vi mener der skal gøres for at hundekørekortet med rimelighed kan komme til at fungere.
----------------------------------------------------
Ja, helt sikkert står jeg indenfor kørekort..,..
For muskelhunde/molosser og hunde der oprinder som vagthunde, eller store racer deraf...

Krav/Lovkrav, jeg minimum synes der skal stilles/opnåes for at få hundekørekort:

1)- Oplysninger: Registrering og chipning, ansvar og udvidet, plus sygeforsikring
2)- Stamtavle samt. temperamenttest.
3)- Hundetræning minimum frem til hunden er 2 år.
4)- Boligforhold skal matche hundens behov for bevægelses frihed.
5)- Udpræget racekendskab før anskaffelse.
6)- Opysninger om hunden skal til enhver tid være i ejerens besiddelse.
(Et slags gult-sygesikringsbevis/kørekort for hunde)


Dette mener jeg kan være en stor hjælp i kampen mod:
-Reducerer: Ulovlig indførelse af ulovlige hunde. Ulovlig hundehandel.
-Bedre oplysning omkring ansvar ved at eje hund.
Matche kompetente hundejere med passende racer, livsstil og overskud.
-Reducerer: uheldige tilfælde at bidskader, ved at hunden er bedre socialiseret og ejeren har mere kontrol/styring af hunden.


Jeg vil derfor gerne høre hvad jeres mening om ovenstående punkter.
Kan I stå inde for disse?
Har I evt. andet I mener skulle tilføjes?

Jeg mener nu stadig, at disse punkter kan blive gavnlige i forsøget på at undgå imkompetente og ansvarsløse ejere i at have disse racer.

Ved at, politiet, ved patrulje eller runde, kan stoppe vedkommende og bede om dette hundekørekort. Der beviser registrering og tilladelse.
Hunden skal kunne beslaglægges indtil nødvendig dokumentation er fremvist.

Dette er stadigvæk kun forslag. Sandsynligvis vil alle disse ting ikke blive virkeliggjort.

men synes det er vigtigt, at vi hundeejere giver lyd fra os. Giver vores holdning og version af sagen videre.

Så det ikke kun bliver politikkere og folk der hader hunde der bestemmer hvordan tingene skal blive.

Det er måske stadigvæk kun snak, fra politikkernes og mediernes side.
Men vi kan ikke komme udenom, at vi nærmer os et punkt i Danmark hvor dette emne er så meget debateret, at en løsning måske er på banen.

Og der vil jeg nødig stå, blot at kigge på, og lade folk der tror de ved det hele, uden selv at have haft den slags hund, tage alle beslutningerne.

Det kan godt være dette er en lille dråbe, men forhåbenligt kan ringene nå ud og gøre lidt præg.

Alt i alt, er vi alle vel enige om, at det ikke er racen, men den anden ende af snoren problemet ligger hos.


Jeg har tænkt mig, at formulerer et brev til underskrifter, når disse facts er mere på plads.
Vil I bakke op om det?

Mvh
Line



--------------------------------------------
Ps.
Er der nogle punkter man er dybt uenig i, eller mener kunne omformuleres
Skriv da. punkt) og rettelse dertil.
-----------------------------------------
Har du evt. forslag til andre punkter end dem der er skrevet.
Skriv da. nyt punkt) og rettelse dertil.
-----------------------------------------
Dette vil gøre det mere overskueligt at nå frem til et brev, hvor flertallet er enige, og som man så kan vælge at stå indefor eller ej, i sidste ende, ved at sætte sit navn på den liste der kommer. Forhåbenligt engang i februar måned 09.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kørekort muskelhunde underskrift
  • #1   23. jan 2009 muskelhunde/ molosser de 2 ting har ikk nødvendigvis noget med hinanden at gøre

  • #2   23. jan 2009 Som jeg ofte har hørt, er ordet Mollos, en mere korrekt fællesbetegnelse for ordet muskelhund, der er det ord der er kommet sig efter man kaldte dem kamphunde.

  • #3   23. jan 2009 Forklaring på ordet Mollos.

    Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

    Eksempler på hunderacer i denne gruppe: Affenpinscher, berner sennenhund, boxer, broholmer, bullmastiff, dansk-svensk gårdhund, dobermann, dogue de bordeaux, dværgpinscher, dværgschnauzer, engelsk bulldog, fila brasileiro, grand danois, hovawart, leonberger, mastiff, mellempinscher, mellemschnauzer, newfoundland, pyreneerhund, riesenschnauzer, rottweiler, sankt bernhardshund, shar pei og østrigsk pinscher.

    Som udviklingen skred frem fik en række hunde opgaver, som i højere grad var knyttet til menneskets hjem og ejendom end de fritgående husdyr på marken. Disse hunde blev for eksempel vagt- og gårdhunde. Nogle af hundene satte sig i respekt ved deres blotte tilstedeværelse, og andre var meget gøende og forsvarede ejendommen med deres vedvarende gøen. Samtidig sørgede de for at holde antallet af rotter og mus i nede. Andre igen kunne hjælpe med at trække byrder både til lands og til vands, og endelig var der hunde der var adrætte nok til at følge en rytter til hest.

    Pinschere og schnauzere var oprindelig staldhunde hvis vigtigste opgave var at holde muse- og rottebestanden nede. Det gav dem også betegnelsen "rottehunde". Hestene i stalden betragtedes som kostbar ejendom og derfor var hundenes gøen overfor fremmede særdeles velkommen. Udover de førnævnte er også dansk-svensk gårdhund startet som staldhund.

    Molosser kaldte man nogle af de store, tunge doggeagtige hunde. Det var skarpe hunde, vagthunde, kvæghunde, der var parat til at forsvare kvæg, hus og hjem. Nogle af disse typer blev allerede i oldtiden anvendt til storvildtjagt og i kamp mod bl.a. tyre eller i krig. De fleste af doggerne vi kender i dag er efterkommere af disse hunde, og de er stadig pålidelige og trofaste beskyttere af familie og hjem. Her kan nævnes broholmer, grand danois, hovawart og engelsk bulldog.

    Blandt molosserne finder man også de store "bamser", som eksempelvis newfoundland og sankt bernhardshund, der ikke gerne blottede en tand. Sanktbernhardshunden stammer fra Schweiz, hvor den bl.a. hjalp bjergførerne med at finde vej, og lede efter savnede personer.

    Fordi hundene har så omfattende og forskellig baggrund i denne gruppe, må man også forvente sig forskellig mentalitet hos hundene. Vil man anskaffe sig hund fra denne gruppe, bør man derfor sætte sig godt ind i deres arbejdsmæssige baggrund og deres særlige karaktertræk.



  • piipi p
    piipi p Tilmeldt:
    maj 2008

    Følger: 1 Emner: 5 Svar: 78
    #4   23. jan 2009 er jeg den eneste der ikke kan se nogen fidus ved det kørekort - de eneste der bliver ramt af det er dem der køber hund med DKK stamtavle - alle de andre der opdrætter uden stambog og sælger gladeligt til hvem som helst kommer jo aldrig i nærheden af det kørekort.. politiet kommer jo aldrig til at tjekke alle de muskelhunde de se på deres vej... og de rettigheder politiet allerreder har med " glubske " hunde benytter de sig overhoved ikke af... i min verden er det kørekort bare et tiltag for at politikerne kan sife - så gør vi noget -

  • piipi p
    piipi p Tilmeldt:
    maj 2008

    Følger: 1 Emner: 5 Svar: 78
    #5   23. jan 2009 sife = sige

  • #6   23. jan 2009 Jeg forstår på dit indlæg at du vil have at os med muskelhunde skal have kørekort. Til det vil jeg bare sige at hvis der skal laves noget med kørekort til hund så skal det da gælde alle over en kam, alt andet vil da være urimeligt set i forhold til at alle andre med hunde kan være ligeså dårlige eller gode til at håndtere deres hunde.
    Og sygeforsikring det må da være folks eget valg om de vil have en sygeforsikring på deres hund, det er fornuftigt at have men det har da ikke noget med overfald eller bid at gøre på andre hunde, eller om hvor vidt en fører kan styre sin hund.
    Køre kort til hund bør være noget med racekendskab, viden om adfærd, og håndtering af hund, viden om pasning og pleje af hund, samt viden om det ansvar man har for andre mennesker og hunde i forhold til det at have hund.
    Det er iøvrigt i forvejen lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på sin hund


  • #7   23. jan 2009 Jeg vil gerne lige indføre, at dette er forslag til listen.
    Der vil højst sandsynligt komme en del punkter på, vi må huske at dette er vores lyd til regeringen, som også giver modspil i forhold til at forbyde muskelhunde i Danmark.
    Hellere komme med forslag og stå inde for nogle opstramninger, frem for at de bliver bandlyst alle vegne, i boligselskaber, træningsklubber og samfundets øjne.

    Vi skal være heldige, hvis vores forslag bliver lavet til lovkrav, men hvor er det ellers bedre at disse forslag havner, end på dagsordenen inde på Christiansborg, når demokratierne drøfter dette?!

    Jeg har nogle uddybende forklaringer til nogle af punkterne. Disse er ikke en hetz mod muskelhunde, nærmere en måde at redde og bevare rettighederne til at holde disse racer.
    Samt, oplyse, at det ER et stort ansvar at have hund, og det ER også et ret stort ansvar at have en stor hund som oprindelig stammer fra vagtbrug, hvor man skal vide og kunne leve op til at udvise lederskab stærkt nok, hvis man vælger en sådan hund...

    Punkt 2)
    Mht. Stamtavle,
    ville dette fremover komme til at gælde alle nye muskelhunde, da det er disse der er ved at blive lavet nye regler om.
    Dette vil desuden også være med til at reducerer den ulovlige avl og import, og efterspørgslen bør på længere sigt falde.

    Punkt 4) + 5) racekendskab og korrekt miljø
    Mht. boligforhold. Som hænger sammen med racekendskab, så er en rottweiler, boxer, am. bull, staff eller grand danois ikke en sofahund, men en meget stor og aktiv hund, der skal have plads at bevæge sig på, og derfor er det ikke hensigtsmæssigt at holde dem i en et værelses lejlighed eller inde i en storby, hvor der ikke er mulighed for at lade dem rende frit engang imellem.

    Punkt 3) træning
    De 2 års træningstid, er for at være sikre på, at hunden bliver socialiseret ordenligt. Det 1 år, er hundens vigtigste, man siger I reglen at hvis hunden har mødt 100 forskellige mennesker af alder, køn m.m. og 100 forskellige hunde af race, alder m.m. Har man god chance for at hunden forbliver vel-vandt til disse fremover.

    Men det er først 2. år, man virkelig kan rette på det man har lært den, og det er der hunden kommer i trods alder. Og for nogle mennesker der ikke har sat sig ind i hundehold, kan ofte blive overrumplet af denne periode, hvor hunden risikerer at tage lederskabet, og så får man en uregerlig hund i værste fald, og det er også nogle af disse tilfælde der ender i medierne, fordi ejerne ikke kan styrer dem.

    Punkt1) forsikring-økonomi
    Mht. Sygeforsikring og udvidet ansvar-mener jeg dette er en god ting at have med, da det kan være med til at skille folk ud af gruppen der ejer muskelhunde, ved at frasorterer dem, der ikke har sat sig ind i de store økonomiske aspekter i at eje hund.
    Det er igen en kendsgerning, at mange får hund uden at ane hvor meget det koster, hvilket ender med at folk prøver at skille sig af med dem, eller lader dem rende rundt med smerter fordi de ikke har råd.
    Mange aggressions anfald er direkte relateret hundens sygdom/smerte. Derfor skal man sikre sig at man har råd til at få hunden checket en gang årligt.





  • #9   23. jan 2009 OG, så nævner jeg osgå ringe i vandet.

    Jeg synes det er fint at komme med kommentare, men så bedes man også læse havd der står skrevet først.

    Jeg snakker ikke pt. om midler dertil. jeg snakker om, primært at give lyd fra de hundeejere der rent faktisk ejer en muskelhund.

    Og give vores mening til kende, og komme med evt. forslag....

    Jeg leder efter eventuelle nye punkter, eller forslag til forbedringer.

    Vi ved alle godt, at det der står skrevet her, aldrig vil blive stadfæstet politisk, men vi gider ikke sidde og bare se på, mens folk der aldrig har ejet hund, pludselig tager en masse beslutninger!!!


  • #10   23. jan 2009 Jeg er enig md Theo her....!

  • #11   23. jan 2009 Hvad med at fidusen med kørekortet kunne være:

    -Mindske Dyremishandling, som følge af ulovlig hundehandleri.
    -Gøre det sværere at importere og avle ulovlige racer ind i DK.
    -Formindske efterspørgslen på de ulovlige racer.
    -Oplyse potentielle hundeejere om ansvaret ved at have hund.
    -Reducerer tilfælde af ødelagte hunde, brugt til kamp, sorte penge, brugt til narko.
    -Mindske tilfælde af skambidte hunde og mennesker, som resultat af negativ efterspørgsel/brug af muskelhunde.
    -Øge antallet af velstimulerede, glade og veltrænede store hunderacer.
    -Skabe forståelse og støtte til disse dyr.
    -Mindske fordommene om at muskelhunde er sociale taberes hunde, eller at det kun er kriminelle der ejer disse.
    -Vise at disse hunde ikke er dræber maskiner.
    -Åbne op for mulighed til at bringe disse arbejdshunde ind i samfundsrelateret brugsarbejde. Redningshunde, politihunde og sporhunde.

    Det var da nogle af de positive ting jeg kunne se ved stamtavle-kontrol af kommende muskelhunde i DK, mere kontrol af disse racers ejermænd.


    Dette behøver overhovedet ikke blive en dyr samfundsmæssig udgift.

    Kørekortet, kunne ligesom stamtavlen blive betalt af ejermanden.

    Dyrlæger, sender alligevel tid ud om årlig vaccination, hvorfor ikke tilføje check derpå?

    Politi, kan få mulighed for ligesom, de stopper knallerter, cykler uden lys, stoppe og checke papirer på hunden.

    Der har længe været talt om kørende dyreværn/dyrepoliti, når/hvis noget i denne stil bliver oprettet (efterspørgsel og gåpåmod) er det naturligt at dette tiltag tilfalder den gruppe...


  • #12   23. jan 2009 Tibetansk Mastiff:

    Hvis du ikke vil kommentere, hvorfor så skrive?

    Og er det virkelig så SKRÆKKELIGT at være i familie med "muskelhunde"

    Alle der har hund, burde da vide at de nedstammer fra ulven. Og det er da ikke usandsynligt, at Mastiff og Bulldog ligger tættere på hinanden racemæssigt, end Mastiff og labrador f.eks gør.

    Desuden er det ikke mig der har fundet på det der. Jeg har lånt det fra troværdige kilder. Og slår man ordet Mollosser op, vil man finde meget af det jeg skrev, dette er kun et lille udpluk.
    ---------------------------------------------------------
    Forklaring på ordet Mollos.

    Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

    Eksempler på hunderacer i denne gruppe: Affenpinscher, berner sennenhund, boxer, broholmer, bullmastiff, dansk-svensk gårdhund, dobermann, dogue de bordeaux, dværgpinscher, dværgschnauzer, engelsk bulldog, fila brasileiro, grand danois, hovawart, leonberger, mastiff, mellempinscher, mellemschnauzer, newfoundland, pyreneerhund, riesenschnauzer, rottweiler, sankt bernhardshund, shar pei og østrigsk pinscher.

    Som udviklingen skred frem fik en række hunde opgaver, som i højere grad var knyttet til menneskets hjem og ejendom end de fritgående husdyr på marken. Disse hunde blev for eksempel vagt- og gårdhunde. Nogle af hundene satte sig i respekt ved deres blotte tilstedeværelse, og andre var meget gøende og forsvarede ejendommen med deres vedvarende gøen. Samtidig sørgede de for at holde antallet af rotter og mus i nede. Andre igen kunne hjælpe med at trække byrder både til lands og til vands, og endelig var der hunde der var adrætte nok til at følge en rytter til hest.

    Pinschere og schnauzere var oprindelig staldhunde hvis vigtigste opgave var at holde muse- og rottebestanden nede. Det gav dem også betegnelsen "rottehunde". Hestene i stalden betragtedes som kostbar ejendom og derfor var hundenes gøen overfor fremmede særdeles velkommen. Udover de førnævnte er også dansk-svensk gårdhund startet som staldhund.

    Molosser kaldte man nogle af de store, tunge doggeagtige hunde. Det var skarpe hunde, vagthunde, kvæghunde, der var parat til at forsvare kvæg, hus og hjem. Nogle af disse typer blev allerede i oldtiden anvendt til storvildtjagt og i kamp mod bl.a. tyre eller i krig. De fleste af doggerne vi kender i dag er efterkommere af disse hunde, og de er stadig pålidelige og trofaste beskyttere af familie og hjem. Her kan nævnes broholmer, grand danois, hovawart og engelsk bulldog.

    Blandt molosserne finder man også de store "bamser", som eksempelvis newfoundland og sankt bernhardshund, der ikke gerne blottede en tand. Sanktbernhardshunden stammer fra Schweiz, hvor den bl.a. hjalp bjergførerne med at finde vej, og lede efter savnede personer.

    Fordi hundene har så omfattende og forskellig baggrund i denne gruppe, må man også forvente sig forskellig mentalitet hos hundene. Vil man anskaffe sig hund fra denne gruppe, bør man derfor sætte sig godt ind i deres arbejdsmæssige baggrund og deres særlige karaktertræk.

    ----------------------------------


  • #13   25. jan 2009 For det første forstår jeg ikke pointen i dette her. Havde du troet at politikerne inde på christiansborg lige kiggede ind forbi vores forum herinde og tjekkede op på hvad vi mener om kørekorts reglen?

    Desuden synes jeg det er enormt generaliserende at kalde dem muskelhunde. De fleste af racerne er jo terrier eller bull's..

    Og så synes jeg som mange andre at det skal gælde alle racer, og istedet for at kræve sygeforsikring og hvad har vi evt. gøre det muligt for et mindre beløb at tage kørekort til de forskellige racer, selv om det er en lab eller en amstaff så man uanset race bliver sat ind i lige præcis den man gerne vil have smiley Det er da meget mere effektivt, synes jeg for så ved folk sgu inden de er færdige om det er en hund for dem.

    Derudover forstår jeg ikke det gule kørekort princip, for når politiet ser en muskelhund har de dannet mening og tjekker straks chippen og hvis den ikke er der tager de hunden med. Kender en der har prøvet det med en 3mdr. rottweiler og det tror jeg ikke de stopper med bare fordi der er kørekort ordning.

    Med hensyn til boligforhold synes jeg ikke det skal spille ind, for der er sku nogle der bliver skilt, og tager hunden med sig og kun har råd til en 1værelses, og det mærker hunden ikke nødvendigvis noget dårligt til. Skal det så også være sådan at det kun er folk med kørekort og bil i storbyerne der må have hunde så man kan køre dem udenfor byen og lufte dem på åbne arealer eller hvad?? For det er jo i grunden det samme problem smiley
    Her er mine tanker også på en race som eks. staffordshire bullterrieren, den er skide ligeglad med hvor meget plads man bor på bare ejeren er der, og sådan er der jo i bund og grund mange hunde der har det.



  • #14   25. jan 2009 Dn egen hund er jo heller ikke dækket ind under de tiltag du vil have den har ingen stamtavle smiley

  • #15   25. jan 2009 jeg kan ikke se, at det kun skal gælde lige disse racer... hvad med de andre... ?
    -og jeg ser ikke kun bidskader - jeg ser også -hvad med mishandling o.lign.

    hvem skal håndhæve disse regler... ?

    hvem skal stå for udstedning af kort ..?

    hvem skal betale alt dette..?

    Altså regeringen er ikke engang kommet igang med et dyrepoliti...! hvornår skal alt dette så gælde...?

    Hvem siger lige det rammer paphovederne af uansvarlige hundeejere...? de er da ligeglade alligevel...?

    Er det ikke bare på tide, at bøderne snart bliver større, når en hundeejer ikke overholder de regler der er...? Sådan at det kan virkelig mærkes på pengepungen...!

    Jeg synes ikke, man skal drage tvivl om, at der er gode hundeejere, det er måske mere et spørgsmål, at når en dårlig hundeejer ikke overholder de regler der forefindes allerede, så får de lige en løftet pegefinger og fy fy ... og der er jo allerede flere tilfælde, hvor der tydeligvis er tale om opdragelse til kamp eller mishandling, så sker der bare ingenting, andet end netop en løftet pegefinger og en lille bøde... og hunden kommer hjem igen... *HUH* *suk*

    Altså der må der snart ske forhøjelse af bøder og en håndhævelse af den lov der allerede er... !

    Men politiet har jo nok at se til.... hvem skal lige sørge for , at alt dette kommer til , at foregå som loven foreskriver..?


  • #16   27. jan 2009 Kørekort til alle racer:

    Jeg skriver at disse regler bør træde i kraft. Hvis det havde været muligt for mig at få stamtavle på min hund, havde jeg gjort det.

    En anden ting er, at dette handler om et brev og underskrifter jeg vil sende ind, hvis der er stemning til det, og når de evt. forslag vi hundeejere har, er sat mere på plads...


Kommentér på:
Kørekort muskelhunde underskrift

Annonce