{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.295 visninger | Oprettet:

negativ aktivering..... {{forumTopicSubject}}

Jeg har i længere tid ærgret og irriteret mig over en vis form for leg og træning af amstaff og den kategori hunde.

Linket her er til en lille tråd hvor der blev diskuteret om det var fedt eller synd at lade hundene hoppe op og hænge i reb med tænderne....

http://www.hundegalleri.dk/html/for_messageDetail.asp?MSG_ID=39887

Jeg har kopieret min kommentar og smidt den her:
Jeg tager særdeles afstand for en sådan "træning" af sin "kamphund". Dette er ikke anbefalelses værdigt hvis man prøver at få en stille og rolig familiehund. Hvis man derimod ønsker en hund der kan få maks drive og som er med til at støtte alle tænkelige fordomme om de omtalte kamphunde racer skal man da endelig lade sin hund hænge i tov/træer og gejle dem op på denne måde.

Det er ikke fedt at have en amstaff (for nu bare at nævne en race) som er vild, uregerlig og som farer forstyrret rundt og bider i alt der hænger i hoppe højde.

Det er derimod totalt FEDT at have en amstaff der er afbalanceret, rolig, socialiseret, kan sit hundesprog og som fungerer som en dejlig og trofast hund ved din side....
------------------------------------------------------------------

Jeg blir bare så vred over at finde tekst som:
Angrib, (Hvis nogen springer på os)

**Ville lige fortælle at Angrib ikke er voldsomt når det er nogen han kender**

og

Hun er godt bidsk og slipper ikke hvis hun får fat

og

slem og klar

- i forskellige kamphunde (amstaff) ejeres profiler....enten ved de folk de slet ikke hvad der kan ske ved at deres hunde gør dette/er trænet til dette eller også er det gjort med fuldt overlæg fordi det er SEJT. Kan seriøst ikke finde nogen sammenhæng med at man vil have en fornuftig familie hund og så disse tekster og tricks som hundene kan.

Sorry skulle lige af med lidt galde.

Men hvad synes i?? Er det ok at overmotivere sin hund på den måde? Er det SEJT??


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  negativ aktivering.....
  • #1   19. apr 2006 Mmmjjaaa - jeg er delvist enig, jeg ved der er delte meninger om mange ting mht. aktivering af de kære Am-Staffs.
    Men må tilstå at efter jeg har fundet bildæk, apportbuk og bidepøle ind i vores liv er Buzz blevet en helt anden hund, og hans drive er blevet meget nemmere at styre, og han er en mere roligt og afbalanceret hund nu herhjemme, og vores ture er blevet nemmere og bedre.
    Han leger ikke med disse ting alene, kun sammen med mig - og det fungere fint.
    Han hænger ikke og dingler i noget nogen steder - men egentligt så har jeg ikke nogen grund til at tage afstand fra dette da Mojo elskede det, og hun tog ikke skade af det, bortset fra hun fik brugt sine drifter på den måde hun havde lyst til det.
    Men sådan er vi så forskellige *ss*


  • #2   19. apr 2006 HØRT!!!

    Super godt indlæg! Det er godt at tage det emne op. For ja som alle ved, er "kamp-hunde" en mode-dille for tiden...og det er tit unge mennesker der anskaffer sig disse, for at være "in".

    Lige gyldig hvilken race jeg har, ville jeg bestemt ALDRIG være stolt over, at min hund var bidsk. Det er kun folk der ikke ved, hvad de har med at gøre. Som du selv nævnte det.

    Håber der kommer en god debat ud af det indlæg. ;o)


  • #3   19. apr 2006 fint indlæg, og så vil jeg da lige sige hvad vi lærte til hvalpetræning i går.

    her snakkede vi nemlig om præcis det samme, altså vild leg.

    og her kom der så erfaringer på bordet, hvor det tydeligt viste sig at gik man væk fra de vilde lege, fik man en roligere hund.

    og som alternativ til den vilde leg, var der at køre på hundens drifter, som senere ender i apport.

    håber det giver bare lidt mening


  • #4   19. apr 2006 Jeniki.....Tja tjo....men nu har du også forstand på det og ved at hvad din hund indeholder. Der hvor jeg ser det er ved hunde uden stamtavle og hunde som ejes af meget unge mennesker der desværre bruger deres hund som potensforlænger....

  • #5   19. apr 2006 PS: Men du har ret i at det er IKKE fedt at prale af at have en sur og gal Amstaff med et ukontroleret og totalt misbrugt drive.

  • #6   19. apr 2006 Jeniki--->

    Alt kan gøres med måde. Du sille vel heller aldrig synes, at det var sejt, at hvis din hund bed en anden hund.
    Sådan er der desværre mange der synes.

    Jeg mødte en mand i toget, for ikke så længe siden. Han havde en overdrevet dejlig "kamphund" med sig. Kun 9 mdr gammel. Den havde en frisk sår på næsen, og jeg tænkte straks mit, skal jeg gerne indrømme.
    Han fortalte så, at da han var kommet ind i toget tidl på dagen, var der kommet en amstaff fra kupén og var gået lige i flæsket på denne her store hvalp... som var KÆMPE.
    Den havde forsvaret sig, og manden havde bedt den anden ejer om at få din hund væk... det gad han da ikke. Hvorfor skulle han det? Så manden bakkede ud af toget... men den anden ejer med amstaffen fulgte med.
    Den anden ejer med amstaffen tog først sin hund til sig, da den kæbe næsten var brækket af led af denne her store hvalp. Så var det jo pludselig ikke så sjovt mere.

    Jeg var ret overrasket over mandens historie.... for den oplevelse kan jo kun havde gjort skade på hans hund, som i øvrigt var ret dejlig.

    Nogle folk er syge!


  • #7   19. apr 2006 Nutella > Jeg forstå godt hvor i vil hen, og jeg giver helt ret - alt med måde.
    Men Buzz har også friske sår på næsen - men det er fordi han lige er blevet overfaldet af en New Foundlænder, men det er der jo ingen der tænker på.

    Men jeg forstår hvad i mener - og i har ret.


  • #8   19. apr 2006 Jeniki: Jo det kender jeg godt....Cæsar har et gammelt ar fra han var ca 8 mdr gammel hvor han blev overfaldet af to rotter. Selve arret er 2 cm langt og en cm bred plus der er i forlængelse af arret tre tydelige tandmærker som har fået hvide hår på....Der er også mange der tror ar han blir brugt til kamp på grundlag af det....Det eneste kamt vi har med ham er kampen og pladsen i sengen....

  • #9   19. apr 2006 Jeniki---->

    Nu tænkte jeg egentlig kun mit, fordi manden var en af de der fyldebøtter på hovedbanegården. Selvom de tit er udemærkede hundeejere. Han viste sig jo også, at være ganske "uskyldig" hvad hundekampe angik. Det var jo ikke hans hund, der var gået til angreb.

    Men ja det er synd, at man straks tænker det værste, bare fordi det er en bestemt race.
    Men jeg kigger nu mest på hundeejeren som sådan, og man kan lynhurtigt se, om de har tjek på det eller ej. Og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at du har tjek på det. :oD


  • #10   19. apr 2006 Men kan se at indlægget er blevet vist mange gange nu, der må da være nogen flere som har nogle meninger om dette???

  • #11   19. apr 2006 Vivi > Tja, det er der sikkert også - men måske de ikke har lyst til at ytre den af en eller anden grund*ss*

    Ja, mine kæmper skam også en brav kamp om pladserne i sofaen herhjemme - eller pladsen som ryglæn når ungerne spiller PS2 :o)

    Nutella > Det er jo klart at folk tænker sit, hvordan kan man andet med al den negative omtale der har været den sidste tid.


  • #12   19. apr 2006 Vivi---->

    Åbenbart ikke? ;o)
    Men nu er alle dem der har en del at sige, sikkert på job. Så man kunne evt tage emnet op igen engang i aften.

    Dejlig hund du har i øvrigt. Den er flot i s/h!


  • #13   19. apr 2006 oki.

    en direkte mening fra mig, jeg syntes ikke det er smart at få en hund gejlet op.


  • #14   19. apr 2006 - Marlis og Martin - > Definér venligst "gejle op" for mig, er lidt tungt opfattende :o)


  • #15   19. apr 2006 Nutella-mor tak....han fandtes også i brun for et par timer siden, men blev til hans egen "herre-øv-jeg-var-lige-så-lækker" irritation vasket....

  • #16   19. apr 2006 (¯`'·.¸ Jeniki¸.·'´¯)

    med det mener jeg det der med den vilde leg, hænge i et dæk m.v.

    hvordan gik mini træffet


  • #17   19. apr 2006 Det blev ikke til noget desværre - folk er åbenbart bange for lidt mørke skyer *ss*



  • #18   19. apr 2006 (¯`'·.¸ Jeniki¸.·'´¯)

    nedtur.

    håber du forstod hvad jeg mente her i dette forum


  • #19   19. apr 2006 - Marlis og Martin - > Mjaaa, det tror jeg da :o)


  • #20   19. apr 2006 (¯`'·.¸ Jeniki¸.·'´¯)

    oki, håber du har forstået det sådan at jeg er for rolige hunde, uanset race, som ex din coco som jeg havde en meget positiv oplevelse med den dag.

    det skal så oxo lige siges at jeg ikke har nogen fordomme med den race


  • #21   19. apr 2006 Vivi- jeg er enig med dig.... Og mener at det er meget vigtigt at man ved hvad man gør i forsvarsarbejde, før man begår sig ud i det.....Ellers kan man risikere at få en forskrurret hund.....
    Men der er ikke noget flottere end en dobbermann der er tændt og laver forsvarsarbejde....


  • #22   19. apr 2006 Jeg har ikke ligefrem hvad kan difineres som en "kamphund", men uanset racen mener jeg ikke at man bør geare sin hund op med mindre:
    man er sikker på at den kan "stresses ned" igen,
    man VED hvad man gør,
    Og hvis man har et fornuftigt formål med det, IKKE fordi det er "sjovt" at se på, det er sejt, for at skæmme livet af sagesløse hunde og mennesker o.l.


  • #23   19. apr 2006 Mette P: Det er flot når de kan og det er endnu flottere når de folk der står bag ved hvad de laver.

  • #24   19. apr 2006 Vivi- enig ;o))) og det hører med

  • #25   19. apr 2006 Vivi:
    Jeg er helt enig med dig. Jeg mener bestemt det er uhensigtsmæssig træning for sin hund. Ofte bliver hundene tændte og næsten ikke til at kende, når de har gang i den leg!
    Selv i almindelig apport/trækleg har jeg set flere aggresive udfald mod ejere. Derfor mener jeg ikke at man skal opmuntre hundene til denne form for leg, hvis man har lederskabs problemer!

    Det er trist at der er så mange der synes det er en SEJ egenskab.
    Jeg træner meget med mine hunde, og synes det var rigtig sejt da Ninja var 10uger og kunne vinke;) Han er en rigtig kamphund grrrrrr -hehe!


  • #26   19. apr 2006 jeg syntes at det skulle være en lov om hvem der skulle ha lov at holde sådan en hund...
    det vil nok halvvere de uheld der tit sker fordi for unger og uerfaren har med dem at gøre..
    syntes personlig at det er dejlige hunde og vil også gerne selv have en når min datter bliver stor


  • #27   19. apr 2006 § K&A Mariah Carey -alt for højt og på Repeat §: Ulp ja jeg ville gå en stor bue udenom jer og jeres hunde hvis jeg så jer på gaden så....farligt, ninja kan jo måske finde på at vinke os i stykker....smiler

  • #28   19. apr 2006 Gitte:
    Jeg har jo godt nok ikke am staff men SBT. Jeg træner meget lydighed og har konkureret en del med Honey som bare er en vidunder hund:)
    Det har været fantastiske oplevelser at være til konkurencer. De fleste hundeejere(mest border collie ejere) er meget positive og synes det er fedt at se sådan en hund på banen: Dog bliver de lidt skuffede når mine hunde vinder*G*
    Jeg har aldirg set andre muskelhunde, så hvis jeg var sig ville jeg skynde mig ígang, så vi kan brede budskabet ud. -Vores hunde kan også være lydige og faktisk også lige så dygtige(mine dygtigere hehe) end nogle bordere:)


  • #29   19. apr 2006 synes heller ikke det er okay. synes den film var lidt ubehagelig at se. først tænkte jeg vildt den kan blive hængende, "men synd" men hvis man lægger mærke til det, ser man slet ikke hunden selv slipper, der bliver bare stoppet i filmen, så tænker man lidt hvor længe den mon hænger der..

    tyson leger nogle gange med et lille speedway dæk, som han løber rundt med i munden hæhæ ret sødt.. det ligger der hvor vi slipper ham løs, kunne ikke forestille det gjorde ham vild, han elsker bare at løbe glad rundt med det i munden.. sætter snart et billed ind af det. især sødt når han får den over hoved så ligger det lidt og hviler på hans ryg hæhæ.. imens han også har det i munden..


  • #30   19. apr 2006 Syntes bestemt ikke det ser sundt ud, tænker bare på hvilke konsekvenser det ville få hvis hunden faldt ned, ved godt den holder fast, men tænk hvis den gled... Av av...

    Simba elsker godt nok at hoppe op og stå på bagben, og holde fast i gyngen, i mine forældres baghave, men der kan han trods alt nå jorden, og han flyver ikke rundt... Ikke noget vi træner, bare noget han gør når han er i haven... Ved ikke om det er forkert at lade ham gøre det, havde da ikke lige tænkt over at det var dårlig aktivering, eller hvad man nu skal kalde det.... Smiler smiley


Kommentér på:
negativ aktivering.....

Annonce