{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.628 visninger | Oprettet:

Broholmer til en ung par? Erfaringer? {{forumTopicSubject}}

Goddag igen igen.

Jeg har en ny forespørgsel på en ny og mulig fremtidig hund til hjemmet. Efter at gravet videre i hunde verdenen er er vi faldet over en race som jeg gerne vil have oplysninger om. På nedenstående afsnit har jeg i et tidligere indlag skrevet nogle kriterer som er vigtige for os og her er jeg godt klar over at Broholmeren er noget større end oprindelig planlagt. Men udover dette, har i nogle oplysninger om Broholmeren, erfaringer osv. og vil det være en hund der passer godt til os.?

-------------------------------------------------------------
Nedenstående er sidste indlæg med de kriterier som vi søger

Den nye hund bliver vores "første" men vi har begge haft hunde (lige fra dansk svensk gårdhund til Irsk Ulvehund) hele livet fra vi blev født og derfor er det ikke helt nyt for os.

Racen skal være korthåret, da jeg lider en smule af allergi. (Nej jeg vil ikke have en hårløs!!:-))
Da vi er 25 og 30 år, kommer der også børn ind i billedet i hundens leve tid.
Da vi tidligere har haft indbrud og min kæreste samtidig kan være utryg ved at være alene - ikke mindst om natten, skal racen kunne skabe tryghed og samtidig helst jage en tyv på flugt, uden at det nødvendigvis behøver at være en Dogo Argentino.;-)
Samtidig har vi ofte gæster så det er vigtigt at hunden er en social race, god over for børn og hunde.
Sidst men ikke mindst skal den være lydhør/tro over for os begge - har læst os frem til at visse hunde "kun" er tro overfor ejeren - lederen af flokken.
Max størrelse 30 - 40 kg +/-
Vi er selvfølgelig klar over at der skal bruges masser af tid på socialisering, skole og beskæftigelse samt at hunden skal have stamtavle.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Broholmer til en ung par? Erfaringer?
  • #1   31. aug 2010 den tror jeg, jeg kan svare på smiley
    Det betyder at fordi racen har(eller næsten har været udød) skal man gå til udstillinger og avlsprøver og hvis hunden består prøverne skal man indgå i avlsprogrammet smiley


  • #2   31. aug 2010 well hanhunde kan da så vidt jeg forstår godt bruges til avl mere end en enkelt gang i deres levetid... det jo ikke fordi deres kønsorganer falder af efter de har brugt dem smiley

  • #4   31. aug 2010 Vi har haft en broholmer tæve Lystig

    Hun kunne godt være lidt utryg omkring børn og deres hurtige bevægelser - Men vil dog sige at jeg tror det har meget at gøre med at hun ikke var så vant til dem smiley
    Broholmeren er efter min mening en super race, Den er lydhør men også selvstændig, aktiv men ikke udmattende, stor og dejlig smiley
    Jeg syntes sagtens det kunne lyde som en hund for jer smiley

    Håber i finder hvad i leder efter smiley Held og lykke


  • #5   31. aug 2010 Find ud af hvornår selskabet har et arrangement og tag en tur afsted og mød diverse ejere og hunde - få en snak og blive meget klogere end os der kun har haft berøring med racen

  • #6   31. aug 2010 en broweiler er en blanding af rottweiler og broholmer. der er en del der har fået den idé, at det ville være fantastisk at krydse disse to racer, af grunde, som jeg ikke kender.
    jeg har flere gange læst herinde, at dem der arbejder med avlen af disse broweilere, gerne vil have det godkendt som en selvstændig race på et tidspunkt.

    Jeg har desværre ikke nogen erfaring med broholmeren, har aldrig mødt en heller - desværre.
    Men grunden til at man forpligter sig til at avle med den (hvis den godkendes) er, at racen har været meget tæt på at uddø. Racen er oprindelig dansk, og der har været et kæmpe arbejde i gang for at redde denne race. Det arbejde er jo så stadig i gang... Derfor denne forpligtelse til avl...

    Held og lykke med at finde jeres fremtidige hund.

    hvis broholmeren viser sig ikke at være noget for jer, har I så overvejet Engelsk Bulldog?
    Min plejemor har sådan en. Hun er doven som dagen er lang, men jeg garanterer dig, at hun passer på! INGEN uvelkomne kommer ind!
    samtidig elsker hun børn, og er rigtig god til børn - bestemt ikke voldsom på nogen måde.

    dog har den engelske bulldog en del helbredsproblemer, men hvis man ser sig godt for, og finder en god avler, så er der god chance for at få en fantastisk familiehund smiley


  • #7   31. aug 2010 Hold op med at blande Broweilere ind i denne tråd. Det er ikke en race, det er en blanding. DKK vil ikke have noget med det at gøre.

    Der bliver spurgt om Broholmere, fordi de også er en helt specielt og dejlig race, som de gerne vil vide mere om. Sorry jeg er så harsk, men læs lige en masse tråde om Broweileren, så forstår man nok lidt hvorfor denne blanding ikke kan anbefales.

    Køb kun en Broholmer med DKK stamtavle, så er der snor i dens fremtid på bedste vis.


  • #8   31. aug 2010 Lige nu er jeg sitter for en dejlig Broholmer tæve på 6 år.

    Hun er rolig, kærlig, lydhør, opmærksom samt vagtsom, forstået på den måde at vi får besked hvis der sker noget "uautoriseret" omkring matriklen, men står folk i hoveddøren er hun bare glad for at have endnu et sæt hænder på sig.

    Hvis jeg ville have en desideret vagthund, ville jeg vælge en anden race, ville jeg have en kærlig rolig race var Broholmeren højt på listen smiley


  • #9   31. aug 2010 .. nu vil jeg også ha' en Broholmer...

  • #10   31. aug 2010 Der går en mand herude med to han udstiller. De er noget af det sødeste smiley et ordentlig skrummel ham hanhunden, men utrolig god. Tæven er en tand mindre, og utrolig lege glad. Hun leger rundt med begge mine tøser, når vi møder dem:-)

    Har ikke hørt manden snakke om de er gode vogtere. Men med sådan en størrelse og bredde, ville jeg ikke tro, huset sådan en bor i, vil være særlig eftertraktet at lave indbrud i smiley


  • #11   31. aug 2010 en bull mastiff er også en skøn hund.....

  • #12   31. aug 2010 Jeg synes også det er en skam at han nu begynder og lave alle de blandinger med broholmeren, når der bliver lagt så meget arbejde i at få racen frem igen og en sund race smiley

  • #13   31. aug 2010 lige et spørgsmål er den ikke vagtsom sådan en??

  • #14   31. aug 2010 Iben, du skrevet det som jeg ville have skrevet. Jeg har helt samme opfattelse som dig, Broweilere, skal bare ikke introduceres.

    Jeg kender flere Broholmere, og de er nogle rare og omgængelige hunde, som ikke, på trods af størrelsen, virker frygtindgydende.

    En Broholmer skal have en godkendt mentaltest, for at den kan komme i avl. Det skyldes det lidt skrøbelige sind de til tider kan have.


  • #15   31. aug 2010 Jeg har læst meget om Broholmeren som jeg er interesseret i og er derfor godt klar over at man skal være med i avls arbejdet. Kender også den danske historie osv. lige som vi har en klar holdning om at hunden skal være tjekket på alle leder og kanter og have stambog.
    Det som jeg er interessert i at hører er folks erfaringer om racen. Man kan sagtens læse om at hunden er sådan og sådan, men hvordan er den i virkeligheden. Vi er jo et ungt par, begge arbejder og der skal gerne komme børn til verdenen i hundens levetid osv.

    Men dejligt at vide at den får så god kritik:-)


  • #16   31. aug 2010 Jeg orker ikke lige at læse hele teksten, men bider mærke i at i snakker Broholmer, men samtidig skal jeres hund gerne veje 30-40 kg..
    .. I ved godt hvad en Broholmer kan veje, ikke?


  • #17   31. aug 2010 @ Camilla D

    Jo Jo, ved godt at det er et ordentligt drøn på op til 70 kg :-)... Ud fra det vi har læst os frem til, er vores holdning at det PT er det eneste der falder lidt udenfor vores oprindelige tanker..


  • #18   31. aug 2010 K R, der var en længere oppe i tråden der foreslog sådan en. Det var det jeg reagerede på, ligesom andre også har gjort.

  • #19   31. aug 2010 Det er en hån mod de mennesker der har brugt og viet sin tid på at avle Broholmeren frem til hvad den er i dag smiley

  • #20   31. aug 2010 Hvis i ikke er så friske på at have hvlape i huset kunne en han være løsningen.

  • dorthe a
    dorthe a Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 1 Svar: 1
    #21   6. mar 2012 Jeg har opdrættet broholmer de er bare helt kanone til børn og de finder sig i utrolig meget.
    men de er vagthunde og det er rigtigt at avlen er under delvis kontrol og at de alle skal mentaltestes samt avlsfremstilles. Men familierne
    bestemmer selv om man vil avle på sine hunde.
    Mentaltesten er udelukkende fordi man ikke ønsker hunde med jagttendenser da det er uønsket adfærd og man vil ikke ha agressive hunde da de er så store og har så mange kræfter at det så vil være farligt.
    Man bør købe sin broholmer med dkk stamtavle idet de hunde der er uden ofte har hd og man derfor ikke må avle på dem da de videre bringer sygdomme .
    Men blande en broholmer med en rotweiler er en dødsynd - disse hunde kan være farlige. Jeg har selv haft rotweiler og de er ikke til børnefamiler. også blande racerne er fuldtsændig tåbeligt. det der kaldes en ny race ja de burde være på forbudslisten.
    Rotweileren er en hund der skal ha mega deciplin.
    vores gl. kong Christian den 4. opdrættede broholmere som vagthund og de er meget vagtsomme, men de gør ikke unødigt og de er samtidig en meget kærlig hund som også altid vil forsvare sin familie.
    Men men vær opmærksom på at de fælder selvom de er korthårede og ja en del fælder meget og nogle af hundende savler - så kan du leve med ikke at gå i sort tøj og huske en klud når i skal nogen steder
    ja så er denne race den perfekte hund. Han hunden kan blive 82 cm over skulderen og ofte 70-75 kg de spiser ikke overvældende meget størrelsen taget i betragtning. Tæverne er en del mindre.
    men tag ud og besøg borholmer familier de åbner gerne dørene for nye hundeejere så bare ring til broholmerselskabet og få en snak med dem.
    mange hilsner fra en tidligere opdrætter af Broholmere
    Dorthe


Kommentér på:
Broholmer til en ung par? Erfaringer?

Annonce