{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.455 visninger | Oprettet:

hvad gør i når hunden gør ? {{forumTopicSubject}}

Hej alle glade hundeejere.
Jeg har en chi pige, der gør når der bliver banket på døren og når gæsterne kommer indenfor. Jeg har forsøgt at ignorerer det, men nogle gange bliver hun ved og ved med at gø også selvom vi har sat os ned i sofaen og snakker stille og roligt. Jeg har også forsøgt at sige "nej" til hende bestemt og læne mig ind over hende for at virke lidt truende, så hun ville respektere at jeg siger nej. Men det virker max i 5-6 minutter også gør hun igen ad gæsten. Jeg er virkelig på herrens mark, og har derfor brug for nogle gode råd og erfaringer om hvad jeg kan gøre ved sådan et problem ?
hun er kun 16 uger nu, så jeg vil gerne fange problemet i opløbet inden hun bliver voksen og ikke vil lytte.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hvad gør i når hunden gør ?
  • #1   16. jun 2011 Først og fremmest: Din hund holder ikke op med at lytte, når hun bliver voksen- tværtimod. Men ja, det er en god idé at fange problemet inden det udvikler sig til en vane.
    For det andet: så lad være med at true din hund. Hun er lavet til at gø af fremmed/indtrængende, så der er ingen grund til at gøre hende bange for dig, fordi hun bruger sine instinkter. Du har købt en alarmhund- og det er det hun opfylder.

    Med det sagt. Hvorfor gør hun? Virker hun utryg ved gæsterne? Tager hun kontakt til dem? Tager gæsterne kontakt til hende eller ignorerer de hende?


  • #2   16. jun 2011 jeg starter simpelthen med at råbe ligesom min hund gør(ironi kan forekomme)

    ej spøg til side smiley

    amy gør også når folk kommer jeg lukker hende inde i køkkenet)fransk dør så hun kan se hvem der kommer) og bliver så ved med at sige NEJ Amy og så snart hun stopper åbner jeg døren og lukker hende ud til gæsten

    hun gør så ikke af gæsten når gæsten har sagt hej til hende

    det lyder til hun er lidt nervøs ved gæster så jeg ville starte med at vende hende til at der kom folk(og så ville jeg rette op på hendes gøen når hun er mere tryg ved gæster)


  • #3   16. jun 2011 Jeg brugte metoden med at lukke ifur væk fra gæsterne i 2 min og så lukke ham ind til gæsterne igen og hvis han opførte sig roligt så fik han lov at blive.
    Men dette ville jeg ALDRIG gøre med en hvalp som er bange/utryg ved gæsterne. Der skal gæsterne være med til at give hvalpen en fornemmelse af at gæster er dejlige og at der altid sker gode ting når de kommer ind af døren.
    Men at hunden gør når de banker på er meget naturligt. Hunden viser at der kommer nogen og kalder på din som flokleder, skal du derefter tage over.


  • #4   16. jun 2011 Jeg lærer hunden en kommando der hedder " Stille"
    Det betyder ti stille.

    Det har jeg gjort ved først at lære hunden at halse ( gø ) på kommando, så jeg får en kontrolleret halsgivning.
    når jeg har det begynder jeg at lære hunden at tie stille på kommando.

    På den måde kan man fortælle hunden hvad man gerne vil have den til istedet for hele tiden at fortælle den at det den gør er forkert


  • #5   16. jun 2011 og som julie skriver er det jo en gøende race så det kan være rigtig svært at vende dem af med.

  • #6   16. jun 2011 Orv.. Og det var set i forholdet til at hunden gør utidigt.. Ikke at hunden er nervøs eller bange for gæsterne.

    Positiv socialisering..
    Lad gæsterne have godbidder de kan give hende og tving aldrig hunden til kontakt..
    initiritivet ( staves ) skal komme fra hunden


  • #7   16. jun 2011 Her en video af halse - stille

    http://www.hundegalleri.dk/vid_vis.aspx?VideoID=16124


  • #8   16. jun 2011 Jeg tror helt sikkert det har noget at gøre med når der kommer nye gæster, fordi hvis der kommer folk hun ikke har set før, gør hun væsentligt mere end ved folk hun kender. Hun tager ikke kontakt til gæsterne som sådan, men står på afstand og logre med halen og gør ad personen/personerne. Hvis gæsten forsøger at tage kontakt til hende ved at sætte sig på hug og række hånden frem, tripper hun lidt på afstand og logre stadig med halen som om hun ikke rigtig kan bestemme sig for om den fremmede er okay eller ej at sige hej til. Vi har desværre ikke mulighed for at lukke hende inde bag et gitter eller lign. for at hun kan blive lukket ud når hun ikke gør længere. Som regel hvis gæsterne bliver hun flere timer, stopper hun selvfølgelig med at gø på et tidspunkt, måske 15 minutter efter ankomst. Men igår havde vi f.eks. en mand forbi for at måle vandtryk og ham gøede hun af konstant. Ved ikke om det har noget at gøre med at hun kan mærke på mig at jeg ikke kender ham? fordi jeg snakkede ikke rigtig med ham, som jeg ville snakke med en person eller veninde jeg kender.

  • #9   16. jun 2011 Jeg afleder mine med guffer, de får gerne enten et ben, lidt foder i haven eller også står jeg med guffer i hånden til folk er kommet ind som de så skal gøre noget for at få, fx være stille, dække eller andet jeg ved de kan. Mine elsker når der kommer gæster og kører hinanden helt op og ved mig hjælper det lige at aflede de første par min og så er de egentlig rolige bagefter, selvfølgelig stadig glade =)

  • #10   16. jun 2011 jeg fik en masse familie og venner til at komme og ringe på og banke på og komme ind, for så at gå igen og komme igen lidt efter... altså træning træning træning... Min bror kom tit kun for at komme ind og døren og så gå hjem igen.. Blot for at øve. Og det gør at Enzo slet ikke gør når der kommer nogen.... Det er rigtig dejligt.

  • #11   16. jun 2011 Jeg ville finde det bedste lækreste guf og give det til gæsterne, så de bare skal fodre hende, når hun kommer hen. Og så gøre som Camilla AKA Pylremor foreslår

  • #12   16. jun 2011 jeg tror jeg vil prøve med noget afledning med godbidderne. men nogle gange er hun så interesseret i den fremmede at hun slet ikke gider spise dem eller kødben. Camilla: hvor ofte fik du gæster forbi og i hvor lang en periode ? smiley

  • #13   16. jun 2011 Mille gør og er i det hele taget meget larmende når der bliver leget, så her handler det om at ignorere hende, jeg gider ikke lege når hun tager sådan på vej.

    Desværre forstår kæresten det ikke helt, han synes det er vældigt morsomt at hidse dem op og så kammer det helt over. Det skal siges, at når han så bliver træt af hendes larm. så går han og så holder hun op, men ind imellem er de godt nok ved at jage mig fra hus og hjem :S
    Det er så kæresten der her får lidt skældud ind imellem, synes det er SÅ irriterende, når han hidser dem sådan op, han VED at hun ikke kan styre det. Mænd altså! Og normalt er han ellers så fornuftig. Tsk tsk...

    Heldigvis bor vi på landet, så det er da kun os selv der er generet af den larm hundene laver smiley
    Hvis de gør når der kommer gæster, plejer jeg at bede gæsterne om at ignorere dem, det plejer at være det, der virker bedst for vores to tosser smiley


  • #14   16. jun 2011 jeg forsøgte også det med at sige til gæsterne de skal ignorerer hende, men nogle gange forsætter hun i 5 minutter efter at gæsterne er kommet, også er det dér jeg begynder at sige "nej" til hende. ikke råbende eller skæl-ud-agtigt på nogen måde, men bare én gang "nej" bestemt til hende.

  • #16   16. jun 2011 Sarah - prøv med kyllinge stykker, bacon i tern og andet i den dur det plejer at være guf =)

  • #18   16. jun 2011 Jeg gjorde det mens han var hvalp... Fra jeg fik ham og 4-6 uger frem... Nogle dage kom der nogle flere gange og andre dage kom der slet ikke nogen.
    Jeg gik også selv en gang i mellem ud og ringede på og roste ham og gav guffer, når han kom og var rolig. Det gik utrolig nemt...


  • #19   16. jun 2011 Har ikke læst alt det ovenstående, men hun gør sandsynligvis fordi hun er utryk ydermere er hun en alarm hund(racen). Du skal i gang med rigtig meget socialisering af forskellige mennesker(typer). Rigtig mange chihuahuaer er menneskesky(nervøse) og derfor er det vigtig at hun nu mens hun er hvalp bliver tryg ved fremmede mennesker. Når hun er det vil hendes gøen aftag til kun at finde sted når der bliver banket på døren til den fremmede har hilst på hende med en ypper lækker godbid. Det skal måske trænes ved at når hun gør, roser du hende, beder hende sætte sig med front mod døren, du åbner døren, gæsten giver hund lækker godbid(bedre en den hun fik af dig da hun satte sig). Mens gæsten er på besøg er det vigtig at hun ikke sidder på skødet af dig og bliver nullert, da det forstærker hende i at det også er en slem og farlig situation. Det ville være bedst at gæsten sætter sig på gulvet og derefter lader hunden komme til ham/hende, evt ligge godbidder på gulvet omkring vedkommende.
    Men som sagt så skal hvalpen socialiseres rigtig meget på mange forskellige mennesker. Både på gåture osv., du må ikke holde/bære hunden mens den bliver socialiseret.


  • #21   16. jun 2011 Jeg har også Chihuahua, og alle mine hunde kan "gå" . Min kan også finde på at gø ret meget . Normalt kræver det bare et "Pivert, ah ah, slut" men skulle det nu ske at han ikke vil stoppe, så beder jeg ham om at gå . Kan han ikke flytte fokus, flytter jeg ham og siger "Så stoppede du, slut " og så er der ro . smiley
    Ved ikke om det kunne hjælpe på din, men det er ihvertfald hvad der har hjulpet her . Selvfølgelig hjælper det også at de andre tre, slet ikke gøer . smiley
    Mange af de råd der er kommet lyder rigtig gode, og der er ikke andet for end at prøve sig frem .


Kommentér på:
hvad gør i når hunden gør ?

Annonce