{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
975 visninger | Oprettet:

Avl - sletning tråde {{forumTopicSubject}}

Hvorfor f'*** opretter folk tråde her inde om spørgsmål til avl, og om ens hund er drægtig, hvis det bare er for at slette den igen! Det kan gøre mig sur, at bruge tid på at svare, og så bare finde ud af, at 5 min senere er tråden slettet!!

Hav en fantastisk solskinsdag til jer alle smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Avl - sletning tråde
  • #1   14. mar 2012 Det gør de fordi de forventer at folk dåner af fryd. Gør folk ikke det er de meget onde og hetzer. Og så slettes tråden. Jesus christ!

  • #2   14. mar 2012 Som Anne Julie siger..

    Og ofte er hunden i de tråde ikke "drægtig", men "gravid".....


  • #4   14. mar 2012 Er udemærket klar over det er MIG du hentyder så pænt til, men kan fortælle dig hvorfor

    Fordi lige så snart folk spørger efter noget bliver de hakket på og ned gjort og svinet til på det groveste, for at være det mindste itvivl..

    Men nogen mener åbenbart der er bedre at lade stå til og ikke gøre noget ekstre og høre om andre erfaringer for at være sikker på det man gør er det rigtige.

    Forventer ikke folk skal være lykkelige eller hvad jeg nu skal kalde det men forventer at folk kan snakke ordenligt og opføre sig som voksne og ikke som børn


  • #5   14. mar 2012 Jeg snakker bare i al almindelighed - det er ofte et udbredt fænomen, at disse tråde bliver slettet.
    Hvis der havde været læst en bog om avl, havde der ikke været denne tvivl blandt disse "avlere".


  • #7   14. mar 2012 Det kunne jo osse tænkes at folk havde læst, studeret og undersøgt helt vildt, men gerne ville høre andre erfaringer.

    Men det er åbenbart forkert, for man bliver virkelig ned gjort og svinet til, hvilket jeg ikke finder iorden eller acceptabel på nogen måde...

    Der er jo osse mødre der er i tvivl første gang de skal føde og selv om de har undersøg, studeret, læst på livet løst og spurt lægen til råds der spørger andre mødre efter deres råd og erfaring, skal de osse bare hakkes ned på på den måde ??


  • #8   14. mar 2012 Camillah: Det hjælper bare slet ikke at slette sådan en tråd, for så kommer du til at fremstille dig selv tøsefornærmet, der kun vil høre en ting, og så snart der kommer noget du ikke vil høre, bliver det slettet.

    Her er lidt læsestof som jeg synes du skal læse grundigt.

    TÆNK FØR DU AVLER!

    Til de tæveejere som påtænker at få hvalpe på deres tæve

    Her er et par ting du måske skulle ta' stilling til inden du tar' den store beslutning, det er at få hvalpe.

    Meget ofte er den eneste undskyldning ”at det kunne være sjovt at prøve”, •
    men der er absolut intet sjovt i at ta' ansvaret for at sætte liv i verden, det skal tages særdeles alvorligt.

    ER DU FORBEREDT PÅ AT BLIVE EN GOD OPDRÆTTER?

    Det gælder uanset om du har planlagt at få ”bare et hyggekuld"

    eller vil forsøge dig som opdrætter på længere sigt.

    De der skal købe hvalpene ved ikke, der er en forskel, og det er der som regel heller ikke på prisen.

    Ofte er nye og førstegangsopdrættere meget dyrere med deres hvalpe end succesfulde "gamle" opdrættere.

    At udvikle en race er ikke kun et spørgsmål om at producere nuttede hvalpe, der er lette at sælge, det er en kostbar hobby og en livsstil - intet mindre.

    Svar på disse spørgsmål før du går i gang.

    1. Kender du de væsentligste fejl hos din egen hund, samt anerne i din hunds stamtavle min. 3 generationer bagud - og kender du også de fejl, der findes hos den udkårne hanhund samt hans aner?

    2. Mener du, at din hund har noget at byde racen? (Hvad?)

    3. Kender du klubbens avlsregler og racens stambogsføringsregler? Har du sat dig ind i index tal?

    4. Har din hund et stabilt temperament? Har den et godt racetypisk udseende uden væsentlige fejl? (Hvordan ved du det?)

    5. Har du nogle hvalpe afsat på forhånd - før du parrer tæven ?

    6. Er du forberedt på at kikke interesserede købere nøje efter i sømmene for at være sikker på, at dine hvalpe får de optimale hjem og den korrekte pleje?

    7. Er du forberedt på at beholde dine hvalpe indtil de rette hjem viser sig, ligemeget hvor lang tid det tar’? Er du i stand til at sige nej til tvivlsomme købere, selvom du ikke ved, hvornår telefonen ringer igen?

    8. Kender og forstår du racens standard?
    Kender du nok til genetik til at kunne forsøge at opveje din tæves fejl og få det du søger (du har vel et mål?), og ved du nok til at vide hvad der evt. gik galt, hvis det ikke går som ventet?

    9. Ved du nok om hvilke specielle karaktertræk din tæves linie / partnerens linie bærer på, til at være i stand til at forsikre dine hvalpekøbere om stor sandsynlighed for en sund, god hund?

    10. Har du lidt penge på bankbogen, hvis det skulle vise sig, at udkommet af parringen gir' en død hvalp med kejsersnit søndag eftermiddag til min. 8000 kr, og herefter ingen indtægter fra hvalpe?

    11. Er du parat til at møde den risiko, der er ved en fødsel - at kunne miste hvalpe og sågar tæven til fødselsproblemer?

    12. Har du den tid og energi, der skal lægges i at passe og socialisere et kuld hvalpe ordentligt?
    Det er stort set et 24 timers job i mindst 8 uger. - og har du ordentlige og sikre forhold at ha' dine hvalpe under?

    13. Vil du / er du i stand til at:

    a.) Hjælpe dine hvalpekøbere til at opfostre deres hvalp bedst muligt og være der, når de har brug for dig fremover ? (og selvfølgelig være i stand til at hjælpe dem - eller finde ud af en vej til at hjælpe dem)

    b.) Følge kuldets opvækst og tage disse erfaringer med i dit avlsprogram fremover?

    14. Vil du altid være villig til at ta' en hund af dit opdræt retur ligegyldig under hvilke om stændigheder, hvis ejeren ikke længere kan ha'den?

    15. Har du sat dig ind i købeloven? (du er lige erstatningspligtig om det er en brugt bil eller en hundehvalp du sælger)

    Er du ikke i stand til at svare ja, til stort set alle spørgsmål her, skulle du måske tænke dig lidt om inden du begiver dig udi at opdrætte hvalpe og i al fald vente til du ER i stand til at svare JA -

    for racens, din egen, de kommende hvalpe og hvalpeejeres skyld.

    Jeg må opfordre alle, der påtænker et kuld hvalpe til at læse samtlige afsnit af opdrætterens ABC,

    og et link til Opdrætterens ABC:
    (link fjernet)


  • #9   14. mar 2012 Bliver ikke tøsefornærmet som du kalder det, men sur over måde folk snakker til en på og sviner en til, det ville du osse blive.

    Spurte jo heller ikke om det kunne ske hun var blevet drægtig, men om hvilke tegn jeg skulle kigge efter, hvad i havde af erfaring med tegn hvornår i kunne se noget, som mænd ikke andet.

    hvis vi ikke ønskede hvalpe lod vi jo dem ikke gå sammen.

    Spurte fordi det er første gang hun har ladet en han hund komme så tæt på hende uden at "banke" ham, så er spændt på om det er lykkes denne gang og derfor spurte jeg.

    Begge mine hunde ar oo i pastella og fejler intet.

    Jeg har tid, overskud og råd til det det er at få hvalpe på alle punkter.

    Men derfor mener jeg ikke det er i orden at "overfalde" andre på den måde


  • #10   14. mar 2012 Jeg har været her nogle år efterhånden og det er übersjældent at folk sviner andre til. Folk plejer at skrive " Det der er en dårlig ide, fordi...", eller "Det burde du simpelthen vide!" osv. Men det er altså ikke at svine nogen til.
    Når man sviner folk det så er det noget i retningen af "Vamle kælling, du er verdens dårligste hundejer!!!" Bare som eksempel.


  • #11   14. mar 2012 Camillah: Jeg ville ønske denne debat havde foregået på den tråd, du havde oprettet, så du kunne få din mening ud, i stedet for bare at slette.
    Til info er det en ret dårlig idé at lade hundene gå sammen, mens hun er i løbetid - i er nødt til at være der når de skal parre, for det kan altså gå rigtig galt for sig, hvis i ikke er der.


  • #12   14. mar 2012 kan svare ja til stort set alt på den liste.

    og igen ingen af mine hunde fejler noget genetisk

    Jeg har råd og ved hvilket ansvar det er

    Jeg kan afsætte de først 10 hvalpe (ved godt hun ikke får så mange) jeg er ikke helt idiot som jeg så pænt er blevet udstillet som på min egen tråd jo.


  • #13   14. mar 2012 Camillah: Det er rart at høre du har undersøgt lidt. Der var en tråd om avl på chihuahua den anden dag: http://www.hundegalleri.dk/for_messagedetail.aspx?msg_id=504849
    Markedet er ved at være mættet for chihuahua - så sørg for at have nogle købere inden avlen, så du ikke står med nogle hvalpe du ikke kan komme af med, til det helt rette hjem.
    Tænk på, dem der er her inde, vil stort altid det bedste, også selvom det bliver sagt på en hård måde. De vil jo bare være sikker på, du ved hvad du gør, og ikke kaster dig hovedløst ud i noget


  • #14   14. mar 2012 Jeg kan nu godt forstå hun opfatter nogen af indlæggende negativt, tror også selv jeg ville hvis jeg læste en "ÅÅåh neeeej, det er ikke sandt" osv..... men jeg ville havde rystet på hovedet og gået videre til næste indlæg.....
    Ja hun fik startet lidt forkert ud (synes jeg at kunne huske), men ret hurtigt fik man fornemmelsen for det var planlagt efter flere indlæg fra hende og alt hun ville var at høre hvornår man kunne se tegn på den var der....
    Selvom vi ikke er trådstarter kan vi jo også stille spørgsmål vi måtte have interesse i at vide noget om i sådan en tråd :o)


  • #15   14. mar 2012 Kan jeg følge dig i det med min egen tråd, men du må osse kunne se det her fra min side jo....

    de har heller aldrig været mere alene end 15 min af gange. min kæreste går hjemme pga sygemeldig så når jeg ikke er her er han det jo. ved godt det kan/kunne gå galt.


  • #16   14. mar 2012 Camillah E husk nu de positive briller og at hoppe ;o) samt give folk en chance... flot af Rikke hun lige finder det link frem, synes jeg godt om :oD

  • #17   14. mar 2012 Camillah: Nu bliver jeg lige nød til at være pernitten, men hvordan ved du at de ikke har arvelige sygdomme? Er de tjekket hos en dygtig dyrlæge? Og hvordan med familien, hvordan ser sundheden ud der?

  • #18   14. mar 2012 Camillah E hehe det hedder det ikke hvis det er planlagt, så er det lykkes hvis det sker ;oP

  • #19   14. mar 2012 Det med at svine til, så ville jeg ønske i kunne se i min indbakke, for det er det jeg vil kaldt at blive svinet.

    kan godt være jeg ikke fik det til at lyde om jeg ville da jeg skrev det, og det var så ikke meningen, men derfor er der ikke ingen grund til at "overfalde" mig på den måde som der blev gjort der, både i min tåd og PB'er.

    at høre der er flere der havde lavet vædemål om mig, så bliver man godt nok sur og negativ. Tror jeg osse i ville.

    Det er svært at se folk vild et bedste med den måde de skriver og hakker på en.


  • #20   14. mar 2012 Rikke P Skrevet: 14-03-2012 13:56:23 <--- synes rigtig godt om det du skrev, det er nemlig rigtigt :o) men lige så uheldig en trådstarter kan være med at få startet sit første indlæg, lige så uheldig kan os andres kommentar være ;o)

    Camillah E, slet de pb og start på en frisk :o)


  • #21   14. mar 2012 Ja de er begge tjekket med dyrlæge, har tavler på dem begge.

    De er ikke fra samme avler og med forskellige familier, kender begge deres forældre og deres sind og temperaman smiley

    De har som sagt begge 00 i pastella testen


  • #22   14. mar 2012 De er slettet og skrev jo her inde, så har jo ikke helt opgivet jer selv om det var tæt på smiley

    Man ja det kan godt være jeg ikke fik skrevet det som jeg ville have det til at lyde, derfor føler jeg stadig ikke for at blive nedgjort på den måde jo


  • #23   14. mar 2012 Hehe havde ikke lagt mærke til der var sneget et s ind ;o)

  • #24   14. mar 2012 Men det kan jo så hedde en tastefejl ;oP

  • #25   14. mar 2012 Sorry min stave fejl, er ikke lige frem verdens mester i at svare men kæmper en kamp med at stave det rigtigt smiley

    Ja min mor vil gerne ha en, min lillesøster osse, Min svigerinde og hendes kæreste vil osse gerne, min bedste veninde vil gerne have to så den har en at lege med, min fætter vil gerne give konen en, en fra min gamle klasse vil gerne have en og det samme vil hendes søster, min nabo vil gerne ha en og min x sviger mor vil osse gerne smiley Så vit jeg ved er det 10 smiley


  • #26   14. mar 2012 Wow, ja det var mange, om der så skulle springe nogen fra, så kommer nogen nok til at mangle især hvis hun kun får 2 ;oP

  • #27   14. mar 2012 Rosa, takker ;o) og du har min! *Krammer*

  • #28   14. mar 2012 Camillah: Det er rart at høre, du har tænkt dig om. Desværre fik du skrevet på en sådan måde i din tidligere tråd, at det overhovedet ikke virkede sådan. Der findes jo også desværre så mange "hovedløse" avlere, der ikke tænker på at få hunden tjekket for arvelige sygdomme, potentielle købere osv.
    Jeg tror også, folk stiller sig lidt på bagben, med din "unge alder", og den måde du fik skrevet på - det er jo let at misforstå hinanden på skrift.


  • #29   14. mar 2012 Ja det er nemlig mange, så ved at jeg ville ikke stå i et problem med at finde nyt hjem til dem om så der faldt nogen fra smiley

    Rosa - tak det var godt nok tæt på jeg ikke gad efter den oplevelse, siger heller ikke folk er onde men at de ikke skrive lige pænt alle sammen smiley de der har gjort det har blokket mig så tror muligvis de ligger inde med en smugle dårlig samvittighed, men dem om det smiley


  • #30   14. mar 2012 Camillah E

    Du må også godt skrive mig på listen over evt købere af hvalp smiley


  • #31   14. mar 2012 Rikke P - ja det var osse noget af det første jeg tænkte, det var det med min alder.

    Men som sagt kan det godt være jeg ikke fik det til at lyde som jeg ville, men synes ikke det giver nogen grund til at "overfalde" mig på den måde som jeg blev.

    Men vil give dig ret i der er nogen der ikke tænker sig om, men det betyder ikke at det er alle der ikke bruger hovedet bare en lille smugle jo smiley


  • #32   14. mar 2012 Kristina S - jamen det gør jeg da lige smiley Tror der skal ske meget mere end et mirakkel hvis der bliver en til jer alle smiley haha

    Men skal nok have dig i tankerne smiley


  • #33   14. mar 2012 Camillah - Jeg er glad for du så min tråd efterfølgende. Og håber da også andre der skrev på knap så pæn en måde før, har fået kigget på denne, så de kan få et bedre syn på det smiley

  • #34   14. mar 2012 Rikke P - kiggede faktisk kun her ind, for jeg havde på påfornæmmelsen at der nok skulle komme noget op omkring mig eller ligne smiley haha

    Men ja man kan da håbe de kigger, men igen det er noget de selv må ligge og rode med, synes ihvertfald at jeg har vist mig fra den voksne side, og prøve at tage snakken/diskotionen her på en rigtig pæn måde. og synes da der er kommet noget fornuftigt ud af det smiley


  • #35   14. mar 2012 :o)

  • #36   14. mar 2012 Jeg er i det mindste glad for, at du fik uddybet dig noget mere - på en rigtig positiv måde

    Hav en fantastisk solskinsfyldt dag smiley


  • #37   14. mar 2012 Rikke P - tak skal du have og jov tak det må du osse have smiley

  • #38   14. mar 2012 Camilla, Jeg tror at folk heinde reagerer kraftigt på tråde om avl, og er meget generaliserende, men det er nok fordi der er mange tråde om avl og nogle er lidt tankeløse, jeg har ikke læst din, men generaliseringer det er velkendt herinde så snart nogle emner tages op er det som at smide benzin på bålet. :-)) godt at du er med igen og ikke lod dig skræmmme :-))
    Held og lykke med dine små vapser


  • #39   14. mar 2012 *Nanna - Miko * Bare rolig, hvis du læste tråden ville du vide de ER afsat :o)

  • #40   14. mar 2012 Mama con Casa K9 - jeg kan ikke se hvad det har man sagen at gøre om der kommer tavle på eller ej. Det er noget vi ønsker at få hvalp med vores hunde fordi det er et perfekt mach og de begge har en fantastisk tempraman.

    Er godt klar over folk kan springe fra, men som tingene er ser det ikke sådan ud og jeg er udemærker klar over at jeg kan risikere at stå med nogen hvalpe jeg ikke kan finde hjem til, men det har jeg osse taget stilling til som så meget andet.

    Igen det er 100% mit valg det her, det er hverken dit eller nogen andens.

    Og et eller andet sted kan du jo ikke vide hvor sikre de og jeg er i sagen om at de gerne vil overtage en hvalp fra mine hunde, det er noget der har været på tale godt og vel halvandet år, hvor det ikke er lykkes at du blev med hvalpe, så det er jo ikke for sjovt at jeg skriver jeg ved jeg kan afsætte den eller dem.


  • #41   14. mar 2012 'Mamma di cane piu del mondo - det kan godt være du har ret i det, men synes stadig det er utroligt at voksne mennesker vil gå ned på sådan et niveau og opføre sig som små børn smiley

    Men ja er jeg osse glad for jeg ikke gjorde, for synes der er kommet en god udredelse på det inde på den her tråd smiley

    Og tak skal du have håber vi er heldige denne gang smiley


  • #42   14. mar 2012 *Nanna - Miko * - igen vi bor i hver vores ende af landet og der er forskel på hvor efter spurte hvalpene er, og så igen det er nogen jeg kender personligt og ikke bare noget der har fundet frem til mig via en annonce eller ligne.



  • #43   14. mar 2012 Nanna - Miko. En del af mig giver dig ret, meeen så alligevel ikke, fordi Camilla har lov til at få hvalpe, ( det har alle forøvrigt) hvis de er klar over hvad de laver, og er villige til at tage konsekvenserne af deres handlinger, med det mener jeg dels økonomien men vigtigts at de har tiden og kan risikere at stå med hvalpe der ikke bliver solgt fordi den rigtige køber ikke dukker op, har man gennemtænkt dette og er villig til at beholde usolgte hvalpe så ok for min del, og det virker som om Camilla har gennemtænkt det og ved hvad hun går ind til.


  • #45   14. mar 2012 Pia H - Fordi vi har forsøgt på det siden hun var 2 år da jeg osse gerne selv vil have en hvalp fra min egen tæve, da jeg jo self synes hun er den dejligste hund i verden og en endnu mere dejlig når nu det osse er min egen han hund der er faren (hvis hun er drægtig). Fordi flere har sagt til mig at de gerne vil have en hvalp fra mine hunde, da de synes det er noget af de dejligste chi'er de kender, både med deres udseende, holdning, temperaman og sind smiley

    Flere har sagt at de har mødt mange chi'er men aldrig nogen der var så venlig og stille og rolige som mine i forhold til mange andre de har mødt, som bare gør af alt og ikke er til at komme i nærheden af, og det synes jeg jo kun er et plus smiley

    Men kan godt forstå i undre jer over alle dem der vælger at avle på chi'er når det er så svært at komme af med hvalpene, men jeg har jo rigtig mange der lige præcis ønsker en hvalp fra mine hunde og ved jeg kan komme af med dem smiley

    Jeg gør det ikke for at tjene penge eller for sjov, gør det fordi jeg ønsker at give de gode gener mine hunde har videre smiley


  • #47   14. mar 2012 Uanset om man ønsker hvalpe eller ej, og ikke ved at man IKKE lader en tæve og han uden opsyn i den løbske periode, har man ganske enkelt ikke det fornødne til at springe ud i det store ansvar og "opdrætte"

    Du skriver selv hun har været en hissig dame, er du klar over hvilken skade der kan ske når de hænger sammen, og hun flipper/panikker og der er ingen til at hjælpe.......

    Brug du nogle flere år på at sætte dig dybt ind i det at "opdrætte" og nyd de to hunde du har imens....


  • #48   14. mar 2012 Skal jeg ikke kunne sige,ikke en race jeg begår mig med, men chancen for det er der vel som så mange andre racer...

    Og ja, forførende, men bestemt også nogle sataner når de har fået hvad de vil have, det skal man endelig ikke tage fejl af!


  • #50   15. mar 2012 Med en meget lille Chi ville jeg også påregne penge til et kejsersnit, så er man da på den sikre side mht. at havde råd i tilfældet af det bliver sådan :o)
    Jeg har haft en Chi på 1.6kg kunne bestemt aldrig se hende som Mor lol er da sikker på det ville havde været gået grueligt galt...


  • #52   15. mar 2012 Team Talkative - det er rigtig nok, men nu er det to tæver hun gerne vil have, har jeg osse selv haft og det var der ikke nogen problemer i, udover at du gejler hinanden op til vild leg engang imellem smiley

  • #54   15. mar 2012 Det kan vel gå galt om det er 2 tæver eller 2 hanner eller vel også hvis det er en af hver hvor man vælger f.eks. at få kastrere hannen? men det kan vel også gå godt, kun tiden vil vise hvordan det vil gå, men synes man skal havde det i baghoved og måske tænke mere over det.....

    Hvis hun bor i nærheden af dig, så kan hvalpen jo lege med jeres hunde engang imellem :o) jeg selv personligt ville være bange for at det gik galt og jeg så en dag stod og skulle af med den ene, det må være hårdt :o( så heller vente og engang med tiden købe en hund mere :o)

    Det er svære at opdrage på 2 hunde på samme tid end hvis man kun har en enkelt til at starte med.


  • #55   15. mar 2012 KAn som sagt godt følge dig, men havde ikke selv nogen problemer, og nu er det stadig ikke helt sikkert om min tæve er drægtig, og hvis huner får hun jo ikke hvalpe nok til alle demd er ønsker, så hvis min veninde er en af dem der er så heldig at kunne købe en, bliver det i første omgang bare en jo smiley

  • #56   15. mar 2012 *Team Talkative* . Tror jeg heller ikke jeg ville :o/ mest for hundenes skyld, fordi det kan betyde den ene skal skifte hjem.

  • #57   15. mar 2012 Hehe ja Camillah, der bliver nok ikke 2 til hende alligevel, men nu godt tror jeg at det er nævnt her, for andre kan få glæde af den info, f.eks. en der gerne vil havde en lab hvor der er mange hvalpe ;o)

  • #58   15. mar 2012 Aino K .- Du har ret i det du siger, men som fortlat ahvde jeg to søskende, hvor af jeg har den ene tæve endnu, den anden måtte detsværre aflives efter hun blev påkørt af en fuld knallert køre smiley Men havde ingen problemer med de to, de var altid gode ved hianden, men som i siger, det kan lige så vel så galt som det kan gå godt smiley

    Men ja synes osse det er nemmere at opdrage på en end to, men igen min tæve får jo ikke så mange hvalpe at der er nok til alle, så mon ikke hun må nøjes med en i første omgang smiley


  • #59   15. mar 2012 Hov der skulle have stået 2 lab.... men læser de at det kan give problemer, så vælger de nok anderledes :o)

  • #60   15. mar 2012 Det var synd det endte sådan for hende :o(

  • #61   15. mar 2012 Hedam - pengene er der, ingen problemer der smiley

    Min Chi bliver osse 4 til sommer, men dyrlægen snakkede om det hele så fint ud, men står vi og skal lave kejsersnit, er det bare sådan det er smiley


  • #62   15. mar 2012 Aino K - ja vi savner hende meget i vores liv smiley

Kommentér på:
Avl - sletning tråde

Annonce