{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.400 visninger | Oprettet:

forslag til race {{forumTopicSubject}}

Er der nogle der har nogle gode forslag til racer der opfylder nedstående krav og passer med det der kan tilbydes.

Krav:
lille hunde(skal kunne være i taske i bussen)
Skal være venlig i forhold til fremmede mennesker og hunde (behøves ikke ville nusses af alle mennesker og lege med alle hunde, men den skal være venlig stemt)
Forholdsvis nem at lærer at gå uden snor (da jeg ikke har en hav den kan boltre sig i)
nyde at træne/samarbejde (gerne agility, lydighed og sjove/anvendelige tricks)
ikke alt for sart psykisk/stresset

Det der kan tilbydes hunden:
Lejlighed
Stort grønt område lige ved siden af (med, skov, søer, og hundeskov)
meget aktivitet i området af børn der løber, leger, råber og andre hunde.
bor alene, ingen børn i den nærmeste familie
ved ikke helt med alene hjemmetid endnu, men højst sandsynligt ikke ret mange timer om dagen
god tid til lufte ture, træning og andre aktiviteter, da det at ha hund er en stor hobby

Håber der er nogle med nogle bud.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  forslag til race
  • #1   8. jun 2012 En god dansk/svensk gårdhund.

    Har mødt nogle af slagsen til træning smiley


  • #2   8. jun 2012 en puddel af mindre størrelse. Fantastisk hund i alle størrelser. Fælder ikke, er usandsynlig hurtig til at lære og et super dejligt og glad sind.


  • #3   8. jun 2012 Tibbetansk spaniel smiley
    Super sød hund, og dem jeg har mødt, har elsket mennesker og andre hunde.


  • #4   8. jun 2012 hvis det skal være i tibbe skal det være en tæve hannerne er for tunge at løfte på.. men eller den beste hund ever smiley

  • #6   8. jun 2012 jeg ville vente indtil jeg vidste helt præcis hvor meget alene hjemme hunden ville blive

  • #7   8. jun 2012 en shit tzu vil være et godt emne ikke en dansk svensk gårdhund den kræver en del, hvis man skal få noget ud af den. eller ja en tibetansk spaniel også et godt emne

  • #8   8. jun 2012 En mops passer på meget af det (måske ikke lige agillity) men egner sig ikke til at være meget alene
    Jeg ville nok som ildermor skriver vente til du kender alenehjemme tiden


  • #9   8. jun 2012 Tak for nogle spændende bud.
    Chihuahua og pomeranieren bliver nok lige små nok, men ellers gode bud.

    Ilder-mor: jeg er slet ikke på vej ud og købe hvalp nu, der er lige nogle ting der skal falde i hak først bl.a. arbejdstid, det var bare for at få nogle ideer til racer jeg kunne gå ind og læse nærmere på.


  • #10   8. jun 2012 En chihuahua er i hvert fald ikke en hund der generalt er god med fremmede mennesker og hunde

  • #11   8. jun 2012 Evi N: jeg har ikke noget mod en hund der kræver en del, jeg vil jo gerne være aktiv med hunden og f.eks. løbe agility.

  • #12   8. jun 2012 Cavalier king charles spaniel

  • #13   8. jun 2012 Ditte med link: se svar til ilder-mor.



  • #14   8. jun 2012 Den er nem at træne, kan sagtens være i en taske. Kan (som de fleste andre racer) med rette træning gå løs. De har ikke ry for at være aggressive. Der er dog lidt pelspleje i den.

  • #15   8. jun 2012 Sheltie, især hvis du overvejer agility, Der er nogle opdrættere der laver ret små, men gode, tæver på helt nede omkring 6-7kg. Det kan du snildt have i en taske.

  • #16   8. jun 2012 Tænker også puddel smiley

  • #17   8. jun 2012 Søster: hvordan er sheltien i forhold til fremmede mennesker (især børn) og fremmede hunde?

  • #18   8. jun 2012 Den er reserveret. Dvs at den tillader kontakt, den opsøger det ikke. For mig er det det optimale når der er børn i nærheden, for jeg bekymrer mig ikke om hunden evt bowler et barn ned eller bliver bange (ja, OK, afhænger af barnet). Han er et sted imellem. De må gerne komme hen og nusse og ae, og han hopper ikke op, og han går igen når han har fået nok. Min hund er ikke opvokset med børn, men min kusines 4-årig har spillet fodbold med ham (en ekstremt stressende aktivitet for ham), og den anden dag blev han pylret om af en 7-8 årig pige. Ingen af de børn har nogen stor hundeerfaring, så det var naturligvis under opsyn.

    Når fremmede kommer ind i vores hjem er det en lidt anden historie. Hunden rører ikke ved folk, men den fører dem gøende ind i huset hvis ikke du lige er der til at dæmpe den. De fungerer nemlig også som små. behåret alarmer. Du er ALDRIG i tvivl hvis nogen kommer ind i huset.

    Jeg har lige været hos en opdrætter der har en del sheltier, og jeg blev mødt af en flok alarmer, der skulle fortælle hele huset at nu var der altså en gæst, som til gengæld kom hurtigt ned i gear igen. Der var en enkel der var helt vild med at hoppe, men resten blev nede.

    Som udgangspunkt kan de også med andre hunde, men det er med forbehold for hunde de har haft dårlige oplevelser med, og lidt egetkøns fis, som er en risiko uanset race. Det er sjældent sheltien der tænder af over for andre, men den forbeholder sig retten til at skælde ud og forsvare sig hvis andre bliver for nærgående.


    I bøgerne beskrives den i øvrigt som værende "født velopdraget".. Det handler ikke om hvad de kan af træning, men at de generelt er høflige hunde. smiley


  • #19   8. jun 2012 Engelsk Toy Terrier, glad tillidsfuld, elsker at lære, er dog en terrier, fælder næsten ikke, særdeles velegnet til agility og lydighed, en hurtig, let og elegant hund på under 5 kg.

  • Sara J
    Sara J Tilmeldt:
    okt 2009

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 35
    #20   8. jun 2012 Hvad med papillon ?

  • #21   8. jun 2012 En Papillon smiley De nyder altid at træne og lege smiley Også er det en meget klog lille hund med krudt i måsen og som sjældent er generte smiley

  • #22   8. jun 2012 Søster: det lyder meget som det billed jeg har fået af dem på træningspladsen, det kunne jeg godt leve med, skal så bare være opmærksom på at finde en der er godt socialiseret fra opdrætteren af, men det skal man jo uanset race. Ved du om der er forskel på hvor meget pels de har, synes der er nogle med helt ekstremt meget pels?
    Så har jeg set en kennel med amerikanske linier, kan det passe de er lidt kraftigere end andre typer?

    Dorthe: Engelsk toy terrier, den kender jeg ikke, men den lyder interessant.

    Sara/ Agnete: papillionen har jeg været inde og læse om, synes bare mange er meget små, hvis det var så måtte den i hvert fald gerne være i den større ende af skalaen.


  • #24   9. jun 2012 maya

    Ja, der er er forskel på pels linjerne imellem. Det varierer faktisk fra opdrætter til opdrætter. Standarden kalder på en moderat kraftig underuld med forholdsvis strid dækpels. Hunden er stadig rar at røre ved, men den suger ikke vand til sig. Der er dog gået en smule mode i "eksplosion i dynefabrik" pels.. Begge klarer sig umiddelbart fint til udstillinger (hvis det er det man interesserer sig for), men den mere naturlige pels er lettere at holde. De er selv smuds og vandafvisende, og bliver ikke lige så let filtret.

    Problemet med sheltien er at den i princippet stadig er en blandingshund, selvom intet nyt er tilført i 80-90 år - den er sindssygt svær at avle efter standard, for ingen aner præcist hvilke racer der er i den, og alt muligt kan slå igennem. Altså, for det utrænet øje ligner de nok hinanden ret meget, men for pokker, der er mange typer når man begynder at grave ned, og selv kuldsøskende kan variere ret meget fra hinanden.

    Amerikanerne er ofte kraftigere, men ikke altid. Der er nogle der avler efter kraftigere hunde, og nogle der ikke gør. Der er også kraftige englændere, og slanke amerikanere. Det som jeg synes adskiller dem mest er hovedet. USA går efter en "mini collie", med mindre øjne og fyldigere kinder (set ovenfra: et mere kileformet hoved), hvor englænderne er mere til et forfinet udtryk (ovenfra er hovedet mere eiffeltårnsformet.. men ikke MEGET mere end amerikanerne).

    Men altså, ofte kan man ikke se om en hund er det ene eller det andet, og vi (jeg) burde virkeligt også holde op med at tænke på racen som opdelt på den måde. Jeg kæmper selv med det, for der er mange amerikanske hunde som jeg ikke kan lide udtrykket på. Men jeg har altså også taget fejl mange gange... Jeg spurgte endda en om hendes var amerikaner, og den viste sig at være kuldbror til min egen! Udtrykket var bare en helt anden, og den var også en fis større (de var 6 mdr dengang, jeg har ikke set hunden siden).


  • #25   9. jun 2012 Stine H: Den har jeg også tænkt på, men da jeg ikke har have så er jeg lidt i tvivl om den vil blive frustreret over ikke at kunne få drønet af, da jeg ikke er sikker på at jeg ville turde slippe den løs uden indhegning.

    Søster: spændende... det er heller ikke fordi udseende betyder så meget, men har bare set nogle hunde med ekstremt meget pels og det synes jeg ikke er pænt og tænker at det heller ikke kan være så behageligt for hverken hund eller ejer.
    Er der stor forskel på temperamentet, vil jo helst ha en hund der er tryg og lidt fremme i skoene, ved godt det også er noget jeg ville ha indflydelse på men der er jo også forskel på udgangspunktet.


  • #26   9. jun 2012 En lille sag som min Podengo...

    Fantastisk nem race, hårdfør, uden problemer med sygdomme osv..
    Meget trænbar, og omgængelig race!!

    De fås i tre forskellige størrelser - hvor af jeg har den mindste... den mindste udgave af denne skønne race hedder....

    Podengo portugues pequeno


  • #27   9. jun 2012 The one: den har jeg også kigget på, har skrevet til en opdrætter men har ikke fået svar. Jeg er dog lidt betænkelig ang. jagt instinktet da jeg ikke har en lukket indhegning hvor den ville kunne få rendt krudtet af.

  • #28   9. jun 2012 Jeg har kun haft min i 14 dage, og jeg kan kun sige at hun er meget nem at stoppe når først hun har set et eller andet der skal jages ellers... det var kun den første uge hun havde sat mig på ignore... nu er det bare at sige Stop, så vender hun om og kommer over til mig... så det ser jeg ikke som et problem, man ikke kan træne sig ud af med en lang tynd sporeline på til at starte med smiley

    mine DSG´er og den lille Podengo anser jeg som lige nemme at træne, de er begge racer meget lærevillige og bege racer ville egne sig - dog tog det lidt længere tids træning at få Min DSG tæve til at droppe det med at jage, hun fik simpelthen selektiv hørelse så snart hun så et eller andet der løb, fløj eller lign!



  • #30   9. jun 2012 sheltien tænker jeg også ligger nogenlunde op ad kravene temperementsmæssigt, men jeg vil mene en sheltie er for stor til at have i en taske i bussen eller toget.
    Det kan jeg slet ikke forestille mig kan lade sig gøre med en fuldvoksen sheltie.

    Jeg kan med nød have min store, overvægtige kastreret hanhund i en taske. Han vejer 11,5 kilo.

    Min tæve på normalt 7,7 kilo kan jeg sagtens have i taske, og det har jeg også når vi tager bus og tog.

    Men en Sheltie i en taske?? smiley


  • #32   9. jun 2012 okay. Jeg troede en sheltie var større.

    Så er spørgsmålet, for min hanhund er jo mindre men overvægtig, en sheltie som vejer det samme er vel større bygningsmæssigt?

    Jeg synes bare de sheltier jeg har set ville jeg ikke kunne forestille mig i en taske
    over skulderen.


  • #35   9. jun 2012 ja, var også lige inde og tjekke race-klubbens hjemmeside for at læse standarden, og 36 m over ryggen for tæver er meget mindre end hvad jeg havde af billede i mit hovede.


    Jeg trækker det med tasken tilbage. XD

    Og er blevet det klogere. smiley


  • #37   9. jun 2012 Jeg synes der er meget stor størrelse forskel på sheltier, jeg har mødt en lille bitte tæve på omk. 4 kg og en på størrelse med en lille collie. men generelt ser jeg ingen problem med sheltie størrelse i forhold til at være i en taske i bussen, jeg skal jo ikke slæbe rundt på den ellers.

    Stine H: Det er ikke fordi jeg ikke vil lade den gå løs, men her er mange børn og hunde i området så hvis den skal gå løs skal jeg ha ret godt styr over den, jeg skal ikke risikere den tager på jagt udflugt, her er nemlig også mange store veje og ofte møder vi scooter på de lukkede sti systemer selvom det er forbudt, så der skal være styr på hunden. Det er selvfølgelig noget der skal trænes og tager tid.


  • #38   9. jun 2012 Er der nogle der kender til dværgschnauzeren?

  • #40   9. jun 2012 Trine p: gode forslag, men er lidt bekymret for om jeg kan træne dem til at gå uden snor og stadig være under "kontrol" da jeg ikke har mulighed for at slippe dem i indhegnet areal hverdag.

  • #41   9. jun 2012 vil bare lige indskyde hurtigt at mopser SAGTENS kan AG - og lydighed osv osv...

  • #43   9. jun 2012 Maya

    Ja, det med størrelsen er også en faktor i forbindelse med den svære standard, og temperamentet kan også variere.. Men i langt de fleste tilfælde er de friske hunde der er med hvor det sker. Både størrelse og temp er noget du skal se på forældredyrene for at få en fornemmelse af, og de fleste opdrættere er rigtigt flinke til at rådgive og hjælpe med at udvælge den rette i kuldet til dine ønsker.

    Der findes også opdrættere der avler målrettet på agilityhunde, så det er måske i den retning du skal kigge. smiley

    Jeg kan ikke anbefale nogen opdrætter frem for andre, i kraft af at jeg er aktiv i specialklubben, men de er at finde på specialklubbens hjemmeside, og heldigvis er der også mange af dem der har hjemmesider som man kan kigge på. Det er en antalsmæssigt stor race, så du kan sagtens stille krav til både arbejdsegenskaber og at pelsen skal være mindre. Der vil jeg i øvrigt anbefale en tæve, for de fylder generelt mindre end hannerne. smiley


  • #44   9. jun 2012 Ja nu er jeg til Shih Tzu og så den er nævnt, men tror ikke jeg vil tilråde den når vi snakker Agility - bortset fra det så opfylder den resten af kravene rigtigt godt smiley

  • #47   9. jun 2012 Vi har en Shih Tzu og den passer på det hele på nær Agility.
    Så helt ved siden af er den altså ikke, men tænker lidt hvad med Cavalier King Charles Spaniel ?


  • #49   9. jun 2012 Kan en shih ikke løbe agility? Altså, hvis mopsen kan (hvilket jeg aldrig har set, så det aner jeg ikke noget om), så kan den vel også?

  • #50   9. jun 2012 Søster teknisk kan den vel godt, men sindet (i hvert fald min erfaring) er ikke til det.

    Derfor ikke sagt den ikke elsker fysisk aktivering smiley


  • #51   9. jun 2012 Og stine læser du lidt længere oppe så er vi jo helt enige smiley

  • #53   9. jun 2012 Ja der vil jeg sige en Shih er helt modsat end selvstændig men det er jo så bare min ydmige mening smiley


  • #54   10. jun 2012 Maya: jeg kender en smule til dværgschnautzer da min underbo er opdrætter af dem.

    En virkelig pæn race.
    Jeg ved ikke hvordan de er til agility. De er dog en rimelig gøende race.
    Meget loyale.
    De kræver trimning hos en der kender til at trimme netop den race.

    Min underbo går med begge sine uden snor herinde i byen, de er simpelt hen bare så lydige og dygtige! Hun har fuld kontrol på dem og båndet mellem dem er meget stærk.


  • #55   10. jun 2012 Søster: tak for svar.

    shih tzuen kendr jeg ikke så meget til, fik engang at vide af en opdrætter at den var "lavet" sådan at den ikke kunne hoppe op og ned ad ting, å man kunne bare sætte den og så blev den for den kunne ikke selv komme ned, ved ikke om det passer..... men sød ser den ud.

    Karina: tak for svar, kender dem kun fra træningsbanen og der er de super fine, de tæver jeg har mødt har været lidt bitchi overfor andre hunde, men kun hvis de andre hunde var lidt for nærgående.


  • #56   10. jun 2012 Maya: ja, sådan er de schnautzer tæver jeg kender også. Det virker som en lidt egenrådig race, hvilket bestemt har sin charme, men så skal det være det man kan lide.
    De har det godt med hinanden, når de har accepteret hinanden i flokken, men de er ikke vildt socialt anlagt overfor fremmede hunde.


  • #58   10. jun 2012 Dværgschnauzeren kan sagten bruges til agility.
    Det er en dejlig lille hund og de jeg kender af racen er ikke voldsomt gøende.
    Jeg ved dog at ejerne har været over dem allerede fra hvalpetiden, når de "snakkede" for meget.

    Vi ringtræner og klikketræner hos hende her, hun dyrker både lydighed og agility med sine:

    http://www.dkk.dk/files/pdf/Dvaergschnauzer.pdf



  • #59   10. jun 2012 Jeg mener så stadig ikke en Shih er selvstændig overhovedet, ikke en af dem jeg har mødt kan betegnes sådan.

    SÅ at den skulle være selvstændig fordi den i sin tid er avlet til det gør ikke dem selvstændige. Det har vel noget at gøre med hvordan den holdes?

    Jeg har ikke set vores springe nede fra og op på noget som sådan, men han hopper gerne ned hvis det ikke passer ham at være der hvor han er.


  • #60   10. jun 2012 Stine H hvad for en tempelhund er det du har ?
    Så vidt jeg kan se har du en blanding hvad gør den sind og temperament højst sandsynligt er anderledes end de racerene......

    Så vidt jeg husker er der 3 tempelhunde:
    1: Pekingeser - Den der lå i ærmet og ikke lavede så meget
    2: Lhasa Apso (staves) - Som var vagthunden
    3: Shih Tzu - Cermoni hund

    Men det er 3 meget forskellige racer i sind og væremåde du har Apso/Geser blanding så du ved måske halvt hvordan de to racer er, jeg har en ren Shih så jeg ved hvordan den er og har set mange og ingen virker for mig selvstændige tværtimod.

    Men at du har en blanding (som helst skal dukke op når folk leder efter Lahsa Apso) giver jeg ikke meget for når du så råder om andre racer.

    http://www.shihtzudanmark.dk/Shih%20Tzuens%20historie.html


  • #61   10. jun 2012 Og så har jeg taget den frihed at læse om lhasa apsoen og den lydder nu heller ikke særlig selvstændig men mere vagtsom og reserveret over for fremmede.



  • #62   10. jun 2012 (link fjernet)

    Og så er jeg ked af at sige det ud over højden så ligner din (i mine øjne mere en geser)


  • #65   11. jun 2012 Kirsten H: tak for linket, den lyder rigtig spændende og lyder til at matche mine ønsker og hvad jeg kan tilbyde.

Kommentér på:
forslag til race

Annonce