{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
642 visninger | Oprettet:

Vi skal have hund - stor beslutning {{forumTopicSubject}}

Hej, hundetosser smiley

Min kæreste og jeg vil enormt gerne anskaffe os en hund. Vi har været hundredevis af racer igennem men det er svært!

Faktisk var valget faldet på boxeren, men vi måtte være ærlige for os selv og erkende, at vi nok ikke kan tilbyde den de ting sådan en skøn skabning har brug for.

Men nu synes jeg, at jeg bliver ved med at vende tilbage til shar pei'en, en hund der lyder til at kunne blive min bedste ven smiley
Jeg har læst meget om racen, både i diverse hundebøger og på opdrætteres hjemmesider og andre steder på nettet. Jeg er simpelthen helt hooked på at få sådan en hund!
Jeg ved de kan have enormt mange skavanker, problemer med øjnene og huden osv. Dette er jeg indforstået med, jeg har haft en engelsk bulldog der også let blev syg og lidt for tit var ved dr. Dyr.

Men jeg har et par spørgsmål som jeg virkelig håber I kan svare mig på så jeg ikke går helt gal i byen!

Jeg har to katte der ikke har noget problem med hunde - kan shar pei bo sammen med katte?

Min mor har en labrador/F1 blanding som min hund vil komme til at lege med på daglig basis, men jeg ved at racen kræver en del socialisering. Vil det sige, at jeg skal til hundetræning med hunden fra 8 uger og regelmæssigt i hundeskove osv hvor den kan komme i kontakt med andre hunde?

Hvor meget motion skal de have? Har den brug for løbeture eller vil den bare gerne lunte afsted i en halv time tre gange om dagen?

Ser MEGET frem til at læse jeres svar!


Mvh
Sophie


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Vi skal have hund - stor beslutning
  • #1   20. nov 2012 Der må da være nogle med shar pei der er vågne . . . . . smiley

  • #2   20. nov 2012 ja, du skal ud blandt mange forskellige hunde med en shar-pei, hvis du gerne vil have en hund der kan komme ud og møde andre som voksen. smiley
    en sharpei vil have det bedst med at komme ud og opleve verden lidt hver dag, ikke kun en gåtur rundt i kvarteret....
    En shar-pei kan godt gå sammen med katte, hvis den er socialiseret på det fra hvalp.

    sådan rigtig løbe langt rundt ture har en shar pei ikke behov for, det er ikke motionen der ( i mine øjne) er vigtigt, det er det mentale i at komme ud og se verden på forskellige måder.....

    hvis du ikke tager din hund med ud og møder andre hunde end din mors, vil den aldrig lære forskellige hunde at kende, dvs at du kan ende op med en hund der er meget bange/agressiv/utilpas/eller noget... hvis der skulle komme en vild hvalp gående, hvis i skulle møde en chihuahua der gør som fik den penge for det, en 3 års han hund med hovedet lidt for højt og stolt


  • #3   20. nov 2012 Okay, så det er bare hvalpetræning fra start? 1 gang om ugen? 2 gange? Og i hvor lang tid skal vi gøre det?
    Når vi flytter kommer vi til at bo i nærheden af flere forskellige hundeskove, skal jeg tage hvalpen med derud fra start? smiley


  • Bjarne  M
    Bjarne M Tilmeldt:
    nov 2012

    Følger: 1 Svar: 1
    #4   20. nov 2012 Fedt inlæg, dejligt at se du sætter dig grundigt ind i både dine egne og din kommende hunds behov, thumbs up.
    Hvalpetræning:
    Svaret er ganske enkelt hele hundens liv, hvis du vil gøre det godt for den.
    Ikke fordi at du skal have en super, super lydig hund, men af den simple grund, at din hund vil få et frygteligt kedeligt liv, hvis du ikke giver den nogle udfordringer i dagligdagen.

    Din hund har brug for at blive aktiveret mentalt og fysisk hele dens liv. Du bør derfor dagligt give den små opgaver, motionere den, giv den næsearbejde eller gå til hundetræning som passer til din hunds race og aktivitetsbehov.

    Ofte opstår megen problemadfærd på grund af understimulering. Overstimulering kan også være et problem, derfor er det vigtigt, at du træner hele hundens liv, i forhold til din hunds behov og race. (hentet fra google)

    Prøv at google de forskellige racer smiley ved dog at en Bullmastiff sagtens kan vænnes til alle andre dyr, også katte, og det er en yderst nem hund der ikke kræver det store, dog skal du ikke løbe lange ture med den før den er voksen pga. dens størrelse.

    Pøj med det


  • #5   21. nov 2012 Bjarne, tak for dit svar!

    Jeg går enormt meget op i hundeadfærd og hundepsykologi og bruger meget af min tid at på at læse bøger om emnet, det er også en af grundene til jeg vil have hund, så jeg kan bruge al min viden indenfor fx mental stimulering smiley
    Men med en shar pei kan jeg forstå at socialisering er ekstra vigtigt for den ikke bliver utryg ved fremmede hunde som voksen. Derfor ville jeg gå til hvalpetræning og tage regelmæssigt (4-5 gange om ugen) i hundeskov og møde venlige og glade hunde!

    Åh, bullmastiff. Jeg har elsket den race siden jeg første gang sad på ryggen af sådan en fætter som 5-årig smiley Jeg synes bare de er så svære at få fat i! De få opdrættere der har BM hvalpe, kræver nogle helt vilde ting af køberen, udstilling mindst 1 gang inden hunden fylder 2 år, grunding mentalundersøgelse og jeg ved ikke hvad. Så meget vil jeg dog ikke mistænkeliggøres for at få en hund smiley


Kommentér på:
Vi skal have hund - stor beslutning

Annonce