{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.146 visninger | Oprettet:

M. I
M. I
Tilmeldt:
30. aug 2008
Følgere: 8 Hunde: 1 Emner: 104 Svar: 5.021

Til steffen S {{forumTopicSubject}}

Okay, så blev tråden slettet lige efter jeg havde skrevet et svar til dig, men synes lige du skulle have den alligevel. smiley

Nej, du skal ikke nødvendigvis have en fin racehund, men det er super godt du er herinde INDEN du køber hund, så du f.eks. kan lære hvad HD er.

HD står for hofteleds dysplasi og det er et ret hyppigt problem hos hunde, især hunde af store racer (labrador, schæfer osv.). HD er til dels arveligt og til dels miljøbetinget og kan i værste fald betyde at man er nødt til at aflive hunden i en ung alder.

Selvfølgelig kan du få en sund og rask blanding eller en sund og rask ægte hund uden stamtavle.

Stamtavlen giver dig ingen garanti, men det er et redskab, der giver dig muligheden for at vælge til og fra baseret på de resultater du ser på den.

Har en hvalps stamtavle f.eks. en masse HD grad D og E i anerne eller et dårligt HD indeks, så ved du at risikoen for at få en syg hvalp er høj.

Ser HD resultaterne fine ud og er HD indekset fint, så ved du at chancen for at få en rask hvalp er høj.

Ved blandinger har du sjældent den samme mulighed. Ofte er forældredyrene slet ikke tjekket, og selvom de er, så er anerne bagud sjældent tjekket, så der stadigvæk kan ligge HD i linjerne.

Spørg endelig herinde inden du køber hvalp. Der er mange ting man bør tage hensyn til afhængig af race/blanding - og ikke kun HD. Det kan f.eks. være patella luxation, AD, epilepsi osv. Herudover er der noget som korrekt tidlig socialisering, typiske raceegenskaber, chipning, købelov osv.

Det er så hjerteknusende at stå med en syg hvalp eller en problemhvalp - og så måske oven i det opdage at man har støttet en hundehandler eller at man skal betale tusindevis af kroner for en dyr operation og opdrætteren ikke er til at hugge eller stikke i. Kigger du i forum, så er der alt for mange af sådanne historier, hvor det bare er så synd for de nye ejere og hvalpen.

Så spørg endelig herinde. Der er masser af hjælp at hente - også selvom du helst vil have en blanding.

Jeg vil da gerne indrømme at jeg INTET anede om alt det ovennævnte første gang jeg købte hund. Det var alt sammen noget jeg fik af vide af opdrætter.

Jeg har købt tavlehund på grund af at jeg kunne tjekke for ting som HD, epilepsi, mentalbeskrivelser osv. Og fordi jeg ville have en hund med nogle ganske bestemte egenskaber. Udstilling, fin stamtavle osv. interesseret mig ikke en dyt. Faktisk fortæller jeg kun at min hund har stamtavle hvis jeg direkte bliver spurgt om det - og langt de fleste vi møder tror hun er en schæfer eller collieblanding. smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Til steffen S
Kommentér på:
Til steffen S

Annonce