{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.424 visninger | Oprettet:

Hjælp :( Jeg kan simpelthen ikke få styr på hende. {{forumTopicSubject}}

Hej alle sammen-
Nu ved jeg godt det sikkert er mig der gør noget forkert og jeg håber inderligt der er nogen der kan hjælpe mig.

Jeg har en lille yorkshireterrie der hedder molly. Jeg tror hun er en yorkshireterrie i hvert fald. Hun er lidt stor i det og hendes ører stritter ikke.

Jeg har haft en virkelig hård tid med Molly. Hun opfører sig stadig som en hvalp på trods af at hun er over et år nu. Jeg vil lige give et overblik over problemerne og hvad jeg har prøvet at gøre ved dem.

1. Hun Bider mig, min kæreste og alle.
Generelt bider hun konstant og det er i forskellige situationer. Hun bider når hun ikke får sin vilje eller hvis opmærksomheden ikke er på hende hele tiden. Jeg fik at vide hun skulle lære og kunne slappe af alene og har derfor forsøgt at ignorere hende til tider siden hun faktisk vil lege konstant. Hvis jeg gør det bider hun mig i benene eller tisser indenfor (helst gerne under mine fødder) for at få min opmærksomhed.
Det er så slemt lige nu at jeg faktisk har en del mærker på arme og ben fra hende når hun bider (og napper som det nogle gange er).
- Jeg har forsøgt at ignorere hendes biden.
- Jeg har forsøgt at tage hende i nakkeskinnet som blev anbefalet mig.
- Jeg har forsøgt at give et hyl fra mig når hun gør det.
- Jeg har forsøgt at sætte hende i et andet rum indtil hun kølede af. (det har hjulpet i sjældne tilfælde)
- Jeg har forsøgt at tage hende op til mig og holde fast i hende indtil hun slapper af. Problemet er så at hun vrider og vrider indtil jeg sætter hende ned igen og lykkedes det ikke at vride, jamen så bider hun igen.

2. Hun gør uafbrudt.
Hun gør så snart hun hører en lille lyd fra haven eller andre steder i huset. Hun gør også igen hvis jeg ikke leger med hende og begynder så at bide efterfølgende (se punkt 1).
Jeg forsøger med godbider at distrahere hende eller at holde hende og nusse hende men det hjælper ikke. Hvis jeg sætter mig i en stol eller ligger mig på sofaen løber hun op i mit hovede og bare gør efter mig. Hvis hun er i haven gør hun af naboerne og hvis jeg ikke fanger hende og tager hende ind igen (hun vil ikke fanges eller gå ind igen) Så fortsætter det i timevis.
nogle ideer?

3. Hun kan ikke kontrollere sig selv og sætte grænser.
Når vi enten leger eller er ude og gå tur så bliver hun ekstrem ivrig. Ivrig på den dårlige måde, hvis hun trækker konstant under gåturen og jeg derfor er tvunget til at have en anden slags sele på hende ellers kvæler hun sig selv.
Når man så begynder at lege med hende så skal man være klar på at fortsætte i lang tid. Faktum er at hun bliver ved selvom hun fysisk dratter om og hiver efter vejret og kaster op af udmattelse. Hvis man stopper legen og tager legetøjet går hun så til punkt 2 og derefter punkt 1.

Jeg har prøvet med korte ord og sige "NEJ" og "Stop" Men det trænger heller ikke igennem. jeg gør nok noget galt og det håber jeg der er nogen der kan hjælpe mig med for jeg må indrømme til tider er jeg simpelthen grædefærdig over at det skal være så stressende og gøre ondt at have hende.

her er et billede af hende
(link fjernet)

tak på forhånd.
Nanna


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp :( Jeg kan simpelthen ikke få styr på hende.
  • #2   31. okt 2013 Jeg tror hun keder sig. En hund skal bruge sine sanser hver dag for at være i balance. Tag en 4 ugers periode, hvor du på klokkeslæt gør følgende ring 3x dag.
    Morgen:
    Gåtur 30 min
    15 min. Fodersøg ( du gemmer foder eller godbidder som du hjælper med at finde indtil hun fanger pointen)
    15 Træning med godbidder enten tricks eller lydighed
    Middag/eftermiddag: samme som ovenfor
    Aften: samme som ovenfor

    I de mellemliggende perioder skal du ignorere hendes opførsel eller give et ben hun kan hygge med.
    Dette er lavet af en hundeadfærdsspecialist og tro mig det virker! Men du SKAL gøre det hver dag for at se en forbedring. Hun er nemlig kommet ind i et dårligt mønster, somskal brydes og det tager tid. Undgå vilde lege såsom boldkast og slåskampe
    God fornøjelse


  • #3   31. okt 2013 Hvordan stimulere du hende? Hun lyder understimuleret..

  • #4   31. okt 2013 Jeg tænker lidt at hun vel gør det der virker -når i f.eks. leger og du stopper, begynder du så igen når hun gør? For i så fald har man jo faktisk belønnet hendes gøen.

    Noget andet er at du måske skal finde en bedre måde at lege med hende på -hendes gøen og biden når legen stopper, kunne lyde som en hund der er meget stresset, og netop "kaste-lege" og den slags, KAN stresse hunden voldsomt, altafhængig af hvilken hund man har, hvordan og hvor længe man leger osv.

    ANg at hun ikke lystrer nej/stop -har du INDLÆRT disse kommandoer? Hvis ikke, kan man ikke forvente at de adlydes. Man forventer jo heller ikke at hunden sætter sig på kommando, uden at det først er trænet, men mange glemmer altså at osse NEJ er en kommando der først skal indlæres før den virker.
    Er hunden meget stresset, kan man ikke forvente at den promte adlyder en kommando -det er ikke fordi hunden ikke VIL høre efter, men hunden kan blive så stresset at den simpelthen ikke hører dig... og netop din beskrivelse af leg, kunne for mig godt lyde som om det er det der sker.



  • #5   31. okt 2013 Der er også mange gode spil som stimulere hunde smiley Evt søg på det.

  • #7   31. okt 2013 Hej Lotte D og andre. Jeg har allerede haft gang i det med godbidderne. Men det interesserer hende ikke. Hun vil faktisk ikke engang spise dem. Hun finder som regel en enkel og så gider hun ikke mere. Men jeg kan da forsøge at gøre det 3 gange dagligt det har jeg endnu ikke prøvet smiley

  • #8   31. okt 2013 Michelle Jo jeg tror måske du har fat i noget der. Det er bare svært ikke at bukke under når det bliver fysisk.
    Susanne O
    Det lyder som noget jeg kan prøve ja mange tak smiley


  • #10   31. okt 2013 Det er ikke fordi hun generelt ikke kan lidt godbider. Men det er som om "jeg skal gøre tingene med hende". På den måde at hvis hun skal finde godbider så skal jeg også. Og hvis hun skal spise dem skal jeg også. Det er lidt en magtkamp

  • #11   31. okt 2013 Nanna -god aktiverin SKAL ikke indeholde godbidder. Så hvis din hund ikke er så madinteresseret (har du prøvet resterne fra aftensmaden og den slags, fremfor bare alm hundeguffer?) så kan den stadig belønnes -den lyder jo til at være vild med legetøj, så hvis du år lidt hjælp til hvordan du skal bruge det positivt fremfor bare at stresse hunden med det, kan den sagtens belønnes med en bold e.l.

    Spor er super, men man kan osse aktivere hunden ved at træne almindelig lydighed, tricks, problemløsning osv.
    Søgeopgaver kan osse være at finde bolden som du har gemt et sted i huset -det SKAL ikke være mad der søges efter...


  • #12   31. okt 2013 Det er da helt klart du skal gøre tingene med hende. Det er jo en hund, den er skabt til at samarbejde med sin flok.
    Hvis hun ikke gider godbidderne er de ikke lækre nok. Prøv med rester af steg eller leverstykker du tørrer i ovnen
    Det er IKKE en magtkamp at din meget unge hund vil lave ting sammen med dig


  • #13   31. okt 2013 Hvor bor du henne og laver i noget sammen? Altså udover at lege og gåture? Bliverhun udfordret og stilet krav til fx i form af træning, eller jobs hun skal udføre derhjemme?

    Impulskontrol er ikke noget der kommer naturligt. Det skal indlæres. Det er DIG der skal sætte grænserne. Ikke hende. Og DU må lære hende at styre sig selv. Hvis hun vil noget må hun lære at man først får det når man har ro på. Fx at få lov til at komme ud af døren, aftensmaden, legetøjet, hilse på en anden hund - hvad end det nu måtte være....


  • #15   1. nov 2013 Først at sige har jeg ikke læst de ovenstående kommentarer, men kun emnet.. Husk at DcH udbyder gratis adfærdskonsulationshjælp - som virkelig kan være nyttigt! Jeg selv har en hund der virkelig rummede så meget stress på et tidspunkt (under 1 år gammel) at det simpelthen var direkte synd for hunden at gå med. Jeg selv var ikke i stand til at hjælpe hende, trods utallige metoder og teori fra nettet.. Vi fik en konsulent ud, og i dag er hendes stress virkelig minimeret - med hjælp fra konsulenten og min papmors hjælp! smiley
    (link fjernet)


  • #16   1. nov 2013 Har aldrig ladet mig tro på den teori om at når hunden er psykisk moden, går alt det over.... OMG et job at have sådan en hund sim du beskriver "allergisk overfor snobber.." Men hvor er det dog fantastisk når man så motivere og aktivere hunden som du beskriver... Og ja den lever i luksus... Kun kogt og råt kød til godbidder smiley Har en af slagsen af de hunde med STOR drift .. Trænere i klubben begyndte at snakke om et foder der vil dæmpe hundens "altid i drift"...

  • #18   1. nov 2013 Min har ikke problemer med bideri, kun når vi leger vildt, men der giver jeg hende bare et stykke legetøj i stedet for mine hænder!! Hun er nu 1 år og er født med en raket i røven! Opdrætter siger at det ekstra-vilde energi aftager ved 2-års alderen, og det er det jeg virkelig ikke selv kan se, at det kan ske... For hun er virkelig ikke bare en hund med drift, men direkte med en raket i røven. Mine venner og familie mener hun har adbd(eller hvad det hedder inden for dyr - altså ADHD)

    Jeg har altid fodret med lækre godbidder, faktisk siden hun var 3,5 mdr. så hun får aldrig en godbid der ligesom er produceret til en godbid, men fx. kylling, frikadeller osv. smiley Jeg forstår at have en hund med STOR drift, og erfaring om dens mentale og fysiske træning i hverdagen gør den virkelig til en lækker hund, nemlig fordi den bare altid er klar, hvis man ber den om at give alt hvad den har i sig!! smiley
    Foderet jeg skrev om er et permanent dagligdagsfoder som en BARF-forhandler sælger... Som vidst kun giver den nødvendige ilt til hjernen, men ikke noget jeg har tænkt på!


  • #19   5. nov 2013 Nu har jeg forsøgt med lege med godbidder, og det virkede da også i en time.
    Jeg går også med hende hver anden time i øjeblikket for at se om det skulle hjælpe.
    Det er faktisk gået så vidt nu at hun tisser på
    Mig hvis jeg sætter mig ned i en stol. Lige nu har jeg omkring en time om dagen hvor jeg kan slappe af med henblik på hvor meget tid eg bruget på hende.

    Jeg bør nok også
    Nævne jeg er gravid. Jeg ved ikke om det har en indflydelse. Men jeg ved at lige nu sidder jeg bag en lukket dør til soveværelset fordi hun har bidt og kradset mig til blods og jeg har ikke kunne stoppe hende.

    Andre forslag ?


  • #20   5. nov 2013 Et lille eksempel på blå
    Mærker efter bid og kradsmærker. Det skal også siges hun logre med halen når hun går til angreb. Så måske hun tror det er en leg ? Problemet er bare der er ingen kontakt når hun går efter mig. Har prøvet at aflede hende men det er umuligt.


    profilbillede
  • #21   5. nov 2013 Slet ingen ?

  • #22   5. nov 2013 jeg bruger kyllinge pølser til mine hunde... koster en 10 er i fakta... og de er et hit...
    min Bamse er nemlig mere lege end madglad,trods hans 7 år og labrador blanding smiley
    Men de kyllingepølser kan han alligevel ikke stå for.
    Jeg skære en pølse ud i 4 stave og der eftermindre stykker igen.
    tag dem med i en pose på jeres gå tur. Spred dem ud og et areal og lad hende få et par stykker af hånden inden du siger/giver signal til at søge efter resten


  • #23   5. nov 2013 Godbidderne er ikke et problem. Hun spiser dem med glæde. Men hun kan bare ikke stoppe igen. Jeg vil helst ikke overholder hende og efter en hel pose fortsætter hun igen.

  • #24   5. nov 2013 Sørger du for at overholde det program jeg har skrevet tidligere i tråden. Hvis du gør det burde hun nemlig føle sig træt og tilfreds. Du skal ikke give godbidder bare for godbiddernes skyld, lad hende arbejde for den HVER gang. Evt som at skal lære et trick eller gøre en lydighedsøvelse for det.

  • #25   5. nov 2013 Lotte ja udover at jeg går mere med hende end det du beskrev så har jeg fulgt det og der er ikke en snært sf træthed. Har endda taget en plastikbund på en flaske og lagt en godbid i så hun skal have den væltet for at få fat i den som passer lidt til de stimulerings redskaber man kan købe. Men lige meget hjælper det.

  • #26   5. nov 2013 Okay....kan hun vælte flasken....altså løser hun opgaven?

  • #27   5. nov 2013 Ja det gør hun

  • #28   5. nov 2013 Der sker ofte det, at hunde bliver ENDNU mere ivrige, når de ting, der plejer at virke, pludselig ikke virker mere. Så hvis du ignorerer hende, kan det nemt være, at hun blot bliver endnu vildere, fordi det jo plejer at hjælpe.

    Hvis hun kradser dig til blods, vil jeg klart anbefale dig at få klippet hendes negle, for det lyder til de er ret skarpe.

    Hvis du går for lange/mange ture med hende, risikerer du nemt, at hun blot får endnu mere energi, det er hjernearbejde, der skal til.

    Har du overvejet klikkertræning? Min erfaring er, at hunde især i starten kan blive rigtig trætte oveni hovedet, hvis man bruger shaping. Du kan evt. tilmelde dig gratis email-klikkerkursus på http://www.canis.dk/. Der får man det helt fra begyndelsen. Det kan klart anbefales! Og det lyder bestemt som en oplagt mulighed til en så intelligent og initiativrig hund som din. smiley


  • #29   5. nov 2013 Har du i øvrigt prøvet at give hende noget andet at bide i, når hun bider i dig?

  • #30   5. nov 2013 Opgaven er for nem....prøv at udfordre hende med forskellige opgaver så hun ikke bare kører på automatpilot.
    Godbidder gemt mellem klude i en opvaskebalje
    Godbidder gemt under et viskestykke på gulvet.....er det let for hende kan du rulle dem ind i viskestykket(som en pandekage)
    Gemme godbidder højere end normalt, men ikke højere end hun kan nå
    Hun lyder lettere frustreret måske endda som en stresset hund. Personligt ville jeg ofre pengene på en adfærdsbehandler og få nogle redskaber. Du skal vælge en, der tager ud i hjemmet og ser hunden i vante omgivelser


  • #31   5. nov 2013 Trine ja som beskrevet prøver jeg at distrahere hende med legetøj og godbidder. Har ikke prøvet en klikker nej. Jeg ved heller ikke helt om det skal kunne hjælpe efter vi har prøvet med mental træning og lignende igennem leg.

  • #32   5. nov 2013 Lotte jeg har prøvet med at gemme godbidderne. Hun gad det ikke rigtigt hurtigt. Det virkede som om det var for besværligt for hende.

  • #33   5. nov 2013 Lotte hun sætter sig bare til at gø for at få godbidderne leveret i stedet. Virker det ikke så bider hun.

  • #34   5. nov 2013 Men hun må jo have haft held med at gø og bide, ellers ville hun jo ikke blive ved.

  • #35   5. nov 2013 Hvad træner du ellers med hende? Kan hun almindelig lydighed som plads, dæk, sit, stå, giv hals (ja det lyder paradoksalt, men kan være en god idé) osv?

    Det lyder som om det er en hund, der let stresser og let giver op, hvis der skal arbejdes for noget. I må jo gerne forlange ting af hende! F.eks. at hun skal kunne sidde stille og vente på f.eks. at få sin mad osv.


  • #36   5. nov 2013 Hun styrer dig og hun gør det fordi hun kan. Du må være ligeså stædig som hende ogikke give efter. Du skal motivere hende til at arbejde, glad opmuntrende stemme, ned på gulvet og vær med, når hun søger. Det er uacceptabelt at give hende noget som helst for at gø dig op i hovedet. Du skal lave ting MED hende ikke bare sætte hende igang med noget selv. Det er jo tydeligvis dig hun savner en samhørighed med.

  • #37   5. nov 2013 Lotte jeg ved ikke om du læste hvad jeg skrev tidligere. Jeg bruger hele dagen på de her ting med hende og har en time sat af til mig selv som jeg ikke får. Så for at være ærlig syntes jeg ikke det er fair at skrive sådan for det gør mig blot ked af det eftersom hun allerede optaget alt min tid. Hun får heller ikke noget men så ender hun med at bide og det blev skrevet herinde jeg skulle distrahere hende så og det virker eller ikke. Jeg kan jo ikke bare lade hende bide mig ?
    Trine ja hun kan godt sit og læg dig. Jeg går rundt med hende når hun leger men jeg kan ikke kravle rundt med hende på gulvet. Som skrevet er jeg gravid og både bækken og ryg kan ikke holde til at kravle rundt med hende i flere timer.


  • #38   5. nov 2013 Fair? Synes da jeg har brugt både tid og tanker på at forsøge at komme med nogle brugbare råd til dig?? Hvis du synes jeg formulerer mig forkert, så skal du da blive fri.....ØV!! At bruge sin tid på noget og så bliver det modtaget sådan smiley

  • #39   5. nov 2013 Det skal du bestemt heller ikke. Det er mindst lige så vigtigt for hende at lære at slappe af. Kan hun blive liggende i dæk også selvom du "stresser" hende. Jeg træner f.eks. mine egne med at være i sit eller dæk og så fyrer jeg deres mad udover gulvet. Og så må de pænt sidde og holde kontakt med mig indtil jeg siger værsgo. Det tvivler jeg stærkt på din kan, men det kan trænes! Og på den måde, kan du lære hende at holde sig i ro, mens hun venter på noget godt. Hun skal jo ikke være midtpunkt for opmærksomheden 23 timer i døgnet! Hvis ikke du får styr på det inden barnet kommer, så spår jeg at du ikke har hunden ret længe efter....

  • #40   5. nov 2013 Trine ja det er bekymringen. Hun har også været faret på maven et par gange allerede. Jeg har meget med hun skal sidde når vi skal ud af døren indtil jeg siger " så går vi" og sådan. Jeg syntes bare det er så meget jeg gør. Har overvejet at ringe efter hjælp. Mine forældre har nu inviteret os i sommerhus så de kan se hvad hun laver og hvordan hun et overfor mig. Hun teer sig jo ikke sådan så snart min kæreste er her.

  • #41   6. nov 2013 det virker ærlig talt som om du ikke VIL tage imod de råd du får men bare vil have grønt lys tilat gå af med hende pga. din graviditet. Jamen så gør det. Find nogen der gider hende og kan rumme hende.

  • #42   6. nov 2013 Find et nyt hjem til din hund;)

  • #43   6. nov 2013 Jeg tror du har ret, Sarah. Det lyder i mine ører mærkeligt at en så lille hund reelt kan alle de ting TS siger, den kan, men alligevel er den fuldstændig umulig - men kun når TS er alene med den. Det lyder altså mærkeligt...

  • #44   6. nov 2013 Jamen jeg kan da nemt smide nogle videoer ind så i kan se det. Faktum er jeg prøver de ting som et skrevet. Det hjælper ikke en pind og så bliver jeg blot mere frustreret. Og med gradiviteten spørger jeg eftersom hun har ændret sig efter jeg er vævet gravid og jeg så havde en kammerat der udtalte at måske var det derfor. Hvilket også er hvorfor jeg spurgte ind til det.
    Jeg dropper at skrive herinde. Takker for hjælpen fra dem der har forsøgt.


  • #45   6. nov 2013 Hvor bor du? Hvis du vil have hjælp og er i nærheden af Haderslev så sig til, jeg hjælper gerne;)

  • #46   6. nov 2013 Det er p*sse hårdt at ændre en hunds dårlige vaner.
    Man siger det tager ca lige så lang tid at aflære en dårlig vane, som vanen har været der..
    Dvs. du ser formegentlig ingen ændring eller måske endda en ændring til det værre det første stykke tid.. Måske 14 dage.

    Det er ret vigtigt at man ikke hopper rundt mellem en hel masse metoder og prøver noget den ene dag og noget andet den anden dag, for det vil kun gøre dig og hunden endnu mere frustrerede at det hele tiden bliver lavet om og ingenting virker.

    Jeg vil anbefale dig at få hjælp af en adfærdskonsulent, der kan vurderer hunden og dig og hjælpe med at lægge en "slagplan"
    Dch har en gratis konsulent tjeneste ( man skal betale kørepenge pr km. ) du evt kan benytte dig af.
    Man behøver ikke være medlem af DcH for at benytte sig af konsulenterne.

    Som mor til en 4 årig kan jeg GODT huske hvordan det var at have en nyfødt, og man har bestemt ikke brug for at baby bliver vækket i tide og utide fordi hunden larmer.
    jeg vil derfor anbefale dig at få noget hjælp hurtigst muligt, så du kan komme igang med træningen.

    det kan sikkert sagtens lade sig gøre, hvis du får den rigtige hjælp og vejledning.
    Held og lykke med det.


  • #48   6. nov 2013 Hej Bodil jeg bor i Fredericia men jeg vil gerne køre til Haderslev for at få hjælp

  • #49   6. nov 2013 Isabella ja jeg har overvejet det. I øjeblikket er hunden hos min mor for at jeg kunne få en chance for lige at trække vejret. Hun gør ikke andre noget overhovedet. Det er kun mig. Og jeg har forsøgt så meget og jeg vil ikke af med hende selvom nogen skriver at det må være det jeg åbenbart bilforsikring forslagene ikke virker. Men det gør de bare ikke. Tusind tak for dit forslag og jeg tror jeg kontakter ham i Middelfart. Så jeg kan få det løst.

  • #50   6. nov 2013 Nanna
    Jeg bor også i Fredericia. Vil gerne tilbyde at observere dig og din hund en dag.....


  • #51   6. nov 2013 Det ville være super Lotte. Eventuelt i næste uge hvis du har mulighed for det der.

  • #52   6. nov 2013 Det kan vi godt finde ud af smiley

  • #53   12. nov 2013 Læste ikke det hele, men har du prøvet selv bare at forlade rummet og lukke døren efter dig når hun gør noget af det uønskede? Det hjælp da tyson i en periode fik sine små flip, jeg skulle i alt forlade rummet 3 gange, det er 4-6 måneder siden og der har ikke været én eneste episode siden, han reagerer desuden også meget bedre på mit nej efter det.

    Håber det bliver bedre, krydser fingre for dig og vaps smiley


  • #54   30. jan 2014 Snublede tilfældigvis over denne tråd, og vil bare høre om det hele er blevet bedre?

  • #55   16. maj 2016 Vi fik styr på hende. Hun døde for to dage siden af noget de gætter på
    Er blodprop i hjernen. Er
    Simpelthen så ødelagt over det. smiley


Kommentér på:
Hjælp :( Jeg kan simpelthen ikke få styr på hende.

Annonce