{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.664 visninger | Oprettet:

Unge hunde til salg. {{forumTopicSubject}}

Hej med jer smiley

Er jeg den eneste hvis hjerte græder en del over alle de unge hunde der er til salg? Ikke kun herinde men også andre steder på nettet. smiley

Hvad er det der får folk til at købe en hvalp, for at sælge den igen kort tid efter? Nogle har endda kun boet hos nye familie i nogle uger før de sælges igen, andre har blot boet der nogle måneder.

Ved slet ikke om jeg skal blive forarget over at folk kan finde på det, eller om jeg bare skal være glad for at hundene kommer til familier der forhåbentlig beholder dem. smiley

Man tænker vel tingene igennem inden man får hund? Vores skal dælme aldrig nogen steder, de blev indkøbt for at skulle blive her til deres dages ende. Jeg kan ikke komme på en eneste grund til at jeg en dag skulle komme af med dem smiley Forstår det simpelthen ikke.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Unge hunde til salg.
  • #3   8. feb 2016 I har nok ret i at de som sådan ikke tager skade af at skifte hjem. Men hvalpe og unghunde er jo bare ikke færdigbygget i hovederne, så det vil da nok kunne gøre dem usikre, hvilket jo så kan give skade i en eller anden grad smiley Den når måske lige at finde sig til rette i det nye hjem, for så at skulle igennem det samme en gang til.

    Jeg er med på at ingen kan se 10-15 år ud i fremtiden, men dette drejer sig så om folk der ikke engang har set et år ud i fremtiden.

    Jeg syntes det er forkert at man køber en hund, for at sælge den igen efter blot nogle måneder. Hvis det er fordi man finder den træls, har man jo slet ikke gjort sit forarbejde godt nok - alle kommer jo i lømmel alderen.

    Jeg har bare svært ved at forstå hvad der får folk til at vælge at sælge dyrene, når de mange scenarier netop burde være tænkt igennem, altså med hensyn til børn, arbejde, bolig og økonomi ved eventuel arbejdsløshed.


  • #5   8. feb 2016 Helt enig. Jeg undres også bare over dem hvor hvalpen er 6-9 måneder.

    I mine øjne er det bare et must at man undersøger sådan nogle ting inden. Finder man ud af at det ikke er noget for en bagefter, har man ikke gjort forarbejdet godt nok. det er jo et levende væsen vi taler om, og det er dem det går ud over at menneskerne kommer på andre tanker.

    Vi ved jo alle hvad en usikker hund er for en skabning, og hvad det kan få af betydning for den i fremtiden. smiley


  • #7   8. feb 2016 Ja det ved jeg ikke Maj-Britt. jeg tænker bare, at fordi man vil bruge sin hund til eksempelvis væddeløb, og hvalpen så ikke duer til det - skal den så risikere at blive usikker og muligvis ødelagt på længere sigt fordi første ejet absolut skal have en væddeløbs hund. Passer hunden ikke til det formål man har købt den, må man jo omstille sig - altså tænkte mere på dyret ve og vel, end på sine egne lyster.

    Helt sikkert at kemien kan mangle - nogle finder først kemien med hunden så sent som i hundens voksenliv. Når det er sagt, har jeg lidt svært ved at sætte mig ind i det med manglende kemi - vores Emma er min kæreste hund, de to har noget sammen som jeg på ingen måde vil kunne opnå med hende - hvilket jo netop er kemien. Men jeg er stadig glad for hende, hygger mig med hende og vil da ikke undvære hende.

    Jo vist der er forskel på folk, og vi vægter tingene forskelligt hvilket der jo naturligvis skal være plads til. Jeg syntes bare det virker forkert at sælge hunden efter man har haft den et par måneder, og Rom jo netop ikke blev bygget på en dag. smiley


  • #9   8. feb 2016 Personligt ville jeg da til hver en tid lægge mine interesser på hylden for at min hund har det godt. Det var slet ikke til diskussion smiley Hundene vælger jo ikke selv deres hjem, så vi som ejere må jo gøre en ekstra indsats på at få den helt rigtige hund til vores behov, så alle trives.

    Og det du siger med at den bare skal blive hjemme når de andre tages ud, vil jo ikke få dem store betydning såfrem man også bruger tid på at lave noget som den pågældende hund kan lide, hvad enten det så er en skovtur eller bare om og lege lidt på den nærliggende fodboldbane.

    Mine hunde er også så forskellige som 2 hunde næsten kan være. Jeg laver forskellige ting med dem, for at udfylde deres behov. Emma løber jeg med og hun skal til at starte på noget træning som jeg ved hun vil være vild med - noget som netop er valgt med hende i tankerne = ny interesse til mig, som vil passe til os begge. Skulle hun alligevel ikke bryde sig om dette, bliver det også lagt på hylden uden at blinke med øjnene, og vi vil søge nyt.

    Med Juice går jeg nogle gode rolige ture, vi hygger os på vores måde, noget som passer til ham.

    Jeg ved at der findes tilfælde hvor hunden kun vil have godt af at komme til nye hjem. Men jeg tænker bare at usikkerhed vil ligge nært en så ung omplaceringshund. Det er jo en stor ting at skulle flytte, for en hvor man ikke ligefrem kan stikke op med en forklaring så der ville være forståelse. smiley

    Det kan også sagtens være at det bare er mig der er lidt nærsynet på det punkt. Da jeg købte hund var det med henblik på at de skulle være her til dagenes ende smiley


  • #11   8. feb 2016 I mine øjne Maj-Britt syntes jeg også bare at det virker super forkert. Hunde bliver jo her brugt som "en genstand" - en hjælp til at kunne udføre sit arbejde. Jo jeg kan da sagtens sætte mig ind i at det kan være surt for jægeren ikke at kunne tage sin hund med på jagt, men ville det så kikke være bedre at vente med at skifte hjem til hunden er moden? En moden hund der har prøvet forskellige ting, en som er godt trænet og socialiseret og derfor er sikker i sit væsen? smiley

    En usikker hund bliver bare så tit misforstået. Ofte får de en adfærd som for nye ejere kan være svær at tolke og håndtere - hvilket jo bare vil betyde at hunden så vil risikere at blive omplaceret gang på gang. Usikkerheden er jo værre for hunden, end den er for ejeren. smiley


  • #13   8. feb 2016 Folk har hovedet oppe i r.... , derfor ryger de små stakler videre ! det er så lidt okay i min verden smiley men mine hunde er mine børn og ik om jeg går at med dem fordi de ik lige passer ind el det er for hårdt !! AT TAGE ANSVAR MÅ VÆRE PÅ SIN PLADS !!

  • #14   8. feb 2016 Jeg kan godt se at det kan være svært, og må da erkende at jeg har svært ved at argumentere for hvorfor de forskellige der bruger hunde til forskellige jobs ikke skal sælge. smiley

    Da jeg lavede indlægget her, var det med tanke på de mange annoncer jeg har set både herinde og andre steder, altså familie hunde som vi har - uden at tænke nærmere over politihunde, jagthunde m.f.

    Det er jo heller ikke sikkert at hundene vil blive usikre - men mange har blot risiko for det. Og der findes bare så mange usikre, misforståede hunde derude. smiley


  • #15   8. feb 2016 Den er altid svær. Jeg har det ligesom dig ts, køber hund fordi den skal være hos mig forevigt. Men samtidig kan jeg godt se at der en gang imellem er en grund til hunden bliver nødt til at skulle videre. For mig personligt findes der ikke særlig mange gode grunde som er ok for mig, men på den anden side fortjener hunden uanset grunden at få en familie hvor den er ønsket.
    Men du har helt ret i at en del af omplaceringerne kunne undgås hvis folk satte sig ordentligt ind i det før de fik hunden.

    Jeg fik Lucky som omplacering 4 mdr gammel, han flyttede ud i den daværende familie omkring 12 uger gammel, så han havde altså kun boet der ca. En måned. De sagde det var allergi, men har senere fået at vide fra opdrætter at det skyldtes noget andet, men det andet var noget omkring sygdom hvilket var for mig en god grund fordi de netop tænkte på Luckys bedste, for der var ingen tvivl om at han var elsket smiley

    Men de der dumme annoncer, hvor de har fået arbejde, baby osv. Der må man altså lige tænke sig godt om inden man fik hunden.


  • #16   8. feb 2016 Naturligvis er der tilfælde hvor det simpelthen er bedre for hunden.

    Det er netop de annoncer med at folk har fået job, baby eller en anden personlig hemmelighed man ikke må få at vide - det er de annoncer jeg krummer mine tæer over.

    Duer vovse ikke til jagt, som politihund eller er man som ejer pludselig blevet ramt at slem sygdom så er det en anden sag.

    Det er blot den usikkerhed som kan opstå, som jeg tager lidt afstand fra. Hun der pludselig begynder at knurre af andre mennesker og dyr, pludselig begynder at opføre sig underligt, bliver stressede i hverdags situationer - det er jo ting som for hunden er svære at kapere, og ligeledes svære for ejer at arbejde med.

    Jeg har mødt mange hunde med ejere igennem livet som hunde elsker. Mange som har fået deres hund i enten sen hvalpe alder eller som unghund. Mange af disse hunde har netop en tydelig usikker adfærd, som der tilmed ikke bliver arbejdet meget med fordi dette netop er svært smiley


  • #17   8. feb 2016 Hunden er da bedre tjent med en familie der kan se alt det skønne ved hunden end at den vente til den er moden.

  • #18   8. feb 2016 Jamen det har i sikkert ret i smiley

  • #19   8. feb 2016 Jeg tror desværre altid, der vil være folk, der køber hund uden helt at have tænkt på hvilket ansvar det kræver.
    Jeg synes egentlig omplacering af hund er fint, for mon ikke hunden har det bedre et sted hvor der er tid og lyst til den end et sted, hvor den bare er i vejen?

    Jeg har dog læst annoncer på omplaceringshunde, hvor jeg har rystet på hovedet. F.eks en der ikke havde tid til hunde efter vedkommende var begyndt at arbejde igen efter at have været arbejdsløs. Eller et par, der heller ikke havde tid til hunden, da kvinden skulle starte på arbejde igen efter endt barsel. Der synes jeg bestemt godt at folk kunne have tænkt sig lidt bedre om, inden de anskaffede sig en hund.


  • #20   8. feb 2016 Opdrætter burde have været bedre til at spørge folk. Jeg hører alt for mange historier om hvor det bare handler om at komme af med hvalpene.
    Jeg har været heldig, ja, men jeg har satme også sagt nej til mange interesserede. Om jeg så må beholde alle hvalpene, så går jeg ikke på kompromis når det gælder deres fremtidige hjem


  • #22   8. feb 2016 Jo for hunden er grunden fuldstændig irrelevant, og den får det sikkert også bedre i det nye hjem. Kan godt se det i siger smiley Jeg tænkte blot mere på hundens ve og vel med de risiko faktorer der kan være ved en omplacering.

  • #23   8. feb 2016 Jeg stødte ind i en jæger der havde købt en hund af en familie. De havde haft den i to dage og indså at det ikke var dem alligevel. Det viste sig at det var en hvalp af min den gamle (til venstre). Idag lever den som blommen i ægget og skal nu bruges i avl (stolt kennelmutter sidder og klapper i hænderne). Den har overhovedet ikke lidt overlast og lykkelig blandt sin nye familie. Tænk hvis de havde ventet til den var moden? Et styk fortvivlet hund i sigte!

    profilbillede
  • #24   8. feb 2016 Jeg har det sådan lidt, både og... jeg synes omplacering er godt hvis hvalpen (ja og også en voksen hund for den sags skyld) kommer hen hvor den vil blive værdsat/kan magtes. Men det betyder jo ikke at jeg støtter handlingen i at købe hvalp med hovedet under armen, hvis det er grunden. Så jeg synes egentlig der er flere nuancer i det.. jeg bliver trist af at se en ung hvalp til omplacering fordi ejeren købte med hovedet under armen, men er da samtidig glad for at den kommer videre! smiley

  • #25   8. feb 2016 Der findes selvfølgelig tilfælde hvor omplacering er gået super godt, og hvor det har været positivt at denne har fundet sted før end når hunden var blevet moden.

    Jeg fik et lidt andet syn på sagen af denne debat smiley

    Dog har jeg stadig lyst til at klaske folk der køber hund med hoved under armen, med en tyk våd avis smiley


  • #26   8. feb 2016 Vi stiller dem bare op på række og så er vi flere der kommer med våde aviser smiley

  • #27   8. feb 2016 Jeg tænker nok ikke så meget på selve omplaceringen, for det er selvfølgelig for hundes bedste. (Lucky reagerede ikke på det overhovedet)
    Men mere på at mange omplaceringer kunne være undgået helt, hvis folk faktisk tænkte sig om og undersøgte tingene INDEN de fik hunden.


  • #28   8. feb 2016 Et lyder som en plan, HiJacks smiley

    Og du har helt ret, my only- mange kunne virkelig have været undgået hvis folk bare tænkte sig om, og tænkte lidt længere fremad smiley


  • #29   8. feb 2016 Mon ikke det er fordi de finder ud af at det i virkeligheden er ben hårdt arbejde at have en hvalp/unghund, hvor de så finder ud af at de måske ikke magter opgaven alligevel.

  • #30   8. feb 2016 #29 Jo det tror jeg også er grunden, men kan det komme bag på nogen at det er hårdt at have hvalp? Hvis man bare lige undersøger lidt hvad det kræver at have en hvalp, burde det ikke komme som nogen overraskelse, at det er hårdt at have hvalp.

    Jeg tror en del omplaceringer kunne undgås hvis folk lige satte sig ind i hvad det kræver at have hund, og var realistiske om det så kunne tilbyde hunden et godt hjem.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.318
    #32   8. feb 2016 Den med at det er mere aksepteret, når der er tale om brugshunde, køber jeg ikke. Der er også folk der,som burde tænke sig om inden købet af hund.

    For mig handler det om at man tager ansvar. Passer hunden ikke ind,så finder man et sted den gør. Køber man gang på gang hunde, der er noget galt med er det nok bedre man slet ikke har hund


  • #33   8. feb 2016 TS: Er enig med dig i at det er frygteligt, når man støder på de der annoncer med 12 ugers hvalpe der er til salg, fordi den nye ejer ikke har tid, skal flytte, skal have baby eller lign. smiley Når det så er sagt, så er det selvfølgelig bedre at hunden kommer videre til en ny ejer, som rent faktsik magter opgaven med en hvalp.
    Men min bekymring går så også lidt på, hvor god den nuværende ejer vil være, til at finde den rette ejer, når de bare vil af med det besværlige kræ, nu smiley

    Det bedste ville jo helt klart være, hvis folk begyndte at tænke sig ordentligt om, inden de anskaffede sig en hund, men det sker nok desværre aldrig smiley


  • #35   8. feb 2016 Det går jo heller ikke med en avlshund

  • #36   8. feb 2016 Hmm.
    Vi er enige om, at forarbejde er en god ting.
    Men personligt har jeg nok den holdning, at hvis nogen køber hund og finder ud af, at de har problemer som de ikke magter at løse, så er det bedre at erkende det, og sende hunden videre,end at beholde hund og uløselige problemer.
    Uvidenhed hos ejer, en hund som ikke havde de egenskaber man søgte (Fx skudred jagthund, eller jager katte, meget vogtende for fremmede) eller bare at den får den uvane som teenager, der er værst for ejer...

    Jeg har det egentlig langt værre med de hunde/ejere der ikke bliver taget konsekvens på, når hundehold mislykkedes.

    Og den med hunden ikke kan bruges til ønsket formål, er det værre at sende en skudræd kælepotte videre, hvis du kun må have en hund, end at sende en gøende lejlighedshund der ikke kan være kæledyr?
    Jagt, kæledyr, ledsager, rally. Vi har mange drømme og man må jo selv prioritere.


  • #38   8. feb 2016 CF: Nej jeg syntes ikke du skal have en dårlig smag i munden. Hunden har det helt sikkert bedre nu, med de forhold du havde på det tidspunkt og så hvad dyrlægen kunne tilbyde.

    Men når man køber hund (og nej det er ikke direkte til dig) så må man jo også tænke over fremtiden. Tænke de forskellige scenarier igennem. Nogle mennesker tænker ikke over dette, og køber hund imens de går ledig og så skal sælge når der er et job i hus - hvilket jeg syntes er meget forkert, så må man jo vente med at købe hund til man har jobbet og ved hvad man kan tilbyde.

    Nogle sælger hunden fordi de skal flytte og ikke må have hund i ny lejlighed. Lige ledes noget jeg syntes er for meget. smiley


  • #39   8. feb 2016 Jeg læste engang en annonce hvor de måtte af med hunden efter blot et par måneder. De havde nemlig fået tilbudt deres drømmebolig hvor hunden ikke måtte komme med. DET er i min verden ikke en drømmebolig!

  • #41   8. feb 2016 Som opdrætter har jeg lige haft hvalpe til salg, og jeg må sige, at jeg aldrig havde drømt om, at mentaliteten vedr. køb af hund, på kort tid har ændret sig så drastisk, som jeg syntes, at den har - til den negative side.
    Det er simpelthen en TING folk forhandler om.

    Jeg har haft hundredvis af henvendelser på mine annoncer - som. f.eks.:
    "Byder 6.000"
    "Hvad koster hunden?" (det stod i annoncen)
    "Hvad er din mindste pris?"
    "Har du tænkt på, at sætte en ud på foder?" (det stod med VERSALER i annoncen, at jeg ikke var interesseret i...)
    "Jeg vil gerne købe, men jeg har kun 1.000 kroner og og 1.000.- om måneden i 5 måneder?" (der stod også i annoncen, at jeg ikke solgte på afbetaling, og så oven i købet en pris i alt, der er ca. 50% af min pris)
    ... Og mange mange andre der gerne ville købe, men egentlig ikke var interesseret i hundene.

    Når man så pænt og høfligt fortalte folk, at prisen stod der, og at der ikke blev slået noget af, så var det også lige meget. For de kunne jo få en til nedsat pris et andet sted...

    Det virker på mig, som om, at folk bare surfer rundt, indtil de får det nedslag, som de er interesseret i. Og så er de ellers ligeglade med hvilken hund, de ender ud med.

    Sikkert en af grundene til, at det er blevet en TING man forhandler om - og bare skiller sig af med igen, når den bliver for besværlig...

    Desværre har jeg så også fået en hvalp retur i sidste uge, det har jeg aldrig prøvet før, og ønsker det heller aldrig igen. Heldigvis går hvalpen videre til et super godt hjem (til bekendte igennem nogle år), hvor jeg ved, at hunden får et dejligt hundeliv. Men det er rigtig trist, at jeg har budt min hvalp det, ved ikke at være grundig nok i valg af hvalpekøber.


  • #42   8. feb 2016 Helt enig. Jeg har aldrig haft så mange useriøse henvendelser som ved dette kuld. Faktisk er jeg gået død i det, så den sidste er her endnu. Tre henvendte sig angående ham men sagde så nej tak kort efter fordi han var grim

    profilbillede
  • #44   8. feb 2016 Årh kennel Hijacks, han er da for lækker og nuttet smiley Jeg skal ikke have en, men hvis jeg nu lige skulle, så! smiley


  • #45   8. feb 2016 Isabelle - Min er også en sjælden race, under 50 registreret i DKK.

    - og ja - enig - han er vidunderlig. Men måske ville jeg sætte et andet foto på, da det er taget "skævt" - og det ene øje virker større end det andet. Men han er så skøn, så du (Kennel Hijacks) kan helt sikkert få taget et andet super smukt foto af ham smiley


  • #46   8. feb 2016 Jeg har mange men det ændrer ikke på at de ikke vil have ham. Nu bliver han her lidt til jeg har mod på henvendelser igen

    profilbillede
  • #47   8. feb 2016 Storebror Venturo er jo også et resultat af at ingen ville have ham, men han er jo smuk og dejlig i mine øjne smiley
    Desuden vil hans ene øje altid synes mindre end det andet, da det ikke har eyeliner på smiley


    profilbillede
  • #48   8. feb 2016 Det er nok rigtigt - men skønne hunde, begge to:)

  • #50   8. feb 2016 Vi skal have flere dba.dk annoncer i stil med?
    Baby sælges, hunden er allergisk


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.318
    #53   8. feb 2016 Hvis man har en hund og ens drømmebolig er grunden til at den skal væk,så har man godt nok et mærkeligt forhold til sin hund. Jeg ville hellere bo i et kolonihavehus med min hund en på strandvejen uden.



  • #56   9. feb 2016 Tror det lidt handler om at der pt er en type mennesker der anskaffer sig hund, som ikke gjorde det for bare 15 år siden. Folk for hvem hunden er et 'tilbehør' på linie med en bil, den helt rigtige cykel, den nyeste smartphone eller den rigtige taske. Det er mennesker der simpelthen ikke forstår at hunden er et levende væsen og for dem bliver den sikkert aldrig et familiemedlem.

  • #57   9. feb 2016 CF: I bund og grund burde det jo bare ikke være en drømme bolig hvis der ikke er plads til alle. Du vælger jo ikke en bolig bare fordi den er lækker men mangler et værelse til barn. En drømme bolig BURDE jo være en bolig med plads til hele familien. Vælger man at købe hund, høre den jo til denne familie. Går man af med sine dyr af sådan en grund, skulle man slet ikke have haft hund i første omgang og så er det da kun fantastisk at den kan komme ud til en familie der rent faktisk værdsætter den.

    Jeg vil 100 gange hellere bo i en campingvogn eller hjemme hos familie til den rette bolig dukker op, end jeg vil gå af med mine hunde. Skulle jeg blive indtægtsløs ville jeg også benytte samme mulighed, indtil jeg igen havde en indtægt. Jeg sulter gerne selv, for at mine dyr kan få mad. Om end ikke andet, kan der søges kontant hjælp indtil jeg igen havde job.

    Mikes: Du har helt ret i at man ikke kan spå fremtiden, men du lagde blot din hverdag om, lavede nye planer og så hænger tingene jo atter sammen. smiley


  • #60   9. feb 2016 Men er det så ikke fordi man har købt hunden på forkert grundlag CF?

  • #61   9. feb 2016 Nej sådan hænger verden måske ikke sammen. Men har man den holdning at der ikke skal være plads til hunden, så skulle man lære at bruge sit hovede og lade være med at købe en. En hund er et levende væsen, og ikke et sofabord der skal sælges fordi man får et nyt og fancy et. Dét er hjernedød handel smiley

  • #63   9. feb 2016 Jeg havde på et tidspunkt en henvendelse fra en dame, der skulle hjælpe sin veninde med at finde en Bichon Havanaise hvalp. Hun havde googlet det, og var havnet hos mig, fordi jeg havde en hund, der hed Havanna.

    Vi snakkede lidt frem og tilbage. Jeg fortalte, hvad det var for slags hunde, jeg havde (pyreneerhunde), og at jeg ikke kunne hjælpe hende med en havanaise hvalp, men som hun sagde, sådan nogle hunde som mine var vel også gode hunde, måske var det noget for hendes veninde. smiley

    Hvis ret mange har en så tilfældig indgang til valg af race / hund, så kan jeg godt forstå, der er mange hvalpe, der hurtigt skal skifte hjem.


  • #64   9. feb 2016 Med hensyn til hvordan man vælger, hvis man pludselig står uden indtægt eller med kraftig reduceret indtægt, uden bolig eller lignende, er der jo en stor forskel på, om man er alene med hunden eller man har børn, som man trods al kærlighed til ens hunde bør prioritere først.

  • #66   9. feb 2016 Jeg har det lige som Ann-Marie, jeg ville være nervøs for, at folk der anskaffer sig hund på for løst grundlag uden rigtig at tænke det igennem, for så at skille sig af med den, når det bliver for besværligt, heller ikke er seriøse omkring at skaffe nyt hjem til hunden.
    De fleste hunde kan fint klare at skifte hjem, men vi ser jo desværre også en del ret unge hunde, der skifter hjem adskillige gange.


  • #67   9. feb 2016 Lene: Ja det er der bestemt ikke noget at sige til smiley Det var bestemt ihvertfald ikke helt samme kategori. Personligt havde jeg flere racer jeg kunne lide, men har aldrig været i tvivl om hvilken jeg drømte om - hvilken der var min nummer 1.:-) Desværre tror jeg bare at mange køber hund, fordi de lige kommer i tanke om at det da kunne være hyggeligt - så ser man på hvilke man syntes ser pæne ud og køber derefter smiley Det er Io dømt til at gå galt.

    Nu har min kæreste et suverænt betalt job, hvilket gør at vi får sparet en masse sammen på trods af at jeg er på SU og har 7+ år tilbage på skolebænken. Sådan en opsparing er god at have, hvis indtægten en dag skulle tage på kortere eller længerevarende ferie. Vi gardere os til hvis det skulle blive nødvendigt.

    Hvilket jeg jo i sidste ende også regner med at man gør hvis man har børn. De skal jo ikke sulte fordi en forælder mister jobbet. Man sikre sig vel til de muligheder der kan opstå, hvis man har børn og hus m.v. så det netop ikke et nødvendigt at sælge bolig og flytte i en 3-værelses lejlighed for at barn kan få mad i maven. smiley


  • #68   9. feb 2016 Men hvad hvis I går fra hinanden? Der er bare nogle ting man ikke kan planlægge efter og så må man tage den bedste beslutning hvis situationen indtræffer. Det skal man ikke se ned på men istedet hjælpe evt med tag over hovedet til enten hunden og/eller personen.

  • #69   9. feb 2016 Hehe Maj-Britt jeg står på "gaden" lige nu, så sidder absolut bestemt ikke i min varme stue smiley Vi bor netop hos familie, indtil den rette bolig dukker op. Og ja, det KAN være svært. Men placering har meget at sige. Min opfattelse er at det bestemt er sværere at finde en lejlighed i storbyerne som er til at betale og man må have hund i - men kigger man så i de mindre byer er det altså ikke noget problem, og det man oveniøkøbet spare i husleje kan stort set betale vægtafgift og forsikring på en bil. smiley

  • #70   9. feb 2016 Nu kommer det altså meget an på landsdel. Hvad pokker nytter det at flytte 1,5 time væk fra ens studie eller job for at kunne beholde hunden? overskud til hverdagen er helt væk når man kommer hjem og det er da noget man helt klart skal overveje om hunden kan klare. Mine ville kravle på væggene! Det er langt fra alle der lige kan smide penge efter en bil og bolig, også selvom skattefordelene kommer senere

  • #72   9. feb 2016 Der er vidst bare meget forskel på folk smiley Skulle min kæreste og jeg gå fra hinanden, så deler vi så fint vores opsparing. Vi er jo voksne mennesker. Jeg køre gerne en time eller halvanden for at komme på mit studie. Jeg får over 2 timer, når jeg skal køre fra vestjylland og til Århus for at læse, når jeg skal det om halvandet år. Har tidligere kørt fra vestjylland til Silkeborg for at læse. No problem så længe man har en god bil at køre i. smiley

    Nej Maj-Britt jeg bor bestemt ikke i en papkasse ude på gaden. Pt. bor vi hos familie, men vi har i et par måneder boet på en campingplads. Skulle man miste sin bolig, så findes der altså mange fine alternativer til midlertidig bolig. Værre er det altså ikke smiley

    Og ja, der er forskel på hvor i landet man bor. Men nu har vi kigget på bolig i langt det meste af Jylland (fordi vi er ligeglade med lidt kørsel) og på Sjælland hvor min kærestes familie bor. Jeg syntes bestemt ikke der har været nogle problemer der. Problemet kan opstå hvis man vil have en bolig i en specifik by - så er man nød til at vente lidt på at der dukker en op smiley

    Men som sagt, der er forskel på folk - nogle af os er large andre knap så meget.


  • #73   9. feb 2016 Der er vi så meget uenige. Det gavner bestemt ikke mine hunde at jeg er væk 12 timer i døgnet fordi jeg er nødt til at finde en bolig langt væk. Jeg har allerede en bil og da jeg kører godt 40.000 kilometer om året, så slider det også ekstra på bilen og det koster. De boliger jeg har kunne opspore med 1 times kørsel ind til KBH (til jobbet) har enten betydet skimmelsvamp i lange baner eller husleje på +10.000,- uden forbrug. Det kan langt fra alle sidde i. Så har jeg fordelen ved at være alene og kan bo i en lille sølle lejlighed, men det ville bare ikke være muligt hvis der var børn indblandet.

    PS det kan godt være at du tror at hans penge går i fælles pulje, men er der tegnet forsikring på dette? Brud er sjældent så lyserøde som skyen under forelskelsen


  • #75   9. feb 2016 Vi er enige om at dem der køber vovse fordi med villa og volvo så ser det godt ud, burde få et spark i røven! Men dem hvor verden styrter sammen og overskud til vovse bare ikke er til at finde, falder bestemt ikke i samme kategori! Nogle af os er måske mere villige til at gå på kompromis men det er bare ikke alle der har overskuddet til det eller bare er voksne mennesker og vil det bedste for vovse. Det er et helt forkert syn på folk at stoppe dem i samme boks

  • #76   9. feb 2016 Vil ikke sidde og forklare min økonomi her åbent på nettet. Men ja, jeg er sikker på at puljen vil blive delt, da vi er fælles om den. Altså vi begge smider deri, og har fælles økonomi smiley - Vi er voksne mennesker, og selvom vi kan være rygende uvenner passer vi stadig på hinanden og hjælper hinanden. Det ved jeg, fordi vi har været meget igennem sammen - men stadig er super lykkelige sammen.

    Det er såmænd ikke fordi vi er decideret uenige. Jeg er med på at det ikke er alle der kan magte at tage de samme kompromis som vi kan, og fred være med det. Vi er som sagt forskellige smiley Min kæreste arbejder nat, og køre selvstændig firma om dagen hvor hundene nemt kan komme med hvis han skal afsted. Derfor er vores hunde ikke alene i 12 timer på trods af at jeg skal køre langt. Men det er jo også forskelligt hvordan vi vælger at leve vores liv, men personligt ville der godt nok skulle ufattelig meget til før hundene ville blive solgt. Så meget at jeg slet ikke kan komme på noget jeg vil syntes var en ordentlig grund. Jeg har tænkt på alle de ting jeg kunne komme i tanke om inden jeg købte hund- for netop at sikre at den ikke skulle fravælges senere fordi der sker forandringer smiley

    Men nu handler dette ikke så meget om det, det handler mere om de folk der fortryder deres køb af hund af en eller anden årsag (typisk hemmelig) hvilket er dét jeg ikke kan sætte mig ind i. Er man blevet alene og ikke har råd til hunden er det jo en fair sag og ikke noget der burde være nødvendig at holde hemmelig. Ligeså vel som hvis man har købt en skudred hund, jamen så skriver man dette i annoncen hvis man som jæger gerne vil sælge denne. Ikke at det er hemmeligt hvorfor den skal sælges smiley


  • #77   9. feb 2016 Jeg har prøvet at flytte fra Århus til en lille by mellem Esbjerg og Kolding, fordi jeg stod uden et sted at bo. Det var ikke pga Lucky, men jeg ville til hver en tid hellere rykke telt pælene op heroppe og starte forfra nede ved min mor, end miste mine hunde.
    Sidst var det fordi mig og min kæreste gik fra hinanden. Vi fandt heldigvis sammen igen, men det er lidt irrelevant.
    Jeg stod og så direkte ind i at skulle flytte hjem igen om 6 mdrs tid, fordi vi ville blive smidt ud ad vores ungdomsbolig (fordi vi ikke er under uddannelse) heldigvis nåede vi at få en lille lejlighed hvor begge hunde måtte være, det er ikke nemt i Århus omegn og slet ikke i en boligforening.
    Men det er jo et spørgsmål om prioritering. For mig er hundene uden tvivl det allervigtigste, og det er der sikkert mange som ikke er enige i, men hvis man går af med sin hund, pga en drømme bolig så burde man i mine øjne ikke have den hund til at starte med.
    Jeg er også ligeglad med hvordan hunden tager det at flytte, for mennesker der ikke tænker på fremtiden og gør deres fodarbejde før de får hund og derfor kommer af med den igen kort tid efter, for ups jeg havde ikke lige tid til den, den er dåååm osv, skulle aldrig nogensinde have haft en hund!

    Jeg synes det er lidt sjovt hvordan nogen sidder og nærmest angriber de Der mener Det er forkert, fordi alle ikke har hund på samme måde som os, og samtidig er der i utallige tråde folk der siger til ts når de spørger til valg af race at de skal købe en bamse, for de er ikke egnet til en hund.
    Hvis en hund er så ligeglad med hvor den bor, hvorfor siger man så ikke bare en race og så kan den jo blive omplaceret når ts finder ud af at det ikke går ?

    Vi er enige om at det er et levende væsen man anskaffer sig og når man anskaffer sig levende væsener medfølger der et ansvar ? Et ansvar som man burde være klar på at tage inden man køber en hund.


  • #78   9. feb 2016 Kunne simpelthen ikke være mere enig, Solvej smiley

  • #79   9. feb 2016 Jeg forstår altså heller ikke argumentet med at man ikke kan se ud i fremtiden. Jeg ved godt der kan komme uforudsete ting, som man ikke kan gøre en skid ved, sygdom, død osv.
    Men selvom jeg ikke kan se særlig langt ind i min fremtid og heller ikke kunne det da jeg fik Lucky, betød det da ikke at jeg bare tager det som det kommer. Jeg har tænkt de forskellige skræk scenerier igennem. Både hvad der skulle ske med hundene i tilfælde af mig og kæresten gik fra hinanden, har spurgt min mor om vi må bo der. I tilfælde af at vi ikke nåede at få en lejlighed havde jeg også min mor parat med et værelse til mig. Hvis jeg skulle blive så syg at jeg ikke kan passe dem, eller døde, ville min kæreste få dem begge, ville han ikke have råd eller mulighed for at have dem, er det min mor der får dem, det har jeg også spurgt hende om.

    Jeg ved godt det ikke er alle der er så heldige at have en mor som min, men det er da ting man skal tænke over. Jeg var 18 år da jeg fik Lucky, så jeg forventer da ikke at noget af det sker, men så har jeg sikret dem.
    Jeg er så så "heldig" at jeg får det samme udbetalt om jeg er på SU eller som lige nu på uddannelseshjælp (KH) så der kommer ikke noget økonomisk og truer hundene eller mig for den sags skyld.
    Og nej vi har da så ikke råd til den lejlighed vi drømmer om, i stedet kommer vi til at bo i en skotøjsæske lejlighed, med 1 værelse, men jeg har prioriteret hundene, så det er et bevidst valg jeg har taget.


  • #80   9. feb 2016 Jeg havde en hvalpekøber til dette kuld. Han var fyr og flamme og reserverede hvalpen 6 mdr før. Da hvalpen var 3 uger gammel fik han et anlægsjob i Irland. Som selvstændig erhvervsdrivende siger man ikke nej. Han var "heldig " idet at hvalpen endnu ikke var kommet hjem til ham, men en situation der ikke var holdbar for en ung hund. Fremtiden kunne han ikke have forudset og så skulle han enten acceptere at hvalpen blev passet hver 3. uge af andre eller sige nej til jobbet. Han valgte det rigtige og jeg havde også taget hvalpen tilbage hvis den var ældre og kommet i hans hænder.
    Det er naivt at tro at fremtiden kan planlægges. Selvfølgelig kan man gøre sit bedste og have backup planer, men disse kan altså også gå i stykker


  • #81   9. feb 2016 Kennel Hijacks, som sagt ved jeg godt at der altid kan ske ting. Men nu ville jeg personligt aldrig søge et job i udlandet, og hvis jeg gjorde, ville det være et sted hvor jeg kunne have hundene med.
    Jeg siger ikke at det er forkert at andre gør det, men han måtte da vide allerede dengang at det var noget han ønskede?

    Jeg kommer ikke til at tage en uddannelse, hvor der senere i mit arbejdsliv ikke er plads til mine hunde, og ja jeg er nok en af dem hvor hundene betyder alt, og jeg ved godt det ikke er sådan for alle, men hundene er mit ansvar, JEG valgte at få dem, så nu er det MIG der skal passe på dem og sørge for at de har det godt. Jeg ønsker ikke at få børn f.eks. men skulle jeg alligevel få et, ville jeg da aldrig skille mig af med hundene, på trods af at det ville blive seriøst svært med et lille barn og en lille bitte Rosa, men det blev jeg jo bare nød til at få til at fungere.


  • #84   9. feb 2016 Som selvstændig tager man de jobs der kommer. Man siger ikke bare nej til et projekt der kan have afgørende betydning for resten af ens karriere. Han vidste ikke at dette job blev hans, men når det tilbydes, siger man ja.

    Synes du virkelig at CF f.eks. skulle have sagt skråt op til jobbet for at beholde hvalpen med udsigt til kontanthjælp deraf? (undskyld jeg bruger dig som eksempel) Skal man kræve at blive sammen med manden pga hunden? Skal barnet gives til andre fordi hunden kommer i første række?
    Skal man udskifte hunden fordi den ikke matcher de nye møbler? ja for fanden, for den fortjener bedre! Så kan man også give de gamle møbler med for det er åbenbart en pakkeløsning


  • #85   9. feb 2016 Maj-Britt, nu får jeg ikke et barn, så det er ikke et problem.
    Men nej, som sagt kan der ske ting som sygdom eller død, som gør at det er umuligt at have hunden. Var det mig selv der var allergisk, så måtte jeg tage medicin, og var det så slemt at jeg vitterligt ikke kunne leve med hundene, ja så måtte de jo ned til min mor.


  • #86   9. feb 2016 Jeg tror altså ikke i læser/forstår det jeg skriver. Jeg skriver IKKE at omplacering ikke er det bedste for hunden, jeg skriver at man i mange tilfælde (ikke alle) skulle have tænk sig bedre om INDEN man fik hunden, så hunden netop ikke blev nød til at blive omplaceret.

  • #87   9. feb 2016 Og vi skriver: lad vær med at sætte alle i samme bås

  • #88   9. feb 2016 Derudover kan jeg jo kun snakke for mig selv, og min mening, og i min verden har man altså et ansvar overfor de dyr man har, og det betyder altså også at der er ting man må give afkald på, fordi man har dyret. Jeg ved godt andre tydeligvis ikke ser det på samme måde, men det er altså sådan jeg ser det.
    Alt i mit liv bliver planlagt efter at jeg har hunde, det er svært nogle gange, men jeg har valgt at have hund, så det er sådan det er.


  • #90   9. feb 2016 kennel Hijacks, det synes jeg da heller ikke at jeg gør, når jeg netop siger at jeg godt ved at der kan ske ting der gør, at man simpelthen ikke har mulighed for at have hunden, men at der samtidig er mange af de ting (som nævnes her i tråden) som man GODT VIDSTE, før man fik hunden.!

  • #92   9. feb 2016 Næh Maj-britt men uanset hvordan mit liv ser ud i løbet af de 15 år, ved jeg at jeg kan tage mig af mine hunde, for det prioritere jeg at kunne. Og det ved jeg godt du nok ikke forstår, men sådan er det. Hvis jeg ikke kunne, har jeg netop sikret mine hunde.

    P.S. nu hedder tråden jo "unge hunde" så det er vel kun 1-2 år frem i tiden man skulle kunne planlægge og ikke 15 år, i forhold til denne tråds emne.


  • #93   9. feb 2016 Nu har jeg arbejdet med risiko styring i mange år og selvom man synes at alt er gennemtænkt, så kommer der altid noget uventet. Vi har endda indarbejdet nødplaner, men der sker altid noget alligevel.
    Jeg betragter det ikke som impulskøb hvis jeg simpelthen ikke havde kunne forudsige en givende handling. 15 år frem har utrolig mange risici og nødplaner har ligeså.

    Jeg synes at du sætter folk i samme bås, ved at påpege at de ikke har tænkt 15 år frem og gennemtænkt alle tænkelige situationer


  • #95   9. feb 2016 Hvornår har jeg sagt at man SKAL kunne tænke 15 år frem i tiden?
    Jeg siger at der er ting som man burde vide, men Isabelle har egentligt sagt det jeg ville sige i #94, så ingen grund til at gentage det, når hun formulere det så fint smiley


  • #96   9. feb 2016 Isabelle: I dit svar #94 fanger du netop det jeg gerne vil frem til. At man altså godt kan tænke lidt længere frem, end de næste 14 dage - de næste to måneder- det næste år. Man kan jo netop godt forud se hvilke forandringer der muligvis kommer, når man ung som ældre står arbejdsløs/ledig, eller man som par kan forudsige at der muligvis vil komme en baby til verdenen. smiley

    Tråden her blev oprettet med henblik på de mange annoncer herinde og andre steder, på hunde lige fra 19 uger til et årige, hvor de sælges - enten med en hemmelig grund (oftest personlige grunde), grundet nyt job, grundet barn eller direkte mangel på grund. Jeg finder det ansvarsløst at man ikke stiller de mest basale spørgsmål til sig selv inden man får hund: Har vi plads til hund når vi får barn? Har jeg/vi tid til hund ved evt. nyt job. Har vi mulighed for at forsørge og tage vare på hunden ved evt. ledighed? Disse spørgsmål stiller man jo netop sig selv inden man begiver sig ud i en forældre rolle. Og ja, der er forskel på børn og hunde - men uanset hvad er det levende væsener, og det er altså dem det går ud over at "du" har været uansvarlig og ikke lige tænkt tingene igennem. smiley

    En annonce om en jagthund der sælges er begrundet med at den ikke fungere som jagthund af den ene eller anden årsag. Annoncen med politihunden der sælges er begrundet med at denne ikke har bestået prøven eller blot ej fungere i jobbet. Altså grunde man kan sætte sig ind i. (At jeg så ikke har helt samme holdning til at disse annoncer er iorden, er en anden sag) Annoncer med hunde der sælges grundet død ejer, eller hunde der sælges grundet længerevarende besværlig sygdom, er jo netop også begrundet i annoncerne.

    Nej man kan ikke se 15 år ud i fremtiden, men man kan risikosikre så godt som det nu er muligt. Lige tænke lidt anderledes end på hvordan hverdagen ser ud lige her og nu - for ting forandre sig. Det er jo ikke noget nyt, og det ved vi alle.

    Når privatpersoner skal sælge deres hunde igen efter så kort tid, har de ofte travlt med at få dem afsted. Prisen kan være sat lavt, for at få flere interesserede. At sælge kan tage lang tid. Derfor bliver mange hunde bare solgt til den første og den bedste - og uden bare lidt erfaring i at sælge dyr, kan det være svært at finde gode ejere som også har viden, forståelse og ikke mindst økonomi til at bære en hund. En avler kender sin race suverænt, ved hvad den kræver og har også krav til hvalpekøbere. På den måde bliver der jo sorteret mange fra, men for en privat person med håret i postkassen har denne ikke tid, penge eller overskud til at tænke på disse ting smiley


  • #98   9. feb 2016 C F, hvis det var til mig, så har jeg jo været gået fra min kæreste, så jeg må jo kende ham udmærket smiley
    Og hvis der er noget jeg ved, så er det at hundene betyder alverden for ham, og at han ville gøre alt for dem.


  • #99   9. feb 2016 CF, nu har min kæreste og jeg også været fra hinanden, hvor vi også hjalp hinanden. Nu er det jo altså ikke alle der skal opføre sig som 15 årige skolebørn bare fordi man går fra hinanden smiley

  • #102   9. feb 2016 C F, ikke for mig.. Min kæreste ville da så netop (indtil han blev sendt ud i noget) have tid til at tage sig af hunden. Og ellers måtte vi jo finde en til at lufte hunden for os.
    Skulle det være så slemt, at jeg aldrig kom til det igen, og skulle økonomien være så slem at jeg ikke kunne afse et par håndøre til en lufter, ja så måtte de jo ned til min mor. Men sandsynligheden for det er nok så lille, at jeg ikke tror det bliver noget jeg nogensinde skal bruge til andet end at spekulere.


  • #103   9. feb 2016 Elton: Så du mener at giver/sælger man af forskellige grunde sit dyr væk betragter man det so en genstand ? Interessant

  • #106   9. feb 2016 Min mand blev kørt ned for nogle år siden, vi havde hunde og katte, han blev genoptrænet og blev omskolet, og det så endelig så lyst ud-
    Vi havde haft nogle hårde år hvor der kun var min indtægt, og hans elevløn, Jeg begyndte på social og sundhedsskolen, Kort tid før jeg blev færdig knækkede min ryg, det første år på sygedagpenge gik det nogenlunde økonomisk, ikke noget at prale af, men det gik. Efter et år røg jeg på kontanthjælp, men der skulle stadig findes penge til at køre til Silkeborg, Herning og Holstebro til undersøgelser, scanninger, genoptræninger osv. Vi havde stadig hunde og katte.
    I mellemtiden er vi gået på tvang med huset, Jan har taget en ny uddannelse da hans albue ikke kunne holde som bager, jeg fik mig kæmpet til at afslutte sosu-hjælperen her før jul ( havde så meget merit jeg kunne gøre det på et halvt år). Min ryg bliver aldrig god igen, den vil kun blive dårligere med tiden, men jeg er på arbejdsmarkedet så længe jeg kan. Jeg har smerter hver evig eneste dag, er på medicin hver dag. Jeg elsker vores dyr, men jeg elsker min familie højere, og selvom jeg er en fighter og stædig om et æsel orker jeg ikke at skulle gå igennem det hele en gang mere, så vælger jeg selvom det pisseondt at gå af med nogle af dyrene.


  • #108   9. feb 2016 Min pointe er sommertider tager livet en vending der gør man simpelthen er nødt til at tænke og handle anderledes end man havde planlagt.
    Det kan ske for alle, selvom man synes man har taget alle forholdsregler


  • #112   9. feb 2016 Jeg mener absolut ikke man bare skal anskaffe dyr, for derefter hurtigt at kassere dem igen.

    Til gengæld mener jeg afgjort, at en omplacering kan være af kærlighed til dyret, at man omplacerer fordi man mener, at et andet hjem har mere optimale forhold at tilbyde lige netop det dyr.

    Mit udgangspunkt, når jeg køber en hvalp er at den skal blive her hele sin levetid, men jeg har gennem tiden omplaceret to hunde, som bare ikke trivedes med de forhold familien her kan tilbyde.
    Hvor trivsel for netop den hund, ville betyde så radikale ændringer af familiens livsstil/arbejdsforhold, at det ikke umiddelbart var muligt.

    Den eneste de omplaceringer gjorde ondt på var mig. Hundene faldt hurtigt og problemfrit til i deres nye hjem, så må jeg leve med ikke at være uerstattelig.
    Den følelse kan jeg så fortælle ret hurtigt overtrumfes af den glæde, det er at se hunden trives og være tryg med sin nye familie.

    Den ene af hundene var en gravhund, som jeg havde for næsten en menneskealder siden, den anden er Yota (whippet), som flyttede til ny familie for 3 måneder siden og som jeg har den glæde jævnligt at se og om hvem jeg kun kan sige, at hun endelig er kommet hjem smiley

    Her et billede efter 5 dage i ny familie.


    profilbillede
  • #113   9. feb 2016 Vi kan alle komme i den situation, hvor vi bliver tvunget ud i at omplacere vores hunde. Og for de flestes vedkommende ville der skulle rigtigt tungtvejende grunde på bordet, før det sker.

    Meeeen, så er der jo også lige de der typer, som køber hund, som om det var en brugsgenstand, og ikke gider at være med mere, når det bliver for besværligt at være hundeejer, og det er dem, som vi gerne skulle til livs. Jeg har livredet en malinois fra et fjols, som mente at det ville være sejt med en bidetrænet brugshund, men som ikke lige havde overvejet, hvor meget arbejde der faktisk er i forbindelse med at have en brugshund smiley Jeg har aldrig i mit liv set så stresset en hund, og den havde helt klart haft bedre af ikke at blive udsat for det fjols !


  • #114   10. feb 2016 ??

    Hvis I skulle skrive en annonce om en hund der skal formidles videre, hvor mange af jer vil være ærlige og fortælle dybt personlige oplysninger i en offentlig annonce?
    Ville I fortælle det, hvis den reelle grund var, at I havde fundet ny kæreste og var ved at dele et hjem? Eller, i havde fået en tarmsygdom, der gav blodige diarré mange gange dagligt, så du kunne ikke gå væk fra wc adgang? Eller, din unge hund moppede den gamle, efter den gamle fik en mild, kronisk sygdom?
    Der er sikkert idioter derude, men også dybt ansvarlige folk.
    Der er mange lag af alvor i vittigheden om "barn til salg, hunden er allergisk"

    Jeg har da ondt af de ansvarlige folk.
    Og er glad, hvis folk indrømmer at de har overskredet deres evner.
    Den reelle årsag behøves man kun fortælle til potentielle købere.


  • #116   10. feb 2016 Tjae.
    Jeg har bare aldrig mødt de uansvarlige hunde sælgere. Har du?

    Jeg kender bare kun en person, som har skilt sig af med hund ved at sælge til fremmede. Hun gjorde det pga skilsmisse.

    Jeg har købt hund til mine forældre, en unghund som tog magten fra ejerens gamle hund, da den gamle blev syg.

    Mine mormor havde engang en hvalp. Så brækkede hun benet, få dage efter hun fik den. Mine forældre passede den mens hun gik til genoptræning, og da hun var klar til at få den tilbage, var den faldet til.

    Mine barndoms hund var en jagthund, som oprindelige ejere ikke kunne styre, den jagtede blandt andet biler. Så fik mine forældre / bedsteforældre den og den levede lykkeligt som gårdhund, vi tilbød en meget lang indkørsel..

    Hvis disse mennesker ikke kendte os, havde de måttet lave annoncer om videreformidling.

    Hav det rart og pas på hinanden derude.
    Livet overgår det vi kan finde på.


  • #118   10. feb 2016 CF: Som jeg også har sagt før, kan der jo komme grunde hvor det virkelig er nødvendigt at skille sig af med dem, som eksempelvis sygdom.

    Nej jeg kunne ikke finde på at sælge mine dyr, blot fordi min kæreste mistede sit job. smiley

    Trives hunden ikke i familien er det jo også fint at omplacere. Og ja, skulle jeg endelig omplacere ville jeg også være ærlig omkring det, også i offentlig annonce. Du behøver jo ikke at skrive i annoncen at man lider af kronisk blodig diaré der aldrig vil forsvinde, man kan blot skrive at grundet kronisk sygdom så er det ikke muligt at tilbyde vovse det optimale.

    Jeg tænker som sagt på de unge mennesker, eller de som bare ikke har tænkt sig om inden køb af hund. smiley


  • #120   10. feb 2016 Hvis man ikke har tænkt sig om før, holder jeg på det er bedre at tænke sig om senere end slet ikke.

    smiley
    Enten er der en værdig grund til at sende hunden videre, eller også er det mest værdige at hunden kommer væk.


  • #121   10. feb 2016 CF: Som jeg har sagt så har vi sikret os på den økonomiske plan, så vil slet ikke kunne ske smiley Men ja, jeg vil da langt hellere bo i en vogn eller hos familie, hvis det var det. Det er jo slet ikke permanent, og før eller siden bliver tingene jo rettet op igen.

    Og om min race er dyre end andre, kommer meget an på det enkelte individ. Min Juice har nu ikke været dyrer end mange andre racer på hans størrelse smiley Om de er sunde eller ej kommer jo helt an på om man har valgt en med sund stamtræ og hvordan man har fodret og passet den i opvæksten. Ingen forskel der på ham, og andre molosser smiley


  • #122   10. feb 2016 Men CF, syntes nu vi skal lukke den her. Jeg kan som jeg også har sagt omkring 50 gange nu, ikke finde en grund der var god nok til at vi skulle gå af med vores hunde. Der er stor forskel på folk, forskel på hvordan de priotere. Vil tro at det er fuldstændig ligegyldigt hvilke scenarier du sætter op, vil jeg ikke ændre min holdning.

    Fair nok at nogle vælger at sælge grundet de forskellige scenarier, derfor behøver jeg jo ikke have samme mening. Som sagt, handler dette emne om folk der handler og derefter sælger med hovedet oppe hvor solen ikke skinner, og ikke om folk der sælger fordi de er gået fallit eller fordi de er syge. Føler ikke rigtig du læser hvad jeg skriver, og bliver lidt træt af at skulle sige det samme om og om igen, som en gammel CD der hakker smiley


Kommentér på:
Unge hunde til salg.

Annonce