{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.519 visninger | Oprettet:

Adfærd hos hundehvalp {{forumTopicSubject}}

Hej alle super kloge og dejlige hundemennesker

Vi har i vores familie været ude at kigge på forskellige kenneler og hvalpe af racen Fransk Bulldog (kun hunde med stamtavler - andet har ikke været nogen interesse for os)

Vi er efter noget tid faldet over en skøn FB m. stamtavle salgsklar snart.
Vi har været ude at besøge avler samt forældre og hvalpe

Den vi har kigget meget på, er super skøn, (det var alle de andre selvfølgelig også! :o) ) Men ham her var den sidste hanhvalp i kuldet som var tilsalg, de havde en hunhvalp tilbage også

Mit spørgsmål er:
Hanhvalpen var meget kontaktsøgende da vi kom, og hvalpen var henne at hilse, slikke og lagde sig oppe i skøget på min kæreste, derudover var der selvfølgelig også andre hvalpe som var nysgerrig og dem snakkede vi også med. Vi sad alle på gulvet og kælede løs på alle hvalpe og hundeforældre og havde en rigtig god snak med avler.

Hanhvalpen går så som den eneste hund og hvalp ind i stuen, og der er han i noget tid, og kommer kun når avler kalder. Han kommer over og hilser, den går igen lidt efter, kommer lidt tilbage, og bliver inde i stuen, hvor deres mand sad og så tv, mens vi var ude i køkkent og møde hvalpe, hunde og madmor.

Det virkede som om hvalpen mistede en smule interesse for os mennesker, men virkede på ingen måde nervøs og ville da gerne snakke og kæle, men han ville også gerne gå igen og lege med søskende og mor.

Har det en betydning for valg af hvalp, at hvalpen søger i et andet rum og gnasker i et kødben eller godbid og bliver væk i noget tid og kommer så først når man kalder på ham?
Har det en betydning for hans adfærd nu og senere frem?

Han er af fine forældre MED STAMTAVLE
forældrene var ekstrem opmærksomhedsøgende, og det var alle deres hunde. De er fra stueopdræt

Er det bare mig der overfortolket hændelsen?

Jeg håber virkelig at I kan hjælpe med jeres erfaring :o)

Mange Hilsner fra familien Østergaard


Kommentarer på:  Adfærd hos hundehvalp
  • #2   29. aug 2016 Mange tak for svar!

    Det har mine forældre :o)


  • #3   29. aug 2016 Hvad er det for en opdrætter i har været ude og besøge? smiley

  • #5   29. aug 2016 Det er rigtig godt observeret - og ja, det har jo en betydning, det fortæller lidt om, hvad hvalpen er "lavet af". Altså hvilket temperament, den har.
    Det er en af de ting, der er gode at lægge mærke til, når man skal vælge hvalp.

    Den kommer hen og hilser hvilket jo for de fleste er rigtig velkomment - den er ikke sky eller reserveret, den er menneskeglad og tryg ved kontakt med mennesker.

    Den går for sig selv og lægger sig - nu er den i sit eget hjem og derfor er det naturligvis begrænset hvor meget, man kan tolke på det - men det kan vidne om en selvstændighed og også tryghed og selvtillid.

    Det kunne være sjovt at teste hunden lidt væk fra sit HELT vante miljø og uden opdrætterne til stede - der ser man, HVOR selvstændig den er og hvor kontaktsøgende, den er.

    Synes det er SÅ godt, at du har øjnene med dig!


  • #6   29. aug 2016 Vi har en Fransk bulldog på 6mdr, og hun er den mest menneskeglade hunde jeg har mødt smiley Hun er da også glad for andre hunde, men mennesker er der intet der kan slå, og hun er næsten altid i skødet på en af os.

    Vi valgte hende, da hun kun var to uger, og var straks forelsket smiley Da vi besøgte hende næste gang, var hun meget lidt interesseret i os og hilser kort, og mens de andre hvalpe kæmpede om vores opmærksomhed, fik hun sig en lur. Vi blev lidt bekymrede, men avler sagde at alt var som det skulle være.

    Da vi kom for at hente hende, var der tre hvalpe tilbage, og de to andre hvalpe var helt pjattede med os, men igen var hun ikke så interesseret og havde gang i andre ting. Jeg må ærligt indrømme at jeg blev lidt ked af det, men var stadigvæk glad og lykkelig for at skulle ha hende med hjem.

    Efter kort tid var hun helt forandret, og var en glad, fjollet og MEGET kontakt søgende lille hvalp. Vi har tre hunde, men hun er helt klart den mest menneske glade hund. Hun elsker selskab, leg, hygge og at være i sofaen med os. Hun er på ingen måde tilbageholdene, og er en ligevægtig glad hund.


  • #7   29. aug 2016 Mange tusinde tak for jeres gode svar!

    Anne Julie: Det skal jeg nok fortælle dig, jeg sender dig lige en PB i morgen formiddag med alt information :o)

    AG: Det var godt at høre! Dejligt at vide at adfærden kan være en god egenskab for selskabshunde :o)

    CH: Mange tak! Skønt med så et beskrivende svar. Det hjalp virkelig meget :-))

    Betina C: Sikke en skøn bullerbasse, den hanhvalp vi er interesseret i er præcis samme farve :o) Dejligt at vide, at det er normalt at hvalpe/hunde godt kan trække sig, som en positiv ting!



  • #8   30. aug 2016 Det er en fordel at se hvalpen flere gange, for at få et bedre indtryk, og også spørge til opdrætters observationer omkring hvalpenes personligheder smiley

    Selv den mest kvikke/højtkørende hvalp sover jo nogen gange, og så kan man på sit visit få indtryk af at det er en sløv banan smiley (selvom tilfældet er stik modsat)


  • #10   30. aug 2016 En hvalp, der kan stå på egne ben, er klart at foretrække, tænker jeg.
    Dermed gøres alenetræningen nemmere smiley
    Det var godt observeret, men ja - en smule overanalyseret smiley


  • #11   30. aug 2016 Buch: Jeg hørte mig også lidt hos opdrætter om hans adfærd. Men god ide at tage ud at besøge flere gange. Jeg aftaler gerne en tid mere med opdrætter :o) Mange tak, det var en god idé

    Palle med ny pels; Det var godt at høre :o) Mange tak for svar!

    Malene og Huskierne: Skønt, godt at vide! Ja, jeg har helt sikkert overanalyseret hændelsen. Men jeg er glad for de svar og det har givet mig en ro! :o)



  • #12   1. sep 2016 OPDATERING:
    Hej alle sammen, tænkte at jeg lige ville opdatere hvad min familie og jeg valgte at gøre.
    Vi tog ud at besøgte hvalpene igen ligesom Buch, sagde ville være en god idé. Vi var stadig lige så forelsket :o)

    Vi var alle enige om at han skulle være en del af familien
    Vi lagde et depositum og købte ham, han er 12 uger og en lille ballademager

    Da vi fik ham hjem igår, var han meget rolig, lagde sig i kurven og tog en lur, legede lidt med legetøjet og spiste. Han følte sig virkelig hjemme. Og i nat har han ligget i sin kurv inde i stuen alene selv, selvom der var fri adgang til alle rum og vores soveværelse med et tæppe ved siden af sengen, han kunne ligge på hvis han blev ked af det i løbet af natten. Nope han sov fra kl. 23 til 6.30 nonestop uden lyd. Vi var meget imponeret over hans selvstændighed.

    Jeg kan også lukke døren til toilettet uden han siger noget til det. Han går selvføglelig også nogen gange i hælene på os. Men det må han jo også gerne! :o)

    Mange tak for jeres svar, det har hjulpet os rigtig meget.
    Mvh familien Østergaard


  • #13   1. sep 2016 Sikke en selvstændig hvalp i har fået jer.! Det bliver klart en fordel smiley

  • #15   1. sep 2016 Haha - Krøllet kærlighed - selvstændighed er jo hamrende lækkert, men kan dælme også være svært at arbejde med når den bliver lidt ældre.

    Med en hund, der viser selvstændighed i det omfang, ville jeg være lynende hurtig til at lave kontaktøvelser, lege motivationslege med legetøj, som hunden kun har tilgængeligt ved disse lejligheder.

    Derudover ville jeg lægge meget energi i træningen af, at hunden skal holde øje med dens mennesker - og gøre det så tidligt som muligt, altså NU.
    Det kan betyde en verden til forskel senere hen.

    Tillykke med hvalpen, TS, og god arbejdslyst smiley
    Giv den gas smiley


  • #16   1. sep 2016 Mange tak! :o)

    CH: Ja, det kan selvfølgelig være rigtig nok. Vi er ude at socialisere både med hunde og mennesker stille og roligt, når vi lufter. Derudover leger vi også lidt med ham, det vil han gerne. Jeg har trænet lidt basal træning med sit og 'lært' ham dæk og giv pote idag. (Kan kun med en lækkerbisken foran snuden) haha. Men det kommer! Desuden går jeg uden snor på stier eller store arealer hvor der ikke er cykler, biler m.m - han går lige i hælene på mig

    Vi starter til hvalpe træning i midt sep. :o)

    Her er et billede af Konrad. Han er Fawn med hvidt bryst. Hans ene øre har stadigvæk ikke rejst sig, men det kommer. Han er med stamtavle, så han er fransk bullog


    profilbillede
  • #17   1. sep 2016 Naturligvis kan han stadig kun med en godbid på næsen - det tager ret lang tid at lave sådan en øvelse, så hunden kan uden - stabilt smiley

    Det, der er vigtigt er, at fokusere på at gøre hunden så knyttet til jer som muligt og sørge for at han ved, at alle de fede ting sker hos jer. Ude godt, hjemme bedst.
    I bund og grund handler det om at gøre hunden afhængig af en...

    Nu er det jo en selskabsrace, der pr. natur er kontaktsøgende, men det skader på ingen måde at sætte ind der, når han nu udviser denne ret selvstændige adfærd fra starten smiley


  • #18   1. sep 2016 CH: Jep, det tager jeg videre! Dejligt at få så gode råd at arbejde på! :o)

Kommentér på:
Adfærd hos hundehvalp

Annonce