{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.333 visninger | Oprettet:

Besøg hos opdrætter {{forumTopicSubject}}

Hej alle,
Jeg er helt ny herinde og har ikke engang en hund endnu, men håber at få det i løbet af sommeren næste år. smiley
Deraf mit spørgsmål:
Jeg, min mand og vores 2 børn skal i den nærmeste fremtid på første besøg hos en opdrætter, som jeg har skrevet sammen med nogle gange.
Jeg har selvfølgelig prøvet at komme op med en spørgsmålsliste, men har I nogle erfaringer med gode spørgsmål som ofte bliver glemt når man er i situationen?
Og er det egentlig kotume at man tager noget kage eller noget med til sådan et første besøg??
På forhånd tak for input. smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Besøg hos opdrætter
  • #1   26. sep 2016 Vi har aldrig haft noget med til opdrætter faktisk. Til gengæld er vi altid blevet opvartet i hoved og... smiley

    Vi har altid et par spørgsmål omkring socialisering, prægning osv, men det er jo også alt efter hvad det er for en type hund og hvad I vil bruge den til. Vi ser også altid hunden arbejde fordi vi skal have en brugshund - det er jo knapt så vigtigt for andre.

    Generelt plejer det bare at være en god snak. Du skal have en god mavefornemmelse og det skal opdrætteren også. Husk at være ærlig. Få forventningsafstemt dine krav til opdrætter med hvilke krav og ønsker opdrætter har til dig. Så kommer man langt. smiley


  • #2   26. sep 2016 Jeg har ofte besøg af nogle, der lige skal møde en flok Border collier inden de træffer beslutning om race eller sted. De plejer ikke at have kage med, men jeg ville da blive glad, hvis der kom en med kage smiley Men det gør ingen forskel om jeg "godkender" dem til hvalp herfra.
    Spørg ind til hvordan hvalpene vokser op, og hvad der bliver gjort for socialisering. Også gerne sundhedsundersøgelser. Det vil være forskelligt fra race til race, hvilke undersøgelser, der er relevante.
    Ellers tror jeg opdrætteren nok skal fortælle en masse. Vi elsker at snakke hund


  • #3   26. sep 2016 Jeg har heller aldrig haft noget med. Ved nogle opdrættere (både hunde og katte) har vi fået kaffe og kage, ved andre har vi bare snakket, nusset killinger/hvalpe osv. uden at få noget.

    Katteopdrættere afleverer mange gange killingerne (så de kan tjekke forholdene) og her har jeg så omvendt altid serveret kaffe og kage.


  • #8   26. sep 2016 Tak for Jeres svar. Det ser ikke ud til at jeg har glemt noget på min huskeliste. smiley
    Der er mange ting vi allerede har fået svar på over mails, men jeg vil tage nogle af tingene op igen, og spørge ind til specifikke ting.
    Der er ikke hvalpe hos opdrætteren i øjeblikket, så de kan ikke tage fokus fra samtalen. Og det er helt sikkert et plus, at de ikke har hvalpe pt. af hensyn til børnene, for de ville helt sikkert ikke abstrahere fra dem og gå med til at vi "bare" skal snakke.
    Det er en DKK uddannet opdrætter vi skal besøge, så det er jo en god start.
    Håber at kemien er der face-to-face også som den har været over mails. smiley
    Og ok, jeg tror jeg dropper at tage kage eller lign. med. I hvert fald indtil vi har fundet ud af om det er der vi gerne vil have en hvalp fra og hun gerne vil sælge en til os, så vi skal mødes igen. Så kan man jo altid spørge hende om vi skal tage noget med. smiley


  • #9   26. sep 2016 Nej, ingen kage med, den klare opdrætter - eller i vores tilfælde, alt muligt andet mærkeligt spiseligt smiley

    En huskeseddel over spørgsmål er en rigtig god ide, som i jo er inde på.
    Synes det har været skønt med de hvalpekøbere der har haft en aaaalenlang liste med. Så ved man de har gjort sig nogle tanker.
    Et spørgsmål jeg plejer at sige man SKAL stille er, hvad "hader" du mest ved dine hunde og racen.
    Svaret afsløre nemlig rigtig meget om opdrætters ærlighed og de tanker de har gjort sig om styrker/svagheder ved forældredyrene og det planlagte kuld.

    Nå ja... De sidste 2 hvalpekøbere har haft godbidder med til hundene.
    Det elsker jeg smiley Pyt med kage og den slags, men det at der er tænkt på hundene, den går rent ind smiley


  • #10   26. sep 2016 @Menellis: Hmm, dér var faktisk et spørgsmål jeg ikke havde på listen smiley
    Mht. godbidder til hundene, det kan jeg godt relatere til, men det er jo en jungle...
    Vil jo heller ikke give dem noget som opdrætteren ikke synes er ok.


  • #11   26. sep 2016 Tror ikke du skal tænke så meget over det - Det er ikke så meget HVAD det er, mere det at der er tænkt på hundene.

    Men det gør ingen forskel om man har noget med eller ej smiley

    Og det er et MEGA godt spørgsmål - Det vigtigste af dem alle, faktisk.
    For alle hunde har stærke og svage sider, fuldstændig lige som os. Så hvordan opdrætter er opmærksom på dem i sin avl, er jo super vigtigt.


  • #12   26. sep 2016 Nej, jeg er udemærket klar over at det hverken gør fra eller til. Men det skader ikke i hvert fald kan jeg så forstå. smiley

    Vi vil helt sikkert spørge hvad hun/de synes er en "downside" ved hundene, meeen jeg tror nu at jeg har en idé om hvad svaret er. smiley
    Jeg ved at de er meget krævende mht. pelspleje og at de er udprægede selskabshunde = ikke særlig glade for at være alene hjemme.
    Der kan selvfølgelig også være andet hun synes er værd at nævne mht. helbred f.eks., men så vidt jeg kan se så er tidligere kuld blevet avlet på sunde forældrehunde uden anmærkninger. Men derfor skal vi selvfølgelig se stambøgerne uanset hvad. smiley


  • #14   26. sep 2016 Det er en Coton de Tulear smiley

  • #15   26. sep 2016 Sundhed, sundhed, sundhed så

  • #16   26. sep 2016 @Henrik M: Noget konkret du tænker på?
    Har set at der står noget med Patella Luxation (stavet??) og øjenlysning mange steder hvor man læser om Coton'er og har tænkt mig at spørge ind til det.


  • #17   27. sep 2016 Prøv at læse lidt her

    http://www.kennel-jespersen.com/sygdomme-i-racen.html


  • #18   27. sep 2016 Åh ja, den side har jeg læst før. Godt nok for nogle måneder siden, så den var ikke helt frisk i hukommelsen.
    Men jo, vi skal have helt styr på hvad forældre hundene bliver testet for før parring og derefter tage en snak om resultaterne hvis der bliver påvist noget.


Kommentér på:
Besøg hos opdrætter

Annonce