{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.220 visninger | Oprettet:

Nick Perto  S
Nick Perto S
Tilmeldt:
26. jan 2017
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 9

Valg af hunderace, evt. Akita Inu. {{forumTopicSubject}}

Hej HG

Vi er et par på 21 der under lang betænkningstid har besluttet os for hund.
Vi er begge opvokset med hund i hele barndommen og min kæreste har haft hund sammen med hendes ekskæreste. (En ren pomeranian)

Vi har fået en forkærlighed for Aktia inu/Shiba racen, men har også læst at de skal motionerers, aktiveres og socialiseres en hel del. Vi er i tvivl om hvor vidt vores tilbud rækker til dette eller ihvertfald omkring hvad det kan betegnes som.

Jeg er maskiningeniør studerende og min kæreste arbejder som fastansat ved kommunen. Det betyder at hunden vil være alene i de normale arbejdetimer dagligt. Dog er det meget svingende eftersom jeg har en del selvstudie hvor jeg er derhjemme på forskellige tidspunkter, og min kæreste ligger selv sin vagtplan så bliver det nødvendigt kan hun ligger det passende til hunden i en rum tid men som udgangspunkt, de otte, maks. ni timer om dagen.

Vi bor til leje i en ejendom ude på landet, omgivet af marker og skov med rig mulighed for aktivering og motion i løbet af dagen og da vi begge er rygere og ryger udenfor, kommer hunden selvfølgelig med ud hver gang vi skal ud, hvor vi typisk godt kan gå en lille kort tur på 10 - 12 min. hen af vejene der ligger eller måske lidt leg med bold udover markerne. Der bor en anden ældre godt opdraget hund i ejendommen også.

Vi kan tilbyde:
hvalpetræning samt hundetræning.
En god gå tur om morgenen på 20-30 min.
En god gåtur om eftermiddagen når vi er kommet hjem på 45-60 min. (Medmindre der er planlagt et par timer i skov, hundeskov, eller en "legeaftale"), kan vi godt springe den lange middagstur over og så er det kun skov, hundeskov eller legeaftalen der bliver lagt vægt på. Hunden bliver selvfølgelig luftet når vi kommer hjem uanset hvad, bare ikke lige i en times tid.
Nogle gange en tur lige efter aftensmad på 20-30 min.
En god går tur om aftenen på 20-30 min.
God socialisering via hvalpe-/hundetræning, hundeskov samt mange i vores omgangskreds har hund og der bor fem andre personer i ejendommen som vi vil møde på mange forskellige tidspunkter i løbet af dagen/aftenen.
Vi bor desværre en smule småt imens jeg studere de næste 4 år.
I sommerperioderne cykler vi meget hvor vi sagtens kan have hund med. Vi er sociale og forholdsvis aktive mennesker der kommer hvidt omkring - Alle steder kan hund medtages som udgangspunkt. Vi er ikke typerne der går i byen særlig ofte for den sags skyld.

Evt. nogle her på HG med Akita/Shiba der vil dele sine erfaringer?
- måske omkring valg mellem han eller hun?
Alt modtages med kyshånd!

Med alt dette taget i betragtning søger vi svar på om det her er nok og i så fald hvor vil man mene det her aktivitetsniveau ligger? - Lavt, moderat, højt i forhold til hund. Og har i evt. nogle ideer til race valg? Vi vil ikke have en lille hund, helst en mellemstor/stor hund der er forholdsvis selvstændig og har lidt stolt personlighed.

Håber i kom helt igennem den lange smør og tusinde tak for tiden! Vi værdsætter det fuldt ud.
Bedste hilsner Sofia og Nick smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Valg af hunderace, evt. Akita Inu.
  • #1   30. jan 2017 En akita er ikke en hund for alle...
    Det er en hund, der har en baggrund der gør, at den ikke altid er lige god med andre hunde.
    Den har også tendens til egetkøns aggression.

    De har en meget særlig personlighed, og kan være svære at læse i deres sprog.

    Hvad gør i, hvis i ender med en hund, der trods korrekt socialisering og træning, alligevel ikke kan med andre hunde?


  • #4   30. jan 2017 Hvis i ønsker en hund der er social med andre hunde, skal i ikke vælge akitaen. De kan være ret skrappe og kræver en del hundeforståelse og accept hvis man ender med en der ikke elsker alle og enhver.
    Mit indtryk er at shibaen er noget lettere at tumle.


  • #6   30. jan 2017 Jeg tror heller ikke at I skal sætte jer fast på hundeskoven, hvis I vælger en akita. En shiba er nok bedre til "ny" hundeejer.....

  • #7   30. jan 2017 @Minion
    Vi har haft snakket om at komme ud og møde dem i virkeligheden, det er også derfor søger råd nu fordi vi snakker om at få hund til sommerferien hvor vi har mulighed for at være hjemme.
    Men syntes det er virkelig svært at finde informationer omkring opdrættere, hvem sagde du hende Malene var? smiley

    @AG - Vi havde faktisk tænkt lidt på en Euraiser, noget du har erfaring med du måske ville dele? smiley
    Vi har også tænkt måske lidt i Australsk Shepherd - Noget du måske ved noget om? smiley


  • #8   30. jan 2017 En Berner gider ikke løbe ved siden af en cykel eller løbe efter bolde smiley ... En Berner kræver dog opmærksomhed.. - og det med personlighed er forskelligt smiley Mine Bernere har ikke været "stolte"

    profilbillede
  • #9   30. jan 2017 Akita er fuldstændigt udelukket med det program og de omgivelser. Prøv at besøge opdrætterne og møde racen.
    Shiba er bedre, men I skal læse op på mental stimulering og hvordan man bygget et godt hegn, for de kan meget sjældent gå løs.
    Spidshunde har ofte stort jagtinstinkt og stor egenrådighed.
    Igen vil jeg anbefale jer at besøge flere opdrættere, så i får et realistisk billede af racerne.


  • #11   30. jan 2017 I skal ikke vælge en australian shepherd, hvis ikke I har tænkt jer at træne med hunden på fast basis - det har den brug for smiley

    Der er i øvrigt VIRKELIG meget forskel på en akita inu/shiba og en australian shepherd - det er to helt forskellige kategorier af hunde smiley


  • #12   30. jan 2017 @Krøllet kærlighed
    Skulle vi ende med en hund der ikke kan omgås med andre ville vi droppe hundeskoven, hundeskoven var mere tiltænkt hunden. Som udgangspunkt kan man sige vi gør meget af det her for hunden og ikke os selv og vi ville være meget tilbøjelig til at tilpasse os stort. smiley

    @Malene
    Hvad vil du mene aktiaernes behov ville være?
    Kender du nogle opdrættere der kunne tænke sig at få besøg? smiley
    Jeg har fået snust mig frem til at akitaer og generelt spidshunde med linjer af jagthund har de tilbøjeligheder mange nævner omkring de ikke kan med andre hunde osv. og har læst, hvorimod dem med de mere europæiske linjer er blevet en ok social og venlig hund. Det med mental stimulering er vi klare ovre, vi har også læst omkring hund de sidste 3 måneder. smiley
    Vi går forud og spørger jeg herinde, det er først tiltænkt hund omkring sommerferien smiley

    @ Milla
    Ja der er stor forskel, de ligner på næsten ingen måder hinanden, hvilket ikke gør noget. Og vi er åbne for forslag smiley Vi ville sagtens kunne finde tid og overskud til træning på fast basis. smiley


  • #13   31. jan 2017 Jeg kender ikke akitaopdrættere personligt. Jeg tror ikke der er mere end nogle ganske få herhjemme.
    Kig på racens specialklub og tag ud og mød dem.
    En akita er, genelt set, en enmandshund. Den knytter sig til sin ejer, og er ikke en hund man sender ud med fremmede mennesker eller ud blandt fremmede hunde.
    Dem jeg har mødt er stærke, egetkønsagressive og ikke nemme at håndtere.
    De kræver en meget stærk, erfaren ejer.
    For mig at se, er det en race for meget få mennesker - præcis ligesom min egen (siberian husky).

    Ønsker man en social og trænbar hund, der bringer mere glæde end udfordring, så skal man ud i en anden racetype. Man bør sætte sig selv op til succes i sit racevalg, og det bør være velbegrundet.
    Jeg kan godt forstå at mange falder for de store spidser, eller arbejdshunde generelt, mht udseendet, men egenskaberne er bare for stort et arbejde for rigtigt mange mennesker.


  • #14   31. jan 2017 @ Malene
    Nej vi syntes også det har været svært at finde opdrættere herhjemme. Vi vil prøve at komme i kontakt med specialklubben og så se om der er noget vi kan komme ud til. smiley
    Men i hvertfald tak for svarende, det har været svært at finde ud hvordan de har været fordi på nogle forummer skriver de at de har nogle der er både sociale og venlige osv. og andre skriver om at de er så svære at have med at gøre med - tænker det kunne måske være pga. de linjer der ligger bag opdrættet? Og hvis det kunne være noget med det, vil det højest sandsynligt være umuligt at finde en med de mere europæiske linjer i, med de få opdrættere vi kan finde, så vi udelukker nok akitaen og kigger på andre racer. smiley


  • #18   31. jan 2017 Det bud der lige popper i mit hoved er Collie.
    Akita Inu og American Akita er 'potente' hunde, der kræver en hel del kompromiser i de fleste menneskers liv. Shiba'en kender jeg flere, der har haft som begynderhunde. Det har været et OK valg. MEN de er alle som en blevet overraskede over, hvor stort jagtinstinkt de har og hvor lidt de elsker andre hunde når de er kønsmodne smiley


  • #19   31. jan 2017 Med mindre i virkelig har meget hunde erfaring så hold jer væk fra Akitaen. De er helt vild flotte, men en virkelig speciel race.Dog virker de som jeg har mødt til at tæverne er lidt lettere end hannerne.

  • #20   31. jan 2017 @Lens
    Har du navn/hjemmeside eller noget så man måske kunne møde en i virkeligheden? Har godt studset til American Akita men har dog fået af vide de skulle være mere reserverende og dominerende end Akita Inuen, har dog aldrig mødt dem, men vi gad godt se en i virkeligheden smiley
    - Karelsk bjørnehund har jeg faktisk ikke hørt om, men den lyder til at være i den stil også, efter jeg lige læste kort om dem - Har du selv en? smiley
    Træning ville ikke være et problem, vi er villig til at tilpasse stort efter hundens behov, og har både tid, overskud og økonomi til det smiley

    @ Isabelle
    Sender lige en PB - Ja alene tiden kan forkortes umiddelbart, og som sagt aller højest de 8-9 timer alene smiley

    @ Ulla M
    Vi har haft en hund til pasning i en måneds tid som også krævede snor, der havde ejeren en snor på 35 - 40m vil jeg tro som vi brugte utroligt meget, så kunne den komme rundt på matriklen af sig selv uden at stikke af, og det virkede praksistalt ret godt, den fandt hurtigt ud af hvor langt den kunne gå til smiley

    @ Mette Marie
    Vi har også kigget lidt efter en collie og har også tænkt os at tage ud og møde nogle af dem i virkeligheden for at lære dem at kende. smiley
    - Ja, vi har godt læst omkring deres jagt instinkt og det samme med akitaen men der skulle være noget forskel på hvilke linjer der ligger bag smiley


  • #21   31. jan 2017 @ Henrik
    Også det vi har fået os snust frem til ifh. div. forummer, at hunnerne skulle være en smule nemmere at have med at gøre fordi de er en smule mindre dominerende, vi har dog ikke mødt nogle endnu, men vi arbejder på sagen smiley


  • #22   31. jan 2017 Mht jagtinstinkt og shiba'er og akita'er så tror jeg ikke du skal regne med at kunne finde nogen der fx kan gå løse uanset linjer smiley Jeg har kendte 20+ shiba'er gennem tiden. INGEN af dem har kunnet gå løse. Og det skulle da være mærkeligt om de allesammen kom fra de samme linier smiley
    Det er nok lidt ligesom at der også er forskelle i jagtinstinktet hos den af mine racer, der er en selvstændigt jagende race - Irsk Terrer: Nogle af dem har meget andre lidt mindre. Men de har det allesammen og det er kun et fåtal af individerne man kan få så sikkert et indkald på at man slippe dem.
    Akita'er er der jo ikke så mange af og er en meget oprindelig race og mit indtryk er ikke at opdrætterne har gjort noget for at avle jagtinstinktet ud. Såååååeee jeg tror ikke du skal sætte næsen op efter at kunne få en med et lille jagtinstinkt smiley
    At skulle have en hund bundet konstant hver gang den er udenfor er ikke nogen holdbar løsning uanset snorens længde. Så håber i har mulighed for at sætte hegn op (nærmest uanset hvilken en race i ender med at vælge).


  • #27   31. jan 2017 TS : Hvad ligger du i ordet "dominerende"? Det er bare for at undgå misforståelser.

  • #28   31. jan 2017 Hvem er TS? smiley

    Til info er vi gået fra akitaen, det er mere bare for at få lidt info omkring det hele, måske til fremtidig brug, generelt set bare for at blive klogere. smiley
    Som sagt overstående så ja det vil vel være praksistalt umuligt at få en akita der har mindre jagt instinkt men om chancen er der. Og derfor burde man nok holde sig til racebeskrivelsen med mindre man står overfor en i virkeligheden, kunne jeg forestille mig. smiley


  • #29   31. jan 2017 Ts betyder Trådstarter. Altså dig smiley

  • #30   31. jan 2017 Haha, tak! Havde godt på fornemmelsen af at det var tiltænkt mig smiley Er ny på forummet smiley

    Men så:
    @Lens
    Mange tak skal du have! smiley

    @Anne Julie
    ifht. dominerende vil jeg nok relatere til hunde leksikonet, tror det er nemmere end at at skrive det her. Men hvor hunden måske er mindre tilbøjelig til at være lederen i flokken, hvis man kan forstå det sådan? Ret mig hvis jeg tager helt fejl. smiley


  • #34   31. jan 2017 @ Lens
    Mange tak skal du have! smiley
    Vi vil prøve at tage kontakt til Dianna når vi har læst bogen du kom med, den lyder interessant, vi vil nok give os i kast med den her i løbet af weekenden. smiley
    - Ja okay, tror også vi vil søge kontakt til Frank, den lyder til at være spænende at vide mere om den Karelske Bjørnehund smiley

    @ Kenzie
    Jeps, akita og aussie er helt i hver sin boldgade. Vi søger ikke noget specifikt, men har gjort en smule tanker om noget over i spidshunde racen. Søger blot information og erfaringer med de forskellige racer og hvor vi ligger henne tilbuds mæssigt. - Hundeskov er intet problem for os, hvis hunden ikke kan lide det eller har svært ved det, finder vi andre alternativer. Det var kun et udkast til et eksempel på hvordan det kunne være og om det overhovedet var nok. Som skrevet i tråden er vi villig til at tilpasse os meget ifht. hvilken race det nu bliver og dennes behov. Hvis du kender en race der kunne have tilbøjelighed til at minde lidt om spidshunde typen, må du meget gerne komme med det, eller hvis du kender opdrættere eller racerepræsentanter, etc. smiley


  • #35   1. feb 2017 Hvis I vil have noget "spidshunde"-lignende, som ikke er nær så krævende som Akita´en, så kunne I måske kigge på Västgøta spidsen, Norbottenspids, Lundehund, Finsk Lapphund, Finsk Hyrdehund osv.

    Der er en hel del, som måske ville passe lidt bedre til jeres ønsker smiley


  • #36   1. feb 2017 @ Karina
    Er ved at få et besøg sat op til en Norsk Lundehund, så vi kan møde dem smiley
    Og vi skal lige have kontaktet ham der har norbottenspids.dk for at høre om vi kan besøge dem en tur - de andre racer vil vi prøve at læse lidt mere om, tak for forslag smiley


Kommentér på:
Valg af hunderace, evt. Akita Inu.

Annonce