{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
897 visninger | Oprettet:

Forbudsliste på Færøerne {{forumTopicSubject}}

Vi planlægger at flytte til Færøerne engang i fremtiden og dyrene skal selvfølgelig med, jeg sad og læste diverse krav da jeg fandt forbudslisten deroppe.

Jeg vidste slet ikke at der var så mange ulovlige racer deroppe, det var lidt overraskende.Kommentarer på:  Forbudsliste på Færøerne
 • #1   19. maj Utroligt ? Hvorfor fa'en er den forbudsliste så lang ? Og hvor længe har den eksisteret ?

 • #2   19. maj Jeg har ingen idé om hvorfor den er så lang, jeg kan umiddelbart ikke læse mig frem til hvor lang tid den har eksisteret.

  Jeg ved dog at de ikke afliver hunde bare fordi de kunne ligne en ulovlig hund, der er mange blandings hunde deroppe og har aldrig hørt om at en hund er fjernet uden den har gjort noget.


 • #3   19. maj Der står også længere oppe at det er forbudt at eje en kamphund samt at flytte dertil med en.

 • #4   19. maj Godt man ikke skal bo deroppe ! Min favoritrace, bullmastiff, er forbudt der

 • #5   19. maj Jeg synes også det er en mærkelig liste, det giver slet ikke mening at forbyde så mange racer.

 • #6   19. maj Enig !!

 • #7   19. maj Jeg kan nu godt forstå hovedparten af de racer, der er forbudt i et så lille land..

 • #8   19. maj Det giver slet ikke mening at forbyde nogle racer overhovedet, at forbyde hunde gør ikke verden til et bedre sted. Tværtimod.

 • #9   19. maj min mastiff har en bror deroppe.
  den er vist ikek endegyldig den liste og der er noget med hvordan de indføres og af hvem


 • #10   19. maj Der må være noget i luften der oppe de mennesker ikke kan tåle

 • #11   19. maj Kender ikke deres kultur, og hvad der er årsagen.

  Vil man dog se en seriøs forbudsliste, så tjek den for Grønland nord for 66 breddegrad.

  Den slår vist alle andre lister.

  Der er dog for det meste en forklaring på alting.

  Om man så er enig i forklaringen, er altid til debat.


 • #12   19. maj @7: Hvorfor dog det ? Hvad skulle der være galt ved at have en helt almindelig Bullterrier eller en Dobermann deroppe ???? Hverken Dogue de bourdaeux eller Mastiff er der specielt farlige hunde og størrelse kan vist ikke være årsagen; hverken GD, Irsk Ulvehund eller Sankt Bernhard er på listen.

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 1 Svar: 440
  #13   19. maj Hvad skulle forskellen være om man har en Bull Terrier eller en Staffordshire Bull Terrier? eller hvorfor må man gerne have en Schæferhund men ikke en Dobermann..?

  The list is only intended as a guide, and will be updated when needed

  https://www.hfs.fo/webcenter/ShowProperty?nodeId=%2Fhfs2-cs%2FHFS010318%2F%2FidcPrimaryFile&revision=latestreleased

  Ja, listen herhjemme kan vel også opdateres "when needed", så kan vi måske ligefrem lugte hvad der kommer på næste gang.


 • #14   19. maj Mit indtryk er at de ikke går så meget op i om hunden er ulovlig eller ej, der er i hvert fald mange forskellige blandinger deroppe, har aldrig hørt om at der er konfiskeret en hund deroppe bare fordi den kunne være ulovlig.

  Den mest udbredte race deroppe er Border collie eller blanding af den, det er vidst også fordi der er mange får.


 • #15   19. maj Mette med præs...: Læg mærke til at jeg skriver "hovedparten". Det betyder at det ikke er dem alle, jeg ser en mening med

 • #16   19. maj Er dette den nyeste fra Grønland?

  https://www.sullissivik.gl/resources/MigratedFiles/EE0E2E7848E89C27700FC8DF27171F33.pdf

  bemærker den del her:

  "Hvornår skal man være særlig opmærksom på at sikre sig dokumentation for en hunds race?
  Køber man en hund, der har udseendemæssige træk til fælles med en af de forbudte racer, anbefales det at være særlig opmærksom på at få dokumentation for hundens race. Følgende hunde har visse udseendemæssige træk til fælles med en eller flere af de forbudte racer, og man bør ved anskaffelsen af sådanne hunde være særligt opmærksom på at sikre sig dokumentation for hundens race:

  Polski owczarek podhalanski
  Cao fila de sao miguel
  Dogue de bordeaux
  Bullmastiff
  Mastiff
  Mastino napoletano
  Cane corsa italiano
  Staffordshire bullterrier
  Dogo canario
  Anatolsk hyrdehund
  Iberisk dogge. "

  Det er første gang jeg sådan direkte ser pindet ud, hvilke man i hvert tilfælde aldrig skal købe uden stamtavle.


 • #18   20. maj @Lens.

  Jeg skal ikke kunne sige om det er den nyeste liste.

  Jeg skriver Nord fra 66 breddegrad, da alle andre end Slædehunde er forbudt. Slut prut finale.

  Undtaget er naturligvis tjenestehunde, men jeg tvivler på, at der er mange tjenestehunde i de områder. Det må ikke være særligt spændende for hundeføren at tage sin Schæfer eller Labrador med til de områder. Han skal dælme passe på den!


 • #19   20. maj Martin. skødehunde er også tilladt, man bør bare ikke lade dem gå ude, da de kan risikere at blive ædt af deres noget større "fætre" slædehundene, som er ude 24/7 og gerne tager sig en godbid hvis den kommer for tæt på. Har fået dette fortalt af en grønlænder der havde en yorkie deroppe.

 • #20   20. maj @Anita.
  Ikke nord for 66 af hvad jeg ved. Jeg har heller aldrig set andre racer i de bygder jeg har været.

  Det kan du også læse i Lens link. Men i NUuk foreksempel er der mange forskellige racer.

  Men du har ret. De er barske Slædehundene deroppe.

  Da jeg var 10 år, faldt jeg i mellem sådan en flok (de stod i kæder), selvom jeg var blevet forbudt at skyde genvej hen til vandposten. Pludselig lå jeg kiggede op på en 6-7 knurrende hunde der nok tænkte "Yes, så er der lækker blegfis til frokost".

  Blev reddet af en Grønlænder der kom stormende og gav hunde nogen spark og slag. De er hårde ved deres hunde.

  Bagefter fik jeg en røvfuld for at være så dum....

  Vil gerne tro at en anden hunderace bare vil blive spist hvis de kommer for tæt på dem.


 • #21   20. maj Ok, vi talte vist heller aldrig om breddegraden, men jeg tænkte mit allerede dengang, for hvad tænker man på når man får fragtet en yorkie til Grønland. Den er jo ikke ligefremmen en "slædehund" Ggg

  Og ja, dengang åd de der stod i deres kæder, alt det der kom indenfor rækkevide. så du VAR heldig eller de var måske kræsne Hahaha..
  Jeg læste lige Lens`s link, så du har helt ret med den 66 breddegrad, men forbudet går ski helt ned til den 44 breddegrad på østkysten, se DET havde jeg ikke troet, men det virker fornuftig IMO


 • #22   20. maj Det var da en upassende kommentar Vark?

  Jeg gætter på at du hentyder til Grinde drab og der er mange forskellige meninger om det, synes ikke det er passende at komme med sådan en kommentar, jeg kommer selv derfra og har meget familie deroppe, det er ofte misforstået (medmindre man er imod alt kød?).


 • #23   20. maj Uha Martin Du var heldig. Jeg kender en del grønlændere. Og jeg kender en familie, hvor de mistede deres dreng, fordi en hund skalperede ham, fordi han faldt ned mellem dem. Men det er en fed race! Det er nok en af verdens mest ultimative brugshunde. Jeg kan ikke komme i tanke om en, der når dem til sokkeholderne i sejhed

 • #24   20. maj @Lens.
  Uden tvivl, og det sjove var, at jeg styrtede hjem til min far, og og fortalte at jeg var blevet slået af en fremmed (jeg fik vitterligt en kæmpe røvfuld).

  Da de fik forklaringen på hvorfor, så fik jeg besked på, at den var røvfuld var velfortjent, og så kørte de ned og gav manden en kasse øl, for at have reddet mig.

  Det er bare hårde "hunde" de "Grønlændere". Min biologiske far er dansker der er Grønlandsk gift, det er derfor jeg har Grønlandsk famillie/halvsøskende.

  Jeg kan godt forstå at du er fascineret af den Grønlandske slædehund.

  Jeg læste, at de kan klare ned til 70 grader kulde (om alle slædehunde kan det ved jeg ikke). Men det er jo nærmest ikke til at tro på! Jeg synes stadigt det lyder for vildt.

  Så vidt jeg har læst, er det desuden den mest hårdføre af alle slædehunde racerne. Men hvordan de lige måler/sammenligner det har ingen anelse om.


 • #25   20. maj Martin: Min venindes far prøvede at gå ture med dem i sommerhalvåret, fordi de syntes de måtte kede sig. Det gad de hunde bare slet ikke. De lagde sig ned, gik lidt, var forvirrede... De har nogle foto af de gåture - hold op det var sjovt, og folk syntes de var skøre

  Om det er fordi de ikke er vant til at gå i snor ved jeg ikke, men det var en kæmpe fiasko Faren måtte bære deres førerhund hjem i favnen gennem byen, mens alle stod og klappede

  Tænker de nok ikke er socialiseret til det. Men sjove foto


 • #26   20. maj Sibirian Husky tåler også ned til 70 minus grader, og visse hunde af mine "egen race" Alaskan Husky tåler nogenlunde det samme, men da opdrætterne går efter super atleter, så tvivler jeg på at de kan holde til de lave temperaurer, for en ting er at de er de mest udholdne slædehunde, men er de stadig i den faze hvor der kommer nyt blod i "racen" og de nye hund er alle hurtigløbere og det betyder vel at hundene kun kan klare en bestemt temperatur som er højre end for Grønlandhundene og Sibirian Huskies. Men 70gr minus er for VILDT. Hvis jeg havde kunne komme ud så havde INGEN fået mig et sted hen hvor det bare blev halvt så koldt- Brrrr. LOL

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 1 Svar: 440
  #27   20. maj ! Det er nok en af verdens mest ultimative brugshunde. Jeg kan ikke komme i tanke om en, der når dem til sokkeholderne i sejhed

  Alt efter hvad man betegner som brugshunde...kan jeg også kun komme i tanke om een race der når dem i sejhed.. • #28   20. maj Hvad er det for en Peter? Det ser også touch ud

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 1 Svar: 440
  #29   20. maj Det er APBT hvis nogen skulle være i tvivl..

  "Pure" Mayfield hunde på billedet


 • #30   20. maj Lever de ude der? Ja det er. Skisme sejhed også!

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 1 Svar: 440
  #31   20. maj Lever de ude der? Ja det er. Skisme sejhed også!

  Ja, de levede ude hele året.


 • #32   20. maj Googlede dem lige. Enig den livsstil kräver også sejhed! Så lige en weight pulling også med over 5000 pounds. Simpelthen vildt

  Og racen er mere alsidig en den grønlandske I brug vil jeg mene


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 1 Svar: 440
  #33   20. maj Og racen er mere alsidig end den grønlandske I brug vil jeg mene

  Ja, den grønlandske klarer sig nok ikke godt "in the Texas heat"


 • #34   20. maj Enig Peter - plus dens arbejdsevner er specialiserede. Den kan i grove træk en enkel ting/sport optimalt. Pitbull kan jo utallige. • vibeke bente D
  vibeke bente D Tilmeldt:
  maj 2015

  Følger: 1 Emner: 6 Svar: 152
  #35   20. maj vark


  "indavlet land og sære folk" skriver du om færøerne og befolkningen


  Det er da noget af det dummeste,tåbelig og diskriminerende vås ,jeg nogen sinde er stødt på,her på h.g.

  hvilke videnskabelige/uvidenskabelige belæg har du,for at skrive det.


  vibeke • #36   20. maj nej ingen andre end slædehunde over polar cirklen, i gamle dage vist engang i 70 blev denne lov indført, og er slædehunde taget under cirklen må de ikek komme op igen.

 • #37   20. maj Hvorfor må de ikke vende retur? Sygdomme? Eller?

 • #38   20. maj jeg kan faktisk ikek helt huske hvorfor, men noget med at tænk hvis de er blevet parret eller andet og dermed svækker racen

 • #39   20. maj Okay så det er for at holde dem "rene" - den var ny for mig. Men de har måske flere grunde - eller også er det bare gammel overtro Det sidste er der også en del af jo Min veninde fortæller, at i gamle dage bandt de dem på isen for at parre dem med ulvene. Ved ikke om de gør det mere

 • #40   20. maj mon ikek det er en skrøne

 • #41   20. maj Min mor er født og opvokset i Egedesminde. Hun har også fortalt et par af de grumme historier om slædehundende deroppe.

  En gang om året skulle alle binde deres hunde og de der ikke var bundet, blev anset som strejfede og aflivet. Kan også huske noget noget med klipning af hjørnetænder. Men er ikke helt sikker...

  Det er absolut ikke kæledyr. Min mormor fortalte, at hun ved en lejlighed havde smagt hund. Den var kommet til skade og blevet skudt = kød.

  Kom en hund til skade på en tur, blev den skudt og pelsen brugt til tøj.


 • #42   20. maj Nej det med ulvene er ikke en skrøne - det har jeg fra min veninde, der er grønlænder og de gjorde det.Har set gamle foto af dem, hvor de er bundet af. Men jeg ved ikke om man gør det mere. I dag har hundene jo ikke samme funktion og betydning mere - desværre

 • #43   20. maj Grønland er et barsk land...i mange henseender

 • #44   20. maj Linda: Meget....

 • #45   20. maj Ja det er et barsk land og hundene er arbejds redskaber

 • #46   21. maj Det med at hundene blev bundet et stk. væk fra byen for at blive parret med en ulv, foregik stadig for 15-20år siden, det er mine piger bevis på, da både deres mor og far var kommet til verden på den måde . Det var dog ikke på Grønland men i Norge, men mon ikke at det stadig sker på Grønland ? det tror jeg faktisk.

 • #47   21. maj Det tror jeg gerne det gør Anita, men jeg ved det ikke med sikkerhed - jeg skal prøve at spørge næste gang jeg snakker med dem

 • #48   21. maj polar ulven bor over Qaanaaq, der er meget få byer efter det, og man har ikke engang vished for at den yngler i grønland.
  Og den har været udryddet i midten af det 20 århundrede på grund af mangel på føde.
  Så nej jeg tror næppe der bindes hunde på isen så de kan blive parret med en ulv.
  MIn mand arbejde sammen med flere hvis familier ejede store slædehunde flokke da vi boede der, men vi har aldrig hørt om dette


 • #49   21. maj Fint nok Ulla, men de folk jeg kender lyver altså ikke Så det passer. Har lige snakket med en af dem i dag, han bekræfter det også. Han ved dog ikke om det bruges mere. Ulvenes levevis er delvis ukendte - herunder habitat og fasthed i levested. De er flytbare dyr og grundet mangel på føde kan de sagtens gå i andre områder også, lige som isbjørnene fx

 • #50   21. maj ja jeg har boet der i 3 år og aldrig hørt om dette
  og man kan vel ikek avle med en uddød race


 • #51   21. maj Tiden står jo ikke stille Ulla. Jeg har også familie der plus et stort netvark af tidligere og nuvarende beboere. Fordi det ikke skete da du var der eller fordi dem du kendte ikke gjorde det betyder det Jo ikke at folk opfinder tingene.

  Jeg må indrømme at jeg synes det er en sär debat. Kan du forklare mig ganske kort hvorfor grønlandske folk selv skulle fortalle disse ting hvis det var løgn? Präcis Hvad får de ude af det? De vil ikke salge hunde, de virker ret ligeglad med Hvad Andre Tänker om deres hunde og jeg kan bare slet ikke se deres gevinst ved at lyver for de får intet ud af set. Så oplys mig


 • #52   21. maj jeg tænker du har hørt det fra et familie medlem, jeg har boet de ri 3 år og aldrig hørt om det, men jeg har slået spørgsmålet op i min grøndlandsk gruppe og skal nok vende tilbage når jeg hører mere.
  men det lyder som en ammestue historie nogen holder kørende og helt sikkert selv tror på.
  DEt er videnskabeligt bevist at ulven var uddød i mellem 25 og 35 år deroppe, og aligevel hævder du at det sker


 • #53   21. maj Hvis ulven ikke var der, så kan den da kun svært være halvdelen af en parring

 • #54   21. maj Utroligt... Men svar mig på mit spørgsmål.

  Og läs Hvad jeg skriver. Det skete og om det sker mere vides ikke.

  Uanset hvad din gruppe siger så stoler jeg på de fangere som vi kender. De har nul interesse I at sprede ammestue snak. Det ligger så langt fra deres mentalitet som noget.

 • #55   21. maj http://naturporten.dk/temaer/gr%C3%B8nlands-dyr/landpattedyr-gr%C3%B8nland/item/polarulv

  Den har været "udrydet" eller mere korrekt forsvundet...


 • #56   21. maj Martine jeg ved ikke Hvornår som jeg skrev. Men skal gerne spørge dem.

  Anyway jeg ser ingen grund til ikke at tro på disse folk og det ändre sig ikke. Jeg har kendt dem I rigtig mange år og jeg synes de svarer ganske fint på at det gjorde man men Hvad man gør nu ved de ikke • #57   21. maj Ikke for min skyld Lens - jeg deler ikke helt din opfattelse af hverken pit eller grønlænder som "ultimative brugshunde" og deres ophav er mig i grunden ligegyldigt.

  Jeg tænker bare på hvorfor Ulla skulle lyve her


 • #58   21. maj Hvorfor skulle fangerne lyve? Måske Ulla ikke ved alt om landet og dets historie

 • #59   21. maj Den dag du svarer på et spørgsmål UDEN at stille et modspørgsmål, der bager jeg en kage.
  Og - mind you - jeg er edderrådme skidt til at bage, det er derfor jeg tør komme med sådan et løfte


 • #60   21. maj Nysgerrige kan läse denne artikel som den fanger jeg henviste til tidligere har sendt. Det er meget spändende og jeg vil prøve at kontakte forskeren og høre Hvad de fandt ud af. Kan se polarforskere senest vibe I 1981 har refereret til parringerne. Skal nok poste når han svarer. Han må vide det og så kan vi alle få dejlig kage

  https://www.google.dk/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://dgls.dk/wp-content/uploads/2016/01/TG-4-2015-web-gratisartikel.pdf&ved=0ahUKEwiqquGhnIHUAhVMZVAKHQ0AAqYQFgg6MAQ&usg=AFQjCNE-d3YUq_dwESDnxLmPxZ5XoEUDXw&sig2=XfkQ_qvDaNymZuSQ0CrjSg


 • #61   21. maj jeg tænker mere på du har set billeder af hunde bundet på isen.
  det er en meget almindelig procedure under hele tiden hvor hundene køres med om vinteren, ellers står de på hundepladser samlet, om sommeren sejles de også ofte ud på de små øer og går der.
  her kan fangeren køre sin slæde hen til hundene og spænde dem for med det samme.
  Så ingen tvivl om du har set billeder af hunde bundet på isen.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 1 Svar: 440
  #62   21. maj
  Gennem tusindvis af år har det i Grønland været et større problem at få tilført nyt blod end at få ødelagt avlen af uønsket blod. Den meget spændende historie om at man hos polareskimoerne lader tæver parer med ulve for at tilføre nyt blod rejser jo unægtelig et interessant spørgsmål. ”De hvalpe som bliver født som afkom efter sådan en parring er de ikke 100 procent ægte grønlandske slædehunde” ???? Det må de da være !! Og det er ikke blot en god historie - Der bliver stadig blandet ulve ind i hundenes blodlinier på Grønland


  http://www.qimmit.com/standard.htm


 • #63   21. maj skrevet af en mand og hans meninger, ingen henvisninger ingen fakta

 • #64   21. maj Ulla: Jeg savner stadig, at høre fra dig, hvad gavn fangerne skal have af at fortælle disse "historier"?

  Her er vist et bedre link. Lad os se, hvad forskeren har fundet ud af - og ja jeg har set tudsegamle foto af hunde - deres liv, dagligdag, brug. Disse foto er alle forsynet med beretninger - jeg deltager i en del kaffemik med disse skønne folk - og her har man fortalt mig om at binde tæverne, så de kunne parre med ulve. Det er aldrig noget, jeg har haft behov for at stille spørgsmålstegn ved - men lad os nu få set, hvad genetikerne siger - de må kunne besvare det. Jeg er ligeglad med at få ret. Jeg vil bare have fakta frem

  http://dgls.dk/wp-content/uploads/2016/01/TG-4-2015-web-gratisartikel.pdf

  Jeg har også spurgt Qimmit, som jeg før har snakket med om racen. Du kan dog se hans holdning skinne igennem her

  http://www.qimmit.com/sidste_nyt_f.htm

  Jeg håber han svarer - skal nok poste svarene, når nu fangernes beretninger ikke kan tages for gode varer.

  I følge Illustreret Videnskab er grønlandshunden så tæt på ulven i skelet, at det ved udgravninger er stort set umuligt at skelne de to fra hinanden - noget, som er unikt for en hunderace ellers. Det kan du selv lige google frem, vil du se det studie - ellers sig til.

  Vibes beretning findes også online. Den er fra 1981. Jeg tror heller ikke jeg kan gennemskue, hvorfor en polarekspedition skal fortælle ammestuesnak... men hvad ved jeg... for mig virker det bare meget usandsynligt. Derfor har jeg altid roet på disse ting. Og der skal en del til at overbevise mig om det modsatte - men en genetiker ville kunne. Så nu vil jeg kontakte ham. Så må vi se, hvad der sker.

  Det er jo ikke noget at blive sur over eller tage nært - det er jo bare en online debat om, hvorvidt dette er sandt eller ej. Jeg synes det er spændende. For mig er det helt nyt, at disse ting ikke skulle passe. Men lad os nu se hvad der dukker op af fakta Det er lidt nemmere at forholde sig til, synes jeg


 • #65   21. maj hvad gavn har nogen af at fortælle historier, det er jo skrøner som mange selv tror på så derfor fortælles de videre, og vi kan jo alle lide en god historie.
  DEt er da muligvis sket engang eller 2 og en fjer bliver til maneg høns


 • #66   21. maj et af svarene i min grønlænder gruppe.

  De grønlandske slædehunde er ikke så høje, har kraftige korte ben, kraftigt overkrop, hvorimod ulven er høj og høje tynde ben, ikke bygget til slædetræk. Slædehundenes kroppe er bygget til træk, med kraftige stærke muskler, bygget til at trække tungt last ti dyb sne og is. Jeg er opvokset et sted med slædehunde. Danskerne er blevet narret af skrøner for at lave grin med, undskyld, men sådan er det


 • #67   21. maj Ulla: Ja jeg ved det ikke - jeg har altid tænkt det var sandt - men lad os da se hvad de siger. Om ikke andet så er det da et spændende emne - og det er altid rart at lære nyt synes jeg

  Kan se de startede forskningen i 2011 - mon ikke de har nogle svar så?

  jeg prøver ham lige...


 • #68   21. maj De grønlandske slædehunde er ikke så høje, har kraftige korte ben, kraftigt overkrop, hvorimod ulven er høj og høje tynde ben, ikke bygget til slædetræk. Slædehundenes kroppe er bygget til træk, med kraftige stærke muskler, bygget til at trække tungt last ti dyb sne og is. Jeg er opvokset et sted med slædehunde. Danskerne er blevet narret af skrøner for at lave grin med, undskyld, men sådan er det

  Men det er jo samme kritik jeg kan rejse her, som du rejste af Peters link og Qimmit.... det er jo også bare en person, holdninger og nul fakta eller andet... Det synes jeg ikke jeg kan bruge må jeg indrømme

  Er det løgn og latin skal der en som ham her til at overbevise mig, men så bøjer jeg mig også

  "Mikkel Holger Strander Sinding skriver ph.d. om genetisk populationshistorie
  af grønlandske ulve og slædehunde. Projektet fremgår delt mellem Center
  for GeoGenetik på Statens Naturhistoriske Museum (Københavns Universitet)
  og Nasjonalt senter for biosystematikk ved Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo. Projektet foregår i tæt samarbejde med adskillige Grønlandske institutioner, her i blandt Grønlands Naturinstitut, Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Grønland, samt
  Grønlands Nationalmuseum og Arkiv.

  I sit arbejde bruger Mikkel de nyeste DNA-metoder til at afdække grønlandske ulve og hundes mangfoldighed og evolution gennem de sidste 4.000 år."


 • #69   21. maj nej da du må bruge hvad du vil, men det er det samme fakta du lagde ud med jeg kender en der siger det og derfor er det sandt.
  her er stortset alle svar de samme af folk der har boet der hele deres liv,
  men det virker som at fordi du kender et mennesker der siger noget andet så passer det, har du nogensinde slv været der


 • #70   21. maj for min skyld må du tror på hvad du vil.
  også at månen er lavet af ost, men imponerende et eller andet sted at der skal blot en tilfældig grønlænder til at overbevise dig men uha nej kun eksperter kan modbevise dette for de andre er i min familie


 • #71   21. maj Nej jeg har desværre ikke besøgt Grønland. Det kunne være spændende. Jeg har familie, der har boet der og bor der i perioder. Jeg tror dog jeg ville ende med at involvere mig i hundenes tarv kom jeg derop, for de har det ikke alle lige godt anno 2017... desværre. Tiderne er ændret for mange to og firbenede

  Det er ikke et menneske jeg har talt med - jeg har et stort netværk blandt grønlændere. Se mit tidligere indlæg om kaffemik De mødes hver søndag

  Qimmits mail dur desværre ikke mere - jeg vil se om jeg kan finde en anden og spørge ind til det. Og så skriver jeg til ham DNA fyren nu.

  Som jeg skrev: jeg er ligeglad med at få ret. Jeg synes sagen er spændende, og vil gerne lære nyt. Du virker sådan lidt i forsvar, og det er der jo ingen grund til - vi undersøger bare nogle ting.

  PS. De to ekspeditioner, der henvises til i artiklen med observationer af omtalte parring kan findes her, hvis andre vil læse dem. Det er spændende læsning generelt

  Freuchens er fra 1935, "Report of the Fifth Thule Expedition, 1921-1924", Nordisk Forlag.

  Og Vibes observation i 1981 findes i Grønlands Fauna. Nordisk Forlag.

  Bare hvis nogle er ekstra nysgerrige efter at nørde med emnet


 • #72   21. maj Hold op han svarede med det samme Så må vi vente i tålmod lidt endnu Har sagt ja tak til svar, når der er facit - spændende!

  "Hej Helle

  Ja jeg er den rigtigt person, jeg ved noget men tør ikke rigtigt fortælle det endnu, det er ret komplicerede analyser vi laver og man skal aldrig sige noget før der er to streger under facit. Så selv om jeg har en del resultater nu så må jeg vent lidt før de er bekræftet 100%

  Men skal vi ikke bare sige at jeg skriver til dig når resultaterne er klar?

  Bh
  Mikkel"

  Det er ham her - http://snm.ku.dk/english/staffsnm/staff/?pure=en/persons/331920


 • #73   21. maj Så .. for nu at forstå det rigtigt ud af en masse link .. man ved ikke med sikkerhed, om der er blandet ulv i de her hunde ? • #74   21. maj Martine: Vi er uenige men har kun fortælllinger desværre. Jeg har aldrig haft grund til at betvivle det, men er det forkert, så skal det da naturligvis frem. Der er observationer fra nogle polarfolk på tidligere ekspeditioner som du kan se - men jeg tænker, at en genetiker kan give et bedre svar end gamle bøger. Så vi må vente lidt om se, hvad Mikkel Sinding svarer tænker jeg. Jeg synes det er vildt spændende! Gad vide, hvad det er de allerede ved men ikke vil sige Elsker den slags

  Skal nok poste hans svar herinde, jeg tror også der kommer en rapport mon ikk. Spændende er det i hvert tilfælde.


 • #75   21. maj Ja, jeg kan huske dengang jeg var ung og boede på Østerbro - jeg havde en schæferhund som var street-wise så det piskede. Han og jeg kørte engang imellem på værtshus, hvor jeg spillede billard og han lå under bordet og sov.

  Hold da op, schæferhunden har godt nok eksisteret i mange varianter og størrelser .. hvis man altså skal tro alle de her værtshusgæster og deres historier.
  Men interessant var det da bestemt. Tænke sig, en canadisk bjergschæfer som havde meget kortere forben for det så var nemmere for den at gå op af bjergene .. det røg lidt til jorden, da jeg spurgte geniet om hvordan det så egentligt gik for den, når den skulle ned af de her bjerge.
  Og en schæferhund på 80 kg - og den var IKKE tyk ...

  Jojo


 • #76   21. maj • #77   21. maj nu er jeg født i 1971 faktisk på dagen idag hvilket ikek er relevant, min far var svensker og det samme var min farfar sjovt nok han var født i 1897.
  Som børn blev mine søskende og jeg sendt til Sverige hver sommer hos farfar og farmor, farfar var jo en ældre men statelig mand med hat og cigaret rør.
  Han fortalte os børn at opførte man sig ikek ordentligt i Sverige så blev man lukket inde i skorstenen.
  Udfra dette kan jeg så konkluderer at alle børn i sverige fra 70 erne og før ofte blev lukket i skorstenen hvis de havde lavet ballade.
  Og hvorfor jeg tror dette, jo min farfar løg ikke for hvad fik han ud af dettte, og skal jeg overbevises om andet så kan dette kun blive af mindst en professor i adfærd eller på samme plan psykiater med speciale i trumatiserede børn


 • #78   21. maj hahaha Ulla - sikke dog noget

  Minder om den store stygge bastian

  Jeg synes det er sjovt som du tager det her så meget til dig. For mig er det en spændende debat, som kan lede til nogle fakta, og jeg har fået øje på et spændende studie og en mulighed for at lære noget nyt.


 • #79   21. maj jeg har boet og arbejdet på grønland, og bryder mig ikek om usandheder om det grøndlandske folk

 • #80   21. maj Det er da ikke usandheder om det grønlandske folk. Det er noget, som de selv fortæller.... og om det er sandt eller ej vides pt ikke.

  Jeg har spurgt et par erfarne slædehundefolk som jeg kender. Hardcore slædehundefolk og de svar, der kommer siger, at det gør man i mange lande og ikke kun på Grønland. En henviser til en hundefører, der har gjort det for at få mere udholdende hunde og bedre hunde til beskyttelse ved bjørne osv. Det er beskrevet i Alaska's Wolf Man: The 1915-55 Wilderness Adventures of Frank Glaser. Men det er jo heller ikke rigtig brugbar dokumentation, selvom der er en del, der peger på, at det blandt disse slædehundefolk anses for korrekt.

  Men her er titlen, og så kan nysgerrige jo finde den bog, hvis de vil


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 1 Svar: 440
  #81   21. maj • #82   21. maj Hvor er de bare fantastiske Peter - har en svaghed for dem

 • #83   21. maj Tillykke med fødselsdagen, Ulla
  Mit første barnebarn har også fødselsdag i dag, så det er en ganske SÆRLIG dag

  Mht. det med at binde tæverne for at de skulle bedækkes af ulve: Jeg tror ikke helt på det, da der er for mange usikkerhedsmomenter i "projektet" - fx at ulven slet ikke fandtes i Grønland i en del år, og at man er i tvivl om, hvorvidt den overhovedet yngler dér - men jeg er spændt på at høre, om jeg tager fejl, for dybest set aner jeg ikke en skid om hverken grønlandske hunde eller ulve


 • #84   21. maj Synes også det er et vildt spændende projekt, som er dukket op ud af denne debat Isabelle Skal nok lave en tråd med det når han svarer!

  En google søgning viser, at der har været ulve, der trak! What!? Der er fx Storm the leader. Der er foto osv af ulven foran slæden -

  Men ja lad os nu lige se


Kommentér på:
Forbudsliste på Færøerne