{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.456 visninger | Oprettet:

Kender du din hvalps mor ? {{forumTopicSubject}}

Sidder her og læser mit medlemsblad fra Dyrenes Beskyttelse. De har denne gang stor fokus på hvalpefabrikker, selvfølgelig pga. alle de store dyreværnssager, med alt for store hundehold, der har været i de seneste år.
DB har foretaget en undersøgelse blandt nuværende og kommende hundeejere via Epinion.
Undersøgelsen spurgte ind til detaljer om hundekøbet, hos folk der havde købt hund indenfor de seneste 10 år. Den viste bl.a at en tredjedel aldrig havde set stedet, hvor hunden var vokset op, og at kun halvdelen havde set hundens mor.
Desuden afskrækker det åbenbart ikke køberne, når sælger ikke har styr på tingene. Kun halvdelen af hundeejerne svarede at sælger virkede troværdig, og langt færre svarede at sælger var god til at informere om hvalpen og livet som hundeejer.

Selvfølgelig skal den slags undersøgelser jo tages med et gran salt, da der muligvis også er folk som har købt voksen genbrugshund, blandt deltagerne i undersøgelsen samt andre årsager.

Men jeg er desværre ikke i tvivl om, at alt for mange køber hund, uden at tænke sig om. Ellers ville disse store hvalpefabrikker ikke eksistere smiley

Spørgsmålet er så bare, hvordan får man folk til at tænke sig mere om ? Hvordan får man folk til at opsøge info, INDEN købet ?
Ifølge DB's undersøgelse mente kun hver 3. hundeejer, at der var nok info på nettet, om hvordan man undgår at støtte de dårlige opdrættere ? Det undrer mig, for jeg tænker at der må findes tonsvis af info om emnet ? Men måske tager jeg fejl ?

Hvad mener du ? Skal der mere info til ? Eller kan man finde andre løsninger, for at få stoppet de useriøse opdrættere/hvalpefabrikkerne ?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kender du din hvalps mor ?
  • #1   25. maj 2017 Ja da, jeg hilste både på mor, far og bedstemor til kuldet. Farmand sad nærmest på skødet af os og ville helst ikke have, at mor kom hen og blev nusset, fordi han ville have al opmærksomheden. smiley

  • #2   25. maj 2017 Det lyder fantastisk hyggeligt Susanne smiley

  • #3   25. maj 2017 Det var det helt bestemt også. smiley

    profilbillede
  • #4   25. maj 2017 Jeg forstår slet ikke, at man tør købe hvalp på den måde.
    Vi mødte mor og to halvbrødre ved første og andet besøg (før og efter hvalpene blev født), og vi var med på marken og se hundene arbejde ved første besøg, så vi vidste, hvad vi sagde ja til. vores opdrætter afholdte også en hvalpedag, da hvalpene var 7 uger, hvor alle hvalpekøbere kom forbi, sammen med hanhunden og hans ejere, en tidligere hvalpekøber og en der vidste en del om råfodring og klikkertræning, og så var der ellers foredrag og rig mulighed for at se forældrene. Jeg følte mig rigtig godt klædt på, til at få hvalp hjem.


  • #5   25. maj 2017 Jeg forstår det heller ikke ? Har altid set minimum mor (som regel også far) til hvalpen, og set hvor og hvordan de voksede op. Men jeg er også klar over at en hvalps opvækst/arv, har betydning for resten af hundens liv.

    Men hvordan får man nye hundeejere til at forstå, hvor ufatteligt vigtigt det er at købe hvalpen fra en god opdrætter ?


  • #6   25. maj 2017 Tre af de fire hvalpe, jeg har købt har jeg kendt tæven. En af dem var ovenikøbet min tidligere hunds kuldsøster, som jeg dermed har fulgt siden hun var et par uger gammel.

    Den første hvalp mødte jeg kun kort tæven den dag, vi hentede hunden. Det var også det første besøg hos opdrætter.

    Den sidste kendte jeg både tæven og hannen.


  • #7   25. maj 2017 Hvis ikke man mener, at der er info på nettet, så har man ikke kigget, vil jeg vove at påstå. Der er MASSER af sider, hvor emnet debatteres blandt meget andet eller som direkte er målrettet hundekøbere og oplyser om, hvad man skal tage sig i agt for.
    Dernæst kommer så, at man jo kunne starte med at bruge lidt sund fornuft. Man behøver ikke søge info på nettet, for at kunne (eller burde kunne) regne ud, at hvis kræet koster det halve af, hvad andre hunde af samme race koster og du i øvrigt skal hente den på en rasteplads, så er der noget galt. Det er heldigvis ikke sådan hvalpefabrikker oftest opererer, men hundehandlerne gør, og dem er der jo også folk, der køber hos.


  • #9   25. maj 2017 Hundekøbere er så møgforskellige - der er jo temmelig mange, der køber ret tilfældigt og jeg tror de er ret svære at nå. De læser næppe om hunde på nettet, men impulskøber eller slår lige hurtigt op på DBA.

    Her er det en hel kultur, der skal ændres og det tager dælme tid - og det bliver nødt til at være med en ret direkte kontakt.
    Oplysningerne kommer disse aldrig til at søge selv, så der skal en lidt aggressiv kampagne til, IMO.


  • #10   25. maj 2017 Men CH, disse mennesker er så (forhåbentligt) heller ikke dem, der efterfølgende klager over manglende information på nettet. Jeg tror ikke, at man kan forhindre sådanne mennesker i at købe tåbelige steder, simpelthen fordi de, som du siger, ikke selv søger nogen form for information. Det må være noget med at oplyse på træningspladser, på gåturen hvis man møder dem osv., men så er det jo desværre først, når hunden ER købt.

  • #13   25. maj 2017 Jeg tænker nemlig også, at infoen findes på nettet, hvis man ellers aktivt søger det. Men det kræver jo at folk selv søger info, og det gør de her "overfladiske", impulssive hundekøbere jo desværre ikke smiley

    Fik lige en tanke, hvad nu hvis man fik både dba og gul og gratis til at gå med i kampen mod hvalpefabrikker, sådan at man automatisk fik "gode råd" hver gang man klikkede på en annonce om hvalpe, og sælgers tlf.nr. ?


  • #14   25. maj 2017 Selvom man har mødt moderen og avler virker til at ha super godt styr på alt. Kan man alligevel ende med at blive blive overrasket negativt.
    Det har jeg set ved en veninde der bestemt ikke endte med den hvalp hun forventede. Den var absolut ikke særlig godt præget.
    Og det er tilsyneladende kuldet der har en del issues og ikke bare hendes.
    Og det er på trods af at man følte at forarbejdet var gjort grundigt.


  • #16   25. maj 2017 Linda: Har du efterfølgende haft problemer med hvalpen ? Eller var I heldige, at sælger trods alt var nogenlunde fornuftig ?

  • #19   25. maj 2017 Ja Zentas mor var der både da jeg besøgte hvalpene for første gang da de var 6-7 uger og da jeg hentede hende som 8 ugers.
    Hendes far har jeg kun set på billeder og videoer smiley


  • #22   25. maj 2017 Jeg mødte iøvrigt også Satu's mor flere gange.
    Kátur's mor og far boede jeg sammen med smiley


  • #23   25. maj 2017 Jeg tror det er svært at få fat i dem, som impulskøber en hund eller dem, hvor en hund bare er en hund, som ikke har den store betydning i hjemmet. Tror som CH også at man er nødt til at være ret aggressiv i sine infokampagner, for at nå dem. Flere køber jo hunde og skiller sig af med dem igen i et væk. Sådan nogle typer, går vel ikke så højt op i, hvor hvalpen kommer fra.

  • #25   25. maj 2017 Esther som er fra Norge er den eneste jeg ikke har mødt far. Ellers min første hund tog jeg i mod selv, har passet både moren og far. Min nr 2 hund boede mor og far sammen smiley
    Nr 3 havde avler både mor og far og mødte dem både der hjemme og til udstillinger smiley
    Og så der Esther jeg bare kørte op og hentede, men hun sælger ikke til alle, og jeg blev godkendt af en anden avler smiley
    Min nr 2 hund (Jackline) var den eneste uden papir og gør jeg aldrig igen.


  • #26   25. maj 2017 Mine to blandings omplaceringer kender jeg ikke ophavet på og kender kun tidligere ejere, der nok godt kunne være nogle af dem der har svaret som nævnt i startindlægget. Den ene anede ikke engang hvor gammel hunden var, han havde ingen sundhedsbog og var ikke chippet da vi overtog ham 3-4 år gammel.

    Mine bc'er til gengæld, der kender jeg det meste af familien, flere led ude og onkler, søskende, tanter osv. Har lige haft besøg af Chuts mor, bror og to halvbrødre, som desuden nærmest er fætre til mine 3 uger gamle hvalpe.

    Mine hvalpekøbere for slet ikke lov at købe hund, hvis jeg ikke har mødt dem før de skrives op til en hvalp, eller har været i hjemmet og mødt min tæve.
    Faktisk sprang en fra, da jeg satte det som et krav at vedkommende skulle på besøg inden hvalpene var født, for at vi kunne møde hinanden og de kunne møde Chut.

    Med undtagelse af en fra Østrig og en jeg kender fra LP, så har alle været her og de har heldigvis elsket at det var et krav og elsket at blive inviteret med til familietræf, inden parringen overhovedet var sket - De to undtagelser, de kender så linjerne bag kombinationen godt og har haft mange, mange snakke med dem inden, så de ved hvad de går ind til.

    Men tror mange hvalpekøbere stirre sig blinde på de her nuttede hundehvalpe og mange gange også det praktiske, hvis hvalpene lige er klar til at flytte hjemmefra når man har lyst til at få hvalp.
    Det der med at undersøge, lave forarbejde og skrives op og veeeeente, det passer ikke ret godt ind i vores kultur hvor alting gerne skal gå lidt stærkt.
    Nogle gange tror jeg folk synes det simpelthen er for bøvlet.

    Ved sgu' snart ikke hvad man skal gøre for at øge opmærksomheden omkring vigtigheden af ikke at støtte hvalpefabrikker og fortælle hvad faresignalerne er. Synes det er fint dyrenes beskyttelse går ud og informere, men er ikke helt enig i det med at de henviser til den godkendte kennelliste - Der er både skidt og kanel på den liste og udelukker alle der kun har 1-2 kuld om året.
    Det er jo helt fjollet.


  • #27   25. maj 2017 Jeg har set både mor og far ved alle mine hunde, og mange andre familiemedlemmer, og jeg har set de steder de er opvokset.
    Jeg opdrætter selv lidt, og derfor giver det jo sig selv, men min Saga har jeg importeret fra Sverige hos en opdrætter der havde både far, mor, flere halvsøskende og en helbror, jeg har også set hendes mormor.

    Jeg ville aldrig købe fra et sted, hvor jeg ikke måtte komme ind eller se stedet, hvor hvalpen er opvokset, og hvor de ikke havde i det mindste moderen.

    Jeg kender rigtig mange familiemedlemmer til alle mine hunde, det er vigtigt, men for mig er det også vigtigt, at jeg har en form for kemi med den jeg skal købe hvalp efter, jeg ville aldrig købe hos en, som jeg fandt usympatisk.


  • #28   25. maj 2017 Min første blandingshund så vi moderen til hvalpene men ikke faderen. Udfaldet af dette køb var ikke det bedste, og hunden blev aflivet ret ung.

    Min første Collie med papirer så vi moderen men ikke faderen, og vi var på gentagne besøg.

    Min anden Collie med papirer så vi moderen men ikke faderen, og vi besøgte opdrætter to gange. Men vi fik bestemt ikke det, vi forventede i forhold til, hvad hun lagde op til.

    Og nu er vi på tredie Collie med papirer. Så må vi se, hvordan det går. Indtil videre er det lidt en skuffelse, at han ikke er vokset op i en stue, så han skal lære, at han ikke må æde inventaret. smiley


  • #30   25. maj 2017 Menellis: Tror desværre at du har ret i at folk stirrer sig blinde på de nuttede hvalpe. Det er en impulssiv handling, og det passer perfekt lige nu, hvor vi har sommerferie smiley
    DB nævner netop, at mange af hvalpefabrikkerne gør meget ud af at tage "nuttede" billeder af hvalpe i thekopper/dukkemøbler eller lign. Måske man skulle indføre mere kontrol/overvågning af de mennesker der sælger hvalpe på nettet (FB, dba osv.) ?


  • #31   25. maj 2017 Ja, og hun er skøn smiley
    Jeg kendte også tøsernes mormor, men hun måtte desværre sige farvel, få dage før vi hentede Chessie smiley

    Men jeg ved ikke hvad man kan gøre for at stoppe det. Jeg har indtryk af, at der mange steder stadig hersker en ide om, at stamtavler er indavl og at det eneste man betaler for er papiret - så i stedet vælger man en billigere hvalp, fra et muligvis suspekt sted. Men manden har jo mange hunde, så han må jo vide hvad han snakker om? smiley Medlidenhedskøb tror jeg også er ret udbredte.


    profilbillede
  • #32   25. maj 2017 Jeg mødte både Tuckers mor og far - men der er stadig mange ting jeg vil ændre på til næste gang jeg skal købe hund.

    Jeg vidste at man skulle købe en hund med tavle - jeg havde bare ikke lige fået fat i den del med DKK og at pointen er at kunne undersøge linjer og sundhed. Så da jeg så hvalpen var med DDKC tavle tænkte jeg jo bare at det var super smiley
    Jeg fik heller ikke spurgt meget ind til opvækst, socialisering eller noget som helst.
    + Tucker var eneste hvalp tilbage, jeg havde ham med hjem samme dag som jeg mødte ham smiley Vores besøg var nok en halv times tid.

    Men jeg var heldig - jeg fik mig en utrolig skøn hund smiley Dog bliver meget gjort anderledes næste gang.


  • #33   25. maj 2017 Min opdrætter gjorde meget ud af, at gøre det klart, hvad det krævede at have en puddel hund.
    Jeg besøgte dem flere gange, før JEG blev godkendt til at købe en hvalp.
    Jeg så hvordan hjemmet var, hvordan hundene levede, var med på udstilling og så selvfølgelig morhund smiley

    Melanie kender jeg af gode grunde ikke forældrene til og ej heller hendes historie eller opvækst.


  • #34   25. maj 2017 CTS: Enig ! Rigtigt mange er villige til at købe en hvalp, af medlidenhed, for at redde den fra en frygtelig tilværelse. Og det kan jeg egentligt sagtens sætte mig ind i. Jeg kunne sikkert også være "dum" nok til at betale for at få en hvalp/hund væk fra et frygteligt sted.
    Men, jeg ville da dårligt nå ud af indkørslen hos sælger, før jeg ringede og anmeldte stedet til DB eller lign. Forstår ikke hvorfor man køber en hvalp fra en opdrætter, som man i bund og grund synes er frygtelig, og så gør ingenting bagefter ?


  • #36   25. maj 2017 Og så viser undersøgelsen fra Epinion for øvrigt, at cirka halvdelen af de adspurgte hundeejere, kune finde på at købe en hund, for at redde den fra dårlige vilkår.

  • #37   25. maj 2017 Ja! Der er så mange ting, jeg ville ønske hun kunne fortælle.
    At hun fx. kunne forklare, hvorfor hun ikke vil have sele og halsbånd på.
    Om nogen har gjort hende ondt, eller om hun egentlig har levet udemærket, som vild hund?

    Man bliver nysgerrig!


  • #38   25. maj 2017 Krøllet: Sådan har jeg det også med mine tidligere gadehunde ! Specielt hvis de reagerer anderledes end man forventer.

  • #39   25. maj 2017 Det undrer mig ikke, Ann-Marie smiley
    Jeg ville også have svært ved at køre derfra. Bare tanken om hvilken fremtid de hunde går i møde sådan et sted. Av mit hjerte! Det ville virkelig kræve, at jeg overtalte mig selv meget kraftigt.


  • #40   25. maj 2017 Jeg tror sq heller ikke jeg kunne besøge en hvalpefabrik, med kummerlige forhold, uden at tage en hvalp med hjem.... Bare tanken om deres opvækst og deres videre liv, gør sindssygt ondt i hjertet smiley

  • #41   25. maj 2017 Jeg ville også have svært ved bare at køre, uden hvalpen, velvidende at opdrætter sælger, fuldstændigt uden hæmninger, til første person der er villig til at betale smiley smiley
    Af samme årsag forsøger jeg på IKKE at køre ud og kigge hos folk, der virker uldne.
    Sagde en gang nej til at kigge hvalp, hos opdrætter der havde hvalpene i sin stald. Vedkommende blev meget fortørnet over, at jeg ikke var begejstret for staldhvalpe, da personen åbenbart havde alle sine hunde i stalden (ved ikke hvor mange hunde de havde), men det var små hunde, som ikke burde være i en stald.
    Måske man skulle have anmeldt stedet ? På den anden side, så kan forholdene jo have været udemærket ? Jeg havde bare en dårlig fornemmelse af stedet/opdrætter.


  • #43   25. maj 2017 Jeg skal bestemt ikke ud og kigge sådanne steder.
    Hvis min mavefornemmekse siger nej, så holder jeg på det!


  • #44   25. maj 2017 Mine svigerforældre kigger på ny hund (gud forbyde at de får en mere). Deres første prioritet er, at det skal være en billig bomuldshund.
    De kommer helt sikkert til at støtte noget skod avl, fordi de er pisse ligeglade med, hvilke forhold hunden kommer fra.


  • #45   25. maj 2017 Krøllet: Trist, rigtigt trist smiley

  • #46   25. maj 2017 Måske en reklamespot i tv'et lavet af DKK, med fokus på, hvad man skal være opmærksom på ved køb af hvalp, hvalpefabrikker og fordele ved en stamtavle.
    Mange vælger en stamtavle fra, fordi de ikke vil udstille.

    Så kunne DKK lave en side på deres hjemmeside med mange flere oplysninger omking det, så folk kan gå der ind og læse om det. Linket skal selvfølgelig komme frem til sidst i reklamen smiley


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.321
    #48   25. maj 2017 Jeg tror ikke på,at man skal fortælle at man skal købe med tavle. Det vil for mange have den stik modsatte effekt. Man må ud at fortælle hvad man skal undgå og så lade folk selv tage stilling.

    Jeg har ikke det store behov for at kende forældrene til mine hunde. Tillid til opdrætter og så de linjer hunden kommer fra er fint for mig.


  • #49   25. maj 2017 Aiyo kender jeg forælderne rigtigt godt , jeg har været så heldig at få lov til at være tæt ind over hvalpekuldet, fra dag et. Kendte så også forældrene inden tæven blev parret.

    De blandinger jeg tidligere har haft har været hunde, der har været i 2-3-4 hjem siden opdrætter, inden jeg fik dem smidt i nakken, og derfor har jeg ikke
    mødt tæven, en enkelt er det efterfølgende lykkes mig at opstøve, men eller ikke.

    Jeg er så dog kommet dertil at fremadrettet vil jeg kun have hundene fra de er hvalpe , og her er et af kravene at jeg som minimum skal møde tæven hvergang jeg er på hvalpebesøg, allerhelst INDEN hun bliver parret.
    Hanhunden vil jeg gerne møde hvis det kan lade sig gøre , især hvis det er en ups parring med naboens hund.
    Er det en hanhund fra udlandet så må jeg nøjes med billeder og beskrivelse og prøve på at stalke ham på nettet.


  • #51   25. maj 2017 Jeg har altid set mor-hunden til mine hvalpe.
    Jeg har i to tilfælde dog måtte acceptere, at det ikke var en hund man satte hænderne ned til - men det er jeg sådan ret ligeglad med.

    En kollega har en hund fra en puppy-mill - hun kunne ikke køre uden at tage den med, og hun har så været heldig mht sygdomme, da den er sund og rask og ikke fejler noget.
    Vi talte om det uhensigtsmæssige i at købe hvalp sådan et sted og hun gav mig helt ret i, at sålænge der er købere, er der folk der avler.

    Hun så iøvrigt - surpriiiise - heller ikke morhunden til sin hvalp.


  • #53   25. maj 2017 Jeg mødte både mor, far og alle kuldsøskende smiley

  • #54   25. maj 2017 Ved den første hund, jeg købte, var faren den første jeg mødte. Jeg så ham på en udstilling og besluttede, at han var lige den type, jeg gerne ville have hund efter. Ved et totalt tilfælde var han på det tidspunkt far til et par 4 uger gamle hvalpe, som jeg købte en af. Jeg var på besøg flere gange og mødte moderen hver gang.

    De 3 andre hunde, jeg har købt, er alle købt i udlandet, to i Belgien og 1 i Italien. De to steder i Belgien havde jeg ikke været hos opdrætteren, før jeg hentede hvalp der. Jeg så begge steder både mor og far til hvalpen.

    Det sidste sted havde jeg været et par gange før og mødt moren, før jeg valgte at bestille en hvalp. Det var Celtia fra Italien, og hendes far har jeg aldrig mødt. Jeg kender dog en del til linjerne og har mødt flere halvsøskende til hende.

    Jeg er enig med flere af jer andre, hvis folk ikke har kunne finde information om, hvordan man bedst sikrer sig, når man køber hvalp, og hvornår alarmklokkerne bør ringe, så har de ikke set sig ret godt for. Der er så meget om det på nettet, og det er behandlet i masser af hundebøger.

    Hvis man vil sætte sig ind i det, så er der masser af let tilgængelig information. Måske nogen svarer, at de mangler information, fordi de ikke har lyst at indrømme, at de har gjort et impulskøb.

    Det er lidt svært at se, hvordan man skal få alle med. Det er ikke så længe siden, der var en tråd herinde om en undersøgelse, der viste, at folk rask væk valgte hund af en sundhedsmæssigt udfordret race på trods af, at de allerede havde eller havde haft en hund af samme race, som netop havde haft de race typiske sundhedsproblemer. Hvis ikke engang dårlige erfaringer får folk til at tænke sig om, så er det svært at hjælpe dem.


  • #55   26. maj 2017 Emma overtog jeg som 5 -årig og har derfor ikke mødt hendes forældre. Jeg har dog efterfølgende set billeder af hendes mor.
    Luka har jeg mødt mor, mormor og onkel og selvfølgelig set hele kuldet på 8, når vi kom på besøg. Hans far boede på Fyn, så ham har jeg ikke set.
    I øvrigt er Luka og Emma langt ude i familie. Emmas bedstemor er Lukas oldemor...


  • #56   26. maj 2017 Jeg var så heldig at låne Bums mor til en gang træning inden vi overhovedet havde besluttet os til at skulle have en rottweiler. Det var en af grundene til at vi endte med at vælge rottweiler

  • #58   28. maj 2017 Jeg har mødt vores ældste hunds mor, men ikke hans far - Han var dog fra samme opdrætter, så det var ikke information om ham, jeg manglede.
    Jeg har mødt begge vores unge hunds forældre - Mødte hans far og var ikke et øjeblik i tvivl om, at han havde og videreavlede nogen af de egenskaber, jeg ønskede i min fremtidige hund. Jeg fandt et kuld efter ham, hvor jeg selvfølgelig også mødte hvalpenes mor, som også var lige den rigtige type.

    Mere information på området er altid en god ting, hvis folk skal tænke sig mere om. Problemet med dem, der ikke tænker sig om er, at de sådan set skal have informationen kastet lige i synet helt automatisk, da manglende interesse i at søge information, ofte er et symptom på tendensen til ikke at tænke sig om.
    Jeg tvivler dog desværre på, at en side som DBA vil synes, det er en god ide at placere et stort banner, der opfordrer hvalpekøbere til kun at købe hvalpe, hvor de kan møde begge forældre og få adgang til sundhedsoplysninger. Jeg har ikke fornemmelsen af, at det er den type hvalpekuld, der hovedsageligt annonceres på DBA = Dårlig forrentning for DBA.


  • #59   29. maj 2017 Jeg mødte moren og søsteren til Anton, der jeg var nede og hente ham. Og så selvfølgelig også hjemmet ham var vokset op i og mødte den schæfer de også har i familien.. Og har mødtes en del gange siden med opdrætter hvor mor og eller søster også har været med..

  • #60   29. maj 2017 Kun ved tre af mine hunde gennem tiden har jeg ikke mødt både far og mor. Men måttet nøjes med moderen og andre familiemedlemmer.
    Carlsons far var blevet exporteret til Australien efter parringen. Til gengæld havde opdrætter beholdt både en kuldbror og en kuldsøster til Börje smiley
    Stormys far havde været død i mange år, da Stormy blev lavet af frostsæd smiley Til gengæld var Stormys far en af de mest betydningsfulde avlshanner i racen siden 80'erne så jeg har mødt andre Hurricane Kid-afkom gennem tiden.
    Clintons far bor i Tyskland og Clintons opdrætter i Sverige. Må tilstå at jeg stolede på at opdrætter godt kunne finde ud af at vælge en god hanhund. Så jeg har kun set ham på billeder. Meeen hvis han er bare halvt så skøn som min lille rod så er han en rigtig god hund smiley smiley smiley


Kommentér på:
Kender du din hvalps mor ?

Annonce