{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.407 visninger | Oprettet:

.... {{forumTopicSubject}}

En tidlig morgentur på stranden med mine to hunde. Vi gik helt nede i vandkanten, jeg havde en kastearm og to bolde med og gik og smed bolde i vandet, hundene svømmede, vejret var fantastisk - ren idyl.

Jeg går - som altid - og kigger frem, tilbage, til siderne .. jeg vil ikke ha andre hunde op til mine så jeg holder øje.
Men lige pludselig kommer der to hunde løbende, stærkt gøende og i lige linie lige ind i mine der er på vej op af vandet.

Min den ene gider så meget ikke andre hunde - han har en bold i munden og beholdt den heldigvis der - men røg på den ene af de her hunde, væltede den ned og jeg råbte ham af - den spænede sammen med sin ven tilbage til ... ja, sine to ejere, der gik langt væk og ikke var i syne sådan lige umiddelbart.

Jeg kom til at tænke på ... er det mig, der er galt på den her ?
At medbringe en hund, der ikke gider andre hunde til et sted, hvor der kan være hunde og ejere, der er .isseligeglade og bare lader deres hunde løbe op til andres ?

Bør man kun medbringe hunde, der accepterer at blive overrendt af andres på steder, hvor dette kan forekomme ?

Eller er det mig, der i virkeligheden har ret - mine hunde løber aldrig til andre, hverken hunde eller mennesker, så jeg mener et eller andet sted, at det er OK jeg går der med dem.

Hvad mener I ?

Sure hunde væk fra offentligheden .. eller hvordan ?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  ....
  • #1   27. maj 2017 Nææ, mine hunde gider ikke andre hunde, og især ikke, når de har legetøj eller når den anden hund kommer farende som den du beskriver.

    Mine tre små hunde vil gå i forsvarsposition med det samme. Labradoren og staffen ville prøve at stikke af.

    Jeg synes ikke det er ok, at lade sine hunde rende rundt på den måde - og var det min egen (eks. labben) der fik sådan et "nu-fræser-jeg-lige-området-rundt"-flip, så ville jeg undskylde rigtig mange gange!

    Men generelt slipper jeg hende ikke fri, hvis jeg ved, at der er stor chance for at være andre hunde.

    Man kan jo ikke færdes nogen steder med sin hund, hvis de


    Tænk hvis man ikke var velkommen sådanne steder, bare fordi man vil være i fred?


  • #2   27. maj 2017 Selvfølgelig skal du sgu da blive hjemme bag et meterhøjt hegn på din egen grund... Ellers skal andre folk jo til selv at tage ansvar for at holde deres køtere under opsyn og beholde snor på dem hvis ikke de kan styre dem uden.*

    * ovenstående kan indeholde spor af ironi og/eller sarkasme



  • #3   27. maj 2017 #1

    Men jeg er meget enig jo - tænker bare, om det er mig der er helt gal på den lige der, for det er jo forholdsvist ofte at man "hører om" eller selv oplever disse hundeejere, der er helt ligeglade med hvor deres hunde spæner hen.


  • #5   27. maj 2017 Juridisk står jeg nok skidt .. det er faktisk ikke det, jeg spekulerer så meget på smiley

    Jeg tænker mere på "den almindelige danske hundeejer" - er det bare sådan, at har man en hund, der ikke gider andre så bør man holde den væk, for det skal den altså kunne leve med ?


  • #6   27. maj 2017 Forkert på den....NEJ!...folk skal holde deres dyr i kontrol og kan de ikke det, så må de som os andre inkompetente fjolser (ja mig) holde deres hund i snor!

    ....problemet er bare at verden er sådan indrettet at du ikke kan undgå dem...

    Så hvis man vil undgå hændelser der kan ende ubehageligt, så bliver man desværre nød til at påtage sig et tungere ansvar på vegne af fjolser der ikke kan påtage sig et enkelt ansvar...

    øv...!


  • #8   27. maj 2017 Det synes jeg bestemt ikke, og håber det da heller ikke, for så ved jeg næsten ikke, hvor vi skulle lufte hund henne. Atlas har haft er par dårlige oplevelser med sure hanhunde og er nu selv blevet ret meget på vagt. I går gik vi i et villakvarter, hvor der pludselig kom en løs hanhund hen til os. Ejeren stod på den anden side af et hegn og kunne ikke se sin hund. Så man kan måde de løse hunde overalt, og så kræver det jo næsten, at man købe en gård ude midt i ingenting, for at kunne have en hund, som ikke gider andre hunde.

  • #10   27. maj 2017 Puha nej - det var blot et held at han havde den bold i munden ! - og jeg var taknemmelig for at han beholdt den der smiley

    Interessant at det er "blevet sådan" - eller altid har været det ?

    Jeg har bare været ude for at folk er blevet enormt forundrede over mit "den må ikke komme herhen" - og også et par stykker, der er blevet frygteligt vrede og ment at jeg skulle "opdrage min hund" .. og det undrer mig som sagt bare lidt.


  • #12   27. maj 2017 Jeg synes absolut, at du har alt mulig ret til at være der - du har styr på hundene og I passer jer selv og generer ingen. Desværre synes jeg efterhånden det er svært at finde steder, hvor man kan få lov til at gå i fred uden at skulle bekymre sig om andre hunde. Jeg føler, at der er blevet en mere udbredt ide om, at alle hunde skal kunne med alle og bare kan løbe frit i legeland (parker, strande mv). Fuld kontrol er blevet et efterhånden ret overset begreb hos mange hundeejere og accepten af at ikke alle hunde ønsker at hilse er mindre. Det skyldes nok også, at jeg selv er blevet mere opmærksom på problemet, efter jeg har fået mig en hund, som kan være usikker på andre.

  • #14   27. maj 2017 Jeg ved ikke, om det er blevet sådan, for jeg var en hilsetosse med min gamle hund. Atlas har trænet mere med, at vi ikke behøver at hilse på alle, som vi passerer, og når jeg har sagt nej tak, vi træner at gå forbi uden at hilse, så kigger folk ofte på mig, som om at jeg har tre hoveder! Der er heldigvis også de søde mennesker, som har fuld forståelse for at vi ikke skal hilse. Og idioterne der mener at de ved alt om hundetræning, og vi burde lade vores hund hilse, ellers bliver den ikke socialiseret ordenligt...

  • #15   27. maj 2017 Jeg synes at det bliver værre og værre med at folk bare slipper deres hunde uden at have kontrol over dem.

    Jeg har flere gange fået at vide, at jeg er en dyrplager og ikke burde have hund fordi jeg ikke gider deres hunde.

    Og lige som dig får jeg også at vide, at jeg skal opdrage min hund ?
    Øhh mener at min hund er godt opdraget, den løber ikke hen til andre mennesker og hunde.

    Og den jeg får mest er, at hvis jeg har sådan en indstilling, så skal jeg holde mig fra sådanne steder, hvor der kan være andre hunde, så skal jeg gå tur i byen.


  • #16   27. maj 2017 Loven er firkantet.

    Hvis to hunde løber frit på offentligt område, så er den bidende hund der bærer ansvaret.

    Det vil sige, at selvom den anden udviser Agressiv adfærd og knurrer, så er det den forsvarende hund der får ansvaret hvis det er den der bider hul. Typisk skal man også huske, at folk jo altid mener at deres hund er uskyldig. Derfor har loven ikke så mange andre muligheder end at være ret firkantet.

    Havde jeg en hund som er ikke god til andre hunde, og jeg gik frit med den alligevel, ville den få mundkurv på. For så risikerer jeg ikke at skulle få den aflivet.

    Det ville nemlig gøre ekstra ondt, når jeg godt vidste at min hund havde udfordringer i forvejen.


  • #17   27. maj 2017 Min hund kommer aldrig til at gå med mundkurv !

  • #18   27. maj 2017 Og den jeg får mest er, at hvis jeg har sådan en indstilling, så skal jeg holde mig fra sådanne steder, hvor der kan være andre hunde, så skal jeg gå tur i byen.

    Den har jeg også hørt.
    Jeg bliver en smule anstrengt når de siger sådan må jeg indrømme ....


  • #23   27. maj 2017 @Isabelle.
    Er det ikke helt naturligt, at en Hunhund siger fra overfor susende hanhunde?

    I vores hundeskov der vi en vi andre kalder Frøken Skrap. Alle hanhunde har prøvet at hun skælder ud og snappe i luften efter dem. Det er da helt naturligt sprog for en hund, og hanhundene flyver væk som skræmte mus.

    Det er da ikke farligt, og af hvad jeg læst helt normal adfærd.

    Jeg har til dato aldrig set en hanhund og en hunhund slås.


  • #27   27. maj 2017 Grundlæggende har du jo dit på det rene, og du gør ikke noget forkert - hvis andre bare havde styr på deres hunde i et minimum omfang. Men med det sagt, har du også et ansvar i og med du ved at en konflikt kan opstå hvis sådan en situation sker. Jeg går selv buer uden om visse steder på visse tidspunkter fordi jeg ved der kan være hunde der ikke er under kontrol.

    Lige netop denne sætning fra Lens indslag er vigtig IMO:
    "......men at jeg skal kunne forudse, at min hund kan være til fare og derfor træffe de forholdsregler, der skal til omkring ham."

    Men jeg ved virkelig ikke om du bør lade være med at lufte hund der. Jeg ville nok fortsætte.


  • #28   27. maj 2017 Martin og Isabelle - Det er i øvrigt super ærgerligt at tæven skal blive grovere og grovere i sin afvisning fordi de bliver ved og ved og ved ogved. Og til sidst bliver normen den grove afvisning. Jeg er virkelig ærgerlig over at jeg ikke bare gik eller bad folk om at fjerne deres han hund. For i dag taler Sally med store bogstaver lige snart en han hund blot tænker på at snuse hende i røven.

  • #30   27. maj 2017 @Lens
    Så lærte jeg da det. smiley

    Om din hunds adfærd er normal for racen, så er det da en træls adfærd.

    Som udgangspunkt kender jeg ingen hanhunde der opsøger slåskampe. Der er jo risiko for at komme til skade. Det er for mig noget nyt, at det skulle være normalt for en race.


  • #31   27. maj 2017 Overhovedet ikke og har aldrig haft det. Hun gider det bare ikke. Det er heller ikke alle der får en stor balle. Men hun læser lynhurtigt hvem der er evigheds rumpe forfølgere, og de får virkelig et møgfald så snart de tænker på at snuse. Andre får et par fine bisser at se og et brum. Og det synes jeg er super øv at hun har fået sådan en adfærd til hanhunde.
    En type som ham her feks får ørene i maskine med det samme hvis hun ikke har mulighed for at gå en bue udenom, og Sally ved lige præcis hvem der er de typer:
    https://www.youtube.com/watch?v=ZhZLiIiNa0Y


  • #32   27. maj 2017 Nej det ikke din fejl, folk skal lære at holde deres hund i snor hvis de ikke kan kontrollerer den.

    Åbne steder som Strand, skov og lign mener jeg ALLE burde kunne bruge, men inde i byen/byfester ville jeg foretrække folk holdt deres sure/aggressive hunde fra


  • #33   27. maj 2017 Johnny -

    Jeg har luftet hund der i 10 år ca, og det fortsætter jeg med smiley
    Det er ret sjældent at vi møder nogen og der er så meget plads - bred strand og lille skov lige op til - at det er forholdsvis nemt at passere andre med afstand.
    Dem i dag kom bare bagfra og med ejerne langt væk, så dem nåede jeg ikke at se.

    Jeg er som sagt bare interesseret i at høre, om normen er, at det er mig der burde holde mig væk - for hvis det er sådan, er det da godt nok trist ...


  • #34   27. maj 2017 @Jhonny.
    Jeg er ikke hunde ekspert, men for mig ligner det helt naturlig adfærd.

    Den hund siger fra på nydelig vis, og hanhunden viser tydeligt, at den har fattet det. Det der er sund almindelig adfærd af begge dyr

    Det er hunde, de kan jo altså ikke sætte sig ned og snakke om tingene på samme måde som mennesker.


  • #35   27. maj 2017 Anya - han er aldrig med i byen eller som "tilskuer" til konkurrencer. Det morer ham ikke, så han bliver i traileren smiley

  • #36   27. maj 2017 Jeg synes det lyder som et fedt sted at lufte hund og som har præcis ligeså meget ret til at være der som alle andre.

    Jeg tager os gerne Meeko med til sådanne steder men da han er ret selektiv til tider så er flexline eller sporline monteret på ham smiley


  • #37   27. maj 2017 Jeg synes at man som udgangspunkt skal gå uden om de områder hvor der er høj risiko for at møde andre hunde, hvis ens egne hund/hunde ikke kan med andre. Men du BURDE på ingen måde holde dig væk. Du har jo ikke valgt at gå i en hunde skov hvor der vrimler med hunde. Og hvor fanden skal man så gå hen hvis man altid skal være 1000% sikker på at andres hunde ikke komme løbende?

    Sally bryder sig heller ikke om at fremmede hunde kommer tonsende imod hende og de kan også godt få en "varm modtagelse" - dog uden brug af bisser. Særligt hvis hun er frisk ankommet og ikke lige har en pind/bold i munden. Men altså, jeg har sgu også ret til at være på stranden selvom andre ikke har styr på deres kræ smiley


  • #39   27. maj 2017 Martin - Hvad du ikke ser er at han gentager den adfærd, og at han ikke har fattet en skid. Men blot kort midletrigtigt slipper hende. Når den samme hund igen og igen bliver ved. Så bliver afvisningen GROV. Og den er i dag en del grovere end den på klippet - samt afvisningen sker INDEN han overhovedet når rumpen, eller om på siden for den sags skyld. Det er fint med de han hunde der forstår det hurtigt. Men de der bliver ved SKAL stoppes, ellers bør man selv gå. Jeg fortryder i hvert fald at jeg ikke tog affære smiley

    Jeg er absolut ikke fan af "det finder hundende" selv ud af." - mere....


  • #40   27. maj 2017 @Lens.
    Arh, nu forstår jeg. Jeg opfattede det som han opsøgte slåskampe. Det undrede mig.

    Det andet er jeg da enig i, ikke er nogen udfordring. Mange han Molosser har det jo sådan når de er udvoksede.


  • #41   27. maj 2017 @Johnny.
    Nåh, der er min holdning ret klar.

    En gang i mellem sker det, at vores hanhund forelsker sig i en hunhund, og så bliver han ved. Det er ret nemt at se når det sker, og så smutter vi. Det er jo ham der ikke kan styre sine hormoner. smiley

    Jeg er enig i, at hvis hundene ikke selv finder ud af det hurtigt, så må vi mennesker blande sig. Det er for mig logik.


  • #43   27. maj 2017 Mine får ikke lov til at se om de kan "klare det selv".
    Hunde, der kommer løbende imod mine bliver råbt væk af mig - det skal mine hunde slet ikke blande sig i.

    Episoden i morges viser så bare, at man aldrig kan være helt sikker på at nå det .. irriterende !


  • #45   27. maj 2017 Jeg kan bedst lide de "sure hunde" - for i 99% af tilfældene (herunder også dette) så har deres ejere mere styr på dem end ejerne til "den gør ikke noget" hundene. Det er jo lige præcis ikke de "sure" hunde som render op i hovedet på andre hunde og generer folk, som egentlig bare gerne ville gå en tur i fred.

    Så send bare de "sure" hunde min vej smiley


  • #46   27. maj 2017 Nej selvfølgelig skal du ikke blive væk. Det må være de andres ansvar, at holde deres kræ væk.

    Jeg har en hanhund, der bare absolut ikke kan med små hvalpe. Men skal vi så holde os fra hundeskovene? Nix.
    Hvis vi ser hvalpe, så kommer han i snor hvis den er med, ellers kommer han på armen.
    Alligevel syntes folk det er synd for ham, og at han da bare skal sætte hvalpen på plads?!?!?!
    Glem det. Det er den stakkels hvalp slet ikke tjent med.

    Nogle folk beder altså også bare om, at deres hund skal få en på trynen smiley


  • #47   27. maj 2017 Det her drejer sig ikke kun om, hvem der har ret til hvad. For selvfølgelig har Martine ret til at være der med sine vel rimeligt velopdragne hunde. Men med retten følger også et ansvar - nemlig ansvaret for ikke at udsætte egne hunde for unødige risici/problemer.
    Jeg har retten til at benytte et fodgængerfelt, men det hjælper mig ikke meget, hvis trafikanterne ikke er indforståede.
    Mundkurv? Nej, fanme nej. Vi kan ikke finde Chilis mundkurv, og det har reddet hendes fede fjæs flere gange smiley


  • #48   27. maj 2017 Nu har jeg ikke læst mere end de 4-5 første svar .... så jeg kan se , jeg nok er Rasmus modsat her ..... meeeen.

    Hvis man ikke selv overholder loven , så kan man sgu heller ikke forlange at andre skal.... BUM.

    Og det uanset om den ene hund ikke er under kontrol ( som loven siger den skal være .... eller den anden hund ikke har snor på , som loven siger den skal have. )


  • #49   27. maj 2017 #47

    Jeg er helt med dig her - hvis man ser på den måde, at jeg bestemt har ret til at køre frem for grønt lys på min cykel, og ham lastbilchaufføren der skal til højre ikke har ret til at tvære mig ud i asfalten.
    Det er ikke altid et spørgsmål om "ret" men et spørgsmål om at tænke lidt selv smiley

    Jeg passer på samme måde på mine dyr - eller ihvertfald den unge af dem. Den gamle er helt og aldeles ligeglad med andre hunde, så ham behøver jeg heldigvis ikke at holde ret meget styr på.


  • #50   27. maj 2017 #48

    Det forstår jeg ikke helt ?
    Dvs at hvis en person med en listehund går med sin hund i snor, men uden mundkurv, som loven jo foreskriver, så skal denne person ikke have en forventning om at andre holder deres hunde væk fra hans ?
    Fordi han/hun ikke selv overholder loven, så er han jaget vildt og må bare acceptere, at så er det da (næsten) klart, at andre også bryder den?

    Det er for mig en sær opfattelse ? Jeg tænker, at det da må være den almindelige høflighed der hersker ?

    Men ja, jeg bad jo om meninger og fik din - så uanset hvor underlig jeg synes din opfattelse af tingene er, så tak for dit input smiley


  • #51   27. maj 2017 Jeg har ikke lige læst hele tråden, men vi var også på stranden i morges.
    Hundene er som altid i snor, snuser rundt, sopper i vandet osv. Pludselig kommer tre løse hunde løbende (en gul lab og to leonberger) og stopper en meter fra os. De er tydeligvis vandt til, at alle er løse på stranden, og signalerede at ville lege, men det er mine ikke vandt til, og Nanna starter sin taktik med at råbe røv.
    Ejerne kommer ned til hundene og spørger om vi ikke kan slippe hundene, så alle er lige. Jeg er helt med på ideen bag spørgsmålet, for det er klart bedst at alle er uden snor hvis de skal hilse eller lege, men det var jo ikke vores mål med turen.
    Hundene blev ikke sluppet fri, men vi skulle virkelig forklare årsagen mange gange til de andre ejere.
    Lidt sjovt at det er blevet sådan, at man er den sære snegl, bare fordi man overholder loven og har hunden i snor.


  • #52   27. maj 2017 Den situation du har oplevet er efter min mening desværre et klokkerent eksempel på den egoverden vi lever i. Jeg vil næsten vædde med at ejeren til de andre hunde, mente at deres hunde havde ret til at løbe frit og langt foran. Deres hunde har ret til at hilse på dine, og så er det egentligt fuldstændig ligegyldigt hvad du mener om den sag !! Ligesom forældre der mener at deres børn har ret til at løbe og larme på en restaurant eller har ret til at klappe en hund uden at spørge !!

    Jeg træner af og til på et lækkert offentligt grønt område. Jeg bruger ikke meget plads og holder mig altid i et hjørne ( området er stort) Jeg har fuldstændig styr på min hund og vi går bare i vores egen bobbel. Alligevel bliver jeg tit forstyrret enten af forældre der lader deres børn løbe over til os, eller af hundeejere der partout skal lufte i flexline lige op af hvor vi er - Hvorfor ? Jo fordi det er da deres ret !! Og de kan da ikke benytte nogle af de mange fri kvm i stedet. Så havde de jo taget hensyn og det er enormt utrendy!!!

    Jeg kan slet ikke rumme disse mennesker og tænker tit på hvor skøn en verden vi kunne leve i, hvis blot vi begyndte at tage en smule hensyn til vores omgivelser.


  • #53   27. maj 2017 @Nittib.
    Nej, du er ikke Rasmus modsat.

    Men hvis en personer indrømmer de skider på loven, så er det jo spild af tid at debattere den.

    Du kan godt fortælle lommetyven, at man ikke må stjæle, men de er som regl bedøvende ligeglade. De er egne behov nærmest.

    Hvis folk vælger at være ligeglade med loven, så er det for de fleste et bevidst valg.

    Til gengæld, den dag de bliver "fanget" eller selv er skyld i at deres hund bliver aflivet, så er det jo ikke rigtigt noget man kan synes er synd i mit univers.

    Ethvert valg har konsekvenser. smiley


  • #54   27. maj 2017 Jeg synes problemet med løse hunde der ikke er under kontrol, efterhånden er et stort problem.
    Jeg bor ude på landet og selv herude render der løse hunde rundt.
    Det gør at jeg er nødt til hele tiden at være foran i tiden og hele tiden er nødt til at gå og kigge mig over skulderen.
    Jeg beskytter mine hunde mod fremmede hunde, også selvom Zenta sagtens selv kan klare det, men det skal hun ikke, hun mener også at et er hendes pligt at beskytte Laika. Det er min opgave at beskytte dem og det gør jeg.
    Det jeg er allermest bange for i de sager, det er en total skambidt hund, det ville være fatalt for en gammel hund som Laika, og så loven, at man skulle komme i klemme der, også selvom man har sit på det rene.

    Jeg er, ikke overraskende, enig med dig Martine i, at du ikke har gjort noget forkert.
    Ja du havde dine hunde løse på stranden, men de er under kontrol, er de ikke det, jamen så bør du tage den i snor.
    At DIN hund skulle have mundkurv på? Fandme nej.


  • #55   27. maj 2017 Martin - du læser mig som en åben bog.

    Om 2-3 måneder er min hund blevet aflivet fordi den har bidt en hund, hvis ejer mente at "det skal de da selv klare" og så vil du se mig herinde tudende og "hvorfor hader alle mig" .....

    For derefter at kunne læse i dagspressen at jeg er blevet lommetyv og rullet gamle sure mænd og damer .. for at få råd til min nye hundehvalp ...

    Sådan er det smiley


  • #56   27. maj 2017 Jeg tænkte godt at du var sådan en type smiley

  • #57   27. maj 2017 Du tager fejl Janni - jeg er på en kraftig deroute og det er kun et spørgsmål om tid inden min hund bliver aflivet .. og jeg selv bliver lommetyv smiley

  • #58   27. maj 2017 Jeg er ked af at sige det ..
    Men jeg har virkelig mavekramper af grin lige nu smiley :D smiley


  • #59   27. maj 2017 Der er sandelig ikke noget at grine af !!!

    Når den absolutte åndselite flasher deres blændende indsigt så må du dæleme da ikke bare grine af det !!!!


  • #60   27. maj 2017 Jeg nøjes med at smile så ... smiley
    Det næste blive vel at du bare skal have en hund der vejer lidt mere end de små tæppetissere du har nu, så er alt godt smiley


  • #61   27. maj 2017 Bare du ikke gør det for højt smiley

    Ja, en stor tung mollos og så minimum 6 opslag om ugen om "hvor er min hund dog ikke trænbar, det er bestemt ikke mig, der bare ikke er bedre til at træne den" ... og "hvis jeg havde en BC, så vandt jeg VM i et eller andet" smiley


  • #62   27. maj 2017 @Martine.
    Det nyttte ikke at forsøge charme mig. smiley


  • #63   27. maj 2017 Næ, du slår mig som typen, der skal have ting lidt kraftigere uddybet før du forstår meningen .. så det var faktisk heller ikke det, jeg var igang med.

  • #64   27. maj 2017 NITTIB - Man kan da ikke gemme dårlig opførelse / mangel på hensyn bag loven !!
    Det du siger er lidt det samme, som hvis jeg ser en cyklist kører over for rødt. Så behøves jeg i min bil ikke passe på, at køre vedkommende ned. For når cyklisten ikke overholder loven kan vedkommende heller ikke forvente at jeg gør eller viser menneskeligt hensyn.

    Vi har da alle et ansvar for egen opførsel.

    Det er da helt skævt i mine øjne !!


  • #65   27. maj 2017 Skal nok prøve at beherske mig smiley
    Jo tungere, jo bedre, husk det nu!

    Alt det om løse hunde der ikke er under kontrol .. Min nye nabo har en eller anden "muskelfætter" af en hund og hans have er ikke hegnet ind.
    I torsdags måtte jeg bede min far om at forstærke MIT hegn ind mod naboen, for at beskytte mine hunde mod den, da den løber som skudt ud af en kanon direkte ind i MIT hegn i et forsøg på at nå mine hunde .. smiley
    Igen den der .. JEG har styr på mine hunde i min indhegnede have, de er under opsyn og under kontrol, og alligevel er det MIG der må tage yderligere tiltag i brug for at beskytte MINE hunde ..
    Mit håb er at den bliver kørt ned da den også gerne render på vejen.
    Det mest åndsvage er at når ejer går tur med den, ja er den i snor smiley




  • #66   27. maj 2017 Jeg er da om ikke andet glad for at se, at der med ganske få undtagelser er bred enighed om at man ikke lader sin hund løbe hen til andre uden at have tjekket med ejeren og fået ja.

    Og at man naturligvis har det sidste ansvar for at passe på sine hunde - det kan jeg ikke være uenig i.


  • #67   27. maj 2017 Det er mig en gåde, hvor meget berettigelse folk kan finde i nærmest hvad som helst - uanset konsekvenserne. Og pudsigt nok også uanset konsekvenserne for deres egne hunde.
    Jeg håber det mere er mangel på omtanke end det er ligegyldighed - men uanset er der ingen der vinder ved det der....

    En ting, der slog mig i et indlæg højere oppe. Når en tæve får et tilnavn - Frk. Skrap, hvorfor er det så at ingen reflekterer det mindste over hvor lidt den tæve sandsynligvis trives ved at blive udsat for andre hunde, som hun konstant bliver nødt til at bede om at skride?

    For mig er det ikke tæven, der er en sur kælling, men ejeren, der er komplet ignorant.
    Der er to versioner af den problematik her - en er, at alle os, der faktisk også gerne vil have vores hunde ude i det fri uden at blive opsøgt af fremmede , har mere end svært ved at få dækket det behov. En anden er, at der vælter med mennesker, der totalt overser, at deres hund skriger til dem, at de gerne vil være fri for tilfældige hundemøder og til sidst ender med selv at måtte sige fra på den grove måde.

    Hvorfor fanden åbner folk ikke øjnene og passer på deres (og vores) hunde?


  • #68   27. maj 2017 For mig er det ikke tæven, der er en sur kælling, men ejeren, der er komplet ignorant.

    Amen !!!!!!


  • #69   27. maj 2017 Jeg så en video igår, en Schæfer og en æh, måske SBT?
    Schæferen drillede og spillede op og den anden hund brød sig virkelig ikke om det, den forsøgte at sige fra og ellers ignorere og en enkelt gang kigger den op på et af menneskerne, måske ejeren?
    Kommentarene?
    Det var rart at en anden hund endelig kunne sætte Schæferen på plads .. Jeg endte med at forlade opslaget uden at skrive noget.
    Hvorfor beskytter og hjælper man ikke sin hund?


  • #70   27. maj 2017 @CH.
    I Frøken Skrap's tilfælde, så er det fordi hun elsker jo at lege med hanhundene bagefter.

    Hun kommer bare farende ind skælder alle hanhunde ud, så løber i hver sin retning, og så leger hun med dem bagefter.

    Jeg er ikke hund ekspert, men jeg ser det ikke som et problem. Tror bare hun markerer hvem der bestemmer?



  • #71   27. maj 2017 Hundene skal jo selv "finde ud af det" siger folk.

    Jeg er ikke enig - det kommer an på ..

    Har lige haft Tjab inde lidt sammen med Rick. De legede sammen et stykke tid, men så kørte Rick varm og gad ikke mere. Tjab blev ved og respekterede ikke Rick og hans ønske om at være i fred.
    Jeg gider ikke at råbe efter min hund når han er inde - og jeg kunne se på Rick at han søgte mig .. så Tjab måtte ud på køl igen.

    Jeg siger ikke at jeg er en model-citizen - jeg siger bare, at der godt nok er hunde, der ikke har det så godt som de kunne have det, pga tåbelige ejere.


  • #72   27. maj 2017 Jeg har kun skimmet de fleste af svarene.. Og på forhånd undskyld for et langt indlæg smiley

    Men som svar til dit startindlæg, TS, så synes jeg egentlig ikke, det er så sort/hvid en debat, som det virker til, folk herinde mener.

    Af flere årsager -
    Jeg kan godt se NITTIBs indlæg om, at man næppe kan forvente, at andre overholder loven, når man heller ikke selv gør det. På den anden side er der også det her med ikke at være til ulempe for andre mennesker, når man færdes offentligt. I den henseende virker det jo til at det kun er den ene part, der fejler.

    Det her med at alle skal kunne kalde sin hund til sig.. Helt sikkert! Men faktum er jo bare, at det ikke er hverken et realistisk krav, eller hvad virkeligheden rent faktisk viser. Så kan man jo sidde og irriteres og forarges på et online forum alt det man vil, det ændrer intet.

    Skal man kunne gå i fred? Ja, selvfølgelig. Men selvom man ikke har hund, og selvom man ikke går i et område med hunde, er det jo heller ikke en selvfølge. Man kan til hver en tid blive "forstyrret" på den ene eller anden måde, så længe man går ude i offentligheden. Om det er en tlf abonnement-sælger, en overfaldsmand, en tigger, en forvirret turist, en Dyrenes Beskyttelses entusiast, etc. er på sin vis det samme (og så selvfølgelig ikke). Forventingen om, at vi formår at modtage (og evt. afvise) disse henvendelser er den samme - vi skal "opføre os ordentligt".
    I en tid hvor flere og flere får hund, så er det min opfattelse, at folk, der ikke har den samme indgangsvinkel til det at have hund, som mange entusiaster herinde nok har, projicerer deres tolkning af, hvad almindelig omgang med fremmede bør (skal) være over på vores hunde. At det så er utroligt meget at forlange af en hund er en anden sag.

    Jeg går selv i hundeskov fra tid til anden. En uindhegnet meget stor skov, hvor jeg går i yderkanten, netop fordi vi så møder så få hunde som muligt. I torsdags var vi afsted, og så møder vi en dame med to hunde, løse selvfølgelig, den ene tager hun fat i, den anden får lov at løbe lidt frem og tilbage på vej hen imod os. Jeg lader ikke normalt Coco rende til fremmede hunde, men på en smal sti er det ikke nemt at undgå, så når vi er i hundeskoven, er jeg mindre skrap med det. For ja, jeg synes faktisk, det er lidt noget mærkeligt noget at tage en hund, som ikke kan hilse, med i hundeskov. For mig at se, er det at opsøge problemer - netop pga af ovenstående og følgende.
    I situationen lige over beskrevet hilser Coco på den løse hund, og idet vi nærmer os den anden hund og ejer, kan jeg jo se, at den anden har løftet overlæbe og er helt stiv, så jeg får jo Coco til mig, og vi passerer hurtigt. Da vi er ca 5 meter bagud, hører jeg, ejeren meget vredt sige, "ØV! KAN DU KOMME HER!" Hun har så sluppet hunden, og den var egentlig på vej ned til os, men til vores held havde den så et ok indkald, til at den kom, da der blev råbt. Men helt ærligt, jeg synes, det er utrygt, at man kan finde på at tage sådan en hund med i hundeskov. Havde hun ikke været super opmærksom, havde min hund skullet betale prisen, og det, synes jeg ikke, er fair. Jeg synes faktisk, at det er et egoistisk valg fra hendes side at tage sådan en hund med i hundeskov, for det gør jo, at vi andre føler, vores hundes sikkerhed er mindre. Hendes var et lab-mix og min er en dværgschnauzer, det er vidst ikke svært at se, hvem der ville tabe den kamp.

    Så ja, jeg ville sige,
    At ja, man BØR have sin hund under kontrol
    Ja, man BØR ikke gå med den løs, når den ikke har godt indkald
    Nej, man BØR ikke være tvunget til at have sine hunde i snor, bare fordi de ikke kan lide andre hunde.
    Nej, man BØR ikke holde sig fra områder, hvor hunde godt må være løse, bare fordi ens egen hund ikke kan lide fremmede hunde (selvom at det jo egentlig ikke er tilfældet i dit eksempel, TS)
    og ja, man BØR kunne gå i fred med sin hund.

    Men virkeligheden er bare en anden -

    Det er ikke alle, der har kontrol over deres hund
    Det er ikke alle, der har et moralsk kodeks så stærkt, at vedkommende aldrig har sin hund med dårligt indkald løs
    Det er ikke altid hensynsfuldt at have en hund med hund-til-hund agression løs, uanset hvor lydig
    Det er ikke altid hensynsfuldt at gå tur med en hund med hund-til-hund agression, hvor andre hunde kan være løse
    For man kan ikke altid regne med at gå i fred
    Og det kan man heller ikke regne med at kunne, hvis man er afsted uden hund.


  • #74   27. maj 2017 Jeg syntes helt klart at du har ret! De skal holde styr på deres hunde!!

  • #75   27. maj 2017 #72

    Jamen lige der er jeg sort og hvid ... dog med den grå nuance, at fejl KAN ske. Der er imo bare forskel på en der har en hund, som den retriever vi mødte i skoven (IKKE en hundeskov, jeg kunne ikke drømme om at komme den slags steder, da det der foregår der imo er det rene idioti og ikke for hundenes skyld) - der rendte fra en febrilsk ejer, der virkelig ikke havde set os.

    Hendes "det må du altså undskylde" gjorde hele forskellen for mig. Jeg kan kalde min hund til mig ved synet af andre hunde, det gjorde jeg og blev imellem ham og retrieveren. Møg irriterende, men - ja, fejl kan ske.

    Jeg kan slet ikke følge - eller jeg er på ingen måde enig - i, at man ikke skal kunne regne med at gå i fred når man er ude i skovene / på strandene osv.
    Jeg tror måske det beror på folks indbyggede høflighed - som jeg i de situationer med løse hunde ikke er i besiddelse af - og den måde, hvorpå man beder andre om at tage deres hunde til sig.

    Jeg "har" en strand hvor jeg er kendt - og jeg har ingen, seriøst ingen, problemer med at folk holder afstand der.
    Og ja, så kan du skrive "hvorfor går du ikke bare der" .. og det gør jeg også, men ind imellem tager jeg til den anden strand hvor jeg var i morges.

    At der kommer Jehovas Vidner og "den slags" kan jeg på ingen måde se er sammenligneligt ?
    Jeg ser det som en pligt og sætter en ære i, at mine hunde ikke generer andre mennesker.
    Vi bor i et dødsygt villakvarter med to hunde i hver deres hundegård. Der er ro her - hundene har lært at være stille og kun gø når der kommer folk til vores hus.
    Det er for mig indlysende ???

    Men ja, genboerne med deres cairn ser det ikke på samme måde og lader deres hund galpe op i tide og utide uden at de reagerer på det. Jeg siger ikke noget til det, for et eller andet sted er det meget godt at have en, der er værre, hvis nogen skulle gå hen og få ondt over vores.

    Men seriøst ??? Hvordan kan man skide så meget på sine omgivelser, at man ikke lærer hunden at holde mund i haven ??

    Det er måske hvad man kan forvente - jeg kommer bare aldrig til at forstå det. Det er da bare et spørgsmål om normal hensynstagen ??


  • #76   27. maj 2017 da er virkelig mange steder hvor hunde ikke må bade
    og de skal have snor på men fra oktober til og med marts må de gerne gå uden snor på stranden


  • #77   27. maj 2017 Nu er jeg ikke opdateret på, om det er lavet om, men tidligere måtte hunden gerne være løs i vandet, men ikke bevæge sig løs langs stranden...

    I den omtalte periode, altså..


  • #78   27. maj 2017 det hvad jeg har læs mig frem til . men kan være andre regler os smiley http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/aktiviteter/med-hund-i-naturen/#{"x":671157,"y":6240022,"zoom":2,"categories":["9"]}

  • #79   27. maj 2017 Her er en kommune, der tolker loven således, at hunden ikke må være løs på STRANDEN - som ikke er det samme som i vandet - i sommerhalvåret.

    http://www.jv.dk/varde/Vejers-Strand-Er-det-lovligt-at-hunden-gaar-i-vandet-uden-snor/artikel/1576221

    Det var i 2013 - om man har specificeret loven side ved jeg ikke.


  • #80   27. maj 2017 da er kommet så mange regler og loven. det er ikke helt til og finde ud af
    men jeg tror når det er på et offentlig sted at hunden skal have snor på
    det står der os på nogle steder på skilte smiley jeg fandt denne her på nettet ved ikke om det handler nogle steder https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/artikler/1-april-skal-vandhunden-tojles


  • #82   27. maj 2017 Der er ingen lov der siger at hunde skal være i line på offentlige steder.


  • #83   28. maj 2017 vis en hund kan gøre skade så skal den have snor på og det stå der i loven
    vis din hund er løs på en offentlige vej heller andre steder så er det dit ansvar smiley


  • #84   28. maj 2017 Står der i loven at en hund skal i snor "hvis den kan gøre skade" ?

    Kan du så ikke fortælle mig, hvilken hund der ikke "kan gøre skade" ???


  • #86   28. maj 2017 Det står heller ikke i loven, Sif...

    Men - ejeren (holderen) er altid ansvarlig for de skader hunden laver, om den er i snor eller ej. Derfor har vi lovpligtig ansvarsforsikring.

    Det, der er påbudt i hele landet er, at hunden skal være under fuldt herredømme.
    Det indebærer ikke nødvendigvis line, men der er specifikke steder med linepåbud.
    Det være sig hele kommuner, hvor der er særlige regler, Frederiksberg er en af dem. Og det være sig konkrete steder som lokalbestyrelserne i de respektive kommuner har peget på og beskrevet.


  • lars p
    lars p Tilmeldt:
    apr 2012

    Følger: 7 Emner: 3 Svar: 17
    #88   28. maj 2017 Hvis du Ikke har styr på dine hunde skal du selvf. Have dem i snor

  • #92   28. maj 2017 hvis du gå ude på gaden og din hund bider heller gør skade på en andres ting
    heller mennesker så er det dit ansvar. hvis din hund ikke er forsikring . så kan det blive dyrt smiley


  • #94   28. maj 2017 det kan blive dyrt hvis politi heller falk kommer og hente en hund uden halsbånd på som løber frit smiley

  • #97   28. maj 2017 ja det ved jeg. for det er sket for vores ene hund og det bliv dyrt fordi hun ikke have halsbånd på den gang. et gyldig skilt på smiley og i føleloven skal hunde have et gyldig navneskilt på . men ja vi kom vis lidt ud af den anden snak sorry

  • #98   28. maj 2017 Fortsæt I bare jeres snak - min tråd, mine ... øh, INGEN regler smiley

  • #100   29. maj 2017 undskyld smiley

Kommentér på:
....

Annonce