{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
432 visninger | Oprettet:

Nogen med forstand på muskler, led og sygdomme? {{forumTopicSubject}}

Vi har jo en berner på 10 måneder, som har problemer med bagpartiet.

Hun har absolut ingen (!) muskelmasse på bagparten, og derudover er hendes gang stiv og vaklende konstant. Hun har det med at miste fodfæstet på det ene ben, og har generelt skævt slid på alle 4 poter.
Hun er på smertestillende og har været det i 14 dage nu. Hun har mere ro, men ingen ændring af gang.

Der er taget røntgen og foretaget klinisk undersøgelse. Dette viser ingen tegn på HD eller forandringer i rygraden. Der er dog konstateret patella luxation på det ene knæ og en mulig forandring i bækken og lårben, men dog ikke noget der kan ses vanvittig tydeligt på røntgen. Nerverne i bagbenene fungerer.

Nu har vi tænkt over det herhjemme.. Og dyrlægen er selvfølgelig på ferie i 3 uger
Men nu har jeg godt nok kun set PL hos de mindre racer, og der er symptomerne jo ikke rigtig som ovenstående?
Kunne man måske mistænke noget sygdom med påvirkning af rygraden?.. På den anden side, er der ikke tegn på nerveskade, som var det første der blev undersøgt.

Måske skal vi bare acceptere diagnosen for nu, men jeg kan ikke lade være med at spekulere. Lyder det helt fjollet?Kommentarer på:  Nogen med forstand på muskler, led og sygdomme?
 • #1   16. jul Er det en almen dyrlæge eller en specialist der har lavet diagnosen på jeres hund ? Hvis det er en almen dyrlæge, ville jeg konsultere en specialist, så der kommer fuldstændig styr på præcis diagnose.

 • #2   16. jul Læs om spondylose..


 • #3   16. jul Jeg er med på specialist.

 • #4   16. jul Selvfølgelig spekulerer man - man elsker jo kræet og vil jo kun gøre det bedste....

  Uden at vide noget om det, hvad så med enten en "second opinion" eller måske et besøg hos Magtor? Hvis den oprindelige diagnose bliver bekræftet ved du at du ikke behøver spekulere mere over det, og hvis Magtor kan komme med alternative muligheder for at hjælpe hunden har du ihvertfald noget at arbejde videre udfra....


 • #5   16. jul Det er en dyrlæge med erfaring indenfor området og som ydermere er uddannet kiropraktor. Så der skulle egentlig være styr på det. Men jeg er faktisk ærgerlig over, at vi ikke har fået taget blodprøver, men det er måske også bare at skyde i tågen..

  Trine, jeg overvejer også kraftigt Magtor igen. På den ene side virker det som overkill, men på den anden side har jeg svært ved at slippe tanken om at andet/mere kunne være galt.


 • #6   16. jul Hvilken dyrlæge har du brugt ?

 • #7   16. jul Hvad siger opdrætter? Er det noget der er "kendt" blandt bernere, eller?

  Jeg tror på at man skal følge sin mavefornemmelse - hvis du vil fortryde ikke at prøve Magtor så synes jeg at du skal gøre det...


 • #8   16. jul Du kender din hund bedst og føler du for en second opinion så synes jeg helt klart du skal få det

 • #9   16. jul Hvis du vil træne musklerne i bagparten, kan du evt. bruge en luftmaddras den kan balancere på

  Jeg ville nok også tale med en specialist, siden det er så svært at stille en diagnose.


  Hvor er det træls, at glæden ved en ung hund skal spoleres af sygdom.. kram herfra


 • #10   16. jul I kan ikke træne musklerne op før problemet er løst.
  Hunden vil konstant ende tilbage i samme resultat hvis udgangspunktet ikke ændres.

  Jeg har genoptrænet en hund der overhovedet ingen muskler havde, efter at have stået lænket i en lang periode. Hendes eneste problem var manglende aktivitet og stilstand. Hun var stiv overalt, kunne ikke rette kroppen ud, og havde som sagt ingen muskelstyrke overhovedet.
  Vi tog fire uger med luftmadras, waterwalk og gang i sand. Det gjorde underværker.
  Hun tog to kg på i muskler og voksede to cm idet kroppen rettede sig ud igen.


 • pettydk
  pettydk Tilmeldt:
  maj 2016

  Følger: 11 Emner: 2 Svar: 46
  #11   17. jul Hej M B. Har I fået undersøgt dens knæ? ... det er bare et skud i tågen. Jeg mener ikke det er en svaghed for Bernere det du beskriver. Vi har også en Berner, og grunden til jeg lige nævner knæ er, at vores Berner begyndte at halte, og nærmest sejle afsted, havde ikke rigtig styr på ben og bagkrop. Vi vidste hun havde leget med en anden Berner på en gåtur, og kunne hurtigt relatere til at det var efter det, hun begyndte at halte. Det viste sig hun havde fået revet korsbåndet over. Det kan jo ske ved en uheldig bevægelse eller et vred.... tænker bare, at det vel også kan ske for en 10 mdr. gammel hvalp. Bortset fra det, så blev hun opereret, og har skullet holdes i ro noget tid, - ikke noget med at gå løs eller noget, - til start gå 4 x 5 min om dagen, og så langsomt trappe op. Det mister man muskelmasse af! og det gør ikke noget godt for staturen, - så vi havde besøg af en fysioterapeut som gav os nogle øvelser vi kan træne hende med, bl. a blød madras, waterwalk (vi købte et hundebassin med glidsikker bund) som hun kan gå i, gå op og ned ad små skrænter, slalomøvelser m.m. Lidt ligesom en anden har beskrevet, for at optræne muskler. Hvis røntgen ikke har vist noget knoglemæssigt, tænker jeg det vel er ok at træne lidt, - men med en hvalp skal man nok passe lidt på, de er jo stadig bløde og ufærdige, - så jeg ville nok opsøge en specialist for ikke at gøre noget forkert. Indtil I har fået vished er det nok en god ide ikke at lade hunden gå på trapper o.lign (hvilket det i det hele taget er bedst at holde hvalpe fra til de er omkring 9. mdr). Men - jeg har ikke forstand på det du efterspørger, - giver bare vores oplevelse af en knælidelse videre, samt hvordan man kan optræne muskler, og hvis hun absolut ingen muskelmasse har, kan det jo i sig selv få hunden til at sejle lidt, da musklerne ligesom holder sammen på det hele, så det er svært at forestille sig det kunne skade at træne lidt Pøj pøj med hende, jeg håber hun blir frisk!!

 • #12   17. jul Jeg synes bestemt ikke, at det er overkill, at tage ud til Magtor - hellere få problemet låst til at de lære at leve med smerten på smertestillende.

  Synptomerne er meget lig med PL hos store racer. De gør nemlig det, at de falder sammen og mister muskelmasse og er spændte i lænden, fordi de kompensere.


 • #13   17. jul Opdrætter har ikke oplevet lignende før, men er meget lydhør og hjælpsom.

  Korsbåndet er intakt, for det var også en af mistankerne.
  Dyrlæge har foreslået genoptræning af muskler ved trav og bakkegang. Evt. lette lunte/cykleture, udelukkende i trav - jeg kommer dog ikke til at cykle med en berner på 10 måneder.
  Hun går primært pasgang istedet for trav, og det er sgu ret svært at korrigere - hun kompenserer jo med gangen. Men luftmadras og sand skal vi i gang med
  Men nej, så længe der er et uløst problem, er det vel svært at opbygge muskelmasse - og det er det der undrer mig, for hun er jo ikke blevet holdt i ro tidligere, så noget muskelmasse burde der vel være.. Jeg kan ikke få det til at hænge sammen, at hun er SÅ muskelfattig..

  #12 Så lyder det jo ret plausibelt, at det "bare" er PL.


 • #14   17. jul Jeg har sagt det før og siger det igen - Magtor.

  Der ville jeg have været for længst, havde jeg været i den situation


 • #15   17. jul Enig med CH!

 • #16   17. jul Magtors dyrlæge holdte ferie, og derfor startede vi med alternativet

 • #17   17. jul Personligt ville jeg så ikke være kommet for at se dyrlægen, sådan en kan man finde alle vegne, men en, der har forstand på hundens bevægelser, muskler og ligamenter.

  Der er et tveægget sværd - før du får styr på både grunddiagnosen (som kan være PL, kan også være andre ting), OG de belastningsskader, der er kommet i muskulaturen af at gå på et skadet ben, får du intet ud af genoptræningen.

  Det er derfor jeg selv valgte at starte med Magtor da, Coffey pludselig fik problemer.
  En gennemgang af muskulaturen kunne pinpointe hvor problemet stammede fra. Vi endte så ikke hos dyrlægen fordi problemet var rent muskulært, men havde det ikke været det, så var det i gang med udredning hos dyrlægen sideløbende med behandling hos magtor og genoptræning hjemme. • pettydk
  pettydk Tilmeldt:
  maj 2016

  Følger: 11 Emner: 2 Svar: 46
  #18   19. jul Jeg er enig i det kan være problematisk med træning, når diagnosen ikke er stillet, så alm dagligdags motion ville nok være hensigtsmæssigt indtil da. Derudover tænker jeg, at hvis hun kompenserer, kan det være fordi hun har ondt et sted, - og når hun går og kompenserer får hun infiltrationer, ligesom vi mennesker gør. Det kom jeg lige til at tænke på, - for vores hund som er knæopereret, har også kompenseret fordi hun har haft ondt, - man kan ikke se det på hende, og hun opfører sig ikke sådan, men fakta er at hun ved bagdelen over ryggen er helt hård og anspændt, - så hun får lidt smertestillende, jeg masserer hende, og laver nogle øvelser med en godbid, hvor hun skal stå og: jeg tager godbidden fra under maven frem ml. forbenene så hun skal strække sig nedad og let ind under sig for at få den. Derefter (stadig imens hun står), skråt bagud mod bagdelen så hun skal bøje/strække sig til siderne. Dette for at udstrække musklerne, og så kombineret med massage. Hun kan li det Men det er ganske uskyldige øvelser og massage der kan løsne lidt. Men masser aldrig på rygsøjlen! Det lette smertestillende er simpelthen for at hun kan slappe af Jeg er spændt på hvad I finder ud af.

Kommentér på:
Nogen med forstand på muskler, led og sygdomme?