{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.481 visninger | Oprettet:

Camilla D
Camilla D
Tilmeldt:
31. aug 2017
Følger: 1 Emner: 3 Svar: 17

Nogen som kender til kennel radoor? (dværgpuddel) {{forumTopicSubject}}

Hej,

Jeg søger og søger og søger efter en lille puddel. Det er ekstremt vigtigt for mig at hvalpene får den bedste behandling fra dag et, og at de er sunde og raske. Af den grund tænker jeg at det er en god ide at få en med stamtavle. Jeg vil gerne kunne spore om der er indavl eller arvelige sygdomme i hundens ophav.

Til gengæld vil jeg meget hellere have en hvalp som er født af familiens hund, frem for at det er hund der haves kun for at avle. Jeg kan godt lide ideen om at de ikke sælger hundene fordi der skal tjenes på det. 12000kr for en hvalp...det synes jeg godt nok er mange penge...som jeg hellere vil bruge på at give min hvalp det bedste!!

Så vil jeg også for alt i verden undgå at købe fra hvalpefabrik!!

Derfor spørger jeg herinde...er der nogen som kender til Kennel Radoor. Jeg tror ikke hun har avlet på pudler i særlig lang tid...så jeg kan ikke finde nogle informationer omkring kennelen. Jeg synes umiddelbart det ser fornuftigt ud!

Håber at høre fra en herinde


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Nogen som kender til kennel radoor? (dværgpuddel)
  • #2   31. aug 2017 Haha, dem uden tavle tjener som regel mere end vi andre. De har ikke udgifter til parring, sundhedstests, avlsgodkendelse, udstilling osv.
    Hold du roligt fast i at du klart får mest for pengene ved en hund med DKK stambog.
    Du får reklamationsret i to år, adgang til udstilling, avl og arrangementer. Livstids support hos opdrætter osv osv.
    Købsprisen er det mindste du kommer til at bruge på hunden. Regn med 800 Kr månedligt til mad, træning, godbidder, forsikring mv, og i hvert fald 5000 Kr i startudgifter (udstyr, hvalpetræning, vaccination ved 12-16. uge)


  • #5   31. aug 2017 Jeg kender ikke kennel Radoor, men kan se deres ene puddel er fra kennel aconite, som er en rigtig dygtig kennel smiley

  • #6   31. aug 2017 Jeg tror du skal regne med en pris i den omegn nu om dage.
    Det er efterhånden kun de allermest alm. Racer eller de aller mest ualmindelige (så efterspørgslen er meget lav) hvor du kan få en 8 ugers hvalp for under 10.000kr


  • #7   31. aug 2017 De fleste kennelhunde, lever inde som familiens hunde smiley

  • #8   31. aug 2017 Af hensyn til at finde ud af hvad ens hund genetisk indeholder så er en stambog en rigtig god ide smiley
    Men jeg tror du lidt misforståe det med hvad en kennel er. Et kennelmærke hos DKK betyder ikke at man har en en stort opdræt med massere af hunde i løbegårde i en stald e.l. Langt de fleste DKK opdrættede hunde bor inde i huset hos deres familie og det er her hvalpene fødes og vokser op. Men det betyder ikke at det er den eneste rigtige måde at holde hunde på og opdrætte hunde på. Den bedste hund jeg nogensinde har haft kom fra en stor svensk opdrætter, hvor avlsdyrene bor i en 'hundestald' med indendørs bokse og udendørs løbegårde. Jeg fik ham som voksen, da han havde lavet de 4 kuld hvalpe han kunne inden det ville blive 'matadoravl'. Han var supervelpræget og velsocialiseret og mentalt meget sund og en fantastisk træningsmakker (han var med SKK stambod). I nogen racer er det meget almindeligt at hundene holdes på den måde og det er der ikke noget forkert i.
    Der hvor det er et problem er på hvalpefabrikkerne, der laver bunkevis af hvalpe i blinde og under dårlige forhold. Jeg har set et par steder hvor jeg undrede mig over at nogen kunne finde på at gå hjem med en hvalp fra så dårlige hygieniske forhold og hvor opdrætter ingen som helst beviser kunne lægge for forældredyrenes mentale og fysiske sundhed. Det eneste køber fik var 'de er sunde og raske og både mor og far er virkelig dejlige hunde' smiley
    I løbet af hundens liv bliver indkøbsprisen - også med stamtavle - en meget lille post. Prisen på en DKK stamtavlehund ligger nu engang på ca 8-12.000 kr (nogle racer dyrere). Om det er dyrt eller billigt har jeg lidt svært ved at forholde mig til. Jeg synes det er en meget fair pris for en hundehvalp. Jeg kender en del opdrættere og ingen af dem tjener store penge på deres opdræt. Der skal jo også betales skat og opdrætter er næsten nødt til at binde pengene i 2 år, så der kan betales helt/delvist tilbage hvis der viser sig en fejl på en hund. Det er lidt tankevækkende at 'ægte men uden stambog', ingen dokumentation for sundhed og ingen prøver ofte ikke er specielt meget billigere end med stambog: Man skal man ikke lede ret længe i markedet herinde eller på DBA før man kan finde dem til 75%-80% af det en med stamtavle koster - især i de populære racer....
    .....hvem det mon så lige det er der tænker på at tjene på hvalpene.
    Ham jeg købte med SKK stamtavle i juni sidste år gav jeg 15.000 svenske for. Indtil videre har der ikke været andre udgifter på ham end indkøbsprisen, vaccinationer, forsikring, foder og træning.


  • Camilla D
    Camilla D Tilmeldt:
    aug 2017

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 17
    #9   1. sep 2017 Tak for så mange gode svar! Det er dejligt at høre. Jeg har netop set mange uden stamtavle til meget lavere pris, men nu kan jeg godt se at jeg meget hellere vil give lidt mere fra starten af, for at være så sikker som man nu kan blive på at det er en sund og rask hund. Hellere det end at skulle til at betale dyre regninger senere hen fordi de har fået en arvelig sygdom, eller endnu være...at de skal aflives.

Kommentér på:
Nogen som kender til kennel radoor? (dværgpuddel)

Annonce