{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.666 visninger | Oprettet:

Mentaltest af hund. {{forumTopicSubject}}

Forrige uge var jeg så heldig, at se på mentaltest af nogen Broholmere.

Det var meget interessant, da jeg synes hundes reaktionsmønstre er enormt spændende indenfor racerne.

Når jeg synes noget er spændende går jeg altid i gang med at google, og fandt en del svenske klip om dette.

En af tingene der undrede mig var dette klip, for hunden er ikke i snor (altså det er den til at starte med). Umiddelbart synes jeg det virker ret risikabelt, omend denne Rottweiler ikke ligefrem er Machohund.

Jeg vil vove den påstand, at være figurant må være noget mere spændende når det gøres på den måde. smiley

www.youtube.com/watch?v=yG1qc9MbC2A


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Mentaltest af hund.
  • #2   23. sep 2017 @Isabelle.
    Det ved jeg ikke noget om, men det er den første hund jeg har set stikke af.

    De hunde jeg så, endte advarede spøgelserne ved at gø/knurre eller stod foran sin ejer og pustede sig op, men sagde ingenting (det sidste var en kæmpe hanhund der var iskold i alle testene).

    At stikke af er lidt sjovt synes jeg, men mest af alt, tænk sig hvis den pludselig ville forsvare sin ejer.... smiley


  • #4   23. sep 2017 Jeg har mentaltestet flere af mine hunde, og jeg kan huske at en af testerne fortalte, at de netop ved spøgelsesdelen havde oplevet, at en rottweiler havde angrebet - så ja, det kan være risikabelt.
    Jeg har aldrig oplevet aggresivitet hos collierne.


  • #5   23. sep 2017 Jeg tror at min havde stået foran mig og gøet som en tosset.

    Det er sådan han gør.

    Men jeg havde nu ikke sluppet snoren. For stakkels spøgelse hvis han ikke nøjes med det. smiley

    I teorien burde en figuranter ikke blive bidt, for hunden er indtil spøgelserne går døde i snor... Men ok, hvis hunden stadig ser dem som en trussel. smiley


  • Marie A
    Marie A Tilmeldt:
    feb 2016

    Følgere: 1 Hunde: 1 Svar: 159
    #7   23. sep 2017 Bare et lille input smiley Når hunden bliver skræmt og søger væk (længere end snoren tillader), skal man slippe. I klippet siger testlederen "släpp". Jeg er sikker på at man ikke skal slippe hvis hunden istedet for viser truende adfærd smiley

  • Marie A
    Marie A Tilmeldt:
    feb 2016

    Følgere: 1 Hunde: 1 Svar: 159
    #9   23. sep 2017 Trine - Jeg blev en del overrasket af Meggies opførsel omkring spøgelset, da hun gennemførte Beteende- och personlighetsbeskrivning hund. Hun var lige kommet i spøgelsesalderen to uger inden, så jeg tænkte at hun ville skælde lidt ud smiley Men hun lagde sig bare i græsset og slappede af - totalt uinteresseret af spøgelset smiley Så fedt!

  • #10   23. sep 2017 @Marie A.
    Arh, så lærte jeg lidt igen. Du har fuldstændigt ret. smiley


  • #11   23. sep 2017 Taliban griner af den Rottweiler.
    Hun puster sig op og skælder ud på spøgelset for derefter at snige sig hen og undersøge hvad det er for nogle sære væsener.


  • #12   23. sep 2017 Det ved jeg nu ikke, Isabelle, den søger da ejer i slutningen, men problemet er jo at den er vildt skræmt over spøgelserne.
    Den står jo nærmest der bagerst i marken og råber "kom med!" Til ejeren smiley


  • #13   23. sep 2017 Jeg var så skuffet, da Coffey var prøveklud til en mentaltester-eksamen. Jeg mistede helt min tro på, at måden den er lavet på er, så man i realiteten kan bruge den til noget.

    Der er nogle alvorlige mangler og der er desværre også rum for fejlfortolkning - og noget så åndsvagt som snyd.

    Nå men - Coffey kørte ikke de spøgelser der helt som ønskeprofilen dikterer for racen.
    Han var noget usikker og gjorde egentlig som Anni beskriver - først pustede sig op - , men da han opdagede at det bare var et menneske derinde, blev han voldsomt begejstret smiley



  • #16   23. sep 2017 Coffey's mentalttest bag meget præg af, at han i forvejen havde trænet i især lydighed.
    Eksempelvis der, hvor man som fører skal være inaktiv og hunden selv lige regne ud, hvad den gør, sad han og tilbød kontakt. Som i HELE tiden.
    Det var ikke sket, hvis ikke det var fordi, det var blevet fremelsket og trænet kraftigt.

    Sådan var der flere ting - den der med løb efter en klud i zig zag. Coffey har udpræget byttedrift, men fangede slet ikke ideen med den der - og vupti, så er der konkluderet forkert.

    Det, jeg kunne konstatere var, at det alt for nemt netop IKKE viser den rå hund, men viser en masse tillært adfærd og at man snildt kan træne op til sådan en test, så den viser, det, ønskeprofilen tilsiger for racen.



  • #17   23. sep 2017 Hvordan ønskes det at en Rottweiler reagerer på spøgelserne? (7a + 7b)

    Har aldrig set en rotte reagere som i videoen..


  • #20   23. sep 2017 Tak Trine. Jeg kigger smiley

  • #21   23. sep 2017 Da jeg var til mental prøve med Sherlock, var det den eneste gang under prøven jeg faktisk var lidt nervøs for hans reaktion.

    Da spøgelserne kom fra gik han frem for mig, hvilket var fint. Da de så begyndte at bevæge sig tættere på, begyndte han at brumme en del, da de så er helt inde på 5 meter, både knurrede hans voldsomt, samt viste tænder. Så bliver jeg bedt om at slippe han. Der tænkte jeg lige en gang om det nu også var klogt, da jeg var lidt usikker på om han kunne finde på at bide. Men da jeg så slap ham, blev han bare stående mellem mig og spøgelserne og efter ca ti sekunder, vendte han sig om mod mig og kiggede på mig med det der fjollede blik, der siger, hvad så far hvad skal vi nu. Nu var de jo ligesom ikke længere farlige i hans verden.

    Mentaltesten er ok på mange punkter, men den har også mange mangler.
    Fx skal han i øvelsen med spøgelserne jo helst undersøge spøgelserne, men vi har jo netop trænet en helt masse at ignorere forstyrrelser. Så da spøgelserne endeligt stod stille, var han færdig med dem, og var mere intereseret i hvad jeg så ville, frem for at undersøge dem. Hvilket jo i min optik er fantastisk, men bare ikke passer ind i en mental test


  • #22   23. sep 2017 Coffey løb slet Ikke efter kluden smiley
    Han sad glad og ventede på at farmand ville lege træning med ham smiley

    Til gengæld fik han hapset testeren i hånden under legen med kluden smiley smiley


  • #23   23. sep 2017 Hehe testeren spurgte om Sherlock var døv, da han slet ikke reagerede ved skud, men han havde da travlt med at lege smiley

  • #24   24. sep 2017 Har hørt at nogen træner hundene til at kunne opfylde ønskeprofilen, inden de får mentaltestet deres hunde ?
    Selvfølgelig skal man socialisere, præge osv. efter alle kunstens regler. Men hvis man bevidst arbejder ud fra, at hunden skal kunne opfylde ønskeprofilen under en mentaltest, kan det vist ikke beskrives som meget andet end snyd ? smiley


  • #26   24. sep 2017 Synes det er interessante pointer som CH & Ann-marie kommer med.

    For som jeg opfatter mentaltesten er det en blanding af mentalitet og tillærte færdigheder.

    Samtidigt vil jeg mene, at det er et fint redskab til at lave en vurdering af, om hunden nogenlunde har den adfærd som man ønsker. Det kan aldrig blive perfekt.

    Jeg vil også komme med den påstand, at reagere ens hund fuldstændigt anderledes end man forventer, så er det lidt underligt.

    For ingen af testene er jo vildt dramatiske. Faktisk synes jeg at de minder ret meget om hverdagen.

    Dog er lige den øvelse som CH beskriver en af dem hvor en hund kan falde vildt igennem, hvis den er veltrænet vil jeg mene.

    Altså lige på nær de racer (som Grosseren), som helst bare skal blive siddende og glo). Hvilket de fleste Grossere nok vil gøre i praksis.

    En ting undrer mig dog, og det er at man ikke ser på hundens evne til at møde en fremmed hund. For det er også en vigtig del af hverdagen for de fleste.

    Er det så snyd at træne en hund efter øvelserne. Det synes jeg personligt ikke at det er, for du får jo en hund som har en god adfærd. Der er jo ingen af øvelserne der er uden for en normal hverdag.

    At de færreste af os, så nok ikke gad og bruge timer på at træne til sådan en lille test så specifikt. er nok noget andet. smiley


  • #28   24. sep 2017 Trine man kan ikke dumpe eller bestå, men testen bruges i avlsprogrammer og man kan dermed få hunde i avl, der er langt fra ønskeprofilen fordi den er trænet til det.
    Det er skidt.


  • #30   24. sep 2017 @Isabelle.
    Altså, det gør vi tit i vores by... smiley

    @CH.
    Du kan jo forklare hvad der sker/skete, og så ses det vil ikke som en udfordring.

    Den Broholmer han jeg så ved spøgelses testes gjorde jo helle ikke som den "rigtige" profil beskriver. Men enhver der stod der, kunne jo tydeligt se, at han ganske enkelt ikke vurderede dem som farlige, så hvorfor skulle han gø? smiley

    Hvis en avler vælger hund ud fra mentaltesten alene, så vil jeg vove at påstå at avleren ikke lige har forstået meningen med den. Det er en indikator, intet andet.

    Testen er for mig kun brugbar, hvis der tales om den mellem to avlere, som vurderer den sammen, mens de snakker om hundens almindelige adfærd.

    Det er et redskab, ikke en endegyldig sandhed.

    Jeg var selv meget skeptisk, men snakkede med en kvinde, som er meget involveret i udviklingen af Broholmeren, og hun forklarede noget i retning af ovenstående.


  • #31   24. sep 2017 Er det så snyd at træne en hund efter øvelserne. Det synes jeg personligt ikke at det er, for du får jo en hund som har en god adfærd. Der er jo ingen af øvelserne der er uden for en normal hverdag.

    Jeg ved heller ikke, om jeg ligefrem synes, det er snyd at træne øvelserne. Måske bare lidt misforstået. Det kommer jo til at give et misvisende resultat så, og så kan jeg ikke helt se pointen med at tage testen.


  • #33   24. sep 2017 #25 Jeg forstår slet ikke pointen med at snyde til en test som hverken kan bestås eller dumpes?

    Hos Dogo Canario er der "mentalbeskrivelseskrav" hvis man vil have tavle på, så det kunne vel være en grund til at "snyde træne" lidt inden smiley

    (Afkom kan kun stambogsføres dersom hunden før parring er mentalbeskrevet ( fra 10 til 36 mdr. ) og der er visse punkter i beskrivelsen, hvor de mentalbeskrevne hunde ikke må komme over eller under en bestemt grænseværdi) -DKK

    https://www.hundeweb.dk/dkk/public/openPage/tjenester/avlsrestriksjoner/raseData.html?RAID=3460


  • #34   24. sep 2017 Det er rent snyd at træne decideret efter øvelserne, også fatter man heller ikke pointen af en mentaltest, som jo netop er at se hundens umiddelbare reaktion, ikke en indøvet reaktion

  • #35   24. sep 2017 @Henrik.
    Er det så også snyd, hvis man fralærer end hund dens normale reaktionsmønster. Som foreksempel ikke at påbegynde en jagt, selvom dens naturlige drifter siger det?

    For så er vi mange der snyder vil jeg mene. Faktisk alle hundeejere forsøger vil at modarbejde en hunds naturlige instinkt på mange områder.

    Jeg er ikke modstander af mentalitetstesten, og kan snildt se værdien, men også at den har nogen huller. Den der umiddelbare reaktions tanke, den holder bare ikke i praksis synes jeg.

    Foreksempel lærer jeg allerede fra dag et min hund, at høje pludselig lyde skal ignoreres og ikke er farlige. Det har jeg altid gjort, og det lang tid før mentaltesten kom frem. Snyder jeg så?

    Derfor synes jeg det er et redskab ud af mange, og må aldrig stå alene i vurderingen af avlshund.


  • #36   24. sep 2017 På mange måder er vi helt enige Martin, mental testen kan aldrig stå alene, og sammen med andre redskaber er den bedre end ingen ting.

    Nu måler vi jo sjældent på normal adfærd, så har lidt svært ved at se hvad det har med en mental test at gøre


  • #37   25. sep 2017 Formålet for mentaltesten er netop at se den "rå" hund og ikke den tilpassede/opdragede/trænede hund.



  • #38   25. sep 2017 Der er måde gode elementer i mentaltesten, men der er også svagheder.
    Og man kan ikke altid danne sig et billede af hunden ud fra de rene resultater, det er en fordel, at man selv har set hunden.
    Jeg har talt med folk der har fortalt, at de har skudtrænet deres hunde inden testen, og mange træner jo også leg, især ruskeleg, for det er det, som testes.

    Jeg synes svaghederne er især legen, det er ikke alle hunde der gider ruskeleg eller gider at hente noget man kaster, og så får man altså at vide, at ens hund ikke gider kontakt og ikke gider håndtering.
    Så er der jagtdelen, der er ikke mange der tænder på den hvide klud, min race gør sjældent, de spotter lige med det samme, at det ikke er noget interessant. Hvorfor ønskeprofilen for min race er sådan, at man ønsker hunden sætter igang ved jeg ikke, for mig er det ligegyldig, jeg har en hyrdehund.
    Så er der elementer der mangler, eks ønsker os med hyrdehunde jo, at de har hyrdeinstiknt frem for at have jagtinstinkt, men det testes slet ikke.
    Selvom det er en mentaltest, så testes ikke om hunden kan med andre hunde eller om der er egetkønsaggressivitet, så der er mangler.

    Det jeg synes er vigtigst med testen er at se, om hunden er god til at afreagere, dvs om den hurtigt falder til ro efter en forskrækkelse, kan den ryste forskrækkelsen af sig, og så vil jeg gerne have at den er skudfast.

    At træne en hund til testen kunne jeg aldrig finde på - eller dvs, jeg har da lært at det er vigtigt, at hunden elsker at lege ruskelege, så det gør jeg nu med mine hunde smiley



  • #39   25. sep 2017 Jeg synes også det mest brugbare er test af afreaktion. Der ser man den rå hund og det er virkelig brugbart.
    Der lærer man hunden at kende.


  • #40   26. sep 2017 Problemet med sådan en test her, er jo netop at nogle racer skal bestå den, for at blive avlsgodkendt. Det vil også sige, at nogle kan finde på at snyde, og træne de forskellige øvelser.
    Det ville give langt bedre mening, hvis man ikke kunne forberede sig på øvelserne. Men det kan jo desværre ikke lade sig gøre.

    Har aldrig selv prøvet at stille en hund til mentaltest, men kan ikke udelukke at den næste bliver testet, fordi jeg er nysgerrig efter at prøve smiley Og den bliver IKKE trænet i nogle af øvelserne smiley


  • #41   26. sep 2017 Det er egentligt ret spændende smiley
    Er der nogen der ved om man kan få dem testet selvom de er helt voksne og om man kan selvom de ikke har tavle, og hvis ja, så hvor?
    Gad godt se hvordan mine reagerede på de ting i forhold til det ønskede. smiley
    Men mine er jo voksne (knap 3 og 5 år) og uden tavle, så det ville kun være for sjov, og for oplevelsen.


  • #42   26. sep 2017 Solvej: Måske Lucky ville æde spøgelset ? smiley

  • #43   26. sep 2017 Ann-marie jeg tror faktisk han ville være pisse ligeglad med dem, når det bare er et menneske. Måske gø lidt, fordi han jo er en alarmhund men ellers.. var det en plastikpose, ville han uden tvivl reagere mere, men normalt klare han også det ved at gå hen og se hvad fanden det er og gø lidt af det, for alle ved at hvis man bare siger vov er det ikke farligt!

    Rosa kunne godt finde på at løbe hen og se om de ville snakke med hende, og ellers ville hun også reagere med at gø.

    Men jeg ved det jo ikke helt, det er derfor det kunne være sjovt og se hvordan de reagere, både i forhold til hvad det ønskelige/forventningen til racen er, men også i forhold til hvad jeg selv tror..

    Men jeg kunne godt forestille mig at de begge ville reagere på dem som mennesker og ikke som noget farligt, og mennesker reagere de normalt ikke på, udover positivt eller hvis de står i haven så skal de lige fortælle at de går ude på den anden side af hækken, bare hvis jeg nu ikke vidste det.

    Men umiddelbart, efter at have læst under racen, tror jeg ikke de ville reagere særlig race typisk nogen af dem, på trods af at de er ret forskellige.


  • #44   26. sep 2017 Det er jo netop det der er spændende ved sådan en mentaltest. Man har en idé om hvordan hunden vil opføre sig, men nogen gang bliver man overrasket smiley

  • #45   26. sep 2017 @41 de kan ikke testes som voksne. Omkring ønsket adfærd er ønke profilen forskellig fra race til race, så feks en blindingshund ville man ikke kunne have en ønsket adfærd på ifølge testen.

    At man så selv kan have en måde man gerne vil have at ens hund reagerer på er noget andet.


  • #50   26. sep 2017 Min har jo ikke tavle, så de ville aldrig kunne komme til at indgå i nogen statistik eller få resultatet på hundeweb. Som sagt det ville 110% kun være for sjov skyld og for at se hvordan de reagere i forhold til racen.
    Chihuahua har ud fra det link længere oppe en ønskeprofil, så det er så nemt at sammenligne med smiley


  • #52   26. sep 2017 Okay tak canmax, det går jo heldigvis også fint uden smiley men det kunne da have været sjovt.

  • #53   26. sep 2017 #40
    Jeg synes også det virker lidt fjollet at der er de krav til nogle racer, da der så let kan trænes i de forskellige ting inden testen.
    Der er også flere dele af testen som man jo sagtens kan komme til at "snyde" træne inden uden at være opmærksom på det, da det jo ofte indgår i den almindelige træning (?)
    Tror det bliver svært at lade helt være med at røre de forskellige punkter under træningen.


  • #54   26. sep 2017 Mina skal også testes inden hun er de 36 mdr. Det bliver spændende.
    Det eneste som jeg frygter lidt er kontakt 1b+c. Hun bor jo sammen med mig, og jeg har ikke kone, børn, hundelufter eller lign.. Så det er stort set kun mig som har håndteret hende gennem tiden.


  • #55   26. sep 2017 Det bliver spændende når Mina skal testes ! smiley Måske du skulle overveje at låne en familie, så Mina kan blive udsat for andre en dig ? smiley

  • #56   26. sep 2017 Jamen er det så ikke at snyde? smiley Hehe.

    Må indrømme at jeg har tænkt på det. Kan ikke helt forstå de punkter alligevel. Synes ikke nødvendigvis at en DC naturligt skal lade sig håndtere af fremmede. Det er jo en vagthund. Det har måske noget med udstilling at gøre? Ved det ikke. Men jeg kan sagtens lære hende at det er okay i det omfang som testes.. -hvis ikke det er at snyde for meget smiley

    Skal prøve at få filmet testen med Mina når det er, så i kan se herinde..


  • #57   26. sep 2017 Ihhh.. Gad godt få Costa mentaltestet.. smiley


    Ikke fordi at han, på trods af DKK tavle, kan bruges til andet end hygge hund og træning (han er kryptorchid), men fordi det kunne være super spændende at se, hvordan han ville reagerer i de forskellige situationer..


    Det samme med Afrodithe..
    Hun er godt nok tavleløs, men kunne være spændende af samme grund som med Costa.. smiley


  • #58   27. sep 2017 Mina: Jo, lidt snyd smiley Men når nu det handler om Mina, så må der snydes helt vildt meget smiley smiley smiley smiley smiley
    Det vigtigste er jo et eller andet sted at præge hunden til det, som du skal bruge hende til. Hvis du gerne vil have at hun passer på, skal hun jo ikke nødvendigvis kunne klappes af alle smiley
    Og ja tak, vil helt vildt gerne se Minas mentaltest !! Hvornår regner du med at I skal afsted ?


  • #59   27. sep 2017 #58
    Men når nu det handler om Mina, så må der snydes helt vildt meget
    Haha smiley Det er dét jeg altid siger! Når det er Mina, så er det okay.. Troede bare ikke at andre havde det på samme måde med hende smiley

    Det er mere det med at hun skal følge med når den fremmede tager snoren. Tester skal nok få lov til at klappe/ røre, når vi har sagt hej osv. men at følge med og lade sig "håndtere" ved jeg ikke helt..

    Hun er lige blevet 18 mdr., og det skal være inden de er 36 mdr. gamle. Så inden for de næste 18 mdr.. smiley


  • #60   27. sep 2017 Selvfølgelig må Mina snyde. Hun er jo fantastisk smiley Og fantastiske hunde må alt smiley smiley
    Hvad siger ønskeprofilen ? Skal hun kunne håndteres af fremmede ? Og er det vigtigt at hun består testen ?


  • #61   27. sep 2017 Jeg er langt fra sikker på om hun skal have hvalpe. Der mangler, udover mentaltest, HD/ AD/ OCD fotos som et minimum.. Desuden skulle jeg være ret sikker på at have fornuftige købere klar, hvis jeg overhoved skulle overveje det.. Så det er ikke vildt vigtigt lige nu, men rart at have klaret (og bestået).

    Ønskeprofil kan ses her: http://www.dkk.dk/dkk_raceonskeprofiler.asp?id=DogoCanario

    -også lidt info på billedet her:


    profilbillede
  • #62   27. sep 2017 Kan se at linket ikke virker.. Her er et screenshot i stedet smiley

    profilbillede
  • #63   27. sep 2017 Åh ja, der er mange overvejelser som skal gøres i den forbindelse. Én ting er om hunden er god nok på alle punkter ? Noget andet er netop om man kan finde gode købere til hvalpene ? Og lige præcis med sådan en hundetype er den del bare ekstremt vigtig.
    Gik selv med en opdrætterdrøm i maven, og besluttede at lave et kuld (små blandingshvalpe), for at afprøve det, inden jeg gik i gang med at bruge en formue på at købe dyr avlshund hjem. Jeg fandt ud af, at lige præcis den der del med at finde gode hvalpekøbere, den brød jeg mig ikke om. Fik faktisk ret mange useriøse, mærkelig og løgnagtige henvendelser smiley Jeg blev sgu overrasket over hvor mærkelige folk er.
    Selve det med at have hvalpe, var fantastisk smiley Og jeg havde det også ok med at hvalpene skulle rejse hjemmefra, fordi jeg fandt nogle rigtigt gode hjem. Men processen med at finde gode hjem: Nøj, det var op ad bakke smiley


  • #64   27. sep 2017 #63
    Lige præcis Ann-marie. Det må være forfærdeligt at skulle have ansvaret for. Ville nok skulle have reservationer på flere hvalpe før overhoved jeg gik i gang, hehe. Det vil nok blive besværligt. Jeg frygter at det ville ende med jeg beholdte hele kuldet selv smiley

    lige præcis med sådan en hundetype er den del bare ekstremt vigtig

    JA! -og hvor mange fornuftige, kærlige og ansvarlige kommende hundeejere står klar til at købe en DC.. Tror desværre ikke der er særlig mange. Det er kedeligt.

    Men det er også klart en drøm for mig.


  • #65   27. sep 2017 Fordelen er vel at racen er forholdsvis sjælden, og måske derfor også rimelig nem at finde købere til ? Ulempen er at racen kan tiltale nogle uheldige elementer smiley
    Hvis du gerne vil afprøve drømmen, vil det nok være en fordel at udstille en del, så hun bliver kendt, samt selvfølgelig at bestå diverse tests smiley
    Spændt på at se hvad fremtiden bringer smiley


  • #66   27. sep 2017 Jeg har det som andre her; der er brugbare ting i testen og knapts så brugbare. Men langt de fleste får sig alligevel et par småoverraskelser undervejs. Det virkelig brugbare er ogs¨å for mig at se afreaktionerne.
    Jeg har selv en race der ikke kan testes her i DK pga manglende ønskeprofil (min race har i flere år prøvet at få lavet profil, men den er syltet hos DKK). MEN i sverige testes racen i udpræget grad og den indgår i avlsmålene i racens svenske specialklub. Jeg har derfor flere gange været rejst til Sverige for at få testet hunde enten i en MH eller en Beteende og personlighetstest.
    Det er helt korrekt at meget af udfaldet afhænger af andre faktorer end blot den rå hund. Fx vil en meget lydighedstrænet hund netop have de reaktioner i det moment hvor føreren bliver passiv, som CH beskriver for Coffey. Sådan reagerede en af mine gamle hunde også. Til gengæld gik samme hund - stik imod min forventning - med liv og sjæl op i jagten på kluden. Den blev hurtigt og effektivt indfanget og apporteret. Kræet ejede ikke jagtinstinkt ellers og færdedes løs rundt blandt kyllinger o.l. uden nogensinde at have vist interesse for at jage det. Han må på en eller anden måde have gættet at det handlede om at hente kluden til 'mor'. Udfaldet af testen afhænger også af om hunden fx er i spøgelsesalderen. Jeg tror fx det ville være rigtig dumt at teste Clinton lige nu; han ser/hører spøgelser BIGTIME lige for tiden. For 1 md siden var han totalt kold i rumpetten overfor nye ting, men fx i går så vi en MEGA farlig plæneklipperrobot. Om en måned trisser han sikkert bare forbi den uden så meget som at skæve til den, som han ellers plejer at gøre med nye mærkelige ting.
    Forøvrigt så er det jo virkelig en nitte at føreren giver rottweileren et ordentligt ryk i halsbåndet i starten af testen i videoen. Rotten står og snuser i jorden, hvilket jo kan have været en overspringshandling fordi rotten har spottet spøgelserne og ikke helt ved hvad han skal mene om dem. Fører kan faktisk selv være kommet til at påvirke sin hund til et dårligere resultat.


  • #67   27. sep 2017 #65
    Jeg tror heller ikke at det ville være noget problem at komme af med dem. Folk tillader sig at tage en mindre formue for hvalpe uden tavler på DBA og lignende steder. Hvalpe uden tavler som kommer til at ligne noget ulovligt i mange menneskers øjne. De når aldrig at være til salg længe smiley

    Det er så deprimerende hver gang jeg ser sådanne annoncer. Det er slet, slet, slet ikke en hund som uerfarne mennesker skal have adgang til og/ eller avle på. Det kunne være så negativt for racen hvis for mange penge orienterede hunde avlere gik i gang med den. Både for helbred, ry og rygte smiley

    Men mht. udstilling, tests, scanning/ fotos osv. så er der skam planer om at få det hele klaret. -også selvom hun måske ikke får lov til hvalpe smiley


  • #68   27. sep 2017 #67: Helt enig ! Jeg bliver også frustreret over salgsannoncer i dba på tavleløse hunde af molossertypen. Forstår ikke at folk tør at tage chancen med en tavleløs hund af den type, med den her hundelov ??? Men sådan er der så meget jeg ikke forstår smiley

    Glæder mig til at følge Minas resultater på alle områder. Krydser fingre for at hun klarer det hele helt fantastisk (selvfølgelig gør hun det smiley ).


Kommentér på:
Mentaltest af hund.

Annonce