{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.300 visninger | Oprettet:

Hjælp til at finde den rigtige hund {{forumTopicSubject}}

Hej beklager hvis denne type spørgsmål ofte kommer men har brug for nogle input.
Vi er en Familie på 4
2 voksne
2børn pige på 3 og en dreng 1år

Vi vil frygtelig gerne have en hund men...

1. Hvornår skal vi have den..hvad er jeres erfaringer gode som dårlige er mine børn for små burde vi vente til børnene er i skolealderen?

2. Vi vil have en stor hund labrador og opefter

3. Minimal pelspleje og fældning af hår og temperament der gør at den er lydig af natur uden at skal underholdende 24/7 hvis det altså findes ??

Vi har godt med plads hus og have samt skov og eng lige udenfor.
Er aktive men arbejder begge men jeg ofte hjemme og vil derfor kunne Lufte i dagtimerne også

Jeg er forelsket i irsk ulvehund og grandanois men kan også nøjes med mindre det vigtigste er at den er god til børn.

Håber i vil komme med gode input og spørgsmål på forhånd mange tak for hjælpen ??


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp til at finde den rigtige hund
  • #2   27. sep 2017 Grand danois ville passe fint. I skal bare være opmærksomme på, at den i de første år kan være ret klodset, og kan komme til at vælte jeres børn smiley

    Grand danois døjer desuden også med noget sygdom, og en lav levealder. Så et godt forarbejde er vigtigt!


  • #4   27. sep 2017 Jeg er helt med på at ALLE hunde skal trænes men jeg dog også at nogle hunde er mere motiveret på at blive trænet end andre det er sådan en hund jeg vil have ??

  • #5   27. sep 2017 Synes ikke at hverken Irsk Ulvehund eller Grand Danois lyder som dårlige bud smiley Men med begge racer skal man virkelig være superopmærksom på sundhed. Begge racer døjer med alle mulige arvelige defekter, så vær meget kritisk med valg af opdrætter. Og måske i skulle skæve lidt til Skotsk Hjortehund ? Det er lidt henad Irsk Ulvehund, men lidt mere mynde i sindet. Jeg ved at jeg en dag skal have sådan en når tiden og pladsen er der til at have 3 hunde (har to andre racer som jeg aldrig vil kunne undvære en af smiley ).
    Ingen hunde er 'lydige af natur' så jeg vælger at tolke at det i efterspørger er en race hvor den helt almindelige opdragelse ikke er noget stort issue, men noget der kommer forholdsvist let. Og her er mit indtryk af mange af mynderne befinder sig (fx også Greyhound, som har kendte temmelig mange af pga tidligere naboer, der var væddeløbsentiutiaster smiley ).


  • #6   27. sep 2017 @4: aarhhh det her ændre jo lidt på det "men jeg dog også at nogle hunde er mere motiveret på at blive trænet end andre det er sådan en hund jeg vil have". Hverken IU, GD eller nogen mynder er decideret motiverede for at træne. De er bare ikke specielt vanskelige at opdrage. Hunderacer der er motiverede for at samarbejde (det er der ligger i at være motiveret for at træne) er typisk temmelig aktive racer, der rent faktisk kræver en hel del aktivering. Det er hunde som retrieverne, de forskellige fårehunderacer, brugshunderacer, spaniels osv. Den slag harmonere ikke særlig godt med jeres ønsker til hundens aktivitetsniveau.

  • #7   27. sep 2017 Nej grand danois, kan godt virke lidt dumme og tunge at arbejde med. De er ikke som labradors. smiley

  • #8   27. sep 2017 Kommunikation er en svær ting smiley jeg er meget på den del der hedder "lærenem" opdragelse. Altså behøver den ikke at skulle apotere og give hals hente avis på kommando. Men mere bare hører efter ikke spise mine gæster og kunne gå en tur uden problemer ??

  • #10   27. sep 2017 De store hunde, skal lære de helt basale ting fra små, for når først kroppen bliver stor, kan det være svært for dem at forstå, at de ikke må bruge vægten.

    Jeg trænede min grand danois, i at gå pænt fra han var helt lille, og det gav pote. Det er vigtigt man er konsekvent! For de store dyr, SKAL bare kunne håndteres.

    Grand danois er generelt meget venlige, men det er en stor vogter, så det er vigtigt at socialisere dem på alle mulige forskellige ting. Min grand danois var aldrig vogtende. han gøede når der kom gæster, men kunne aldrig drømme om at bide fra sig smiley


  • #12   27. sep 2017 Synes GD'en er en fin hund, af hvad du skriver.

    Jeg synes dog at Broholmeren er et bedre valg. Jeg er slet ikke farvet her! smiley


  • #13   27. sep 2017 Jeg tænker om i overhovedet har tid til en hund, uanset race, med så små børn?


  • #14   27. sep 2017 Anne det er muligt vi ikke har jeg har ikke haft hund før så hvad tænker du når du siger det?
    Jeg tænker hunden følger med os i skoven på legepladsen osv men måske du har ret som jeg indledte mit opslag med har jeg ikke erfaringer med hvor gamle børnene bør være.. Vil meget gerne have erfaringer gode som. Dårlige


  • #16   27. sep 2017 Man ser bare tit at folk ikke kan få det til at hænge sammen, og så er det hunden der taber.

  • #20   27. sep 2017 Britta tusind tak det var en masse gode input helt sikkert vi må forbi Herning smiley

  • #21   27. sep 2017 Jeg har nu set en Irsk Ulvehund blive transporteret i en Fiat Punto smiley
    ... OK, der kunne så ikke være så meget mere end hunden smiley

    Men ja, foderudgiften skal man tage med i betragtning med så stor en hund og ja, man skal gennemsnitligt sige farvel til dem tidligere end man skal med mindre racer.
    MEN man kan også risikere at få en 20 kgs hund man siger farvel til som 7 årig og jeg har da kendt to Irske Ulvehunde der blev 12 år gamle smiley
    Jeg må tilstå at jeg ikke synes det TS skriver skriger labrador. Som jeg kender racen er de nærmest hyperaktive de første år af deres liv og de kræver en del træning og opdragelse for at blive velfungerende. Og så har de en KÆMPE svaghed når det gælder samvær mellem hvalpe og små børn; de vil bare rigtig gerne have noget i munden dvs. labradorhvalpe bider altså rigtig meget i hænder osv. DET har jeg oplevet flere småbørnsfamilier have gevaldige problemer med.


  • #23   27. sep 2017 Jeg studser altså over at du skriver, at hunden "mere bare skal høre efter". Det er jo enormt svært at vurdere, hvad du ligger i det, men så ville jeg da dømme mynden ude som det første. Du skal ikke regne med at hunden hører efter bare for at høre efter - og ellers er vi igen ovre i den kategori af typer der er meget lette at motivere men også kræver mere end den gængse selskabshund aktivitetsmæssigt.

    Jeg har set folk gå helt galt i kommunikationen og mistolke deres hund fordi de kræver, at den "skal høre efter" og slet ikke tænker fra et indlæringsmæssigt perspektiv. Det er ikke sikkert at det er dette, du har ment, men jeg ser det som et kæmpe problem hos mange af de stiller nogle dagligdagskrav uden at tænke træningen og indlæringen ind i det; din hund bliver motiveret af ét eller andet (om det er den ene form for belønning eller den anden form for straf), men gør det ikke udelukkende fordi du siger det.

    Det jeg hører dig sige er, at i egentlig bare gerne vil have en hund der er let at opdrage, let at have med at gøre og generelt ikke kræver det store..?


  • #24   27. sep 2017 Skal jeres første hund være en hvalp? Eller har I evt. overvejet en omplaceringshund? Der er klare fordele og ulemper ved begge dele, så det er op til jer.

    Jeg har prøvet begge dele og er helt klart mere til den voksne omplaceringshund. Man får stort set hvad man ser, og meget af det tidskrævende arbejde fra hvalpetiden er overstået.
    Selv har jeg lige fået Ulvar hjem, og han er bare det perfekte match for mig, selvom jeg selvfølgelig skal vænne mig til en anden type hund rent aktiveringsmæssigt, end min gamle.

    Mine forældre har en irsk ulvehund. Han er bestemt god som dagen er lang og en fantastisk hund, men ret reserveret og ikke videre trænbar. Derudover er han et værre skravl rent fysisk, og døjer med flere helbredsproblemer. Han er nu 5 år gammel, og vi forventer ikke at han bliver meget mere end 6-7 år. Han er simpelthen færdig...


    profilbillede
  • #25   27. sep 2017 Kunne I forestille jer, at starte med en voksen hund? Dels har de som regel grund-lydigheden på plads. De er renlige og uden de normale hvalpe/unghund-nykker (som fx. at bide i hænder, legetøj og andet inventar)
    Og så er det helt klart, de første par år af hundenes liv, hvor de er mest krævende (uanset race) og det KAN være en stor udfordring, selv når der ikke også er småbørn i hjemmet at tage hensyn til.

    Der er jo rigtig mange velfungerende voksne - men unge - hunde, der har brug for nye hjem enten pga. skilsmisse. allergi, ændrede arbejdsforhold, dødsfald osv.
    Kunne det være en idé?


  • #26   27. sep 2017 Haha Patte, der nåede du at komme mig i forkøbet smiley


  • #27   27. sep 2017 Måske det var en idé og tage rundt og kigge på internater. Hvis man er så interesseret i en hund der er "født lydig" og netop "bare hører efter", så tror jeg det er lettere at kigge efter en voksen hund der kunne passe på jeres ønsker:)

    Men jeg synes også Fünke i #23 har fat i noget. - Om i egentlig bare vil have en hund der er nem i omgang, ikke kræver meget og egentlig mest bare er der til klap og nus? - Eller om i ønsker en hund fordi der findes ting i rent faktisk vil med den og den ikke bare bliver et "påhæng"? smiley
    Hvad er det der gør at i så frygteligt gerne vil have en hund?


  • #28   27. sep 2017 Jeg kan ikke helt finde ud af om du overvejer labrador eller bare nævnte den for størrelsen skyld. Jeg ville skæve til en folden retriever. Meget godmodig og meget lærenem. Den elsker børn og synes det er helt fint hvis de rejser sig op af den eller bliver brugt som hovedpude under middagsluren.

    Men den har et aktivt energiniveau jeg tvivler på at i har tiden til. De kan være ret slemme til at lave ballade og klynke ved kedsomhed. Labrador retriever er endnu værre men den har til gengæld praktisk talt ingen pelspleje. Golden har en smule.


  • #29   27. sep 2017 "synes det er helt fint hvis de rejser sig op af den"... Åh... den der sætning giver altså mig gåsehud.
    En af mine gamle kolleger havde en flatcoater, og deres lille pige brugte den konstant som middel til at komme på benene, ved at gribe solidt fat om en tot hår, og trække sig op. Forældrende syntes det var SÅ dejligt, at deres hund var så godmodig, at den "fandt sig" i det, og kunne slet ikke se på den, hvor ondt det faktisk gjorde, og hvor meget den bare bad om hjælp med blikket hver gang... Får helt ondt i maven af at tænke på det.


  • #30   27. sep 2017 Den skal jo ikke bruges som træk pelsen ud eller hiv mig i halen - mere ment som den gør ikke noget, hvis de små børn fingre får håndteret uhændsigtmæssigt (staves?) Mens øjnene er rettet mod at skifte ble på det andet barn.

    Jeg har været til opvisninger af teater på en skole med specielle behov. En af pigerne havde en golden retriever til at hjælpe hende med at gå til at støtte sig op af og kunne kalde alarm hvis hun faldt. Hun var selvfølgelig noget ældre og gjorde sit ypperste for at den aldrig blev udsat for noget men det kan ikke undgås når hun falder af den måske blev ramt.

    Hmm den slettede åbenbart det sidste?

    Pointen var at ikke alle hunderacer accepterer det hvis forældrenes øjne ikke er klistret på børn og hunde. Da jeg voksede op blev naboens datter bidt i ansigtet fordi hun sloges med sin bror. Det er lidt uvist om den forsvarede broren eller om det var fordi hun kom til at ramme hunden da hun ville slå ud efter sin bror. Resultatet blev i hvert fald den blev aggressiv og svarede igen.

    Forældre ønsker jo at se på deres børn 24 timer i døgnet men det kan ikke lade sig gøre


  • #31   27. sep 2017 Det kommer nu an på hvad en Golden er vant til. Vi har ikke børn i den nærmeste familie, så Atlas oplever ikke børn så tit. Han er tydeligt usikker på dem, hvis de kommer for tæt på, og jeg tvivler stærkt på, at han ville finde sig i alt muligt fra deres side.

    Min gamle Golden var præcis som din beskrivelse. Hende kunne man have gjort alt ved, uden at der ville være sket noget.


  • #32   27. sep 2017 Den der med at børn rejser sig op af den eller bliver brugt som hovedpude osv, det har jeg meget svært ved at tro, at ret mange hunde synes "er helt fint".

    Ét er at hunden ikke gør noget - men man skal jo altså også lige tage hensyn til det der sker bag ved den umiddelbare iagttagelse.

    Jeg tænker at vi let kommer ud på en glidebane, hvis børnenes/vores handlinger bliver legitimeret med, at hunden finder sig i det. Jeg er helt sikker på, at du ikke er en af dem, der lader børnene hoppe rundt på hundene og bruge dem som skammel, Trine, men det er farligt at opfordre til en vurdering kun baseret på, hvorvidt hunden finder sig i behandlingen.


  • #33   27. sep 2017 Labradoren fælder mere end jeg kan se at folk regner med.

    Rigtig mange goldens døjer med temperamentet og desværre også med arvelige sygdomme smiley

    Jeg vil også tro at en voksen omplaceringshund kunne være et godt bud.....

    I har ikke haft hund før. Det er P**** hårdt så længe den er helt lille hvalp...... Og med 2 små børn, ville jeg foreslå en omplacering af en given race smiley


  • #34   27. sep 2017 Der er mange gode omplaceringshunde derude, og jeg slår gerne et slag for dem smiley

    Jeg har vundet i lykkens lotteri begge gange. Søgte en voksen stabil hund, der kunne sin grundopdragelse, var renlig, kunne være alene hjemme og havde mod på livet.

    Ulvar har alle disse kvaliteter, og faldt ind i min hverdag fra det øjeblik jeg fik ham over dørtærsklen.

    Det er vigtigt at huske på, at hundene ikke nødvendigvis fejler noget, blot fordi de er endt på et internat. Til gengæld er det muligt virkelig at spørge ind til hunden, teste den på det man ønsker fx. børn og andre dyr.

    Hvalpe og unghunde er søde, men forfærdeligt krævende. Med mindre børn kan en voksen hund, der er vant til børn, være et bedre match smiley


  • #35   27. sep 2017 Hej tak for jeres input omkring opdragelsen jeg er 200% med på at hunden skal mødes der hvor den er og i min optik skal en hund respekteres på lige fod med øvrige familie medlemmer det betyder at hunden ikke skal være ben støtte eller at børnene tror det er legetøj vi har fået.
    En hund vil blive brugt i vores hjem men ønsker blot en hund der ikke ligger i en kategori der er svær at opdrage det betyder ikke at vi ikke vil lægge masser af timer i det men hvis man skal lærer at cykle starter man heller ikke med en med et hjul men ofte med støtte hjul.

    Vi overvejer en omplacering hund også men men efter vores gode veninde fik en hund fra dyre intanat i Roskilde hvor de sagde den var helt normal men det var løgn den havde været udsat for vold masser af frakturer fra spark i maven det har gjort os en kende nervøs da den viste sig at være noget skøre.
    Min kone er biolog og har haft en del dyreadfæd og jeg selv er uddannet inden for psykologi og mener helt sikkert vi evner en hund og børn der også idag skal respektere levende dyr. Vi har selv en stor hankat og planen er lidt at når han tager til de evige kattemarker så skal vi have en hund.

    Vores ønsker for en hund er en god makker til vores mange gåture og en god ven i vores familie der kan træne empatisk indlevelse hos vores børn. Jeg ved det kræver noget at få en hund og det er vi villige til. Vi ønsker blot at få den bedste start med den bedst mulige match mellem hund og mennesker Tim glæde for hunden og os.



  • #36   27. sep 2017 Jeg har fundet mine hunde gennem dyrenes beskyttelses internater. Valgte bevidst Dyreværnet i Roskilde fra, da jeg ikke har den store tiltro til dem.

    DB har været bundærlige omkring begge mine hunde, også Ulvar her, som de ikke vidste ret meget om. Jeg fik al den info de havde om ham, og lov til at teste ham som jeg ville på deres indhegnede areal.

    Det er med voksne hunde som med hvalpe, man skal selvfølgelig have hovedet med sig. Men til gengæld får man som regel det man ser smiley


  • #37   27. sep 2017 Der findes omplaceringshunde fra de seriøse opdrættere ind imellem. Med seriøse mener jeg de opdrætter, som hjælper deres hvalpekøbere, hvis de står i en skilsmisse eller andet og ikke kan beholde hunden. Lige nu er der f.eks. en 14 måneder gammel labradorhanhund, som er til omplacering da ejer er blevet meget syg og derfor ikke kan have ham mere....... Opdrætter er på banen for at hjælpe med at finde og godkende en ny familie smiley

  • #38   28. sep 2017 Præcis Mette.
    Der er tit hunde, der bliver omplaceret helt privat og udenom internatene.
    Og alt andet lige, så har men bedre mulighed for at vurdere en hund, mens den stadig er i et hjem og en familie - frem for, når den opholder sig i en bås på et internat. smiley

    (Siger jeg, som to gange ubeset har fået hunde hjem fra internatet i Nuuk - men jeg er sgu heller ikke for klog :-))


  • #39   28. sep 2017 Min Grosser er omplaceret udenom noget som helst.

    Han er simpelthen fantastisk.

    Nej, han var ikke lydighedstrænet, men det betød ikke noget for mig. Det kan jeg selv gøre.

    Det vigtigste var at købe en omplaceringshund er, at den ikke er blevet slået eller mishandlet, medmindre man magter at bruge timer på den slags.

    Er den ikke det, får man altså tit en ret nem og glad hund, og relativt nem hund at træne. smiley


Kommentér på:
Hjælp til at finde den rigtige hund

Annonce