{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.225 visninger | Oprettet:

2 hunde & deres alvorligt syge ejer... {{forumTopicSubject}}

To vanrøgtede Alaskan Malamutes kom på Dyrenes Beskyttelses internat, og ejeren kom på hospital på Dyrenes Beskyttelses foranledning

Beskrivelse af sagen
Da kredsformand i Dyrenes Beskyttelse i Bredebro og Løgumkloster, Karin Winsløv Christensen, kom på besøg hos en isoleret eneboer, viste det sig at være helt galt både med hundene og med ejeren. Hundene stod permanent bundne i meget korte snore og fik ingen foder. Begge var meget magre. Ejeren var alvorligt syg og havde i lang tid ikke haft kontakt til omverdenen, fordi han ikke kunne gå og ikke havde telefon. Hundene blev straks kørt til Dyrenes Beskyttelses internat i Gram i Sønderjylland, og Karin Winsløv Christensen sørgede for, at ejeren straks fik lægehjælp. Han var så alvorlig syg, at lægen besluttede at indlægge ham med det samme.
Den ene af de to Alaskan Malamutes stod bundet i en jernkæde, som havde viklet sig sammen til en klump på tyve kilo, som den slæbte efter sig. Kæden var blevet så kort, at hunden kun kunne gå få meter frem og tilbage. Den anden Alaskan Malamute var bundet i en meget kort snor. Ingen af hundene havde adgang til foder, og der var ingen steder, hvor de kunne gå i ly for vejrliget. Begge var meget kontaktsøgende og ville gerne lade sig mærke på. De var begge meget magre uden underhudsfedt og med tilbagedannelse af muskulaturen på grund af underernæring. I første omgang lykkedes det ikke for kredsformand Karin Winsløv Christensen at få kontakt med ejeren, men lige inden hun ville forlade stedet, kom han frem i døren. Det syn, der mødte hende, fik hende til straks at kontakte de sociale myndigheder. Manden, der boede alene og uden kontakt med andre mennesker, var meget alvorlig syg. Han kunne kun gå meget få meter og havde store smerter. Han havde ikke kunnet tilkalde nogen, fordi telefonen ikke virkede, og han fik aldrig besøg. Han havde intet tøj og var uden mad i huset. På Karin Winsløv Christensens foranledning kontaktede de sociale myndigheder lægen, som kom til stede og sørgede for, at han straks blev indlagt. Ejeren bad selv om, at Dyrenes Beskyttelse overtog hundene, for han var godt klar over, at han ikke længere kunne passe dem selv. Uffe og Sanne Holm fra Dyrenes Beskyttelses internat i Gram kom straks til stede og tog sig af hundene. Deres vurdering var, at de begge kunne komme sig uden mén.

Begge hunde blev efter en ihærdig indsats bragt på fode igen. Trods de meget specielle krav racen har, lykkedes det for internatet at finde en familie, der kunne tage sig af begge hundene.

Dyrenes Beskyttelse mener
Sagen er et eksempel på de talrige sager om vanrøgt af dyr, der har alvorlige sociale og personlige problemer som årsag. Af Dyrenes Beskyttelses dyreværnsregistrering over dyreværnssager fremgår det, at langt den hyppigste årsag til uforsvarlig behandling af dyr er sociale eller mentale problemer. Tit har ejeren, som i dette eksempel, lige så hårdt brug for assistance, som dyrene har. Derfor arbejder Dyrenes Beskyttelse i mange sager tæt sammen med de sociale myndigheder.

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
2 hunde & deres alvorligt syge ejer...

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce