{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.127 visninger | Oprettet:

kalkchok og patella - stakkels cindy {{forumTopicSubject}}

I søndags gik min lille Cindymus i kalkchok, hun blev indlgt på kbh dyrehospital i 7 timer med drop osv, og så kunne hun komme hjem igen.
Der er rimelig stor risiko for de kan gå i kalkchok igen, og hun har været svag og svækket lige siden, den stakkels pige.

I tirsdags slog Cindy sit ben, til at starte med haltede hun "normalt", I ved, når de ikke vil træde ned på poten, men igår begyndte benet at hænge sig, og det blev kun værre og værre smiley Der er ingen tvivl en rigtig grim luxation!

Så imorgen skal Cindy og jeg ud til en forundersøgelse på Skovshoved dyreklinik, hos en ortopædisk specialist, som har opereret min venindes hund med godt resultat. Hun kan desværre ikke blive opereret allerede imorgen, det var en hastetid jeg fik til forundersøgelsen, men håber på hun kan blive det i løbet af næste uge.

Hun lader ikke til at være i smerter, hun er glad og hopper rundt nu, heldigvis, igår var det lige til at tude over! Og i dag ser jeg endelig lidt lysere på kalkchokket, hun virker mere frisk end hun har været de sidste mange mange dage.
Så nu ser der endelig lidt lysere ud.

It goes without saying at hun selvfølgelig ikke skal have hvalpe en anden gang, så jeg kan prise mig lykkelig over jeg har nogle smukke hvalpe gående efter hende nu.

Havde bare lige brug for en lille "held og lykke" og god bedring til den lille mus, synes der er meget op ad bakke for tiden!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  kalkchok og patella - stakkels cindy
  • #1   16. jun 2011 Åh hvor er jeg ked af at høre lille Cindy musen har været så uheldig :-((
    Håber på gode nyheder i morgen når i har været til undersøgelse. Stakkels dig og alle hundene - nu må det da være nok! Syntes I har været ret uheldige det sidste år's tid!!!
    Held og lykke i morgen smiley Og selvfølgelig god bedring til Cindy smiley


  • #2   16. jun 2011 Årrrh nej, hvor er det dog bare synd for lille Cindypigen--ja og dig Linnea. Du har da om nogen, været lidt uheldig det sidste år, med --ja uheld af forskellig art, hos dine dejlige "børn":-(
    Godt at Cindy er på vej op, efter kalkchokket. Ja det er en mærkelig ting de der kan få hva'?
    At hun oven i al balladen også skulle belemres med Pattella lux. er jo bare super nederen. Men jeg kan trøste dig med, at min Buddy også blev Patellaopereret i 2009, med et super resultat. Han styrter afsted, som en ren Greyhound:o) Og han fik endda høvlet knæskalsfordybningen dybere og sat stifter i, for at "holde sagerne på plads". Men som nævnt, med et excellent resulat.
    Rigtigt megen god bedring til lillemusen og held og lykke med den forestående operation. Knus fra B'erne og Tina.


  • #4   16. jun 2011 rigtig mange gange held og lykke! vi krydser poter og fingre herfra! og sender en masse gode tanker jeres vej smiley

  • #5   16. jun 2011 Ååhr hvor er der bare sker mange trælse ting ovre ved dig søde.. Øv hvor er det træls. håber Cindy musen klarer det. Og ja hvor er det dejligt du har 3 skønne hvalpe efter hende...

  • #6   16. jun 2011 Det er jeg rigtig ked af at høre Linnea!! Hvor uheldig har man lov til at være!! Rigtig god bedring til lille Cindy musen smiley

  • #7   16. jun 2011 Først.....ja jeg er jo temmelig ny her endnu......men til alle der har skrevet her, hvor er I altså søde og medfølende når nogen har problemer med der dejlige elskede hunde, det er så hyggeligt og skønt at læse. jeg vil også ønske held og lykke med oprrr. og kalkchok. PS. hvad får de kalkchok af ??????? knus fra ella og momsi

  • #8   16. jun 2011 Momsi: Kalkchokket er fordi hun har 4 uger gamle hvalpe som dier hos hende, og det er ikke altid kroppen kan følge med produktionen. Så du skal ikke være nervøs for at det bare lige pludselig sker.

    Tusind tak allesammen, jeg ville hellere bare skrive det herinde i stedet for at skrive det enkeltvis til jer alle, både jer som jeg udstiller med og går til træf med smiley

    Men jeg er sikker på at Claus Sloth nok skal få Cindys ben godt igen, så hun går helt perfekt. Det er skræmmende at det fra den ene dag til den anden kan blive så grimt! En hund der aldrig har haltet eller trukket på benet, og så lige pludselig kan hun ikke gå 2 skridt uden benet svigter smiley


  • #9   16. jun 2011 Hej søde Linnea! EJ, jeg var bare SÅ ked af jeg ikk fik svaret din sms, tænkte bare "NOO" da du skrev det, stakkels Cindy jo! Og så oven i købet slår hun sig! :((( ØV! Det er bare ikke rart, men så tænker jeg bare at det er dejligt at hun har sådan en god hundemor der reagere så godt og hurtigt som du :)) Held og lykke med undersøgelsen i hvert faldet smiley

  • #10   16. jun 2011 Årh nej Linnea - Hvor er det skrækkeligt! :'o(
    Ej jeg er så ked af at læse det.. Og skønne Cindy, håber hun bliver tip top igen!
    En PL operation er jeg sikker på er svær at gennemgå, håber det kommer til at gå rimeligt smertefrit og nemt. Puuh..
    Jeg krydser alt!!

    Ved du hvad der skete med hende som kunne give hende sådanne en slem skade pludseligt? :o/


  • #11   16. jun 2011 Linnea: er det blevet konstateret at det er patella.? Det er ikke korsbåndet der er sprunget.? Eller hvad hedder det, Den der sene der holder den øvre og den nedre del af benet sammen. (kender nemlig en der sprang det, og de troede også det var patella)

  • #12   16. jun 2011 Michelle: Charlotte har lige været her, og hun sagde hun synes det lignede at der var noget galt langt over knæet, så måske det ikke er patella luxation alligevel. Det var bare fordi benet sådan "hængte" sig, at jeg troede det. Men det finder Claus helt sikkert ud af imorgen!

    Men ja, uanset hvad bliver det nok hårdt for den lille pige. Jeg ved ikke om jeg håber det ene eller andet, for ved ikke hvad der er værst for musen.


  • #13   16. jun 2011 pip fra mig...

    Nu har hun jo lige haft hvalpe, og så udvider ledene sig... dermed opstår der nemmere patella.... spurgte konkret min dyrlæge om det under Bellas drægtighed da jeg under min egen graviditet selv kunne mærke det på mine led at de gav sig (et hormon der gør det så ens bækken kan gøre plads til at det smukke barn kan komme til verdenen) og min dyrlæge sagde at man altid skulle passe ekstra på en tæve efter en graviditet og trapper, hop fra sofa osv.. var bandlyst.... Hun oplevede ofte hundes kneled hoppe ud lige efter en fødsel.... men at det ofte bare var en engangs foretagelse og dermed ikke noget der kunne dicideret sammenlignes med alm patella... men at man selvfølgelig skulle være obs efterfølgende.... måske gik det væk igen, måske gjorde det ikke...
    vi fik en lang snak om det da min gamle hest fik patella efter den havde fået føl nemlig =)

    lige et pip fra mig....


  • #14   16. jun 2011 god og fint indlæg fra Anne K....tak

  • #15   17. jun 2011 Stakkels Cindy og stakkels dig, jeg krydser fingre for i dag.

  • #16   19. jun 2011 stakkels lille vaps --


    er jeg den eneste der tænker - operation er ret voldsomt ud fra en lux.....


  • #17   19. jun 2011 nå kan se at anne også har haft samme tanke...




  • #19   20. jun 2011 Opdatering til alle:

    Cindy har patella luxation 3-3. Hendes knæskaller er i og for sig lige som de skal være, men hendes benstilling gør at hun altid har gået og slidt på brusket der holder senen på plads.

    Drægtigheden og de hormonelle påvirkninger det har medfødt, kombineret med kalkchok der har drænet hendes knogler for al kalk + sliden på brusket har gjort at det er kommet fra den ene dag til den anden.

    Det var faktisk kun de første 3 dage hun haltede voldsomt, sandsynligvis fordi hun skulle vænne sig til at hendes ben nu er permanent luxerede. Nu går hun rimeligt normalt, en gang imellem halter hun en smule.

    Men hun skal opereres 2. august i begge ben. Operation er nødvendigt, enten det eller aflivning, sååå smiley Der er ikke så meget at rafle om.

    Det er virkelig synd for lillepigen at det skulle gå så galt, tænk at et kuld hvalpe kan være så hårde ved deres små kroppe. Men Claus Sloth var også helt fortørnet over hvor uheldigt det kunne gå, for det var virkelig virkelig sjældent det gik så galt.

    Men er glad for at hun ikke har ondt og at operationen nok skal gå helt perfekt smiley


  • #20   20. jun 2011 Det gør den, Hanne. Claus laver den slags operationer mange gange om ugen og kun ca. hvert halve år har han en hund der har behov for om-operation. Så jeg tror på det bliver med perfekt resultat.

    Cindys operation er heller ikke særlig besværlig, på nogle hunde skal man jo lave helt nye knæskaller, men på Cindy skal der "bare" lige to søm ind og sætte det fast, så det er ikke så galt.


  • #22   20. jun 2011 årh stakkels cindy!! Krydser fingre for at operationen går smertefri. Du har vel hende forsikret, så de kan hjælpe lidt med dækningen af det økonomiske ? Ved du med sikkerhed at det var graviditeten der gjorde udslaget til patella ? Eller er det noget alle chihuahuaere kan gå rundt med uden at vi ejere ved det ?

  • #23   21. jun 2011 Jamen hun havde jo netop ikke en luxation før i tirsdags. Så hun har ikke gået rundt med smerter smiley

    men Claus fortæller at den mest normale form for pl er denne grundet slid, altså ikke en skelet fejl, men forkert benstilling. Og så kan man ofte teste dem fri til de er omkring 4 år, og der vil det så komme.


  • #24   22. jun 2011 og hvordan går det så nu med cindy....er hun frisk igen ..

  • #25   22. jun 2011 Momsi: Allerede i fredags haltede hun nærmest ikke mere, så hun vænnede sig hurtigt til den nye tilstand i benene. Og hun løber og springer glad rundt, står på bagben osv. Men det er alligevel dejligt hun skal opereres, så hun bliver helt normal igen smiley Men tak fordi du bekymrer dig om hende.

  • #26   24. jun 2011 hvorfor har du valgt at avle på hende hvis hendes benstilling er så dårlig. er den blevet det under drægtigheden eller har den altid været sådan

  • #28   24. jun 2011 Claus er virkelig helt fantastisk, er så glad på jeres vegne for at det er ham der skal operere hende.
    Han gjorde en fantastisk indsats med Fleur og hun har det bare så godt og ingen omopereation har været nødvendig (7-9-13). Hun havde endda en rigtig slem patella ( knæskallen sad ihvert fald 1 cm forkert på indersiden) og havde meget skæv benstilling (hvilket hun stadig har, bare omvendt af før og uden gener).
    Men Claus flyttede lige knæskallerne på plads, savede kiler i knoglerne og flyttede lårmusklerne og siden har hun ingen problemer haft.
    Han kan helt klart anbefales til alle der er i denne uheldige situation.


  • #29   25. jun 2011 Hundemutter: så kan man ikke avle på nogen chihuahuas (eller andre små hunde for den sags skyld) for de har allesammen elendig benstilling ifølge Claus.

    Cindy har været udstillet et hav af gange, hun har ikke haft synlig dårlig bagbensstilling og sidst hun blev testet fri for pl var i januar. Såeh... Der var ingen grund til ikke at avle på hende.


Kommentér på:
kalkchok og patella - stakkels cindy

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce