{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.086 visninger | Oprettet:

Kamera - hvilket? {{forumTopicSubject}}

Hej!
Jeg vil super gerne i gang med at tage nogle billeder, i den grad jeg vil kunne lave små betalte photoshoots.

Har i et kamera i kan anbefale? Helst med mulighed for tilkøb af nye linser smiley Jeg er meget grøn inden for emnet, så anbefalinger til en begynder kunne være rar!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kamera - hvilket?
  • #1   28. mar 2017 Nu ved jeg ikke hvad nyeste indenfor mærket er, men jeg arbejder med Nikon D-3100. Den har fulgt mig igennem tykt og tyndt i over 5 år nu, og den arbejder stadig fantastisk. Jeg ville nok "bare" købe en nyere model af den, for mit er ikke nyt længere. Jeg tager ud til betalte photoshoots, og har fået rigtig meget ros for mit arbejde.
    Men det bedste du kan gøre, er at gå ned i en fotohandler, og så få nogle forskellige kameraer i hånden - der er stor forskel.
    Inden jeg købte mit eget, tog jeg billeder til kaninhop stævner med mine daværende veninders kameraer. Og der har jeg været igennem Canon, Sony og Nikon, og et mærke mere jeg ikke kan huske. Jeg har áltid syntes at Nikon var det bedste og nemmeste at arbejde med.
    Jeg arbejder meget indenfor hesteverdenen, men jeg har da et enkelt low key billede af en hund at vise frem smiley


    profilbillede
  • #2   28. mar 2017 Her er jeg glad for mit Nikon D5500 og helt klart er det de bedre objektiver som er dyre.

    Her har jeg brugt mit 35 mm 1.8.


    profilbillede
  • #4   28. mar 2017 Hvis du er helt grøn indenfor foto, så start med at købe et brugt eller et mindre som eksempelvis Nikon 3200.
    Det er ikke ligetil at lære at tage billeder og det betaler sig ikke at købe dyrt udstyr før man ved, at det fanger.

    Og så i krig med at lære at indstille manuelt.
    Lær om ISO, lukker, blænde osv.
    At tage billeder, som andre skal betale for, kræver langt mere end et fornuftigt kamerahus.


  • #5   28. mar 2017 CH jep... spild af penge at købe et dyrere kamera, hvis man blot kører på auto.

  • #6   28. mar 2017 Jeg vil anbefale canon eos 750d eller 760d. Hvis du vil købe brugt kan du kigge efter den lidt ældre model i serien 650d, 700d eller 600d. Det er en serie der er rigtig gode til begyndere og nemme at finde ud af, men samtidig ikke kameraer du hurtigt bliver træt af når du udvikler dig smiley

    Jeg har selv et Canon eos 7d m2, og lidt forskellige objektiver:

    - canon 85mm 1.8
    - canon 70-200mm 4L
    - En billig vidvinkel jeg købte billigt brugt
    - Så har jeg i fredags erhvervet mig med et Canon 135mm 2L, som jeg ikke har nået at arbejde ret meget med endnu smiley

    Du er velkommen til at kontakte mig hvis du skal have mere hjælp end du får her i tråden smiley


    profilbillede
  • #8   28. mar 2017 Nu er der også forskel på, hvad man præcist ønsker.

    Jeg bruger hverken Photoshop, Lightroom eller lign... man kan også komme langt hvis man vælger at redigere meget.


  • #9   28. mar 2017 Det er der også en pointe i, Louise.
    Man skal også øve sig i efterbehandling, for det betyder også en masse.

    En ting, jeg selv har hamrende svært ved, hvis jeg skal gøre andet end at tage fine portrætbilleder af stillesiddende hunde eller de det der efterhånden godt brugte motiv med den glade hund, der løber med ørerne i vejret mod kameraet, er at panorere.
    Hold nu kæft, det er svært.
    At tage actionbilleder, hvor der er udfordret på lys - hvilket man er nødt til at kunne, hvis man skal tage billeder for penge - så kræver det også en hulens masse kropslig teknik.

    Jeg øver mig og øver mig på det skidt, men stadig med enorm høj fejlprocent.
    Bare at holde fokus under panorering er et mareridt smiley smiley


  • blah b
    blah b Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 1 Svar: 1.070
    #10   28. mar 2017 Jeg synes at du skal tage i en butik og bede dem foreslå noget inden for din prisklasse og som matcher dine krav. Spørg også til muligheden for at udvide med nye objektiver, hvis interessen fanger, så du ikke ender med et kamerahus eller fabrikant hvor mulighederne er begrænsede eller dyre.

    Brug tid på at lære hvordan du bruger dit kamera, så kan du nå langt med et kamera der ikke nødvendigvis er det nyeste og dyreste.

    Hvis du har muligheden for at stå i en butik kan du have kameraet i hånden og se hvad der ligger bedst i hånden og hvilket du synes er nemmest at betjene.

    Jeg foretrækker canon og vil også anbefale en 85mm, alternativt en 50mm eller 24-70mm. Vær dog opmærksom på hvor du planlægger at skyde, der kan en 85mm godt have sine begrænsninger hvis du ikke kan få afstand nok.


  • #11   28. mar 2017 Jeg er helt klart bedst til de udendørs og "opstillede" billeder... har ikke godt nok objektiv til udendørs action... kun hvis der er MEGET lys. Redigering er helt klart min største svaghed... for bruger det ikke... hehe.

    Mange af mine billeder er "lige så gode" som mange andre, men kan helt klart se, at deres er dobbelt så gode efter de har redigeret deres.


  • #12   28. mar 2017 Det er ærgerligt, du springer efterbehandlingen over, Louise smiley
    Dine billeder er jo gode i forvejen, og det kan bare give lidt spunk.
    Specielt, hvis du fotograferer i RAW, så er der så meget man kan gøre med billeder, man ellers ville have kasseret.

    Og husk - selv de gamle papirbilleder blev efterbehandlet - der er jo ingen der siger, man skal voldbehandle dem smiley

    Og så er efterbehandlingen faktisk også sjov - så længe man ikke skal behandle rigtig mange på slavemetoden *GG*


  • #13   28. mar 2017 CH ... jeg er vist bare doven... eller kan ikke overskue at lære det.. ser jo konstant på Instagram hvad efterbehandling kan gøre.

  • #14   28. mar 2017 Sæt i gang smiley

  • #15   28. mar 2017 Jeg har personlig altid hørt bedst om Nikon og Canon. Men det vist tit mest personlig præference der skiller det. Hvis du helt grøn så vil jeg foreslå dig at finde nogle der har forskellige kameraer og spørge om du må prøve at tage et par billeder med det. Og ellers starte med at købe brugt. Som Louise og CH siger bliver det hurtigt enormt dyrt.

    Ellers må jeg indrømme at jeg synes det med at tage penge for billeder er letkøbt nogle gange. I mine øjne skal man være væsentlig bedre end gennemsnittet for at kunne tillade sig at tage penge for billeder.

    I de seneste år synes jeg ikke altid det er tilfældet. Men det nok bare mig der der nærig og ikke vil give penge for noget jeg skal kan xD


  • #16   28. mar 2017 At tage billeder er det nye sort.... og mange som tager penge for det er ikke bedre end gennemsnittet .... men det er jo op til den enkelte om de vil give penge for det.

  • #17   28. mar 2017 Jeg må nok indrømme, at når jeg ser de annoncer, der ligger både her og andre steder på nettet, så undrer jeg mig meget over, at folk vil tage penge for deres billeder.

    I bund og grund kan alle tage fornuftige billeder med deres smartphone - skal man tage penge for det, så synes jeg det skal være en smule ekstraordinært.

    Jeg selv er langt fra at tage penge for det, jeg laver - og jeg har øvet mig i rigtig rigtig mange år og bruger virkelig meget tid på det.
    Så ja - for mig er det også nogle gange virkelig letkøbt, men ok, folk vælger selv, hvad de vil betale for.
    Desværre er det ikke altid folk kan gennemskue kvalitet fra ikke-kvalitet. Man når langt med et hyggeligt motiv af guldklumpen.


  • #18   28. mar 2017 Jeg tager gratis billeder, da jeg godt kan lide at lære lidt.... men mine er langt fra penge værd... de gode på Instagram er virkelig gode, og dem er jeg ikke i nærheden af.

  • #19   28. mar 2017 Jeg er gået over fra nikon til Canon, og det er jeg glad for.. men der er massere der tager skide gode billeder med begge mærker smiley

    Det handler også om at finde nogle gode objektiver, især hvis du skal tage billeder af hunde i bevægelse, der bliver du nødt til at kunne telezoome = købe et andet objektiv end standard 18-55mm.

    Du skal nok regne med et par tusind brugt, i hvert fald, tænker jeg smiley

    Held og lykke!


  • #20   28. mar 2017 En af grundende til at Nikon og Canon er anbefales mere end fx Sony, er at der er mere udstyr at købe til som objektiver osv smiley

  • #21   28. mar 2017 Lige en kommentar til billedredigering. Fint nok med mig, men det, der virkelig tæller, er fotografens evne til at spotte det rigtige motiv i den rigtige situation. Umiddelbarhed er klart en mangelvare i mange af de på hg viste fotos - også/måske især i mine, men jeg er heller ikke hverken fotograf eller bare det, der ligner. Tænk bare på musikken. Hvad vil du helst høre? En teknisk perfekt studieindspilning uden skæve anslag eller en liveindspilning med nerve og duft af flad fadøl?
    Beklager at jeg kom lidt ud ad en tangent smiley


  • #23   28. mar 2017 Louise - du har helt ret i at man selvfølgelig selv bestemmer hvad man giver penge for smiley

    Nogle gange er det bare svært for alm folk at gennemskue om det er dét værd.

    Jeg står overfor om et års tid at skulle have taget nogle billeder og jeg synes det svært at skulle navigere i den jungle smiley


  • #24   28. mar 2017 Enig Søren...

  • #25   28. mar 2017 Søren, man har altid haft efterbehandling af eksempelvis eksponering og farveintensitet. Og jeg synes man skylder billederne (motiverne) at optimere dem.

    Det er lidt at springe over et led i fotografering ikke at gøre det. Førhen blev det bare gjort hos fotografen under fremkaldelsen og ikke ved en pc på hjemmekontoret.

    Men gøres, det skal og bør det.





  • #26   28. mar 2017 Findes der egentlig ikke kameraer hvor du kan redigere billederne på direkte eller er det bare mig der har drømt? XD

  • #27   28. mar 2017 Jo, det kan man på alle nyere spejlreflekskameraer... Meeeen... det er ikke optimalt smiley

  • #28   28. mar 2017 CH
    Jeg har da fjernet røde øjne fra en del børnefotos, men det er også det. Desuden siger jeg ikke, at man ikke skal redigere, men snarere lade det være en sekundær ting ift det "at fange situationen".


  • blah b
    blah b Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 1 Svar: 1.070
    #29   28. mar 2017 Søren

    Enig! Det vigtigste er nu engang evnen til at komponere et billede, uanset situationen.

    Jeg ser så mange amatørfotografer der vil have penge for deres arbejde og de evner ikke engang at frame ordentligt. Noget der nærmest er altafgørende for et godt billede.

    Der er intet af ovenstående der er betinget af kameraets kvalitet, så det mindst lige så vigtig at investere tid til at lære.


  • #30   28. mar 2017 Jeg er fuldstændig enig i, at redigeringen udelukkende skal understøtte motivet og kompensere for de fejl og finurligheder kameraet giver.

    Det er ikke redigeringen, der skal bære billedet, det er motivet.
    Men jeg tror ikke der findes den professionelle fotograf eller kunstner, der ikke har stort set alle billeder igennem efterbehandling.


  • #31   28. mar 2017 Lige i forhold til det med vigtigheden af kameraets kvalitet...

    Vi skiftede vores oldgamle NIKON D80 ud sidste år fordi vi var top-frustrerede over, at vi ikke kunne tage billeder hvis ISO kom over 350.
    Det sætter så voldsom en grænse for, hvad man kan selv med ok udendørs lys, så jeg synes ikke kameraets kvalitet er HELT ligemeget.

    Skal man lære det, skal man også have udstyr, der tillader en at eksperimentere og få lidt succes med det smiley

    Jeg blev ekstremt fornøjet da jeg fik NIKON 7200 med mulighed for ultrahøj ISO uden ødelagte billeder og enorm hurtig autofokus. Nu er det bare mig, der hænger i bremsen med det fokus der *GG*


  • blah b
    blah b Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 1 Svar: 1.070
    #32   28. mar 2017 CH

    Enig. Nogle gange er det minimale redigering, eller som når man tager masser af makeup på for at se naturlig ud. Andre gange tager jeg eksemplers billeder der er så ringe i deres RAW-udgave at de ikke ville kunne bruges sådan, men først efter den tiltænkte post produktion. Og der kan det nogle gange være nødvendigt at eksempelvis eksponere billederne "forkert", for at have det rette udgangspunkt for post'en.

    Der er også en væsentlig forskel på et foto der skal registrere det man ser og alene gengive virkeligheden, og et foto der skal formidle det man oplevede eller følte, og det kan i høj grad opnåes i redigeringen.


  • #33   28. mar 2017 Præcis! Super beskrevet!

  • blah b
    blah b Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 1 Svar: 1.070
    #34   28. mar 2017 CH

    Kvaliteten er absolut ikke ligegyldig, men den har ikke indflydelse på framing - jeg vil hellere se på en et billede der er kornet fra en sløv ISO, hvor hunden har alle lemmer og ørespidser i behold, end et knivskarpt billede hvor der mangler et par ben, et halv øre og flagstangen i baggrunden spidder hunden. Ryd op, ryd op, ryd op, og lav en god framing af motivet, så billedet er velkomponeret og man ikke lader sig distrahere af alt muligt overflødigt og regulære fejl.


  • blah b
    blah b Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 1 Svar: 1.070
    #35   28. mar 2017 Der er heldigvis ikke nogle regler - selvom jeg gerne ville have indført ovenstående som minimumskrav smiley

  • #36   28. mar 2017 Kors i skuret, det er jeg fuldstændig enig med dig i.

    Den smule OCD jeg har mit hoved går fuldstændig amok over sådan noget...

    Den smukke, smukke solnedgang, hunden i perfekt silhuet - og horisonten hælder 45 grader, så det ser ud som om vandet vælter ud over kanten *GG*

    Dog må jeg sige - jeg poster også fuldstændige åndsvagt komponerede billeder en gang imellem, hvor det bare er hurtig snapshot og så videre i teksten. Det er fint nok - men taler vi om billeder der skal bruges til noget - nix, der skal mere til.


  • blah b
    blah b Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 1 Svar: 1.070
    #37   28. mar 2017 CH

    Gem det gamle kamera, det er sgu blevet så moderne med lidt korn og støj i optagelsen!


  • #38   28. mar 2017 Orrk, det ligger trygt og godt sammen med det andet - det er altid med. Det er nemlig superfint til portrætbilleder i godt lys.
    Og ja - det er moderne at det er lidt råt, hvorfor tilføre det, når kameraet kan helt selv *GG*


  • #39   28. mar 2017 Der er jo også forskel på, hvorfor man tager billeder. Jeg har mit kamera, fordi det er fuldstændig umuligt at få skarpe billeder af mus, med en mobil. Og så fordi jeg ønsker gode, skarpe billeder, af mig og min hund smiley

    Men jeg har absolut ingen ambitioner om at skulle tage penge eller fotografere for andre.. Det er jeg slet ikke dygtig nok til.

    Nu ved jeg godt at TS netop HAR ambitioner om dette, men det var bare for at pointere at ikke alle med et godt kamera, vil tage "fotograf-værdige" billeder smiley


  • #40   28. mar 2017 Milla, det er jo også ganske ganske fint - sådan skal det være.

    Det, jeg vil råde til er så, at overveje hvilket kamera, man har brug for til det. For nøj, hvor er der mange, der køber dyrt dyrt udstyr og altid bare kører automatik.
    Der kunne spares så mange penge på udstyret - og vi må se i øjnene, at fotohandlerne jo har en interesse i at sælge de dyre ting, så rådgivningen her skal man nok være lidt obs på smiley


  • blah b
    blah b Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 1 Svar: 1.070
    #41   28. mar 2017 CH

    Horisonten kan der ikke forhandles om, slet ikke hav smiley

    Men snapshots har også sin charme, som det de er - snapshots. Og det greb kan i sig selv fortæller en historie der bidrager til motivet. Forstå mig ret i ovenstående indlæg, for man gider jo heller ikke se billeder fra en vild fest hvor alle lige stopper op, vender sig mod lyset og posere korrekt...man kan vel i og for sig tillade sig alt, så længe det bidrager til motivet og historien.

    Og det må jeg sige også er en mangelvare hos mange af de amatørfotografer jeg ser kræve betaling. Hvor blev historien af? Hvorfor er 23 studiebilleder af hunden med næsten samme udtryk og framing interessant. Ét rigtig godt til kaminhylden er rigeligt, og så ellers ud og se den på jagt med hævet forben, en fasan i mundvigen og mudder i skærmen. Opbyg historien over en serie.

    Men smag og behag selvfølgelig.


  • #42   28. mar 2017 NETOP!

    Det er LIV, der skal ses på de billeder.
    Og noget kreativitet i motiverne - som skrevet før - det der billede med hunden, der har legetøj i munden, der piler mod fotografen med et stort smil på og hoppende ører... NØJ, det er brugt....
    Men det er et taknemmeligt billede at tage og de fleste synes jo guldklumpen ser fantastisk ud - men inspiration er der intet af.

    Og det sagt fra en, der helt og fuldkomment mangler kreativ sans *GG*


  • blah b
    blah b Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 1 Svar: 1.070
    #43   28. mar 2017 Enig i at man ikke skal lade sig forblænde af en sælgers gode råd. Mød velforberedt op.

    Men jeg kan simpelthen ikke finde ud af Nikons brugerflade, Canon ligger i fingrene på mig og jeg finder det personligt mere intuitivt. Så når jeg har stået med et Nikon bruger jeg alt for meget tid på at fumle rundt, og det er der ikke altid tid til.

    Men hvis TS starter fra scratch er hun selvfølglig ikke forpurret af gamle vaner. Men jeg vil fortsat opfordre til at afprøve hvad der ligger bedst i hånden til de opgaver TS vil arbejde med.


  • #44   28. mar 2017 Så absolut!
    Når man ikke er forudindtaget, så er det om at mærke efter, kigge efter - så meget som man nu kan nå at se hos fotografen - og tage stilling til om brugerfladen er nogenlunde intuitiv for en.
    Det betyder en masse...

    Men - man kan jo heldigvis vænne sig til det meste. Jeg selv bliver helt perpleks med et Canon i hånden, men det er klart eftersom det har været Nikon, der har været der de sidste 15 år *GG*

    Det er i øvrigt også rigtig vigtigt først at forholde sig til hvilke type billeder, der skal tages.
    Vi købte eksempelvis vores kamera med det specifikke formål at tage actionbilleder. Det betyder jo ikke at det ikke kan tage portrætfotos, men der er kameraer, der er specialiseret i det - og der skal man jo finde ud af selv, hvad man lægger mest vægt på.

    Men - som sagt - til at starte med som helt grøn er det vigtige bare at få et kamera i hænderne og så komme i gang med at lære teknikken, så man kan tage billeder manuelt.
    Og det alene tager sin tid smiley


  • blah b
    blah b Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 1 Svar: 1.070
    #45   28. mar 2017 CH

    Enig - det samme med små børn. Forældrene elsker det jo, grundet motivet smiley Givet, der er mange yndige hunde og børnebilleder derude, også selvom de er set før.

    Men, hvis TS vil at arbejde med det her, så vil keg foreslå at bruge tid på forberedelsen også. Det sparer man også tid ved på dagen. Hvis vi bruger hunden som eksempel, hvilken hund har vi så med at gøre og hvordan fortæller jeg så historien. Tag udgangspunkt i en serie af, for eksemplets skyld, fem billeder. Tænk over hvilke motiver der tilsammen fortæller historien om denne unge jagthund, det har en tæt bånd til ejer, den erfarene jæger, der altid har hunden ved sin side:

    Nu har ikke forstand på jagthunde eller jagt, men for eksemplets skyld:

    1. "Portræt" af hunden hvor forventningen ses i dens øjne, som ejer ther sigte.
    2. Hunden sætter afsted på kommando.
    3. Hunden ses ude over markerne, som den løber tilbage mod ejer med byttet i munden.
    4. Hunden overlevere byttet, glad og stolt.
    5. Hunden er drættet udmattet og tilfreds omkuld i skæret fra brændeovnen, på sit skind.

    Historie, variation i motiv og dynamisk i afvekslingen af afstanden til motivet.

    I redigeringen kan man jo så understrege oplevelsen af den tidlige kolde morgen, ved lige at justere farverne over i kølige toner, fremhæve tågen over markerne og duggen græsset. Simple greb, men der formidler oplevelsen og følelserne, så det ikke blot er registrering.

    Det kræver noget forberedelse, men det betaler sig. Og selvom der er en plan, udelukker det ikke de spontane øjeblikke. Det er blot en rettesnor.

    Nu handlede det jo slet ikke om det, det var lidt en tangent, men selvom kvalitet betyder noget, så mener jeg at det i høj grad er inovenstående at det gode billede findes.


  • blah b
    blah b Tilmeldt:
    mar 2011

    Følger: 1 Svar: 1.070
    #46   28. mar 2017 Jeg er simpelthen for doven til at læse korrektur og rette fejl fra en telefon, beklager smiley

  • #47   28. mar 2017 Sorry for OT, men kan man få nogle telefoner der tager rigtig gode billeder? Altså med en god og skarp kvalitet? Eller er det naivt at tro at man kan finde det?

  • #48   28. mar 2017 iPhone 7 tager super billeder.

  • #49   28. mar 2017 #47 Hvis vi snakker billeder af dyr i bevægelse, så umiddelbart vil jeg sige nej. Kvaliteten bliver virkelig forringet når man begynder at zoome, og det har du behov for, hvis f.eks. hunden løber og leger..

    Af stillestående objekter kan det være ganske okay, men jeg ville stadig ikke undvære mit spejlrefleks, så havde jeg aldrig fået så fine billeder af f.eks. vores træning, som jeg har nu smiley


  • #50   28. mar 2017 Og nej ikke at sammenligne med mit spejlrefleks.

  • #52   28. mar 2017 Nej er godt klar over at man ikke kan sammenligne med spejlrefleks, tænker bare at når man alligevel skal ud og købe ny telefon, om det så kunne svare sig at gå efter en med et godt kamera i smiley
    Eller om det er ligemeget fordi kvaliteten alligevel er dårlig.


  • #53   28. mar 2017 Ellers må jeg bare have Cecilie forbi en dag med flot vejr og tage billeder af pigerne smiley

  • #55   28. mar 2017 Jeg har set nogle tage gode billeder med mobilen, men ikke gode nok til, at jeg ville betale mere, når jeg købte mobil smiley Men det er måske også smag og behag..

  • #56   28. mar 2017 Jeps, vi kan bare ikke komme til dig, jeg synes det er en alt for lang køretur for gamle Laika, hun er jo træt så inden du får taget billederne af hende smiley


  • #60   29. mar 2017 Trine G: Enig!
    Jeg er selv en rimelig dårlig fotograf. Men for min mand er kamaraer og fotografering både arbejde og hobby (han udvikler kameraer til prof. fotografer og han er pææænt dygtig med et kamera selv (kunstfoto og naturfoto). Så fotografering fylder en del herhjemme smiley Jeg har fået en ældre Nikon D50 og et par OK objektiver at bruge. Det er rigeligt til at øve sig i at blive bedre til at tage bedre billeder. Jeg tænker at TS formegentlig også ville have glæde af at starte lidt i det små med et brugt kamera og nogle rimelig objektiver og så finde ud af om talentet er der til at tage penge for det smiley Det vil være dumt at købe en masse dyrt udstyr hvis det så viser sig at man ikke rigtigt har evnerne og billederne bliver temmelig ligegyldige og 'almindelige'.
    Om man er god til at tage billeder afhænger i DEN grad af om man har øje for det gode motiv: Det motiv der siger beskueren noget.


Kommentér på:
Kamera - hvilket?

Annonce