{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.002 visninger | Oprettet:

Salla
Salla
Online Tilmeldt:
30. maj 2015
Følger: 29 Følgere: 262 Emner: 93 Svar: 2.954

Offer for bukkejagten {{forumTopicSubject}}

Blev en 3 årig hest.

Det er dybt tragisk, hvor må det være utroligt hårdt at miste sin hest på den måde.

http://nyheder.tv2.dk/lokalt/2017-05-16-hest-doed-ramt-af-vaadeskud-i-de-foerste-timer-af-bukkesaesonen

Synes dog ikke at det er fair at skære alle jægere over én kam. Folk går amok i det oprindelige indlæg. Forbyd jagt, det er mennesker der skal reguleres ikke dyr, alle jæger er skydegale fjolser.

Der er næppe tale om overlagt handling, men et skud affyret uden tilstrækkeligt kuglefang. Det bliver det dog ikke mindre tragisk af, da man må formode at en jæger har styr på kuglefang ect.Kommentarer på:  Offer for bukkejagten
 • Jeanette O
  Jeanette O Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 2 Emner: 1 Svar: 981
  #1   17. maj Forfærdeligt og må ikke ske

  Jeg er glad for vi selv har jagten på vores ejendom ( vi er ikke jægere )


 • #2   17. maj Det må ikke ske nej og hvis man har så lidt styr på i hvilken retning man skyder, så bør man ikke gå på jagt.

 • #3   17. maj Havde det været min var der rullet hoveder Det er så forfærdeligt.

 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 3 Emner: 10 Svar: 2.658
  #4   17. maj Forstår slet ikke at almindelige mennesker skal have lov at skyde løs. Det må være fordi der er penge i det.

 • Salla
  Salla Online Tilmeldt:
  maj 2015

  Følger: 29 Følgere: 262 Emner: 93 Svar: 2.954
  #5   17. maj Max man tager jo jagttegn

 • #6   17. maj Jeg kan godt forstå folk er harme. Det er langt ude at man må skyde når man tydeligvis ikke har styr på reglerne. Eller overholder dem.

  Sidst var det den der flotte ræv lignende en der blev skudt fordi en jæger ikke gad bruge øjnene ordenligt.

  Jeg er efterhånden ret bange for at gå med vores shelties nogle steder i de perioder fordi de ligner jo åbenbart ræve i nogles øjne og de skyder løs i skoven lige bag mine forældre o.o


 • #7   17. maj Og man har satme ikke styr på noget når man skyder en hest i maven.

 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 3 Emner: 10 Svar: 2.658
  #8   17. maj Og så er man ikke almindelig?. Få det ud i kontrollerede grupper hvor der er kontrol med hvem der er der. Så kan man læres op såfremt man kommer til at arbejde inden for området. Så skyder man det der er nødvendig og ikke som nu hvor folk kører rundt og skyder løs.

 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 3 Emner: 10 Svar: 2.658
  #9   17. maj Anya. Sådan har jeg haft det længe. Går ikke i skoven når der er jagt. Sidst vi have den diskussion herinde, var der en der prøvede at overbevise mig om, at det var at overreagere. Det kunne nærmest ikke lade sig gøre at blive skudt, for man gør dit og dat.

  Man må snart få øjnene op for det der sker i de miljøer. Både for mennesker og dyrs skyld.


 • #10   17. maj Jeg havde en kollega, hendes bror blev skudt i sådan en ulykke

 • #11   17. maj Jeg er efterhånden ret bange for at gå med vores shelties nogle steder i de perioder fordi de ligner jo åbenbart ræve i nogles øjne og de skyder løs i skoven lige bag mine forældre

  Dine hunde er forhåbentlig i snor når de er i skoven, så kan ikke se problemet.


 • #12   17. maj For slet ikke at snakke om alle de anskudte dyr hvert år ..

 • Jeanette O
  Jeanette O Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 2 Emner: 1 Svar: 981
  #13   17. maj Skoven bliver lukket når der er jagt....Jeg i nærheden i hvert fald

  Den sjov vi køre i for at komme frem og tilbage er det kun en Sri tilgængelig for offentligheden, skydes der ikke mod stien

  Det er så også sjællendt det færdes nogen

  Og der bliver kun skudt få dyr


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 3 Emner: 10 Svar: 2.658
  #14   17. maj Det er vi så andre der kan. Hvis man kan komme til at skyde en hest kan man komme til at ramme alt muligt andet. Der hvor jeg går er det lovligt at gå uden for stierne. Skoven er tæt og jægerne har ventet på at skyde et eller andet,så man får lidt for alle de penge man bruger. • #15   17. maj Jeg er ikke fan af den der hvis og hvis og hvis .. Men helt ærligt, kan man ramme en hest på en mark, så tror jeg ikke der er grænser for hvad man så ellers kan ramme.

 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 3 Emner: 10 Svar: 2.658
  #16   17. maj Det er jeg så tilgengæld. Jeg ser ingen grund til at tro at bare fordi man har jagttegn,så har man styr på det. Hvis jeg kan undgå at komme galt afsted ved at frygte det værste er det fint for mig.

 • *Mike's Mor*
  *Mike's Mor* Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  maj 2008

  Følger: 3 Følgere: 297 Hunde: 4 Emner: 344 Svar: 6.880
  #17   17. maj Hvor er det forfærdeligt
  Stakkels heste ejer.
  Skete der ikke os et eller andet sidste år pga det manglende kugle fang


 • #18   17. maj Denne her dukkede op i mine minder på FB i dag..

  Der bliver simpelthen nødt til at være styr på det - og sorry to say - der er altså en lidt skidt alkoholkultur i nogle jægermiljøer...

  http://newsbreak.dk/jaeger-efterlyst-chokeret-bilist-ramt-af-projektil/


 • #19   17. maj "Fra bukkejagten gik ind i går den16. maj og frem til nu er Fyns Politi orienteret om 20 schweisshundesøgninger efter anskudt vildt på Fyn." (CH's link)  Da jeg havde gård på landet, blev der opdrættet fasaner på et stykke jord ved siden af hovedhuset. Når fasanerne var store nok, blev de sluppet ud. En flok lystige herrer sad så med en kasse øl og deres geværer og plaffede løs.
  På disse tidspunkter skulle man IKKE gå i haven. Det skete jævnligt, at kuglerne fløj denne vej


 • #20   17. maj Jægere bør øve sig på de skydebaner, der findes. Længere er den ikke.

  På side 46 skrev jeg en artikel for nogle uger siden om præcis det emne. Det er sjusk ikke at øve sig, og mulighederne findes

  https://issuu.com/sallingavis/docs/salling_avis_09-2017


 • #21   17. maj Min far fandt en anskudt and sidste år i deres indkørsel. Den vilde jagt gik mellem deres katte og anden. Men han fik reddet den, ikke at den skulle overleve, men den skulle ikke ende som kattelegetøj.
  Han kørte de få 100 meter ned til jægerne og spurgte om ikke de manglede noget?!
  Nej nej det gjorde de ikke .. Heller ikke en and? Bestemt nej .. Indtil min far hentede anden i bilen .. Nååååååååååh jo, de manglede vidst nok en and, men de havde godt vidst hvor den var, de var bare ikke lige nået dertil endnu ..


 • #22   17. maj Vi prøvede også for nogle år siden at den der høne/hane whatever ting der sættes sammen med de opdrættede fasaner, dukkede op hos mine forældre. Og igen gik den vilde jagt mellem deres katte og fjerkræet. (Og mig som rendte forrest) hehe ..
  Min bror fangede den og bar den hen til der hvor fasanerne var sat ud. Men der gik nogle timer, så dukkede den op igen hos mine forældre og den vilde jagt gik igen. Jeg tror helt ærligt at den opsøgte mennesker med vilje, den var jo tam. Men samtidig var den tynd, så vi endte faktisk med at slagte den til allersidst.


 • #23   17. maj Det er absolut ikke fair at skære alle jægere over én kam. Jeg kender en del ordentlige jægere, der ikke skyder mere end de skal bruge og som gør meget ud af sikkerheden når de går på jagt. MEN jeg kender også den type, der rent ud sagt kun har taget jagttegn og er blevet 'jægere' fordi det giver dem adgang til at have et våben og skyde på noget.
  Jægere kommer let i konflikt med deres omgivelser fordi det nu engang godt kan virke lidt provokerende på folk at man fx lukker skoven pga jagt eller skyder fasaner man ikke gider spise (det er en udtalelse jeg har hørt fra flere jagtivrige især yngre mænd). Jeg bor i udkanten af en landsby, min genbo har et stykke jord som han driver jagt fra. Et par gange om året holder han et jagtselskab, hvor jægere kan købe en plads. En af hans remisser ligger 60 m fra en anden af hans genboer. De er ret sure over at der bliver skudt lige uden for deres have. Fra vores have er der ca 100 m derhen og ja, det kan godt føles lidt tæt på. Men så længe det kun har været et par gange om året så har det været OK. Der er også kun ca 100 m hen til et større nyt parcelhuskvarter med en pokkers masse børnefamilier med småbørn. Jeg har hørt nogle af dem snakke om at det ikke føltes helt sikkert at der var jagt så tæt på. Nu har han så fortalt mig at han til næste vinter skruer gevaldigt op for de jagter hvor han sælger pladser. Det kan jeg godt forestille mig kommer til at give nogle konflikter. Jeg har dog tænkt mig at lade som ingenting; jeg har i mange år haft lov at træne spor på hans marker Og jeg flytter jo alligevel om 1 års tid.


 • #24   17. maj Fra bukkejagten gik ind i går den16. maj og frem til nu er Fyns Politi orienteret om 20 schweisshundesøgninger efter anskudt vildt på Fyn. (CH's link)

  Alle tyve eftersøgninger kan sagtens være på dyr som er ramt perfekt og blot løbet 10 meter.

  Man bør for jagtens skyld begynde at opgøre, hvor mange af eftersøgningerne der er resultat af en dårligt placeret kugle. Man skal ikke bare oplyse antallet af eftersøgninger, for folk uden jagtviden tror der kun eftersøges skamskudte dyr.
  Virkeligheden er at alle dyr man ikke umiddelbart selv kan se fra anskudsstedet, bør eftersøges af en schweisshund. Medmindre der kan påvises hjerte/lungevæv på anskudsstedet.


 • #25   17. maj Max,

  Lad os også tage kørekortet fra alle almindelige mennesker, og kun tillade professionelle at føre motorkøretøj. For med alle de uheld der sker tyder det jo på at folk med kørekort, alle kører som gale idioter.

  Og så forstår jeg ikke at du overhovedet tør begive dig udenfor en dør med alle de uansvarlige billister.


 • #26   17. maj "Alle tyve eftersøgninger kan sagtens være på dyr som er ramt perfekt og blot løbet 10 meter."

  Jægeren kan vel så selv gå de ti meter - behøver ikke sende bud efter en schweisshund?


 • #27   17. maj Hvis de ikke kan se at dyret ligger bare ti meter væk, så nej Isabelle. Så skal de sende bud efter schweisshund.

 • #28   17. maj Jamen må de ikke bevæge sig fra det sted, de har skudt?

 • #29   17. maj Jo de må da

 • #30   17. maj Så kan de vel bevæge sig i den retning, bukken løb efter det perfekte skud?

  Det lyder altså mærkeligt, Ikkesom. Jeg mener - hvor lang tid vil det tage en jæger at løbe 10-15 meter i samme retning som det anskudte dyr? Hvor lang tid vil det tage at få en schweisshund ud?


 • #31   17. maj Et perfekt skudt dyr løber nok ikke så langt.
  Det er nok nærmere de anskudte dyr der gør det.


 • #32   17. maj Det er også min tanke, Zenta.

 • #33   17. maj Nej de må helst ikke begynde at eftersøge selv, for de risikerer at ødelægge sporet for schweisshunden.
  De skal gå hen til det sted dyret blev ramt og se efter tegn på et dødeligt skud = hjerte og/eller lungevæv. Kan de ikke finde hjerte/lungevæv og kan de ikke se dyret, så skal de ringe efter en schweisshund.

  Jeg har lige snakket tlf med en jagtkammerat som fik sin buk i dag.

  Han var tæt på at ringe efter min hund og jeg, men han selv fandt dyret forendt på grusvejen op imod hans ejendom.

  Den var løbet 70 meter med hjertet og en lunge skudt i stykker..


 • #34   17. maj "De fleste eftersøgninger i Danmark skyldes jagt. Hvis der i forbindelse med jagt på hjortevildt er tegn på anskydning, og vildtet ikke er fundet inden for seks dagtimer, skal jægeren ifølge jagtloven tilkalde en hundefører fra Schweiss-Registret."

  Seks timer - ti meter


 • #35   17. maj Isabelle.. HVIS dyret er anskudt (jeg kalder det skamskudt, for alle dyr anskydes indtil de konstateres døde) så er det bedst at give det ro. Et skamskudt dyr man begynder at løbe rundt efter med det samme, vil blive ved med at flytte sig. Får det ro så får det "sårfeber" når adrenalinen er ude af kroppen og så kan man nemmere komme til dyret og få det affanget. (aflivet)

 • #36   17. maj Du skal finde noget mere opdateret Isabelle. Jeg linkede i en tidligere debat her inde, til Dansk Jægerforbunds anbefalinger angående eftersøgninger. Og dem har jeg holdt mig til i mine kommentarer her.

  Jeg gider ikke søge linket på google igen, for det var nemmere hvis folk som ikke ved noget om jagt, bare lod være med at kloge om jagt.

  Jeg bliver så træt....


 • #37   17. maj Isabelle,

  Du citerer jagtloven, jeg citerer hvad man bør gøre.

  Man kan ifgl loven straffes hvis man ikke eftersøger et dyr med schweisshund inden seks timer.


 • #38   17. maj Er Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside ikke opdateret?

  Jeg prøver ikke at kloge mig, for jeg ved ikke en skid om jagt.


 • #39   17. maj Du citerer jagtloven.
  Ingen venter seks timer med at tilkalde en schweisshund.


 • #40   17. maj Men uanset om man selv går på jagt eller ej, så kan og må man jo gerne have en mening om det alligevel.
  Det handler jo ikke om at man skærer alle over en kam, for det tror jeg faktisk ikke at der er nogen der gør.

  Jeg synes det er forfærdeligt med alle de anskudte dyr hvert år. Et perfekt skudt dyr skulle vel helst falde så godt som på stedet, lidt ligesom dyr der slagtes, gør det.


 • #41   17. maj Det handler jo ikke om at man skærer alle over en kam, for det tror jeg faktisk ikke at der er nogen der gør.
  Jo det er der, der er f.eks en i tråden her.

  Et perfekt skudt dyr skulle vel helst falde så godt som på stedet, lidt ligesom dyr der slagtes, gør det.
  Nej for slagtedyrene skydes i hovedet. Jægeren på riffeljagt går efter hjerte/lunger.

  Ikke for trofæets skyld, men for dyrets skyld.


 • #42   17. maj Jeg googlede selv, Ikkesom - og kan da godt se, hvad du mener

  "Man skal desuden kunne tolke dyrets reaktion på skuddet. Ud fra disse observationer skal jægeren afgøre, om dyret er ramt dødeligt og umiddelbart kan findes, eller om der er brug for en specialist – den erfarne schweisshund.

  Er man i tvivl, skal man som ansvarlig jæger altid kontakte en autoriseret schweisshundefører, der med sin uddannelse og erfaring på området har de bedste forudsætninger for at vurdere situationen korrekt. I mange tilfælde finder schweisshundeføreren bagefter dyret dødt."

  I mange tilfælde - ikke engang de fleste.
  Må jeg gerne synes, at det er noget møg?

  - Og jeg skærer bestemt ikke alle over én kam. Jeg er ikke i tvivl om, at der findes masser af dygtige og ansvarlige jægere - kender selv én


 • #43   17. maj Men igen, rammer man perfekt, så burde dyret i min verden ikke løbe så voldsomt langt.
  Rammer man derimod ikke perfekt, jamen så giver det mening at dyret kan nå langt.


 • #44   17. maj Isabelle,
  Der burde have stået "i de fleste tilfælde" for det er virkeligheden.

  Janni,
  Et rådyr kan løbe 100 meter med hjertet skudt i smadder.


 • #45   17. maj Det er frygteligt at det sker- og det gør bestemt ikke noget hvis der strammes lidt op på overholdelse af regler- og måske lidt fokus på den der kedelige alkoholkultur nogle steder. Når det så er sagt, er jeg ikke modstander af at folk har lov at gå på jagt... jeg tænker ikke problemerne er så omfattende som Facebook og andre medier tit kan blæse det op til.

 • #46   17. maj Som hesteejer kan jeg kun forestill mig hvilken sorg ejer er i.
  Af den samme grund så er jeg altid utrolig utryg hver gang at der er jagt på vores område. Min far giver dem lov til at rende rundt på vores marker, men de har pænt fået af vide at de skal holde dem og deres gevær og hunde langt væk fra mine hestemarker, hvor mine hopper går. Alligevel måtte jeg da alligevel høre sidste år at en af jægerne havde været hele vejen oppe ved mine hestemarker og kørt mine heste op med jagthunden som hun åbenbart slap ind til mine heste... Lad os bare sige at min far gav dem en opsang - oplever jeg noget lignende i år, så er det mig der kommer ud og taler med store bogstaver. Men selvfølgelig, vi er også nød til at lukke vores katte inde når der er jagt, for der er sørme også nogle af dem der har taget en kat nogle gange åbenbart. *suk*


  Jeg stoler IKKE på jægerne i vores område. Der er rigtig mange rådne kar imellem dem - men selvfølgelig skal alle jægere ikke skæres over en kam. Men for pokker hvor burde mange af dem se ud over deres egen næsetip.
  Sådan noget her må bare ikke ske,


 • #47   17. maj Sådan noget her må bare ikke ske,

  Helt enig.

  Og den jæger mister sit jagttegn, våbentilladelser og våben hvis det kommer frem hvem det var.
  Og sådan skal det også være.


 • #48   17. maj Der er en grund til at der skal være en egnet hund med....

 • #49   17. maj Der skal ikke være en egnet hund med på rådyrjagt. Der er intet at apportere.

  Ifølge jagtlovens kap.4 §24 skal egnet apporterende hund medbringes på jagt med haglgevær på ikke klovbærende vildt.


 • #50   17. maj Det er så trist

  Men øv hvor er jeg træt af, indirekte, at læse at mange i min familie bliver tiltalt på den måde hvert år. Ikke så meget herinde, mere generelt i medierne og især på Facebook. Jeg synes det er ærgeligt at få idioter får lov at give alle de ansvarlige jægere et dårligt ry og ligefrem blive gjort til rigtig onde mennesker!


  "Det er jeg så tilgengæld. Jeg ser ingen grund til at tro at bare fordi man har jagttegn,så har man styr på det. Hvis jeg kan undgå at komme galt afsted ved at frygte det værste er det fint for mig."
  Men det samme gælder jo biler, både eller jetski (rimelig relevant lige pt) fx.. Der er brådne kar og idioter i ALLE forsamlinger, det ændre ikke på at det er de få der ødelægger det for de mange når de ter sig åndssvagt.
  Jeg lover jer for at man i mange Jægerkredse er trætte af disse idioter og ser man én gang en gøre noget dumt så skal han nok få det fortalt og blive bandlyst for fremtidige jagte hvis det er dét man synes er nødvendigt.


 • #51   17. maj Lige en præcision til Isabelle #34

  Hvis der i forbindelse med jagt på hjortevildt er tegn på anskydning, og vildtet ikke er fundet inden for seks dagtimer, skal jægeren ifølge jagtloven tilkalde en hundefører fra Schweiss-Registret.

  Her menes reelt tegn på skamskydning. Det vil sige rørknoglesplinter, mave, lever og andre tegn på en dårligt placeret kugle.


 • #52   17. maj Mindre snaps og mere skydebanetræning - Ja tak! Nogle tror de kan lære ting en gang, men det er det tydeligvis for alvorligt til. Så ud og øv jer jægere, hvis I vil af med det dårlige ry. Længere er den sådan set ikke. Der er masser af skydebaner derude. Af sted af sted.

  Hilsen en fra en hel familie af jægere.

  PS. Der er ikke lov om egnet hund ved klovbærende, men det foretrækkes heldigvis af mange, da man så kan spore dyrene. Hvilket ALTID er et plus - også for ens ry


 • #53   17. maj "Så ud og øv jer jægere, hvis I vil af med det dårlige ry."
  Kan godt se hvad du mener Lens, men det kan bare ikke være rigtig at de mange der rent faktisk godt kan finde ud af det og tage deres ansvar alvorligt, skal forsvare det de gør og arbejde for at få et bedre ry


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 3 Emner: 10 Svar: 2.658
  #54   17. maj Hvis man ikke kan se forskellen på behovet for at kører bil i forhold til en hobby som jagt er, så er der nok ikke så meget at gøre. Samfundet går ikke i stå af at almindelige mennesker ikke kan gå rundt og skyde løs.

  Når jeg kører bil vælger jeg selv at tage den risiko der er forbundet med det. Det gør jeg ikke ved at gå en tur i skoven. Her burde man ikke gå og frygte for sit liv, fordi det at gå på jagt er totalt ude af kontrol.

  At sammenligne de to ting er ikke noget jeg kan tage seriøst. Så bliver nevuet for lavt.


 • #55   17. maj Hvis man ikke kan se forskellen på behovet for at kører bil i forhold til en hobby som jagt er, så er der nok ikke så meget at gøre. Samfundet går ikke i stå af at almindelige mennesker ikke kan gå rundt og skyde løs.

  Der er så meget galt med den udtalelse, men jeg kan jo ikke lære dig noget.. Fair nok, men jeg tror bl.a landbruget bliver meget kede af, hvis folk ikke må gå på jagt. Naturen og dyrene ligeså.

  Hvor mange "professionelle" fok tror du forresten der skal til, hvis bestandene skal holdes på det nuværende niveau? Det er en urealistisk plan..

  fordi det at gå på jagt er totalt ude af kontrol.
  wow... bare wow!


 • #56   17. maj Meget ville være vundet ved en sundere alkoholkultur.
  Jeg er ikke ude i en påstand om at alle drikker i forbindelse med jagt, men der er ingen tvivl om, at det er helt almindeligt.

  Våben og alkohol er ikke et godt match. Det lyder jo indlysende...


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 3 Emner: 10 Svar: 2.658
  #57   17. maj Der burde det være men åbenbart ikke for alle. Tænk at man tror at det er en umulig opgave at pleje naturen,hvis vi ikke have fritids jægerene til det. Naturen er smart indrettet og i dag bliver der fodret,alene for at holde bestanden kunstig oppe. Man skulle jo gerne have noget at skyde efter.

  Selvfølgelig er der folk der bliver kede af det,for det er jo en god forretning. At kuglerne så flyver rundt,må vi andre så leve med.


 • #58   17. maj Men hvad så med fx både og jetski Max? Der er der OGSÅ idioter der har licens/sejlerkort eller hvad det heder..
  i princippet er biler jo heller ikke nødvendige i vores samfund.. Man har fint kunne leve uden engang, og med de muligheder vi har for offentligt transport efterhånden ville det ikke være en umulig opgave at der KUN færdes professionelle i trafikken


 • #59   17. maj Naturen er smart indrettet og i dag bliver der fodret, alene for at holde bestanden kunstig oppe.

  Hjortevildtet har masser at spise i naturen, maden er ikke en begrænsning det gror overalt på landmændenes marker. Man fodrer kun for at lokke dyr til at blive på ens jagtterræn. Kun i de få vintre med rigtig meget sne og is, kan det blive et problem for dyrene at finde føde. Da er de glade for det foder jægerne lægger ekstra ud af, for så dør de ikke af sult.
  Derudover forvalter jægerne bestandene sundere, ved at bortskyde svage individer med dårlige gener.

  Gæs og duer koster også landmændene rigtig rigtig mange penge, dem er der også masser af mad til, og uden jagt ville problemet vokse eksplosivt, både pga. flere fugle, men også pga, at man ikke ville kunne skræmme dem væk fra afgrøderne.

  Tænk at man tror at det er en umulig opgave at pleje naturen,hvis vi ikke have fritids jægerene til det.

  Jamen fortæl os endelig hvilken naturpleje DU personligt går rundt og gør?
  Mig bekendt er det kun jægere der laver naturgenopretning og naturpleje til glæde for alle naturelskere.

  Fortæl fortæl..


 • #60   17. maj Nu ville jeg egentlig ikke ind i en debat hvor jægerne står på den ene side og vi andre står på den anden, for det er simpelthen at spilde sin tid.
  Det jeg ville frem til er at hvis man skyder en hest i maven, så har man ikke styr på hvad man foretager sig med en riffel og har man ikke det, så skal man ikke gå på jagt.

  JEG føler med de anskudte dyr det går ud over hvert evig eneste år og her snakker jeg selvfølgelig ja, de anskudte dyr, ikke dem der løber 10 meter og falder døde om fordi de blev ramt perfekt.


 • #61   17. maj Jeg vil bare lige pippe lidt om at et perfekt skudt dyr sagtens kan løbe rigtig langt (altså væsentlig mere end 10 m.) Det er det samme der gør sig gældende som når høns, der har fået hovedet hugget af, stadig løber rundt.

  Jeg synes jagt generelt er rigtig fint ift. naturpleje mm. Men jeg er helt enig i at man ikke burde gå på jagt når man kommer til at skyde en hest, og i øvrigt er halv/helfuld. (Dermed ikke sagt at vedkommende der skød hesten var fuld)


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 3 Emner: 10 Svar: 2.658
  #62   17. maj Det kun et ? Om tid før det koster uskyldige mennesker livet. Det har været tæt på flere gange. Så kommer man frem bagefter og råber op om at det kunne være undgået.

  Min opgave er at aflive dyr der er anskudt og man ikke finder. Man gider åbentbart ikke bruge så meget tid på sådan noget pjat. At min hund,som ikke er en jagthund ,så ikke har problemer med at finde dem,kan man så undre sig over.

  Jeg har ikke noget imod jagt. Jeg har noget imod den måde det forgår på i dag.


 • #63   17. maj Min opgave er at aflive dyr der er anskudt og man ikke finder. Man gider åbentbart ikke bruge så meget tid på sådan noget pjat. At min hund, som ikke er en jagthund ,så ikke har problemer med at finde dem, kan man så undre sig over.

  Nå??
  Du er altså registreret schweisshundefører? Det er jo de eneste som må gå ind på anden mands ejendom og eftersøge og aflive skamskudt vildt.

  Undskyld mig, men det der skal du dokumentere, hvis ikke jeg skal kalde dig for en løgnhals. Et billede af dit legimitationskort, som alle schweisshundeførere skal bære under eftersøgning ville være fint. Så skal jeg nok undskylde bagefter...


 • #64   17. maj # 63 Fuldkommen enig

  # 62 Og hvordan er du kommet i betragtning til at du må aflive dyr ????
  Har du en uddannelse indenfor det ?


 • #65   17. maj Hvorfor er det at når den ene skriver noget, så er det sandheden, men når så en anden åbne munden, så lyver manden?

 • #66   17. maj "Mig bekendt er det kun jægere der laver naturgenopretning og naturpleje til glæde for alle naturelskere."

  Så vil jeg da lige gøre dig opmærksom på et fårelaug

  http://www.sydhavnstippen.dk/farelaug


 • #67   17. maj Janni,

  Fordi det Max skriver ikke kan lade sig gøre i virkeligheden.
  Medmindre han er schweisshundefører.


 • #68   17. maj Og er han schweisshundefører, så modsiger han jo sig selv via Man gider åbenbart ikke bruge så meget tid på sådan noget pjat.

  En schweisshundefører rykker ud hvis han bliver tilkaldt - hvilket er gratis for alle borgere - dermed er der ingen incitament for ikke at tilkalde en schweisshund. De tilkaldes i vidt omfang "for alle tilfældes skyld", og finder oftest dyret forendt med en perfekt placeret kugle kort fra anskudsstedet.
  Går han som schweisshundefører så ved han jo at man i høj grad gider at bruge tid på det.
  Ikke jægerens tid, men schweisshundeførerens.

  En schweisshundefører render ikke rundt og leder efter skamskudte dyr af egen drift.

  Og for at eftersøge et dyr skal hunden have et udgangspunkt for afsøgningen = anskudsstedet.

  Hvis man kan gå rundt med sin civile hund og finde skamskudte dyr rundt omkring på må og få, ville det jo være frygteligt, men det kan jeg forsikre dig om at man ikke kan. Jeg har sgu aldrig fundet et - med min hund som er trænet til og rigtig dygtig til, at finde jagtskudt vildt..

  Dernæst kommer aflivningen. Max går forhåbentlig ikke ture med sin ikke-jagthund medbringende skydevåben. Gør han det venter der hurtigt en fængselsdom på et års ubetinget fængsel, uanset om han har jagttegn eller ej. Og afliver han med kniv, så håber jeg godt nok at han både ved hvordan, og at han har tilladelsen som man kun har hvis man er indehaver af et jagttegn.

  Men schweisshundeførere afliver ikke med kniv, han afliver via riffelskud.

  Det Max skriver er bullshit.
  Og ynkeligt.


 • #69   17. maj Denne her fra Max skal også lige have et par ord med på vejen..

  #62 Max,
  Jeg har ikke noget imod jagt. Jeg har noget imod den måde det forgår på i dag.


  For ikke så voldsomt mange år siden, måtte man gå på jagt med haglgevær, blot man var fyldt 18 år. Der var ingen jagttegn og ville man jage med riffel, var det blot et spørgsmål om at registrere sin riffel hos politiet.
  Ingen uddannelse i våbenhåndtering, sikkerhed, eller krav om bestået skydebanetest.

  Der har ALDRIG tidligere været SÅ MEGET FOKUS på sikkerhed, våbenhåndtering og jagtetik som der er i dag. At erhverve jagttegn er ingen formalitet.. det kræver sin mand - eller kvinde.
  Og næsten halvdelen dumper i forsøget.
  Dertil skal man bevise sine skydefærdigheder på skydebanen, før man kan få riffeltilladelse. Og det skal man faktisk også for at man må jage med haglgevær, selvom det er ret nyt.

  Der skærpes og skærpes i reglerne for jagt.
  Jægere anno 2017 er ikke dumme skydegale fjolser. De er veluddannede og testet på deres evner med våben og deres vildtkendskab og deres jagtetik.
  Men ligesom med kørekort, så kan man lære det hele og bestå en test og en køreprøve. For derefter når kortet er erhvervet, at skide på det hele og køre, så man er til fare for sine omgivelser.

  De få brådne kar har til alle tider ødelagt det for de fleste.
  Også blandt jægere.
  Men det ville hjælpe gevaldigt hvis folk gad og sætte sig ind i tingene, og ikke dømme alle over en kam.
  Men folk i dag har ikke tid eller lyst til at sætte sig ind i tingene, men det afholder dem ikke fra at spille kloge og alt vidende. Internettet længe leve!

  Og det er ikke kun angående jagt, men alt.
  Og man bliver så træt.


 • #70   17. maj Godt nok en trist sag Stakkels hest og ejer

  Har intet problem med jagt og jægere, men jeg har godt nok et problem med de useriøse af slagsen: Dem der skyder folks katte, fordi de kan, dem der skyder ind over folks private grund, fordi de er ligeglade med konsekvenserne, dem der drikker sig stinkende fulde, inden og undervejs på en jagt, og endelig dem der betaler en mindre formue for at skyde sjælne og truede dyr Den slags jægere skulle forbydes !! Det ville også hjælpe resten af jægerne til at få et bedre rygte.


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 3 Emner: 10 Svar: 2.658
  #71   17. maj Ikkesomdeandre. Jeg bliver faktisk lidt bekymret. Du har vil forhåbentlig ikke jagttegn?. Så viser det jo meget godt de problemer vi står med. Alle kan få adgang til våben hvis man bare bruger 4-5 dage.

 • #72   17. maj Jamen så held og lykke med det løgnhals. Det får du brug for.

  Og husk nu at det ikke giver adgang til at gå på riffeljagt.

  Faktisk heller ikke hagljagt medmindre du består skydetesten som skal bestås for overhovedet at gå på jagt.

  Du er et fjols Max. Jeg har tabt ALT på gulvet for dig i dag. Mage til kæmpe stort fjols du er skal man lede længe efter.


 • #73   17. maj Max,

  Du kan øve dig lidt på teorien her: http://www.jagtproeven.dk/jagttesten.aspx?id=cae3107f-52c2-4eff-b791-8a7c9c8a0242


 • #74   18. maj Og her er lidt forberedelse til våbenhåndterings delen, under den praktiske prøve:  Den fulde video bør ses af alle som betvivler graden af våbensikkerhed, som kommende jægere indlæres.
  Dette er et haglgevær. Ved erhvervelse at riffelbevis er der ligeså stor fokus på våbensikkerhed - herunder kuglefang og skudvinkler, som ville umuliggøre at skyde en hest ved et uheld.


 • #75   18. maj Antallet af trafikeftersøgninger for kalenderåret 2016 faldt med 2% i forhold til 2015, mens antallet af jagteftersøgninger i sæsonen 2016/17 faldt med 3% i forhold til sæsonen 2015/16. Du kan finde mere information om eftersøgningssæsonen 2016/17 i nedenstående rapporter.

  Kilde: http://schweiss.dk og Naturstyrelsen.

  Jagtsæsonen - seneste tal - http://schweiss.dk/sites/default/files/jagtsaeson_2016.pdf

  Interessant er det fx at 35 % er politianmeldte...

  Og trafiksæsonen seneste tal -
  http://schweiss.dk/sites/default/files/trafiksaesonen_2016.pdf

  Dette er antal eftersøgninger. Dvs ikke antal ramte dyr.

  Nogle tal fra 2007 om antal trafikdræbte dyr (har ikke kunnet finde nyere, men de må findes?)

  http://naturstyrelsen.dk/media/nst/Attachments/FR627.pdf

  "I perioden 1. januar 2003 – 31. oktober 2006 er der i alt registreret 13.307
  trafikdræbte eller påkørte større dyr, hvilket dækker over: 11.711 rådyr,
  361 krondyr, 57 sika, 499 dådyr, 321 ræve, 143 grævlinger og 215 ”andet”.
  Rådyr udgør således 88% af det samlede antal registrerede individer."

  Tal fra 2015 viser, at jægere anskyder færre dyr:

  http://naturstyrelsen.dk/nyheder/2015/dec/jaegere-rammer-oftere-plet/

  "Kan godt se hvad du mener Lens, men det kan bare ikke være rigtig at de mange der rent faktisk godt kan finde ud af det og tage deres ansvar alvorligt, skal forsvare det de gør og arbejde for at få et bedre ry"

  Det mener jeg de skal. Alle jægere bør tage afstand fra dårlig alkoholkultur og anskydninger samt andre ting, der plager vildtet via deres sport. Det er et fælles ansvar at løfte et ry, og de gode rollemodeller bør netop gå foran og også slå ned på de, der ikke følger reglerne.

  Jeg ved fx at min bror uden at blinke ville anmelde en jæger, der skød en ulv, fordi den er fredet. Der er den slags interne justits i mange fag og hobbyer og sport - og naturligvis bør der også være det her. Iøvrigt er det også de "dygtige" skytter, der har brug for at træne på en bane før sæsonen. Færdigheder skal vedligeholdes. Som jægeren i min artikel siger, er det de færreste, der kan klare sig på talent alene - øvelse gør mester.


 • #76   18. maj Wow sikke en børnehavestemning der kom i tråden og et lavt debatniveau fra visse folk o.o

 • #77   18. maj Jagt er en alvorlig sag, som folk går op i både pga lovgivningen og fordi det er en altoverskyggende hobby og livssyn som påvirker alt inden for naturpleje, vildtpleje og -for de gode folk- etik. Ja, idioter findes der alle vegne, også blandt jægere, men de er ikke idioter fordi de jægere, og de blev ikke jægere fordi de er idioter.

  Hesten blev skudt af en idiot. Og der er så mange jægere der hverken ville tage fejl af kuglefang, eller lade en anskudt hest stå, eller undlade at melde sig, når først de fandt ud af at jagten havde jagt et massivt uheld. • #78   18. maj Og hvad angår trofæjagt. Igen, idioter findes der alle vegne, også blandt trofæjægere. Men: Det forholder sig sådan, at langt størstedelen af de f.eks. Afrikanske farme som udbyder jagt mod betaling, fungerer som de facto naturbevaringsreservater. De lægger et kæmpe arbejde i bekæmpelse af krybskytteri, udlægger tusindvis af hektarer til de vilde dyr, og er vigtige medspillere i bevarelsen af truede dyrearter. Og de tjener penge til at kunne gøre det ved at lade en trofæjæger lægge spidsen og forreste halvdel af en jetjæger for at afskyde et dyr, som han i øvrigt kun må gøre i selskab med en professionel hunter (og den uddannelse og eksamen er SVÆR; jeg ved det, fordi en af mine venner tog til SA og tog den).

  Ja, det er lidt mystisk at der findes folk som er på jagt efter nye og anderledes jagtoplevelser og derfor er villige til at betale i dyre domme for at kunne gøre det. Men uden dem, og uden de farme, ville bestandene se markant anderledes ud og være prisgivet skiftende regeringers og juntaers tilgang til bevarelse af natur og truede dyrearter.

  Så måske vi bare skal fortsætte med systemet?


 • #79   18. maj Jeg er ikke jæger, da jeg hader at skyde, og simpelthen ikke kan få mig til at slå noget ihjel, selvom jeg kommer fra landet.

  Men jeg har venner der er jægere, og de går altså op i det med liv og sjæl.

  Det er også dem i min omgangskreds som bruger flest penge på naturpleje, og generelt går de noget mere op i naturen end andre jeg kender.

  Jeg forstår ikke udfordringen og hadet til jægere, og jeg tror at det skyldes uvidenhed.

  Dem jeg kender, drikker sig da ikke i hegnet for så at tage ud skyde på dyr. Det giver altså ikke mening.

  Når folk har den opfattelse, så tror jeg at det skyldes de ser for mange engelske serier, hvor stereotyperne på den engelske rigmand der går på jagt får fuld udblæsning.

  Bevares, der findes da de der rigmands arrangementer, hvor der foreksempel er folk med, som udelukkende står og lader geværet, mens der er klappere "ude" og skubbe dyrene i mod dem, så jægeren kan skyde så mange dyr som muligt, men det er altså absolut fåtallet af jægere.

  I øvrigt, grunden til at der findes så meget statistik på jægere er, at de er enormt gode til at oplyse når de laver fejl. For det gør de da. Det gør alle mennesker.

  Det er noget skidt når dyr bliver anskudt eller dræbt ved uheld, det tror jeg ikke nogen jæger vil modargumentere, det er bare en del af det at være menneske og lave fejl.

  Sagen med denne hest da trist og uheldig. Det eneste positive ved den er, at det ikke er menneske der er blevet ramt.

  Men den er Jer der er uden synd, skal første sten, var der hvis engang en klog mand der sagde.....


 • #80   18. maj Martin, min opfattelse af grupper af danske jægeres alkoholkultur stammer ikke fra engelske serier, men fra hvad jeg kan se med mine egne øjne.

  Jeg er omgivet af jagtterræn på 4 sider, jeg SER det.
  Og jeg afskyr det.
  Helt i samme omfang som jeg afskyr det krybskytteri, der foregår i området. Og det har jeg så ikke fra gamle danske film!


 • #81   18. maj CH: Hvis du ser de links jeg lagde ind, så ender 35 % af anskydningerne som Schweiss (Staves?) kaldes ud til med politianmeldelser. Det må være folk uden jagttegn, fulde folk osv. Og det er FOR mange.

 • #82   18. maj @CH
  Husk nu på hvad du siger.

  Du ser altså folk hælde den ene genstand efter den anden ned i halsen, for så at tage et våben og gå på jagt.

  Ok, men så jeg det ville jeg nok ringe til politiet, for en sådan mand kan jo ikke skyde på en ansvarlig måde, og jeg er helt sikker på at politiet ville reagere.

  Krybskytteri er jo ulovligt. Hvis vi skal trække kriminelle ind i en debat, så bliver det altså lidt tungt.

  Jeg ved, at der er hver dag nogen der kører spiritus kørsel, og det er altså også ulovligt.

  Jeg har også kørekort, men det gør ikke mig til en kriminel, hvis du forstår min lille forklaring...

  @Lens

  Schweisshunde (jeg googlede lige), så den er godkendt.


 • #83   18. maj Siger du, at jeg lyver Martin?

  Og bygger du din opfattelse af hele jægerstandens alkoholkultur på dine to kammerater?

  Jeg har skam gode, dygtige, engagerede og samvittighedsfulde jægere i min vennekreds - men de fjerner bare ikke problemet med alle dem, der ikke er.

  Og ja, jeg ringer til politiet, når det går over grænsen - og nej, de kommer ikke.

  Krybskytteri er ulovligt og det vil du ikke trække ind her. Kan du høre hvor grotesk det lyder, at det ikke er ulovligt at anvende våben i en brandert?
  (Hvis det da er tilfældet - er det ikke, falder dit argument )


 • #84   18. maj I øvrigt, da jeg er fakta nysgerrig og ikke er særligt følelses orienteret, så googlede jeg lige eksempler på alkohol og jagt (jeg søgte på jæger sites, da de vil naturligvis komme med det laveste tal).

  Desværre er der ingen grænse (som jeg synes skulle sættes til samme regler som kørekort),

  www.netnatur.dk/jagt-og-alkohol/

  Men kun 14 % synes jeg er latterligt at skrive. Det er 14 % for meget.

  Jeg kunne desværre ikke finde rapporten fra dem der har lavet den, og derved kender jeg ikke til omstændighederne omkring den.


 • #85   18. maj Ps. Jeg anmelder også spritbilister...

 • #86   18. maj @CH.
  Nu ikke så følelsesmæssig.

  Jeg ville aldrig sige at du lyver.

  Det har jeg ingen belæg for!

  Giv mig fakta, og jeg jeg korrigerer altid min holdning efter det.

  Subjektive oplevelser er jeg ingen fan af (omend vi alle bruger det da), og lægger du mærke til mine kommentar, så vil du over tid opleve, at jeg er ret fakta orienteret.

  Jeg er absolut også typen der forsøger at finde fakta, hver gang et emne debatteres.

  Egenligt er mit indlæg omkring de 14 % vil et meget godt eksempel?

  Jeg er ikke argument resistent, som jeg helt ærligt (ud fra min subjektive oplevelse) oplever at en del på HG er.


 • #87   18. maj Anya,

  Når en voksen mand lyver for at give sine rabiate synspunkter medvind, så kalder jeg ham det han er.
  Men det er måske Max du hentyder til, for han er da i den grad sunket til børnehaveniveau.

  Derimod er det ikke børnehaveniveau, at fortælle manden hvad han er. Og her i jylland kaldes sådan en type altså for en løgnhals.
  Og er man en løgnhals er man i mine øjne også et fjols.

  Og det tager jeg med glæde en tur i fryseren for, såfremt nogen skulle klage til admin.

  Men beklager da hvis du eller andre føler jer stødt på Max's vegne..


 • #88   18. maj Martin, du sidestiller henvisning til subjektive oplevelser med følelsesmæssige argumenter?
  I givet fald stopper vores dialog her - at du kan finde et tal på nettet, der i øvrigt ikke siger noget om alkoholkulturen og hvor mange, der går på jagt under the influence, fortæller meget lidt om virkeligheden.
  Det giver sig selv, at blev det registreret ville der være et ekstremt stort mørketal.

  Her er man altså nødt til st bruge sine øjne - og hvis empiri = følelser, så er det lidt op ad bakke...

  Min anbefaling - prøv at åbn øjnene.
  Ikke engang jægerne i denne tråd protesterer mod påstanden om dårlig alkoholkultur i nogle (nok desværre mange) miljøer.

  Alle ved det...


 • #89   18. maj Ikke engang jægerne i denne tråd protesterer mod påstanden om dårlig alkoholkultur i nogle (nok desværre mange) miljøer.

  Så må jeg hellere protestere.
  For jeg har aldrig oplevet det, tværtimod.

  Jeg ved ikke engang hvilken jagtform der fordrer at man drikker sig stiv. Gør man det før jagten, eller under jagten? Uanset så fatter jeg det ikke.
  Gør man det efter jagten så kan jeg relatere.. Hvis jeg er på jagt hvor vi er flere (3) afsted, så får vi en sjælden gang imellem en jægerbitter eller to når jagten er forbi, hvis en af os har været så flink at tage en flaske med.

  Og derefter skal vi køre bil hjem, så det begrænser "festen" temmelig meget.


 • #90   18. maj Jeg synes, det vil være passende, at Max fortæller, hvorfra han har sin autorisation til at finde og aflive anskudte/skamskudte dyr - eller korrigerer sin udtalelse om, at det er hans opgave at gøre dette. Måske mener han noget andet?

 • #91   18. maj @CH.
  For mig vrøvler du lidt nu.

  At du gerne vil have at jeg åbner øjnene, vil jeg bare sige.

  Giv mig en valid grund til det, og jeg gør med det samme..

  Egenligt, har jeg vil indtil videre givet dig et bedre argument for at der en udfordring i jæger miljøet (som jeg ikke var bevidst om), end du har.

  Det er faktum for mig.

  Se, det er da meget sjovt....


 • #92   18. maj CH,

  Hvis politiet ikke kommer når du anmelder det fordrukne jagtselskab, så meld dem for spritkørsel når og hvis de skal køre hjem, og det skal de formentlig. Ikke mange tager bussen til og fra jagt.

  Det reagerer politiet ihvertfald på.


 • Ida og Figo
  Ida og Figo Tilmeldt:
  mar 2017

  Emner: 4 Svar: 150
  #93   18. maj Martin, fint at det er din personlige oplevelse.

  Min personlige oplevelse er stik modsat. Jeg kender en del der går på jagt og én vil jeg betegne som ansvarlig jæger. Resten er netop folk der tager en kasse øl og gammel dansk med ud "for nu skal der satme plaffes nogle dyr". Eller de skyder midt om natten i beboelsesområder.


 • #94   18. maj Desværre, ikkesom. Det er umuligt at drive politiet herud. Fyn er rippet for patruljebiler og de prioriterer ikke at køre så langt ud som jeg bor, med de ressourcer, de har.
  Vi har prøvet det et utal af gange.

  Vi melder stadig, men har til gode at se en respons.
  De kom dog ved et dobbeltdrab for et par år siden... trods alt.

  Med hensyn til alkohol - før, under og efter er svaret. Det hænder tilmed at man bagefter kan få lov at høre dem prale om, hvor stive de var...


 • #95   18. maj Hvad du gør, Martin, er mig ligegyldigt.

  At du ikke tager argumenter for gode varer før du kan finde et link der bekræfter en oplevelse er dit problem - så må du synes at jeg vrøvler, det betyder intet for mig.

  Min argumentation har jeg ikke tænkt mig at forandre på for din skyld - og derfor giver dialogen med dig her ikke nogen mening.


 • #96   18. maj @Ida.

  Jeg har jo netop sagt at vi alle bruger subjektive holdninger. Det kan alle herinde jo læse sort på hvidt.

  Du kan også læse, at det ikke tæller særlig højt i mit univers.

  Tallet omkring jægere der er påvirkede ud over græsen er vil 14 %. Det kan alle også læse, da jeg fandt et for mig spændende link (om andre læser det kan jeg ikke vide) .

  Resten er subjektive holdninger, og det er jeg så ikke fan af.

  Kan helt ærligt ikke forstå at det er udfordring. Men igen, jeg er meget faktum orienteret.

  Jeg ved til gengæld godt, at det kan irritere folk, for klart er fakta svært at debattere i mod....


 • #97   18. maj CH,

  Det lyder vildt.

  Problemet er ikke ubekendt for mig, jeg har naturligvis hørt at det foregår. Men jeg har personligt ikke kendskab til nogen overhovedet der gør det.
  Når man er på jagt skal man altså være skarp, det er et vildt stort selvmål at fulde sig og dermed sløve sine sanser og sin reaktionsevne.

  Måske ikke så meget hvis man bare kravler op i et skydetårn med sin riffel og venter på at prikke en buk eller en hjort, på afstande hvor dyret ikke har en chance for at opdage jægeren..

  Men på hagljagt er man da nærmest chanceløs hvis man er alkoholpåvirket.
  Et eksempel: Fra man ser eksempelvis en skovdue i luften fra sit skjul og til man skal skyde har man måske to - tre sekunder til at..

  1: Konstatere at fuglen er en skovdue.
  2: Bedømme om den er på forsvarlig skudafstand.
  3: Bedømme hastighed og højde på fuglen som er betydende for hvor langt foran fuglen man skal pege med sit gevær, når man afgiver skuddet.
  4: Skuldre geværet og føre sikringsknappen frem.
  5: Finde fuglen med geværløbene og trække frem foran den og afgive skuddet.

  Er man ikke meget vågen og meget hurtig, så får man ikke ret meget vildt på tallerkenen.
  Jeg fatter simpelthen ikke hvad sjovt der er ved at sidde og blive frustreret over at man ikke kan ramme en skid.

  Og jeg fatter simpelthen heller ikke at politiet ikke rykker ud til en anmeldelse om spritkørsel, det plejer de ALTID at finde mandskab til da det er højt prioriteret.
  Det er virkelig under al kritik.


 • #98   18. maj Jeg er enig i hvert et ord, ikkesom.

  Hvad angår politiet og deres respons ved jeg, at frustrationen er høj hos dem også. Om aftenen er der een patruljevogn til rådighed i hele det fynske område incl. øer. Og der må vi bare erkende, at på øerne når de ikke frem før sprutterne for længst er over alle bjerge.

  Man kan høre den vagthavende sukke...

  Fyns politi er blevet fuldstændig rippet på grund af begivenheder i hovedstaden og deraf følgende overarbejdstimer...

  Så der er frit slag for sprutterne.


 • #99   18. maj Sjovt, jeg synes tilgengæld det ville være passende at lade være med at angribe andre på den måde og kalde dem for løgnhalse.


 • #100   18. maj Så du mener at det er ok at lyve?

 • #101   18. maj Ej men helt ærligt, dine ord i den her tråd, de skal tages for gode varer, og du skriver samtidig til at andre der ikke ved noget om emnet bør blande tie stille og sådan er det bare.
  Så åbner Max munden og straks overfaldes han med at han lyver og hvis ikke han lyver, så skal han ihvertfald i krydsforhør for at bevise sine ord overfor ja .. Æh et internetforum.
  Så kan man sige, ja måske lyver Max, måske gør han ikke, men den måde at overfalde ham på og at kalde ham de ord du kalder ham, det er heller ikke ligefrem måden at gøre tingene på, ligesom det at lyve heller ikke er det.


 • #102   18. maj Jeg synes ikke det er særlig smart at blande sig i en debat, når man ikke ved noget om emnet. Det formudrer debatten og er vildt trættende for andre debattører.

  Max's fortælling er så usandsynlig som noget kan være. Som jeg skrev til dig tidligere, så kan det han siger han gør og er hans opgave, ikke lade sig gøre.

  Jeg skrev til Max at jeg ville give ham en undskyldning hvis han kunne dokumentere hans - overfor alle jægere - dybt fornedrende og vilde påstande.

  Dokumentation fordi det er så langt ude det han skrev.

  Det kunne han ikke. Hvis han kunne ville jeg mene at han havde gjort det, og endda med stor fornøjelse eller tilfredsstillelse.
  Og undskyldningen ville falde prompte her fra sammen med en dyb beklagelse.

  Hvis du ikke kan se at det er patetisk og umoralsk at lyve for at underbygge sine egne fordomme, og dermed sætte andre i et rigtig skidt lys, jamen så kan jeg ikke gøre så meget for at forklare dig, hvor dybt jeg føler mig ramt på det jeg gør en stor ære ud af at gøre rigtigt...


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 3 Emner: 10 Svar: 2.658
  #103   18. maj Så snart man har noget negativ at sige falder det ikke i god jord. Jeg går ikke på privat jord og lyver ikke. Lidt sjov at jeg faktisk kan bevise det. Jeg har kontakt med dem der har opsyn med området og de er klar over de problemer der er.

  Jeg har ikke taget et hurtig kursus og har derfor ikke retten til at skyde omkring på må og få. Større dyr bliver der ringet efter folk der har med det at gøre. Mindre dyr afliver jeg på stedet. Faktisk rigtig ubehageligt og meningsløst, men modsat andre,har jeg respekt for de dyr det går ud over. De skal ikke lide mere en højst nødvendigt.

  Ikkesom er som jeg husker det den samme som mener han blev helt fantastisk billist af at kører i påvirket tilstand. Til fare for andre og det viser hvor dårlig dømmekraft man har. Det er stærkt bekymrende,at sådanne mennesker har adgang til våben. • #104   18. maj Du er langt ude Max..

  Dertil siger du at du går på offentlig/statsejet jord og afliver småvildt, uden at være berettiget til det, ovenikøbet med opsynsmænds tilladelse.
  Det er ikke bare ulovligt, det er dybt forkasteligt.


 • #105   18. maj Men det du selv skriver, det skal vi tage for gode varer?
  Kan du ikke selv se hvor langt ude det er?
  Du har jagttegn og så er alt det du skriver, sandheden, mens det Max han skriver, det er løgn og han skal satme bevise en hel masse over for en flok brugere på en internetside.
  Og en som mig der ikke selv går på jagt eller jagttegn, jeg må ikke udtale mig i en tråd om en hest der er blevet skudt? Siger hvem? • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 3 Emner: 10 Svar: 2.658
  #106   18. maj Hvis det ikke er rigtig,at du er den samme person, som mener du er fantastisk til at kører bil I påvirket tilstand, får du selvfølgelig en undskyldning. Er du den person?.

  Vi ser det jo også med CH. Hun fortæller hvad hun oplever og det mener man så ikke er rigtig.


 • #107   18. maj Og jeg er sjældent enig med Max i noget som helst, det tror jeg også Max vil kunne nikke genkendende til, men jeg synes ikke det der foregår i den her tråd, er i orden.
  Havde du overfaldet mig på den måde og kaldt mig en løgner, så havde du heller ikke fået noget ud af det. Heller ikke selvom jeg sagtens ville kunne bevise mine påstande.
  Den slags har lige præcis modsatte effekt på mig.


 • #108   18. maj Janni,

  Selvfølgelig må du udtale dig så længe du holder sig til det generelle. Men hvis man fremlægger sine gætterier som facts, så burde man derimod lade være.

  Ja jeg har jagttegn og ja det jeg skriver er noget jeg har erfaring med selv.
  Og ja det bør man - naturligvis - tage for gode varer, medmindre det kan sandsynliggøres at jeg lyver.
  Sådan fungerer det altså normalt når voksne mennesker diskuterer.


 • #109   18. maj Max,

  Det var dog noget mærkeligt noget at inddrage i en debat om jagt.

  Men ja jeg har skrevet at jeg ind imellem kører hjem fra en kammerat efter at have røget en begrænset mængde cannabis.
  Samtidig linkede jeg til flere undersøgelser, bl.a en stor europærisk undersøgelse med deltagelse af folk fra DTU, som alle viser at cannabis ikke påvirker evnen til at køre bil mere, end man er påvirket indenfor den lovlige danske alkoholpromille grænse..

  Og hermed melder jeg mig ud af debatten for nu.
  Vejret er simpelthen for godt til at sidde og debattere med dig.


 • #110   18. maj # 103
  Må jeg have lov til at spørge om, hvor du har din autorisation fra til at aflive dyr ?

  Du går ikke på privat jord - så må det jo være offentlig jord du går på, og mig bekendt, så må private ikke gå på offentlig jord og aflive dyr.
  Man SKAL tilkalde skovfogeden som så enten selv finder dyret eller tilkalder en sweisshund.


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 3 Emner: 10 Svar: 2.658
  #111   18. maj Det er jo dig der lyver. Uheldigvis for dig har jeg fundet den tidligere tråd. Her skriver du at du bliver en bedre billist af at kører skæv. Du kan slet ikke se det er et problem. Det er da skræmmende at en person med så dårlig dømmekraft,kan have adgang til våben. • #112   18. maj Anni,

  Det kan ikke passe det han skriver. Men gør det så er det virkelig grelt.


 • #113   18. maj Max jeg har diverse anerkendte undersøgelser som bekræfter at jeg ikke bliver en dårligere billist end en som kører med en lovlig mængde alkohol i blodet.

  Jeg husker ikke noget om at jeg skulle have skrevet at jeg bliver en bedre billist af at køre med cannabis i blodet.

  Og drop det nu eller lav en anden tråd og debattere det emne i.
  Denne tråd er om jagt, ikke trafik eller cannabis.....


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 3 Emner: 10 Svar: 2.658
  #114   18. maj Jeg har absolut ingen og heldigvis for det. Derfor er det uheldigt at man kommer i den situation at skulle aflive et dyr fordi at andre folk ikke har nogen respekt for det de laver. Jeg bruger min sunde fornuft.

  Og det er underligt at det er det som har din opmærksomhed og ikke det svineri som nogen folk laver. Større dyr bliver der kaldt hjælp til. Mindre dyr aflives på stedet for dyrets bedste. For mig er dyrets skæbne vigtigere en alt andet.


 • #115   18. maj Kan du ikke lige oplyse hvorhenne du går og afliver dyr for staten, uden at have en autorisation til det...

  Så har jeg et par opkald jeg skal have foretaget.


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 3 Emner: 10 Svar: 2.658
  #116   18. maj Du skriver bare hvornår du kører påvirket i bil. Så har jeg lige nogen at skulle ringe til.

  Og er det ikke også dig der tager påkørt vildt med hjem?. Husk lige at ringe rundt om det. Nu må jeg snart have lært dig ikke at kaste sten hvis man bor i et glashus.


 • #117   18. maj

 • #118   18. maj Det gør jeg nok lørdag aften..

  Hvor var det du aflivede dyr?


 • #119   18. maj Ja så står den vist lige og så kunne vi måske komme tilbage til det oprindelige emne.

 • #120   18. maj "Mindre dyr afliver jeg på stedet."

  Men er det lovligt, Max - at have til opgave på offentligt område at finde og aflive skamskudte dyr?
  Jeg spørger af ren nysgerrighed, for jeg aner ikke en skid om reglerne på området.

  Jeg kan sagtens forstå, at man afliver et mindre skamskudt (eller påkørt) dyr, man støder på - men det er vel noget andet?


 • #121   18. maj Hvorfor skulle en af statens opsynsmænd give Max en opgave som han slet ikke må udføre, når der er masser af andre mennesker, som hellere end gerne vil udføre den opgave, og kan gøre det lovligt?

  Jeg tror stadigvæk ikke på det..

  Den opsynsmand mister jo sit job hvis det passede og blev kendt.


 • #122   18. maj Kan man ringe efter en schweisshund, hvis man har mistanke om en skamskudt hare, Ikkesom?

  Jeg fantaserer lige Max bor 1½ minut fra Nørenedre skov og kender skovridderen, fordi hans mosters nabos bror er gift med skovridderens kone. Skovridderen og Max har mødt hinanden ved flere lejligheder og udvekslet erfaringer med hunde - OG frustrationer over skamskudte dyr. En dag går de en tur i skoven, efter der har været afholdt jagt, og Max' hund får fært af et skamskudt mindre dyr - som findes og aflives humant. Skovridderen spørger nu Max, om han fremover vil tjekke skoven af efter jagt, fordi man ikke bare lige kan tilkalde en schweisshund uden at have konkret mistanke om et skamskudt dyr.

  JA. Jeg prøver altid at finde forklaringer


 • #123   18. maj Man tilkalder ikke normalt schweisshundeførere til andet end hjortevildt.

  Harer vil jeg tænke at man tilkalder Falck - eller en bekendt med jagttegn

  Og så indrømmer jeg gerne åbent her - jeg afliver også, voldsomt tudende, fugle, der flyver mod vinduerne og smågnavere, som kattene ikke tager livet af lidt hurtigt... • #124   18. maj Jeg aflivede en mus den anden dag.
  Bare hvis nu nogen føler for at ringe rundt


 • #125   18. maj Jeg har aflivet mus, fugle og en et døgn gammel hvalp
  Jeg VILLE have aflivet den ræv, jeg påkørte for mange år siden - hvis den ikke (heldigvis) var død af påkørslen Havde det været ulovligt?


 • #126   18. maj Hvis jeg kunne, så aflivede jeg også selv de nødstedte dyr jeg finder.
  Men det kan jeg ikke. Jo musen, men ellers ringer jeg efter hjælp. Enten 1812 eller min far.


 • #127   18. maj Og min far feks. er ikke jæger eller har jagttegn. Men han afliver da de dyr der lider uden at tøve.
  Om det så er en hare, en kat, en fugl eller andet.
  Dog ville han ikke aflive det rådyr jeg fandt, han sagde det ikke direkte, men jeg kunne fornemme det på ham og det er også i orden. Jeg tror ikke han kunne lide det når det var så stort et dyr og så skal man heller ikke.
  Vi fik hjælp af hans nabo i stedet for.


 • #128   18. maj @114: Hvad laver du siden du går rundt og afliver dyr der er skamskudte ? Er du dyrlæge, arbejder du som skytte eller ?
  Jeg slagter selv kaniner og afliver fugle, der er fløjet på ruden og ikke ser ud til at kunne klare den. Og jeg har aflivet (eller en af mine hunde har) en agerhøne der havde fået en vinge skudt af ( ) og en krage der var blevet ramt af en bil. Meeeeen det er da ikke sådan helt normalt at rende rundt og aflive en masse dyr


 • #129   18. maj #122 Isabelle,

  Nej det kan man ikke, men man kan altid ringe efter mig f.eks..
  Jeg vil da gerne være en jægere ved de kan ringe efter, så kan jeg måske få lov at være med på deres jagt en sjælden gang imellem som "betaling".. Og sådan er jeg med garanti ikke den eneste der har det. Det er nu altid spændende at komme på besøg på en andens jagt.
  Men uanset så har hundene da haft en fest, de synes jo også at det er spændende, at komme ud nye steder.


 • Salla
  Salla Online Tilmeldt:
  maj 2015

  Følger: 29 Følgere: 262 Emner: 93 Svar: 2.954
  #130   18. maj Sikke en debat der kom her


  Tid til en opdatering.

  Kuglen er fundet i hesten, og politiet beder om hjælp. De har indkredset en cirkel om folden på 4 km ind tilmidten. De ønsker nu at høre fra folk der har været på jagt i det område, eller kender nogen der har.

  Krydser fingre for at det lykkes.


 • #131   18. maj Tror ikke fjolset melder sig på banen.
  Jeg ville også dø af skam hvis jeg var så dårlig til at håndtere et våben.


 • Salla
  Salla Online Tilmeldt:
  maj 2015

  Følger: 29 Følgere: 262 Emner: 93 Svar: 2.954
  #132   18. maj Det regner jeg heller ikke med, i et tv klip nævnes det at vedkommende måske slet ikke ved at ulykken er sket.

  Men måske nogle derude ved et eller andet


 • Salla
  Salla Online Tilmeldt:
  maj 2015

  Følger: 29 Følgere: 262 Emner: 93 Svar: 2.954
  #133   18. maj Og hvis vedkommende er klar over det, så kommer han da bestemt slet ikke ud af busken og erkender sin fejl.

  Men det er en trist sag. Meget trist.


  Håber at der er livsforsikring på hesten og at denne bliver udbetalt uden problemer. Ikke at det på nogen måde bringer Spira tilbage i live. Men såfremt der f.eks ikke er dyrlægeforsikring på hesten, så er hver en kr velkommen.


 • #134   19. maj Hvis vedkommende ville, havde M/K meldt sig for længst.

  Og hvis man ikke ved man har ramt et dyr, så hører man i min verden ikke til på en jagt eller med et våben


 • #135   19. maj Rikochettefaren:

  Opspringere kan opstå på mange måder, risikoen varierer og er afhængige flere faktorer hvilket gør forudsigelse om risikoen vanskelig. Skytten får kun sjældent viden om hvad der sker projektilet efter skuddet da dette normalt kun efterlader sig sparsomme oplysninger om hvor det forsvandt hen. Den manglede viden må ikke resultere i uforsigtig skudafgivelse!


  Man bør være opmærksom på, at et projektil kan rikochettere ikke kun fra jord, sten og vand men også fra andre genstande som træer og grene og anden vegetation.
  På dansk kalder man en rikochette for en opspringer, hvad det som oftest er tale om. Rikochetten kan bestå af hele projektilet eller dele deraf samt opspringende materiale fra underlaget eller det der rammes.
  Men der kan lige så vel være et projektil der rammer en lodret forhindring og springer til siden. Et træ eller en fast genstand.
  Endelig er der en lille risiko for at man rammer en gren og kuglen ændrer retning i en nedadgående bane.


  http://www.skydestok.dk/kuglefang.htm


Kommentér på:
Offer for bukkejagten