{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.697 visninger | Oprettet:

Hvad får I tiden til at gå med? {{forumTopicSubject}}

Min kæreste og jeg har besluttet at vi vil forsøge at lave en ændring i vores livsstil. Vi spiller begge meget computer, men især min kæreste - han sidder ca. 14-16 timer foran computeren om dagen.

Nu har vi besluttet at vi begge vil sidde der max 5 timer om dagen.

Pt. er jeg ikke i aktivering, jeg går og venter på en praktikplads, så jeg har ret mange timer at gøre godt med - og ikke altid så meget overskud. Jeg prioriterer dog hunde, rengøring mv. over pc i forvejen, så for mig har det ikke rigtig været et problem, men jeg synes stadig det er noget vi gør sammen, fordi jeg ved det bliver svært for ham.

Kæresten startet i aktivering her i næste uge eller næste uge igen og så er han i en periode væk 3 dage om ugen ca 7.30-14, men 5-timers reglen gælder også de resterende 4 dage. Han sover kun 6-8 timer i døgnet, så han har mange timer der skal laves noget andet i, hvor jeg jo sover 10-12 timer..

Sååå: Hvad bruger I egentlig alle de timer på? Mange ser vel tv? Så er der selvfølgelig et par timer til hundene i form af gåture/træning. Men hvad ellers?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvad får I tiden til at gå med?
  • #1   17. sep 2017 Jeg læser, oftest bøger, men også nogle gange blade. Ellers spiller kæresten og jeg bræt- eller kortspil, løber en tur sammen eller tager i biografen eller ud at spise.
    Man kunne også begynde på en hobby; tegne, skrive osv.


  • #3   17. sep 2017 DKK tjoo, nu skal du jo også huske at vi jo f.eks. slet ikke skal ordne have eller lignende som når man bor i hus..

    Yderligere vil han jo ikke kunne sidde så mange timerr alligevel når han kommer i aktivering (det går bare ikke så hurtigt i kommune regi).. Og de 14-16 timer er jo så også de dage, hvor jeg har gået med begge hunde alle gangene pånær aften/natteturen smiley


  • #4   17. sep 2017 I weekenderne har vi nææsten altid et eller andet hundearrangement, så der går timerne hurtigt, det er mere i hverdagen jeg tænker vi kommer til at skulle erstatte computerspilningen med noget andet smiley

  • #5   17. sep 2017 Jeg løber - og er begyndt i fitness center (i et forsøg på at få en ny sund livsstil), og så går der minimum et par timer eller mere med gåture, træning etc. Om aftenen kan jeg godt lide at læse - det gearer mig ned inden sengetid. Om sommeren bruger jeg også en del tid i haven. En god film eller serie er også super hyggeligt smiley

    Jeg starter til karate i næste uge for at få en ny hobby. Det skal nok blive sjovt, tror jeg smiley

    Derudover elsker jeg at gå på café, i biografen etc. smiley


  • #6   17. sep 2017 Jeg er for nylig begyndt at se Gilmore Girls så en DEL tid går faktisk netop med Netflix....
    Ellers læser jeg bøger og er også ved at lære japansk. Det kan der sagtens gå 2-3 timer med. Jeg prøver at holde en journal, sådan en man skriver i, tegner i, klistrer forskellige ting og minder i. Almindeligt TV ser jeg sjældent.

    Jeg er selvfølgelig kun mig selv, så aktiviteterne er ikke rigtig begrænset til noget man kan lave sammen.


  • #7   17. sep 2017 Jeg ejer ikke et tv, så det bruger jeg ikke tid på. Jeg har 4 hunde, et 30 timers job, underviser 2 gange om ugen, gør rent 2 gange om ugen, går til træning 5 timer om ugen og mangler virkelig timer i døgnet. Så hvis han har lyst til at klippe min hæk ville jeg blive lykkelig LOL

    Men når jeg ikke arbejder eller er sammen med hundene, så løber jeg, forsøger at holde skidtet nede i mit hjem og læser bøger.


  • #8   17. sep 2017 Jeg tilbringer min tid med at sidde ved min pc. Og niks jeg spiller ikke voldsomt meget. Det meste af tiden læser jeg med i diverse grupper og forums. Derudover ser jeg en smule tv, læser en smule når jeg har mulighed for det, og et par timer om dagen går nok med at spille PoGo.

    Jeg får mig også en lur i løbet af dagen, da jeg oftest kun sover 3-5 timer i løbet af natten.

    Derudover nusser jeg katte, hund og hjælper mine drenge, hvor jeg nu kan.

    Og jep, jeg har en drønkedelig dag. smiley


  • #9   17. sep 2017 Hvem laver mad til jer ... handler ind ... vasker tøj ... gør rent ... går med hundene ... pudser vinduer ... får I aldrig gæster .. har besøg ... osv. ???
    Ellers kunne I jo hjælpe som frivillige .. ordne ældre / pensionister i deres haver ...
    Lave frivilligt arbejde i Røde Kors forretninger .... feje fortove for gamle mennesker , der ikke kan selv .... Rydde sne om vinteren ...
    Man kunne jo også lære at strikke jeres egne bluser ...trøjer ... .... strikke og hækle små huer til for tidligt fødte på hospitaler ( det mangler de tit ) .
    Man kunne også købe lærreder og begynde og male ... selv lave kort til fødselsdage og Julekort ..... lave noget i gips ... lave egne lampeskærme ... Der er 1000 vis af ting man kan lave ... jeg kunne komme med ide'er i timevis .... men her er en start . på noget af det jeg laver. ... jeg mangler 20 timer i døgnet. ... smiley
    Jeg laver også selv Reborn dukker der ligner rigtige babyer ,,, Og det er helt fra bunden af ....
    Her er et billede af én af mine dukker jeg har lavet .... Var det ikke noget at gå i gang med ??? ... ha ha ha


    profilbillede
  • #10   17. sep 2017 Når jeg ikke arbejder er mine aktiviter, udover kvalitid med hund, at strikke (og alt der kommer med det), være på nettet og søge efter jobs og skrive ansøgninger, farver garn, svømmer 2-3 gange om ugen, går på cafe med en god bog måske, eller finder et roligt sted udenfor med en god bog og så får Coco lov at fise rundt og snuse, om aftenen at ses med venner og veninder, til tider at tage på miniferie hos familien i Jylland og så videre.
    Jeg ser da også tv, måske endda for meget, i perioder, men jeg fokuserer ret meget på at komme ud af lejligheden og at lave noget (fx et lille projekt, indkøb, etc) i løbet af dagen.



  • #13   18. sep 2017 Jeg sidder aaaalt for meget tid foran fjernsynet... dog mest Netflix, men også almindeligt tv. Om aftenen ser vi fx altid tv - der er næsten altid en fodbold- eller håndboldkamp at se, eller et eller andet program jeg (nogle gange os begge) følger med i. Eller jeg sidder med mobil, og kigger på HG, Facebook eller Instagram. Jeg har næsten kun min computer fremme, når jeg søger jobs og skriver ansøgninger.

    Og resten af dagen går med huslige pligter - handle ind, gøre rent, lave frokost, forberede aftensmad, vaske op, skifte sengetøj, ordne vasketøj.

    Indimellem læser jeg (bøger og blade), eller tegner og maler eller søger inspiration til dette. Eller bage.

    Nogle dage går jeg ned i byen og kigger i butikker, eller mødes med veninder. Nogle dage går jeg bare herhjemme og tuller rundt, uden at lave noget bestemt. Jeg nyder virkelig, at gå og lave ingenting i en periode, her efter jeg er færdig med min uddannelse. Når først jeg får job, er det jo slut med at gå og hygge sig på den måde, så det nyder jeg bare.

    I weekenderne er vi hjemme ved vores forældre, så der går tiden som regel hurtigt.


  • #14   18. sep 2017 Jeg bor alene, har fuldtidsjob, hus, have, dyr, familie og venner. Døgnet har ikke nok timer !!
    Og jeg er vist bare lidt for gammel, til helt at forstå hvorfor fa'en man har lyst til, at spilde sit liv på at sidde foran en computer i så mange timer ??? smiley
    Bevares, vi har alle brug for at koble af, af og til, og der er jeg sådan set ligeglad med om folk ser tv, læser eller bruger tiden online. Men fa'me ikke 16 timer i døgnet. Det er spild af liv !!
    Sælg pc'en, kom ud i den friske luft, og lev livet. Sæt jer ned og tal om hvordan I ønsker at leve jeres liv. Hvad I ønsker at opleve osv. Og læg planer ud fra det.

    Stor respekt for at I gerne vil ændre på nogle ting. Håber at I får held til at gøre noget ved det !


  • #16   18. sep 2017 I kan melde jer som besøgsven med hund, eller uddanne hundene til læsehunde fx. Så bruger I tiden virkelig fornuftigt og giver lidt tilbage til samfundet smiley
    Der findes også formiddagstræningshold, både for mennesker og hunde, for at holde krop og sjæl i gang.

    Jeg kan næsten ikke mindes hvordan det er at have en ledig time til sig selv. Jeg fræser rundt fra 6:00-22:00 - børn, job, hunde, hus.


  • #19   18. sep 2017 #9 der kan være nogle konflikter i forhold til frivilligt arbejde og at skulle stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

    #ts tja hvad bruger man sin tid på - jeg har fuldtidsjob, bor alene, har to hunde der skal aktiveres, trænes og luftes. 1,5 tønde land der skal holdes, og et hus der skal holdes


  • #20   18. sep 2017 Jeg har fuldtids job, som regel en del overarbejde også, hus, have, kæreste og hund, jeg kunne godt bruge flere timer i døgnet smiley
    Alt min fritid går med mine hobbyer hest og hund, hunde træning på hold 2 gange om ugen, rider selv undervisning og tager med til stævner med min søster i weekender, så ofest jeg kan smiley
    Jeg ville ønske jeg havde mere tid til hest, for jeg savner godt nok at have min egen! Jeg rider ca, 2 gange om ugen.


  • #23   18. sep 2017 Jeg bruger også rigtig meget tid foran computeren, ikke fordi jeg spiller, men fordi jeg er på facebook, skriver på bloggen, redigere billeder/video mm.

    Derudover går jeg tur med hundene, træner og hygger på sofaen. Noget som jeg IKKE gør er, at se tv - vi har nemlig ingen tv kanaler, så så nemt er det. smiley
    Jeg synes generelt tiden går meget hurtig her hjemme med 5 hunde og holdtræning 4-5 gange i ugen. Rengøring er der altid rigeligt af smiley

    Nå ja, så har jeg 10 kaniner og 3 deguer, der også kræver lidt tid.


  • #24   18. sep 2017 Mit overskud er desværre ikke til så mange ting "ud af huset", og det er økonomien heller ikke. Det skal helst ikke være ting der tager for mange ressourcer, fordi dem skulle jeg gerne bruge i min praktik, når jeg skal stige i timer smiley

    Vi snakkede faktisk om at gå ned på biblioteket og låne nogle bøger, så det kunne vi jo sagtens. Eller spille bræt/kortspil, det elsker jeg smiley

    Jeg svarer lige på jeres spørgsmål, når jeg kan få et overblik på pcen smiley


  • #25   18. sep 2017 Nittib for lige at svare dig: Jeg er ikke specielt social, så vi har sjældent gæster. Handle ind gør vi 1-2 gange om ugen og det tager 30-45 minutter, så det er ikke noget vildt.. Gøre rent kæmper vi lidt med, fordi min kæreste har svært ved at løsrive sig fra sit spil, og jeg har svært ved at overskue det, men vil rigtig gerne have det gjort. Så det håber jeg bliver bedre nu smiley

    Lave mad - tjah, det er ikke noget vi gør vildt meget. En 2-3 gange om ugen bliver der nok lavet mad, hvis en af os gider. Ellers spiser jeg mest bare rugbrød og gulerødder. Min kæreste kan godt finde på at lave f.eks. to kyllingefiletter efter jeg er gået i seng, fordi han ikke gider rugbrød, men det tæller jeg ikke helt som at lave mad smiley

    Vi har desværre ikke rigtig råd til at lave noget der koster penge i transport eller materialer. Vi lever meget stramt, men sådan er det, det har vi selv valgt smiley


  • #26   18. sep 2017 Lens: Vi har sammen lavet en liste over forslag, og der har han budt ind med det meste, netop for at det hele ikke bare bliver mit show.

    Rigtig meget af det du skriver har du ret i, tror jeg. Det er meget muligt han er afhængig, men heldigvis er der en periode i hans spil lige nu, hvor der ikke sker så meget og han kan derfor godt følge med på de 5 timer - så jeg håber han når en god rytme, inden alt det nye kommer ud.

    Jeg stoppede selv med samme spil for 2-3 måneder siden, men jeg er så heller ikke afhængig af spil, som jeg tror han er.. Desværre så kan man ikke rigtig få noget hjælp uden at skulle hive pengepungen frem, og det kan simpelthen ikke lade sig gøre, hvis vi skal have mad på bordet. Så vi må give det her et forsøg smiley


  • #27   18. sep 2017 AG, jeg ved godt jeg har brug for meget søvn i forhold til normen. Men førhen var det op til 14 timer, så det er blevet bedre smiley

    Jeg tror ikke jeg kommer under 10 timer, de dage jeg er i aktivering, på kurser eller lignende. Det slår mig simpelthen helt ud at være hjemmefra mere end 4 timer. smiley


  • #28   18. sep 2017 Nåja, vi har heller ikke tv. TV for os herhjemme er = film eller serier på Netflix/Viaplay smiley Jeg ved bare at mine forældre bruger meget tid på at se tv.

  • #29   18. sep 2017 Hold da op hvor er i aktive nogle af jer xD

    Lige pt går tiden med at vente på at babyen i maven gider forlade min krop, men stadig 6 uger til termin, så ser en del netflix/tv, lægger kabale, farvelægger i sådanne Mandela bøger jeg har og sådan nogle afslappende ting. Puslespil er også hyggeligt xD

    Kæresten skriver bachelor, og gamer ellers en del og er Self. med til alt baby indretning osv også smiley

    Før plejede vi bare at game en del sammen, besøge familien, tage ud og spise, ud og gå tur og alt sådan noget xD

    Hvad gamer i Milla? smiley


  • #30   18. sep 2017 Alt min tid går med skole og hundene.
    Hvis jeg har ekstra tid, bliver der gjort rent hjemme, eller så sætter jeg mig ved symaskinen smiley


  • #31   18. sep 2017 Det mest vanedannende spil der findes - WoW smiley Eller dvs. jeg er jo stoppet nu smiley

    Ud over det spiller vi meget pubg, men det er ikke specielt vanedannende, jeg kan godt bare lige tage et par spil og så stoppe. Samme med CS:GO.. Det er helt klart wow der er problemet for kæresten og så også det, at han vitterligt ikke har andre hobbyer end gaming.. smiley


  • #32   18. sep 2017 Jeg skal bruge hjælp til at komme ud af huset, og kørestolen kan ikke køre her i byen, så jeg kommer ikke ret meget ud. Familie har jeg ikke rigtig, som jeg gider besøge ud over en enkelt fætter. Og vennerne bor for langt væk til, at jeg bare kan smutte forbi.

  • #33   18. sep 2017 Jeg har også lidt over 1,5 time til forældrene, så dem besøger vi ikke bare lige.. smiley

  • #34   18. sep 2017 Gå da nogle lange ture, find nye ruter på pc hver morgen og print dem ud, tag madpakke med og læg ruter så i kan se forskellige ting, der kan hurtigt gå nogle timer med sådan en god tur;)

  • #35   18. sep 2017 Men med fuldtidsjob, hunde der skal trænes, hus og have (og en ekstra have på vores lille landejendom smiley ) så er der godt nok ikke mange timer i løbet af året hvor jeg ikke iige ved hvad jeg skal få tiden til at gå med. Har jeg engang imellem en smule tid i overskud, så læser jeg en bog. For mit vedkommende indebærer hundetræning ikke bare træning hjemme i haven, men holdtræning på konkurrencehold med to hunde og en kasserertjans i klubben. Sidstnævnte tjans bruger jeg nogle timer på næsten hver uge.
    Computerspil har aldrig fanget mig, så jeg har svært ved at forstå at man kan bruge fx 12 timer på det i døgnet smiley


  • #36   18. sep 2017 Jeg er i ressourceforløb, hvor jeg 1 gang i ugen er hende på et "værested" for os der har "ondt i sindet" der er jeg i 1,5 time hvor jeg arbejder i det de kalder Montagen. Hvor jeg ofte sætter prismærker på kort osv.. Alt "dum i arbejde" smiley

    Ej jeg syntes det er fint nok..

    Hjemme kæmper jeg for ikke at rode for meget..

    Jeg spiller computer og laver kreative sysler

    Engang imellem stjæler jeg min venindes hund smiley


  • #37   18. sep 2017 Du kan se noget af det kreative jeg laver her: https://www.facebook.com/Frkjensenssysler/

    Jeg forsøger så vidt muligt at poste derinde når jeg er færdig med noget (Jeg har tit gang i maaaaaaaange projekter som aldrig bliver færdig, det øver jeg mig også i at lade være med :D)


  • #39   18. sep 2017 Udover mit studie tegner jeg smiley tegner gerne 8-10 de dage hvor jeg har fri og tid til det. Ellers læser jeg, jeg ser ikke så meget tv, men ser gerne en god serie med min kæreste.
    Derudover bruger vi meget tid på hobby projekter, såsom at lave eget vandsystem til vores lille drivhus i lejligheden og lign smiley


  • #40   18. sep 2017 Jeg er arbejdsløs så kender det med at der er mange timer i døgnet. Jeg prøver også at sige max 5 timer pc inkl tv. den ene er lige så skidt som den anden. Jeg savner Ziva kan gå lange ture. Ofte går jeg med hende, og så leger vi med hendes mad, og så spiser jeg min og går i bad mens hun sover til formiddag. Tit går jeg også uden hende, og har brugt langt tid på at læse tilbudsaviser og finde ugens bedste tilbud og lave madplaner. Jeg er i gang med at specialiserer mine tripple chocolate cookies. Men bageriet er sat lidt ned, da jeg bager mere end vi gider at spise.

    Jeg er glad for at sidde og nyde en flot udsigt og høre en god lydbog på mofibo.

    Jeg har et fitnessabonemment. Det venter bare på at jeg gider at opsige det.

    Manden er heldigvis hjemme hver dag kl 15 fra arbejdet af. Så ordner vi have, eller båd eller går en lang tur sammen. Ofte kører vi nogle gode spændende steder hen med Ziva.

    Vi tager tit på café, så bliver Ziva miljøtrænet og vi synes begge det er hyggeligt. Vores favorit er Vivaldi fordi de er super søde til at sørge for Ziva og de har gratis backgammonspil til kaffen.

    Så sørger jeg for at få set hele vennekredsen, og opbygge nye venskaber. I denne uge har 7/7 dage, sociale aftaler. Det kan godt føles lidt ensomt at mangle sine kollegaer.

    Jeg holder øje med boblberg.dk - derinde fandt jeg igår en aftale, med at jeg var på plejehjemmet og hjælpe en ældre dame med at få hendes nye telefon til at virke og lære at skrive emails. Det tog 1,5 time af min tid, men gjorde en kæmpe forskel for hende. Da jeg trådte ind og spurgte en ung herre hvor d-gangen var, svarede han - jeg ved lige præcis hvem du skal besøge, hun har ikke snakket om andet siden du ringede smiley


  • #41   18. sep 2017 Jeg har faktisk lidt samme problem i øjeblikket, da jeg ikke kan være særlig fysisk aktiv pga. begyndende bækkenløsning smiley
    Normalt plejer jeg altid at hjælpe kæresten med byggeriet, gøre rent, slå græs, gå/træne med hundene eller 100 andre småting, men nu skal jeg gerne holde mig mere i ro.

    Er derfor begyndt at læse en del, spille kort, lave broderi, puslespil, tegne/male (er elendig til at tegne, så har købt en malebog, som jeg farvelægger smiley )
    Hvis man vil udfordre sig selv lidt, kan man også beslutte sig for at lære et nyt sprog, det gjorde en af mine bekendte, da hun lå sygmeldt i lang tid smiley

    Nå ja, vi bruger også gerne lang tid på at lave mad sammen. Hader at lave mad alene, men når man gør det sammen, bliver det super hyggeligt, med lidt go musik osv smiley


  • #42   18. sep 2017 Sorry men jeg tror ikke at 5 timer foran pc om dagen giver dig mere overskud. Jeg tror I skal meget længere ned.

    Hvis jeg var dig, ville jeg bruge tiden på at forberede dig på at skulle ud i praktik, så bliver omvæltningen ikke så stor. Undersøg / lære mere om det område du skal ud indenfor. Evt selv opsøge virksomheder som kunne være interessante. Så helt igennem begynde at få så "normal" en hverdag som muligt. Så er din krop vænnet til det når det rigtig gælder.
    Kom op og ud om morgenen.
    Derudover har du to aktive hunde som vil elske nogle timers træning / aktivering hver dag.
    Hvis du så også lægger en plan for praktiske ting. Rengøring, tøjvask mv så begynder din dag at være fyldt godt ud.

    Mit bedste råd vil helt klart være at komme væk fra den skærm.


  • #43   18. sep 2017 Labsen at reducere det til 5 timer handler slet ikke om mig og mit overskud. Det handler om min kæreste, men jeg synes ikke han skal gøre det alene smiley

    I øvrigt så spiller jeg kun pc 2-3 timer om dagen i forvejen, resten af tiden sidder jeg på HG, programmer eller lignende. De ting du nævner, gør jeg allerede, men min kæreste har brug for ting at erstatte pc tiden med, som ikke bare er rengøring og gåture.


  • #44   18. sep 2017 Hvis det gør noget ved mit overskud, så reducerer det det faktisk - at sidde ved pcen er en af de få ting, hvor jeg rent faktisk slapper af. Men det må jeg tage med, da jeg som sagt ikke synes han skal gøre det alene smiley

  • #45   18. sep 2017 Jeg tænker nu i skærmtid alt i alt. Hvis du spiller 2-3 timer og sidder på sociale medier, så kommer du jo også hurtigt på 5 timer. Og ja i mine øjne er det alt for meget og noget der skulle skæres kraftigt ned på, så kræfterne kunne bruges på andre ting.

  • #48   18. sep 2017 Ja, men nu er det altså nu engang vores fritidsinteresse at spille computer og det er her vi har hele vores vennekreds, og vi har ikke i sinde at skulle ændre det, fordi det er noget vi begge kan lide at lave.

    Det er fair nok at I ikke kan relatere til det, og sådan er det jo bare smiley


  • #49   18. sep 2017 Det jeg prøver at sige er, at 5 timers skærmtid plus de timer du bruger på jeres hunde, som forhåbentligt også er er par timer om dagen. Giver dig lige omkring 7 timers fritid hver dag. Det er altså ikke mange der har det i deres hverdag. Så måske ville det være en god ide at skære ned på skærmtiden, så omvæltningen ikke bliver så hård når du kommer i praktik og derudover stadig har hunde, rengøring, handle etc etc.

  • #50   18. sep 2017 Omvæltningen bliver ikke hård, jeg skal i praktik 2 gange om ugen 4-5 timer og kommer langsomt til at øge tiden. Ud over det, så plejer jeg slet ikke at spille de dage jeg er i praktik, det vidste jeg bare ikke lige var relevant at skrive her, men jeg er simpelthen for træt til at lave andet end at gå med hundene og spise de dage. smiley

  • #52   18. sep 2017 Hey John, der er penge i computere smiley Du skal nok være mere bekymret hvem der skal tørre måsen. smiley

  • #53   18. sep 2017 Nu er der jo ingen af os der ved om ts har andre problemer end lige at være arbejdsløs smiley men jeg tænker små Vandreture i det fri, leg med hunde og så videre vil give mere energi, man må jo gøre det så langsomt i starten så man kan følge med;) 5timer foran en skærm dagligt er rigtig meget og måske du skulle prøve at nedbringe det ved fx at mødes med andre hundeejere, gå ture sammen med andre mennesker, gå til træning flere gange om ugen m.m, det er ofte sådan at frisk luft og udeliv giver mere energi og en betydelig bedre søvn;) at side foran en skærm i mange timer virker ofte meget trættende fordi hjernen ofte kommer på overarbejde;)

  • #54   18. sep 2017 Jeg vil bare lige komme med et lille pip.. man er altså ikke nødvendigvis afhængig af spil fordi man spiller 12-16 timer om dagen. Måske mangler man noget i sit liv, der trækker en væk fra det, men man kan jo altså også bare virkelig elske det og være social på den måde.
    Nu ved jeg f.eks. at wow faktisk kan være et meget socialt spil, fordi jeg selv har spillet det. Er man i en gruppe der virkelig vil noget i det spil, kræver spillet også mange timer dagligt for at man kan være med, for raid tager altså lang tid.
    Jeg spillede selv en overgang gerne 12 timer, kun afbrudt af at jeg lige havde hundene der skulle passes, alt andet blev ordnet inden jeg satte mig ved computeren. Dette fordi jeg fik en ven igennem et spil, som jeg nød at bruge tid på at spille med, og jeg havde det så sjovt at jeg glemte tiden, det skete TIT at vi loggede på omkring kl 19-20 stykker (der havde jeg måske allerede spillet nogle timer i løbet af dagen) og sad så til kl 6 om morgenen.
    Den ven er i dag min kæreste, så det undre mig ikke at jeg pludselig skulle spille hele tiden. smiley
    I dag spiller jeg ikke engang hver dag, jeg stoppede fra den ene dag til den anden da vi flyttede sammen, for jeg spiller udover fordi det er sjovt, for det sociale og nu har jeg ham jo lige her hele tiden smiley
    Jeg synes dog man bliver enormt træt hvis man skal spille 12-16 timer hver dag, og være social samtidig. Jeg lavede en dag en stream med en kammerat på 18 timer, den skulle være 24, men hans Internet gik desværre. Men jeg var fuldstændig færdig, men vi var jo så også på for at underholde andre mennesker, det rager kræfter.


    Nå men for at svare på dit spørgsmål ts. Pt genoptræner jeg Lucky, så det er små ture og øvelser. Når han engang er tip top igen, de planen at bruge endnu mere tid på gå ture og træning. Jeg vil gerne i form også, så jeg tænker det kan slås lidt sammen og så skal jeg igang med at træne på en eller anden måde.
    Så ordner jeg lejligheden, min kæreste arbejder og jeg går i skole på nettet, så jeg står for det daglige, min kæreste hjælper dog til alligevel. Vi handler ind sammen, og så står jeg for at lave mad, som vi altid sætter os ned og nyder sammen, for det meste ser vi et afsnit af en serie vi følger med i sammen.
    Så spiller jeg måske et par timer med ham og vennerne, vi har fælles venner så det er dejlig nemt. Jeg har lige en pause nu, men ellers streamede jeg mindst en dag i ugen med en af de venner.
    Så laver jeg selvfølgelig mine lektier, tjekker hg osv.
    Læser bøger, tegner og ser netflix/viaplay.

    Jeg tænker lidt ud fra hvad du skriver, at i måske skulle finde ting, som ikke kræver så meget af jer, men som i kan gøre sammen. Herhjemme elsker vi at være sammen om tingene og det gør det også nemmere. Altså gør rent sammen, lav mad sammen (eller spis det sammen, herhjemme laver jeg det og så spiser vi sammen) hver dag, det behøver jo ikke være det vilde mad, men gør det til en hyggelig stund. Gå turer med hundene, eller tag på turer med hundene, det koster ikke noget, men kræver selvfølgelig lidt af dig i forhold til at komme ud. Herhjemme går vi altid som minimum eftermiddag/aftentur sammen, og i weekenden tager vi noget mad med og så cykler vi et sted hen hvor vi kan spise det og gå en hyggelig tur med hundene, de dage hvor i er hjemme begge to kunne i jo sagtens gøre det i en hverdag. smiley
    Hvis han går op i hundene, kan han jo deltage mere i gå ture og træning f.eks.


  • #56   18. sep 2017 AG siger det så rigtigt.

  • #58   18. sep 2017 Jeg kan godt blive provokeret af folk der mener man skal ændre på sine hobbyer bare fordi man spiller pc.

    Jeg er selv gamer, men stoppet fordi jeg blev gravid og hellere vil bruge penge på baby ting. Min kæreste derimod gamer stadig og da vi fandt sammen gamede han wow omkring 10-12 timer om dagen på elite plan, han gamer så kun et par timer om dagen nu men er stadig en af de bedste til det han laver i det spil.

    Det simpelthen så forældet at mene computerspil er en "forkert" hobby/fritidsaktivitet som man ikke må dyrke i samme omfang som fodbold f.eks. gaming giver bare andre kompetencer og færdigheder.

    Man kan jo altså ikke gå i biografen, ud og spise, osv hver dag.

    Milla - Hvad interesserer han sig for? Der findes jo bøger om wow, og historien hvis det er (;

    AG - Hvorfor er dine hobbyer mere rigtige end folk der gamer? Det var da en nedladende måde at se gamere på. Hjælpeløshed? Wow så går man langt ud i ikke at forstå og have respekt for andre bare fordi det ikke er noget man kan se det sjove i.


  • #60   18. sep 2017 Jeg har ikke noget imod gaming som fritidsinteresse. Det er blot ikke så godt at dyrke sin interesse 12-16 timer om dagen hvis andre ting i ens liv ikke fungere. Og hvis andre ting i livet fungere så har du ikke tid til at udøve din hobby i 12 til 16 timer hver dag. Sorry to say

  • #61   18. sep 2017 Det kommer da ved gud an på hvordan.man er og hvordan ens liv er.

    Min svoger læser til programmør og gamer omkring 8 timer dagligt. Han er 21 og har ikke andre forpligtelser end sin skole. Også spiser han sundt.

    Kender massere der gamer på eliteplan som har arbejde/skole ved siden af og fint fungerende liv. Bare fordi de ikke har valgt en aktiv hobby fysisk er det ikke ensbetydende med deres liv ikke fungere.


  • #62   18. sep 2017 Puh, jeg har svært ved at få timerne til at række til hverdag synes jeg.

    Vækkeuret ringer kl. 6. Arbejde fra 8-15.30. Derefter hundeluftning. Så skal aftensmaden laves. Så skal der spises. Så kan vi se et serieafsnit, måske to eller en enkelt time på computeren. Så er det tid til aftentur med hundene. Madpakker. På hovedet i seng og læse en halv til en hel times tid. Det er det... Indimellem alt det ovenstående bliver tøjvask og rengøring og den slags presset ind.

    Jeg kan godt lide at game, men synes ærligt talt ikke, at jeg kan finde tid til det i hverdagene.


  • #63   18. sep 2017 Jeg kender en der er familiefar, har hus og fuldtidsarbejde, derudover spiller han selv fodbold og træner også et fodboldhold. Samtidig er det en sjælden dag du ikke ser ham spille computer i 3-5 timer om aftenen når ungerne er lagt i seng.
    Men okay han har heller ikke hund..


  • #65   18. sep 2017 5 timer foran en skærm er meget. Puuha... Sidder dagligt 8 timer foran en skærm i gymnasiet, og så tager jeg en del mere når jeg kommer hjem. Så jeg synes faktisk ikke at 5 timer er sindsygt meget.

    Men jeg bruger så også min computer til gymnasieting (afleveringer, lektier, noter), til spil (Sims, CS, andre spil), netflix til film og serier, og faktisk bruger jeg den også til redigeringsarbejde når jeg har været ude og fotografere. 5 timer foran en skærm ville jeg slet ikke kunne skære ned til, det ville være urealistisk i mit tilfælde. Og jeg har så bare lige 2 heste, 3 kaniner og en masse katte oveni. Jeg har så samtidig 2 dage om ugen, hvor jeg har en hobby at gå til:Mandag er jeg til rideundervisning fra 18:30-20.00, Torsdag går jeg i fitness fra 10:30-11:00 og senere hen Svømning 16:30-18:00.

    Men hvad med en hobby i begge kan lave? Ridning er måske ikke ideelt, men fitness og svømning måske? eller noget i den dur smiley


  • #67   18. sep 2017 Folk må mene hvad de vil om gaming og computer/skærmtid generelt, men det var ikke det der var meningen at emnet skulle handle om, så jeg kommer ikke til at svare på flere indlæg vdr. om 5 timer er for meget eller lidt, eller om vi er "drysset i søvn".

    Hvis I andre vælger at debatere det er det fint - men jeg ønsker ikke at deltage smiley


  • #69   18. sep 2017 Mange af jer pointerer at det bør være let med to aktive hunde - jeg ved ikke om I er ude og gå tur 6-10 timer om dagen, men det har jeg ikke i sinde at gøre smiley

    Mine hunde får allerede de ture og den træning de har behov for og glæde ved, det har de hele tiden gjort smiley

    Det kan da godt være vi lige går en ekstra tur, men det er jo stadig ikke noget jeg kan fylde en hel dag med (pånær når vi er på kurser)


  • #70   18. sep 2017 Hvad i alverden ville I lave . hvis HELE Computer-verdenen gik ned ... = Samtlige spil blev slettet .. og ingenting virkede ?????? smiley
    Jeg er dælme glad for , jeg har en masse andre ting , ( hobby'er ) jeg går op i smiley

    Tænk ... hvis det eneste man kunne finde på var .... at sidde og glo ind i en sort skærm hele dagen og vente på , der dukkede bare et lille spil op på Puterskærmen ... ha ha ha ..... sikke et liv ... ( griner ) ... smiley


    profilbillede
  • #72   18. sep 2017 Hope jeg gad virkelig godt finde noget vi begge kunne gå til, men prisen er lidt et problem. Jeg kiggede efter basketball hold i går, men det er åbenbart ret unormalt at voksne spiller basketball smiley

    Svømning gad jeg godt, men det er ikke noget vi kan sammen, da min kæreste ikke kan tåle klor.. Det er ellers et godt bud smiley


  • #73   18. sep 2017 Uanset om man arbejder foran computer på et kontor 8 timer, laver lektier foran computer 8 timer - eller gamer 8 timer, så skal man lette numsen og bevæge sig. Intet af det er sundt.

    Når det så er sagt, så gamer jeg selv - har dog en max på 2 timer og ikke efter kl. 22 smiley

    Jeg ville finde en ny hobby, hvad med en form for sport? smiley


  • #74   18. sep 2017 Hvad med det forslag jeg skrev om forberedelse til din praktik. Lærer mere om det område du skal arbejde indenfor. Øve dig i at få en hverdag hvor du har en plan for dagen. Evt selv tage kontakt til virksomheder ???

  • #75   18. sep 2017 Jeg bruger min tid på husholdning, have (især med mine små fugle i fokus som kommer og spiser med) og indkøb. Være sammen med kæresten og hundene. Der ud over er jeg aktiv i foreninger både hunderelateret og fagforeningsarbejde.
    Havde jeg mere fritid ville jeg skrue op for de lange ture ud i naturen og for min interesse for kunst (at male) da det står helt stille pt. Jeg elsker når jeg har ferie at finde et kort frem og sætte et kryds med lukkede øjne og så er det der vi skal hen... nysgerrighed simpelthen.
    Ellers så holder jeg også af at lave ingen ting. Sidde på mig flade og se græsset gro. Det skal være rigtig afslapning uden tv og støj evt. Bare lidt musik. Så kan fantasien og tankerne få afløb og hovedet ro. Det er skønt. En god måde at lade op på.

    Et lille pip som måske er total overflødig men som jeg alligevel lige synes jeg vil pippe med er at spørge jer om i er OB's på jeres vitamin niveauer. Du skriver du sover rigtig meget og din kæreste er mere stille siddende ved computeren. Nogen gange kan det være en ondcirkel i forhold til d vitamin. Hvis i ikke er lidt OB's på det er i en klassisk kombi hvor man kan komme helt ned i bundniveau herpå og det bliver man træt og modløs af.. jeg synes bare jeg ville sige det så i kan være obs derpå.
    Pøj pøj med livsomlægningen. Du kan evt. Følge op på hvordan det får herinde så er der uden tvivl nogen som vil heppe lidt på jer smiley


  • #76   18. sep 2017 Nittib du kan lave sjov med det alt hvad du vil, men hvis man vil frem som ung i dag, skal man kunne arbejde med en computer. Jo bedre du er til computere, jo nemmere er det at komme frem i job verdenen og det bliver kun mere og mere.

    Derudover er der sgu penge i at spille computer i dag, der er folk der lever af det, ikke kun fordi de spiller på elite plan, men også fordi man i dag tjener penge på at underholde andre, eller lave videoer med fif til hvordan man spiller. Det er ikke så udbredt i Danmark pga vores høje skat, som gør det meget svært udelukkende at leve af gaming, alligevel har vi et af de bedste counter strike hold i verden. smiley


  • #77   18. sep 2017 Ginne jeg har faktisk vitaminmangel, men det var ikke noget min læge ville gå videre med.. men måske jeg skal tage det op igen, jeg har nemlig fået ny læge?

  • #79   18. sep 2017 Kenzie, nu var der nu nogle der kommenterede generelt det at sidde 5 timer foran en skærm var meget. smiley Det var lige så meget det.

    Og gaming er altså også en hobby, om i vil det eller ej. Og i rigtig mange tilfælde er det faktisk meget socialt - modsat mig, når jeg gamer, så sidder jeg forever alone i et hjørne med mit sims smiley
    Men igen, vi ved ikke om TS har andet at kæmpe med end arbejdsløshed. Sådan én som mig, ja jeg er *indsæt grimt bandeord her* ikke særlig aktiv om dagen, fordi at jeg ikke kan holde til det. Jeg synes det er enormt hårdt at gå fra parkeringspladsen hvor min bil holder, og op til skolen og tilbage igen når skoledagen er forbi. Jeg kan simpelthen ikke holde til det - det kan jo altså være at TS eller kæresten har sådan noget ligesådan.
    Men gaming er fedt, men jeg synes faktisk at det er endnu federe at de har besluttet sig for at skære ned på de timer. Det er et enormt stort skridt, fra 14-16 timer til 5.


  • #81   18. sep 2017 Jeg tror simpelthen ikke på, at det ikke påvirker ens liv negativt hvis man gamer så mange timer hver dag. Man får jo ikke luft eller social kontakt irl. Derudover er det mega usundt ikke at bevæge sig. Og til slut så kan jeg på ingen måde se hvordan man kan proppe 12+ foran skærmen og stadig nå de dagligdagsting der gør at ens liv fungerer.
    Og så mange elitespillere er det vel heller ikke i DK


  • #82   18. sep 2017 TS: Kan i slet ikke finde noget der er sådan til at overskue pengemæssigt?
    Basketball lyder også fedt, men jeg aner ikke liiige hvor man finder det henne.

    2 ud af mine 3 hobbyer er gratis pga nogle omstændigheder. Mit rideundervisning koster godt nok 500 kr, men det betaler jeg ikke selv. Mit fitness er gratis pga. jeg får vederlagsfri fysioterapi pga. min kroniske sygdom. Jeg skal gerne i fitness 2 gange om ugen. Svømning er pga. min mors arbejde så kan jeg det gratis! smiley

    Men hvad interesserer i jer for? Udover hundene og gaming mener jeg.


  • #84   18. sep 2017 5 timer er meget til gaming ja - men i forhold til 12 timer er det jo ingenting smiley Men for at komme ud og lave noget, skal motivationen også være der.

  • #87   18. sep 2017 Hope ikke meget mere end 100-200 kroner om måneden.. Hmm ja, hvad vi interesserer os for er svært, fordi vi har jo begge spillet siden vi var 12-13 år og det har bare holdt ved.

    Min kæreste kan lide basketball og jeg synes også det er meget sjovt, det er bare svært at finde et hold til voksne på hyggeniveau (jeg er jo herre dårlig og kan ikke engang reglerne smiley )

    Hundetræning er jo min passion, men der kigger min kæreste mest bare på.. Ud over det, kan jeg godt lide at ride, men det er heller ikke ham.. Han er mega svær at finde ting at lave med! smiley


  • #88   18. sep 2017 Labsen og prutten, for mit vedkommende var det faktisk bl.a gaming der hjalp mig til at blive glad og få en mening med min hverdag. Jeg havde en mild depression og angst (har stadig angst)
    Da jeg fandt mine nuværende venner og begyndte at spille med dem, fik jeg så meget glæde i mit liv.
    Det er faktisk derfor jeg fik mod på at tage kampen op og komme videre. Det var også der jeg fik snakket om ting der var svære for mig og generelt opbakning og støtte. Jeg havde aldrig mødt dem i virkeligheden.
    Da jeg begyndte at streame, med en jeg egentligt ikke kendte, men som jeg havde en fælles ven med, fik jeg mere motion, sundere mad og en bedre søvnrytme, for det krævede det, for at jeg kunne holde mig igang og være klar når jeg skulle. Det gav mig en grund til at stå op og kæmpe med alt det derhjemme, så jeg kunne sidde klar til at gå live og underholde andre mennesker. Den bedste måde at sammenligne det på, var at være vært i radioen, bortset fra at vi ingen musik pauser havde.

    Havde jeg ikke gjort alle de ovennævnte ting, havde jeg aldrig mødt min kæreste og jeg havde aldrig fået det liv jeg har i dag. For halvandet år siden ville jeg ikke have troet på dig hvis du sagde at jeg i dag ville være lykkelig, have en fantastisk kæreste og tage en hf. Men det er lige præcis sådan det er.


  • #89   18. sep 2017 Da min børn var små,der var det dem og mit job som tiden gik med smiley
    Nu er de store ( 2 voksne og en stor teen ) og jeg går hjemme nu pga sygdom...
    Da min hund Agnes levede,brugte jeg min dag på hende og de huslige ting.. nu hvor hun ikke er her mere,så har jeg måtte finde på andre ting at lave ( indtil der kommer hvalp sidst på vinteren)
    Så jeg bruger meget tid på at " lege" med mit kamera ( kan bruge uendelig lang tid på bare at stå og glo op i luften smiley ) folk tror jeg er åndsvag smiley
    Så sidder jeg med Mandela bøger og så har jeg købt perler ( noget jeg ikke har gjort i siden børnene var små)
    Og så har jeg opdaget glæden ved at gå på museum smiley det slapper jeg rigtig meget af med smiley


  • #91   18. sep 2017 Hmm.
    Altså skal det absolut være noget i går til sammen?
    For ridning for dig, er ihvertfald ikke urealistisk. Der er mange hesteejere der tilbyder part for 100-200 kr i måneden - og mange steder også gratis! Jeg havde part på en pinto inden jeg fik min egen. Det var gratis, jeg skulle intet lave, jeg skulle bare komme og ride, alt det jeg ville. Måske det er en mulighed?

    Hundetræning har du jo.
    Hvis han gerne vil basketball, så kan han måske finde et hold hvor han har et højt nok niveau? Det kan være at det vil være rart for jer at få noget tid væk fra hinanden? smiley


  • #93   18. sep 2017 Lens det er der vidst heller ingen der påstår. Vi siger bare at nogle bruger så meget tid, netop fordi de faktisk er mere end bare.. jeg er intet og jeg har stadig brugt den tid, fordi jeg elskede det.

    Jeg tror det er de færreste af top spillerne i cs eller i andre spil der kun bruger 2 timer dagligt, hvis de lever af det eller gør mere end bare at spille for sjov. Jeg ved det selvfølgelig ikke, men det er kun omkring 2 spil. De har selvfølgelig deres træningslejr inden store turneringer, meeen de skal jo altså træne og holde ved lige, lærer nye baner og teknikker og glo kampe fra de andre hold, så de ved hvad de laver.

    Spiller man wow på højere niveau, så kræver det langt over 2 timer om dagen. Jeg tror simpelthen ikke på at man kan være en af de bedste i verden og så ikke bruge tid, du skal jo igennem raids osv, det kommer du ikke på 2 timer på det niveau, så er man i hvert fald hurtig.


  • #94   18. sep 2017 AG - Det var måden du skrev du der fik det til at lyde sådan.

    Der er intet negativ påvirkning i at game så meget. Faktisk tværtimod. Gaming har hjulpet min kæreste og mig meget på forskellige måder.

    Det er så forældet at mene at computer er en forkert hobby. Hvad med dem der spiller dart, skak og lign? Skal de os lave livsstilsændring?

    Ved i at mange prof gamere har et fitness program også fordi det forbedre deres evner i spillet (hurtigere reflekser f.eks. som er en god ting flere spil)

    Der er enormt mange penge i gaming idag og det er i den grad noget man skal gøre mens man har tiden til det, fordi ens liv netop ændres hen af vejen.

    Før jeg blev gravid kunne jeg snildt game 8 timer dagligt, og jeg var mere social end folk der gik svømning eller lign, og gaming er ligeså socialt som at spille fodbold, i mange af de populære spil.

    Hvis man ikke har mange venner/veninder irl så er det en god måde at være social på. Jeg har aldrig passet ind irl f.eks. fordi jeg ikke gad feste og drikke og alt sådan. Udover ridning og hundesport har motion/sport aldrig sagt mig noget, og når man hverken har råd til ridning eller mulighed for hund hvad så? Skal man så tvinge sig selv til noget man ikke gider? Nej man skal da ikke når der findes noget man godt kan lide.

    Milla - Hvis I vil finde noget i kan sammen, så er kørt og brætspil en god ting. smiley Dog tror jeg ikke der findes så mange klubber til det xD ellers så har jeg hørt man kan gå til bowling også smiley


  • #95   18. sep 2017 Da vi spillede wow på højt plan (kæresten gør stadig, jeg stoppede for 2-3 mdr siden) brugte vi 3-4 timer om dagen (nogle gange 5-6), 5-6 dage om ugen KUN på at raide. Ud over det skulle man stadig bruge 2-3 timer minimum på at få bedre gear..

    Vi var i top 200 i verden så vidt jeg husker - det er ret højt smiley


  • #97   18. sep 2017 Bowling var faktisk en ret god idé!

  • #98   18. sep 2017 Lens, hvis du er så ligeglad med facts, skulle du måske overveje ikke at udtale dig som om du kender dem.
    Jeg kunne lige google mig til en artikel om en af de bedste spillere vi havde i dk i 2015 i cs.go nemlig finn Andersen, som så vidt jeg ved stadig spiller på det danske hold astralis, dengang spillede han 5 timer om dagen i følge artiklen. Når han gjorde det, tænker jeg at resten af holdet også gjorde, da det er et hold spil.


  • #100   18. sep 2017 Jeg prøver lige for sidste gang og så skal jeg nok lade det ligge hvis det er fordi du ikke vil svare på det.

    Hvad med mit forslag på at bruge tid på at forberede dig til arbejdsmarkedet og din praktik ??
    Forbered dig på det fag du skal arbejde med. Forbered dig ved at strukturer din hverdag. Kontakt virksomheder etc etc


  • #101   18. sep 2017 Jeg snakker i øvrigt ikke bare om folk der er i maks rank, det kan alle komme, jeg snakker om folk der spiller for et hold, eller på anden måde er i toppen.
    Du behøver ikke spille hver dag for at være global elite i cs f.eks. men at være global elite, gør dig ikke til en af de bedste spillere i verden.


  • #102   18. sep 2017 Jeg er helt på linje med Solvej. Jeg kender intet spil der kan nøjes med 2 timer også er man en del af toppen.
    - min kæreste vil i så fald gerne skifte til det spil.

    Han har været top 5 i verdenen i wow og der brugte de nok 8 timer dagligt på raid og upkeep og rank 1-4 brugte væsentlig mere.


  • #105   18. sep 2017 Jeg kan ikke forberede mig mere end jeg har gjort - og har faktisk fået forbud fra min mentor mod at bruge mere krudt på praktikpladsen, før den er i hus.

    Jeg bruger nemlig rigtig meget tid på at forsøge at få alt i orden og regne alt ud, inden det sker, så jeg er 100% forberedt på alle tænkelige scenarier, men jeg er nået til et punkt hvor jeg simpelthen mangler erfaringer.

    Hvad angår at finde virksomheder, så har jeg en aftale om at det er noget de gør, fordi jeg ikke har det specielt fedt med at snakke med fremmede, det er ret angstprovokerende og så skal virksomheden opfylde nogle krav og kunne tage nogle skånehensyn, som min virksomhedskonsulent skal hjælpe med at få formidlet smiley


  • #114   18. sep 2017 Hvis man leder grundigt kan man finde ret billige aktiviteter rundt omkring smiley

    Jeg svømmer et par gange om ugen, her kostede et årskort 400 kr, men så er det selvsagt ikke verdens mest prangende svømmehal, men den fungerer smiley

    Der er tit noget croquis tegning man billigt kan komme til (20-50 kr pr. gang) rundt omkring i københavn, hvor jeg bor. At lære at hækle eller strikke kan også gøres ret billigt smiley Min kæreste windsurfer et sted hvor det vidst ikke koster særligt meget (200 kr./pr. md. tror jeg), så er der til gengæld kun et undervisnings hold om ugen til alle, men resten af ugens dage må man bruge udstyret.

    Spejder er både billigt, hyggeligt og fedt smiley !

    At lægge madplaner kan man også få meget tid til at gå med smiley Jeg kan godt lide at pakke min mad til de 5 studiedage jeg har om søndag, og synes faktisk det er rigtigt hyggeligt at lave det der skal med og pakke det pænt smiley

    Mit lokale bibliotek holder også tit arrangementer (strik/brætspil/bogklub/fordrag osv.) som er gratis eller koster meget lidt smiley

    Hov: og så kan i jo købe en basket ball og spille sammen. Min kæreste og jeg hygger os meget med at spille frisbee, selvom vi ikke er gode til det smiley


  • #115   18. sep 2017 Lens pga min angst er jeg ikke så god til at snakke i telefon med fremmede. Men vil du ikke spørge ham fra mig hvilket hold han spiller på ? smiley vil da utrolig gerne se ham spille en dag. Og jeg ser tit cs kampe, så det er da lidt sjovt hvis jeg har set ham spille uden at vide at det var ham.

  • #117   18. sep 2017 Okay i læser tydeligvis ikke hvad jeg skriver og det fair nok, så gider jeg ikke prøve at forklare det (:
    - Det for børnehave agtigt at skrive Hold kæft til andre fordi man ikke gider debattere noget man selv startede på. Også bagefter sidde og nedgøre andre med det ligesom arto -.-'
    Og forældet at mene man ikke kan have et fungerende liv hvis man spiller meget pc. men hver sin holdning.

    Anbefalingerne siger 30 min. om dagen endnu så vidt jeg ved, med pulsen skal op. Så længe folk selv føler deres liv fungerer så skal jeg ikke gøre mig til dommer for det. (:


  • #119   18. sep 2017 Nu er det bare de færreste gamere der kan betale deres regninger, ved at sidde foran en PC og game 12 timer hver dag. Så derfor vil jeg mene fra nu af og ind i næste århundrede, at man skal lette måsen og komme ud i den rigtige verden, få noget balast i livet, lær nogle nye ting.
    Jeg kender ikke til alles diagnoser og ting der tumles med. Jeg har stor forståelse for, at alle ikke har det lige let, men alle må kæmpe det man kan og det kan i min optik aldrig blive ved at game det meste af dagen.

    Grib livet....


  • #121   18. sep 2017 Åh jeg kunne godt komme med en længere smøre om at det ikke er nok at spise sundt, at inaktivitet er en gigantisk samfundsøkonomisk byrde i forhold til helbred, sygemeldinger og dødelighed. Vi snyder os selv hvis vi tror at det at sidde stille er "Neutralt" helbredsmæssigt. Det er skadende..både fysisk og mentalt, (ens hjerneaktivitet bliver målbart meget mindre).



  • #123   18. sep 2017 Jeg ville bestemt være lidt " tung i kroppen og Psyken " ... hvis jeg havde siddet foran en Computer 12 timer hver dag ... siden jeg var 12 - 13 År.... hold da op.

    I øvrigt har jeg lige været ude og grave et æbletræ op i haven .... og plantet det uden for min havelåge ....

    Og har man ikke selv have ( og keder sig ) ... kunne man hjælpe " gamle mennesker ( mig f.eks. ) med havearbejde ... det ville de / vi blive glade for .

    Her er det .... er det ikke flot ??? ... 2 meter og 30 cm. højt .... og med 1 enkelt lille rødt æble tilbage . smiley ..... Det er godt nok lidt bart i den ene side .... men det har stået lidt "klemt " ,,, ha ha ha


    profilbillede
  • #124   18. sep 2017 Der er ingen der har skrevet han har siddet der 12 timer om dagen siden han var 12 år. Der er skrevet han har spillet siden han var 12. Han var faktisk ret fysisk aktiv gennem de første to år af gymnasiet smiley

  • #125   18. sep 2017 Hvad med sådan noget som Geocaching? smiley det er gratis...og det er aktivt, lettere socialt, og noget i kan gøre med hundene også smiley

  • #126   18. sep 2017 Det har jeg ikke hørt om, hvad er det, Obster?

  • #127   18. sep 2017 Hmm.
    Hvis der ønskes mere aktivitet:
    Hvad så med at købe en wii, og så noget just dance, wii sports osv?
    Det er min plan når jeg flytter hjemmefra og nok ikke længere kan få gratis svømning og fitness.
    Så får i, på en måde, blandet noget gaming ind i det.


  • #128   18. sep 2017 Uh, god idé Hope. Det må vi lige undersøge, evt. ønske os i julegave smiley

  • #130   18. sep 2017 Det er nemlig super smart og det kan i jo gøre når i lyster det, og det kan du gøre ene person eller jer begge to! Og spillene kan man jo ønske sig gennem tiden! smiley

  • #131   18. sep 2017 Indica: Det ser fedt ud! smiley Ved du om det er et krav at man kan løbe?

  • #133   18. sep 2017 Vil jeg undersøge! For selvom at jeg ikke kan holde til meget aktivitet, så vil jeg gerne se om ikke bare en smule kan lade sig gøre smiley

  • #135   18. sep 2017 Uh, sådan noget er godt til mig! Pokemon go var et kæmpe hit hos os i starten smiley

  • #139   18. sep 2017 Hvad får jeg tiden til at gå med.... Det er faktisk et godt spørgsmål, jeg ved det snart ikke længere, tiden flyver bare afsted og jeg når ikke halvdelen af det jeg gerne vil!

    Nå, men jeg arbejder i hvert fald 8 timer dagligt. Så har vi vores to hunde, som jeg tager mig mest af. Bruger meget tid på hundetræning og træner som regel minimum 3 gange om ugen (altså som i jeg får undervisning), så har jeg også 9 kaniner, der tager lidt tid. Så skal der selvfølgelig handles, laves mad og vaskes tøj. Tøjvask er min tjans, og hvis vi skal have lidt sund kost, er det også mig der handler og laver mad. Til gengæld ryder kæresten altid op i køkkenet. Så er jeg begyndt at stå på rulleskøjter, og ville også gerne spille håndbold igen bare en gang om ugen, så det starter jeg på i morgen.
    Hver anden weekend har vi kærestens dreng, så går der lidt tid med det. Derudover er jeg glad for at bage og laver diverse kager og søde sager til arrangementer for venner og bekendte. Så har jeg også en symaskine, som jeg har syet halsbånd på, men har desværre ikke haft tid længe.
    Nogle gange slapper vi selvfølgelig også bare af, og så er det typisk med et afsnit af en serie vi følger med i, eller en god film smiley rengøring magter vi ikke, så vi har en robotstøvsuger der kører hver dag, og så kommer svigermor hver 14 dag smiley

    Jeg tænker lidt at I vel ikke behøver at gøre alting sammen? Jeg mener, hvis din kæreste synes basketball er fedt, så kunne han jo starte til det, og du kunne svømme f.eks? Så kunne i jo aftale at i altid går med hundene sammen?
    Herhjemme har vi forsøgt flere gange at starte i fitness for at gøre det sammen, men vi gider bare ikke rigtigt, så det bliver aldrig godt. Jeg vil ti gange hellere rulle eller spille håndbold, og så gøre det alene smiley


  • #140   18. sep 2017 Han kan alligevel ikke spille basket på højere niveau end mig, fordi han fik en knæskade da han spillede. Det var derfor han stoppede..

    Og så var det netop for at lave noget sammen, fordi det bliver lidt kedeligt altid at spille, se film eller se serie sammen smiley


  • #141   18. sep 2017 Fair nok, jeg troede lige så meget det handlede om at lave noget andet end pc smiley

  • #142   18. sep 2017 jeg bruger geocaching sammen med datteren http://www.geocaching.com

  • #143   18. sep 2017 Nittib, det er da godt, at du kan være spydig. Jeg ville personligt kede røven ud af bukserne, hvis ikke jeg havde min pc. Nu kan jeg ikke være vildt aktiv, og jeg har ikke fået bevilliget en ledsager, så jeg kommer ikke rundt til alt muligt. Der er bare nogen, som ikke har de samme muligheder som dig. Og så er der nu engang også stor forskel på genereationer.

  • #144   18. sep 2017 Følger da lige lidt med her da jeg også kunne tænke mig nogle aktiviteter væk fra skærmen smiley

    Jeg har(havde???) også et MEGA problem med at være foran en skærm 24/7. Men har også en lillebror der lever og ånder for at game, og han nyder det og har lært en masse af det og har fået en masse venner der ellers ville gå langt udenom ham fordi han er udviklings hæmmet. Så har absolut intet imod gaming. Spil i alle former giver også en masse kreative arbejdspladser og udvikler en masse inden for computerverden så det er ret fedt syntes jeg smiley Er dog ikke selv gamer, da jeg altid har sat med en blyant og en skitse papir i hænderne i stedet for, hvilket har gjort at jeg idag arbejder på det sidste stykke af min Bachelor i Animation. Så en lille hobby kan føre til store ting hvis man virkelig vil det.
    Dog har jeg på det seneste virkelig gerne ville væk fra skærmen. Sidder rigtig mange timer foran den, og er enig i at det ikke er godt at være stille siddende hele tiden. Derfor har jeg som regl at jeg hellere vil bo lidt væk fra hvor jeg studere/arbejder så jeg hver dag kommer på cyklen. Det gør at jeg får en god start på dagen og får noget frisk luft.
    Da jeg var helt ude i tovene for at komme væk fra skærmen, begyndte jeg at fiske smiley Og her i sommers cyklede jeg gerne 14 km eller mere for at komme til en gratis sø eller å (fangede dog ikke en skid, griner) smiley
    Det jeg tror jeg prøver at sige er nok at nogle gange skal man virkelig have et formål ved at tage ud og være aktiv, bestemt hvis man er vokset op med PCen og en mindre aktiv hverdag. Så prøv evt. at tænke på ting der kunne få jer ud af døren. Syntes Geocatching lyder som en super idé! (tror jeg vil starte på det når jeg får hund om et års tid.)


  • #145   18. sep 2017 #143 ... Susanne .... hvad fa**** mener du med at være spydig.? ...

    Jeg skriver JEG ville blive " tung i kroppen og psyken " hvis jeg skulle sidde foran en computer hele dagen.

    Jeg skriver at JEG har gravet et æbletræ op i haven... og plantet det udenfor min havelåge..... ( men godt kunne bruge lidt hjælp til det af nogen der kedede sig ... og ville hjælpe med det ) ... i stedet for at sidde og spille puter hele dagen.

    Og så skriver du at der ..." nu engang også er stor forskel på generationer " ... ???? smiley
    Mener du her ... at fordi jeg er over 70 år ... så bør / skal jeg have mere "krudt i rø*** ... end unge mennesker på 20 år , der mangler ide'er til at lave noget andet end sidde og spille hele dagen på Puter

    Og med hensyn til dig selv ... Jeg er da hamrende ligeglad med om du spiller puter hele dagen ... og vil kede dig " Rø*** ud af bukserne " hvis du ikke havde den ...... og ikke kan finde på andet at lave med dine hænder.

    God dag / aften til dig . smiley


  • #146   18. sep 2017 Dans mainly smiley
    Lektier, spil, Netflix... BTS hahahaha.
    Læsning, gåture, handleture, madlavning, nusning af hund, flere lektier, mere Netflix, flere gåture.
    Det er vist nogenlunde min dag smiley


  • #147   18. sep 2017 Nittib, nej men forskellige generationer - forskellige interesser.

    Og hvad skulle jeg så pænt lave med mine hænder? Der er jo en grund til, at jeg ikke har fleksjob lige nu og laver noget med mine hænder. smiley


  • #148   18. sep 2017 Om man så spenderede 12 timer om dagen med at spille badminton, svømme, dyrke lacrosse, eller andet aktivt så ville det ikke være sundt, og man må begynde at overveje, om der er et problem ift at stoppe igen.
    God ide at trappe ned på det smiley

    Én ting er inaktiviteten i at game et halvt døgn, men hvorfor gør man det?
    Ja, det kan være socialt - men hvor mange mennesker er sociale med deres venner 12timer i streg? I min verden kan det ikke være en valid årsag... Er det mon en undskyldning mere..?

    Ganske få tjener penge på det, men I skriver, at de, der gør, har et fitness program for at holde deres kroppe igang, så de bliver ved med at være gode gamere - hvad med at få fat i sådan et program?
    Kunne det ikke være en motiverende faktor (til at begynde med i hvert fald) til at komme igang med at lave noget fysisk, evt sammen? smiley


  • #149   18. sep 2017 Angående hele computer-debatten.... så havde jeg slet ikke regnet ud, at du oprindeligt skriver, at han ofte sover i 6-8 timer og bruger 14-16 timer - absolut ALT overskydende tid - på computeren??? smiley Hvordan er det muligt??

    Når vi snakker sundhed ser jeg overordnet ingen forskel på at være sekretær og sidde på sin mås 8 timer foran skærmen dagligt, eller gøre det fordi man har en hobby der foregår over nettet. Inaktivitet er inaktivitet. Men jeg er samtidig lidt splittet, fordi jeg ved, hvor meget mine egne hobbyer betyder for mig, og jeg ikke vil gøre mig til dommer over hvilke hobbyer der er rigtige at udføre. Det er naivt at tro, at man kan tvinge et andet menneske til at tage en kold tyrker og så bliver det hele bare meget bedre.

    Jeg bakker op om sådan noget som at lære et sprog sammen fx, men det er jo fordi jeg selv synes det er spændende. Man behøves ikke at sidde foran skærmen (hele tiden), og man kan involvere det i alverdens aktiviteter. Det behøves heller ikke at koste noget, når det bare er for hobbyens skyld.

    Jeg kan ikke huske, om det er foreslået iblandt alt gåtur-snakken, men i kan jo også begynde at vandre med hunden(e?). Det synes jeg er langt sjovere end almindelig træning, sæt et mål og træn op til den afstand i vil ende med at gå. Eventuelt med oppakning og et mål om at vandre et bestemt sted til foråret?


  • #150   19. sep 2017 Tak for det lens, så hænger det jo fint sammen med 2 timer smiley
    Men det er da fedt nok at han har spillet på det niveau, men ja det kræver (desværre) at man prioritere meget tid på det, hvis man vil til tops.
    Men for hygge spil, kan man da sagtens nøjes med to timer på langt de fleste spil.

    Lige wow som ts og hendes kæreste spiller er dog et spil der kræver enormt meget tid sådan helt generelt, hvis man vil følge med, selv på hygge basis, men selvfølgelig kunne man nøjes med 2 timer hvis man var ligeglad.
    Da jeg spillede, var det minimum 1-2 timer dagligt og så havde vi i sidste guild 2-3 dage hvor de forventede at vi var klar kl 19 og kunne fortsætte til et sted imellem 24-2. Dette var udover de timer vi hver dag skulle bruge for at kunne følge med.
    Jeg savner det spil helt vildt, jeg elskede det, men jeg savner ikke at være afhængig af at skulle spille hver dag og flere timer dagligt for at være godt med i et guild. smiley
    Det er dog ikke derfor jeg ikke længere spiller det, det er for det første fordi jeg ikke har nogen venner der spiller det og for det andet fordi det koster penge hver måned som jeg ikke ønsker at bruge til det smiley


  • #152   19. sep 2017 John man kan altså godt have et fuldtidsarbejde hvor man f.eks. er fysisk aktiv og stadig sidde foran computeren og spille i 8 timer dagligt. smiley

  • #153   19. sep 2017 Så det er en designer spil ikke John?

    Der er faktisk mange der lever af at sidde foran en computer også derhjemme


  • #154   19. sep 2017 "For mig er der forskel. Sekretæren tjener og bidrager ;)"

    Men det har vel ikke noget med inaktiviteten at gøre. Det du citerer handler vidst nok om inaktivitet. Det du skriver gør ikke.

    Og nu KAN det jo faktisk være, at man har et (fuldtids- eller deltids-) job ved siden af, eller at spillet faktisk er ens levevej. Eller der er nogle forhold der gør, at man ikke kan arbejde - eller man søger måske arbejde, og er derfor på vej til at bidrage.


  • #156   19. sep 2017 My only: Hvis feks en håndværker skal spille 8 timer dagligt så vil hans hverdag se nogenlunde således ud:
    Arbejde 8-16
    Start med 8 timers spil kl 17
    Gå i seng kl 01.00

    Der er absolut ingen overskudstid til andre ting såsom rengøring, handle mv. Og max 6 timers søvn. Der er sikkert mange der gør det, men du kan ikke påstå at det er en sund og god livsstil !


  • #157   19. sep 2017 Tråden handler heller ikke, om det du skriver om, John smiley

  • #158   19. sep 2017 Labsen - Eller det kunne være et deltidsjob eller et flexjob smiley

  • #159   19. sep 2017 Jeg har ikke påstået at det var sundt, jeg påstod bare at det kunne man godt, i forhold til at John snakker om at bidrage og tjene penge, det var såmænd alt.

    Jeg gider slet ikke i sund vs usund debatten.


  • #160   19. sep 2017 CTS Nu skrev My only fuldtidsjob

  • #162   19. sep 2017 Arh, det havde jeg ikke set, Labsen smiley

  • #163   19. sep 2017 Sikkert, John - du er simpelthen for gammel til at kunne forstå det smiley smiley

  • #165   19. sep 2017 Hvis det var / er indbringende at sidde foran com. og spille 14 - 16 timer om dagen .... så må man da bestemt have råd til at dyrke nogen hyggelige fritids-interesser ( hobby'er ) .... .... ( øhhh ... når man altså liiige har tid ) ... smiley ... eller når puteren er overophedet . ... smiley

    Jeg er da også glad for min Puter ... men at sidde så længe , at man får knaster i Rø*** ... naaaarrhh ...


  • #166   19. sep 2017 Nittib - nymodens computere bliver ikke overophedet smiley

  • #167   19. sep 2017 Nej, min er også en server - den er praktisk talt tændt 24/7. smiley

  • #168   19. sep 2017 Ja, jeg kender da en, der lever af at afprøve spil. Det må være et fedt job. smiley

  • #169   19. sep 2017 Nå nå ... #166 + #167 .... nu har jeg ikke siddet så længe at min er begyndt at ryge / ose .. men det er måske fordi den lige er købt for 14 dage siden ... Ha ha ha ha . smiley

  • #170   19. sep 2017 "så må man da bestemt have råd til at dyrke nogen hyggelige fritids-interesser"

    Øh, der er da ingen der snakker om, at det nødvendigvis er et meget indbringende job. Der findes nu også en del mennesker, med "almindelige" jobs, det ikke har råd til alverdens mærkelige hobbyer smiley


  • #171   19. sep 2017 Hvis de ryger, ved du at det er på tide at støvsuge din blæser(e) smiley

  • #173   19. sep 2017 Ja, hvad får jeg tiden til at gå med - arbejder som sygeplejerske, så det er dag-, aften-, nat- og weekendarbejde, det er meget alsidigt og man har fri på andre tidspunkter.
    Derudover er jeg engageret i Dansk Collie Klub, hvor jeg sidder både i bestyrelsen og i Lydigheds- og aktivitetsudvalget.
    Det tager en del af min tid, for jeg er selv deltagende i alle de aktiviteter vi finder på smiley
    Jeg er med til at arrangere meget forskelligt, bl.a har vi lige været til hyrdeinstinktkursus, og om 14 dage har vi arrangeret et vildtsporkursus, hvor vi skal lære at gå forskellige spor. Vi har også nosework på programmet og noget trickkursus.
    Ind imellem deltager jeg ved en hundeudstilling eller et lille skue.

    Når det ikke handler om hunde, så går jeg til træning hos en fysioterapeut flere gange om ugen, der har et træningscenter med en masse maskiner, som jeg knokler rundt i pga meget dårlig ryg - og så er der hus, have, familie, venner og mine voksne børn, bonusbarn og børnebørn - uha uha, ugen har ikke nok dage til alt det jeg gerne vil :

    Her billeder fra vores hyrdag, hvor hyrden lærer mig, hvordan jeg skal placere mig, det er mig med den lange hestehale, min hund er en tricolour langhåret collie smiley


    profilbillede
  • #174   19. sep 2017 Mht. hundene er jeg også meget engageret - især i Dansk collie klub og selvfølgelig min træning.. Men det hele ligger i weekenderne smiley Mine weekender her i september har f.eks. været fuldt booked, og det er de også godt ind i Oktober.. smiley

    Jeg har kigget på det der geocaching og det tror jeg helt sikkert vi vil forsøge os med!


  • #175   19. sep 2017 Kenzie, min pc tændes, når jeg har spist morgenmad, og den slukkes, når jeg går i seng. Niks jeg spiller ikke ret meget på den, og jeg sidder heller ikke med næsen begravet i skærmen hele tiden. Men tændt det er den. smiley

  • #177   19. sep 2017 Min pc er nok tændt i hen ved 17-18 timer om dagen. smiley

    Effektiv tid som jeg bruger ligger nok nærmere på de 7-10 timer +/-.


  • #179   19. sep 2017 Du skrev, at du ikke kunne forstå, at man kunne sidde så mange timer foran sin pc, men det går rigtig fint. smiley

  • #181   19. sep 2017 Jeg glæder mig til at se Easy på får, når han skal instinkttestes. Jeg kunne også godt tænke mig at se, hvordan Nicki vil reagere - kunne være sjovt smiley

  • #183   19. sep 2017 22/10 kan jeg vise et par videoer af schæfere på får

  • #184   19. sep 2017 #182 Jeg skal prøve at huske det! Regner med at få kæresten til at tage billeder og evt. optage smiley Men det bliver nok først engang til næste år.

    #183 Det gad jeg godt se! Jeg kunne godt være lidt bekymret for, om Nicki mon bare synes de skal DØ smiley


  • #186   19. sep 2017 Jeg tror jeg har billeder liggende fra 2015, hvis du vil se.. Det er dog ikke egne hunde, men andre hunde fra Lapinette. Hun holder nemlig instinkttest, og da vi overvejede hvalp fra hende, var vi med ude og kigge smiley

    Jeg kan lige lede efter billederne..

    EDIT: Her er opdrætters billeder i hvert fald - vi var med som tilskuere smiley http://instinkttest2015.lapinette.dk/#!home


  • #188   19. sep 2017 Der blev taget nogle film på dagen, hvor vi var afsted, der var en film af min hund lige da den kom på fårene, men jeg kan ikke få den lagt ind lige nu, kan prøve senere.
    Der var to af fem collier der tændte meget på fårene, min var den ene, jeg var helt høj, da vi var færdige, og vi skal helt klart afsted igen.


    profilbillede
  • #191   20. sep 2017 Mine drenge er ikke overvægtige, men de tilbringer gerne deres fritid foran deres pc. Derigennem er de sociale, og det er derigennem, at de lever deres sociale liv med venner fra flere lande. Og ja, Autister er ikke voldsomt sociale i forvejen, så er det da altid noget godt (i mine øjne), at de har fundet en måde, hvorpå de kan være sociale, uden at de behøver at være presset af at være sammen med en hel masse mennesker.

  • #193   20. sep 2017 Nu går mine drenge i skole, så det går en del af deres dag med, og sjovt nok sidder de en del foran en pc i skolen. Og jeg vil ikke mene, at de kan komme sovende til at lave lektier. smiley

  • #198   20. sep 2017 Ja, rygning og overvægt er farligt, men tror inaktivitet er det farligeste for helbredet, udover hvis man kombinerer alle tre.

  • #200   20. sep 2017 Jeg synes også 14 timer er ekstremt? På trods af jeg også har været gamer.

    Der er ret mange der er døde af computerstil, i en god blanding af rigtig meget inaktivitet, rigtig dårlig kost og mangel på søvn. Jeg ved faktisk ikke om det er blodpropper de dør af?


  • #201   20. sep 2017 Den yngste får sig bevæget på daglig basis. For det første går han i skole, og for det andet har de motion på det daglige skema. Og det kan være alt fra boldspil til gåture, snorkling og andet godt.

    Den ældste skal jo til og fra skole, og det er delvist på gåben. Men derudover er han ikke ret aktiv. Med et bmi på knap 16 bør han nok spise noget mere, hvis han skal til at dyrke sport.


  • #202   20. sep 2017 Det er ikke sundt, nej - men for nu, fungerer det ok at skære ned til 5 timer og så lave noget andet end at sidde ved pcen - selv hvis det betyder at sidde i sofaen.

    Det er ikke helbredet der er på spil lige nu, der er afhængigheden, og vi kan ikke deale med begge dele på en gang, det er totalt urealistisk smiley

    Når det så er sagt, så er han lige startet på kursus i går, hvor han er 3 dage om ugen og han cykler frem og tilbage (8km hver vej) smiley

    Min kæreste er overvægtig, og har helt klart også en genetisk tendens til at være lidt stor, så der skal ikke så meget til.. men han er faktisk i bedre form end mig. Jeg er 6-8 kg overvægtig, men det ses ikke særlig tydeligt på mig, det gør det på ham smiley


  • #205   20. sep 2017 Minion....... øh jo. Tim er skam voksen. Han er fyldt 18.

  • #208   20. sep 2017 Så mange timer er der ikke i et døgn, Kenzie, når han også går i skole og skal sove. Men han gamer da let mellem 5 og 6 timer om dagen og i weekenderne noget længere. smiley

    Der er også dage med mange lektier, så der ikke kan games helt så meget, men stadig er det pc tid. smiley


  • #210   20. sep 2017 I weekenderne gamer han, fra han står op, og til han går i seng. og det bliver nok i omegn af 16 timer. Så var han ikke i skole, så sad han lige så længe foran sin pc. smiley

  • #212   20. sep 2017 Nej, det er det heller ikke, men han er voksen, så det må blive hans problem. Jeg kan kun vejlede. smiley

  • #214   22. sep 2017 Nu har jeg fået fat i filmen der viser, hvordan min collie på 2½ år reagerer første gang hun slippes fri overfor en flok får. Hun er ikke vant til får, vi bor bare i et almindeligt parcelhus, så hun har aldrig prøvet at hyrde før.
    For et år siden var vi oppe at se får hos en anden hyrde, men der var hun og fårene ikke fri, så hun har aldrig prøvet dette her før.
    Inden hun slippes løs, har hun set fårene i en fårefold, hvor fårene gik rundt i en roundpen, som hun løb rundt om, nu er fårene så sluppet ud, og Saga har fået snoren af. Der er ingen træning forud, vi skal bare iagttage, hvordan hun reagerer på fårene, det er sådan set bare en hyrdeinstink test.

    Jeg synes det er imponerende, at hun faktisk godt ved, hvad det går ud på. På et tidspunkt prøver hyrden Rikke at stoppe hende, det er fordi hun vil have hende til at løbe den anden vej rundt.
    Det er mig med den lange hestehale, hyrden prøver at få mig til at bevæge mig rigtigt rundt, så vi går arm i arm.


    profilbillede
  • #216   22. sep 2017 Nå det var ærgerligt, jeg kan ikke få den lagt ind så

  • #218   22. sep 2017 Den er lagt op under min profil nu, det kunne jeg godt.

Kommentér på:
Hvad får I tiden til at gå med?

Annonce