{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.168 visninger | Oprettet:

Uopdragen hund {{forumTopicSubject}}

Jeg har nu haft min hund i lidt over et halvt år. Han er 2 år til Marts og er en fransk bulldog / beagle blanding. Han er en rigtig god hund, der hverken bider, er agressiv eller noget. En virkelig god hund som elsker opmærksom og ikke kunne gøre en flue fortræd. MEN. Han kan virkelig ikke være alene hjemme og jeg har prøvet og prøvet at få ham til at lære det men hver gang jeg kommer hjem har han tisset, skidt og ødelagt alt der kan ødelægges.. Han kan sagtens holde sig hele natten. Men han tisser også bare indenfor som det passer ham. Før sagde han lyde når han skulle ud men det gør han ikke mere. Han gør det bare. Også nummer 2. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre. Er virkelig ved at give op, men jeg vil hellere ikke kunne bære at han skulle et andet sted hen..


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Uopdragen hund
  • #1   16. jan 2014 Han er ikke sådan helt uopdragen. Han har lært at give pote osv og han trækker ikke mere som også var et kæmpe problem før (bortset fra når jeg har naboens hund med også og han er løs). Det er kun et stort problem med at han ødelægger mit hjem nu..

  • #2   16. jan 2014 hvis hunden ellers er fysisk sund og rask, ville jeg da starte helt forfra med renlighedstræningen (når nu det ikke kun er et problem når den er alene, men osse når du er der). Ud når den har sovet, spist, drukket og leget, og så skal du være mere opmærksom på hundens signaler, så den osse kommer ud hvis den ligner en der skal -langt fra alle hunde "siger til" (altså med lyd eller ved at gå til dør) men langt de fleste har altså nogen signaler man kan ære at kende. F.eks. at gå søgende/urolige rundt, måden de tager kontakt på e.l.
    Hvis der sker uheld inde, har du ganske enkelt været for langsom til at få den ud smiley

    Ang alene-hjemme, så lyder det som om hunden er utryg ved at være alene. Det kan den lære, prøv at søge herinde, så finder du et hav af beskrivelser om hvordan man kan træne det.

    Går du til noget træning med hunden, eller kommer du et andet sted hvor man kan rende på garvede hundefolk? I så fald kan du måske hos trænere få hjælp til mere specifikt hvordan der skal trænes -trænere er ikke adfærdsbehandlere, men alene-hjmmeproblemer er ikke ligefrem sjældne, så de fleste garvede trænere vil være stødt på det før... Og til forskel fra HG kan de jo se hunden og vurdere om der måske skal mere end bare alene-hjemmetræning til smiley


  • #3   16. jan 2014 Ja han er sund og rask. Ja det må jeg jo prøve. Det er bare svært når man også har en hverdag at tage sig til. Det er også svært med hans signaler, når han altid render rundt og snuser til alting også når han ikke skal på wc...

    Jeg har prøvet at lede synes bare ikke jeg fandt noget jeg kunne bruge smiley

    Kender mange "garvede hundefolk" som siger mange forskellige ting. Enten i bur, eller bare mindre plads når han er alene, gå med ham lige inden jeg går ud men der er bare intet som at der har hjulpet smiley har os prøvet at have helt faste tider som vi gik på, men det hjalp heller ikke. Det er bare så frustrerende smiley


  • #4   16. jan 2014 For meget plads kan stresse en hund, andre kan godt magte det, men prøv at begrænse dens plads og få købt nogen af de aktiverings ting der findes.
    Læg evt en T-shirt du har sovet i i dens kurv.
    Og igen, ud med den når den har spist, ud på strategisk vigtige tidspunkter, for at forebygge og sig tis-tis hver gang den tisser, så kan du til sidst beordre den til at tisse.


  • #5   16. jan 2014 Der komme ugentligt nye tråde omkring alene hjemme-problemer, så det burde være til at finde noget, hvis du søger "alene hjemme" i forum. Det bedste ville være at få hjælp fra en hundetræner eller adfærdsbehandler.

    Mht. renligheden så er det 'bare' forfra. Ud når den har spist/drukket, leget, sovet og derudover regelmæssigt. Ros hver gang den gør ude, men skæld ikke ud for at gøre det inde. Den skal lære, at det bare er super fedt når den gør det ude.
    Vær mere opmærksom på din hund, den giver helt sikkert signaler, som du måske overser. Observer din hund i dagligdagen, læg mærke til hvad den gør. Med tiden vil du kunne se de helt små tegn.

    Mine hunde giver tegn til alle mulige mærkelige ting, som at de skal tisse, er sultne, vil sove, vil lege, vil gå tur, at vandskålen er tom, at katten vil ind/ud/have mad (forskellige tegn), at de vil have noget de ikke kan nå/komme til, at de vil nusses osv. osv.

    Det er alt sammen meget små og for andre næsten helt ens signaler, som man lærer at skelne fra hinanden, fordi man observerer hunden. Nogle af signalerne er selvfølgelig en direkte kontakt til os eller en bevidst lyd/bevægelse, mens andre er små og sikkert ubevidste signaler de sender. Jeg kan ikke engang forklare eller sætte ord på dem alle sammen, jeg kan bare kende dem når jeg ser dem. Og det er egentlig bare det det handler om. Når du lærer din hunds tisse-signal, vil det være meget nemmere for dig, at få den ud i tide. Men lige nu gælder det om at den skal lære at holde sig, for lige nu tror den, at det er ok at tisse indenfor, selvom den jo godt kan holde sig.


  • #6   16. jan 2014 Ingen af mine "siger til" med lyd, gå til dør e.l. når de skal ud. Men jeg er nu ikke i tvivl alligevel. Gaia sætter sig og stirrer på mig på en helt bestemt måde (hun stirrer på en anden måde når hune r sulten og igen på en anden måde når hunbare synes jeg skal lette r*ven og lave noget med hende smiley )
    Reiki kommer gerne hen og lægger hovedet på skødet af mig og kigger på en bestemt måde. når han vil ud.
    Så dethandler om at lære netop DIN hunds signaler at kende -og så i øvrigt at komme ud med den så ofte at der ikke sker uheld inde. Jo oftere i har held med at det foregår udenfor, jo mere vil hunden osse vænne sig til at man altså skal ud når man skal noget.

    Ang alene hjemme, så er det rigtigt at det for nogen hunde hjælper at de ikke har hele huset at "passe på" når de er alene. Det er dog ikke alle hunde hvor det er tilfældet, så der må man prøve sig lidt frem (bur ville jeg så ikke vælge -hunden er jo ikke mindre ulykkelig af at man kommer den i et bur, den har bare ikke mulighed for at vise det)

    Men mindre plads eller en ekstra gåtur vil næppe kunne løse problemet alene -den ødelægger jo ting fordi den er ulykkelig og/eller bange, og det er det den skal have lært at den ikke behøver være -at det er ok at være alene.
    Så det handler om starte i det små -kun at gå meget kortvarigt, og komme ind igen med det samme. Væn dig til f.eks. at lukke døren bag dig når du lige skal ud i køkkenet (eller andet i den dur) og at du kan komme og gå masser af gange (i ganske kort tid) uden at gøre noget stort numer ud af det. Hunden skal have lært at det der med at du kommer og går, det er helt normalt og ikke noget der gør noget, for du kommer jo igen hver gang.
    -der er masser af tråde herinde om netop dette, så prøv at søge.

    Om der skal mere til er umuligt at sige uden at have set hunden -nogen hunde er f.eks. generelt usikre så det at være alene er blot endnu en ting de synes er farligt, og for sådan en hund vil det sikkert osse være gavnligt at arbejde med selvtilliden generelt og ikke kun det at være alene.

    Sådan helt generelt er det osse nemmere at få succes hvis hunde forlades i træt tilstand, fremfor når den er helt frisk og klar på aktivitet -så kig på hvordan du aktiverer hunden inden du tager hjemmefra. Når nu der er beagle i hunden, ligger det jo lige for at foreslå søgeopgaver som en del af "inden jeg går-ritualet"
    For en del hunde kan det osse gavne at man afsætter tid til lige at lade hunden falde til ro inden man går -altså efter endt gåtur og aktivering, sørger for at der er 15-20 min til at den kan slappe af inden man skal ud af døren.

    Jeg synes ikke det lyder som om det bare er ren kedsomhed der gør at din hund ødelægger ting... men selvom det ikke skyldes at den keder sig, er det alligevel gavnligt at hunden er træt og veltilpas når man forlader den


  • #7   16. jan 2014 Kender du til hvor han kommer fra altså opdræt og om han er blevet socialiseret godt smiley ? Her tænker jeg på at han har problemer med at være alene hjemme smiley

  • #9   16. jan 2014 Prøv med mindre plads.
    Min hund kan ikke kapere at have for stort et område, så laver hun også både stort og småt i stuen, og ødelægger ting.

    Nu lukker vi hende ude i køkkenet, nogle gange med adgang til soveværelset også, og der er ingen problemer mere.
    Så her fungerer det bedre med 1-2 mindre rum, end hele huset.

    Min siger i øvrigt heller ikke til når hun skal ud, men hun begynder at snuse meget rundt og blir urolig, og så ved jeg at hun skal ud.


  • #11   16. jan 2014 Aktivering, fx spor, lunden skal bruges dvs være træt både i hovedet og kroppen.
    Alenehjemme træning, hvor man sætter et gitter op og lærer hunden at man altid kommer igen, gå i meget kort tid, dvs få min i starten, kom altid retur før hunden når at stresse op.
    Brug et godt okseben når du går,.
    Renlighed, gå ud med hunden når den har spist, leget eller sovet, ikke vente på den siger til, gå ud med den minimum hver 3 time.


  • #12   16. jan 2014 Når du skriver han er sund og rask, er det så fordi han er undersøgt for fx urinvejs infektion ?? eller er det noget du tror fordi han virker sund og rask ?

Kommentér på:
Uopdragen hund

Annonce