{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.804 visninger | Oprettet:

Louise L
Louise L
Tilmeldt:
29. apr 2014
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 7

Min hund er begyndt at ændre adfærd :( {{forumTopicSubject}}

Hej alle sammen,
Håber der er nogle som kan hjælpe mig!

Jeg har en tæve af racen puddel/collie på 2 år ved navn Chili som er begyndt at ændre adfærd. Hun er begyndt at udvise stor frygt for alting såsom snemænd, poser, mennesker og diverse. Hun viser denne frygt ved enten at fare sammen eller begynde at gø helt vildt.

Det skal siges, at jeg købte hende da hun var 9 måneder af en familie der desværre ikke kunne have hende længere på grund af, at Chili og deres egen hund sloges grundet jalouxi.

Men da jeg fik hende gøede hun ikke, hun elskede alle mennesker, jeg var ofte på hundelegeplads med hende og hun elskede at lege med andre hunde. Men dette kan jeg heller ikke gøre længere, for ligesom hendes nye gø-adfærd, så er hun begyndt at angribe andre hunde. Først var det hunde på legepladsen, men til sidst blev det til hundene i familien som hun ellers havde fungeret fint med til at starte med...

Jeg har læst mange steder, at aggressiv adfærd kan skyldes smerte, og ofte når hun angreb andre hunde, så var det fordi at de kom for tæt på, snuste hende bagi eller prøvede at bestige hende, men har prøvet at røre nede omkring hendes analkirtler (udepå) hvor hun overhovedet ikke reagerer på det, og hun leger, hopper, forsørger og spiser som hun skal. Men hendes aggressive adfærd bliver hele tiden værre, og nu angriber hun selv små "svage" hunde som ellers ikke ligger op til slåskamp, og det er det der mest bekymre mig.

Hun er samtidig også begyndt at efterligne min søsters Cihuahua (Som Chili er vokset op med og som er den eneste hund hun ikke prøver at angribe ved mindre der er madkamp imellem dem en gang imellem)
Men jeg tænker, at det ville være mere normalt hvis hun havde efterlignet ham da hun kom ind i familien dengang, men nu gør hun det 1 år efter? Det er ting som at gø af ældre mennesker, prøve at grave sit kødben ned i tæpper (hvilket hun aldrig har gjort) samt rulle sig i sit kødben mm.

Jeg aner ikke rigtig hvad der er gået galt eller hvornår det er gået galt. Hun har været i løbetid 4 gange på et år indtil videre, og lægen jeg har haft hende til konsultation hos siger, at hun skal steriliseres, så vil hendes afvigende adfærd stoppe, er der nogle der har nogle erfaringer med dette (om det hjælper hvis hun blev steriliseret, eller om det bare er penge ud af vinduet?)

Det skal siges, at jeg er elev og derfor ikke har alt for mange penge at kaste efter en dyrlæge hvis det blot er tomme håb og at der ingenting er at gøre, har læst at hvis en hund først har angrebet, så kan det ikke pilles af den igen, passer det?

Jeg har længe gået og overvejet at gå af med hende, da jeg er en meget aktiv og udfarende person (men jeg har endnu ikke fundet en familie der kan give hende det rette hjem med den rette hjælp), jeg købte hende af den grund, at jeg ville have hende med mig overalt (bor i lejlighed på 2. sal, så kan ikke bare lukke hende ud i haven eller lade hende være alene hjemme hele dagen - dette ville være synd for hende) men det er blevet et stort problem for mig, for kan lige pludseligt ikke have hende med mig længere på grund af hendes aggressivitet overfor andre hunde (min søster har lige fået en ny hundehvalp som Chili overhovedet ikke kan tage fokus fra. Lige så snart at hun får chancen, så farer hun direkte over imod hvalpen på en meget faretruende måde, og det gør mig meget nervøs :/)
Men hun er bare ellers en så fantastisk hund med god rolig personlighed herhjemme og hun er fantastisk med børn og mennesker generelt (så længe hun ikke er i snor og møder dem på gaden, hvilket er nyt)

Er der nogle der kan hjælpe mig? Vil så gerne kunne løse problemet, men har ikke så mange penge til hundepsykologer eller lign. men ønsker virkelig ikke at aflive hende, det fortjener hun ikke!

Venlig hilsen
Louise


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Min hund er begyndt at ændre adfærd :(
  • #2   30. apr 2014 har hun problemer med synet?

  • #3   30. apr 2014 For det første er det jo en rigtig sær blanding. Det i sig selv gør, at du ikke ved hvordan sindet bør være.
    Dernæst er det først efter hundens 2. fødselsdag at man ser endeligt sind. Så det er normalt med en ændring nu.

    Fire løbetider på et år er ikke normalt.
    Du bør få hunden grundigt undersøgt hos en dyrlæge, både hormonbilledet og smertemæssigt. Er alt ok der, så find en adfærdsbehandler for at lære at forstå din hund. Det lyder som om du sætter hende i en række situationer, som hun på det kraftigste ikke ønsker.

    Det hjælper ikke noget at videresælge hunden. Så står ny ejer jo bare med problemet. Det får hunden det ikke bedre af.


  • #5   30. apr 2014 Først vil jeg sige, at jeg helst ikke steriliserer en tæve uden grund, men en tæve, der har haft 4 løbetider på et år, ville blive steriliseret hos mig. Det må være en belastning hele tiden at køre med de hormonændringer, der følger med en løbetid, og mit gæt ville være, at det kun er et spørgsmål om tid, før hun ender med en livmoderbetændelse.
    Jeg tror dyrlægen har ret i, at de mange løbetider lige oven i hinanden kan have været medvirkende til hendes ændrede adfærd.

    Derudover hæfter jeg mig ved at du skriver, at hendes angreb i begyndelse ofte skyldtes, at andre hunde snusede hende bagi eller forsøgte at bestige hende. Jamen hvorfor i alverden skulle hun dog også finde sig i det ?

    Hanhunde kan godt være pågående i perioden både før og efter en tæve har løbetid, og netop i de perioder er tæver ofte meget afvisende, så hvis din tæve har været i løbetid hver 3. måned, så er der jo ikke meget tid, hvor hun ikke er "interessant" for hannerne.
    Hvis hun samtidig har følt, at hendes forsøg på at få fred ikke er blevet respekteret, måske hun endda er blevet korrigeret for det, så kan det hurtigt udvikle sig til, at hun ikke ønsker andre hunde tæt på, og lærer at aggression løser problemet for hende.

    Jeg ville forsøge med sterilisation og så i højere grad respektere hendes ønske om afstand til andre hunde, indtil hun selv viste tegn på at ønske kontakt.

    Mht. hendes tiltagende frygt overfor både ting og mennesker, ville jeg også forsøge at få en god adfærdsrådgiver til at se på hende.

    Jeg forstår sagtens dit problem med hensyn til økonomien, men det lyder for mig som om problemerne har et omfang, der ikke lige løses ved et par gode råd, men kræver hjælp.


  • #6   30. apr 2014 Grave i tæppet er i hvert faldt helt normalt, at de prøver at dække god bidder osv væk smiley Det skal de bare have lov til

  • Louise L
    Louise L Tilmeldt:
    apr 2014

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 7
    #8   30. apr 2014 Først vil jeg lige påpege, at chili meget gerne vil lege med andre hunde, og hun opsøger dem selv når vi går tur, og har haft hende med på hundelegepladsen mange gange uden problemer. Hendes aggressive adfærd er noget der pludseligt er kommet, og sidste gang hun angreb en hund, var det en lille chihuahua som markerede sig fordi at chili kom for tæt på (det skal siges at chihuahuaen er en meget nervøs og bange hund) og der angreb chili hende, det er derfor jeg stiller spørgsmålstegn ved denne voldsomme adfærdsændring, synes ikke at har forsøgt at tvinge hende til noget hun ikke selv havde lyst til, ville bare gerne socialisere hende, men det kan jeg ikke længere...

  • Louise L
    Louise L Tilmeldt:
    apr 2014

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 7
    #9   30. apr 2014 Nej hun har ikke problemer med synet smiley

  • Louise L
    Louise L Tilmeldt:
    apr 2014

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 7
    #10   30. apr 2014 Ja jeg ved godt at det med at grave kødben ned er normalt, det gør min søsters hund, men det undrer mig at hun som 2 årig lige pludselig begynder at gøre det og gø af alt og ingenting, hvilket hun heller aldrig har gjort. Jeg aner ikke hvad jeg har gjort galt, siden hun udviser denne adfærd, men vil gerne fikse det, og derfor høre, om andre havde haft lign. situationer og hvad de eventuelt havde gjort. Jeg synes ikke at jeg har tvunget hende til noget, hvis jeg kunne oploade en video så i kunne se hvor glad og aktiv hun er når hun leger med andre hunde, men ligepludselig så vender hun 180 grader og angriber smiley



  • Louise L
    Louise L Tilmeldt:
    apr 2014

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 7
    #12   30. apr 2014 Prøver at kigge på det,
    Men ja, ved godt det er svært at sige præcist hvad der er med lige hende, men kunne godt bruge noget erfaring fra nogle som måske har oplevet den samme ændring og adfærd hos deres hund der kunne fortælle, hvad de gjorde og fik ud af det smiley for kan ikke have en "agressiv" hund i en familie hvor alle har hunde, for hun kan ikke komme med til familie middage, der må hun blive hjemme fordi hun angriber de andre hunde, og det er et stort problem for mig, da jeg som sagt bor i lejlighed, hvis jeg ikke kan tage hende med ud og aktivere steder hvor der er andre hunde smiley


  • #13   1. maj 2014 Hun er ikke aggressiv. Hun er totalt misforstået smiley

    Hun er en blanding af 2 racer, der hver især KAN køre højt og godt udvikle stress.

    Jeg ville sterilisere hende aht hormonerne - og så ellers give hende RO. Det tror jeg virkelig hun trænger til.


  • Louise L
    Louise L Tilmeldt:
    apr 2014

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 7
    #14   1. maj 2014 Jeg ville sige at hun får rigelig ro, næsten for meget for den aktive race, så tror ikke at hun trænger til ro, men det kunne måske godt være stress, men tror det ikke, men jeg er heller ikke hundehvisker, så jeg ved det ikke ...

  • #16   2. maj 2014 Lige præcis. Enig med Maiken.

    Jeg er collieopdrætter ( og hundetræner ), og rigtigt mange collier er slet, slet ikke til det der,. Det samme gælder pudler.

    De er meget på deres ejer og vil hellere samarbejde/træne. At fare rundt med en flok fremmede hund kan være decideret ubehageligt for dem.

    Det tror jeg din hund synes - men du har ikke fået læst signalerne og derfor har du nu den situation.

    Når du oplever hun generelt pludselig bliver bange for en masse ting, hun ikke plejer - så tyder det jo på stress/pres.

    Jeg tror I skal have hjælp til at komme videre, og så skal du give hende ro. Ikke en masse hilsemøder - men derimod gerne hjernegymnastisk. Så bliver du også bedre til at læse hende, når I laver sådanne ting sammen.


  • Louise L
    Louise L Tilmeldt:
    apr 2014

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 7
    #17   2. maj 2014 Det har jo ikke altid været sådan, som jeg skrev tidligere, så opsøger hun selv hunde når vi går tur og vil lege, men lige så snart den anden får sagt fra eller knurre så angriber hun. Det er jo ikke fordi jeg tvinger hende til at se andre hunde, og har heller ikke været på hundelegeplads siden hun angreb, men synes bare det er ærgerligt når hun godt kan lide at lege.
    Derudover har hun været vant til at komme hjem til min mor som har en schæfer, de har også normalt kunnet sammen (ikke bedste venner da de jo begge er tæver) men når hun også går til angreb på hende selvom de har snakket ofte sammen siden jeg fik hende, så denne hund er jo ikke fremmed.
    Jeg ved godt at det ikke er den bedste boligsituation jeg bor i, og nej, vil ikke aflive hende! Det er derfor jeg skriver herinde for råd om hvad jeg kan gøre bedre fremadrettet eller høre hvad andre har gjort i givne situationer... Men i kender hende ikke, hun plejede at være meget social og glad og har altid været vant til at komme med alle steder hvilket hun godt kan lide (hun har i hvert fald ikke givet udtryk for ikke at ville med tværtimod), hun er ikke en hund der gider at ligge derhjemme hele dagen...


  • #19   2. maj 2014 De andre siger det så flot, at jeg ikke vil gentage for meget, men..hold op med det "plejer" Plejer er død. Han døde da din hund blev voksen. Du kan ikke bruge plejer til en rygende fis. Sorry.

  • #20   2. maj 2014 Du lader jo ikke til at ville ændre noget siden du har sat hende til salg..

  • Louise L
    Louise L Tilmeldt:
    apr 2014

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 7
    #21   2. maj 2014 Jeg har prøvet, har bare ikke pengene til at gå igennem et langt psykologforløb, så ja jeg prøvede at finde et hjem til hende hvor der var nogle der kunne hjælpe hende på en måde jeg ikke kan, men da det ikke er nogle med de rette kompetencer, har jeg valgt selv at prøve, derfor skrev jeg herinde for hjælp og råd, men det er der åbenbart ikke meget af herinde, i har mere travlt med at hakke ned på min "socialisering" af hende...

  • #22   2. maj 2014 Du har da fået masser af gode råd.
    At du så ikke kan bruge dem er en anden snak. Det at du ingen penge har gør ikke rådene dårlige. Hvad ville du have vi skulle gøre? Der er ingen her som kan trylle.


Kommentér på:
Min hund er begyndt at ændre adfærd :(

Annonce