{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.949 visninger | Oprettet:

B&C
B&C
Tilmeldt:
8. jul 2014
Følger: 1 Emner: 2 Svar: 19

Cecar Millan hundetræner mm. {{forumTopicSubject}}

Hejsa smiley

Jeg sidder og ser film på youtube med hundetræneren Cecar Millan, og da jeg ikke har hund, og aldrig har haft en, æder jeg hans træningsmetoder rådt smiley Er hans metoder så gode som de fremstår i filmene?

Er der evt. filmklip der er bedre til at få indblik i god hundetræning og hunde psykologi?

Jeg har også set DKK's 1 times kørekort til hund film.

Jeg vil gerne have hund når vi har købt gård (har fundet den), og da jeg ikke har den store baggrundsviden omkring træning og hunde psykologi vil jeg gerne bruge tiden indtil vi finder vapsen, til at sætte mig grundigt ind i hvordan jeg skal tackle det.

Jeg vil naturligvis gå til hundetræning med vapsen.

Jeg har to heste som jeg flittigt kliktræner med stor succes, og jeg tænker, at jeg vel kan bruge lidt de samme metoder ved en hund? Jeg er dog klar over, at hunden er mere snu end hestene (eller det håber jeg da) smiley

Jeg modtager gerne gode råd smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Cecar Millan hundetræner mm.
  • GurliStar
    GurliStar Tilmeldt:
    jan 2014

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 220
    #2   6. aug 2014 Jeg ville anbefale hende hers kanal
    https://www.youtube.com/watch?v=u0isC60jgn8

    Jeg ville gå uden om Cecar smiley


  • #4   6. aug 2014 Jeg vil også gå langt uden om CM og jeg vil klart anbefalde dig at læse bogen "Klikkertræning for din hund" af Køste og Egtved.

  • #5   6. aug 2014 Enig med Loise - enten "Klikkertræning for din hund" af Køste og Egtved eller "Klik dig til succes" af Ingerslev/Frost.

  • #6   6. aug 2014 Samt bogen "På talefod med hunden" af Turid Rugaas. Hvis du læser de to nævnte bøger, vil jeg mene, du vil blive temmelig godt klædt på som kommende hundeejer:-)

  • B&C
    B&C Tilmeldt:
    jul 2014

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 19
    #7   6. aug 2014 Vark: Sikke dog et ligegyldigt svar...

    Alle andre: Tak for svar med alternativer, jeg kan godt se den store forskel i positiv og negativ forstærkning. Jeg må se lide mere på Siri's metoder smiley

    Jeg anede ikke at CM er så hadet her i landet, men jeg har heller ikke den store indsigt i hundetræning endnu smiley


  • #9   6. aug 2014 Der er en grund til, at stort set samtlige dyreværnsorganisationer og en kæmpe underskriftindsamling forhindrede manden i at komme til DK og holde foredrag for nogle år siden.
    Prøv at søge på cesar millan + chocking eller shock collar


  • #10   6. aug 2014 Jeg kan godt forstå du æder det råt. Det gjorde jeg også inden jeg begyndte at uddanne mig.

    Men som andre skriver herinde findes der langt bedre metoder.


  • #12   6. aug 2014 Umiddelbart er det eneste jeg kan anbefale fra CM hans tanke om ro og overblik, resten er noget møg. I en ukyndig hånd kan hans måde at bruge halsbåndet på skade en hund for livstid, og hans anvendelse af negative forstærkninger kan gøre en hund utryg og sky.

    Men når du netop fra hestetræningen kender og bruger klikkertræning, så er det da der du skal fortsætte, når du får hund. Hvis du oplyser i hvilket område, du bor, så er der sikkert nogle herinde, der kan anbefale en god træner i området.



  • #13   6. aug 2014 jeg vil som de andre på det kraftigste anbefale dig at droppe hans metoder - de fleste af dem er langt fra hundevenlige og han ignorer hundens signaler fuldstændigt -eller fejltolker dem. Jeg vil anbefale dig at låne bøger af Anders Hallgren og andre af de bøger du finder fra forlaget Trofast de fleste af dem er af en ret god kvalitet smiley

  • B&C
    B&C Tilmeldt:
    jul 2014

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 19
    #14   6. aug 2014 Hvor er det bare super fedt med så mange konstruktive råd, det er jeg rigtig glad for. Som sagt, så er det at have/træne hund en helt ny verden for mig.

    Jeg syntes CM har en dejlig ro og godt overblik over situationen når jeg har set ham træne hunde/mennesker, og jeg kan godt lide, at han har en god pointe i, at pack leader skal være ejeren og ikke hunden. Men jeg ved ikke om dette er dårlig hundepædagogik?

    BTW Kirsten R. Jeg kommer fra Aars i nordjylland smiley


  • #15   6. aug 2014 Hvad er det ved ham du synes er fantastisk? Er det fordi hans metoder tilsyneladende virker hurtigt?

  • #16   6. aug 2014 alt det med flokleder osv. er ret gammeldags indenfor hundeopdragelse og det er ikke noget moderne hundetrænere brugere mere. Det sammen kan siges om tankerne om en fast hakkeorden i en flok osv. Det er en teori men fandt frem til gennem studier af høns og så bare overførte på hunde. Men reel forskning i hunde og ulve viser at dette ikke kan lade sig gøre...

    Ejeren skal være hundens sikkerhed, ven, guide og på den måde "leder". Men på en positiv måde. CM er meget gammeldags og bestemt ikke hundevenlig i hans tilgang til hunden og træningsmetoder.


  • B&C
    B&C Tilmeldt:
    jul 2014

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 19
    #17   6. aug 2014 Anne Julie F
    Jeg kan godt lide hans ro og overblik, og han gør et stort nummer ud af at formidle denne ro til hundeejerne. Jeg kan samtidig godt se, at han bruger en del negativ forstærkning, som jeg kan forstå ikke er hensigtmæssigt i forhold til hundetræning, dette bruger man meget når man træner heste, som er det jeg har kendskab til smiley

    Jeg undersøger træningsmetoder inden jeg får hund, så jeg føler jeg kan tilbyde et sundt hjem med den rette pædagogik. Jeg er langt fra at købe hund endnu, så hvis der er nogen der er bange for at jeg kun ser CM's træningsmetoder som vejen frem, så bare rolig, jeg samler info/ råd/ vejledning endnu smiley


  • #18   6. aug 2014 det lyder godt - vil du have nogle artikler osv. om moderne og positive måder at træne og omgås hunden på så siger du bare til så sender jeg nogle din vej

  • B&C
    B&C Tilmeldt:
    jul 2014

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 19
    #19   6. aug 2014 CMP smiley
    Aha smiley Jeg bliver jo klogere og klogere, så kan jeg godt se, at CM dominerer hunde til at følge ham, i stedet for at vinde deres tillid så de gør det af egen fri vilje. Er det rigtigt forstået?


  • B&C
    B&C Tilmeldt:
    jul 2014

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 19
    #20   6. aug 2014 CMP... Oh yeah, det må du meget gerne smiley
    Det vil blive modtaget med kyshånd


  • #22   6. aug 2014 Jeg er sikker på at Hund&Harmoni vil tillade, at jeg deler deres billede i en god sags tjeneste.
    Det siger vist alt om de to verdener - hvor CM lever i den ene, og de fleste herinde lever i den anden.


    profilbillede
  • #23   6. aug 2014 det får du så smiley Jeg sender dig en bunke i PB om lidt af hver lige fra adfærdsdæmpende signaler til relationsarbejde osv. smiley

  • #25   6. aug 2014 CMP - Jeg vil også gerne have en PB med artiklerne hvis du gider smiley

  • #26   6. aug 2014 Så har jeg sendt lidt forskelligt til TS. Jeg har jo 100 vis af artikler om alt muligt liggende så jeg sendte nogle som er lige til at gå til og som måske kan være lidt en introduktion til den positiv side... Men som sagt så vil jeg bestemt anbefal at du låner nogle gode bøger om hunde, opdragelse, adfærd osv. Jeg har en helt liste liggende af bøger jeg har og gerne anbefaler til andre. Jeg skal ud med hundene nu men jeg skal gerne ligge listen op i aften.
    Og til jer andre som gerne vil have artikler osv. Jeg sender gerne til jer senere på dagen - noget speciel I gerne vil have artikler om?


  • #27   6. aug 2014 Hmm.. Næ, bare lidt af hvert tænker jeg.
    Man kan jo altid blive klogere smiley


  • B&C
    B&C Tilmeldt:
    jul 2014

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 19
    #29   6. aug 2014 Maiken T
    Det giver jo god mening, det er liiige med at finde ud af hvordan hundepædagogik virker, så er det jo ren logik derfra smiley

    Karina
    Det er siger jo det hele smiley

    CMP
    Mange tak for spam hi hi... Artiklerne rummer nogle rigtig fornuftige emner, dem vil jeg lige kigge lidt nærmere på.


  • #30   6. aug 2014 "Jeg bliver jo klogere og klogere, så kan jeg godt se, at CM dominerer hunde til at følge ham, i stedet for at vinde deres tillid så de gør det af egen fri vilje. Er det rigtigt forstået?"

    Ja, netop! Og hvor er det dejligt at du spørger og tager imod råd inden du får hund. smiley

    Jeg er "pack leader" for Lia og kattene - ikke fordi jeg dominerer dem eller tvinger dem til noget, men fordi jeg gennem mine handlinger har vundet deres tillid og vist dem at jeg tager mig af dem, suverænt passer på dem og har styr på enhver situation. Der er nok faktisk ikke den ting jeg ikke kan ifølge Lia. smiley

    Lia og kattene gør som jeg be'r dem om, fordi de vælger at gøre det, ikke fordi de frygter konsekvensen af ikke at gøre det - og de finder sig pænt i mindre behagelige ting, fordi de stoler på mig, og ikke fordi de frygter at de bliver straffet hvis de protesterer.

    Tillid og flok/familiefølelse er helt fantastiske redskaber at arbejde med.

    Det betyder naturligvis ikke at de aldrig får et "nej", men indlæring skal efter min mening altid være en positiv oplevelse og det samme med socialisering, eller hvis dyret er utryg eller bange for noget.


  • #31   6. aug 2014 Nu ved jeg ikke om dette bliver for meget OT, men da jeg var ny hundeejer synes jeg det kunne være enormt svært at finde rundt i junglen af "gode råd" fra andre hundeejere, det man kunne læse i bøger og på nettet osv. Så jeg tænker at det er en god ide at overveje grundigt i hvilke retning man gerne vil gå ift. det at have hund, og så være rimelig konsekvent omkring det valg. Selvfølgelig uden at iføre sig skyklapper smiley For der sker jo hele tiden udvikling.

  • B&C
    B&C Tilmeldt:
    jul 2014

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 19
    #32   6. aug 2014 Anne Julie F
    Jeg tænker nemlig også, at jeg vil høre en masse råd, og danne mig min egen mening om hvilken træningsmetode jeg syntes giver mening. For som du siger, er det en jungle at finde rundt i alle de bøger/ film/ råd, men jeg har en forestilling om, at et råd måske virker fantastisk på nogen hunde, og slet ikke er brugbart til andre hunde. Så det er vel noget med at skrabe en masse viden til sig, prøve sig lidt frem, og altid være åben overfor gode råd smiley

    Jeg sidder også tit og læser om løst og fast i forum, det får man faktisk også en del ud af, både brugbar viden og... øh viden smiley


  • #34   6. aug 2014 CMP> Jeg vil rigtig gerne læse noget om dæmpende signaler, hvis du har noget liggende. Jeg synes det er lidt forvirrende nemlig.. Og måske lidt om hvordan man korrigerer uønsket adfærd? Cocio gøer helt afsindigt af ALLE hunde der vover t passere hans have - og af de fleste vi møder udenfor haven også.. smiley

  • #35   6. aug 2014 nogle af hans ideer er gode nok.

  • #37   6. aug 2014 Isabelle> Forklarer den det, så tumper som mig forstår det? smiley

  • #39   7. aug 2014 som lovet så er her en liste over de gode bøger som står på min boghylde og som jeg meget gerne vil anbefale andre smiley

    Anders Hallgreen: Alfasyndromet, Drivkraft og motivation, Stress, angst og aggression hos hunde, Lykkelige lydige hunde, Problemhund og hundeproblemer, Rygproblemer hos hunde, Shaping, Forstår du din hund, Den gamle hund,.
    Cecilie Køste og Morten Egtvedt: Lydighetstrening i teori og praksis
    Klikkertræning for din hund (fra forlaget Canis)
    Barry Eaton: Dominans og lederskap – fakta eller overtro
    Turid Rugaas: På talefod med hunden, Hva gjør jeg når hunden drar i båndet
    Emma Parsons: Klikkertrening og dempende signaler
    Melissa C. Alexander: Klikkerglede
    Arne Aarrestad og Siri Linnerud: 100% positiv problemløsning
    Freddy Worm Christiansen: Hundes og ulves adfærd
    Kerstin Malm: Hunden, mennesket og relationen, Angst- og separationsproblemer hos hunde, Aggressivitet hos hunde.
    Karen Pryoer: Don’t shoot the dog, Klikkertræning af hunde
    Flaten: Læringspsykologi
    Lone Greva: Familiehuden
    Irene Jarnved: Helhjertet hundetræning




  • #40   7. aug 2014 Flot liste CMP - der er lige tre på, som jeg ikke kendte i forvejen, så dem vil jeg da forsøge at få fat i!

  • #41   7. aug 2014 Sikken en god bogliste, CMP!

  • #42   7. aug 2014 ja de er rigtig gode - jeg har også en stak andre meeen de er nu ikke helt så spændende. I skal bare skrive hvis I har brug for flere oplysninger om bøgerne hvis I vil se mere om dem smiley

    Ja gode bøger kan man aldrig få nok af smiley Har I andre nogle gode bøger som jeg ikke har må I endelig skrive så jeg har noget til ønskelisten smiley


  • #43   7. aug 2014 Jeg er jo personligt helt vild med den nye "Klik dig til succes" af Ingerslev/Frost.

    Og kan også anbefale Irene Jarnveds andre bøger.
    Du har "Helhjertet hundetræning på", men til hvalpeejere er "Fra hvalp til hund" næsten uundværlig, og "Hunden i Hverdagen" er også rigtig brugbar smiley


  • #44   7. aug 2014 Jeg har kopieret listen og gemt den på computeren smiley
    Så må jeg enten låne dem eller erhverve mig dem lidt efter lidt.

    Jeg kom egentlig i tanke om du havde noget der gik ret dybt ned i det med at lære en hund, der har fundet ud af det er sjovt at jagte dyr, at holde op med det?
    Jeg træner det jo meget i forvejen men kunne godt bruge noget der ligesom gik helt igennem det emne. smiley


  • #47   8. aug 2014 *Men jo til nogle - ikke alle hunde er ens, ikke alle skal tackles ens - ikke alle kan lære ved kiks og klik.*
    LLT med overstående sætning, mener du dermed, at nogle hunde ikke kan lærer med positiv indlæring ?


  • #50   8. aug 2014 Klippet med holly skal altid hives af stalden. Der er måske ikke andre? Det bliver lidt tyndt, ikk'?
    Jeg synes, han er rigtig dygtig til problematiske og stærke hunde. Er ikke enig med ham i alt, men har er stadig den bedste, jeg har set. Det kan man så vælge, at sige en masse nedladende omkring. Please, gør det.


  • #53   8. aug 2014 Kender det godt. Jeg kalder det ikke at sparke. Der er mere tale om at flytte fokus. Men al overdrivelse tjener jo til at øge forståelsen, ligesom stødhalsbåndet som i virkeligheden var en vibrationsdims.
    Hvis det i klippet skal kaldes et spark, har vi et af svarene på, hvorfor kvinder ikke kan spille fodbold smiley


  • #58   8. aug 2014 Han løser problemer. Det kan jeg som mand godt li'. Andre er mere til ævle-bævle, week-end foredrag under dkk eller litteratur indkøbt i dyre domme. Vi bliver ikke enige.
    Bliver lige og observerer, hvordan stemningen piskes op. smiley


  • #62   8. aug 2014 Men løser han virkelig de hundes problemer...? Jeg gad godt vide hvad er er blevet af dem.

  • #63   8. aug 2014 LLT Gad egentlig rigtig godt, at debaterer sagligt om positiv/negativ træning af forskellige racer og høre mere omkring dine synspunkter og hvorfor de er som de er, da det lyder som om de er langt fra mine. Men kan mærke at mit temperament ikke er til denne tråd, hvor nogle indlæg provokerer mere, end de debatere. Så lad os tage den en anden gang smiley

  • #66   10. aug 2014 Det jeg ser på klippet med de golden retrievere er to overivrige hunde der hver gang opnår en succesved at springe op - nemlig en eller anden form for kontakt. Men jeg kan godt følge Søren, hvis de nu havde været konsekvente med IKKE at give kontakt før 4 ben var placeret på jorden var problemet der nok også problem.
    Det klip hvor ah bliver bidt tænkte jeg "det under mig ikke hun kalder på hans hjælp, har I set hvordan hun træner mennesker? :-D" - men hunden så lidt overvægtig ud.

    Her har vi haft god succes med klikkertræning, det eneste "problem" er at jeg ikke kan tage fat i klikkeren uden at vovsen stråler som en sol og tror at nu skal vi arbejde. Vores problemer skylder min manglende konsekvens - det arbejder jeg på, og så skal jeg så lærer min mor det :-D.


  • #67   11. aug 2014 Jeg synes også ret godt om visse af CM's metoder, og har kun haft positiv erfaring med det her hjemme. Dog syntes jeg også, at han til tider køre den til ekstremerne og lidt over grænsen...Så man skal vide hvad man laver.

    Mange af hans metoder handler jo om at flytte fokus og vise dominans. Det er heller ikke utænkeligt, at disse metoder ligger lidt mig mere ''naturligt'' som mand, men syntes det virker. Jeg benytter mig dog mindst lige så meget af ros og belønninger, som jeg gør af dominans.

    En anden ting, som jeg også syntes man skal tage med i sine overvejelser er, at hans ''speciale'' er at arbejde med pitbulls o.lign hunderacer...jeg gad godt se, hvor langt man kunne komme med en klikker og en pose godbider, hvis man skulle rette en tosset pitbull ind.

    Mange af de tilfælde man ser ham i, er jo også tilfælde hvor ejerne har fået kørt hundene helt af sporet.


  • #69   11. aug 2014 Det er muligt at hunde kun dominerer egen art, men det betyder jo ikke at mennesket ikke kan dominere hunden? Det kommer til at lyde meget negativt ladet, men det er ikke sådan ment.

    Jeg kender da også flere eksempler, hvor det er hunden som styrer hjemmet og ikke omvendt.


  • #70   11. aug 2014 Hundene her hjemme er udmærket klar over hvem der bestemmer. Jeg behøver blot kigge på dem, på en bestemt måde, og så ved de godt at de har gang i noget de ikke må.

    De er på ingen måde bange for mig, og jeg har aldrig straffet dem, slået dem eller på anden måde været voldelig og forvoldt dem skade. De ved bare at det er mig som bestemmer, så kan vi kalde det dominans eller hvad vi ellers har lyst til...det virker! smiley

    Og det ved at benytte CM's ''dominans'' metoder fra de var helt små.

    Begge hunde er glade, aktive og imødekommende. Jeg kan ikke genkende udsagn om, at det skulle være dyrplageri og resulterer i stressede og nervøse/bange hunde.


  • #72   11. aug 2014 Hovedsagelig den metode, hvor man holder hunden i jorden v. nakken/struben. Det kan umiddelbart godt lyde voldsomt, men der skal ikke andet en to fingre til og det kræver hverken vold eller magt.

    Der er dog langt i mellem at jeg bruger det længere, de har forstået budskabet. Da de var hvalpe blev det brugt lidt hyppigere.

    ... Igen det lyder voldsomt, men jeg kan altså holde vores GD på 50kg med to fingre uden anstrengelser, uden at tage hårdt fat og uden der bliver kæmpet imod. Min kæreste kan til gengæld ikke holde ham på den måde, det acceptere han ikke.

    Men man skal vide hvad man laver, kunne læse sin hund og ikke være voldelig. Min lillesøsters kæreste har brugt samme metode på deres hund, og han har været alt for voldsom, med en meget nervøs hund som resultat.


  • #74   11. aug 2014 Jeg har heller ikke interesse i at være deres hundemor.

    Du får det til at lyde meget voldsomt, men det er i virkeligheden et meget blidt greb. Og hvis du har fat det rigtige sted, så ligger hunden helt afslappet og flad på jorden.

    Jeg kan bare konstatere, at her hjemme har det virket rigtig godt.


  • #76   11. aug 2014 Som du selv skriver, så er der en meget lille grænse mellem den metode, og vold...

    Hvorfor ikke opnå samme resultater med noget garanteret ikke voldeligt? Det kunne jo være både du og din kæreste så fik samme "respekt/accept" fra hunden?

    Jeg forstår ikke behovet for at være fysisk og tvinge hunde til underkastelse (om det så gør ondt eller ej, så kan det ikke være psykisk behageligt for hunden) Når der er så mange andre metoder man kan opnå ligeså gode opdragelsesresultater med...


  • #78   11. aug 2014 # 75

    Så misforstod jeg dig, for jeg tolkede ikke hundemor og alpha som værende det samme.

    # 76

    Nu skal det heller ikke lyde som om at min kæreste ikke kan styre ham, for det kan huns sagtens (det er hende som går med ham til ringtræning). Det afhænger af situationen.

    Det er muligt at der er andre metoder, men det her har virket for os, og vi har nogle glade og velfungerende hunde... Så jeg kan ikke se problemet?


  • #80   11. aug 2014 Jeg ved ikke hvad budskab du søger? smiley

    Trådstarter spurgte om råd ang. Cesar's metoder. Jeg har giver mit syn på sagen.


  • #84   11. aug 2014 det med at lægge hunden ned og på den måde bruge fysiske overgreb mod hunden kan jeg absolut ikke tilslutte mig. Det har INTET med hundesprog eller hunde eller ulves måde at kommunikerer på. Reagere en ulv i en flok fx på denne måde vil det faktisk blive set som et svagt individ i flokken da den bliver nød til at "holde styr" på de andre flokmedlemmer på denne måde. Og derfor ser man ofte på sigt at de øvrige flokmedlemmer bliver ved med at udfordre sådan et individ og der er faktisk observationer på at "floklederulve" som benytter sådanne metoder er blevet slået ihjel af de øvrige flokmedlemmer.
    I hunde og ulveverdene er det utrolig dårlig stil at være fysisk på denne måde. Man sætter andre i ens flok (som man er afhængig af) i fare og det vidner som sagt om et presset individ som ikke formår at styre situationen ud fra intellekt og dygtighed.

    Desuden undre det mig at man overhovedet kan finde at på påføre sin hund så meget ubehag - det ønsker jeg bestemt ingen af mine hunde skal udsættes for og desuden er der altid andre og bedre metoder at vælge.


  • #85   11. aug 2014 Jeg tænker at det er den ultimative falliterklæring at tvinge hunden om på ryggen osv.
    Naturligvis kan der være situationer hvor man bliver nød til at være fysisk over for hunden, fx. hvis den prøver at æde naboens gravhund eller noget andet ekstremt.
    Men at bruge den slags metoder overfor hunden, på fast basis, ser jeg som et udtryk for at man ikke magter opgaven som hundeejer.



  • #86   11. aug 2014 Anne Julie F
    jeg er fuldstændig enig med dig smiley Jeg ville også føle mig som en totalt uduelig hundeejere hvis jeg blev nød til eller ikke kunne lade være med at bruge sådanne metoder smiley


  • #90   11. aug 2014 Ja i må da undskylde at jeg ikke svarer prompte, men ligger pt. midt ude i Østersøen og har et arbejde som også skal passes.

    Budskabet i det sammenhæng er, at hundene ikke er et sekund i tvivl om hvem der bestemmer.

    Og hvem snakker om fast basis? Pointen er jo netop at de har lært fra starten af.


  • #93   11. aug 2014 Rasmus
    har du læst hvad vi andre skriver? prøv at forhold dig til det - måden du behandler din hund på ved at tvinge de om på ryggen er et overgreb og har INTET med at lære den om hvem der bestemmer - det er totalt misforstået


  • #94   11. aug 2014 Ja jeg læser hvad i skriver, og er langt hen af vejen også enig i det meste af det. I skulle dog også prøve at læse hvad det er jeg skriver, i stedet for med det samme at fare i flint.

    Det jeg har lavet med vores hunde har intet med vold eller tvang at gøre - og jeg er helt enig med jer i, at vold løser intet. Så kan vi kalde det dominans eller vi kan lade være...men hundene ved at jeg er den ''stærkeste'' både fysisk og psykisk. De er ikke bange for mig, de frygter mig ikke, men de ved at jeg er dem overlegen.
    - Desuden er det ikke et greb i nakkeskindet, men tommelfingeren placeret et bestemt sted på struben/halsen. Selvom det nu er sagen ligegyldigt.

    ''vold vil få hunden til at frygte dig. Resultatet vil blive en passiv hund, en aggressiv hund eller en problemhund med alt hvad det indebærer, inkl. en bidsk hund'' Præcis! - Og der vil jeg igen gerne understrege, at jeg har to glade og velfungerende hunde, som elsker mig og min kæreste over alt på jorden.


    Når nu Tjalfe (rott/lab'en) bliver træt af alle Goodman's (GD'eren) skarnstreger, så sætter han ham også på plads/siger fra. Resultatet er at Goodman ligger sig på ryggen og er underdanig...Han frygter ikke Tjalfe, han er ikke bange for ham, Tjalfe har ikke været voldelig, men han ved (i den situation) at det er Tjalfe som bestemmer/er den stærkeste - Det er den samme reaktion jeg opnår, uden frygt eller brug af vold, men ved simpelt kropssprog at fremstå som den ''dominerende''


  • #96   11. aug 2014 Jeg snakker heller ikke om at tale hundenes kropssprog, men at hundene læser mit kropssprog.

    Og hvis du nu påstår, at kropssprog ikke har noget med hunde træning at gøre (eller kommunikation mellem mennesker og dyr i det hele taget), så er det mig som må grine



  • #98   11. aug 2014 Jeg behøver heller ikke at røre hundene for at de lægger sig... igen det handler om kropssprog.

    EDIT: De har som sagt fra starten er lært hvem der er stærkest/bestemmer. Så fysisk kontakt er overflødigt i de situationer.


  • #100   11. aug 2014 hold kæft jeg ville skamme mig hvis jeg pressede min hund der ud hvor den blev nød til lægge sig på ryggen for at formildne mig - føj sige jeg bare

  • #102   11. aug 2014 Igen snakker i om fysisk tvang og om at presse hunden. Det er jo slet ikke sådan at det forgår.

    Og så syntes jeg godt nok at i er hellige at høre på, med skam, uduelig hundeejere, ultimative falliterklæring og hvad i ellers byder op med.

    Det sker måske 5 gange i løbet af et år, at jeg sætter en af hundene på plads.

    I skal da ikke komme og bilde mig ind, at i aldrig har sat jeres huns på plads (nok ikke med samme metode, men stadig) eller for den sags skyld set en hund ligge sig ned hvis den fik skæld ud?


  • #104   11. aug 2014 Jeg har aldrig "sat min hund på plads". Hverken med skæld ud eller fysisk korrektion.
    Jeg har ind imellem fjernet den fra et sted, for at placere den et andet. Og det endda uden at trække hårdt i halsbåndet.
    Det er det værste de to jeg har nu har været udsat for.

    Jeg har tidligere brugt lidt barskere metoder og det virker ikke efter hensigten. Min nuværende metode virker bedre og er sjovere for mig og hundene.


  • #105   11. aug 2014 Tror ikke engang mine sænker halen hvis jeg begynder at råbe. Tror de kommer logrende og forventningsfulde omkring hvad der sker.

    Vil gå hjem og forsøge mig smiley


  • #106   11. aug 2014 Det er jo forskellig hvor kraftig en irettesættelse en hund behøver. Lia ville f.eks. tisse i bukserne af en irettesættelse der måske knap ville registrere ved min første tæve, men når det så er sagt, så...

    Mine har altid "dæmpet" når de er blevet irettesat - lagt ørerne tilbage, måske dukket sig lidt og slikket sig om munden. Lia kan faktisk se ud som en der får tørre tæsk hver evigt eneste dag - lige indtil jeg, som Mai-Britt, holder kæft/er god igen. Så snart jeg gør det, så logrer halen, ørerne kommer op og hunden er frisk, frejdig og klar til spilopper.

    Men nej, de smider sig ikke om på ryggen. Gjorde de det, så ville jeg nok kigge lidt nærmere på hvor hård min irettesættelse var, for at hunden følte det var nødvendigt at dæmpe mig så kraftigt.

    Jeg har iøvrigt aldrig set en hund smide sig om på ryggen i forbindelse med en irettesættelse fra ejer. Lia gør det kun for at blive nusset. Min første tæve gjorde det for at blive nusset, for at berolige hvalpe eller meget usikre hunde - og en enkelt gang da hun var ved at blive overfaldet af en hanhund der var fuldstændig udenfor pædagogisk rækkevidde og mente hun var en hanhund skulle dø! Der virkede det perfekt som en nødbremse.


  • B&C
    B&C Tilmeldt:
    jul 2014

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 19
    #107   11. aug 2014 Host host...

    Jeg begynder at fortryde jeg oprettede denne tråd smiley

    Jeres hunde har ikke samme psyke, og hårdhedsgraden af irrettesættelse må derfor også være forskellig.
    Jeg er helt med på, at i ikke er enige om hvilke metoder der er de "rigtige", men måske skal vi blive enige om, at dét der virker for den ene ikke nødvendigvis virker for alle. Mennesker er ikke ens, og det er hunde heller ikke. Så jeg forstår ikke denne tendens til generalisering.

    Jeg oprettede denne tråd for at diskutere CM's træningsmetoder og ikke Rasmus' smiley


  • #108   11. aug 2014 Jaja smiley Så må det være mig og min omgangskreds (værende sig lige fra alm. hundeejere til DKK opdrættere) som den er helt galt med.

    Det kan tilsyneladende være meget svært at tolerere, at Cesar's metoder godt kan virke i nogle tilfælde...

    Det er ikke noget som jeg ville bruge på alle hunde, og jeg har også tidligere nævnt at man bør tænke sig om.

    Nu syntes jeg, at jeg vil trække mig tilbage og gå op i messen at spise... Inden dette udvikler sig til en personlig hetz af mig og mine forpinte hunde.

    Lige for at runde af Maj-Britt, så har jeg ikke påstået, at mine hunde er perfekte og jeg indrømmer gerne at blandingen går pænere med en grime på.


  • #113   11. aug 2014 det der med at hunden har forskelig psyke og derfor skal irettesætte på forskellige måder - arrr den holder altså ikke hele vejen. Jo selvfølgelig skal hunde behandlet i overensstemmelse med deres psyke - men jeg nægter at tro på at der er nogle hunden overhovedet der har en psyke som gør at den bedste måde at irettesætte dem på er at overskride deres grænser, udøve psykisk og fysisk vold, påføre dem stor ubehag osv. og det er lige hvad CMs metoder ofte gør...

    Jeg har 3 blide maltesere, en blanding fra Kreta, og en sej blanding af border collie, alasken husky, pointer og greyhound og INGEN af mine hunde (som ellers er meget forskellige)) har nogensinde skulle behandles på en måde som kunne minde som CMs metoder. Desuden har jeg haft en Lhasa Apso, Cocker og en flatter. Og heller ingen af dem har bestemt skulle behandles sådan.
    Desuden har jeg haft den glæde at træne mange forskellige hunde (også hunde med forskellige problematisk adfærd) og heller ingen af dem har skulle behandles efter CMs metoder. Så ærlig talt jeg ser det ikke som noget som helst andet end en undskyldning for at benytte ikke hundevenlige metoder til at afrette hunden...


  • B&C
    B&C Tilmeldt:
    jul 2014

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 19
    #115   12. aug 2014 Jeg opgiver... Jeg vil rigtig gerne lære om træningsmetoder, men det er simpelthen for snævertsynet for mig dét her.

    Selv på heste galleri er folk mere åbne overfor andres syn på tingene end herinde, det eneste jeg er blevet 100% klogere på, er at det ikke er i dette forum jeg skal spørge om hjælp. Grunden: Snæversynethed...

    Der er brugere herinde der skriver til mig privat med deres erfaringer for at undgå at blive hængt ud herinde. Det er åbenbart ikke første gang der er en håndfuld brugere der rotter sig sammen og hakker ned på andre pga. de ikke har samme holdning.

    Hvad skal det da til for? I er vel voksne mennesker med tollerance, åbenhed og alt andet det indebærer...

    Jeg kan nemt se hvorfor tråde pludselig bliver slettet, og jeg indrømmer ærligt, at jeg håber denne tråd bliver slettet. Jeg syntes det er for pinligt hvad jeg har været vidne til herinde.


  • B&C
    B&C Tilmeldt:
    jul 2014

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 19
    #117   12. aug 2014 Maj Britt: Så læs dog mit opslag!
    Tolerence overfor ANDRE MENNESKER!!!!

    Det er det eneste jeg beder om, er det for meget at forlange?


  • B&C
    B&C Tilmeldt:
    jul 2014

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 19
    #119   12. aug 2014 Maj Britt

    Kan du evt. starte med at tollerere, at andre mennesker kan have en anden holdning end din?

    Det er simpelthen for pinligt dét her...


  • #123   12. aug 2014 du spørger om råd og dem får du faktisk mange af- du får også en forklaring på hvorfor vi er så mange for meget gerne vil advare mod CMs metoder båder for kommende ejeres skyld men i HØJ grad for de hundenes skyld...
    Og nej jeg kommer aldrig til at have respekt for mennesker som vælger at udsætte deres hund for psykisk og fysisk vold når der er masser af bedre alternativer - der forstår jeg simpelthen ikke.
    Problemer er et nogle kommer med decideret forkerte oplysninger omkring hundes natur, sprog og omgangsformer og det er virkelig synd hvis disse fejlagtige antagelser bliver overtaget af kommende hundeejere.
    Men nej jeg får aldrig nogen respekt eller accept af folk som vælger at påføre deres hund unødig ubehag (dette er for øvrigt også ulovligt ifølge dyreværnsloven) Men sådan er vi nok så forskellige smiley


  • B&C
    B&C Tilmeldt:
    jul 2014

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 19
    #124   12. aug 2014 Isabelle...

    Læs resten af tråden, så kan du se hvem der rotter sig sammen om Rasmus...

    Her er helt klart tale om, at det ikke er muligt at tollerere andre menneskers holdninger...

    Hvor kommer hundehandlere og mishandling af dyr lige ind i billedet? Der går jo popcorn i den for dig...

    smiley *popcorn* smiley


  • #127   12. aug 2014 enig det er mishandling af hunden at fx tvinge den om på ryggen - det kan man simpelthen ikke være bekendt overfor hunden. Kan man ikke se det er forkert mangler man enten en seriøs omgang empati eller viden omkring hunde... smiley

  • #133   12. aug 2014 ja jeg undre mig ved gud også - jeg er så afgjort ikke nogens heppekor men jeg vil sørme have lov at komme med min holdning og hjælp hvis der spørges om den.

  • #137   12. aug 2014 Nu må skoleferien da snart være slut...?! Jeg synes den har været lang i år...

  • #138   12. aug 2014 Jeg elsker når folk kun tænker på dyrets bedste og ikke har respekt for mishandlere! Gid her fandtes flere veganere smiley

  • #139   12. aug 2014 Så man er snæversynet, hvis man går ind for positiv træning af alle racer. En træningsform der virker og som er veldokumenteret af forskere verden over - Derimod er man (åbenbart) åbensindet, hvis man går ind for strafbaseret træning der tangerer mishandling. En træningsmetode som ikke (mig bekendt) har nogen seriøs dokumentation for virkningen. Vel og mærke en virkning hvor individet ikke er udsat for skadelig påvirkning.
    Jeg har i denne forbindelse INTET imod at være snæversynet !
    Desuden er Maj-Britt den eneste der i denne tråd linker til artikler, der underbygger hendes udtalelser. Thumps up til dig Maj-Britt. Jeg meget gerne være med i dit såkaldte heppekor !!!!
    I min verden træner mennesket med tvang, hvis ikke mennesket formår at opnå ønskede resultater med samarbejde. Det er derfor ikke specifikke racer der har brug for mere hårdhændede metoder, det er derimod deres ejere der ikke er dygtige nok !


  • #140   12. aug 2014 eg må indrømme jeg også har savnet lidt åbenhed herinde - jeg har faktisk i den her udtryk for enighed i at cesar millans metoder ikke er nogle jeg bryder mig om, men fordi jeg har være uenig i andre emner er der nogle der er lidt oppe på barrikaderne - jeg har lidt samme oplevelse som trådstarter - at det her forum nok ikke lige er her jeg søger hjælp som det første. Man kan godt argumenterer mere ordentligt og tale pænt til hinanden selvom man ikke er enig.

    Som jeg ser det så skal man kunne have sig selv med i træningen af sin hund, og føle med sig selv af dette er det rette. Der er 3 vigtige ting i opdragelsen af en hver hund - kærlighed, konskevens og forståelse. Men hunde er forskellige og skal have forskellige opdragelse og forskellige mængde træning. Og man skal finde det der virker for én.

    B&C .. der hvor CM metoder halter for mig er at han behandler symptomet og ikke årsagen til problemet. Men det er også en tankegang der ligger os nært i vesten - vores eget sundhedsvæsen er bygget op om symptombehandling. Det er hurtigt at behandle symptomet, det tager lidt længere tid at behandle årsagen.

    Men man behøver jo ikke kun bruge en træningsmetode som var det en religion, der kan jo være elementer i pack-bonding metoden og elementer i den positive træning som er anvendelige sammen.


  • #141   12. aug 2014 # 139 - Man er snæversynet når man hårdnakket holder på, at ens egen holdning er det ENESTE rigtige, og folk som vælger at tro noget andet er ''uduelig hundeejere, ultimative falliterklæringer, burde skamme sig''... osv. osv.



  • #142   12. aug 2014 Lige for at gøre det klart. Følgende er ikke møntet på Rasmus, men Cesar Milan og så det at være snæversynet:

    Der findes jo mange andre træningsmetoder end stødhalsbånd, spark, flooding, og alfarul, så fordi man er imod det, så er det ikke ensbetydende med at man mener at den træningsmetode man bruger er den eneste rigtige.

    Jeg bruger f.eks. ikke kvælerhalsbånd eller halti til Lia - og kommer sandsynligvis heller ikke til at bruge dem i fremtiden, men jeg er med på at de kan være nyttige træningsredskaber hvis de bruges korrekt - og jeg har brugt dem tidligere.

    Omvendt, så er jeg heller ikke en af de hundeejere der mener at hunden aldrig må få så meget som et "nej", men istedet skal afledes eller ignoreres, men igen... hvis det er det som virker for folk, så skal de da bruge det.

    Ren klikkertræning er heller ikke mig, jeg bruger nogle gange "luring" til at indlære en øvelse, det er heller ikke nogen kritik af dem som bruger ren klikkertræning, det er bare mig som er for doven og utålmodig til f.eks. at klikkertræne et "sit".

    Hvis folk har lyst til konsekvent at gå ud af døren før deres hund og fodre dem sidst, så er det da også helt op til dem.

    Der er mange måder at træne hund på - og det kommer jo i høj grad også an på hunden, hvad der virker for den, hvordan den bedst arbejder osv.


  • #143   12. aug 2014 Rasmus - Jeg ser ikke min måde at træne på som den eneste rigtige. Tværtimod, jeg mener at der er rigtig mange måder at træne på. Der hvor jeg står af, det er når træning bliver strafbaseret, når hunden på en eller anden form skal "lide" for at opnå det man ønsker. Jeg mener at en hund lider hvis du ligesom CM sætter et stødhalsbånd på den, jeg mener den lider hvis du ligesom CM sparker den i lysken, etc. etc.
    Jeg mener derimod ikke jeg udtrykker, at jeg ved bedst, for det gør jeg overhovedet ikke. Men jeg tager skarpt afstand fra afstraffelse og det er i min optik ikke samme.


  • #144   12. aug 2014 Jeg står af når man menneskeliggør hunden så meget som CM gør. Han tillægger dem jo formål/tanker/adfærd som mest af alt ligger til os mennesker. Nemlig behovet for magt og kontrol.

  • #145   12. aug 2014 I da: kan skam kun erklære mig enig med dig smiley

  • #146   12. aug 2014 Rasmus: det er nu altså ikke en helt præcis definition af snæversynet du der kommer med.

    Var det det ville det betyde at jeg fx også er snæversynes fordi jeg er imod dødsstraf, børnearbejde osv. Havde jeg nu den holdning at det kan være en helt vildt god træningsmetode at tage min ridepisk med ud at træne med hunden og så klaske den nogle ordenlige nogle (og ja sådan en opdrætter kender jeg) er du så også snæversynes hvis du siger du ikke er enig med mig i den metode?
    Selvfølgelig er du ikke det - for det er ikke hvad snæversynet er.
    Snæversynet er kun et kunne se tingene fra en side. Dette mener jeg så arbsolut ikke modstanderne af CMs meoter er. De ser faktisk det positive i at der findes metoder hvor hundene ikke skal udsætte for vold, tvang osv. Og så ser de faktisk også sagen fra den vinkel hvor hunden udsættes for CMs metoder og de evner at se hvordan hunden grænser bliver overskredet, hvordan metoderne bygger på fejlagtige kilder, hvordan hunden tydeligvist viser ubehag og hvordan der faktisk findes metoder som gør CMs metoder unødvendige. OG de evner at tage et valg - et velbegrundet valg og på baggrund af deres viden tage afstand for ikke hundevenlige metoder. Det kan jeg bestemt ikke se er det mindste snæversynet.


Kommentér på:
Cecar Millan hundetræner mm.

Annonce