{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.398 visninger | Oprettet:

Hund utryg ved børn? {{forumTopicSubject}}

Hej Folkens.

De fleste ved at Meeko bor hos mine forældre til daglig, og det første år gik det fantastisk, men efter mine forældre er flyttet i rækkehus er han blevet lidt af en problem bølle.

Lidt fakta først.
- Meeko har boet sammen med mig fra han var 8 uger og til han var 1 år, ude på landet, hvor vi ingen naboer havde, og da jeg kun var 23 år og ikke har børn, har jeg nok fået undervurderet vigtigheden af at lærer ham at børn er okay.

- Han har 1 gang haft en dårlig oplevelse med børn på en cykel, men cykler tolerer han fint i dag.

Da han flyttede hjem til mine forældre boede de i et parcelhus hvor der godt nok boede folk på alle 3 sider, men ingen børn så det var aldrig et problem i Jyllinge.

Nu er de flyttet til et rækkehus i en lille by, og her har vi opdaget hvor utryg han er ved børn. Han skælder dem voldsomt ud ligeså snart de leger på vejen eller udenfor mine forældres have. Og han skælder dem endnu mere ud hvis de kommer ind i haven. Han har en enkelt gang snappet efter et barn som kom løbende ind i haven efter en bold, men blev stoppet før han nåede til barnet. Heldigvis var drengen vant til hunde, og undskyldte at han var løbet ind i haven uden at spørge, men det var en skræmmende oplevelse for vi elsker jo Meeko, men det går ikke han reagerer sådan ved børn.

Han har heller aldrig brudt sig om min kusines børn, fordi de ikke har lært at håndterer hunde, så jeg har altid haft ham i snor når jeg var hos dem eller de var til familiefrokoster hos os eller mine bedsteforældre med os.

Meeko er reserveret overfor folk han ikke kender og efter han har været sammen med Ziva i en løbetid kan han ikke klarer andre hanhunde, men det er jo som det. Han har Ziva så vi kan sagtens leve med at han ikke skal lukkes sammen med andre hanhunde, dog overvejer mine forældre kasteration fordi de håber at han måske bliver lidt roligere.

Meeko er 2½ år nu.
- Hvordan lærer vi ham bedst at tie stille i haven og gør ham tryk ved børn, så han ikke opfører sig sådan?

Han er ikke et problem ligeså snart vi er ude, ligemeget om det er på tur, på udstilling eller andet, så er han verdens bedste og sødeste hund når vi er ude. Der lader han også gerne børn ae ham og sådan.
Han er heller ikke et problem når han er på ferie og diverse hos mig, fordi jeg bor i lejlighed og kun har en altan, så der kommer børnene ikke tæt nok på til at han bliver utryg.

Jeg er rigtig ked af at jeg har undervurderet den del af socialiseringen, men da jeg ikke selv har børn og dengang ikke kendte nogle med børn, udover min kusine, som bor laangt væk, så har jeg bare ikke tænkt over det, desværre.

Gode råd modtages (:


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hund utryg ved børn?
  • #1   1. sep 2015 desensibisilering smiley stille og roligt, små skridt og masser af ros og godbidder smiley

  • #2   1. sep 2015 Nu kan jeg jo ikke se ham, men tror i ikke at gøen når børnene leger, er fordi han gør af det at der sker noget og ikke fordi han er bange ?
    Nå men uanset, gøen i haven trænes ved at være konsekvent hver gang. Højt NEJ og så ind til han er rolig, så finder han ret hurtigt ud af at det ikke er sjovt, ellers kan de prøve med afledning. (Ved Lucky er der ingen kontakt når han gør i haven, så der hjælper afledning ikke noget, han skal fysisk fjernes)

    Med hensyn at blive tryg ved børn,skal i finde nogle børn i en størrelse der forstår at man skal være sød ved hunden og som kan være stille og rolige. Få dem til at sætte sig ned med nogle vildt lækre godbidder, når meeko så selv tager kontakt er det ros og godbid. I starten skal børnene IKKE begynde at snakke med ham, han skal være helt tryg og glad før de gør det. Så ja godbidder, ros og så byg mere og mere kontakt på. Er det helt galt, så start med at gå forbi børnene på sikker afstand, ros og godbid, ryk gradvist tættere på og til sidst starter du så det først nævnte smiley

    Pas på med kastration. For det første ødelægger det tit pelsen på hunde som dine har jeg hørt, for det andet mindes jeg at du har snakket om at meeko har et meget blødt/usikker sind (Undskyld hvis jeg husker forkert) og det kan en kastration godt forværre.
    Selvfølgelig er der hunde der bliver mere rolige, men generelt er det mest i forhold til tæver i løb, når det sker. Lucky ændrede sig ikke det mindste.


  • #3   1. sep 2015 Hvis han ikke er vandt til børn tror jeg det bliver svært at gøre ham tryg ved dem.

    Børn har bare underlige bevægelser smiley


  • #4   1. sep 2015 Kender du ikke nogen der har nogle rolige hundevandte børn i kan træne med

  • #5   1. sep 2015 Jeg har selv en hund, som er bange for børn, netop fordi hun har været udsat for børn, som ikke respekterede hendes grænser på nogen måde. Det skete, da hun var ca. 7-8mdr gammel, vi har arbejdet på at rette op på det siden, og idag er hun 2år, og hun er stadig ikke tryg ved (især fremmede) børn. MEN vi er kommet til et punkt, hvor hun ignorerer børn på gaden, hvis de viser tegn til at ville opsøge os, søger hun mig (heldigvis!), hun kan til tider overtales til at tage en godbid fra et roligt fremmed barn, som sidder ned, og de ganske få børn, hun kender (og som respekterer hende!) kan hun være sammen med i store rum, hvor hun kan gå væk. Hun kan endda træne med et barn, hvis hun kender det. smiley

    Men hun knurrer af børn, som nedstirrer hende, børn, som følger efter hende og viser for meget interesse og særligt af de børn, som i sin tid skræmte hende, har hun aldrig kunnet være rolig omkring.

    Det, jeg vil sige, er bare, at selvom du vænner ham til først det ene og så det andet barn, så er det slet ikke sikkert, at det kan hjælpe ham ift. hans gøen af fremmede børn, der leger udenfor grunden. My best advice; luk ham ind, når de leger smiley


  • #6   1. sep 2015 Min nova har aldrig kunne foredrage børn. Kun få udvalgte hvor vi har gjort en indsats. Jeg Ville sætte lås på lågen så børn fatter det ikke er en åben fest og så ellers arbejde med ham på afstand men ikke forvente det bliver bedre. Nova var 13 da vi fik Spunk og jeg vidste ikke hvordan det ville gå, men ham har hun taget i mod med åbne arme /poter smiley

  • #7   1. sep 2015 Tak for alle de gode svar.

    Pt så bliver der sagt nej og han kommer indenfor hver gang han begynder at gø. Måske det os etr vigtig at sige at han gør os af hunde der går forbi på vejen.

    Jeg har snakket med mine forældre om tingene, og vi er alle enige om at vi kan sagtens respekterer at han ikke er tryg ved og ikke brøds sig om børn, men mine forældre vil gerne nå dertil hvor han kan være i haven uden at gø af alt det der sker udenfor haven.

    Der er blevet fortalt til børnene at de skal komme og banke på før de bare går ind i haven af hensyn til hundene og os selv da min mor er glad for at sole sig xD

    Vi kender ikke rigtig andre med børn end min kusine, da vi har en meget lille familie, og derudover er de jo lige flyttet langt væk, så de kender ikke så mange endnu.

    My Only - Jeg er egentlig imod at kasterer ham, fordi jeg synes det ville være smartere at neutraliserer Ziva og har hørt flere fordele der. Og ja jeg ville os være super bange for at det gjorde ham værre og ødelagde hans flotte pels. Så pt overvejer vi kemisk kasteration for at se om det ændre noget.


Kommentér på:
Hund utryg ved børn?

Annonce