{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.477 visninger | Oprettet:

Min hund løber efter heste {{forumTopicSubject}}

Min husky er meget interesseret i heste, specielt ryttere til hest. Hun er næsten ikke til at holde, hvis hun får øje på en. Det er sødt, men også besværligt. Hvis hun får fat i en, kan det blive alvorligt. Hvordan stopper jeg det?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Min hund løber efter heste
  • #1   27. sep 2016 smiley
    Jeg ville sørge for at have min hund i snor, hvis jeg gik steder, hvor heste kan risikere at dukke op med rytter.
    Det er IKKE sødt, det er sk*de farligt.


  • #2   27. sep 2016 Mener du det seriøst?

    Du holder hunden i snor hvis der er den mindste sandsynlighed for heste og så er den vist ikke længere.
    Hvis hunden på en eller anden måde kommer fri til at kage en hest, gør du ALT hvad der står i din magt for at fange kræet hurtigst muligt.

    Hvad ville du gøre hvis hunden fx jagede børn der cyklede?


  • #3   27. sep 2016 Du holder din hund i snor... Det gør man altid med en husky, med mindre man er et sted med sikret hegn og ingen andre dyr eller mennesker der kan blive generet..

  • #4   27. sep 2016 "Det er sødt" smiley

  • #6   27. sep 2016 Du kan også fortsætte med at lade hunde løbe efter heste og på et tidspunkt møder hunden den rigtige hest, og så er der ikke mere hund tilbage..... smiley

    Jeg forstår slet ikke hvad der er at være i tvivl om...


  • #8   27. sep 2016 Helt kort: Du skal træne kontakt med din hund, og når i har fået styr på det hjemme, så øv det på tur. Når i har styr på det der, så find et sted med heste, og øv kontakten dér. Start med så stor afstand, at du kan holde kontakten til din hund, og gør så efterhånden afstanden mindre og mindre.

  • #9   27. sep 2016 Det har du ret i Batdog, jeg læste måske ikke startindlægget helt grundigt nok.

  • #12   28. sep 2016 Det er et helt normalt element når man ejer en husky..
    Derfor bruger de fleste en del timer på at træne passage af store dyr, mens hunden er ung og prægbar. Vi gør det helt fra 8. uge.
    Kontakt, passer, dygtig vovse.
    Det er fuldstændigt elementær træning, som indlæres på hvalpehold også.


  • #13   28. sep 2016 det er IKKE sødt for den der sidder på ryggen af en hest der tror den bliver angrebet

  • #19   28. sep 2016 Hold hunden i kort snor Evt gå den anden hvis der kommer en hest, du kan også prøve at lave kontakt øvelser med lækre godbidder smiley
    Og nej det er ikke sødt, det kan ende frygteligt galt for hest, rytter og hund smiley smiley


  • #20   28. sep 2016 Sødt? Hvordan kan du seriøst mene det er sødt? Er det stadig sødt den dag du står med en hund med brækket kæbe og ødelagte tænder? Hvis den da overlever at blive sparket...og det er uanset størrelse på hesten.

    Kendte en dobermann der elskede at svinge sig i hestenes haler. Islandske heste. Det evnede ejer ikke at stoppe før de stod med en hund med brækket kæbe....


  • #22   28. sep 2016 Slap nu af, TS spørger rent faktisk om råd til at løse problemet, det er der altså alt for mange fjolser derude, der ikke gider besvære sig med.

  • #28   28. sep 2016 Mine heste er vant til hunde, og at der kommer en fremmed hund løbende imod dem, når vi er på tur, det er de komplet kolde overfor. Det er ikke normalen.

    Hvis en hund angreb, eller "bare" nappede dem i haserne, i ren kådhed, så havde de reageret, enten ved at sparke ud efter hunden, eller som Lenschow's hest. Det er normalen.


  • pettydk
    pettydk Tilmeldt:
    maj 2016

    Følger: 8 Emner: 3 Svar: 42
    #30   28. sep 2016 Jeg er enig i det ikke er sødt, - det er virkelig farligt!!! - for hest, rytter og hund… det kan nemt blive en farlig situation, - og kommer hunden tæt på og hesten har et løst ben, - så går det søde af!! - og så vil du sikkert synes det er synd for din hund, og hesten er en møgkrikke…… men i virkeligheden er det din hund der skal lade hesten være. Som rytter ved jeg hvor farligt det kan blive, - så når jeg møder en hest i skoven (som både er en hundeskov og en rideskov), så kalder jeg hunden til mig, og holder hende til hesten er forbi, - SELVOM min hund er ligeglad med heste….. men signalværdien er vigtig.

  • #31   28. sep 2016 selvom at hesten er vandt til hunde er det jo ikke sikkert den bryder sig om fremmede hunde kommer løbende

  • #32   28. sep 2016 Og uanset hvor meget man har forsøgt at vende hesten til hunde, er det jo altså ikke sikkert, at hesten vil acceptere hunden.

    Der ude hvor jeg er i praktik, er der forskellige hunde, men der er stadig en del heste, som reagerer på hundene, og ikke bryder sig om dem.

    (Det her var forresten et svar til Birgitta)


  • #34   28. sep 2016 Lenschow, du skal ikke tage dig det nært, det er mennesker, der udtaler sig her, som tydeligvis ikke kender til heste!
    Heste er ikke hunde, hvis en hest er "vant til" hunde, så er den vant til en hund, der står i dens nærhed og bevæger sig roligt, måske siger vov. Den er IKKE vant til at blive jagtet, og som i Lenschow's tilfælde angrebet. Jeg er sgu også hundevant, hvis jeg blev jagtet og bidt i haserne af en hund, ville jeg sgu også vende mig om og sparke kræet - forskellen er at jeg (trods alt smiley ) ikke vejer 500kg, så mit spark slår ikke dyret ihjel.

    Men uanset hvor "vant til" en hest er til noget, så er en hest bare ikke ligesom en hund, den har et helt andet reaktionsmønster. Uanset hvad der løber efter en hest, om det så er et lille barn, så er risikoen, at hesten stikker næsten 100%, hvis den ikke kan komme væk, så sparker den. Sådan er det. Det er en hest.


  • #36   28. sep 2016 Jeg synes at flere af svarene tangere langt over stregen til det virkelige grovkornet overfor TS smiley

    Gider flere af jer at tage jer sammen, og skrue brillerne på den rigtige vej og læse hans indlæg bare lige en gang mere før i poster et svar ? smiley
    Flere bla Batdog har gjort opmærksom på hvad TS skriver, men læser folk det ?
    Tag jer nu lige sammen for pokker smiley


  • #37   28. sep 2016 Jeg kom faktisk med et fuldstændigt brugbart svar, for jeg forudsætter at alle huskyejere kun lufter i snor. Det er nemlig hvad der hører med til at eje en slædehund.

  • #38   28. sep 2016 Ja Marlene smiley det gjorde du, men flere andre gjorde bestemt ikke smiley

  • #42   28. sep 2016 Jeanette : nu går der sgu klaphat i dig smiley

    Han bruger overskriften : Løber efter heste* Hermed mener han jo nok, at hvis den slap løs ville den løbe efter hesten, ikke at den har gjort det smiley
    Og han skriver det er lidt sødt, hvad får du ud af det ? at han synes det er sødt hun vil løbe efter hesten ?
    Tror du ikke at du skulle pille de negative briller af, mon ikke hundens opførsel, sikkert piv piv, logre og i det hele taget ikke opføre sig som om hun vil ÆDE den, men blot lege der er sødt ?

    Men ja, så har du vel fået afreageret og har dømt brugeren her til at være en idiot.


  • #44   28. sep 2016 Jeanette : For fanden altså, manden synes sgu da heller ikke at det er sjovt hvis hans hund løb efter hesten, i stedet for at dadle ham skulle du hellere hjælpe ham med råd, for det er jo det han søger, eller har du helt misset den pointe, og forkuseret udelukkende på lidt sødt

  • #45   28. sep 2016 Er Arto dukket op fra internettets kirkegård? smiley

    SELVFØLGELIG holder jeg hunden i snor, det gør jeg altid, tror i, at jeg går tur med hunden helt frit? Gjorde jeg det, ville hun blive kørt over indenfor de første 5 minutter.

    Det er mest mht. ryttere, at det er svært, jeg var så (u)heldig, at hun rørte ved et elektrisk hestehegn, og så er hun faktisk kun interesseret i rytterne fra nu af. Hun er dog heelt vild, hvis hun ser en heste-trailer.

    Min lillebror går nogle gang med hende, og han kan godt være lidt fraværende, det er mest det, jeg er bekymret for - at han kigger væk, hun ser en heste-trailer/rytter, og så går den vilde jagt.


  • #47   28. sep 2016 Tag ud og træn kontakt et sted hvor der bliver redet smiley

    Og så ville jeg ikke lade lillebror gå med hende, hvis han ikke er nærværende på gåturene...


  • Albusandme
    Albusandme Tilmeldt:
    aug 2016

    Hunde: 1 Emner: 30 Svar: 245
    #49   29. sep 2016 @Lenschow - Sikken en forfærdelig oplevelse. Du har helt ret i at det på ingen måde kan falde tilbage på dig! Kan ikke forstå at nogle kan smide den beskyldning efter dig. Det er heller ikke hundens skyld, men ejeren der ikke har socialiseret ordenligt, og glemt at tage de korrekte forholdsregler.

    @TS - Jeg ville også træne kontakt under kontrollerede forhold hvor du kan være helt sikker på at der ikke er nogle variabler, og når hunden har fuldstændigt styr på det på niveau 1, så øge "sværhedsgraden" en smule indtil rytterne ikke er spændende mere. Håber i får styr på det så du ikke skal være nervøs for hvornår den næste rytter kommer forbi.

    @Everybody else - TS mente sgu nok at hundens ivrighed var sød, og ikke situationen som helhed. Albus er da også noget af det sødeste når han ser et barn(som inde i hans hoved ALTID vil lege med ham) men det betyder ikke at jeg ikke træner det, og ved at det er topprioritet indtil han forstår at børn ikke er legekammerater.


  • #52   29. sep 2016 Ej helt ærligt, kan vi ikke lade være med at køre rundt i én ting TS har skrevet, som nogen tydeligvis fuldstændig misforstår?

    Jeg synes nu altså også det er meget sødt når Nicki gør nogle ting, men det er jo ikke ensbetydende med, at hunden får lov til at gøre det! Nogle ting kan se søde/nuttede ud, uden at være det - og uden at man som ejer er interesseret i at sætte hunden i den situation, selvom det er lidt sødt.

    Det kan sammenlignes med en hvalp der trækker - det kan da være meget sødt at hvalpen trækker, fordi den er så lille, MEN man er også godt klar over at man skal lære hvalpen at lade være, fordi i længden er det ikke sødt.

    Jeg synes bare det er virkelig unfair overfor TS at hænge sig sådan i én sætning, når TS HAR skrevet at han/hun holder sin hund i snor på alle tidspunkter.


  • #54   29. sep 2016 Ja Batdog.... man kan kun sige .... *SUK* smiley

  • #56   29. sep 2016 Jeg synes bare, at Jiwa er sød, når hun er glad. That's all.

  • #60   29. sep 2016 Jeanette :du er fandme grundig ubehøvlet smiley

    Jeg er nået til det punkt hvor jeg er flapperende tisse-ligeglad med at jeg er uhøflig, når man kan komme med så latterlig en kommentar som du gør der smiley


  • #66   30. sep 2016 Tak for svar, dejlige valkyrier.

  • #67   3. okt 2016 Træn for guds skyld din hund i ikke at jagte heste og hestetrailere smiley jeg er selv faldet af min hest da 2 løse hunde rente efter mig og 2 veninder. Jeg slog mig værst lanede på knust asfalt min ene veninde på en græs mark og den sidste 100 m længere henne af vejen i græsrabatten 3 løse heste på vejen hvor der 3 min før var kørt en stor lastbil. Til alt held kom ingen alvorligt tilskade. Dog måtte jeg blive 2 dage hjemme fra arbejde pga. Min ene balle var så hævet og sort at jeg ikke kunne gå og rent held der ikke skete noget med mit hovede for ridehjelmen var total ubrulig og laset at se på efter jeg bankede hovedet i jorden i styrtet og så blå stjerner ? men jeg var oppe før jeg mærkede smerterne fordi min hest og de 2 andre heste var på vej mod en stor vej og nåede ud på den før de blev fanget. Jeg er selv hunde ejer og jeg er livsrad for hunde når jeg sidder til hest i dag. Det er ikke sjovt at få ride angst på den måde. Så lær jeres hunde at komme og hold dem når der kommer ryttere. De 2 hunde der var efter os så vi ikke mere til efter de havde jagtet os men vi hørte et højt pift. Men så aldrig hvem der ejede dem. Så jeg ved ikke engang om personen er klar over hvad hans/ hendes hunde havde været skyld i ??

  • #70   3. okt 2016 # 67 , Det er så også heldigvis hvad TS beder om råd til smiley

    Jeg har heldigvis aldrig oplevet, noget ligende som der fortælles om her i tråden.
    Det tætteste jeg har været på at min hest ville blive jagtet, var da en stor vamset hund sprang frem i en indkørsel, og min hest blev så forskrækket at han lavede et kæmpehop ud på en mark. Hunden stod heldigvis i kæde og kunne ikke løbe efter os, og Balder vendte rundt og stod bare og kiggede på den meget ophidset hund, og så tøffede han ellers vidre. smiley
    Jeg håber at TS kan bruge nogle af de sparsomme råd der er kommet her i tråden, til at få trænet hunden smiley


Kommentér på:
Min hund løber efter heste

Annonce