{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islandsk fårehund Lulu R.I.P. [ Himmelhund] 2001

3.535 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hund er oprettet og stemt ind. Opret din egen hund

Suzanne R.I.P Lulu .
Kvinde | 33 år | Oprettet: 20. mar 2007


Islandsk fårehund Lulu R.I.P.

Fødselsår:
2001
Størrelse:
Hun er en lille hund på ca. en halv meter, så hun er en super størrelse, man bliver ikke væltet når hun springer op af en. Men hun er stor nok til at passe på en, hvis hun mener det er nødvendigt.
Temperament
Hun er ALTID glad, sød og ivrig.
Lulu kender os så godt, hun ved hvornår man kan bede om mad, leg eller tur
Samtidig ved hun hvornår hun skal komme hen og sidde stille ved ens side mens man kan græde i hendes pels - noget hun begyndte på næsten lige da vi fik hende (vores far var død 6 måneder tidligere og vi var stadig i sørg). Lulu blev vores beskytter erstatning, hun sov i min seng og passede på mig. Min søster og jeg har tidligere talt om hvordan hun hjalp os igennem den svære tid :')
Tricks
Lulu er utrolig klog og kan lærer grundbestemmelserne for et tricks på maks nogle få minutter.

Hun kan nærmest alt!!! - hvis nogle kan komme på mere, så skriv for vi er stort set løbet tør for ideer...
jeg remser det op med glemmer sikkert noget:
1) sit
2) dæk
3) pote (give en ene og bagefter den anden)
4) rulle rundt
5) på plads
6) kravle (der kravler hun hen ad gulvel det ser super sødt ud)
7) tal (gø)
8) vise tænder
8) "tag missen" / dril katten (så går hun hen og skubber til den ene af vores katte med poten, for det meste Zorba)
10) danse
11) gå på to ben
12) hoppe på to ben
13) hente og aflevere
14) "søge" hun leder efter godbidder indtil man siger dygtig - et gammelt trick som jeg havde glemt alt om
15) Zigzag (så går hun i ottetaler mellem ben)
16) igennem (kravle under ting eller springe igennem dem)
17) springe (hvilket hun er super godt till hun har sprunget 115 cm)
18) Død
19) Kom og bliv
20) "Det er en tysker!" (så tager hun ikke godbiden) "det er en dansker (så tager hun godbiden)"
21) Det er min
22) Ja/Nej
23) Man synger "er du glad i dag så tramp med potterne" så tramper hun med potterne.. hihi skide sødt
24) Hvis vi skriger fordi et tøjdyr "angriber" os... kommer hun farende og bider i det... hehe (skal lige siges at hun KUN gør det med tøjdyr)
25) "har du noget på næsen" og hun tører sin næse af med poten. Det er det trick, hvor har høstet mest ros og nåh-lyde fra
26) Sid pænt
27) "skridt": hun skridter, "trav": hun lunter, "galop": hun løber
28) high five (lærde hun på 2 min i venteværelset hos dyrlægen)
- 28,1) flyvende high five (hvor hun hopper op og giver high five i luften)
29) "låse": hun prøver med poten at "dirke" min hånd op som holder godbidden (igen et trick som hun lærde på 2 min hos dyrlægen)
30) kysse (dutter snuden på ens mund)
- blev aldrig lært helt færdig :(

Jeg har sikkert glemt noget :-)

Udover disse kan hun jo alle kommandoer som kræves for at en hund kan gå løs
f.eks. peje den vej hun skal gå, få hende til at skifte side i vejen, længere ind på vej/sti, blive på meget lang afstand og mange mange flere
Stævner
ej hvorfor skulle jeg, vi laver så meget andet.

Hun har dog prøvet agility, og det var hun rigtig god til og kunne klare det hele med lethed (undtagen vippen), men vi mistede interessen.
Stamtavle
Jeg ved ikke hvad hendes forældre hed men de var begge islandske fårehunde

hendes mor var bare familie hund...
men hendes far havde vist vundet MANGE præmier

Hun har en fin stamtavle gemt et sted - men for mig er det ligemeget om hun er fin eller ej. Hun er MIN dejlige og fantastiske hund
Køn
Hun er en tæve
Beskrivelse
Lulu på 9 år er verdens mest glade hun i hele verden, og det kan mange bekræfte.
Hun er sød, glad, ivrig, hurtig, venlig, bider ALDRIG (kun måske hvis en eller anden prøvede at gør mig eller min søster fortræd, så vil jeg ikke garantere, men det er heldigvis ikke sket endnu).
Lulu er det bedste hund man kan tænke sig, hvis man skulle vælge den perfekte hund så ville det være hende

Lulu er utrolig lydig - efter lang træning selvfølgelig - og når vi går ture med hende har hun ALDRIG snor på... selv ikke på vejene eller når vi går ind i en butik, for hun står bare stille udenfor og venter pænt på os!
Lulu er en ener og den klogeste og bedste hund jeg nogensinde har kendt - hvilket alle tricksene også beviser :)

Hun var faktisk pisse ulydig da hun var lille, hun ville ikke fanges og nød at løbe rundt om os i cirkler og liiiige undslippe os inden vi fik fat på hende. Men pludselig utrolig hurtigt gik hun fra at være ulydig til aldrig at gøre noget forkert... tror hun var omkring 4 år da hun næsten aldrig gik med snor mere - måske kun på vejene.
Da hun blev 6 gik hun aldrig med hverken sele, halsbånd eller snor mere - og det har hun ikke gjort siden
Hun er tusind gange mere lydig uden snor end med, hun lystre ALT uden snor mens hun med, tit ignorer kommandoerne. Så sjovt nok gider vi ikke tage snor på hende ;)

Hun er så utrolig glad, hele tiden og elsker alle :) Da hun var under bedøvelse hos dyrlægen logrede hun stadig med halen når de snakkede til hende :')
Hun er min fantastiske lille hund, hun går ved min side når vi går tur, kender alle mine små signaler og følger dem. Hun er filmhunden, som man ikke tror eksisterer i virkeligheden, hunden som følger sine ejere, venter på den ved døren, foran butikker og pisseklog. Hun ved hvordan hun skal opnå noget fra os, bedende øjne giver mad, frækt blik giver leg og puf til armen giver kæl :D

K R Æ F T:
Lulu fik konstateret kræft i bagbenet den 5 august 2010
den er meget fremskreden og dyrlægerne kan ikke gøre noget med kemo, eller stråling

tirsdag d. 10 august kom hun på landbrughøjskolen og blev ekstra undersøgt
mulighederne:
kemo: levetid 1-2 år dog på kemo som giver bivirkninger (så ikke noget vi vil byde hende)
stråling: levetid ½-1 år, dette vil skabe irritation på benet og ikke være optimalt, og er ikke kendt for at virke
operation: levetid normal (4-6 år) operationen vil kunne redde hendes ben, men hvis ikke ville hendes ben skulle amputeres. Dyrlægerne synes bedst om denne mulighed, og har givet os en masse positiv feedback omkring det. Men det er jo en gigantisk omvending for den lille hund.

Vi kan også vælge at gøre ingenting - i det tilfælde vil lulu have 4-6 måneder tilbage, og vi vil vælge at aflive hende langt før, da hun i de sidste måneder ville have det meget dårligt

Vi valgte en benbevarende operation
den gik fantastisk og kræftknuden blev fjernet, dyrlægerne var meget positive. Jeg begyndte at græde af glæde da jeg fik nyheden, jeg har aldrig før gjort dette... jeg var bare så lykkelig
hun klarede det så flot med at ikke at måtte lave noget, hun kedede sig en del de første dage hvor hun kiggede bedende op på mig og pev lidt... hun kom med hendes bold og ville så gerne lege, men det måtte hun jo ikke.
Det var også særligt slemt for hende, da jeg havde underholdt hende specielt meget de sidste par uger, med tricks, leg, ture osv. Hun var ved min side hele tiden og hun kom i så god form :')

MEN:
25. august var vi til dyrlæge og de kom med svarene fra undersøgelsen af knuden
Vi håbede Lulu havde været heldig, men knuden som blev fjernet blev undersøgt og det var ikke gode nyheder. Kræften var uhyre agressiv.
Den har højest sandsynligt allerede spredt sig til flere steder i hendes krop. Så Lulu går lige nu rundt med kræftceller fordelt rundt omkring i kroppen som bare venter på at vokse :(
Dyrlægerne giver hende ca. ½ år at leve i :'( Jeg måtte vente en halv time før jeg kunne forlade dyrlægen, jeg har aldrig grædt så meget.
Det var godt at vi opererede hende, da det har givet hende mere tid... Dyrlægerne sagde at der var en utrolig lille chance for at den ikke havde spredt sig men det troede de ikke på.

De snakkede om kemo og at det kunne give hende 1 år mere i stedet for kun ½ år, men hvad er 1 år værd hvis hun får bivirkning... så ingen kemo til vores hund, det ville være synd

Det er fandeme uretfærdigt det her! Vi elsker den lille hund og hun er bare så aktiv og glad, det er ikke til at forstå at hun kun har ½ år tilbage

DU ER VERDENS BEDSTE OG MEST PERFEKTE HUND LULU. DET ER SÅ FUCKING UNFAIR!!!

Lulu har været hos os siden vi var 10 år, hun er vores liv og vores hverdag, jeg kan slet ikke forestille mig min dag uden hende? Det er ikke sundt at knytte sig så til et dyr, man glemmer at de ikke lever forevigt. Jeg ville ønske jeg kunne gøre noget... bare noget!!!! ... det er så frustrende ikke at kunne gøre andet end at vente på at hun bliver for syg til at leve og så tage hende til aflivning!


Føler mig så magtesløs og dårlig... "hvis bare.." går som eko i mit hoved og jeg tænker på hvad jeg kunne have gjort anderledes

4. oktober 2010
sidste håb forsvant i går. Der havde altid været en mikroskopisk chance for at kræften ikke havde spredt sig. Selvom jeg fortalte mig selv hele tiden at jeg ikke troede på denne chance, gjorde jeg inderst inde alligevel.
Kræften havde spredt sig...
Jeg har været i konstant svæven mellem gråd og depression siden i går.. jeg græder ca. en gang i timen, og går rundt med konstante blodskudte øjne

Lulu var til fysioerapi i dag, og hun var bare så fanastisk til alle tingene og havde gåpåmod, ville det hele og var lalleglad som altid... selv de ting som hun åbenlyst havde svært ved, opgav hun aldrig og blev ved med at prøve :')
Jeg sad og græd i omkring ½ time i træk da vi kom hjem. Lulu satte sig ved min sidde, som hun plejer at gøre, når hun kan mærke jeg er helt ødelagt. Det føles forkert at græde over en hund som er glad og frisk og endda trøster en. Lulu trøster mig fordi jeg græder over at hun har kræft og skal aflives om 2 måneder.
Jeg græder igen mens jeg skrev dette...

5 oktober 2010
Var ude på første lange tur med Lulu i dag siden operationen (hun har været ude en masse og gået meget, men dette var første gang hvor jeg bevist gik langt
Lulu var super glad og fandt med mellemrum pinde hun syntes vi skulle lege med
Da vi havde gåe omkring 1/4 af turen skete noget fantastisk: Lulu haltede ikke mere! Hun luntede/travede nu rent afsted med nogenlunde lige vægt på begge bagben. Jeg holdt bare vejret og så på min smukke hund der trods hvad fysioterapeuten sagde allerede nu var rentgående
- Lulu havde opfundet sin egen gang hvor hun ved hvert andet skridt hoppe på det raske bagben og derved kun brugte det "syge"
Og hun fortsatte HELE turen og hoppede hun enkelte gange på det rakse ben :') Vi legede med bold og Lulu var bare så ivrig efter at lege. Hun løb, hun sprang, hun tumlede, hun væltede, vi legede tafat og havde det fantastisk. Selvom hun til sidst klart havde overbrugte sit syge ben ville hun ikke stoppe - så var det jo godt at jeg kan putte bolden i lommen og ende legen ;)


Lulu var min bedste ven, den første ven der altid blev ved min side, hun lærde mig at stole på folk igen, hun lærde mig at passe på andre, tage ansvar... elsk nogen og du vil blive elsket igen... hun fik mig igennem sorgen efter tabet af min far. Men hvem skal hjælpe mig igennem tabet af hende?

Jeg prøver hele tiden at finde måder hvorpå jeg kan beskrive Lulu og hvor højt jeg elsker den hun... men intet er godt nok

7. juni 2012
Der er nu gået over halvandet år siden Lulu sov ind og ikke en dag går hvor jeg ikke bare stille sender en tanke til hende.
I nat drømte jeg om hende, hun var ikke blevet aflivet men skulle det først nu. Hun var frisk nok og på en masse smertestillende så hun kunne hoppe rundt. Salta stod lidt væk og lod mig snakke med Lulu. Jeg fortalte hende hvor perfekt hun var og at hun var verdens bedste hund. Jeg måtte sige farvel flere gange inden jeg lod Vibeke føre hende væk. Jeg mig på hug i græsset med hovedet i mine hænder og græd. Pludselig mærkede jeg en varm tunge på min kind og jeg vågnede. Salta lå og kiggede mærkeligt på mig, og skrabbede med poten på min t-shirt. Jeg smilede og kløede hende bag ørene, men inderst inde var jeg en smule skuffet over hvilken hund, det var der lå i min seng og logrede med halen
Salta er en fantastisk hund og en fin erstatning for Lulu. Men hun bliver aldrig Lulu.
____
Lulus mærkedage:
Hendes fødselsdag 23 marts
Hendes årsdag hos os 28. maj
Juleaften
på mærkedagene får hun ekstra godbidder og LANG tur

Lulus kælenavne:
Lulubulu - vuffi - trold - søde - skat - lule - vufle - vuffer - putte - gris - fede
________________________
Hele Lulu's profiltekst er ikke længere speciel interessant for andre end dem som kender Lulu, det er fordi jeg nu hele tiden poster ting som jeg husker om Lulu herind. Lulu skal huskes!! For alle side gode sider og historier... ikke af andre men af os. Vi vil ikke risikerer at glemme Lulu. Hun har gjort så utrolig meget for min søster, Vibeke, og jeg, og det vil vi aldrig glemme hende for. Vi får aldrig en så dejlig og fantastisk hund igen.
Det at sætte sin hund foran en butik og så ved man med 100 % sikkerhed at hun står og venter på en er fantastisk. Folk måber og råber rundt, indtil de lærer os at kende. Os med hunden som aldrig går og altid venter trofast på sine ejere som hun ved kommer :')

"You?re soon gone and it hurts so damn much. I want it to stop but I?m scared of it meaning I will be over you then. I don?t ever want to get over you my darling. You were it for me! The only one!"

Nogle gange får jeg følelsen af at jeg har ladet vandet løbe eller glemt at låse min dør, så husker jeg, og det hele er noget møg igen. Jeg ved ikke hvor du er, men hvorend du befinder dig så finder jeg dig og vi vil lege med bold endnu en gang :)
Kommentér på:
Islandsk fårehund Lulu R.I.P.
Annonce