{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Coton de tulear Gydegaard's Nugga 2006

2.394 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hund er oprettet og stemt ind. Opret din egen hund

Coton de tulear Gydegaard's Nugga

Fødselsår:
2006
Størrelse:
Omkring 4-5 kg. mener jeg. En lille og spinkel hund.

Temperament
Hun er en livlig men meget trofast hund. F.eks. har vi ingen hegn i vores have, og på trods af det har hun aldrig været væk eller opsøgt andre hunde. Hun er meget tæt knyttet til os, og bliver ved os uanset hvor vi er. Hun kan også gå ture uden snor, men det gør vi sjældent af hensyn til andre fodgængere, der måske ikke bryder sig om tanken om hunde uden snor. Hun er livlig og altid klar – uanset om det er en gåtur eller apport. Hun elsker at lege, både at løbe rundt udenfor eller lege mentalt udfordrende lege indenfor. Nugga er nok den hund man mindst skal kalde dum. Hun er virkelig dygtig til hjernevrider ting, og er virkelig opfindsom til at løse opgaven. Hun holder rigtig meget af at lære tricks og lege med ting. Nugga er nok også den sidste til at være aggressiv. Hun trækker sig altid og er meget underdanig. Også over for fremmede og andre hunde. Hun undgår helst helt fremmede hunde, for hun er meget forsigtig. Det skulle man ellers ikke tro, når man ser hende fræse rundt ude i vores have.

Tricks
-sit
-dæk
-giv pote
-hop på to ben
-kom
-bliv
-hvad siger hunden? (vuf.)
-på plads

og sikkert et par mere, jeg ikke lige kan komme i tanke om nu...

Stævner
Nej, det er ikke lige min kop te.
Og dog, til hundetræning holdte de en slags "eksamen" som hun fik en 1.plads i. Det var bla. agility, flest tricks, bedste lydighed mm.

Stamtavle
mor: Gydegaards Olivia
far: Copido

Resten kommer senere.
I skal være velkomne til at gå ind på kennel gydegaards hjemmeside.

Køn
En yndig lille tæve.

Beskrivelse


Hvis du tænker på små hunde som naboens irriterende tæppetisser, der udover at hyle højlydt om natten, kun ligger henslængt på sit tæppe, tager du fejl. Meget endda.
Nugga hader at ligge på sofaen og hyggenygge. Hun elsker at fare rundt efter bolde, kaste sig over legetøjet eller trave lange ture. Hun elsker fart hygger sig mest, når hun render rundt på stranden eller i skoven. Og udover det er hun ekstremt kvik. Meget kvikkere end de fleste andre hunde, og hun er ekstremt hurtigt til at lære nye tricks og til at forstå.

Min mor er allergiker, men vores familie har altid ønsket sig en hund. Vi faldt tilfældigt over racen, og tog straks over for at se en Coton kennel. De små hvalpe var bare ikke til at stå for! Min familie forelskede sig straks i lille Beauty, som hun dengang hed. Dengang havde hun helt nougatbrune øre, og også en nougatfarvet plet over halen. Kennelens ejer, Alice, havde selv tænkt sig at beholde Nugga, men ved et besøg ved dyrlægen opdagede de, at hun havde en lille "knæk" på halen. Det havde dog absolut ingen betydning for hende overhovedet, andet end hun nu ikke kunne bruges til avl, som Alice først havde tænkt sig. Men det var bare heldigt for os! Hun kom til verden d. 1. oktober 2006, og 8 uger efter kom hun hjem til os og gå. Min drøm gik i opfyldelse! Der var kun en lille smule ynk og klynk, ellers gik det godt, og hun sov det meste af natten.

Nu er hun en stor og voksen uldtot. Vi klipper hendes pandehår, poter, skæg og mave, da vi hører til de hundeejere, der synes at hunde ser fjollede ud men sløjfer i. Hun er forholdsvis nem at holde i pelsen, og vi har dog heller aldrig oplevet at hun har rullet sig i noget klamt. Heller ej spist det. Men hun ruller sig tit på græsplænen af ren og skær lykke. Hun elsker at drøne rundt i vores have. Nugga er helt syg med at køre bil. Hun ved næsten intet bedre end at få lov at køre med i bilen. Om det så er ud af garagen eller en tur på flere timer er fuldstændig lige gyldigt. Hun ligger blot og sover, eller ser omgivelserne fare af sted. Vi har et sommerhus, som Nugga heller ikke ved noget bedre end at komme ud til. Hun elsker at rende rundt på stranden og grave i sandet eller få dyppet poterne, ja, hun har også flere gange været helt ude og svømme, selv om det er lidt besværligt med sådan en tung pels. Vi har også en båd, som hun virkelig elsker at sejle i. Iført redningsvest ligger hun i stævnen at båden, og ser ud over bølgerne. Det er simpelthen så sødt!

Hun er ikke bare en hund, hun er nærmest min lillesøster.


Kommentér på:
Coton de tulear Gydegaard's Nugga
Annonce