{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Nova scotia duck tolling retriever Bol Tol Turbo - "Oskar" 2009

2.392 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hund er oprettet og stemt ind. Opret din egen hund

Sofie F
Kvinde | 29 år | Oprettet: 9. jun 2008


Nova scotia duck tolling retriever Bol Tol Turbo - "Oskar"

Fødselsår:
2009
Størrelse:
Mellem-stor hanhund. Han er målt i stang ca. 52 cm, og vejer omkring 19,5 kg. Ideal højden for en voksen Toller, er mellem 48-51 cm, og vægten mellem 20-23 kg. Så Oskar passer udemærket inde for disse tal :-)
Temperament
"Tolleren er særdeles intelligent, er let at træne og meget udholdende. Den er en stærk
og dygtig svømmer og har en medfødt, intens lyst til at apportere både på land og fra
vand, altid på spring for det mindste tegn på, at noget skal apporteres. Dens stærke
apportlyst og legesyge er egenskaber, som er væsentlige for ”toller”-evnen." Dette er hvordan FCI standard komite, beskriver en tollers temperament, og det passer yderst godt på Oskars temperament. Han er (til dels) rolig i hverdagen, men bliver der gjort tegn på leg, er han ALTID klar. Han er en meget ivrig hund, og vil gerne arbejde. Sker der for lidt i hverdagen, skal han nok også selv gøre os opmærksom på dette ;-)
Tricks
De grundlæggende øvelser som sit, halse, dæk, plads, bliv osv. Derudover har vi gået til agility, så øvelser som zig-zag, tunnel, spring, bord, pose osv. kan han også. Som et lille plus, er der selvfølgelig også andre sjove tricks, de er dog lidt svære at definere :-)
Stævner
Nej.
Stamtavle
Far: Bol Tol Naugthy Nalle
Mor: Shaggy Toller's White Galadriel

Farfar: Bosse
Farmor: Toller's Delight Blistering Beauty

Morfar: Littleriver's Bluenose Sailor
Mormor: Shaggy Toller's Magic Maggie

Hans forfædre, et par generationer tilbage, var nogle af de oprindelige hunde fra Canada, da racen stammer der fra. Derfor navnet "Nova Scotia" som er en del af Canada.

Køn
Yderst smuk og veltrænet hanhund.
Beskrivelse
Født d. 26/2 2009.
Oprindelige navn er Bol Tol Turbo, hvilket passer utrolig godt til ham, da han har "krudt i røven". Men vi kalder ham dog bare Oskar.

Oskar er en rigtig drenge-røv. Han elsker fart over feltet, og der skal hele tiden ske noget i form af: Gå tur, lege, svømme osv. Derudover er han vild med tæver, og bliver som alle andre hanhunde, vild i varmen når der kommer en tæve forbi. Han elsker også mad, og er stort set alt-ædende.

Vi købte ham, da vi mistede vores anden toller Balto (se min anden hund), som døde af cancer i alderen 4 år. Dette var et utrolig hårdt tab, men samme dag vi mistede ham, blev Oskar bestilt ved samme kennel (Bol Tol). Da vi efter nogle måneder fik ham, hjalp det meget på det forgående tab, og vi er nu mere end glad for ham.

Hans ynglings beskæftigelse er at svømme, dette har han bl.a. mulighed for i Gudenåen, som vi er så heldige, at bo i nærheden af. At få besøg af hans Galgo "kæreste" Tigi, behager ham også i den grad. ;-)

Så en utrolig dejlig familie hanhund er han, og vi håber selvfølgelig at have ham i mange flere år, end hvad det blev til med den gamle! :-)

Kommentér på:
Nova scotia duck tolling retriever Bol Tol Turbo - "Oskar"
Annonce