{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.152 visninger | Oprettet:

Kevin F
Kevin F
Tilmeldt:
17. jun 2007
Følger: 1 Emner: 10 Svar: 50

Ny i råfodring. Ser denne madplan fornuftig ud? {{forumTopicSubject}}

Hej alle sammen. Jeg har også oprettet det i "general diskussion" her på forummet men vil meget meget gerne høre jeres erfaringer og råd også.

Vi kunne godt tænke os og prøve at "råfodre". Vores hunde er 12 mdr (border collie/spids blandinger) og har altid fået rester fra aftensmaden så de er vant til lidt af hvert slags kød osv og det er meget tydeligt at nydelsen er markant større end ved tørfoder. Da vi er helt nye i dette ville jeg lige høre om vores "madplan" ser nogenlunde korrekt ud.
Det er kun et eksempel så for guds skyld sig hvis det er helt galt.
feks:
Mandag: Oksekød/hakket oksekød
Tirsdag: Kylling (gælder dette også rå kylling? hel kylling inkl ben osv? kyllingelår osv?)
Onsdag: feks hest
Torsdag: Kanin
Fredag: Indmad (Går ud fra det er hjerte, lever osv)
Lørdag: Vildt
Søndag: evt rester af vores mad.
Vi ønsker ikke en fastedag.

Så er der de famøse "ben dage". Personligt er jeg sku lidt nervøs for om de får det galt i halsen osv Ja jeg er lidt pylret med sådanne ting men de får trods alt ofte ben fra maxizoo osv (hårde ben de kan bruge god tid på) så princippet er vel det samme. Er der nogle ben de IKKE må få? Har læst bærende ben er Nogo (dvs ben de står på? :D) men er der andet? Er der generelt ting de helst ikke må få når man råfodre?

Vi vil selvfølgelig variere og ikke følge en madplan kronisk men det er mest for at komme ind i hele denne rytme

Håber i vil bidrage med jeres erfaringer.


Kommentarer på:  Ny i råfodring. Ser denne madplan fornuftig ud?
  • #1   5. okt 2016 Jeg synes madplanen ser fin ud. Personligt ville jeg sørge for at give fisk engang imellem også. Og vær opmærksom på, at indmad i rigelige mængder godt kan give løs/tynd mave, så det kan godt være I er nødt til at droppe en dag med ren indmad.

    Ift. ben giver jeg sjældent bærende ben, fordi de netop er hårde for tænderne. I stedet giver jeg ribben, kyllingehalse, kalkunhalse, kyllingelår, oksehaler osv.


  • #2   5. okt 2016 (gælder dette også rå kylling?

    ALTID ALTID ALTID råt.
    Og så gå efter så store stykker som muligt. Så hunden skal tygge, hive og flå i maden. Det er bla det der er med til at holde tænderne fine og rene. Fars f.eks kan selvfølgelig godt bruges også, men det meste bør (efter min mening) være så stort at hunden skal arbejde lidt for føden smiley
    Ben fra maxizoo (og andre steder) ville jeg helt holde mig fra. De er røgede og kan derfor splintre smiley
    Nogle er bange for at fodre med svin pga frygten for medicinrester og andet skrammel. Det er der INGEN grund til at være. Svin KAN give hård mave så det skal man lige være lidt forsigtig med til at starte med.


  • Kevin F
    Kevin F Tilmeldt:
    jun 2007

    Følger: 1 Emner: 10 Svar: 50
    #3   5. okt 2016 Therese - Okay så indmad skal vi lige være lidt ekstra obs på. Der skal selvfølgelig også noget fisk ind. Er der noget fisk de ikke må få?

    Fubert - Tak for info omkring ben fra maxizoo. Det vil vi holde os fra for fremtiden så. Vi er opmærksomme på hård mave med svin så det venter vi lige lidt med.

    Endelig kom med alle de råd i har smiley Det er fedt at høre vi er nogenlunde på rette vej. Selvfølgelig vil vi sørge for at variere så meget som muligt. Vi har fået afvide at det er "vigtigt" at komme rundt om "hele dyret" over en uges tid når man råfodre. Vi er enige om at det betyder at de feks "skal" have lidt ribben, hjerte, strube osv fra forskellige dyr over en uges tid ik? Ikke at det hele skal feks komme fra en ko? Det er nok bare mig der er lidt overforsigtig men jeg vil helst være på den sikre side smiley


  • #5   6. okt 2016 Nej, mig bekendt er der ikke noget fisk de ikke må få smiley Ikke tun for tit selvfølgelig, men ellers er der vist ret frit slag.

  • #6   6. okt 2016 pas på med kun at give indmad.
    så kan i godt risikere at skal løbe rasket fart med en skidende hund smiley

    giv evt noget med ben i, sammen med indmad. så benet kan være med til at samle det smiley
    fx kyllingehalse, et kyllingelår, eller sådan noget smiley

    ang fisk - så husk det gerne skal have været frosset i mindst 48 timer, for at ungå parasitter fra fisken.


Kommentér på:
Ny i råfodring. Ser denne madplan fornuftig ud?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce