Tilmeldt:
20. jan 2008 Følger: 39 Følgere: 38 Hunde: 3 Emner: 180 Svar: 4.468
hjemmelavet kransekage {{forumTopicSubject}}
Kransekage
6-8 personer
300 g mandler
150 g flormelis
1 vaniljestang eller 1 tsk. ægte vaniljesukker
1 ½ spsk. appelsinmarmelade
evt. 1-2 æggehvider
lidt mel
desuden: tyk glasur, chokolade til bunden af ringene (ca. 100g) og 1 æggeblomme til pensling.
Smut mandlerne. Kværn dem fint med flormelis og vanilje i en blender. (Uden blender kan man bruge mandelkværn og blande med flormelis og vanilje bagefter.)
Rør appelsinmarmelade i og evt. æggehvide, så massen hænger sammen som en klæbrig tyk masse.
Drys mel på bordet og på hænderne og form massen til 6 ringe og en top.
Begynd med en pølse på 26 cm (95g) og lav den næste 2,5 cm mindre (10g mindre). Fortsæt således med at lave ringene. Slut af med en pølse på 7,5cm (30g). Lav desuden en kugle på 30 g til toppen. Løft pølserne over på en bageplade og form den til en krans. Tryk kransen op i en trekant med fingrene hele vejen rundt. Nivellér den med et lille bræt, et fladt grydelåg eller tallerken, så overkanten af kransen bliver jævn.
Når alle stykkerne er anbragt på bagepladen og er formet, pensles de med en æggeblomme rørt ud med 2 spsk. vand. Penslingen kan udelades, men den beskytter fugten i kagen og giver den en gylden, let skinnende overflade.
Bag kransene ved 180grader i 12-15 minutter lidt oppe i ovnen, til de er gyldne på toppen og i bunden.
Fortvivl ikke hvis kagen smårevner under bagningen, revnerne lukker sig igen ved afkøling.
Når kransene er helt afkølet smeltes chokoladen og denne glattes ud på bunden af kransene og toppen.
Når chokoladen er helt tør, dekoreres kransene med tyk glasur. Før glasuren fra side til side over ryggen på kransekageringene, så der dannes en løkke på hver side for neden.
Sæt ringene ovenpå hinanden når glasuren er helt tør.
okt 2007
Følger: 63 Følgere: 76 Hunde: 4 Emner: 49 Svar: 5.752
jan 2008
Følger: 39 Følgere: 38 Hunde: 3 Emner: 180 Svar: 4.468
jeg dyppede naturligvis bunden af kransene i chokolade efter de var bagt og helt kolde, men inden jeg puttede glasur på. Eller rettere, jeg smurte chokoladen på med en teske.
Det giver altså bare lige det ekstra!!
Synes faktisk det er ret vigtigt lige at få med i opskriften.
Jeg brugte 150 g mørk chokolade smeltet over vandbad (kan også smltes i microovn på lav efekt, hold godt øje med det ikke brænder på).
Og så kan man af massen lave kransekage konfekt naturligvis, hvis det ikke lige skal være en stablet kage.
hjemmelavet kransekage
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside