{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Xoloitzcuintle Hedehusets E-Z 2 Love 2003

10.576 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hund er oprettet og stemt ind. Opret din egen hund

Britt S
| 59 år | Oprettet: 11. okt 2007


Xoloitzcuintle Hedehusets E-Z 2 Love

Fødselsår:
2003
Størrelse:
Miniature ca. 35-36 cm og ca. 7 kg.
Temperament
En vidunderlig og meget knyttet familiehund, der helst skal være i begivenhedernes centrum, og helst oven på sine mennesker dagen lang, og helst under dynen natten lang. Racen er reserveret over for fremmede, men er dog let at lokke med lidt mundgodt. - Der går dog lang tid før hun er rigtig tryg ved fremmede. Men hun er jo også en race der er blevet spist og ofret i mange tusinde år. Helt nøjagtig så er den Mexicanske hårløse hund ( korrekte navn er Xoloitzcuintle eller forkortet Xolo )den ældste kendte hunderace.
Tricks
Er en rigtig hoppebold - Kan uden problem hoppe til skulderen fra stående stilling, og mange gange i træk. Hun henter selv kogler fra træeren, som hun selv kaster rundt med og griber igen, - Hvis vi altså ikke har tid, eller orker mere.
Stævner
Det er ikke lige mig - Men jeg burde, da mange af hendes brødre og søskende er helt i top hvad udstilling angår.
Stamtavle
Åh den kan jeg da ikke lige huske. - Men det skriver jeg senere.
Køn
Tæve
Beskrivelse
Lækker blød varm hårløs Xolo. Hun ligner en lille trold med hendes sorte hår på hovedet., Hun er SMUK, muskuløs, adræt og total lækker. Hun smelter vores hjerter mange gange om dagen. Og hun er min søn`s et og alt.
Uddybende info om Racen Xoloitzcuintle:
Hvorfra stammer Xoloèn : De første arkæologiske oldtidsfund kan dateres mindst 4000 år tilbage. Racen er måske opstået pga. en mutation.
På Mexican museum finder man billeder af små hårløse hunde, som er fundet i Mexicanske oldtids grave. Man kan konkludere at hårløse hunde ikke er af menneskeligt opdræt, eller indblanding. Men er et naturligt opstået fænomen. Navne som Mexican hairless, Xoloitzcuintle, African hairless, Abyssenian sand dogs, Turkish naked dogs, Peruvian Inca orchid/moonflower dogs, Chinese chrested o.m.a. er betegnelser for hårløse hunde gennem tiderne.
Nogle af de fælles træk for de hårløse racer er bla. opretstående ører og et ufuldstændig tandsæt, hvorimod det hårløse går fra total hårløs, til totter på ører, hoved, halespids og "sokker."
--------------------------------------------------------------------------------
Størrelser:
Xoloizccuintle er opdelt i tre størrelsesvarianter.(Højden måles ved skulderen)

Miniaturer er 25-35 cm.
Mellem størrelsen er fra 36 - 45 cm.
Standart størrelsen er fra 46 - 60 cm.

Miniaturen diskvalificeres hvis de er under 25 cm, og hunde højere end 60 cm. accepteres kun hvis kvaliteten er i top.
--------------------------------------------------------------------------------
Hårløs / Pelset: Der kan forekomme hvalpe af de tre forskellige størrelsesvarianter i samme kuld. Ligeledes kan der i samme kuld fødes den helt hårløse, den hårløse med hår på hovedet, hale og poter, den hårløse med pels i pletter, samt den helt pelsede variant af racen. Den pelsede har et fuldstændigt tandsæt.
Den pelsede variant er godkendt til, og nødvendig i avlen, men den er ikke godkendt til udstilling i Danmark. Den bliver udstillet i specialklub regi i nogle få lande.
--------------------------------------------------------------------------------
Hvordan er en Xolo som familiehund: Det er en munter og yderst intelligent hund. Den er særdeles aktiv ude, men kan også MEGET snildt affinde sig med at hygge sig i husets centrum, helst med sine elskede mennesker omkring sig, eller under sig. Den klæ´r da også de fleste dame og herre lår. Og så nyder den at sidde højt på strå, så den rigtig kan følge med i livet. Den er overraskende hurtig moden, men mister til gengæld ikke sin ungdoms legesyge væsen. Den er ALTID med på noget hygge og noget sjov. Det er en hund man griner rigtig meget af og sammen med. - De kan faktisk smile !!
Xolo èn er smidig og har en ualmindelig hurtighed, som jeg ikke har set ved andre hunderacer. E-Z har indhentet en hare, der kom ind på vores mark (undskyld hr. hare )
Xoloén er jo en urhund, og er ofte naturlig skeptisk, og reserveret overfor fremmede, men kun fordi den lige skal se dem an. Det er måske en yderst hensigtsmæssig reaktion for en hunderace, der i flere tusinde år er ofret ved hellige ritualer, og spist med stor velbehag. En labradorlignende adfærd er lig med døden for urhunden.
Ligesom hos andre racer er der selvfølgelig temperaments forskelle mellem de enkelte individer. Derfor har jeg valgt at samarbejde med en hundeadfærdsterapeaut om at lave hvalpetest, så man bedst muligt kan finde den rette hund til det rette hjem.
--------------------------------------------------------------------------------
Sporhund: Det er en race med en fantastisk næse, og hvis den trænes på spor er den rigtig god. Den går på færd, og halser når den støder vildt, men den er altså for lille til at gøre andet end at bidrage vildet til lidt extra motion. Jeg håber ikke jeg med denne lille beretning, giver indtryg af, at jeg synes det er ok at løse hunde driver med vildet, for det synes jeg absolut ikke.
--------------------------------------------------------------------------------
Agillity: Xolo èn er som skabt til agillity hvis den selv vil. Den er en fantastisk springer. En lille miniature Xolo hopper let fra stående fod til skulderhøjde.!!!
--------------------------------------------------------------------------------
Harepoter: Et specielt særkende ved racen er de lange "harepoter", smalle og meget lange og med et ekstra led, der giver hunden mulighed for at omfavne og "gribe" om ting og på ualmindelig adræt måde forcere forhindringer, da den jo ligesom har fingre at gribe med.
--------------------------------------------------------------------------------
Hvordan samarbejder Xoloén: Racen knytter sig meget til familien. Den er tillige meget følsom og må ikke behandles hårdt. Det er heller ikke nødvendigt, da den hurtigt tuner sig ind på din "kanal" og forstår uden ord. EZ kan jeg uden ord, få til at sitte, dække, gå på plads og give "high five" - Og det er med en villighed, skarphed og hurtighed, selv de mest garvede brugshunde folk taber mælet over.

Xolo én er utrolig lærenem, når tingene leges ind.
Racen kan ikke bestikkes, men kun forhandles med. Lidt katteagtig . Så hvis du foretrækker at samarbejdet med din hund bygger på dominans, og du efterspørger en race som har brug for en håndfast fører, så er Xoloen ikke en hund for dig.
Har du hundens tillid - Så kan I højst sansynligt komme præcist så langt som dine evner rækker.

Ligesom hos andre racer er der temperaments forskelle mellem de enkelte individer.
Kommentér på:
Xoloitzcuintle Hedehusets E-Z 2 Love
  •   30. jan 2013 totalt y race smiley hvor er hun bare smuuk

  •   13. jan 2012 Ekstra høj!
    Ekstra høj til E-Z!


  •   29. nov 2011 ...Hej Britt
    ved du om der findes dkk opdrættere af miniaturen ?


  •   12. jan 2010 Hej
    Hej smukke mor til Xolan smiley


  •   7. nov 2008 .
    nej hvor er den dog super dejlig... smiler overdrevet... der er sendt høj a sted her fra... har den sku fortjent


  •   9. jul 2008 hej
    er dine hvalpe solgt?

    Mvh Maria


  •   27. feb 2008 Til Karin H
    Hej Karin
    Tak for din hilsen og spørgsmål.

    Ja det er normalt at der fødes pelsede Xoloér i et kuld. Man går vel ud fra at der fødes er ca 30-40% pelsede. Men den påstand er for egen regning, da jeg forsøger at gætte mig til en beregning.

    En hjemmestrikket tommelfingerregel er at:
    -En parring mellem to hårløse hunde giver ca 60% hårløs og 40% pelset
    -En parring mellem en hårløs og en pelset Xolo giver ca 50% af hver
    -En parring ( som er forbudt ) mellem to pelsede Xoloer giver 100 % pelset.

    Mht. farven på Xoloer både med og uden pels, så findes de nok nærmest i alle farver. Den black & tan farvede Xolo (Xolan) i mit kuld er slet ikke sjælden - Men smuk det er han.

    Mange hilsner
    Britt G-.S
    www.xolohunden.dk


  •   26. feb 2008 Tillykke
    med de fine hvalpe :o)

    Men er altså nys omkring den tanfarvede med pels?
    Er det "normalt" i et kuld? Og så lige de aftegninger?

    mvh Karin


  •   11. dec 2007 Til "Hjælpe-Admin"
    Sødt af dig at sætte en racebeskrivelse ind... men den er desværre ikke helt korrekt. I hvert fald ikke hvad størrelserne angår. Den Britt selv har sat ind er næsten helt korrekt hvad størrelserne angår. Hunde højere end 60 cm og max. op til 62 cm accepteres hvis kvaliteten er helt i top. Der er ikke noget der hedder "toy" i denne race og det du kalder "miniature" hedder "mellem" (eller intermediate). I øvrigt er det misvisende at skrive, at Xoloitzcuintle (som i øvrigt staves med E og ikke I til sidst) er det oprindelige navn på Mexicansk Hårløs. Mexicansk Hårløs har alle dage været en forkert og ulogisk betegnelse racen har fået her i Danmark. Racens rigtige navn - både før og NU - er og bliver Xoloitzcuintle.
    Og om der er mange tilbage på verdensplan er vel en relativ ting... der er omkring 4000-4500 (måske lidt mindre der er helt racerene) og så er der et ubestemmeligt antal pelsede xoloer der lever som gadehunde i Mexico. Det er hvad man kalder en forholdsvis sjælden hunderace, men nok ikke så man ville sige, at der ikke var mange af dem tlbage. Sagen er, at racen har været i kraftig fremgang siden midten af sidste århundrede hvor den virkelig var ved at uddø. I dag bliver der flere og flere xoloer i verden. Heldigvis smiley


  •   31. okt 2007 hej
    en høj stemme herfra fordi den er da sød med det lidt pjuskede hår på halen og i hovedet... den ser dejlig ud og så er den jo helt sikkert speciel :0)
    Ja og en LILLE smule misundelig kan man godt blive over at kunne have hund uden at falde i søvn med hundehår i næsebor og halsen(ja mine mopper sover i sengen) hehe


  •   30. okt 2007 Hej
    Du får en høj for dit helt specielle udseende fra en lille Freja med masser af pels


  •   29. okt 2007 Knus og nusser til miss Skumfidus
    ahhh altså... E-Z får lige en ekstra-høj fra os af smiley
    Mest af alt fordi hun bare er så fantastisk dygtig en hvalpe-mor!

    Coyote sender et savlende kys og nynner noget i retning af "I like big butts..." på vej ud ad døren.


  •   21. okt 2007 Hejsa smiley
    Har lige læst om denne specielle race,
    og set din flotte hjemmeside.
    I starten var denne race ikke noget for mig, eller hvad man nu skal sige ;o)

    - Kunne faktisk ikke så godt lide den, men når man ser nærmere på den, og læser den søde historie om at i nu efter lang tids kamp fik en hund din søn kunne tåle, jamen ja.
    - Jeg tager hatten af for jer smiley

    Dejlig hund!


  •   21. okt 2007 Sikke en dejlig xolo!!
    Ekstra høj herfra..
    Og sikke nogle dejlige hvalpe, de er godt nok søøøødddee..


  •   19. okt 2007 Lige e lille korrektion til info om racen
    Hej Dorthe
    Tak for din korte velvbeskrivende info om Racen. Jeg vil dog lige lave en lille ting omkring diskvalificeringer på de sidste 2 linier i din tekst.
    således at:
    Miniaturer er 25-35 cm.
    Mellem størrelsen er fra 36 - 45 cm.
    Standart størrelsen er fra 46 - 60 cm.

    Miniaturen diskvalificeres hvis de er under 25 cm, og hunde højere end 60 cm. accepteres kun hvis kvaliteten er i top.

    Ellers endnu en gang tak for en velbeskredet info om racen.

    Jeg har skrevet en hel masse mere om racen efter dette indlæg, da der ikke er mange i verden der har stiftet bekendskab med racen, og så er det jo sjovt at kunne fortælle lidt om den til dem der har lyst til at læse noget mere.

    Hilsen Britt S & E-Z 2 Love





  •   19. okt 2007 vov
    vov en ekstra høj til dig vov


  •   19. okt 2007 hejsa Britt
    uden tvivl en høj tilbage og tak for linket til din hjemmeside - det vil jeg glæde mig til at se smiley .


  •   18. okt 2007 Hej Britt
    har været forbi din hjemmeside og så indrømme at jeg er imponeret.. Flot flot flot.. sjovt at se hvalpenes udvikling. smiley


  •   18. okt 2007 Hej
    Mærkelig hund smiley - sådan en har jeg aldrig set før. Men meget sød og charmerende. Den ser meget rar ud. Høj herfra.


  •   18. okt 2007 julie k
    hun er sød


  •   18. okt 2007 Hej
    Hvor er de alle altså søde :-))


  •   18. okt 2007 velkommen
    sød hund håber i for det sjovt herinde


  •   18. okt 2007 velkommen til
    Først et kæmpe kompliment til din hund! Har været inde på din hjemmeside og den er bare dejlig og sjov, helt fantastisk og med god information om racen! Ønsker dig en god tid her på hg og glæder mig til at se mere til de små nye ;-D
    Mvh
    vivi


Annonce