{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islandsk fårehund DKRLCH LP2DM13 LP1 LP2 LP3 Lipurta's Viska Lilja 2010

5.779 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hund er oprettet og stemt ind. Opret din egen hund

Vibe R
Kvinde | 35 år | Oprettet: 20. jun 2004


Islandsk fårehund DKRLCH LP2DM13 LP1 LP2 LP3 Lipurta's Viska Lilja

Fødselsår:
2010
Størrelse:
Fødselsvægt: 246 g
9 uger: 3800 g
10 uger: 4200 g
11 uger: 4700 g
12 uger: 5500 g
15 uger: 6700 g
18 uger: 8300 g
20 uger: 9000 g
22 uger: 9400 g
6 mdr og 3 uger : 10850 g
7 mdr: 11000 g
10 mdr: 11500 g
18 mdr: 11500 g

2 år: 12,5 kg, og ser nu lidt mere færdig ud.

Højde ca 41 cm
Temperament
Livlig, legesyg og samarbejdsvillig. Dejlig glad hund! Tager imod fremmede med afmålt begejstring, indtil hun ved om personen er værd at bruge tid på ;)
Tricks
Viska er uddannet til og med LP2 og er B-hund i DCH samt kan alle øvelserne i Rally-O til og med championklassen - hun er pt i expertklassen. Derudover har hun lært følgende for-sjov-tricks:

-Vinke
-"Target" på pegefinger
-Give pote til hver hånd og hver fod
-Lukke skuffer og skabe
-rulle
-dreje
-kontakt på ting med næse ved kommandoen "snude"
-kontakt på ting med poter ved kommando "poter"
-smæk-dæk
-kravle
-elefanten på balje
-zig-zag mellem ben
-lave bobler i vand
-bakke
-bukke
-"gem dig" (stikker hovedet i bajle/skål/el...)
-gå sidelæns foran mig
-"Er du ked af det" ( ligger hovedet på gulvet, i dæk og piver)
- "egå?" nikker
-"se ind i væggen" stiller sig med snuden på væggen indtil ny kommando
Stævner
Udstilling i Hampen d. 27-5-11 hvalpeklasse = "særdeles lovende" nr 4.

Skue i Sabro 25-6-11 hvalpeklasse = "særdeles lovende" nr 1

International udstilling i Bjerringbro = Excellent

Rally begynder, dgi i Skanderborg: 96 point - eneste fejl var mig selv, der gik højre om et skilt pga for lidt plads efter et sidestep :/

Rally begynder i Sabro : 95 point og nr 9 ud af 36. Var ikke så glad for at skulle sidde i mudderet, men ellers var hun super!

Udstilling i Herning d. 6-11-11: Very Good

Rally begynder i Brørup 20-11-11 : 100 point og 1. plads

Rally øvede i Ribe 10-12-11: 98 point og 1. plads

Rally øvede i Sabro 14-4-12 : Viska gik en super fejlifri tur, men jeg lavede en fejl i en øvelse og var ved at gå forkert på et tidspunkt, så vi sluttede med 86 point :/ Dog nu med en pind mere i øvede.

Rally øvede i Esbjerg d. 17-5-12: 94 point og dermed vores sidste pind, så nu er viska rally øvede mester.

Rally Åben klasse i odder d. 2-6-12: 100 point og vinder af klassen.

Lydighed klasse C i Århus d. 3-6-12: 146 point og vinder af klassen :) fik 10 i alle øvelser undtagen lineføring, der gav 8 (hun var træt og hang lidt).

Rally expert og åben d. 10-6-12 i Vejen: Åben: 98 point og 2. plads. Expert: 89 point og vinder af klassen

Lydighed klasse C : Viska er nu stillet op i klassen 4 gange alle med oprykningskarakterer, og hun er dermed B-hund, og må ikke længere starte i C-klassen fra 2013.

Rally, expert og åben i Ødis Bramdrup. Fik 89 point i expert (jeg kom til at vælte springet, så det trak 10 - øv) men med en 2. plads. I åben fik vi 96, trukket igen for førerfejl, men en 2. plads. Og nu ligger vi godt i svinget til DM :)

Rally Expert i Dronninglund: 95 point og vinder af klassen + den første oprykker mod champion.

Viska er nu officielt kvalificeret til DCH's DM i rallylydighed 2012, og ligger nr 1 på landsplan med et gennemsnit på 98 point :)

Rally Dm d. 22/9 2012: Ikke lige vores bedste runder! Vi var lidt uheldige at to af de tre baner havde placeret en fremadsendelseskegle lige foran tunnelen. Og ja, trunten tror selvfølgelig at hun skal i tunnelen. den tredje og sidste bane tager hun tunnelen to gange for meget! Hun havde det sjovt, på trods af de lave point ;) vi håber på at sparke røv til næste år istedet og afslutte med æren i behold ;)

LP1 Årslev d. 14-10-12: Viskas første LP, hvor hun udover et 9tal og et 9,5 kun fik 10-taller og blev vinder af klassen med 177 point. :) Dermed oprykket til LP2 - og også en plads ved DM, som vi dog ikke gør brug af, da hun bliver stillet i LP2 inden.

Rally Expert i Hadsten d. 10-3-13: 99 point og 2.vinder - og første DKK pind mod championtitlen.

LP2 d. 21-4-13 i Sabro: 203 point, 1. præmie og 2.plads :) Viska var lidt rigelig gøende og så måtte der tre kommandoer til før hun ramte feltet :P

Rally Expert d. 9-5-13 i Esbjerg: 98 point, 2. plads og nu mangler hun kun en enkelt oprykker for at være champion :)

LP2 d. 11-5-13 i Åbyhøj: Med for megen gøen, en knaldapport, misset sit + nogle skævsidninger sluttede vi med 187 point og dermed 1.præmie. Jeg havde dog håbet på at forbedre sidste resultat, men det blev altså ikke denne gang.

LP2 d. 18-5-13 i svendborg: 209 point og en første plads :) Dermed fik vi forbedret positionen til DM! Viska klarede det trods varmen super godt kun med et par skæve pladser og en ekstra kommando ved vending på stedet - selv feltet klarede hun super :) Og ingen fratræk for gø!

Rally expert d. 19-5-13 i Svendborg: 95 point, vinder af klassen og nu Rallychampion :D

Rally expert d. 20-5-13 i Svendborg: 95 point og 2. plads :)

Juli 2013 : Viska er kvalificeret til DKK's DM i både LP2 og rally expert :) stiller dog kun i LP.

LP2 d. 17-8-13 i Viby: 209,5 point. Vores bedste fri ved fod til dato ifølge mig selv, da hun virkelig bare var på. Motivationstræningen har virkelig båret frugt. Det betød dog at hun hopper frem i opstarten, hvilket trak os 2 point, hvorfor vi kun fik 8.

LP2 d. 18-8-13 i Viby: 186 point. ØV! Viska tog forkert næseprøve, så vi smed 20 point. Måske der stadig er håb for at komme med til Årets hund i Herning, da vi lige nu ligger nr 4 ud af de 5 pladser. Men der er stadig et dobbeltstævne tilbage, så nogen kan skubbe os ud!

DM 2013 : Viska lavede sit hidtil bedste resultat på 212,5 point og blev danmarksmester :D

LP2 d. 21. september i Albertslund: 212 point, blad 9,5 point i lineføring - vi havde desværre én enkelt lille skævplads. Vi vandt klassen og er nu med blandt de 5, der skal til årets hund i Herning :)

Årets hund finalen i LP2: blev desværre rykket fra messecenteret til Lille Skensved Hallen :( Øv.. nå men vi tog da afsted alligevel, selvom vi ikke havde mange chancer for at ændre på stillingen. Vi lå nr 4 inden finalen - og der blev vi også efter dagens resultat:) Viska både gøede, nyste og smed med apport og næseprøve ;) Men hun nød det og vi hyggede os :)
Stamtavle
Mor: Solfaxa Vaka Erla
Mormor: Westmanna's Litfara
Morfar: Halgrimms Elrond

Far: Hi Lydur Laxi
Farmor: Godrumgaard's Lippa
Farfar: Surtsey's Fafnir
Køn
smuk og feminin tæve
Beskrivelse
Lille Viska Lilja blev vores nye familiemedlem d. 12/1 2011! Viska er islandsk og betyder Uldtot, og det er hun jo også :)

Hun tog det super flot at skulle hjemmefra, klynkede 2 sekunder i bilen og fulgte så ellers med i trafikken og faldt i søvn ti sekunder inden vi nåede hjem ;) Hjemme ventede Smilla som kiggede lidt skeptisk, men syntes alligevel at den lille var et sjovt og spændende nyt kæledyr! Viska Lilja var glad for sin nye tante Smilla og meget glad for kaninerne i haven, så vi oplevede slet ikke, at hun var ked af at mangle sin mor og søskende.

7. februar 2011: Vi har nu haft Lille Viska Lilja i 4 uger og hun er fuldstændig fantastisk :) Hun er så nem og glad. Smilla har taget godt imod hende - og Viska får oven i købet lov at sove i samme kurv som Smilla <3 Hun er også rigtig hurtig til at reagere på Smillas signaler, og går ikke hen og generer hende hele tiden, som vi ellers havde forventet, så det er bare perfekt! Hun er en rigtig hyggetrold, der elsker at ligge i ske, og hun sover (selvfølgelig?) i sengen om natten. Vi er i fuld gang med at træne alle de nødvendige ting og så lidt til - og hun nyder virkelig at være i centrum og få lov at arbejde. Vi begynder hvalpemotivation d. 1. marts, og indtil da sørger vi for at se og møde så mange forskellige ting, mennesker og dyr som muligt, så hun bliver rigtig godt socialiseret.

25. marts 2011: Vi har nu haft den lille prinsesse i ca 2 ½ måned, og alt går strålende :) Vi er igang med hvalpetræning og hun har især fundet sig en god ven i lille Nala, som er Islandsk fårehund/japansk spids! Biltræningen er gået over al forventning her den sidste uges tid, og vi kan nu gå med løs snor og uden ophold, når der kommer biler forbi. Hun vil stadig gerne gø ad alle, når hun er i haven (dog ikke fuglene indtil videre!), så det er noget vi arbejder meget på.
Jeg er tilbage på mit gamle job som hestepasser, og hundene er selvfølgelig med. De hygger sig meget ved at nusse rundt derude, og især Viska har selv sat en usynlig grænse for hvor langt man må gå, heldigvis, for der er kun 50-100 meter op til vejen. Hun elsker at lege i halmen, spise gulerødder, fange blade på gårdspladsen og grave i de bokse jeg lige har gjort pæne ;) Og hun er dejlig træt når hun kommer hjem. Hestene er dog stadig en smule farlige!

10 maj 2011: Så blev prinsessen ½ år og er officielt unghund! Hvor er tiden bare gået hurtigt. Hun er en super glad og aktiv hund. Hun kan koncentrere sig i længere tid nu, og er så småt ved at blive en god problemknuser. Samtidig kan det være svært til træning ikke at have lyst at lege med de andre hele tiden!
Vi også begyndt på ringtræning, som er noget mere krævende end hvalpemotivation - og det går strålende! Hende og Smilla har det stadig super fint sammen, og Smilla er ikke længere så ked af at være alene hjemme nu hun har Viska, dejligt :)

10. septmeber 2011: Så blev Viska-pigen 10 mdr! Hun var i løbetid allerede som 7 mdrs, og her omkring oplevede vi en kort periode, at hun var teenager. Nu er hun en engel, super sød og nem. Går løs på tur, kommer altid ved indkald selvom der er andre hunde, og løber ikke efter biler/cykler/løbere. Hun har dog fået lidt interesse for fuglene, men kan sagtens lade være at løbe efter dem. Vi er begyndt på rally-træning, og det går forrygende og har meldt til vores første stævne d. 1. oktober. Derudover er vi fortsat på unghundehold, begyndt på pre-agility og kommer stadig til ringtræning, og hun er skøn at arbejde med :) Hun skal til international udstilling i Bjerringbro d. 17 september, for første gang ikke hvalp men junior - så jeg er spændt på hvad de siger til hende!

28. oktober 2011: Viska er nu næsten 1 år gammel! hun er stadig en super nem hund og er dejlig let at arbejde med. Hendes plads er ved at være lige i skabet, tæt og obs på venstre ben, bakker når jeg bakker og flytter måsen i venstresving - og holder kontakten super fint. vi træner for tiden også apport, at holde om bukken - hvilket går ok, heldigvis er hun glad nok for at have ting i munden nu, selvom det jo helst skal være tøjdyr ;)
Nu er sæsonen for hundetræning i kluben snart slut, men vi er nogle stykker der fortsætter med at mødes, så vi også kan få trænet noget fælles-dæk - og så der kan blive til lidt hundeleg til slut. Generelt er hun blevet en smule roligere - hvilket gør at jeg skifter en del mellel leg og godbidder som ros, så hun beholder noget drive i træningen. Tilgengæld gør det også, at hun ikke spejder efter biler og fugle, hvilket jo er rart nok.

28. januar 2012: Vi har nu haft Viska i et år og tiden er bare fløjet afsted!! Vi oplevede, at Viska blev falsk drægtig henover julen og var meget påvirket af det, hun var faktisk en rigtig djævel overfor andre de andre hunde i vores familie. Et par uger efter var hun sig selv igen og var pludselig heller ikke så rolig som hun var ved sidste update - det er nok hormonerne der har spillet ind. Hun er faktisk mere sig selv nu, og det er dejligt! Godt nok skal jeg igen være obs på om hun løber efter fugle/biler/børnecykler osv - men jeg sys bare det er rart at "have hende tilbage", nu er hun også igen glad fro at lege med hendes hundekammerater. Vi svømmer ca en gang ugentligt nu og det er Viskas yndlingsbeskæftigelse! Hun er helt ekset med det :) Derudover træner vi stadig både rally og lydighed og til foråret agility. Vi har lagt ringtræningen og udstillingerne lidt på hylden og fokuserer nu på lydigheds- og rallykonkurrencer. Måske hun skal udstilles igen når hun er færdigudvokset og har fået al sin pels, nu må vi se. Vi er efterhånden klar til at starte vores første LP1 og skal starte vores 2. gang i øvede i rally - nu skal det bare blive forår :)

4. maj 2012: Vi er begyndt at træne DCH-programmet istedet for LP, egentlig mest fordi det er så dyrt at tage en LP-prøve. Og nu er vi blevet helt bidt af DCH-programmet! Viska var selvfølgelig lynhurtigt til at lære at halse, og feltsøget er hun helt vild med. Vi har meldt til vores første konkurrence i klasse C d. 3-6 og igen ugen efter. regner med at vi får vores oprykninger i år, så vi kan starte klasse b næste år. vi er igang med indlæring af spor og ellers at blive klar til den klasse også.

13. August 2012: Siden sidste update er Viskas "storesøster" Smilla død. Det tog hårdt på Viska, og hun udviklede desværre en temmelig alvorlig seperationsangst. Vi har trænet og trænet for at mindske denne samt "medicineret" med Zylkene og Dap, men har desværre lige fået et tilbagefald. Vi må nu se på muligheden for en pasningsordning når jeg snart begynder på skole igen.
Derudover har Viska jo fået en "lillesøster" nemlig Ducati, som hun er voldsomt glad for. De to ville lege hele dagen, hvis de fik lov.
Kommentér på:
Islandsk fårehund DKRLCH LP2DM13 LP1 LP2 LP3 Lipurta's Viska Lilja
Annonce