{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Saga hyrder

358 visninger | Oprettet: 22. sep 2017

Saga hyrder

Saga er til hyrdeinstinkttest.
Først ser hun fårene i en roundpen (fårefold), som hun kan løbe rundt om, så kommer fårene ud, og Saga får snoren af, her er hvad hun gør, hun har aldrig prøvet at hyrde før, hun har ingen træning fået, og hun har kun set får en gang før.

Det er mig med den lange hestehale, hyrden Rikke har mig under armen, for at jeg bevæger mig efter hende, for at få fårene i gang, så de ikke bare klumper sig sammen.

Iben
Kvinde | 59 år | Oprettet: 22. apr 2011


Kommentér på:
Saga hyrder
  •   23. sep 2017 Mange tak for jeres kommentarer.
    Ang deciderede hyrdelinjer, så kender jeg ikke det indenfor collie her hjemme, men jeg tror mange kan. Jeg har også en anden collie jeg VED kan, for jeg har set hende rende ind på en mark og bare samle de køer der stod der, det tog ikke mange minutter.
    Saga og min anden hund er af udstillingslinjer, det er de fleste collier her i DK, men der ligger alligevel noget instinkt i mange af hundene.
    Jeg har også set collier der ikke har interessen, så vil man købe en collie der skal bruges til at hyrde, så synes jeg klart man skal købe efter hunde der har vist, at de har lysten.
    Saga har en kuldbror der bor hos opdrætteren oppe i Sverige, han hyrder gårdens dyr. De har skotsk højlandskvæg, lamaer og geder - og et par kænguruer, og Power som han hedder, kan godt hyrde de dyr - dog ikke lige kænguruerne, tror jeg smiley
    De collier som jeg har set ikke har den store interesse for yrdning er de ældre collier. Der har været en på 7 og en på 10 år, begge meget lydighedstrænede collier, de stod og ventede på at få nogle kommandoer, og tog ikke selv initiativ til at hyrde fårene - så jeg tror at man skal få startet i tide og ikke vente til hunden bliver for gammel.

    Lens, hvis du overvejer collie, så synes jeg ikke du skal lade dig skræmme af pelsen, den er altså nemmere end den ser ud til smiley

    Ang rally og lydighed, så er det noget de fleste collier sagtens kan trænes op til, der er flere inkarnerede rally- og lydighedsfolk indenfor collie ejere, der kommer langt med deres collier - også med de collier der "bare" er af udstillingslinjer.
    Collien er en meget alsidig hund, den er så nem trænbar, og den vil gerne lave noget i samarbejde med føreren. Jeg skal på et vildtsporkursus i næste weekend og et noseworkkursus til januar med nogle af mine, for collien er også god til at gå spor smiley ... jeg glæder mig til at se, hvordan de tackler det, jeg har kun prøvet at gå almindelig foder spor.
    Trine, jeg har ikke hørt om fårehyrder her oppe ved mig i Østjylland, men jeg tager gerne til Fyn igen, jeg synes det var så fedt at prøve at hyrde uden snor smiley



  •   22. sep 2017 Hvor er hun god!

  •   22. sep 2017 Det er virkelig imponerende!

Annonce