Vil du have hunden med på jagt? Her er er de bedste hu...

Vil du have hunden med på jagt? Her er er de bedste hu...

25. jan 2018

Det er spændende at gå på jagt, og der er rigtig mange, der har jagt som hobby. En rigtig god ide, hvis du interesserer dig for jagt og overvejer at begynde, kan være at anskaffe en jagthund. Om end du er ny eller erfaren inden for jagt er den lille følgesvend en kløgtig og skarp hjælp, når der skal ledes efter og opsnuses vilde dyr. Der findes mange hunderacer, der oprindeligt er avlet som jagthunde, og her er nogle af de bedste.

Ruhåret Hønsehund

Den ruhårede hønsehund er en stående vagthund, der stammer fra Tyskland. Hønsehunden er en energisk jagthund, der har brug for meget opdragelse og træning. Dette er til gengæld godt givet ud, da racen også er meget arbejdsom og er intelligent og dygtig til de fleste typer jagt.

Irsk setter

Den irske setter er en smuk race med sin lange kastanjebrune pels. Racen er avlet tilbage i 1700-tallets Irland og har derfor i flere århundreder fungeret som jagthund. Den irske setter er især velegnet til jagt af større fugle og har en meget stærk spordrift. Hunden er desuden meget venlig og kærlig og egner sig derfor også godt som familiehund.

Kleiner münsterländer

Denne tyske jagthund er en meget udbredt race inden for jagthunde. Den har en ca. højde på 52 cm og er derfor en god mellemstor hund, der er hurtig og har skarpe instinkter. Denne race er især god til at spotte vildt og har en fremragende sporsans. Hunden er meget aktiv og skal derfor motioneres dagligt. Racen har mange sociale egenskaber og er derfor god til at samarbejde med dens fører, når der skal jages på marker og i skove.

Springer spaniel

Denne hunderace menes at være den ældste af alle typer jagthunde. Springer Spaniel er en af de lidt mindre jagthunde, som bliver omkring 51 cm høj. Racen kan opnå en god kontakt med dens fører og er god til at jage vildt og søge over store områder. Den er hurtig og energisk og elsker vand. Det er dog samtidig en meget rolig hund, som fungerer godt i børnefamilier. Hunden bliver som regel mellem 12 og 14 år gammel.

Labrador Retriever

Labrador retrieveren er en af de mest udbredte racer i hele verden og kendes blandt andet for dens rolige og kærlige sind. Racen er dog også en dygtig jagthund, som især besidder fantastiske evner som apportør, når den skal hente byttet. Dens rolige temperament blandet med dens trang til at apportere gør Labrador Retrieveren til en ideel jagthund.

Husk jagttegnet

Når du har fundet den helt rette hunderace til din kommende jagthund og har købt det rette jagtgevær, er du næsten klar til at tage af sted. En vigtig ting at huske, inden du tager på jagt, er et jagttegn. Et jagttegn kan tages mange steder i landet og er en absolut nødvendighed, for at du kan tage lovligt på jagt i den danske natur. Der er nemlig mange ting, man skal lære, når man skal jage i den danske natur, da størstedelen af de pattedyr og fuglearter, der findes her, ikke må jages. Der findes desuden også jagttider og sæsoner for de forskellige dyr, der skal overholdes.  

Mange ting er vigtige at have med, når du skal på jagt. Ud over en dygtig jagthund, et jagttegn i hus og et godt jagtgevær, bør du også investere i blandt andet det rette jagttøj, gode høreværn, en solid langsigtet kikkert og en god håndfuld patroner. Derudover kan masser af ekstra tilbehør købes til jagtentusiasten.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x