{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.828 visninger | Oprettet:

Når du køber "Ren" hvalp uden stamtavle, husker du så at {{forumTopicSubject}}

spørge om du må se forældrenes stamtavle, samt deres sundhedsresultater ?

Jeg ved at der foregår en del "ren" avl på flere racer uden stambøger.

Jeg lavede et opslag tidligere med et link, men slettede igen, da der er sået tvivl om at det var en kuldsøskende parring, nu diskuteres der om hvorvidt hanhunden (Faderen til hvalpene) er sund eller ej

Inden jeg gennemgik DKK opdrætter uddannelsen, overvejede jeg at trække et kuld papirløst på min DRU tæve og imodsætning til flere påstande om, at papirløst ikke bliver sundhedstjekket, så var min tæve sundhedstjekket. Jeg havde bare ikke lyst til at avle med DRU papirer og blev hun overført til DKK, slettede de alle anerneKommentarer på:  Når du køber "Ren" hvalp uden stamtavle, husker du så at
 • #1   13. jul 2017 Desværre tror jeg ofte folk vælger tavleløst fordi de er billigere og de tror på skrønen om at blandinger er sunde, og er det en ren hund tror de blindt på ayt de blot har valgt tavlen fra for at spare de penge den skal jo bare være hjemme hund.

 • #2   13. jul 2017 Og jeg tror faktisk ikek mange de rkøber tavleløst aner at man burde teste forældrene, for dem er det nok at de ser sunde og raske ud og efter ejers forklaring aldrig har fejlet noget

 • #3   13. jul 2017 Folk undersøger generelt ikke sagerne godt når de køber hund.

  Jeg undre mig altid over hvor "raceægte uden tavle" kommer fra, især når det er sjældne racer som fx Akita. Og jeg er rimelig overbevist om at der er ugler i mosen, for hvem faen er så ringe købmænd at de er villige til at miste flere tusind kr. ?


 • #4   13. jul 2017 Jamen Anne Julie...du ved da godt at til forskel for de griske DKK opdrættere...så gør de her det jo for dyrenes skyld. Af deres rene og gode hjerte....

  Intet med penge....kun fordi de elsker hundene, racen og gerne vil udbrede racen...så den er tilgængelig for alle der ikke har ressourcer og råd til at give de ekstra penge...
  Det er jo bare elitære snobber som bruger pengene på ting som jo i virkeligheden slet ikke er vigtige...


 • #5   13. jul 2017 Obsternasig: Spot on!!

 • #6   13. jul 2017 Obster: Du har ret. Det har intet med at gøre at forældrene er syge/søskende/ikke testet for arvelige sygdomme/andet "spændende".

  I kan godt huske den meget smukke brune labber Charlie Brown, ik? Han havde heller ikke D hofter eller 2 på begge albuer. Han blev også bare brugt til tavleløs avl grundet ejers gode hjerte.


 • #7   13. jul 2017 jamen det er jo kun en lap papir?

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #8   13. jul 2017 Og jeg er rimelig overbevist om at der er ugler i mosen, for hvem faen er så ringe købmænd at de er villige til at miste flere tusind kr. ?

  Nu er det jo ikke alle som leger købmænd når de sælger hunde.. Og dermed prøver at presse priserne op..

  Kan det passe, at tendensen om prisstigninger ofte stammer fra de sjællandske "købmænd"..

  Der findes folk, hvor hundenes ve og vel betyde mere end kroner i kassen...selv om der kan være langt imellem dem..


 • #9   13. jul 2017 Nu ved jeg at der også findes avl fra DKK opdrættere, uden stamtavle, fordi køberne efterspørger ikke godkendte farver, eller hvis de laver ups kuld ( Som godt kan få stamtavle)

  Hvalpene bliver ofte solgt igennem stråmænd, så opdrætteren ikke lægger navn til • #10   13. jul 2017 Man kan jo tage den pris man vil, også med tavle . Så den køber jeg simpelthen ikke (pun!) Der er altid enten fusk eller dumhed med i spillet når hvalpe efter forældre med stamtavle sælges uden.


 • Jeanette O
  Jeanette O Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 5 Emner: 1 Svar: 1.450
  #11   13. jul 2017 I min verden er hunde uden stambog blandinger , uanset hvor "ægte" de er

  Forventer ikke at forældredyrene er tjekket for noget som helst


 • #12   13. jul 2017 og det sjove er jo, at ofte koster de 100% racerene stort set det samme som dem med bog OG attesterne iorden ... • #13   13. jul 2017 For slet ikke at tale om de fancy "designerhunde", der koster det samme som en renracet med bog og undersøgelserne i orden.

  Folk vil snydes, og det bliver de så. Det er bare trist at de egentlige tabere er hundene...


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #14   13. jul 2017 Man kan jo tage den pris man vil, også med tavle

  Peddler.. Ja, det gør dem som er inde i det for pengenes skyld..

  Racerene er avlede dyr, hvor slægten er avlet ren til en race..

  Når slægten af et racerent dyr registreres, siges det at være med stamtavle..

  Blandinger er, når to slægter/racer er blandet..


 • #15   13. jul 2017 og vinderen er den zøøøde husmandskøkkenstueavler, der kun har eet enkelt kuld hvalpe, for at føre sin prinzesszes gode gener videre......

 • #16   13. jul 2017 ....og så lige den detalje at ret ofte, når der så opstår helbredsproblemer...så bakker deres store hjerte ikke op med pengepungen...

  Jeg har endnu at opleve den samme mængde dkk opdrættere nægte at kompensere økonomisk ved arvelige sygdomme...som jeg oplever de her "søde amatører" forsvinde så snart der er tilbagebetaling på tale...


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #17   13. jul 2017 PS: Det er sjældent dem med evnerne der har pengene..

 • #18   13. jul 2017 Peter : Vrøvl. Evner hænger ikke sammen med penge, eller mangel på samme.

 • #19   13. jul 2017 "Ja, det gør dem som er inde i det for pengenes skyld.."

  Den største latter på opdrætterkurset kom, da en kursist sagde, at hun bare ville være hobbyopdrætter - ikke sådan leve af det
  Jovist kan man tjene penge på at opdrætte stamtavlehunde, men man kan lige så vel tabe penge på det. Eksempel: Manden og jeg tager (fra Farum) til Thisted for at parre Kela. Vi lejer en campinghytte tre dage. Forud for dette har vi fået taget progesterontest hos dyrlægen og fået herpesvaccineret. En lille måned efter parring får vi scannet. Ingen hvalpe. Kun udgifter.
  En anden gang tager vi til Dortmund for at parre - og får fire hvalpe. Det løb vist lige rundt


 • #20   13. jul 2017 Hvis vi tager udgangspunkt i DKK stamtavler, så er der efterhånden en del racer, der kan avles på uden særlige mange sundhedsundersøgelser og selv om der er bemærkninger på sundhedsundersøgelserne, er der stadig mulighed for DKK stamtavle, Langt de fleste racer skal ikke udstilles.

  Jeg følger med indenfor min egen race og jeg må sige, at jeg IKKE er imporneret af at de alle kan få DKK stamtavle. At den røde sætning mangler, ved langt de fleste købere ikke noget om.

  Jeg er for stamtavle, men jeg forsøger ikke at overbevise købere om at de får en sund fysisk/psykisk hund og den med garanti, kan IKKE erstatte familiens hundemedlem !!! • #21   13. jul 2017 Min bulldog-pusher tjener bestemt heller ikke fedt på at avle hunde. Tvært imod.

 • #22   13. jul 2017 Selvfølgelig kan man ikke garantere en sund hund, men MED tavle og sundhedsundersøgelser i mange led, kan man mindske risikoen for en syg hund.

 • #23   13. jul 2017 En gang til for prins Knud (eller hvem det var): Tavlen er ikke en garanti, den er et redskab.

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #24   13. jul 2017 Manden og jeg tager (fra Farum) til Thisted for at parre Kela. Vi lejer en campinghytte tre dage.

  Kan kun grine af de undskyldninger.. Som om, at hvalpekøberne skulle betale for jeres ophold..lol... I kunne sove i bilen..hvis I var så "fattige", at opholdet ikke kunne undgå at påvirke hvalpepriserne..

  De hunde bliver ikke en skid bedre af alle jeres undskyldninger.. Hvis man var helt kølig og bare ville tjene lidt penge på at avle hunde også MED dkk tavler.. Så skulle man næsten være idiot hvis man ikke lykkes med sit projekt..

  PS: husk at melde det til SKAT


 • #25   13. jul 2017 det er vel i bund og grund også henrivende ligemeget for andre, om en opdrætter tjener kassen eller sætter til på at opdrætte - det der har betydning er, om den grundlæggende ide bag kuldet er iorden.

  Og det kan man næppe sige er det for 99% at de 100% racerene blandinger ....


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #26   13. jul 2017 Det der også har betydning, er om de er pengene værd..

 • #27   13. jul 2017 Vi har jævnligt den slags tråde, som ender op i, at Tordenskjolds soldater kører en masse indforståede jokes af. Desværre med en ganske stor genbrugsrate.
  DKK er så fyldt rådne, brådne og ikke mindst brodne kar, at der altid vil være en vis skepsis ift tavlesnobberiet. Der må ryddes op i egne rækker, og når det er sket, så vil tilliden også stille også roligt vende tilbage.


 • #28   13. jul 2017 Nu er det pga stamtavle anbefalingerne at jeg skriver det !

  Og ganske almindelige hvalpekøbere undersøger nok ikke tilbage i flere led.

  Det er opdrættere der har gavn af det til deres avl !


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #29   13. jul 2017 Min bulldog-pusher tjener bestemt heller ikke fedt på at avle hunde. Tvært imod

  Så håber jeg ikke for "racen", at vi ser du går ind i bulldog-branchen.. da vi jo har set dit kommercielle syn på fornuftigt "hundekøbmandskab"..


 • #30   13. jul 2017 "Kan kun grine af de undskyldninger"

  Undskyldninger?
  Jeg fortæller, at det ikke altid bare er indtægt at være opdrætter. Det har jeg såmænd ikke brug for at "undskylde"

  "Der må ryddes op i egne rækker"

  Tilgiv, men jeg gider sgu ikke rydde op i andres rækker - fx i de franske bulldogs rækker.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #31   13. jul 2017 Tilgiv, men jeg gider sgu ikke rydde op i andres rækker - fx i de franske bulldogs rækker.

  Det ville ellers være et godt sted at starte..


 • #32   13. jul 2017 Ja, men det må opdrætterne af de franske altså gøre

 • #33   13. jul 2017 argumentet med at gøre hundene tilgængelige og sætte en lavere pris - det er derfor ingen der forhindre opdrætteren i at gøre selv om denne laver bog på hvalpene..
  Der er jo ingen der tvinger sælger til at lægge 20% oven i prisen fordi hvalpene har papire..
  Så vil man gerne lave en billigere hvalp, så sætter man jo bare prisen lavt.


 • #34   13. jul 2017 Isabelle
  Vi har været her før. Kæden er i manges øjne (mine fx)ikke stærkere end det svageste led. Kan paraplyorganisationen lægge navn til kvaliteterne i Fransk Bulldog-avlen, så kan de vel også dække over andet skodavl. Overordnet har jeg stor tillid til dig og ville gerne handle hos dig(når du får en anden race ), men jeg forstår godt folks generelle skepsis


 • #35   13. jul 2017 Jeg vil gerne sige det fuldstændig klart: DKK borger ikke for kvalitetsavl! DKK giver en mulighed for at tjekke sundheden hos avlsdyr og deres linjer, hvilket ingen anden klub giver.
  Folks skepsis skal bruges til at tjekke opdrætterne og deres avlsdyr.

  Tak for tilliden, Søren


 • #36   13. jul 2017 Peter: Du kan være ganske rolig. Jeg begynder ikke at avle hunde lige med det første.

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #37   13. jul 2017 Peter: Du kan være ganske rolig. Jeg begynder ikke at avle hunde lige med det første.  Tror nu faktisk også, at Isabelle har nogle udmærket hunde med stærke chow rødder


 • #38   13. jul 2017 "Så vil man gerne lave en billigere hvalp, så sætter man jo bare prisen lavt."

  Jeg vil ikke lave en billigere hvalp. Men jeg vil heller ikke lave en dyrere. Der er ret stor efterspørgsel på min race, hvilket har fået nogle opdrættere til at hæve prisen gevaldigt. Jeg tager fx 7000 kr. mindre end den dyreste opdrætter. Måske er jeg lidt dum


 • #39   13. jul 2017 Isabelle
  Du er ikke dum, du er bare billig


 • #41   13. jul 2017 Der sælges "ægte" Schæferhvalp for 5.500 kr.
  Naturligvis uden stamtavle, uden undersøgelser og hvor forældrenedyrene aldrig har set en renracet Schæferhund.
  Mens de kan købes med stamtavle for 7.000 kr.

  Så hvem der er pengegrisk og hvem der har hjertet på rette sted når alt kommer til alt?
  Tja ..


 • #42   13. jul 2017 Isabelle - nej men det vil dem der laver uden bog jo ofte.. Gerne lave en billig hvalp som folk har råd til at købe.

 • Jeanette O
  Jeanette O Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 5 Emner: 1 Svar: 1.450
  #43   13. jul 2017 Selvfølgelig tjener man penge på at lave DKK hvalpe , har selv været der

  Vi tjente faktisk udmærket og det er på trods af at racen skulle tjekkes for HD

  Samt skulle trænes og kåres

  Jeg kørte rundt på det meste af Sjælland for at træne på forskellige træningspladser


 • #44   13. jul 2017 "Isabelle - nej men det vil dem der laver uden bog jo ofte.. Gerne lave en billig hvalp som folk har råd til at købe."

  En stambog koster omkring 500 kr. så jeg tror simpelthen ikke på den med, at man laver hvalpe uden stamtavle for at spare folks penge.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #45   13. jul 2017 Det må dreje sig om at finde den rette ejer til racen/hvalpene. Og ved at man sætter prisen lavere, så har man mange flere man kan vælge imellem. Og man hjælper med til at det ikke bliver lukrativt for folk som er inde i det for pengenes skyld.. Faktisk ser Schæferfolket ud til at have fattet budskabet.. I stedet for dem med "de sjældne racer"

 • #46   13. jul 2017 Nu var det spørgsmål til dem der købte "ren" uden stamtavle og ikke et emne om stamtavle eller ej

 • #47   13. jul 2017 Peter, prisen på hunden kan jo også komme an på hvor udbredt racen er. Jeg er nu en af dem der kommer til at kaste over 10.000 kr efter en hund, og jeg ser ikke problemet i det, hvis arbejdet bag den er ordentligt.

 • #48   13. jul 2017 Nævn "stamtavle" i overskriften, og tråden kommer til at handle ooooooooooom - stamtavler + gerne DKK

 • #49   13. jul 2017 Isabelle også gerne hvis ordet race bliver nævnt

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #50   13. jul 2017 Peter, prisen på hunden kan jo også komme an på hvor udbredt racen er. Jeg er nu en af dem der kommer til at kaste over 10.000 kr efter en hund, og jeg ser ikke problemet i det, hvis arbejdet bag den er ordentligt.

  Jeg giver også gerne så meget som opdrætteren vil være bekendt, at tage for hunden, hvis det er den hund jeg vil have. Men Jeg mener ikke at det er vejen at gå med hundehvalpe. Det er sådan man handler med heste..

  Har da hørt om folk der har givet flere hundrede tusinde for en hund..


 • #51   13. jul 2017 "Og ved at man sætter prisen lavere, så har man mange flere man kan vælge imellem."

  Jeg har heldigvis rigeligt og så har jeg oplevet noget nyt denne gang: Der løber RYGTER om hvalpekøbere sådan a la "hvis du bliver kontaktet af XXX, vil jeg bare lige sige, at ..............."
  Det plejer sgu da at være rygter om OPDRÆTTERE


 • #52   13. jul 2017 Isabel - netop

  Hvad er der i øvrigt sket med dit navn?


 • #53   13. jul 2017 Med fare for at nedenstående bliver betragtet som en undskyldning (PETER )

  Jeg var arbejdsløs, da vores E-kuld kom. Jeg afmeldte mig som arbejdsløs - dvs. ville ikke have dagpenge, da jeg jo skulle passe hvalpe. Kan den slags tælle med som udgift? Ved tidligere kuld har jeg betalt en hvalpepasser, når manden og jeg skulle på arbejde samtidig, for hos mig skal der være nogen hos hvalpene i samfulde ni uger, de er hos os.


 • #54   13. jul 2017 "Hvad er der i øvrigt sket med dit navn?"

  Det har mistet "le" for at jeg måske kan slippe for at blive kaldt IsabellA


 • #55   13. jul 2017 Bare i orden - man er vel nysgerrig

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #56   13. jul 2017 Med fare for at nedenstående bliver betragtet som en undskyldning (PETER)


  Jeg mener, at tavleopdrætterne har et medansvar for priserne på hunde, med og uden stamtavler..Og dermed det lukrative i at køre en kommerciel hvalpemølle, hvor hovedformålet kun er at tjene penge...


 • #57   13. jul 2017 Jeg er dybt dybt uenig, Peter. Jeg NÆGTER at tage medansvar for hvalpefabrikker, uetisk opdræt ol. Sgu

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #58   13. jul 2017 Jeg er dybt dybt uenig, Peter. Jeg NÆGTER at tage medansvar for hvalpefabrikker, uetisk opdræt ol. Sgu


  Du tager jo heller ikke mere end dem uden stamtavler.. Det er der man skal hen hvis man er en rigtig tavleentusiast Fordi, så bliver der nemlig opdrættet mange flere med tavler....


 • #59   13. jul 2017 Der er 2 tilgange til udbud og efterspørgsel når man prissætter hvalpe.
  Som opdrætter kan man vælge at prioritere sådan at man kan vælge køberene, frem for at køberne vælger om de kan købe.
  Og det betyder at det er umuligt for nogle at købe hvalpe fra visse(mange) opdrættere. Og det bringer dem så ud på det marked hvor avlere prioritere at sælge for den bedste pris


 • #60   13. jul 2017 "Du tager jo heller ikke mere end dem uden stamtavler"

  Jo. Det gør jeg altså, Peter. Jeg tager 12.000 kr. for en hvalp - OG jeg stiller krav om, at hvalpene bliver tjekket for HD, AD og Patella, hvilket lige giver hvalpekøberne en ekstraudgift på omkring 2000 kr. De kan selvfølgelig vælge at skide på mit krav, men heldigvis er det få, der gør det. Til gengæld (hvis man kan sige det sådan), kan alle så se på min hjemmeside (og DKK's hundeweb), hvordan sundheden er i mit opdræt.


 • #61   13. jul 2017 Isabella
  Nogle opdrættere har hd-foto og "pskykotest" indeholdt i prisen, således at opdrætter bare overtager regningen for disse ting. Så er motivet til at snyde borte.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #62   13. jul 2017 Den generelle Sundhed, er ikke noget man kan lige se på et stykke papir.. hundeweb eller ej..

  PS: Den bedste hund jeg har købt..der kunne jeg selv bestemme prisen..


 • #63   13. jul 2017 Ja heldigvis er en DKK hund da dyrere end en uden.. Men det er skræmmende at der af og til kun er 1500 kr. til forskel.

 • #64   13. jul 2017 hos mig kan køber da også selv bestemme prisen - det er så blot ikke sikkert at jeg ønsker at sælge til vedkommende.

  Man glemmer, at rent faktisk er dt for rigtig-rigtig-rigtig mange af os (DKK) opdrættere - kan kun tale for egen regning, ikke har en hat med indkomsten versus udgiften at gøre, men det er vores "hjerteblod" - vores ide, vores drøm om at være med til at forbedre, bevare vores elskede race...der gør at vi bruger uanet megen tid og energi, penge og lyst for at frembringe de bedste hvalpe vi formår.

  Og, jaaaaaaaa, så kom an, det er squ da sødsuppeslask så det sejler - men ikke desto mindre, det der for langt de fleste af os, der driver værket.

  Og fuck så jer, der disser det... det er på ingen måde, jer vi henvender os til . FUCK OFF


 • Martin
  Martin Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følger: 8 Følgere: 4 Emner: 14 Svar: 986
  #65   13. jul 2017 Forstår ikke, at nogen kan få ondt i popoen over, at der også tjenes på at sælge en hund. Jeg gad godt vide, om alle dem der kritiserer det at tjene penge på at lave et stykke arbejde alle er millionærer?

  For personligt jeg har ikke råd til at gratis for nogen, og derfor forventer jeg heller ikke at andre har. Synes det er en mærkværdig holdning at lægge for dagen. En totalt misforstået holdning. Hvem arbejder gratis i dette land?

  Jeg betaler hellere end gerne 15.000 kr for en hund hvor alt i skønneste orden med tavler og forhold. Skulle det give sælger en fortjeneste, så er det dejligt for dem!


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #66   13. jul 2017 Kan vi lige få kammertonen..

  Det burde være en hobby og ikke et arbejde at avle hunde..


 • #67   13. jul 2017 Hjerteblod så vandet driver ned af væggene

  Det er en sætning der går igen og igen på lige line med omplaceringsargumentet = Skilsmisse og allergi

  Jeg tror selvfølgelig på at i nogen tilfælde er det rigtigt, men ikke for alle ! Det er bare blevet en standard sætning

  Jeg kan ikke finde ud af, hvordan at opdrættere sætter deres regnstykke op, når vi taler om hjerteblod, så er det vel i orden, at man arbejder "gratis" ? • #69   13. jul 2017 Det er ikke enhver beskåret at have en selvfinansieret hobby. Jeg har, men jeg er også heldig

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #70   13. jul 2017 Jeg synes bare ikke at hundeavl skal overgå til hosekræmmere og andet godtfolk, der kun er inde i det for at tjene en skilling..

  Køb aldrig en hund af en der lever af det..


 • #71   13. jul 2017 Så holder man sig jo bare langt væk fra fabrikkerne..

 • #72   14. jul 2017 Jeg har lige set en have 2 kuld hvalpe af min race. 11 hvalpe i alt
  Ingen udgifter til parringer, ingen udgifter til sundhedsundersøgelser, ingen udgifter til udstillinger. Ingen stambog på forældre eller hvalpe.
  11 hvalpe til 10000 stykket!! Til dette " nænsomme " beløb kan jeg få en med stamtavle, og så kan jeg i det mindste gå ind og tjekke op på hundeweb

  Ja der er brodne kar indenfor DKK, men de er absolut heller ikke på min anbefalingsliste.


 • #73   14. jul 2017 "Nogle opdrættere har hd-foto og "pskykotest" indeholdt i prisen, således at opdrætter bare overtager regningen for disse ting. Så er motivet til at snyde borte."

  Men hvorfor skal folk "låne" mig penge i omkring 1½ år?
  Jeg kan bedst lide at have tillid til, at folk gør det, de siger ja til at gøre. At nogle enkelte så snyder, lever jeg med. Kan jeg få 80-90% af hvert kuld tjekket, er jeg OK tilfreds

  I øvrigt ER det jo også en fordel for folk at vide, om deres hund har eksempelvis fine hofter. Da jeg lavede en hvalp med en E-hofte, fandt familien ud af det, fordi jeg havde dette krav om tjek. Hunden havde ingen symptomer overhovedet.
  Jeg betalte erstatning, og familien var nu bevidst om, at der KUNNE komme problemer - hvilket der gjorde, da hunden var 4-5 år, og de kunne så handle målrettet, fordi de vidste, hvorfor hunden pludselig fik smerter.
  Familien kunne i øvrigt også holde op med at cykle med hunden, hvilket de havde gjort, siden han var et halvt år


 • #75   14. jul 2017 Pyt med rentegevinsten. Det er mere TANKEN

  "Sjovt" nok, så er det gerne familier med rigeligt med penge, der ikke har fået tjekket.
  En kær hvalpefamilie skrev til mig, at både mand og kone var blevet arbejdsløse, så om det var OK, at de ventede med røntgen. SELVFØLGELIG var det i orden.
  Da de var i arbejde igen, fik de tjekket. Til gengæld har et par velhaverfamilier ikke fået gjort det. Fnys fnys


 • #76   14. jul 2017 Jeg er klar over, at ærlighed intet hat at gøre med økonomisk formåen. Det er snarere en social arv
  Nu synes jeg bare, at det var så god en måde at sikre, at hunden blev testet, men jeg er heller ikke så liberal endda


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #77   14. jul 2017 Det er en sød tanke, den der med at stole på folk, men vi ved jo alle sammen godt, at man ind i mellem møder svindlere og snyltere. Selv blandt hg'ere.

  Ja, det er vel stedet, hvor godtfolk er, og hvor der kommer både godtfolk og "tyveknægte" til..


 • #78   14. jul 2017 Jeg lever, i vid udstrækning, efter devisen, at det jeg sender ud, er det jeg får tilbage - og det jeg forventer, er det jeg får.
  Det holder faktisk som oftest
  Når jeg indimellem skuffes, tænker jeg, at jeg nok også indimellem skuffer.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #79   14. jul 2017 "Sjovt" nok, så er det gerne familier med rigeligt med penge, der ikke har fået tjekket.
  Til gengæld har et par velhaverfamilier ikke fået gjort det. Fnys fnys


  Ofte har "velhaverfamilierne" heller ikke den nødvendige tid.. Da de ofte har travlt med at rejse og skovle penge ind til revisoren ..

  Nu synes jeg bare, at det var så god en måde at sikre, at hunden blev testet, men jeg er heller ikke så liberal endda

  Det burde bare lægges oveni prisen..så man kan se det reelle tal (salgprisen).. liberalisme elle ej..

  PS: måske man også kunne opnå lidt rabat, hvis man skal have et helt kuld tjekket..


 • #80   14. jul 2017 "Det burde bare lægges oveni prisen..så man kan se den reelle salgpris.."

  Jamen, som tidligere skrevet, så skal hvalpekøbere jo "låne" mig penge, da hvalpene først skal tjekkes, når de er 1½ år.
  Den reelle salgspris bliver oplyst, da jeg fortæller om mit krav om tjek og om, hvad tjekket koster.


 • #81   14. jul 2017 Jeg har haft flere ikke stambogsførte hunde, men de har alle været genbrugshunde. Kunne ikke drømme om at købe en renracet hvalp uden stamtavle. Det er ikke fordi jeg er verdens største fan af DKK, men om at jeg gerne vil vide hvad jeg køber og om at jeg ikke vil lukke muligheder for konkurrencer.

  Jeg forstår faktisk ikke hvordan nogen seriøst kan mene, at opdrættere ikke bør tjene penge på deres opdræt?
  Skal skolelæreren også arbejde uden at få løn, fordi de gør sådan et vigtigt arbejde med at uddanne vores børn og unge? (okay, de er måske ikke lige dem der tjener mest, dårligt eksempel)
  I min verden må man gerne få løn for noget arbejde man gør, især hvis man gør det godt! Kan slet ikke forstå den holdning at det er bedst hvis det lige løber rundt?
 • Dorte H
  Dorte H Tilmeldt:
  jun 2012

  Følgere: 2 Emner: 7 Svar: 393
  #82   14. jul 2017 #81 For min skyld må opdrættere meget gerne tjene på deres HOBBY.

  For at sammenligne det med et job, er altså skudt forbi.
  Der er ikke brug for at nogen opdrætter hunde, for i dag er hunde en hobby. Vi kan i DK klare os uden hunde, der er ikke noget der ikke kan klares uden dem. • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #83   14. jul 2017 Vi kan i DK klare os uden hunde, der er ikke noget der ikke kan klares uden dem.

  Kan vi også klare os uden hunde, til at bekæmpe tyveknægte og terror (sprængstoffer) og narko.. Og finde skamskudte dyr og forsvundne mennesker...

  Jeg forstår faktisk ikke hvordan nogen seriøst kan mene, at opdrættere ikke bør tjene penge på deres opdræt?

  Penge er roden til alt ondt..


 • #84   14. jul 2017 Selvfølgelig tjener man på at opdrætte, men leve af det, det kan man ikke. Med mindre det er fabrikkerne vi snakker om.
  At man tjener på det, er jo ikke ensbetydende med at man gør det for pengenes skyld.


 • #85   14. jul 2017 zenta - hvoran vil du regne "fortjenesten" ud?

  Er det blot indkomsten ved salg af en hvalp uden at fra regne udgifter ? eller hvilke udgifter anses for ok at fraregne?


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #86   14. jul 2017 Man har jo ofte hundene alligevel.. Hader når alt skal gøres op i kroner og øre.. Det burde jo ikke køres som en udbytterig svinebesætning... Og slet ikke, hvis man menes at avle familiehunde med ens hjerteblod..

 • #87   14. jul 2017 Ingen snakker om at alt skal gøres op i kroner og øre. Men at påstår at man intet tjener, det er næsten lige så dumt som dem der mener at man gør det for penge.

  Jeg vil meget gerne betale en god opdrætter for det arbejde der er lagt i min hund. Ingen skal tabe på at lave en hund til mig, heller ikke den der ikke gør det for pengenes skyld.


 • #88   14. jul 2017 præcis Peter - det skal og kan ikke gøres op i plus & minus!

  Men det er der tydeligvis en del der insisterer på.

  At man har hunden alligevel er da den dummeste undskyldning ever! Måske har man netop hunden, fordi man ønsker at lave et godt opdræt.

  Men sådan er det altid, de der intet ved om hvorfor og hvordan har en hulens masse fasttømrede meninger omkring andres bevæggrunde og moral.


 • #89   14. jul 2017 jeg vil dog stadig gerne have en lidt mere udførlig forklaring på denne udtalelse:

  Selvfølgelig tjener man på at opdrætte,


 • #90   14. jul 2017 Det kan jo også bare være at vi har snakket med folk der tør stå ved det.
  Det er den gyldne regel at man gud nåde trøste ikke må sige at man tjener på det, for så stempels man nok som pengegrisk useriøs opdrætter.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #91   14. jul 2017 At man har hunden alligevel er da den dummeste undskyldning ever! Måske har man netop hunden, fordi man ønsker at lave et godt opdræt.

  Hvis jeg skulle have været betalt for mine udlandsrejser (siden 90erne), og foder, udstillinger, dyrlæge..osv.. Som der har krævet, for jeg kunne fremskaffe mine hunde og gøre dem avlsgodkendte, Så tør jeg da ikke tænke på hvad de 3 stk hundehvalpe med dkk-tavler jeg har solgt i mit skulle koste.. 100 kilo per stk er nok ikke helt hen i vejret.. Hvis hvalpekøberne altså skulle betale for mit avlsgrundlag.. og fornøjelser

  PS: jeg fik ikke heller ikke penge refunderet af staten da de forbød min hunderace..


 • #92   14. jul 2017 Kan heller ikke forstå hvorfor det skulle være så forbudt at tjene lidt penge på sine hobby. Jeg tjener da en skilling på en af mine hobby'er: bi-avl. Jeg sælger honning og ja, det giver et pænt lille overskud hvert år.
  Jeg køber hunde med DKK (eller en anden stambog inden for FCI). Det er ikke fordi jeg synes at DKK er fuldstændig fantisktisk og jeg er udmærket klar over at DKK stambog på ingen måde er et kvalitetsstempel. Fx synes jeg det er helt håbløst at DKK afskaffede alle avlsrestriktioner med et pennestrøg.
  Stambogen giver mig sikkerhed for min hunds afstamning og den giver mig nogle muligheder for at bruge mine hunde, som jeg ikke har uden en DKK(FCI) stambog. Det er sådan set også det eneste jeg skal bruge en stambog til Kvaliteten af den pågældene hvalp/hund skal jeg nok selv vurdere
  .... noget man jo netop har et godt værktøj til i kraft af fx hundeweb og andre FCI kennelklubbers tilsvarende systemer.
  Jeg oplever - og det her er en rent personlig oplevelse - at DKK opdrættere er noget mere passionerede omkring deres avl end dem der avler 'ægte uden stambog'. Jeg kender en del af begge slags og sidstnævnte var ikke nogen jeg ville købe hos. For mig er det heller ikke noget kvalitetsstempel at opdrætter kræver alt muligt af køberne. Min Dober er købt hos en, der har lavet brugsmodeller i '100-år'. Hundene er ikke tjekket for alt muligt, men de har duet til konkurrencer og har kunnet holde til mosten langt op i årene (IPO slider på en hund). Jeg gav 10.000 for hende i 2012 (det var i den lave ende for racen). Jeg vil tro at opdrætter har tjent på kuldet: 8 stk heraf en 'beholder' og det er dem vel undt.
  Clinton kommer fra en opdrætter, der siger delvis lever af opdrættet. De er i den dyre ende for racen (15.000 SKK), men top-proffessionelle i tilgangen til opdræt og brænder virkelig for racen og har gjort det i over 40 år. Det er ikke en race hvor alle mulige tests er relevante. Men opdrætter vil gerne have så mange afkom som muligt mentalbeskrevet og derfor betaler hun mentalbeskrivningen.
  Man skal huske at man som hvalpekøber faktisk har ret stor magt, man kan vælge at lade være med at købe hvis man ikke kan lide det man ser/hører Og der er nok ingen opdrættere der er specielt interesserede i at brænde inde med hvalpe. Jeg har forladt en opdrætter og sagt at jeg ikke ville købe en af hendes hvalpe alligevel. Hun tabte godt nok underkæben og mælet. Det var en de velkendte opdrættere i en race jeg troede jeg skulle have. Da jeg opdagede at der var nogen sundhedsissues med to af hvalpene i kuldet, som hun fint havde fortiet indtil hvalpene var 7 uger gamle, så følte jeg ikke at jeg kunne stole på hende.
  Helt generelt så er et af de store problemer at hvalpekøbere er enormt ukritiske. De undersøger markedet inden de køber TV, køleskab eller iPhone bedre end de gør, når de køber hvalp. Og ja, så har mindre seriøse opdrættere og brådne kår ret frit spil.


 • #93   14. jul 2017 Jeg tænker også at 8 ugers samvær 24-7 ikek skal være gratis.
  Min den store er af et kuld på 9 hvor de selv beholdt 1 og de rvar prisen 14 nu er den vis steget til 15.
  Sundhedsundersægelser og rejse til hanhund og ikek mindst det at de har været sammen med dem i alle 8 uger, jeg føler mig ikek snydt og betaler gerne igen det samme


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #94   14. jul 2017 Mette

  Kan heller ikke forstå hvorfor det skulle være så forbudt at tjene lidt penge på sine hobby. Jeg tjener da en skilling på en af mine hobby'er: bi-avl. Jeg sælger honning og ja, det giver et pænt lille overskud hvert år.

  Nu ser jeg ikke hunde som produktionsdyr..Man skal ikke sammenligne æbler og pærer.

  Er ellers ret enig i det du skriver

  Helt generelt så er et af de store problemer at hvalpekøbere er enormt ukritiske

  Det tager mange år at samle viden om hundeavl.. Det er jo nok også bare generelt lidt lettere, at både se, finde og tyde faldgruberne når man køber et stykke hverdagselektronik..


 • #95   14. jul 2017 Hundeavl skal helst bare være en hobby - men du skal helst også være hamrende professionel, hvis du har tænkt dig at dyrke denne hobby. Hundeavl er jo ikke for amatører. Den slags skal tages alvorligt. Derfor bedes du venligst være en professionel amatør, der gerne bruger mange tusind kroner og ditto timer på din professionelle hobby. Forær helst hvalpene væk - eller sørg for, at du ihvertfald ikke tjener mere end 25 øre i timen på dit arbejde med hvalpene. Skrev jeg 25 øre i timen? Nej, det er for meget. 10 øre er vist mere rimeligt, hvis du ikke vil sammenligne dine hvalpe med produktionsdyr. Sgu

 • #96   14. jul 2017 Peter: Mine bier er en hobby akurat som mine hunde. Jeg har ikke anskaffet mine bier fordi de ville kunne producere honning til mig, men udelukkende af interesse og for at få bestøvet mine frugttræer. Jeg ser egentlg ikke rigtigt mine bier som produktionsdyr. Derfor min sammenligning
  Og ja, det er lettere at finde faldgruber osv når man køber et stykke hverdagselektronik. Men nogengang så har jeg oplevet af folk har undersøgt stort set ingenting inden de købte hvalpen. Man skal virkelig ikke lede ret længe på nettet før man finder massere af råd om hvalpekøb, der fx fraråder at man køber hund hos nogen der har hvalpene ude i stalden uden menneskelig kontakt eller fra steder der har MANGE kuld hvalpe samtidig. Jeg har jævnligt den slags hvalpe på hold. Så jeg har lidt svært ved at forstå den måde at købe hund på.


 • #97   14. jul 2017 Jeg har intet problem med at opdrættere tjener på opdræt, men jeg er træt af, at de alle fornægter, at de gør det, hvis vi ikke regner arbejdstimer med, indkøb af tæve, udstilling og fodring af tæve, samt de kuld, hvor det går galt.

  Vi har nogen opdrættere, der arbejder målrettet for at "udrense" sygdomme, bevare racer, har en lille race (antalsmæssigt), bestemte arbejdshunde o.s.v.. de gør det med hjerteblod og langt de fleste af dem, sætter med garanti penge til.

  Jo mere jeg lærer indenfor avl, jo mere finder jeg ud af, at jeg ikke ved, men jeg finder også ud af, hvor rigtig mange opdrættere vi har, der er "opfindsomme"


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #98   14. jul 2017 Man skal virkelig ikke lede ret længe på nettet før man finder massere af råd om hvalpekøb,

  Spørger du herinde... Hvis bare hunden er med dkk tavle (og hundeweb), så er den helllige grav jo næsten velforvaret..


 • #99   14. jul 2017 Enig TS.
  Det er også det jeg får lange patter af.
  Læser man herinde, så finder du ikke en eneste der tør sige at ja, på sidste kuld tjente man 10.000 kr.
  Der går nærmest sport i at fornægte, alle opdrættere herinde har underskud og minus og det tætteste man kommer på at sige at man tjente på det, er at sige at det kun liiiiige løb rundt.
  Der er intet galt i at tjene på sit opdræt, jeg vil som sagt hellere end gerne betale en god opdrætter for det der er lagt i min hvalp, ingen skal tabe på at lave en god hvalp til mig.
  Jeg siger ikke at man kan købe en ny bil når kuldet er solgt, eller at man kan leve af det. Slet slet slet ikke, langt fra faktisk. • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #100   14. jul 2017 Peter: Mine bier er en hobby akurat som mine hunde. Jeg har ikke anskaffet mine bier fordi de ville kunne producere honning til mig, men udelukkende af interesse og for at få bestøvet mine frugttræer. Jeg ser egentlg ikke rigtigt mine bier som produktionsdyr.

  Jeg tjener da en skilling på en af mine hobby'er: bi-avl. Jeg sælger honning og ja, det giver et pænt lille overskud hvert år.

  Hvis de giver en pænt overskud ved salget af honnng, ja, så er de jo også produktionsdyr.


 • #101   14. jul 2017 Ja, nogen gange så lyder rådende næsten 'køb med DKK stambog, hvis du vil være sikret'. Der er lidt mere til det end blot stambogen

 • #102   14. jul 2017 Jeg tør godt indrømme, at jeg havde overskud på mit kuld til trods for dna test. (dobbeltparring) Men jeg har heller ikke indregnet en masse udgifter som opdrætteruddannelsen, diverse kurser/foredrag, udstillinger, sundhedsundersøgelser, foder til tæve, hvalpe, timeløn, transportudgifter, indkøb af diverse ting i forbindelse med hvalpene, da jeg forventer at det kan genbruges


 • #103   14. jul 2017 Du er noget nær den første herinde der har turde skrive det.
  Respekt herfra


 • #104   14. jul 2017 @100: Så hvis opdrætter har overskud af at sælge sine hvalpe, så er hundene produktionsdyr eller hyr
  Min baggrund er landbruget og min definition af produktionsdyr er dem man har ude i stalden, som udgør ens det primære erhverv
  Hesten, hundene, bierne, kaninerne, kattene osv er hobbydyr for mig


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #105   14. jul 2017 @100: Så hvis opdrætter har overskud af at sælge sine hvalpe, så er hundene produktionsdyr eller hyr

  Der skulle gerne være en masse hyr (anstrengelse) forbundet med hundeavl.. Det burde bare ikke være pengene der driver værket.. Så er det nemlig, at vi ser andre som lugter pengene i "bageriet", og dermed går ind i "branchen" udelukkende for at skabe sig en ekstra indkomst.. Det er jo også set, at opdrættere pludselig har fået råd..og dermed F.eks. køber ny bil, når de har fået solgt deres "bagværk"


 • #106   14. jul 2017 "Jeg har intet problem med at opdrættere tjener på opdræt, men jeg er træt af, at de alle fornægter, at de gør det, hvis vi ikke regner arbejdstimer med, indkøb af tæve, udstilling og fodring af tæve, samt de kuld, hvor det går galt."

  Hvis jeg holder orlov eller betaler en hvalpepasser, regner jeg saftsuseme det med. Er det forkert?
  Er det forkert at tage alle udgifter med, når man gør regnskabet op?
  Tilgiv et forvirret fnis, for jeg har skisme ALDRIG hørt om andre steder, hvor man KUN må tage indtægterne med, når man skal lave regnskaber

  PS. Jeg HAR tjent penge på nogle hvalpekuld. Så er det sagt, og nu SKAL jeg have respekt for at sige det (og jeg har faktisk sagt det før)


 • #107   14. jul 2017 "Vi har jo også set opdrættere købe ny bil når de har solgt deres "bagværk""

  Ny bil blev det ikke til, da vi lavede et kuld med pænt overskud. Men vi købte et par malerier af en af mandens gamle venner, der er kunstmaler


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #108   14. jul 2017 Tilgiv et forvirret fnis, for jeg har skisme ALDRIG hørt om andre steder, hvor man KUN må tage indtægterne med, når man skal lave regnskaber

  Kan også kun trække på smilebåndet, når opdrætterne overhovedet snakker om regnskab i forbindelse med deres hobby, som burde være at avle sunde og raske familiehunde.. Uden skelen til pengekatten..

  Ny bil blev det ikke til, da vi lavede et kuld med pænt overskud. Men vi købte et par malerier af en af mandens gamle venner, der er kunstmaler

  Kan virkelig godt se det rimelige i, at hvalpekøberne skal betale for jeres malerier..


 • #109   14. jul 2017 1 + 1 + 1 = 3
  MEDMINDRE man nægter at se et eller flere af tallene. Så kan regnestykket pludselig blive både 1 og 2.

  Hvis jeg fortæller om mine udgifter, tæller de ikke i din optik, Peter. Dem skal man jo regne med, når man dyrker sin HOBBY. Hvorfor faen gælder det samme ikke for mine eventuelle indtægter?
  HVIS jeg nu fortalte dig, at jeg er fiks til faktisk at glemme mine udgifter og bare tager hvalpepengene som indtægt, vil du så tro mig? Tillad mig at tvivle. Du har fastlagt din overbevisning, og hvad jeg og andre end måtte sige, vil du bruge det som bevis for, at du har ret i denne. Hvis vores ord strider imod din overbevisning, er det f bare undskyldninger. Bingo bango og skak mat. Men du får INTET ud af at debattere på den måde - ikke mere end børn, der stikker fingrene i ørerne og råber LA LA LA LA LA, når de hører noget, de ikke vil høre.
  Fnys med fnys på

  PS. Du gør præcis det, du opponerer imod, når talen falder på listehundene. Dumt faktisk.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #110   14. jul 2017 PS. Du gør præcis det, du opponerer imod, når talen falder på listehundene. Dumt faktisk.

  Hvad mener du lige med det, hvad er det lige præcist som jeg gør?

  PS: tjener dine børn også penge til dig..

  I har svært ved at abdicere fra jeres tilknytning til dkk-tronen..og har generelt, så travlt med at svinge taktsstokken, at man skulle tro det var en tamburmajor med rød paraply hvor det regnede med blandinger og andre kennel klubber..

  Sandheden er ofte ilde hørt..


 • #111   14. jul 2017 Jeg er helt enig at det ikke skal være pengene der er årsagen til at man bliver opdrætter og laver hunde. For ja, så bliver motivet pludselig ikke racens bedste men pengepungen og det er ikke sikkert at de to interesser er forenelige
  Det jeg siger er jeg kan ikke have noget problem med at nogen ender med at tjene på et kuld hvalpe. Jeg har til dato heller ikke mødt nogen seriøs opdrætter, der er blevet opdrætter af økonomiske årsager. Dem jeg kender er alle begyndt at opdrætte fordi de brænder for deres race. Ender de med at tjene penge på et kuld så har jeg ikke noget problem med det.
  Til gengæld kender jeg en 'ægte-uden-stambog' opdrætter, der laver et kuld hvalpe i ny og næ udelukkende for at få til en ferie eller sådan noget. Der er ikke mange udgifter forbundet med et kuld på 8-9 brune labber uden stambog, uden prøver, uden HD/AD foto. Undlader man at sørge for andet end at hvalpene er chipmærkede når de forlade opdrætter, så er det ikke mange kroner det koster at lave sådan et kuld og de kan jo bo i en hestebox i stalden så passer de fint sig selv mens man er på arbejde. Man kan sagtens sælge dem for 7-8.000 kr stk alligevel fordi både han og tæve (som opdrætter ejer begge to) har DKK stambog. Den slags opdrættere tror jeg - måske naivt - ikke at der findes specielt mange af blandt DKK's opdrættere.


 • #112   14. jul 2017 ... og når det er sagt så synes jeg også at jeg nogen gange ser regnskaber herinde for hvad det koster at lave et kuld hvalpe, der medtager udgifter som jeg ikke synes hører med. Fx udgifter man vil have som hundeejer, der dyrker enten sport eller udstilling med sin hund, uanset om man er opdrætter eller ej.

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #113   14. jul 2017 Den slags opdrættere tror jeg - måske naivt - ikke at der findes specielt mange af blandt DKK's opdrættere

  Nej, da . Man hører jo næsten aldrig , om opdrættere med dkk-flag som folk herinde bagtaler og skriver decideret grimt om.. Vær nu realistiske..

  jeg har til dato heller ikke mødt nogen seriøs opdrætter, der er blevet opdrætter af økonomiske årsager.

  Burde nok skrive.. Jeg har ikke mødt nogen seriøse opdrættere, der er blevet opdrættere udelukkende af økonomiske årsager.. Let`s Face it..


 • #114   14. jul 2017 Seriøst så er der altså ikke nogen af de opdrættere som jeg kender - og kendte før de blev opdrættere, der valgte at lave deres første kuld fordi de ville have et tilskud til økonomien. Det har altid været noget med at de er begyndt at lege med tanken om et afkom efter deres gode konkurrencehund og ting i den stil. Men måske det udelukkende er sådan i de hundekredse jeg færdes i.

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #115   14. jul 2017 Men måske det udelukkende er sådan i de hundekredse jeg færdes i.

  Det er øjnene man først bliver blind på.. Hvis alt var så rosenrødt.. Så var den generelle kvalitet nok væsentlig højere på racehunde i Danmark med dkk-tavler..

  PS: Ellers kender du kun en særlig lille og udvalgt skare, af dygtige og ansvarlige opdrættere..


 • #116   14. jul 2017 Jamen så er jeg blind Nej, jeg er da udmærket klar over at ikke alt er rosenrødt og at hunde med DKK tavler bestemt ikke altid har specielt god kvalitet. I den ene af mine racer står det da ikke specielt godt til. Synes bare ikke at man kan skyde skylden ene og alene på opdrætterne. Der er også nogle købere der ikke er kritiske med det de køber og en kennelklub, der kunne gøre meget mere for at højne kvaliteten af de hunde, der sendes 'på markedet' med en stambog fra DKK.

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #117   14. jul 2017 Der er også nogle købere der ikke er kritiske med det de køber og en kennelklub, der kunne gøre meget mere for at højne kvaliteten af de hunde, der sendes 'på markedet' med en stambog fra DKK.

  Er det kundernes ansvar, hvor god en kvalitet og service og sikkerhed, man får hvis man benytter et såkaldt "ansvarlig & anerkendt stemplet" plus autoriseret autoværksted..


 • #118   14. jul 2017 Nej, det har du en pointe i


 • #119   14. jul 2017 Du har din faste agenda, Peter. Dette gør det meget meget svært at have en konstruktiv debat med dig.
  Hvis man ikke bare siger "DKK er noget lort i alle ender og kanter", vil du opponere.
  At tale om udgifter i forbindelse med avl = undskyldninger.
  At tale om noget positivt ved DKK = blindhed.
  At tale om, hvad der faktisk bliver gjort for at forbedre, hvis det er nødvendigt = mere blindhed, for der bliver slet ikke gjort nok.
  Hvis man taler om, at man har kritikpunkter overfor DKK, er det ikke NOK kritikpunkter, man har.
  At tale om, at man HAR tjent på nogle kuld, er for DÅRLIGT. For man er ikke en ordentlig opdrætter, hvis man ikke betaler for at være det.

  Jeg må erkende, at jeg undres lidt - men alligevel ikke. Hvis man har besluttet, at månen er grøn, ER månen jo faktisk grøn - også selv om den indimellem er gul


 • #120   14. jul 2017 Det er måske ved de indlæg du bør blive blind

 • #121   14. jul 2017 Jeg er så dårlig til at være blind, Zenta

 • #122   14. jul 2017 Det lære man med tiden herinde

 • #123   14. jul 2017 Jeg er bange for, at jeg aldrig lærer det. Men jeg ØVER mig, for måske en dag.....

 • #124   14. jul 2017 Og øvelse gør som bekendt mester

 • #125   14. jul 2017 Jooooo ja. Men jeg er bange for, at man ikke kan øve sig i at være en anden, end man nu er. Dog kan man selvfølgelig øve sig i at stikke fingrene i ørerne - sådan billedligt talt

 • #126   14. jul 2017 Præcis

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #127   14. jul 2017 Du har din faste agenda, Peter. Dette gør det meget meget svært at have en konstruktiv debat med dig.

  Hvad har det med listehundeloven at gøre..uover din faste agenda mod disse racer.. Arbejder dkk da effektivt og hårdt, for at de såkaldte listehunderacer kan blive lovlige igen..

  Hvis man ikke bare siger "DKK er noget lort i alle ender og kanter", vil du opponere.

  Ja, for der findes også flere gode dkk opdrættere..

  At tale om udgifter i forbindelse med avl = undskyldninger.

  Ja, At bruge historier og irrelevante undskyldninger om F.eks. ferieophold, fordi man gerne vil retfærdiggøre eller ikke vil indrømme at der er en indtægt..

  At tale om noget positivt ved DKK = blindhed.

  Det er blindhed, når man ikke kan se at det eneste saliggørende ved hundeavl ikke kun er dkk-tavler og hundeweb..

  At tale om, hvad der faktisk bliver gjort for at forbedre, hvis det er nødvendigt = mere blindhed, for der bliver slet ikke gjort nok.

  Det er godt at der bliver gjort noget..men at fjerne avlskrav kan jeg kun grine af..

  Hvis man taler om, at man har kritikpunkter overfor DKK, er det ikke NOK kritikpunkter, man har.

  Jeg ville da ønske at der var mindre kritikpunkter at påpege..

  At tale om, at man HAR tjent på nogle kuld, er for DÅRLIGT. For man er ikke en ordentlig opdrætter, hvis man ikke betaler for at være det.

  Dem der går ind i det med "hjerteblod", har ingen problemer med at deres hobby er en underskudsforretning..så længe det gavner racen...

  Jeg må erkende, at jeg undres lidt - men alligevel ikke. Hvis man har besluttet, at månen er grøn, ER månen jo faktisk grøn - også selv om den indimellem er gul

  Hvis man har besluttet i sit eget lille univers af indskrænkethed, at der kun er en kennelklub der duer.. Så bliver man farveblind med tiden..

  PS: Hvad kan jeg ødelægge for listehundene.. når nu de er blevet forbudte.. Nej det skal jo helst ties ihjel


 • #128   15. jul 2017 Min mor fik et kuld hvalpe på vores familie hund. Vores hund har ikke stamtavle, på trods af begge hendes forældre har, jeg ved ikke præcist hvorfor, men jeg har overbevidst mig selv om at det er fordi hendes mor ikke er udstillet.

  Faren til de her hvalpe min mor fik var avlsgodkendt, havde gode sundheds resultater osv.
  De hvalpekøbere min mor havde, fik en kopi af farens stamtavle og et billede af ham. Derudover fik de en købekontrakt med, hvor der stod det som der skal stå (næsten magen til DKKs købekontrakt) og så min mors telefonnummer osv.

  Vi har næsten lige haft hvalpedag, hvor hvalpene kom på besøg. Dog kun 2 af dem, da der desværre allerede er en hvalp der er steget til himmels, samt 3 hvalpe der ikke kunne pågældende dag.

  Det er nogle flotte hvalpe min mor har solgt, ja. Men jeg er dybt uenig i hvordan hele processen har foregået, samt at vores tæve ikke er blevet sundheds testet, udover det normale sundheds tjek.
  Men jeg har ren og skært lært, at det er ikke for at tjene penge. Det er for at spare penge, og fordi de er af den ældre generation der tror på at "i gamle dage kunne hunde holde til mere, og var aldrig syge" Samt at "det sker ikke for mig".
  Tror det er der er gået galt er manglende viden, ihvertfald i denne proces min mor har fået i gennem. Hun var ikke oplyst nok omkring det med avl, og jeg var bare en dum teenager der ikke vidste hvad hun talte om.

  Men ja er enig, hvalpe eller hunde generelt skal ikke blandes med hovedet under armen. Jeg går ind for tavle, og går ind for at avle raske individer, så hunde kan få det bedste liv på sundhedsskemaet, og har de bedste vilkår for et godt hundeliv sundhedsmæssigt. Dernæst kommer samlivet side om side med hunden.


 • #129   15. jul 2017 "Hvis man har besluttet i sit eget lille univers af indskrænkethed, at der kun er en kennelklub der duer.. Så bliver man farveblind med tiden.."

  Mærkelig måde at debattere på - at fastslå, at fx jeg er indskrænket, hvis jeg mener, at DKK er den bedste klub - den eneste klub, der dur, hvilket jeg mener. Dette gør jeg, fordi de andre klubber ikke kan tilbyde halvt så meget, som DKK.
  Jeg mener IKKE, at der ikke er god plads til forbedringer i DKK - fx mener jeg, at det er noget forbandet skidt, at der er avlskrav på så få racer, og at der ingen er på de mest sygdomsplagede racer.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #130   15. jul 2017 Mærkelig måde at debattere på - at fastslå, at fx jeg er indskrænket, hvis jeg mener, at DKK er den bedste klub - den eneste klub, der dur, hvilket jeg mener. Dette gør jeg, fordi de andre klubber ikke kan tilbyde halvt så meget, som DKK.

  Så inden racerne bliver optaget i denne særlig ophøjet klub, (og dens allierede eller medsammensvorne) som jo åbenbart er helt uden sidestykke. Bliver hunde fra andre kennelklubber i Danmark først gode hunde, når de får slettet deres aner og tiltræder i selskabet for særlig de valide..

  Hvad er det lige som jeg gør mod listehundene (som er blevet forbudte i Danmark)..tredje gang er måske lykkens gang..

  At der herinde gerne dagligt, kommer særdeles farvede anbefalinger til den gudedommelige klub, som skidt fra en spædekalv... Ja, det gør jo ikke klubben mere unik eller fantastisk..

  PS: Har intet imod dkk hunde, men jeg er måske ikke så¨farvet, som andre individer, som der tydeligvis sidder med hænderne dybt begravet nede i bolledejen


 • #131   15. jul 2017 Jeg synes skisme, at du er RET farvet, Peter. Vender du blikket mod DKK - HØRER du noget om denne klub, synes der at komme et soooooort skær for øjnene af dig og et raseri indeni dig.

  PS. Loven om de forbudte hunde er IKKE DKK's ansvar. Det kan gerne være, at du synes (forståeligt nok), at DKK skulle arbejde for at få fjernet listen, men pålæg dem ikke ansvaret for, at den er der.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #132   15. jul 2017 PS. Loven om de forbudte hunde er IKKE DKK's ansvar. Det kan gerne være, at du synes (forståeligt nok), at DKK skulle arbejde for at få fjernet listen, men pålæg dem ikke ansvaret for, at den er der.

  Skal vi se da til igen, at se lidt mere på hvilken rolle de spillede i "bageriet"..?

  For fjerde gang, hvad er det jeg gør mod de allerede forbudte hunderacer i dk.. ?

  Jeg synes skisme, at du er RET farvet, Peter. Vender du blikket mod DKK - HØRER du noget om denne klub, synes der at komme et soooooort skær for øjnene af dig og et raseri indeni dig.

  Kunne godt tyde på, at det er hos dig hvor der optræder et sort skær for øjnene.. Når du hører eller ser den mindste smule kritik, som hænger bare en smule sammen med dit måske muligvise delvise levebrød..


 • Vibe V
  Vibe V Tilmeldt:
  dec 2015

  Følger: 11 Svar: 4
  #133   16. jul 2017 Min forrige hund havde stamtavle. Synes egentlig man altid skal ha stamtavle for lige som at gardere sig.
  Men hende jeg har nu en mini puddel er uden. Hendes forældre har fine stamtavler, men ejeren ville ikke lave på hvalpene. Hendes begrundelse var at de så ikke ku bruges til udstillinger og dem brød hun sig ikke om!
  Hun har begge forældre hjemme og hvalpene så fine ud. Jeg kontaktede dyrelægen som havde foretaget et kejsersnit på moderen og som kendte begge forældre. Dyrelægen sagde at alt var helt i orden og at der sagtens ku ha været lavet stamtavle på hvalpene. Hun er en lille stærk hund med et super godt temperament, glad for at jeg fik hende. Men ellers vil jeg altid mene man skal ha stamtavle, så man er sikker på ik at blive snydt!


 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 5 Emner: 10 Svar: 3.011
  #134   16. jul 2017 Jeg forstår ikke det med at blive snydt. Hvis man køber en hund,uden det ene eller andet,så bliver man jo ikke snydt,såfremt at sælger ikke lyver om det. Man kan jo selv spørge ind til hvad der er af undersøgelser osv.

  Man køber en hund uden at forlange noget som helst. Altså bliver man ikke snydt. At man måske bagefter tænker at man skulle have stillet større krav er en anden ting.

  Talte med en der have givet over 10000kr for en blanding. Jeg synes det er alt for meget. Damen var glad for sin hund og har fået hvad hun ønsker. Kan ikke se at man kan kalde det snyd på nogen måde.


 • #135   16. jul 2017 Jeanette O
  #1113. jul
  I min verden er hunde uden stambog blandinger , uanset hvor "ægte" de er

  Forventer ikke at forældredyrene er tjekket for noget som helst

  Dette er et klassisk symbol på en tavlesnob, misforstå mig ikke for jeg er ikke imod stamtavler, men min meget flotte Rottweiler ville ikke blive 1% mere ægte af hvis der var stamtavle på ham, og han er på alle måder et pragteksemplar som er sund og rask uden tavle færdig.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #136   16. jul 2017 De burde jo selv kunne se på en hund (kennel klubberne) om den er i kvalitet og racemæssig standard til at få en stamtavle, og det er uanset hvilket Tegneserieklub der her er tale om.. Ovenstående Feks kunne godt gå for at ligne en Rottweiler..(ikke), Sådan en burde godt kunne blive godkendt(under visse betingelser/forhold), hvis den altså overholder standarden for en Rottweiler

  I stedet for at fokusere så meget på et stykke papir..Hvad med at rent faktisk se på hundene.. Så undgår man måske også lusk.. Der er for meget papir pis og for let fokus på hundene.. Come on


 • Bente M
  Bente M Tilmeldt:
  aug 2013

  Følger: 1 Svar: 38
  #137   16. jul 2017 Vibe V - En dyrlæge har altså ikke mulighed for at vurdere, om der kan laves stamtavle på et kuld hvalpe eller ej. Ofte hører man desværre det samme, som du har været ude for, at når man ikke skal udstille, så er tavlen unødvendig. Det er rent ud sagt noget salgsgas. Eneste årsag til ikke at ville udstede stambøger til kr. 325,- pr. hvalp, skal findes i det faktum, at den ene eller begge forældredyrene, selvom de har fine stamtavler - ikke har kunnet avlsgodkendes (avlsgodkendelse behøver for øvrigt ikke ske på en udstilling). Måske er indavlspct. for høj, eller måske er de ikke vurderet racetypiske, eller måske er der fundet arvelige sygdomme, som der er avlsrestriktioner for i racen. Hvalpene kan jo sagtens være fine, men mange af de arvelige sygdomme, som der i dag kan DNA-testes for, er sygdomme, som først optræder senere i hundens liv. Jeg har også haft henvendelser fra hvalpekøbere, som af et ærligt hjerte troede, at de kunne spare kr. 7.000,- hvis de fravalgte stambogen. Når jeg så siger: Fint, så beholder jeg stambogen, og trækker 325,- kr. fra prisen, så føler de sig taget ved næsen af de opdrættere, som har bildt dem ind, at det er selve stambogen og ikke det bagvedliggende avlsarbejde, der bestemmer prisen. "Raceren" avl uden tavle sker ikke fordi opdrætter har et godt hjerte, og gerne vil levere hvalpe til dem, der ikke har råd til en hvalp med tavle - tvært imod bunder det i et ønske om at undgå de 2-årige forpligtigelser, som en DKK opdrætter er underlagt via købeloven.

 • #138   16. jul 2017 Rasmus, der er også skarpe krav til rottweiler, hvis kuldet skal have tavle ( DKK), så det må være fristende at hoppe over, hvor gærdet er lavest.

 • Jeanette O
  Jeanette O Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 5 Emner: 1 Svar: 1.450
  #139   16. jul 2017 Rasmus , der kræver en forklaring

  Jeg har 3 blandingshunde

  Så hvordan kan det være stamtavlesnob ?

  Du ved rent faktisk ikke om der er en anden race i 3. eller 4. led , så selvfølgelig er din hund kun ægte ,hvis det kan bevises

  Hvis det er så forfærdeligt at der er en anden race indblandet , skulle du have købt en med tavle


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #140   16. jul 2017 Hvis det er så forfærdeligt at der er en anden race indblandet , skulle du have købt en med tavle

  http://videnskab.dk/naturvidenskab/verdens-stoerste-hunde-stamtrae-afsloerer-racefusk


 • #141   16. jul 2017 -maj_britt_dkk_snob_
  Synes du på nogen punkter at der ser ud som der er hoppet over hvor gærdet er lavest ang min hund, han bliver sundhedstjekket hvert år og vaccineret hvert andet år, bare fordi der ikke er tavle på ham gør det ham ikke ringere eller mindre ægte eller mere syg, tavlen er gået fra at skulle være en indikation på at hunden er sund og rask og hvilke linjer der er i den, til at det nu er et symbol der giver folk tanken at deres hunde er bedre end alle andres føj


 • #142   16. jul 2017 Så forældredyr til din hund har, hvad DKK kræver for at hvalpene evt. havde fået tavler?

  Bedre til hvad?


 • Jeanette O
  Jeanette O Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 5 Emner: 1 Svar: 1.450
  #143   16. jul 2017 Jaja, Rasmus så springer du da bare mig over

  Hvor bliver den forklaring af ?


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #144   16. jul 2017 Du ved rent faktisk ikke om der er en anden race i 3. eller 4. led , så selvfølgelig er din hund kun ægte ,hvis det kan bevises

  Hvis man ikke kan se om en hund er ægte, så burde man overhovedet ikke være dommer indenfor nogen som helst hunderacer.. Så længe der ikke er DNA så er en stamtavle ikke mere værd end de folk som står bag....det er såre simpelt.. Og vi ved jo godt allesammen, at der er blandet andre hunderacer ind i visse racer..Lets face it


 • Jeanette O
  Jeanette O Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 5 Emner: 1 Svar: 1.450
  #146   16. jul 2017 Der er jo en grund til at stambogen blev lamineret

  Engang blev der helt sikkert snydt , men egentlig kun med afstamning og ikke racen?


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #147   16. jul 2017 Der er jo en grund til at stambogen blev lamineret

  Bliver der da indsendt fotos af parringen..Som dokumentation

  Nu, er det jo så heller ikke så forfærdelig mange år siden, at de laminerede udgaver overhovedet vandt indpas i de danske kennelklubber..


 • Martin
  Martin Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følger: 8 Følgere: 4 Emner: 14 Svar: 986
  #148   16. jul 2017 Der er mange sjove argumenter man kan opfinde udelukkende for at spare lidt penge...

  For den eneste grund til at vælge en hund uden tavle, er vil penge?

  Eller er der andre gode argumenter?


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #149   16. jul 2017 Ja, rotter Feks. de frygter mest bogormehunde..fordi de godt ved at de er stærke bogligt og tilmed har de ofte tykke pengekatte..

  http://www.hundegalleri.dk/forum/generel-diskussion/700752-rottefaenger_hund


 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 1 Emner: 2 Svar: 836
  #150   16. jul 2017 Ja der er skam andet end penge. Sygdom eller mangelende avlsgodkendelse hos forældredyr.
  Lige hos Rotten der skal den altså have en UHM (mentalbeskrivelse senest 24 mdr gammel) og skal jo selvfølgelig have hofter og albuer røngtenfotograferet.
  Men det munder jo i sidste ende ud i penge, når man ikke får gjort det, der burde være en selvfølge inden avl.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #151   16. jul 2017 Lige hos Rotten der skal den altså have en UHM (mentalbeskrivelse senest 24 mdr gammel) og skal jo selvfølgelig have hofter og albuer røngtenfotograferet.

  Kan du lige fortælle lidt om, hvorfor man indførte denne ordning..


 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 1 Emner: 2 Svar: 836
  #152   16. jul 2017 Det gjorde man efter 2010 for ikke at rotten røg samme vej som de andre 13 racer på listen.
  Der skulle gøres noget, og rottefolket er heldigvis fornuftige så de fik indført krav om UHM inden avl. Og det er ufravigeligt at det gøres efter de 24 mdr.


 • Martin
  Martin Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følger: 8 Følgere: 4 Emner: 14 Svar: 986
  #153   16. jul 2017 @Kennel Hearthitter
  Det er jo et argument for at vælge en tavlehunde. Jeg bad om det modsatte.

  @Peter.
  Den forstod jeg ikke.


 • Kennel Hearthitter
  Kennel Hearthitter Online Tilmeldt:
  jul 2017

  Følgere: 1 Emner: 2 Svar: 836
  #154   16. jul 2017 Martin:

  I know det var bare for at pointere yderligere at der altså gøres noget selvom det modsatte er meget sjovere at nævne


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #155   16. jul 2017 Martin

  Jeg mener bare at når det kommer til arbejdsegenskaber, så kan man godt pakke stambogen væk for en stund i visse tilfælde..


 • Jeanette O
  Jeanette O Tilmeldt:
  jun 2014

  Følgere: 5 Emner: 1 Svar: 1.450
  #156   16. jul 2017 For mit vedkommende er det ikke for at spare penge

  Jeg har de hunde fordi det er dem
  jeg vil ha'

  Hvis jeg vil have en hund , eller 3 med stamtavle , så købte jeg det


 • #157   16. jul 2017 Jeanette, det er de såkaldte rene uden tavle, der spares penge på, ikke blandingerne

 • #158   16. jul 2017 Men hvad er det reelt man spare?
  Schæfer fås fra 7000 med stamtavle, tror faktisk der er en der sælger dem for 6500 kr.
  Mens de kan købes uden stamtavle for helt op til 5500.
  Hvad er det man spare? Ja 1000-1500 kr, men helt ærligt.


 • Martin
  Martin Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følger: 8 Følgere: 4 Emner: 14 Svar: 986
  #159   16. jul 2017 @Zenta.
  Jeg ved ikke omkring besparelsen ved små hunde så som Schæferen, Labradoren og nedad.

  Men ved store hunde, så er det et sted i mellem 6.000 til 10.000 det er i mine øjne da mange penge. Det er det vil for de fleste.

  At det så kan være voldsomt dyre penge at spare, det er så en anden debat.


 • #160   16. jul 2017 Men Martin, så kan man vel undre sig over at avler vil gå glip af disse 6 - 10.000 kr. pr. hvalp, ikke?

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #161   16. jul 2017 Hvis man nu køber brugte underbukser med spor, bliver de så helt rene når man har vasket alle bremsespor væk.. Kan man så pludselig godt stå inde for deres renhed..

  Hvis man optager hunde fra en anden kennelklub med stamtavler..bliver stamtavlen så mere ren når man har slettet alle spor...

  så kan man vel undre sig over at avler vil gå glip af disse 6 - 10.000 kr. pr. hvalp, ikke?

  Det er jo ikke alle der er griske..


 • #162   16. jul 2017 Hvis man har brug for at købe brugte underbukser, så kan man ringe til mig så skal jeg nok sy nogen, ingen skal købe brugte underbukser og slet ikek med spor

 • Martin
  Martin Online Tilmeldt:
  mar 2017

  Følger: 8 Følgere: 4 Emner: 14 Svar: 986
  #163   16. jul 2017 @Peter.
  De arbejdsegenskaber er vist hvad, 2 procent af alle hundeejere der overhovedet går op i.

  De fleste vil nok bare have en sund og rask hund.

  I DK er det vil kun statens hunde (de har tavle af hvad jeg ved), og så er der sport folket (Ipo, dch osv), men sjovt nok vælger de også tavle hunde generelt af hvad jeg har forstået.

  Så hvad du helt konkret tænker på, er jeg ikke helt sikker på. Men nu er min viden om brugshunde meget begrænset. Det skal der ikke være tvivl om. • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #164   16. jul 2017 De fleste vil nok bare have en sund og rask hund.

  Så skal man købe en hund der er lavet til andet, end kun at se godt ud på stamtavlen og i udstillingsringen..


 • #165   16. jul 2017 Og måske kigge på racer der ikek er skamavlet

 • #166   16. jul 2017 Efter indenfor kort tid at have måtte sige farvel til 2 ddb har vi måtte indse at øjnene skulle vendes andre steder

 • #167   16. jul 2017 Det sjove er jo at stamtavlen koster, hvad, under 500 kr?

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #168   16. jul 2017 Nej, man skal nok ikke købe F.eks en bulldog med fci tavler og tro at den er sundere end OEB..

 • #169   16. jul 2017 Priserne kan ses her:

  http://www.dkk.dk/xdoc/120/kontingenter_og_gebyrer_2017.pdf


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #170   16. jul 2017 Maj britt Dansk Kennel Klub Snob..

  Hold kæft det er dyrt..Det må betegnes som optrækkeri..


 • #171   16. jul 2017 Zenta, ja, for medlemmer og kennelmærkehavere.

  For dem uden, 755, og hvis nu det er et kuld, hvor der ikke er avlsrestriktioner af nogen art, og de sælges de der 6- 10.000 billigere, så bare 5 hvalpe = tavler for 3775, men der er mistet 30 - 50.000 ( minus de 3775).

  Så enhver kan jo godt se at der er ugler i mosen ved disse " garanteret ægte uden tavle, begge forældre har fine tavler"


 • #172   16. jul 2017 Mig skal du ikke overbevise.
  Jeg er enig med dig og giver ikke 5 potter pis for "ægte uden tavle"


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #173   16. jul 2017 Så kan enhver jo godt se at racehunde er alt for dyre i Danmark og at der derfor er en masse hvalpemøller der går ind i det..når nu fjolserne har sat priserne så højt..

  PENGE PENGE..er ikke fem potter pis værd.. når vi snakker sunde hunde

 • #174   16. jul 2017 Zenta, jeg stødte på et kuld tavleløse pembrokes i aug. sidste år, og sælger påstod hårdnakket at " de skal jo udstilles og det havde vi ikke tid til"..og nej, men de skal øjenlyses og det var ingen af forældrehundene

  Det andet kuld tavleløse pembrokes, i den tid vi har haft Juice, det samme, ingen øjenlysning og det er ellers ret simpelt at få foretaget.


 • #175   16. jul 2017 Jeg har det sådan, enten køber man en hund med stamtavle eller også køber man en rundkørsel.
  Det der med at lave noget der måske ligner, sælge det som noget det måske ikke er og tage røven på folk, det giver jeg ikke noget for.
  Synes det er flabet at sælge "Ægte Schæferhvalpe" for den nette sum af 5.500 kr. hvor tæven aldrig har set en Schæferhund og hvor der ingen undersøgelser er foretaget.


 • #176   16. jul 2017 Og jeg har det på samme måde, Zenta.

  En blanding giver sig jo ikke ud for at være noget, den ikke er


 • #177   16. jul 2017 Præcis.
  Skulle jeg ikke have DKK hunde som jeg jo har, ja så købte jeg en blanding af alt muligt til 2500 kr.
  Fandme om jeg vil give 5.500 kr for en "Schæfer".


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #178   16. jul 2017 En blanding giver sig jo ikke ud for at være noget, den ikke er

  Det er jo mere end man kan sige om visse andre..


 • #179   16. jul 2017 Jeg forstår helt ærligt ikke helt behovet for at købe og proklamere at den er "Ægte"...uden tavle...

  Køb en blanding, vær glad, køb en ægte vær glad...jeg er personligt ligeglad med andres prioriteter, ønsker og behov. Og jeg har intet mod blandingshunde...

  Men det er ikke mig der er snobbet fordi min hund har stamtavle...det er sgu da dem der har behov for at pointere deres hund er "ægte uden stamtavle" der har fine fornemmelser og efterligner andres værdier uden helt at kunne stå til måls med det de egentlig stiler efter...

  Og så er det bare jeg heller ikke fatter....hvis du ikke er tilfreds med hvad du anskaffede dig....hvorfor så gøre det??!!

  Enten betyder det noget den er ægte, og så ja, kan det godt være du lige må kaste lidt penge efter det....ellers så er du vel bare glad og tilfreds med hvad du har?

  Jeg kan godt lide mit samsung tv...og jeg har det også helt fint med...og behøver ikke konstant gå og påpege at det er lige så fint som et B&O...


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #180   16. jul 2017 Hvis man bare kunne sige at kvaliteten fulgte med tavlestemplet så kunne jeg måske følge jer lidt.. Det er ikke tilfældet har jeg selv konstateret over en årrække.. Hvor jeg har set mange sminkede lig med stamtavler...

 • Max H
  Max H Tilmeldt:
  dec 2008

  Følgere: 5 Emner: 10 Svar: 3.011
  #181   16. jul 2017 Så er det galt at man ikke undersøger nok i blandinger. Så er prisen for høj. Hvis man begyndte at være mere seriøs med at undersøge, også i avl uden tavle,vil prisen selvfølgelig også være der efter. Det er jo ikke billigere fordi hunden ikke har tavle.

  Man kunne jo faktisk undersøge for mere en der forlanges i tavle avl. I så fald kunne man vil godt retfærdiggøre de priser vi ser. Det er med andre ord ikke prisen det er galt med,men at man ikke får det man betaler for.


 • #182   16. jul 2017 Well spoken Obster....

 • #183   16. jul 2017 Obster sagde det.

  Som skrevet før, det sjove er ofte at jeg feks. i Schæfergrupperne sjældent nævner at mine har tavle, men dem der har tavleløse, har behov for konstant liiiige at smide en sætning op med teksten "Min Schæfer er lige så dejlig og lige så ægte som jeres" ..


 • #184   16. jul 2017 Det er mere den med at man har valgt tavlen fra for man skal ikek bruge den til noget der skærer en i ørerne

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #185   16. jul 2017 Man kunne jo faktisk undersøge for mere en der forlanges i tavle avl. I så fald kunne man vil godt retfærdiggøre de priser vi ser.

  Det behøver de jo åbenbart heller ikke for, at kunne avle hunde der er mere sunde end de gennemsnitlige syge racekøtere .. når de ikke avler på alt det skrammel hvor der dobles op på de negative racerelaterede sygdomme..

  Again, for 10 of the genetic disorders, risk was significantly higher in purebreds, and for one (cruciate ligament rupture) it was greater in mixed breed dogs.


  http://www.instituteofcaninebiology.org/blog/health-of-purebred-vs-mixed-breed-dogs-the-data


 • #186   16. jul 2017 Og at tavlen jo bare er et stykke papir.. Når man udtaler det, så beviser man tydeligt at man slet ikke aner hvad en stamtavle er.
  Der ER faktisk folk der tror på at det bare er et stykke papir ..


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #187   16. jul 2017 Og at tavlen jo bare er et stykke papir.. Når man udtaler det, så beviser man tydeligt at man slet ikke aner hvad en stamtavle er.

  Vi er jo nogen der har en race, hvor forfædrene rent faktisk har taget avlen alvorligt..og ikke bare avlet sig helt væk fra de oprindelige hunde.. Skal vi se lidt på hvor meget de ligner de oprindelige repræsentanter fra racen.. Altså de danske hunde fra de såkaldte racerene racer fra vidunder klubben..


 • #188   16. jul 2017 Skal du aldrig ud og trække noget frisk luft?

 • #189   16. jul 2017 Zenta, det troede jeg fuldt og fast på, da jeg købte min første " ægte uden tavle" schæfer ( jeg havde en bastard i forvejen), hvad skulle jeg da med en tavle, jeg skulle jo hverken avle eller udstille

  Så rendte jeg på en hardcore doberdame, der lige fok forklaret et par ting og sager, og næste hund blev med tavle.

  Min undskyldning: Det var i 1977, lang tid før alt kunne findes på det smarte internet.


 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #190   16. jul 2017 Skal du aldrig ud og trække noget frisk luft?

  Jeg er i hvert tilfælde nødt til at åbne vinduet for at få den ulidelige stank af tavlesnobberi ud herfra..


 • #191   16. jul 2017 Ja MB, der er faktisk folk der tror at det vitterligt bare er et stykke papir
  Den lever stadig i bedste velgående.


 • #192   16. jul 2017 Og her er hun: • #193   16. jul 2017 Det må være træls at gå rundt med en r*v der gør SÅ ondt.

 • #195   16. jul 2017 Det slap du da meget godt fra, MB


 • #196   16. jul 2017 Jo, hun var såmænd racetypisk nok, men det mest irriterende var at vi ikke kunne komme videre fra begynderholdet, fordi der manglede den tavle.

  Men det vidste jeg intet om dengang, og havde jeg vidst det, så havde jeg ikke købt hende, for det var og er da dumt at udelukke sig fra start til en bunke aktiviteter.


 • #197   16. jul 2017 Helt enig

 • Peter
  Peter Tilmeldt:
  okt 2016

  Følgere: 4 Emner: 3 Svar: 1.994
  #198   16. jul 2017 Er de racetypiske..

  Husk at nyde de glade Schæferhunde..

 • #199   16. jul 2017 Den der "ægte uden stamtavle"

  Er det ikke bare lidt som at købe en kopi taske og sige "jo jo men det står Gucci på den!" ????

  Det gør den ikke mere ægte.

  Racerene hunde er med stamtavle, færdig bum.


 • #200   16. jul 2017 Enig, Krøllet.