{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Avl af blandingshund
  • #1   3. jan 2018 Havde vores gamle pige ikke haft allergier havde vi måske nok været egoistiske og lavet et kuld på hende. Rent sentimentalt, med henblik på at beholde en hvalp for at have en del af hende hos os fremover (en ting jeg idag ville ønske jeg havde).
    Hun var dog ikke blanding, men tavleløs kareler.

    Den husky vi har nu er også tavleløs, og han får cuttet bolcherne som 6 mdrs., trods flere allerede har snakket om flotte hvalpe. Nul og niks. Han er en flotter fyr, med en flotter farve, men det kan bare ikke gøre det. Så længe vi ikke ved hvad der ligger i hans gener af eventuelle negative arveligheder, så bliver det et nej. Plus vi har heller intet grundlag for at avle på ham.

    De eneste hunde vi bruger i avlen fremover bliver tavledyr - bl.a. vores næste kareler tæve, hvis hun lever op til vores standard.

    ...med mindre vi da selvfølgelig pludselig får en hjerneblødning og beslutter os for at lave en ny katoodlechisnauzersennen. smiley Hvem vil ikke gerne blive millionær på en ny "designer race"? smiley


  • #2   3. jan 2018 Nej aldrig.
    Hvorfor? Fordi det at avle skal give mening for mig og det vil avl på blandinger aldrig give for mig.
    Jeg er så samtidig af den mening at heller ikke alt med en stamtavle skal avles på, men derimod kun de individer der kan bidrage med noget og ikke bare dem hvis ejere synes er søde.


  • #3   3. jan 2018 Nej, aldrig.
    Tavleløs avl er direkte desrespekt mod racerne og det kæmpe avlsarbejde, som seriøse opdrættere laver.


  • #4   3. jan 2018 Nej, det kunne jeg ikke finde på.
    Jeg synes vi skylder hundene at avle på et oplyst grundlag og at gøre det med omtanke for de hunde, der kommer ud af det.

    Upsere sker og blandinger er også skønne.
    Men avl er et kæmpe kompromis for hunden, der skal lægge krop til, så det skal give god mening.


  • #5   3. jan 2018 Nej. Og det er til trods for jeg ikkw har noget imod blandinger

  • #6   3. jan 2018 Næ, det ville jeg ikke, synes der er rigeligt med overskudshunde rundt omkring, hvorfor bidrage til det?
    Jeg sætter heller ikke mine 'tavlehunde' i avl..


  • #12   3. jan 2018 Jeg har en blandingshund, som er ufattelig smuk og har et ualmindeligt godt temperament. Hun har (havde) fine hofter og albuer. Heldigvis blev hun steriliseret som ung, og jeg kan nemt feje alle dem af, som synes at hun burde have lavet hvalpe. Der har været masser af mennesker der gerne ville have en Bella-hvalp, og med hendes sind og udseende, tror jeg at hvalpene havde været super nemme at komme af med.

    Hun ER en fantastisk hund, virkelig! Men jeg ville aldrig turde tage ansvaret for at lave hvalpe. Det lader jeg dem om der ved noget smiley I øvrigt ville jeg have svært ved at finde mennesker, som ville være gode nok til at få "mine" hvalpe, så jeg ville have endt med at beholde hele kuldet smiley


  • #14   3. jan 2018 Jeg ville aldrig avle på noget som helst, for det har jeg hverken viden, tid eller lysten til.

    Hvis man har et specifikt arbejds mål med et kryds så ser jeg ikke noget problem, hvis man da også kan skaffe seriøse ejere til sine hvalpe.

    Ser man på avlen generelt og de stigende nedsatte krav, så ved jeg sgu snart ikke om man kan sige noget er sundere end andet. Måske bliver det endda blandings hundene som ligger base til ny seriøs avl når RingKampene har destrueret racerne tilstrækkeligt.

    #OfficielKonspirationsTeoretiker
    #ItWasAnInsideJob
    smiley


  • #15   3. jan 2018 Hvis blandingen giver mening, og begge forældre er tjekket for alt, så ja. Efter min mening, så er en hel del racer blevet/ved at blive ødelagt, pga. udstillinger, og opdrættere der vælger at avle efter hvad de kan vinde med, i stedet for at kigge på, hvad de rent faktisk gør ved hundene. Der er flere af de racer jeg egentlig godt kunne tænke mig, som jeg højst sandsynligt aldrig kommer til at købe ved en DKK opdrætter, fordi jeg ganske enkelt ikke bryder mig om den retning avlen har taget, og når jeg kigger billeder af hundene på de forskellige opdrætteres hjemmesider, så er der vitterligt ingen af dem, som jeg ønsker hvalp efter. Det hele bliver for ekstremt.

  • #16   3. jan 2018 Nej
    Hvalpe med tvivlsomt ophav er der nok af, og man kan jo aldrig vide hvad resultatet bliver, selv hvis man tjekker begge forældre for racerelaterede sygdomme


  • #17   3. jan 2018 Nu er jeg ikke inde i avl, og har ikke planer om at skulle avle nogensinde. Jeg tænker at hvis hundene er tjekket alt det man kan, og at der er et overordnet mål med parringen, at hundene er specielt gode til noget og derfor er der en grund til kuldet, så kan jeg ikke se at det skulle være værre end det hovedløse stamtavle avl der foregår omkring visse racer.

  • #22   3. jan 2018 Jeg har været fristet, meget fristet.....
    Simpelthen fordi jeg altid har ønsket at lave et kuld hvalpe, men de tæver som jeg havde planlagt det med (stambogsførte) desværre ikke kunne bruges pga. helbred/temperament etc...
    Og så stod jeg med en dejlig "blandingshund" bernertæve, helbredstjekket, godt temperament og kendte aner. Og jeg havde også mulighed for at få kombineret med en stambogsført bernerhan, selvfølgelig også med fuldt helbredstjek - så jeg ville reelt kunne oplyse mine købere mange af de samme ting som en stamtavleavler kan. Havde også en del købere på hånden, men fornuften tog over - mit behov/ønske om at prøve at lave et kuld retfærdiggør simpelthen ikke at sætte endnu et kuld stamtavleløse hvalpe til verden.
    Der findes rigelig med blandingshvalpe derude i forvejen.......


  • #23   3. jan 2018 Hvis en person sagde til mig "her en mastino napoletano og du SKAL lave hvalpe på den" - så ville jeg.
    Ville smide en cane corso på den ... det MÅ være bedre end en, af samme slags.

    Men da sandsynligheden for at den situation opstår er nogenlunde ligeså stor, som at det holder op med at regne resten af 2018, så må det blive et nej herfra.


  • #24   3. jan 2018 Martine - Men der er vel efterhånden mange eksempler på noget der godt kunne trænges til at få "rystet posen" smiley

  • #25   3. jan 2018 Sjovt, du lige skulle nævne det smiley

  • #27   3. jan 2018 Jeg kender ihvertfald en poserystning der ikke endte som gamle Ole brikken. Hvis det er hende din underfortsåede kommentar var knyttet til smiley

  • #29   3. jan 2018 jeg Ville godt nok synes det var svært at finde mening i det og bruge de værktøjer jeg ville bruge til et kuld stambogsførte hvalpe.
    Også fordi avl jo i min optik er for at lave noget godt til sig selv. Men ender jeg med en blanding så kan jeg ikke se hvorfor jeg skulle ønske mig mere af det? Sådan lige umiddelbart. Stod jeg med en blanding så forestiller jeg mig det er en genbrugshund.
    Selvfølgelig har man en blandingshund der kan noget ud over de sædvanlige og man vil lave mere af det, så fint. Men jeg har klappe kage hunde... så..

    Karelermutti - et lille pip herfra - overvej at vente med snit snit til han er helt udviklet. Jeg ville godt nok synes 6 måneder ved kasteration er ungt.


  • #35   3. jan 2018 Jeg ville ikke gøre det. Der er rigeligt med hunde, som mangler hjem, og mit indtryk er, at blandingsavl oftest er mindre velovervejet end avl på tavlehunde, selvom der da også er hovedløs avl her.

  • #36   3. jan 2018 Om nogen avler med tavle eller ikke, ændre ikke på at der er rigeligt hunde. Så hvis man har et højere mål med det, så kan jeg ikke se hvorfor det skulle være mindre hensigtsmæssigt end alt det andet gøjl.

    Sally eller søskende kunne sikkert have været en fine IPO "Rotte". Og havde intentionen været det, så havde det vel været fint?

    Et eller andet sted, så er det jo snart ligegyldigt hvad man blander alligevel. Størstedelen af racerne bliver driftløse bløddyr anyway. Nogen gange himles der op om instinkter og drifter der kan give en problematisk coctail. Men altså, hvor kraftige er de instinkter efterhånden? Kraftige nok til at man kan påstå at det er et problem?

    Kæmpe cadeau til dem der har mål med deres avl med arbejde for øje. Men man må se i øjnene at de mennesker er en uddøende "race"


  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 6 Emner: 49 Svar: 1.010
    #37   3. jan 2018 Nej, jeg ville aldrig bruge Rollo til avl.

    1. fordi at han ikke er egnet, og god nok
    2. fordi jeg intet kender til hans gener
    3. fordi jeg ikke kan lide tanken om at, en hver mand kan afskaffe sig en hund som ham - det ville give alt for mange omplaceringer,
    4. tanken om at der så ville rende en masse Sb'er rundt, hvor størstedelen nok ville være impulsive køb, fordi at hvalpen er søde. nej tak.

    Der er så mange hunde uden ejere, så kan ikke se en pointe i at avle, bare for at gøre det. Så hellere lade avl være for dem der faktisk ved hvad de laver, og faktisk har et mål, og er kritiske omkring avl, og valg af ejere.


  • #38   3. jan 2018 Aldrig..
    Det egoistisk, og der kan være så mange følgesygdomme..


  • #40   3. jan 2018 Nej. Jeg er for tavle og gerne plus tavle for at få flest muligt for at teste for mest muligt og ønske et godt arbejde for racen.

  • #41   3. jan 2018 Emma - Selvfølgelig. Uden at have den fjerneste viden om de tal, så vil jeg skyde på at det er en brøkdel der avler med sport/arbejde for øje. De fleste handler vel om at lave et nuttet familie pelsdyr med så lidt krudt i røven (og hovedet) som muligt - efterhånden smiley

  • #43   3. jan 2018 Er der flere der avler BC med sport/arbejde for øje end avlere der "bare avler familiehunde"? smiley

  • #45   14. jan 2018 Glemte tilsyneladende at få postet mit svar herinde.

    Vi har heller ikke nogen intentioner om at Emma skal have hvalpe. Hun er en smuk og skøn hund, men hun er altså en blanding, og jeg aner ikke hvordan hendes forældre er sundhedsmæssigt. Var Emma med stamtavle, egnet til det og lige så smuk og skøn som hun er, så havde jeg ikke været i tvivl. Men jeg har godt nok ikke lyst til at lave hvalpe på noget jeg ikke ved noget om smiley


  • #47   14. jan 2018 #46

    Nej der kan man jo undres. Emma var 2 1/2 da hun flyttede ind, og jeg må indrømme at det var mere hjertet end hjernen jeg tænkte med. Hun blev ikke behandlet ordentligt, så det eneste jeg havde i tankerne var at give hende det hjem hun fortjente. Jeg kunne ikke drømme om at købe en blandingshvalp eller hund igen, fordi jeg ikke kender til dens ophav.


  • #50   14. jan 2018 Jeg har overvejet det Lens. Havde kørt kontakt med dem over mail, men jeg hørte desværre ikke noget fra dem. Må prøve at se om jeg kan få fat i dem smiley

  • #52   14. jan 2018 Ville du sende en mail eller sms? smiley

  • #54   14. jan 2018 Man bør skelne mellem tavleløs avl og så hovedløs avl. Når man visse steder ude vest på avler blandinger, så er det med et mål for øjet. Dette sted https://midgardkennels.wordpress.com/ forsøger fx at frembringe den bedst mulige vagthund som i guard dog. Det giver for mig god mening. Men når der avles hul i hækken, så er sagen en anden.

  • #56   14. jan 2018 Ikke med nogen af de blandinger jeg har haft, men jeg vil ikke udelukke at det nogensinde kunne falde mig ind at kaste mig ud i blandingsavl.

    Fx synes jeg at Simbas blanding er næsten perfekt: Han har en perfekt størrelse (ca 20 kg) er smuk, let at arbejde med og har det venligste temperament i verden. Mange spørger hvad han er for en og hvor man får sådan en fra hvalp.
    Han har dog også nogle knapt så gode sider, som jeg primært tror kommer fra hans tidlige kastrering og manglende socialisering, men som gør at han aldrig ville blive brugt i avl (selv hvis han havde testikler).



    profilbillede
  • #58   14. jan 2018 #55

    Helt enig !
    Hellere en malle x hollænder, end en EB, FB, DDB, Basset, Mastino .. fortsæt selv.

    Så vælger jeg hund UDEN dkk-tavle ihvertfald smiley

    Søren - lækre hunde. Gu ved om man ville kunne have sådan en i Danmark ?


  • #61   14. jan 2018 Martine
    Jeg kan godt smiley
    Problemet er bare, at de indeholder noget 'fy'. Der er vist apbt eller ambull i alle deres blandinger, og så går sladderen med det samme.
    Gid den danske selvretfærdighedssans bekymrede sig mere om alvorligere ting som fx spritkørsel


Kommentér på:
Avl af blandingshund

Annonce